Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 12:43   #781
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

cisnienie mam unormowane mam brac jeszcze te leki co mi tu daja na cisnienie Dopegyt chybai mam przyjsc na poród nie bed WYWOŁYWAC

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:46   #782
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
maly juz niema zakazenia-wyniki dobre,ale idzie pod lampe niestety! zółtaczke ma. Jak ja wytrzymam 2 dni bez niego,juz wyc mi sie chce...
zielona, Wy to macie pecha, współczuję

ale jeszcze trochę i wszystko się ułoży, zobaczysz
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:51   #783
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Poza tym czemu nikt nie rodzi ja się pytam
Bo ktoś zablokował

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
codziennie proszę ją by mnie tak nie kopała po żołądku bo już mam dość tych wymiotów ale gdzie tam, nie słucha i zawzięcie okłada mnie piętkami
Ja wczoraj też wymiotowałam. Ale to dlatego, że zjadłam o 19 obiad i miałam wtedy te skurcze. I to one mi tak żołądek podrażniły.
Stary 2012-09-11, 12:51   #784
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ale dzisiaj bolała mnie głowa, myślałam, że oczy wyjdą mi z orbit a po zmierzeniu miałam 140/100 ale wziełam Isoptin który biorę co 8 godzin, wzięłam Apap i mi spadło d 130/80 uff bo już myślałam, że będę jechać na IP.

Łóżeczko już mi przywiózł kurier Tż się rzucił na nie jak dzik i już stoi skręcone jeszcze pościel wypiorę i pomalutku mogę szykować kącik dla dzidzi
A gdzie w końcu będziesz rodzić, powiedz? Starynkiewicza nadal? Tam chyba teraz po tym pożarze nie działa porodówka?

Cytat:
mówiąc najprościej: najlepiej tylne siedzenie samochodu, klęk na kolana, ramiona, głowę położyć na siedzeniu a tyłek wypiąć jak najbardziej w górę... cholernie niewygodne ale podobno skuteczne. tak samo postępuje się przy wypadnięciu pępowiny, tyle że wtedy wzywamy karetkę i czekamy w domu w takiej pozycji.
Wypadnięcie pępowiny... Weź nie strasz, co?!

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ja dziś rodzić nie chce, Ty jutro Ciekawe rzeczy. Moja kupela co ma termin na 14 września wczoraj dowiedziała się, że jej synuś najprawdopodobniej waży 4800 g Dziwne to dla mnie jest strasznie, że termin już tak blisko a lekarz prowadzący nie kontrolował wagi. Ostatnio podawał jak mały miał 2600g w 31 tygodniu. Możliwe to, że tak dużo urósł w ciągu 9 tygodni?

A ten laktator chyba zakupie dziś.

Idę na zakupy, zrobię pizze na obiad, bo pomysłów już brak. Albo może zjemy coś na mieście dziś??? Już sama nie wiem. Podły mam nastrój
Idźcie na miasto... Ja już nie robię obiadów od kilku tygodni, nie mam na to siły. Korzystam z ostatnich dni i robię sobie jedzeniową rozpustę. Dziś też mam ochotę na pizzę.

Asiulka
A jak wygląda ta Twoja dieta powiedz? Co jesz, a czego nie wolno?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:56   #785
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Co do chudnięcioa mnie pomaga dieta też sposób swoją drogą nadal leci jak szalona już 97, 8 kg jeszcze 32 kg do super laski

Biedne jesteście z tymi skurczami no ale kiedyś musicie urodzić
też to sobie ciągle powtarzam, ale zaczynam mieć co do tego wątpliwości no bo ile może tak straszyć?

a waga pięknie leci trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
cisnienie mam unormowane mam brac jeszcze te leki co mi tu daja na cisnienie Dopegyt chybai mam przyjsc na poród nie bed WYWOŁYWAC
Lucia, z czystej ciekawości pytam, a sami tak zadecydowali czy miałaś coś do powiedzenia w tym temacie?

