|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Iwoncia! Super, że już jesteście w domu
![]() Czekamy na opis porodu, bo wyskoczyłaś z nim dość niespodziewanie ![]() A ja jednak darowałam sobie ten spacer i pojechałam samochodem, bo taki upał!!! |
|
|
|
#812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
ale już nic po mnie nie widać
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do bolu to da sie go zniesc? czy jest ciezko? szczegolnie zaraz jak znieczulenie pusci? |
|
|
|
|
#814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, a co to za nagła zmiana imienia? Czekamy w takim razie na śliczne, domowe zdjęcia Alanka oraz na relację z tamtego wielkiego dnia. ![]() Cytat:
Dobra, dobra już nie straszę. ![]()
|
|
#815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#816 |
|
Wtajemniczenie
|
Sojka a w jaki sposób odciągasz?Mnie w szpitalu uczyli odciągać takim specjalnym sposobem.7min lewa pierś potem prawa, 5 min lewa pierś potem prawa i 3 min jedna pierś potem druga i faktycznie odrazu odciągnęłam więcej mleka.No i przede wszystkim conajmniej 2 litry płynów dziennie
|
|
|
|
#817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bo ile można w ciaży chodzić, niby do terminu jeszcze 10 dni ale jakos spieszy mi sie póki ładna pogoda na dworze |
|
|
|
|
#818 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc walczyć będziemy jak wrócimy. ![]() No jeszcze nie, ale też właśnie chciałam iść do mojego Doktorka. Chociaż tą jedną wizytę, po połogu. Później znajdę sobie tańszego lekarza ![]() Cytat:
Cudnie! Cytat:
Tzn. w sumie to nawet nie wiem ile powinnam zrzucić.. No w każdym razie czekam na możliwość ćwiczeń, intensywniejszych, co z nóg zrzucę. ![]() Cytat:
Pięknie wyglądasz W ogóle, wczoraj nadrabiałam zaległości mailowe i normalnie.. Piękne wszystkie brzuszki! I śliczny domek Asiuulki ![]() Cytat:
![]() Tatus pewnie zakochany w synku, co nie? ![]() Zmienie imie My dzisiaj mamy dosc dobry dzien Jedziemy po wozek, bo wreszcie dotarl, a pogoda swietna Dodatkowo za tydzien mamy sie zglosic po odbior becikowego .
|
|||||
|
|
|
#819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju nie wiem co się ze mną dzieje, ale tak mnie wszystko irytuje i wkur...a! Boli mnie krzyż i mam jakiś ludziowstręt. Zupełnie jak przed okresem kiedyś...
|
|
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No faktycznie jakiś zastój się nam zrobił ale pilnujemy się ładnie kolejki i teraz czas na mnie i elene nie wpychać się nam ![]() Gda Ty zaje*** wyglądasz w ciąży, figurka pierwsza klasa i wcale nie widać tych 22 kg ![]() U mnie 13 kg na plusie i tak już się trzyma od miesiąca albo i lepiej wczoraj weszłam na wagę będąc w aptece to nawet o 1,5 kg miałam mniej ale myślę że to wina wagi ...Dziewczyny Wy podajecie maluszką witaminę K i D w jednym ???? w kapsułkach, kroplach ? ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() Chociaż ja się pożarłam dzisiaj z teściową , Tżem i jego ukochaną siostrzyczką która przyłazi codziennie i siedzi jak taki cep to może to się w końcu zmieni ...
