|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Nadrobilam troszkę i zaraz idę biegać
Mamad biedni jesteście mam nadzieje ze szybko wróciliśmy do domku Natka, dziubek no to widzę ze teraz my rzadzimy w kupie ![]() Brumciu wnioskujac bo moich bratankach Duplo to będzie super prezent Jaś odziedziczył te klocki po nich i po moim 19 letnim bracie!!! Więc one są niezniszczalne. A tak wogole to jak moje brumiątko śpi ostatnio. Tęskni mi sie za wami ![]() Żaneta mój mąż ma teraz galaxy i mowi ze to dobry telefon( cytuje: dla osób lubiących korzystać z androida) natomiast jako miłośnik jabluszka żałuje ze nie kupił iPhone i czeka na V ( tak na marginesie jutro premiera) Coockie co za baba ![]() Patik co zrobił Tz ? Mam bić ?
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Chorowitki kochane zdrówka dla Was
za wyzdrowienie.
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny My się jutro szczepimy proszę o kciuki
![]() później lecę w odwiedziny do szpitala.Szpital jeszcze min 8 dni |
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myje tylko baby dream plus oleje, żelatyny jeszcze nie próbowałam, a włosy supr mi sie poprawiły!
fotka: które tu bu buty dzisiaj
|
|
|
|
#1295 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Shira_83;36456194] Cytat:
Cytat:
![]() O tą chodzi? http://www.google.pl/imgres?q=gry+me...75&tx=85&ty=63 |
|||
|
|
|
#1296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
ellika - moja sie przesiadla na tapczan 1,5 tygodnia temu, czyli majac niecale 3 latka. W pierwsza noc wprawdzie z niego spadla hehe
ale teraz juz jej sie to nie zdarza.
|
|
|
|
#1298 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak na moment, bo cierpię na deficyt wolnego czasu
![]() Zanetaa tak pracuję w telefonii komórkowej. Co Ci mogę napisać? Wszystko zależy od budżetu. S II dobry telefon, android jako system operacyjny jest mega intuicyjny i szybki. Natomiast kwestia jest tego typu ile chcesz wydać na telefon. iPhone to swego rodzaju inwestycja. Te telefony bardzo woooolno spadają z ceny, więc jest duże prawdopodobieństwo, że jeśli go kiedyś sprzedaż to z niewielką stratą. Z samsungiem już nie ma tak dobrze. Poza tym polityka apple jest dość specyficzna. Wprowadzenie iPhona 5 raczej nie spowoduje spadku cen iPhona 4S. Ten ostatni model powoli zaczną wycofywać ze sprzedaży salonowej, ale nie sądzę żeby potaniał do złotówki w średnich abonamentach. Gdybym miała kasę wzięłabym iPhona bo go uwielbiam i uważam, że to mądrze wydane pieniądze. Na chwilę obecną nie stać mnie żeby dać 2 tysie na fon. Ale jakbym wygrała w rmf fm to bym dała ![]() Samsung jest wporzo i też nie mam mu nic do zarzucenia, żeby nie było, ale iPhone to jednak klasa sama w sobie. No to tyle )Mamad wielkie buziaki dla Was Carmela uwielbiam Sarkę Ellika do jałowego pojemniczka najlepiej pobrać. Przemyj Małą zaraz po przebudzeniu wacikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie. Łap środkowy sik
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-09-11 o 21:55 |
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, dla wszystkich chorowitkow zdrowka zycze
Nie odniose sie do postow - mialam dzis maly wypadek Gralismy z TZ w badmingtona i krzywo stanelam skrecilam noge
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Jaciee dziękuje, mąż ma 4s a Ja zastanawiam sie nad samsungiem II S (samsung III S dla mnie za duży) a iphonem 4 , którego mozna kupic za ok 1300 używany ale w idealnym stanie. Dziękuje
*Telik tak wiem ze jutro premiera moj mąż wiecznie o tym gada i gadai gada
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Chcę kupic Radkowi klocki, takie na teraz.
Możecie jakieś polecić? Najlepiej linkiem ![]() ![]() ![]() A poniżej Radek Zajada się malinami
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Eve współczuję
![]() Idę na Wojewódzkiego
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dzisiejsza noc była chyba najgorsza z dotychczasowych. Domek non stop się budził, spałam może z pół godziny. Rano na 8 musiałam jechać na budowe, bo kierownik przyjechał.a dziecko mi o 6 ładnie zasnęło i mogłam pospać Nie wiem co temu mojemu bidulkowi dolega Dzisiaj na próbę przenieśliśmy się do innego pokoju. Męża nie ma, pojechał do kolegi na mecz. Cookie, co to za babcia Zachowanie bardzo nieodpowiedzialne!Mamad, trzymajcie się ![]() Blondynko, ![]() Pieleszko, wspaniałe wiadomości Gomra, pierwsze słyszę, żeby piersi bolały od stresu ![]() Wszystkim chorowitkom duuuużo zdrówka!! Żaneta, teraz tak sobie myślę,w czym lepszy? Jakoś lepiej mi się obsluguje samsunga niż iPhona, co oczywiście nie zmienia faktu, że jabłuszko jest mega fajne Telik, Musimy się wspierać kupowe mamy![]() Aaaa i więcej nie pamiętam