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Wypadnięcie pępowiny... Weź nie strasz, co?!
sama się boję
ale w razie czego lepiej wiedzieć co robić. oby tylko w teorii
Stary 2012-09-11, 12:57   #786
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

ale jestem dzis nie do życia.. ide w kime, mąż do pracy pojechał , obiadek zaliczony wiec co tu dzis robic zn0wu
mogła by już któras urodzić bo nudą wieje

Gda wygladasz rewelacyjnie!! gdzie Ty masz kobieto te 22 kg na plusie ja sie pytam laska nie z tej ziemi

ide spać, odezwe sie pozniej

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:06   #787
elena_100
Wtajemniczenie

Gda może ty masz jakąś dziwną wagę, która mnoży *2 Bo ja nie wiem gdzie ty masz te 22 kg

Zielona w końcu z tego szpitala wyjdziecie. Niech podleczą wam tam co mają podleczyć i już. Jakbyś musiała gdzieś ganiać mając dwójkę na głowie to tyle wytrzymasz

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:09   #788
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Gda może ty masz jakąś dziwną wagę, która mnoży *2 Bo ja nie wiem gdzie ty masz te 22 kg

Zielona w końcu z tego szpitala wyjdziecie. Niech podleczą wam tam co mają podleczyć i już. Jakbyś musiała gdzieś ganiać mając dwójkę na głowie to tyle wytrzymasz
Dziś już 22,7 kg

Ważę 77,7... Jestem już cięższa od męża

Ja chcę rodziiiiić!!! Chyba pójdę na dłuuuugi spacer z psem.
Stary 2012-09-11, 13:17   #789
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś już 22,7 kg

Co z tego jak nie widać

Ja se chętnie z rodzeniem do czwartku albo piątku poczekam. Jak do czwartku to zaoszczędzę na wizycie u gina ale go nie opieprzę, że po tym całym fenku będę w ciąży jak słonica chodzić. A jak w piątek to zdążę

Stary 2012-09-11, 13:27   #790
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

Smutny mam jakoś nastrój dziś, że się ta moja córcia nie chce obrócić sama i tak już do niej mówię, że mama o nią dba i się troszczy, więc i ona by mogła wykazać troszkę dobrej woli i spełnić marzenie mamy o naturalnym porodzie. Dziś spróbujemy muzyką ją przekonać, położymy się później ze słuchawkami na dole brzucha, może to ją zachęci
uparciuszki nam sie straszne trafiły mam nadzieje, że tyo tylko chwilowe i po porodzie im przejdzie
super pomysł z ta muzyka, po obiedzie tez spróbuje, poduszka pod pupe i sluchawki

gda ty to wygladasz super!!!! ahhhh!! i wlosy masz na prawde piekne

ja własnie przygotowuje tz ciuszki jaki ma zabrac dla malej na wyjscie i powiedzcie mi co wy zamierzacie zabrac w razie gdyby byla temp tak 20 stopni a co jak tak 13-15 stopni????? bo tak zapowiadaja na nastepny tydzien wiec chce dwa komplety przygotowac

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-09-11 o 14:05
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:37   #791
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Doberek

Dopiero teraz miałam czas wejść na wizaż bo od rana coś,odciąganie,karmienie, przewijanie,lulanie.

Była dzisiaj u nas położna,ze mną wszystko ok,powiedziała że wyglądam w tamtych okolicach tak jakbym wogóle nie rodziła

Z małą też w porządku,odpadł nam pępek

Co do mojej wagi ja

w ciągu tygodnia od porodu zrzuciłam 8 kg,jeszcze 10 kg mi zostało

Mam nadzieję że szybko zrzucę,teraz idę ukręcić jakiś obiadek póki maleństwo śpi a potem pierwszy spacer

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:42   #792
lidka0308
Zadomowienie

[QUOTE=aga_ton;36454006]ale mamy wymagania, co nie?

u mnie dziś kopytka z serem, ja też już nie wiem, co bym zjadła

Cytat:
Witam mamuśki!

Ja wczoraj tak padłam spać, że nawet się nie pożegnałam a mąż później komputer po cichaczu wyłączał
Ale dzisiaj znowu senna jestem, choć noc już o niebo lepsza była.

