|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Nadrobilam troszkę i zaraz idę biegać
Mamad biedni jesteście mam nadzieje ze szybko wróciliśmy do domku Natka, dziubek no to widzę ze teraz my rzadzimy w kupie ![]() Brumciu wnioskujac bo moich bratankach Duplo to będzie super prezent Jaś odziedziczył te klocki po nich i po moim 19 letnim bracie!!! Więc one są niezniszczalne. A tak wogole to jak moje brumiątko śpi ostatnio. Tęskni mi sie za wami ![]() Żaneta mój mąż ma teraz galaxy i mowi ze to dobry telefon( cytuje: dla osób lubiących korzystać z androida) natomiast jako miłośnik jabluszka żałuje ze nie kupił iPhone i czeka na V ( tak na marginesie jutro premiera) Coockie co za baba ![]() Patik co zrobił Tz ? Mam bić ? ![]()
#1292 |
Zakorzenienie
|
Chorowitki kochane zdrówka dla Was
![]()
#1293 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny My się jutro szczepimy proszę o kciuki
![]() później lecę w odwiedziny do szpitala.Szpital jeszcze min 8 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
Ja myje tylko baby dream plus oleje, żelatyny jeszcze nie próbowałam, a włosy supr mi sie poprawiły!
fotka: które tu bu buty dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Shira_83;36456194] Cytat:
Cytat:
![]() O tą chodzi? http://www.google.pl/imgres?q=gry+me...75&tx=85&ty=63 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zadomowienie
|
ellika - moja sie przesiadla na tapczan 1,5 tygodnia temu, czyli majac niecale 3 latka. W pierwsza noc wprawdzie z niego spadla hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak na moment, bo cierpię na deficyt wolnego czasu
![]() Zanetaa tak pracuję w telefonii komórkowej. Co Ci mogę napisać? Wszystko zależy od budżetu. S II dobry telefon, android jako system operacyjny jest mega intuicyjny i szybki. Natomiast kwestia jest tego typu ile chcesz wydać na telefon. iPhone to swego rodzaju inwestycja. Te telefony bardzo woooolno spadają z ceny, więc jest duże prawdopodobieństwo, że jeśli go kiedyś sprzedaż to z niewielką stratą. Z samsungiem już nie ma tak dobrze. Poza tym polityka apple jest dość specyficzna. Wprowadzenie iPhona 5 raczej nie spowoduje spadku cen iPhona 4S. Ten ostatni model powoli zaczną wycofywać ze sprzedaży salonowej, ale nie sądzę żeby potaniał do złotówki w średnich abonamentach. Gdybym miała kasę wzięłabym iPhona bo go uwielbiam i uważam, że to mądrze wydane pieniądze. Na chwilę obecną nie stać mnie żeby dać 2 tysie na fon. Ale jakbym wygrała w rmf fm to bym dała ![]() Samsung jest wporzo i też nie mam mu nic do zarzucenia, żeby nie było, ale iPhone to jednak klasa sama w sobie. No to tyle ![]() ![]() Mamad wielkie buziaki dla Was ![]() Carmela uwielbiam Sarkę ![]() Ellika do jałowego pojemniczka najlepiej pobrać. Przemyj Małą zaraz po przebudzeniu wacikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie. Łap środkowy sik ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-09-11 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
Witam, dla wszystkich chorowitkow zdrowka zycze
![]() Nie odniose sie do postow - mialam dzis maly wypadek Gralismy z TZ w badmingtona i krzywo stanelam skrecilam noge ![]()
#1301 |
Zakorzenienie
|
Jaciee dziękuje, mąż ma 4s a Ja zastanawiam sie nad samsungiem II S (samsung III S dla mnie za duży) a iphonem 4 , którego mozna kupic za ok 1300 używany ale w idealnym stanie. Dziękuje
![]() Telik tak wiem ze jutro premiera moj mąż wiecznie o tym gada i gadai gada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
Chcę kupic Radkowi klocki, takie na teraz.