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
dobijcie mnie
|
#1307 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe biedulko
Natko to teraz bedzie juz tylko lepiej. Gorzej byc nie Moze iPhone/samsung. Z samsungiem osobiście nie miałam do czynienia. Ale kolega tz ma galaxy s II i narzeka na niego. Wiesza mu sie. Podczas rozmowy rozlacza. Ogolnie nie jest zadowolony. Moze JAKIS felerny egzemplarz mu sie trafił. IPhone mam ja 4S teraz i jestem mega zadowolona. To Moj drugi IPhone. Wcześniej miałam 3 GS. Jest jak podreczny komputer. Fakt drogi jest, ale warto... |
|
|
|
#1308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do klocków to pewnie najlepsze jakies duze, Karol juz sklada. Mozesz zainwestowac w klocki lego duplo, albo jakies tanie zwykle. |
||
|
|
|
#1309 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili a Moze takie cos:
http://m.allegro.pl/przedmiot,klocki...609270031.html Moja Wiki ładnie sie nimi bawiła. Kuzyn z PL takie ma. |
|
|
|
#1310 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
U nas wygląda to tak samo
Malinki są obecnie ukochanymi owocami ![]() Cytat:
Współczuję.Cytat:
Cytat:
![]() 2. Pewnie rzecz gustu. ja nie lubię. Cytat:
![]() Będę oglądać Cytat:
![]() Cytat:
A długo jesteście już razem? bo my tu wszystkie wszystko o sobie wiemy, a o Was nic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale myślałąm, że dla trzylatka za poważne.A zestaw wyjechany!!! Ale ja raczej muszę poszukać czegoś do 200zł Zrobię przy okazji fotkę naszych Duplo. Tymek dostał na roczek od najstarszej siostry męża. To używki po jej synach. Gromadzone przez kilka lat. Jest tego z 10 kg Dwie wielkie walizki.Cytat:
![]() Cytat:
Jeden z nich ma 22, drugi 19 lat ![]() No i już chyba wiem, że kupię chrześniakowi Lego. teraz meldunek z nocek: Tymek spał cały poprzedni tydzień jak anioł. Zasypiał o 21, wstawał o 8-9. Na działce w weekend był armagedon, a teraz 1 noc dobra, druga taka sobie, bo z 2 godzinna przerwą Ja tez tęsknię Zapracujesz się na śmierć A Dżony czemu kiepsko ostatnio sypia? Jak to które? Różowe!
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Lili fajny Radzio, włoski ma takie słodkie Jachtu nie lubi malinek Chyba ze w koktajlu lub owsiance Ewe- współczuje wpadku, musisz jutro oszczędzać nogę Natko Brumciu sama nie wiem co jest przyczyna kłopotów ze snem Stawiam na zeby ale nie widzę rozpulchnionego dziasła ![]() Może pójdę do lekarza ![]() A powiedz kochana kiedy idziesz na szczepienia ? Ale cieżko mi sie biegalo, A wogole nie wiem co sie dzieje ale w ostatnich tygodniach przytyłam 3 kg ![]() ![]() Staram sie jeść zdrowo ( choć ostatnio dużo imprez z kalorycznym i pysznym jedzeńiem) biegam regularnie no i regularnie tyje Zgamiam na Odstawienie od UU ![]() Miała któraś tak ?
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas kolejna czwórka już dobrze widoczna, lada chwila wylezie ![]() Na szczepienia chyba się wybiorę w październiku. jakoś tak, jak będzie 14-ty miesiąc leciał. 2. Pewnie to odstawienie, masz rację. Ale podejrzewam, że jak organizm sie ureguluje, dostosuje do nowego stanu, to szybko zrzucisz. Kwestia kilku tygodni
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Witam'
dzieki dziewczynki za mile slowa. Marysia jak na zlosc obudzila sie o 5.30 tz poszedl do pracy, Marysia zsypana jak nie wiem, najgorzej pupka i dlonie. Jesli dorosli sie moga zarazic to i moj TZ to ma. A mnie boli. Ide dokustykac do kuchni zrobic Marysi kaszke moze jakos jej dam siedzac na podlodze.
|
#1314 |
|
Wtajemniczenie
|
BRUMKU jestesmy ze soba 8 lat. Małżeństwem jestesmy od 3. Do tej pory rzadko nam sie zdarzało miec ciche dni. W sumie chyba nigdy.
Nie pisze nic o sobie bo co Was bede zanudzac W sumie posżło wczoraj o Vanish bo mój maz wymyslił, ze cos tam bedzie w nim namaczał.A ja na to, zeby odstawił ta miske w jakies bezpieczne miejsce bo nie wiem czy pamieta, ale w domu jest dziecko. No i on sie wściekła, ze przeciez wie...Mnie to jego wkurzenie wkurzyło i tyle...Wiem nie ma o co sie nie odzywac ![]() ja tez uważam Lego za najlepsza zabawke. Zarówno dla mnie jak i dla mojego brata było to najlepsze zajecie. Budowaliśmy miasta na cały pokój. Do tej pory przechowujemy klocki. Czekaja teraz a Martyna podrośnie. Teraz nie ma juz takich fajnych kompletów w sklepach. EWEEVE ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- TELIK ja tez miałam okres gwałtownego tycia. Tez zwalałam na odstawienei UU, ale tez na moje obżarstwo (np zapiekanki o 21 Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-09-12 o 07:58 |