Smutny mam jakoś nastrój dziś, że się ta moja córcia nie chce obrócić sama i tak już do niej mówię, że mama o nią dba i się troszczy, więc i ona by mogła wykazać troszkę dobrej woli i spełnić marzenie mamy o naturalnym porodzie. Dziś spróbujemy muzyką ją przekonać, położymy się później ze słuchawkami na dole brzucha, może to ją zachęci
/QUOTE]

Lidka, próbuj, próbuj jeszcze macie trochę czasu. trzymam kciuki
a jak się nie uda, to trudno. widocznie mały uparciuch się Wam trafił
u mnie podobny gagatek
codziennie proszę ją by mnie tak nie kopała po żołądku bo już mam dość tych wymiotów ale gdzie tam, nie słucha i zawzięcie okłada mnie piętkami
No te nasze szkraby nieposłuszne jak nie wiem fakt, że moja mi tak nie dokucza i nie mam aż takich perypetii jak ty, no ale ja w głowie sobie poród poukładałam całkiem inaczej a tu przez takie coś wszystko wali w łeb
Teraz tym bardziej nie chcę cesarki, bo jak Sojka i Asiulka po dwóch już nie mogą więcej to dla mnie jakieś straszne jest, bo ja może będę chciała więcej? może będę chciała 5 razy rodzić albo nawet i 8? mam wielką nadzieję, że ten obrót w szpitalu się uda i później poród w swoim czasie też przebiegnie bez komplikacji

Cytat:
ALe dzisiaj lecicie Ja byłam po wniosek o założenie działalności i się trochę za niego zabrałam ale teraz przerwa bo muszę ciuchy z suszarki poskładać i powkładać do szafy.

Co do chudnięcioa mnie pomaga dieta też sposób swoją drogą nadal leci jak szalona już 97, 8 kg jeszcze 32 kg do super laski

Gda gdzie Ty masz te 22 kg ja chce tak wyglądać nosz cudo zazdrosna się robię bo ja bez brzucha wyglądam jak wieloryb

Biedne jesteście z tymi skurczami no ale kiedyś musicie urodzić

Tamlin jeśli jasnowidzka tak mówi szykuj sie kochana

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

silna baba jesteś dasz radę
Trzymam kciuki za postępy diety kochana!!!wierzę niezłomnie, że sukces na tym polu jest ci pisany, bo masz dobre nastawienie i wylaszczysz nam się, że hoho

Cytat:
o tym samym pomyślałam jak już zrobiłam zdjęcie. CHodzi o anne geddes może gdzięs tam drzemie mój ukryty talent ?
No dokładnie o tą kobitę mi chodzilo a talentów pewnie drzemie wiele, nie tylko ten jeden

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
No to witamy w domku i czekamy na rozwój akcji!

Cytat:
Dziś już 22,7 kg

Matko, jak ja na te twoje zdjęcia patrzę, to zupełnie nie wierzę w to co piszesz, bo wyglądasz rewelacyjnie a ja mam na wadze 72 kg i wyglądam jak mały hipopotamek, mam już nawet dwie brody ale wzrostu mam 160 cm a ty przypomnij ile?

Cytat:
Co z tego jak nie widać

Ja se chętnie z rodzeniem do czwartku albo piątku poczekam. Jak do czwartku to zaoszczędzę na wizycie u gina ale go nie opieprzę, że po tym całym fenku będę w ciąży jak słonica chodzić. A jak w piątek to zdążę
Ale macie dziewczyny plany

Ja wczoraj pełna nadziei szłam na wizytę, że mała jednak fiknęła i usłyszę, że szyjka już się skraca a tymczasem szyjka trwa jak trwała a mała na dupce siedzi jak siedziała i tyle z moich planów wyszło
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:44   #793
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Dziś już 22,7 kg

Pożycz tej zepsutej wagi Niech chociaż sobie humor poprawię
Stary 2012-09-11, 13:48   #794
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Matko, jak ja na te twoje zdjęcia patrzę, to zupełnie nie wierzę w to co piszesz, bo wyglądasz rewelacyjnie a ja mam na wadze 72 kg i wyglądam jak mały hipopotamek, mam już nawet dwie brody ale wzrostu mam 160 cm a ty przypomnij ile?

Ja wczoraj pełna nadziei szłam na wizytę, że mała jednak fiknęła i usłyszę, że szyjka już się skraca a tymczasem szyjka trwa jak trwała a mała na dupce siedzi jak siedziała i tyle z moich planów wyszło
Ja mam 174 cm.