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie byłam w super nastroju całą ciążę, bez żadnych humorów, a dziś nie poznaje siebie. Biedni dziadkowie, cokolwiek powiedzieli dostawali ode mnie niemiłą odpowiedź... Mają cierpliwość, nie powiem!
|
|
|
|
#824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny jak u Was z kąpielą?tzn. kąpiecie codziennie?a co by się stało jakby tak odpuścić 1 dzień?Przyznam że wykąpanie dwójki jak się drą oboje to nie lada wyczyn... |
|
|
|
|
#825 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Was i ja w dniu dzisiejszym
odebrałam już ostatnie wyniki badań, powtórny GBS (na szczęście bez zmian ujemny) a przy okazji sprawdzili jaka to dodatkowo infekcja mnie nawiedziła :/ pieprzona candida albicans i teraz nie wiem co zrobić, czy to groźne...jak byłam na wizycie to pytałam czy infekcja w ciąży jest groźna dla maluszka - gin powiedziała że dopóki jest wszystko pozamykane to jest ok..a teraz mam czekać na poród (wizyty już brak) i w sumie nie wiem co będzie się działo jak wody mi odejdą czy czop hmm..czy wogóle to jest szkodliwe tak samo jakby to był GBS dodatni i czy oni mi coś podadzą przy porodzie??---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
ehh z moim R też wojuje non stop ale on to sie śmieje ze mnie tylko i prosi żebym już urodziła i żeby mi się te fochy skończyły
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-09-11 o 17:13 |
|
|
|
|
#826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż najlepiej wycisnąć ponoć na smoka albo do odciągniętego mleka ?
|
|
#828 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdam relacje jak sie troche ogarne bo nietomna jestem ![]() Na 75% wiedziałam że bedzie chłopak ale z imieniem juz po porodzie mialam dylemat znowu ![]() wrzuce wrzuce Cytat:
dziękuje No faktycznie niespodziewanie to było ![]() Cytat:
ja nie dostałam znieczulenia bo miałam pełne rozwarcie. Ból dla mnie makabryczny był ale nie umarłam ![]() Znieczulenie dostałam dopiero jak cesarke mi robili te całe ZZO Cytat:
nie nagła zmiana ![]() Miałam dawno dylemata ale bardziej mu pasuje Alan :P Cytat:
dzieki No tata zakochany tyz tak jak mama ![]() Cytat:
nawrzucam na bank tego mojego przystojnisia ![]() Cytat:
też tak miałam i to strasznie ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Wynajmujemy garaż!! jutro podpisujemy umowę
bardzo się cieszę, bo za nic wózka (nawet w częściach) nie byłabym w stanie wnieść na 4 piętro. Dziś tż pojechał złożyć wniosek o becikowe (oczywiście w moim mieście można dostać tylko to zwykłe, bo samorządowego nie ma), a ja wyszłam na spacer. Musiałam czekać na jego powrót bo nie miałam siły wózka wtachać nawet na wysoki parter ![]() Marta, Konczi, w takim razie takie bóle kręgosłupa to normalne są. Agaton, też się pewnie zaraziłam paciorkowcem od mojego zdrowego shitzaka - hehehe ![]() SOjka, ZOcha jest cudna!! Colds, cieszymy się razem z Wami nowym pępuszkiem ![]() Tamlin, Mały donoszony, więc kiedy planujesz rozpakowanie? Mamy karmiące stosujecie jakąś dietę w ciąży?