Możecie jakieś polecić? Najlepiej linkiem ![]() ![]() ![]() A poniżej Radek ![]() Zajada się malinami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
Eve współczuję
![]() Idę na Wojewódzkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dzisiejsza noc była chyba najgorsza z dotychczasowych. Domek non stop się budził, spałam może z pół godziny. Rano na 8 musiałam jechać na budowe, bo kierownik przyjechał.a dziecko mi o 6 ładnie zasnęło i mogłam pospać ![]() ![]() Dzisiaj na próbę przenieśliśmy się do innego pokoju. Męża nie ma, pojechał do kolegi na mecz. Cookie, co to za babcia ![]() Mamad, trzymajcie się ![]() ![]() Blondynko, ![]() Pieleszko, wspaniałe wiadomości ![]() ![]() Gomra, pierwsze słyszę, żeby piersi bolały od stresu ![]() Wszystkim chorowitkom duuuużo zdrówka!! ![]() Żaneta, teraz tak sobie myślę,w czym lepszy? Jakoś lepiej mi się obsluguje samsunga niż iPhona, co oczywiście nie zmienia faktu, że jabłuszko jest mega fajne ![]() Telik, ![]() ![]() Aaaa i więcej nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
dobijcie mnie
![]()
#1307 |
Wtajemniczenie
|
Eveewe biedulko
![]() Natko to teraz bedzie juz tylko lepiej. Gorzej byc nie Moze ![]() iPhone/samsung. Z samsungiem osobiście nie miałam do czynienia. Ale kolega tz ma galaxy s II i narzeka na niego. Wiesza mu sie. Podczas rozmowy rozlacza. Ogolnie nie jest zadowolony. Moze JAKIS felerny egzemplarz mu sie trafił. IPhone mam ja 4S teraz i jestem mega zadowolona. To Moj drugi IPhone. Wcześniej miałam 3 GS. Jest jak podreczny komputer. Fakt drogi jest, ale warto... |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do klocków to pewnie najlepsze jakies duze, Karol juz sklada. Mozesz zainwestowac w klocki lego duplo, albo jakies tanie zwykle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Wtajemniczenie
|
Lili a Moze takie cos:
http://m.allegro.pl/przedmiot,klocki...609270031.html Moja Wiki ładnie sie nimi bawiła. Kuzyn z PL takie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
U nas wygląda to tak samo
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Pewnie rzecz gustu. ja nie lubię. Cytat:
![]() Będę oglądać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A długo jesteście już razem? bo my tu wszystkie wszystko o sobie wiemy, a o Was nic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zestaw wyjechany!!! Ale ja raczej muszę poszukać czegoś do 200zł ![]() Zrobię przy okazji fotkę naszych Duplo. Tymek dostał na roczek od najstarszej siostry męża. To używki po jej synach. Gromadzone przez kilka lat. Jest tego z 10 kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i już chyba wiem, że kupię chrześniakowi Lego. teraz meldunek z nocek: Tymek spał cały poprzedni tydzień jak anioł. Zasypiał o 21, wstawał o 8-9. Na działce w weekend był armagedon, a teraz 1 noc dobra, druga taka sobie, bo z 2 godzinna przerwą ![]() Ja tez tęsknię ![]() ![]() A Dżony czemu kiepsko ostatnio sypia? Jak to które? Różowe! ![]()
![]() |
#1311 |
Wtajemniczenie
|
Hejo
Lili fajny Radzio, włoski ma takie słodkie Jachtu nie lubi malinek Chyba ze w koktajlu lub owsiance Ewe- współczuje wpadku, musisz jutro oszczędzać nogę Natko ![]() Brumciu sama nie wiem co jest przyczyna kłopotów ze snem Stawiam na zeby ale nie widzę rozpulchnionego dziasła ![]() Może pójdę do lekarza ![]() A powiedz kochana kiedy idziesz na szczepienia ? Ale cieżko mi sie biegalo, A wogole nie wiem co sie dzieje ale w ostatnich tygodniach przytyłam 3 kg ![]() ![]() Staram sie jeść zdrowo ( choć ostatnio dużo imprez z kalorycznym i pysznym jedzeńiem) biegam regularnie no i regularnie tyje ![]() Zgamiam na Odstawienie od UU ![]() Miała któraś tak ?
#1312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na szczepienia chyba się wybiorę w październiku. jakoś tak, jak będzie 14-ty miesiąc leciał. 2. Pewnie to odstawienie, masz rację. Ale podejrzewam, że jak organizm sie ureguluje, dostosuje do nowego stanu, to szybko zrzucisz. Kwestia kilku tygodni ![]()
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
Witam'
dzieki dziewczynki za mile slowa. Marysia jak na zlosc obudzila sie o 5.30 tz poszedl do pracy, Marysia zsypana jak nie wiem, najgorzej pupka i dlonie. Jesli dorosli sie moga zarazic to i moj TZ to ma. A mnie boli. Ide dokustykac do kuchni zrobic Marysi kaszke moze jakos jej dam siedzac na podlodze.
![]() |
#1314 |
Wtajemniczenie
|
BRUMKU jestesmy ze soba 8 lat. Małżeństwem jestesmy od 3. Do tej pory rzadko nam sie zdarzało miec ciche dni. W sumie chyba nigdy.