Moja szyjka też sobie trwa w tym samym stanie od daaawna...

Jak myślicie - iść na 4 km spacer z psem? Dziś u nas 29 stopni, trochę się boję tego upału...
Stary 2012-09-11, 13:49   #795
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek

Dopiero teraz miałam czas wejść na wizaż bo od rana coś,odciąganie,karmienie, przewijanie,lulanie.

Była dzisiaj u nas położna,ze mną wszystko ok,powiedziała że wyglądam w tamtych okolicach tak jakbym wogóle nie rodziła

Co do mojej wagi ja

Mam nadzieję że szybko zrzucę,teraz idę ukręcić jakiś obiadek póki maleństwo śpi a potem pierwszy spacer
No to miłego spacerowania przy pięknej pogodzie!
Mam nadzieję, że jak jednak urodzę naturalnie to też szybko się zagoi pipka i "rozklapiocha" się nie zrobi, bo mężul się tym stresuje
Stary 2012-09-11, 13:59   #796
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo ktoś zablokował
patrząc na naszą listę to Elena nam tu blokuje

Elena, słyszysz, nie czekaj to czwartku, piątku tylko zbieraj się już dziś

Cytat:
Ja mam 174 cm.

Moja szyjka też sobie trwa w tym samym stanie od daaawna...

Jak myślicie - iść na 4 km spacer z psem? Dziś u nas 29 stopni, trochę się boję tego upału...
w taki upał to chyba nie bardzo...
Stary 2012-09-11, 14:15   #797
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Gda po Tobie naprawdę nie widać tych 22 kg. Po mnie 18 niestety bardzo. Nogi mam strasznie grube i w tyłku bardzo się rozrosłam
4 km to bardzo daleko - a jak coś się zacznie??? nie boisz się

Kupiłam ten laktator z Avent. Stwierdziłam, że ręczny będzie dobry.
Jeszcze analizuje co kupić, czy huśtawkę hybrydową http://allegro.pl/hit-bright-starts-...html?source=oo Ma może ktoś?

czy leżaczek Tiny http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...html?source=oo

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:

Wiem, że to ona blokuje Niech się rozkręca i jedziemy dziewczyny dalej z tym rozpakowywaniem. Bo nudą rzeczywiście zawiewa tu u Nas.
Stary 2012-09-11, 14:26   #798
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Gda po Tobie naprawdę nie widać tych 22 kg. Po mnie 18 niestety bardzo. Nogi mam strasznie grube i w tyłku bardzo się rozrosłam
4 km to bardzo daleko - a jak coś się zacznie??? nie boisz się

Kupiłam ten laktator z Avent. Stwierdziłam, że ręczny będzie dobry.
Jeszcze analizuje co kupić, czy huśtawkę hybrydową http://allegro.pl/hit-bright-starts-...html?source=oo Ma może ktoś?

czy leżaczek Tiny http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...html?source=oo

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Wiem, że to ona blokuje Niech się rozkręca i jedziemy dziewczyny dalej z tym rozpakowywaniem. Bo nudą rzeczywiście zawiewa tu u Nas.

A nie, jednak 3 km. Do dziadków się przejdę. A jak coś się zacznie, to taksówka albo telefon do męża i będzie w 15 minut, bo jest w centrum.

Ja wybrałam Tiny Love przede wszystkim dlatego, że rozkłada się na zupełnie płasko, czyli może być używany od pierwszych dni dzidziusia.

To ja idę na ten spacer, żeby zabić tę wątkową nudę.
Jakby co, mam telefon i będę informować!
Stary 2012-09-11, 14:31   #799
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie, jednak 3 km. Do dziadków się przejdę. A jak coś się zacznie, to taksówka albo telefon do męża i będzie w 15 minut, bo jest w centrum.

Ja wybrałam Tiny Love przede wszystkim dlatego, że rozkłada się na zupełnie płasko, czyli może być używany od pierwszych dni dzidziusia.

To ja idę na ten spacer, żeby zabić tę wątkową nudę.
Jakby co, mam telefon i będę informować!
w takim razie powodzenia, może się wreszcie rozkręci
czekamy na wieści, najlepiej z porodówki

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

to i ja zmykam, kopytka same się nie zrobią
a może i mnie coś wreszcie ruszy
Stary 2012-09-11, 14:31   #800
Dearlie
Zakorzenienie

Przychodzę... patrzę... o 3 strony do nadrabiania, pewnie któraś zaczęła rodzić, a Wy nadal nic!