|
|
#830 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
kopytka zrobione, starczy na 2 dni
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak coś czułam, że będzie jednak Alan ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() właśnie też się o to zapytałam ale tego już mi wyjaśnić nie potrafiła
|
||||
|
|
|
#831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ból po cesarce. Jak znieczulenie puszcza szwy cholernie ciągnął ja miałam problem nawet z wyprostowaniem nóg, pol pierwszej nocy leżałam na plecach z podgiętymi kolanami, po ok 4godzinach zaczełam powoli przekręcać się na boki, żeby potem było łatwiej wstać, bo jakbym leżała plackiem te 12 godzin to wszystko by się zastało i byłoby na pewno dużo trudniej. Jak się wstanie z łóżka to nie można się wyprostować tak wszystko ciągnie, ale ja wyznaje zasade ruszać się jak najwięcej i jak najczęściej więc od razu przy pierwszym wstawaniu zrobiłam sobie rundkę po korytarzu a potem od razu pod prysznic (pod prysznicem mieliśmy krzesełko więc myju na siedząco) woda bardzooo pomaga, po prysznicu już jakby bolało mniej. Najgorsza jest chyba 2ga doba, do tego dochodzą straszny ból pleców (szczególnie na siedząco) no i skurcze obkurczającej się macicy.... Mimo bólu trzeba chodzić, chodzić i jeszcze raz chodzić, przewracać się w łóżku z boku na bok, dzięki temu w 3dobie chodziłam już całkowicie wyprostowana i nie miałam problemu z położeniem się, czy podniesieniem z pozycji leżącej. 4ego dnia jak wychodziliśmy do domu skakałam już po łóżku jakby żadnej operacji nie było. Tak więc dziewczyny jeśli szykuje się wam cesarka to pamiętajcie żeby od razu się postawić bólowi i ruszać się bardzo dużo. U nas jutro mija tydzień a mnie jedynie czasem gdzieś pociągnie na szwach przy gwałtowniejszym przekręceniu się na bok jak leżę i czuje jeszcze delikatnie plecy, ale poza tym jest cacy
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i cyckach. A na brzuszku mała fałdka z luźniejszej skóry, której pozbęde się przez ćwiczeniaW załączniku mój brzuch tydzień po porodzie) też się kokoszę z zakupem laktatora. O medeli słyszałam najlepsze opinie i na sr polecali, ale nadal w 100% zdecydowana nie jestem
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-09-11 o 17:49 |
|
|
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
tez sie zastanawiam
po trochu odchodzi , dzis wiecej niz wczoraj, ale moze potrwa to jeszcze pare dni ?![]() Maggie swietna figurka !! Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-09-11 o 17:53 |
|
|
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam ten leżaczek z Fisher Price tylko dziewczyny powiedzcie mi, bo całe to poszycie jest zdejmowane, ale w środku jest coś takiego sztywniejszego, można to wrzucić do pralki?
|
#836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie w domku Cytat:
Też pod koniec miałam takie humory a po porodzie to już wogóle,że mąż ma taką cierpliwość ![]() Cytat:
Ja kąpię codziennie,chcę żeby mała miała taki rytuał,kąpiel,jedzenie i spanko. Ja nie jem rzeczy smażonych,wzdymających,sł odyczy.
|
|
#837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że jednak nie Damian, mój mąż tak ma na imię a tak na serio to Alanek też pięknieMaggie ale masz figurę dziewczyno!!! Sojeczko dzięki za rady pocesarkowe, jako ewentualna mama cesarkowa jestem bardzo wdzięczna. |
|
|
|
|
#838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
matko dla mnie to brzuch idealny!!!! żebym ja taki miała
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-09-11 o 19:42 |
||
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Gda mam 4 posilki o stalych porach i mam w sumie duzo jedzenia ze nie daje rady wiadomo ze zero cukru aczkolwiek jak raz na tydzien sie zje to nic nie szkodzi ogolnie szynki drobiowe ciemny chleb no i warzywa i owoce jutro pokaze jeden przykladowy dzien bo dzis nie dam rady za bardzo trzasnieta jestem. Teraz karmie mlodego poloze spac to jeszcze musze zuze polozyc...
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Mateńko, pozazdrościć takiej figury! Gdybym zobaczyła tylko to zdjęcie nie wiedząc, że byłaś w ciąży to nigdy w życiu nie uwierzyłabym, że rodziłaś dopiero tydzień temu. Jednak widzę, że masz bardzo ładne mięśnie brzucha, więc pewnie już przed ciążą miałaś niezłą figurkę. ![]() Znając moje szczęście, to mi pozostanie wielki fałd skóry, który będzie nadawał się tylko do wycięcia. Poza tym ostatnio zaatakowały mnie rozstępy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

ale już nic po mnie nie widać

Tzn. w sumie to nawet nie wiem ile powinnam zrzucić.. 

to może to się w końcu zmieni ...