Nie pisze nic o sobie bo co Was bede zanudzac ![]() W sumie posżło wczoraj o Vanish bo mój maz wymyslił, ze cos tam bedzie w nim namaczał.A ja na to, zeby odstawił ta miske w jakies bezpieczne miejsce bo nie wiem czy pamieta, ale w domu jest dziecko. No i on sie wściekła, ze przeciez wie...Mnie to jego wkurzenie wkurzyło i tyle...Wiem nie ma o co sie nie odzywac ![]() ja tez uważam Lego za najlepsza zabawke. Zarówno dla mnie jak i dla mojego brata było to najlepsze zajecie. Budowaliśmy miasta na cały pokój. Do tej pory przechowujemy klocki. Czekaja teraz a Martyna podrośnie. Teraz nie ma juz takich fajnych kompletów w sklepach. EWEEVE ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- TELIK ja tez miałam okres gwałtownego tycia. Tez zwalałam na odstawienei UU, ale tez na moje obżarstwo (np zapiekanki o 21 ![]() Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-09-12 o 06:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Eve Ty idź do lekarza, może to trzeba usztywnić. Jaciee ale elaborat ![]() Elika podmyj dobrze, najlepiej całą pupę w miskę z wodą, ja myje w nadmanganianie przed pobraniem. Rywanolem można przetrzeć, albo dobrze umyć mydłem czy w tym czym kąpiesz. Sara też ma odparzenie, dziwne takie.. Ja nadal nie w formie. Nie mam sił. Pora roku na chorowanie. Zdrówka dla chorowitków. ![]()
#1316 |
Raczkowanie
|
Dla wszystkich chorowitków- dużo zdrowia!!!
Dla mam - dużo siły i również zdrówka!!!! Telik - ja tak miałam z wagą, po odstawieniu od piersi - przez ok. miesiąc +3 kg i waga się utrzymywała. Po około 2 miesiącach - jak dostałam okres - waga powoli zaczęła spadać i chyba wszystko się normuje, bo czuje się "lżejsza" ![]() Tak sobie teraz pomyślałam, że to, że przy karmieniu się chudnie szybciej to u mnie się wogóle nie sprawdziło ![]() Eve - wybierz się do lekarza, bo jeśli to poważn eskręcenie, to później możesz mieć problemy z poruszaniem się! Zastanawiam się czy mały nie ma bakterii albo czegoś w moczu. Zauważyłam, że w nocy się przebudza, pizczy jęczy przed zrobieniem siusiu do pampersa. Muszę to jeszcze zaobserwować... Jak coś to się będzie łapanie moczu.. ![]() Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-09-12 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Wtajemniczenie
|
ooo ja tez teraz jak dostałam wreszcie @ czuje sie znacznie leżejsza i brzuch jakby mniej wydety.
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- A ja bardzo schudłam przy karieniu UU. Prawda jednak jest taka, ze na poczatku miałam bardzo restrykcyjna diete bo Martyna miał bóle brzucha i nie wiedzieliśmy od czego. Teraz pewnie organizm sobie odpija i gromadzi zapasy na ciezkie czasy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj tak... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() uwielbiam umorusane dzieciaki ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | ||
Raczkowanie
|
Witam się z nad kubka pysznej porannej kawy i jest to slowo ktore mój syneczek opanował najpiękniej
![]() Cytat:
![]() ![]() no i jakoś się kojarzy mi z takim prezentem dla chrześniaków ![]() ceny faktycznie ale jak juz wiesz z wyorzeddzeniem wyszukasz na allegro to mozna kupic niektóre praktycznie nawet prawie 50% niż np w smyku ![]() Cytat:
![]() przy karmieniu waga od razu była jak sprzed ciąży i nie musialam nic z tym zbytnio robic tzn mogłam nie patrzec na to jak jem ![]() ![]() Lili co do klocków to moze na teraz takie drewniane, Jaś dostal takie zwykle podobne coś jak stronczek wstawila i Duplo, i mysle ze duplo jeszcze do porządnego skladania jeszcze chwile poleżą pewnie tak gdzieś do 18m chcialabym też żeby dostał własnie jeszcze jakies skladkowe akurat pod choinke, a tymi drewnianymi się super bawimy budeje wieże uklada w pudelku (wogole od nich stwierdzilam ze będe kupowac drewniane zabawki bo są super) my mamy proste ale na all jak widze są rózne cudenka ![]() http://allegro.pl/klocki-drewniane-5...611209041.html a co do łóżeczek to myślałam ze to później następuje ze 2+/3 latka, w takim razie to my teoretycznie w naszej opcji łózeczka moglibysmy juz 15m przejść do tej funkcji http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90115997/ ale jakoś sobie ja nie wyobrażam dopiero co mój malutki synek już ma spać tak dorośle ![]() ![]() czyli będac teraz teoretycznie któraś w ciąży nie trzeba juz kupowac drugiego niemowlakowego łózeczka tylko dla starszaka, fajnie. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- z Sarki rosnie widze śliczny blondasek ![]() i Radziu to slodziak!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od poczatku wrzesnie tez staram się biegac, choc ciezko mi to idzie bo ostatnie problemy wybily mnie z eytmu. jak czesto i ile czasu biegasz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.