A ja jednak padłam jeszcze i obudziłam się o 13:30, a to znaczy, że mam kolejną noc z głowy.

Gratuluję wszystkich pięknych pępuszków!!!

Gda, czy mówiłam już, że nienawidzę Cię za figurę? Ja jestem 16kg na plusie i wyglądam jak kuleczka.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ciekawe co tam u Angel i Iwonci ?? tak długo sa w szpitalu?
Dołączam się do pytania.

Cytat:

ahh muszę wam pokazać jak słodko wczoraj spał
Jaka pozycja.

Cytat:
cześć dziewczyny.

współczuję... wiem co to znaczy... za mną też noc nieprzespana najpierw zgaga, później skurcze i wymioty,zasnęłam nad ranem a teraz jelita mnie napierdzielają... wykończyć się idzie
i to który już raz ...
20 września mam wizytę i myślę,. że spokojnie się na nią załapię, choć podobno miałam urodzić wcześniej

u mnie identycznie... Tż cały tydzień poza domem (jedzie o 5 a wraca po 22 ) i co kilka dzwoni z pytaniem "I jak tam...?" . najgorsze jest to, że cały czas mnie podolewa, mam skurcze i sama nie wiem, czy coś się rozkręci czy nie... i tak od kilku dni...
Aga_ton bidulko Ty nasza

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć, jeszcze się nie meldowałam na tym wątku, ale tak pędzicie, ciężko się wbić, więc pozostaję tylko przy czytaniu was u nas się szykuje powoli, tzn. od niedzieli nie biorę już fenka i skurcze od razu są i to dość bolesne, raz regularne, raz nie, brzuch boli, ktg w porządku, łożysko w III st. i lekkie zwapnienia, więc chyba długo nie pociągnie ja czekam na odejście wód - liczę, że tak jak przy synku odejda i akcja ruszy a tymczasem dupa blada i skurcze tylko....do tego mega bóle krzyża w czwartek mam kolejne ktg o ile dotrwam - wtedy tez zacznę 38 tydz. ale mała jest już duża wg usg i przez to łożysko ponoć już nie rośnie tylko ewentualnie nabiera masy tak to gin określiła Szczytem moich marzeń było dotrwać do 30 sierpnia a tu już do 11 września dociągłam torba już spakowana, łóżeczko ubrane, wózek czeka
Zazdroszczę rozpakowanym ślicznych i zdorwych maluchów
A wczoraj myślałam o Was, że coś się dawno nie oddzywaliście i myślałam, że może już jesteś rozpakowana. Super, że z córcią wszystko dobrze i nie spieszy się tak bardzo, jak początkowo Cię straszyli.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Znów mam lekkie skurcze, ale nieregularne.
Tak w ogóle moja mama wczoraj miała spotkanie z tarocistką, no i ta postawiła mi karty i niby jutro mam rodzić
Także zabieram się za podatki, bo robota czeka
Ciekawa jestem. Ja rok temu w sierpniu byłam u tarocistki i jak ją spytałam kiedy będę miała pierwsze dziecko, to powiedziała, że nie widzi dziecka przed 30-stką u mnie, a mam aktualnie 25 lat.

Cytat:
Witam mamuśki!

Ja wczoraj tak padłam spać, że nawet się nie pożegnałam a mąż później komputer po cichaczu wyłączał
Ale dzisiaj znowu senna jestem, choć noc już o niebo lepsza była.

Kochana, trzymam kciuki, żeby córcia sprawiła Ci wielką niespodziankę i jeszcze jednak sama obróciła się.