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Eve Ty idź do lekarza, może to trzeba usztywnić. Jaciee ale elaborat znasz się na rzeczyElika podmyj dobrze, najlepiej całą pupę w miskę z wodą, ja myje w nadmanganianie przed pobraniem. Rywanolem można przetrzeć, albo dobrze umyć mydłem czy w tym czym kąpiesz. Sara też ma odparzenie, dziwne takie.. Ja nadal nie w formie. Nie mam sił. Pora roku na chorowanie. Zdrówka dla chorowitków.
|
#1316 |
|
Raczkowanie
|
Dla wszystkich chorowitków- dużo zdrowia!!!
Dla mam - dużo siły i również zdrówka!!!! Telik - ja tak miałam z wagą, po odstawieniu od piersi - przez ok. miesiąc +3 kg i waga się utrzymywała. Po około 2 miesiącach - jak dostałam okres - waga powoli zaczęła spadać i chyba wszystko się normuje, bo czuje się "lżejsza" A nie jem na pewno mniej. Tak sobie teraz pomyślałam, że to, że przy karmieniu się chudnie szybciej to u mnie się wogóle nie sprawdziło ![]() Eve - wybierz się do lekarza, bo jeśli to poważn eskręcenie, to później możesz mieć problemy z poruszaniem się! Zastanawiam się czy mały nie ma bakterii albo czegoś w moczu. Zauważyłam, że w nocy się przebudza, pizczy jęczy przed zrobieniem siusiu do pampersa. Muszę to jeszcze zaobserwować... Jak coś to się będzie łapanie moczu..
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-09-12 o 09:02 |
|
|
|
#1317 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo ja tez teraz jak dostałam wreszcie @ czuje sie znacznie leżejsza i brzuch jakby mniej wydety.
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- A ja bardzo schudłam przy karieniu UU. Prawda jednak jest taka, ze na poczatku miałam bardzo restrykcyjna diete bo Martyna miał bóle brzucha i nie wiedzieliśmy od czego. Teraz pewnie organizm sobie odpija i gromadzi zapasy na ciezkie czasy
|
|
|
|
#1318 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oj tak... Cytat:
![]() rożowe są faaajne ![]() Cytat:
uwielbiam umorusane dzieciaki ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1319 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się z nad kubka pysznej porannej kawy i jest to slowo ktore mój syneczek opanował najpiękniej
Cytat:
czyli moje przypomnienie o Lego się przydało no i jakoś się kojarzy mi z takim prezentem dla chrześniaków ceny faktycznie ale jak juz wiesz z wyorzeddzeniem wyszukasz na allegro to mozna kupic niektóre praktycznie nawet prawie 50% niż np w smyku czasami w jakiś realach sa tez dobre ceny promocjeCytat:
![]() przy karmieniu waga od razu była jak sprzed ciąży i nie musialam nic z tym zbytnio robic tzn mogłam nie patrzec na to jak jem Lili co do klocków to moze na teraz takie drewniane, Jaś dostal takie zwykle podobne coś jak stronczek wstawila i Duplo, i mysle ze duplo jeszcze do porządnego skladania jeszcze chwile poleżą pewnie tak gdzieś do 18m chcialabym też żeby dostał własnie jeszcze jakies skladkowe akurat pod choinke, a tymi drewnianymi się super bawimy budeje wieże uklada w pudelku (wogole od nich stwierdzilam ze będe kupowac drewniane zabawki bo są super) my mamy proste ale na all jak widze są rózne cudenka np coś w tym rodzajuhttp://allegro.pl/klocki-drewniane-5...611209041.html a co do łóżeczek to myślałam ze to później następuje ze 2+/3 latka, w takim razie to my teoretycznie w naszej opcji łózeczka moglibysmy juz 15m przejść do tej funkcji http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90115997/ ale jakoś sobie ja nie wyobrażam dopiero co mój malutki synek już ma spać tak dorośle chyba to ja się muszę najpierw pierwsza z tym oswoić![]() czyli będac teraz teoretycznie któraś w ciąży nie trzeba juz kupowac drugiego niemowlakowego łózeczka tylko dla starszaka, fajnie. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- z Sarki rosnie widze śliczny blondasek ![]() i Radziu to slodziak!!! |
||
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od poczatku wrzesnie tez staram się biegac, choc ciezko mi to idzie bo ostatnie problemy wybily mnie z eytmu. jak czesto i ile czasu biegasz?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

za wyzdrowienie.

zębole

ale teraz juz jej sie to nie zdarza.

12.06.2010
*

Musimy się wspierać kupowe mamy

znasz się na rzeczy

Zakończone: 2