Cytat:

Zrąbałam zus z rana, bo miałam rację, no ale akcja porodowa po tym nie nastąpiła. Chyba potrzebuję większych podniet

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ale jestem dzis nie do życia.. ide w kime, mąż do pracy pojechał , obiadek zaliczony wiec co tu dzis robic zn0wu
mogła by już któras urodzić bo nudą wieje
Nooo właśnie! Nie chcę Cię straszyć, ale po tym czopie to przesuwasz się na szczyt listy.
Stary 2012-09-11, 14:36   #801
Katee27
Zadomowienie

Hej!
Wchodząc na wizaż myślałam,że już niegrzeczna po...wczoraj ta akcja z czopem..
Ja wczoraj liczyłam na rozkręcenie akcji u mnie,brzuch raz za razem twardniał,ale nici i tak czekałam do 1.w nocy,aż zasnęłam.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hmm, w szpitalu był ten model
http://www.babyranking.pl/produkty,2...or-medela.html
Jest spory, ale cichutki i świetnie dawał radę z cyckami pacjentek.
Ja też w szpitalu z tego korzystałam i zakupiłam go sobie,tyle,że bez tej pompy do prądu(szpital miał je w sprzedaży,5lat temu bodajże za 100zł)ma regulację ssania i w domu przy zapaleniu piersi bardzo mi pomógł

Cytat:
mówiąc najprościej: najlepiej tylne siedzenie samochodu, klęk na kolana, ramiona, głowę położyć na siedzeniu a tyłek wypiąć jak najbardziej w górę... cholernie niewygodne ale podobno skuteczne. tak samo postępuje się przy wypadnięciu pępowiny, tyle że wtedy wzywamy karetkę i czekamy w domu w takiej pozycji.
Czyli pozycja kolankowo-łokciowa,a ja w takiej rodziłami weź tak jedź samochodem,ciekawie na zakrętach

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
maly juz niema zakazenia-wyniki dobre,ale idzie pod lampe niestety! zółtaczke ma. Jak ja wytrzymam 2 dni bez niego,juz wyc mi sie chce...
A czemu bez niego?tam w szpitalu nie można chodzić do dziecka i go karmić?Ja z moim byłam 17dni ze względu na żółtaczkę właśnie.Na początku to ryczałam,ze musi tam leżeć taki biedny mój...
Wytrzymasz dla dobra Maluszka

Cytat:
Dziś już 22,7 kg

No to piątka! Moja waga tyle samo pokazuje,choć zaczynałam z 59,ale do wagi męża mam jeszcze daleko

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 14:40   #802
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:

ahh muszę wam pokazać jak słodko wczoraj spał
ale masz duzego chłopaka.mój to taki mikrusek chudziutki
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
mam coraz mniej pokarmu
cholera no co to jest z 2 cycków 100ml odciągnąć??!!

już kuźwa nie wiem co robić

Przystawiam małą na żądanie w między czasie odciągam żeby pokazac cyckom że chcemy więcej i więcej, pije herbatki na laktacje i dupaa.
100 ml to duzo przeciez
Cytat:
A jak reszta mam karmiących piersią? Też chudniecie w oczach?
ja wyglądam jak cień człowieka.brzuszka już prawie nie mam.ale jestem taka chuda,szczególnie na twarzy ze nie moge na siebie w lustrze patrzec
Cytat:
A co do laktatora to też zakupię chyba ten avent ręczny.
Ma któraś mamusia karmiąca?
ja go mam i jestem bardzo zadowolona
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 14:41   #803
lidka0308
Zadomowienie

Dearlie dziękuję za wsparcie
Bardzo mi to pomaga!!!
Stary 2012-09-11, 14:49   #804
Sojka1990
Zadomowienie

ee tam 100ml to wcale nie dużo jak na dwa cycki i tydzień po porodzie...
bo jeszcze 2 dni temu było duuużżżoooo więcej
no ale nic będziemy się częściej przystawiać i odciągać.

my już po pierwszym spacerku
Zośka oczywiście spała sobie słodko i śpi nadal :P

Pytałyście dlaczego nie mogę mieć więcej dzieci. a no to dlatego że moja macica jest już tylko cieniutką błonką w miejscu gdzie była szyta przy pierwszym cięciu- po prostu lekarze zwalili sprawe, źle mnie wtedy pozszywali, macica przyrosła do ścian brzucha, więc musieli ciąć pozaotrzewnowo (przy klasycznym cięciu lekarze dostają się do brzucha przez otrzewną, u mnie tego zrobić nie mogli)
Stary 2012-09-11, 14:52   #805
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hej laleczki
Dziękuje Wam za gratulacje
Ja również gratuluje nowym mamusiom

Jezu jak dobrze że już po wszystkim i mam małego w domu.
Wczoraj nas wypisali do domku bo wszystko oki, a po cesarce wypuszczają po czterech dobach
Teraz sie przyzwyczajamy do nowej sytuacji w domku.
Troche sie męcze bo bardzo boli kręgosłup no i brzuch bo poszyty...
Mały głównie grzeczny ale jak sie rozwrzeszczy to o mamooooo, masakra

Troche sie ogarnąc musze po szpitalu itp więc ciut rzadziej bede tutaj niż kiedyś ale bede

Ała jak mnie wszystko boli

Aaaaaa i co najważniejsze - COLDS!!!!! imie na pierwszej stronie trza zmienić
Już na bank jest Alan
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 14:58   #806
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Co do tych darmowych szczepień pneumo dla wcześniaków to nie wiem czy faktycznie jest tak jak mówisz że dostaje je każdy z racji wcześniactwa.. u nas było tak że Julka mogła dostać za darmo a Hanka nie (chociaż Hania w dużoo gorszym stanie przecież była ) Jula była objęta programem z racji dysplazji oskrzelowo płucnej. i nam wtedy wszyscy lekarze mówili i pielęgniarki w przychodni gdzie szczepione że tylko wcześniaki z zzo (zespołem zaburzeń oddychania )powikłanym dysplazją oskrzelowo-płucną mają szczepienia na pneumo za darmo.

o i macie Zochne czarno-białe to pierwsza doba życia a drugie po pierwszej kąpieli wczorajsze
Jaka fajna żabka kapielowa
No właśnie odnośnie tych szczepień to samo czytałam że tylko te wcześniaki z dysplazją oskrzelowo-płucną sie kwalifikują.No to zaszczepimy chyba tylko rotawirus bo tego sieboje strasznie żeby nie miały.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 15:00   #807
kraven
Zakorzenienie

Ale mnie dzisaij muli. Przespałam się troche, ale chyba jeszcze się kimne, bo na 17 do SR. A potem grill u teściów

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 15:08   #808
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

w taki upał to chyba nie bardzo...
Wercia też ma na 13 więc blokujemy we dwie Ja nie mam nic przeciwko, cyc prawie ok, szyjki pewnie już zero, a tu echo.
Dzidek pewnie uparty po mnie bo ja się w końcu łaskawie 10 dni po terminie na świat wybrałam

Cytat:

Pomarzyć piekna rzecz

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek

Co do mojej wagi ja

W takim razie udanego pierwszego spacerku

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

ja własnie przygotowuje tz ciuszki jaki ma zabrac dla malej na wyjscie i powiedzcie mi co wy zamierzacie zabrac w razie gdyby byla temp tak 20 stopni a co jak tak 13-15 stopni????? bo tak zapowiadaja na nastepny tydzien wiec chce dwa komplety przygotowac
Na 20 stopni to ja mam przygotowane śpioszki i kaftanik z welurku plus czapeczka no i zarzucę kocyka jak trza będzie. Na 13-15 mam takiego pajaca zajączka włochatego, pod to wrzucę koszulkę z krotkim rękawkiem plus czapa i koc jak co.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Iwonka witaj w domu i co nie taki diabeł straszny wrzucaj relację jak będziesz mieć trochę czasu.

Czyli co jak Maluszek wyszedł na świat to na 100% wiedziałaś, że Alanek będzie?

Stary 2012-09-11, 15:12   #809
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Ok z jednej piersi wyssałam przez ok 15 minut 70ml mleka, także wiem już że pokarmu nie brakuje. O co więc chodzi? Mały głodomorro, czy robi ze mnie smoczka? Co robić?
A może za krótko trzymam ją przy piersi... robi spore przerwy między ssaniami i dlatego nie dojada... chociaż karmie ją nawet 40 minut.

ja swoją karmie tak po 10-15 min z kazdej piersi
i mam na 2 do 4 godziny spokój

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 15:15   #810
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

i po spaniu
musze Was dziewczynki zmartwic u mnie nic sie nie dzieje tylko
czop znowu mi odchodzi.. rany niech sie wkońcu coś dzieje no
zwariowac można

Iwoncia, witajcie spowrotem prosimy o zdjecie Alanka

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości