Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 19:53   #841
colds
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy podajecie maluszką witaminę K i D w jednym ???? w kapsułkach, kroplach ?
Ja mam w kapsulkach i jakoś nie narzekam na dawkowanie . Po prostu wyciskam kapsułkę Melci do buzi. I tyle.

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak u Was z kąpielą?tzn. kąpiecie codziennie?a co by się stało jakby tak odpuścić 1 dzień?Przyznam że wykąpanie dwójki jak się drą oboje to nie lada wyczyn...
Kąpiemy codziennie, ale raz nam się zdarzyło odpuścić kąpiel. Wtedy po prostu Maluda została przemyta wodą z oliwką delikatnie.

Dziewczyny. Podaje Małej cyca i mleko Nan. Jednak ma zaparcia straszne.. Jutro chcę Jej kupić inne mleczko, ale czy dzisiaj jeszcze mogę Jej podać bebilon dla dzieci z zaparciami? Czy nie bardzo?
Stary 2012-09-11, 20:16   #842
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a body to z długim czy krótkim ?
Uszykowane mam z krótkim.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Wynajmujemy garaż!! jutro podpisujemy umowę
bardzo się cieszę, bo za nic wózka (nawet w częściach) nie byłabym w stanie wnieść na 4 piętro. Dziś tż pojechał złożyć wniosek o becikowe (oczywiście w moim mieście można dostać tylko to zwykłe, bo samorządowego nie ma), a ja wyszłam na spacer. Musiałam czekać na jego powrót bo nie miałam siły wózka wtachać nawet na wysoki parter

Tamlin, Mały donoszony, więc kiedy planujesz rozpakowanie?
Planować to ja sobie mogę Już mi to obojętne kiedy, byleby nie po terminie, no maks 26-tego bym chciała w Kropka urodziny

A co Ty masz za wózek że dziad taki ciężki? Tyle tych wózków się przewinęło przez wątek że nie pamiętam.
Gratuluję wynajęcia garażu

Cytat:
ja kończyłam ciążę z 12 kg na plusie (startowałam z wagą 48kg przy wzroście 162cm). Teraz zostało mi 2-3 kg (w zależności od pory dnia) zmagazynowane w udach (jeszcze 2,5 tygodnia do końca połogu i ćwiczymy) i cyckach. A na brzuszku mała fałdka z luźniejszej skóry, której pozbęde się przez ćwiczenia
W załączniku mój brzuch tydzień po porodzie)
Mój przed ciążą taki nie był Bardzo ładny brzuszek

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Podaje Małej cyca i mleko Nan. Jednak ma zaparcia straszne.. Jutro chcę Jej kupić inne mleczko, ale czy dzisiaj jeszcze mogę Jej podać bebilon dla dzieci z zaparciami? Czy nie bardzo?
A to jutro chcesz jeszcze inne jej podać? Może spróbuj ten Bebilon dla Melci, jeśli ma zaparcia to będzie dobry. Nie zmieniaj co chwilę.

Jutro posprzątam do końca i pochwalę się meblami, bo moje mieszkanie przestaje przypominać pobojowisko
Stary 2012-09-11, 20:19   #843
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dzieki sojeczko za dokladny opis a powiedz mi jest w stanie sie czlowiek umyc by tego opatrunku nie zamoczyć? na razie nie umiem sobie tego wyobrazic. i przekrecac sie na boki mozna tylko glowy nie podnosci przez te 12 h tak? a plecy bola przez to znieczulenie?

Przekręcać się na boki jak najbardziej, kiedy tylko poczujesz że już chcesz próbować, powolutku po centymetrze, szybciutko opatentujesz swój indywidualny, specjalny sposób jak to zrobić sprawnie i jak najmniej boleśnie. Główki nie podnosić bo może ciśnienie walnąć a to nic przyjemnego.

co do kąpieli- u mnie opatrunek zdjęli przed pierwszym wstawaniem, czyli po tych 12godzinach, szwy możesz moczyć nie bój się tego, oczywiście nie moczymy się pół godziny jak już skończysz się myć to szybciutko rane osuszyć najlepiej byłoby jednorazowym ręcznikiem kuchennym takim, ale zwykły ręcznik do ciała też jest git.

Plecki kochana bolą po każdym porodzie i znieczulenie nie ma tu nic do rzeczy (sama byłam ciekawa i na sali dziewczyn po sn wypytywałam czy też tak je ciągnie w kręgosłupie no i niestety- też) trzeba to przeżyć i już.

Ja sobie znalazłam taki sposób na ból pleców i brzucha jednocześnie- na sali mieliśmy dostępne takie taboreciki jak się czasem małym dzieciom pod sedes podstawia i albo sobbie na nich siadałam i nogi na podłogę (jak kolana wyżej od blizny się znajdą to serio ulge przynosi) albo podstawiałam przy łóżku i nogi na taborecik a dupa na łóżko.
Stary 2012-09-11, 20:20   #844
zielona1911
Zakorzenienie

ja jestem z malym w szpitalu,ale tez w h..ja leca pielegniarki!!! mialy mi go przywozic na karmienie i w efekcie od 13 mi nie przywiezli! daja mu glukoze i maja wszystko w du.pie! a ja czuje ze cycki mi wybuchna! musialam pozyczyc laktator od kolezanki bo mam taki nawal ze w ciagu 5min odciagnelam 80ml tylko zeby poczuc ulge,ale cycki dalej twarde.
2 dni to takie minimum ile on bedzie pod ta lampa,wszystko zalezy od wynikow. jak bede musiala tu Bog wie ile jeszcze siedziec to sobie w leb strzele! wyobrazcie sobie 3 tygodnie bez swiezego powietrza! mnie coraz czesciej boli juz glowa i sie zle czuje. Nawet okna nie mozna otworzyc bo sa dzieci na sali,a wyjsc tez nie moge na pole.Katastrofa!!
przez te doswiadczenia juz NIGDY nie chce byc w ciazy!!!
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:26   #845
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Chociaż ja się pożarłam dzisiaj z teściową , Tżem i jego ukochaną siostrzyczką która przyłazi codziennie i siedzi jak taki cep normalnie mam ochotę powybijać wszystkich wokoło ... niech już będę miała przy sobie tego Jasia to może to się w końcu zmieni ...
Ku.wa mać!ja tak samo,co za tłumokiJedynie ostatnio mąż mi się poprawił i zaczął do mnie tak ze spokojem mówić,aż go nie poznaje.Nie chce,żebym się denerwowała.Dziś na maksa się wkur...na siostre męża!nie znosze jej i wcale nie ciesze się jej ciążą,tak mi obrzydła tym swoim zachowaniem,że normalnie
kretynka..

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Kupiłam ten leżaczek z Fisher Price tylko dziewczyny powiedzcie mi, bo całe to poszycie jest zdejmowane, ale w środku jest coś takiego sztywniejszego, można to wrzucić do pralki?
Ja prałam w ręku,w loveli

Opuszczam wizaż,bo ciśnienie mam pewnie wysokie.Emocje dziś miałam,że hej!
Jak urodzę w tym stanie...boję się o depresje poporodową.Mam wszystkiego dość!!!
Jeszcze synka coś bierze...ehh...
Dobranoc.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-09-11 o 20:33
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:28   #846
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam w kapsulkach i jakoś nie narzekam na dawkowanie . Po prostu wyciskam kapsułkę Melci do buzi. I tyle.

Kąpiemy codziennie, ale raz nam się zdarzyło odpuścić kąpiel. Wtedy po prostu Maluda została przemyta wodą z oliwką delikatnie.

My małej zakupiliśmy Bebilon z HA w razie jakbym już serio z cyckami nie wyrabiała.
Jakoś tylko do bebilonu mam zaufanie. Przy dziewczynkach sprawdzał się najlepiej, kiedyś podałam NAN i był problem z brzuszkiem więc więcej nie kombinowałam i wróciłam na bebilon, fakt że finansowo rujnował już 3 lata temu a teraz jest o jakieś 15zł za puszkę dużą droższy niż wtedy!!!!!!!!!!! ale jednak jakościowo jak dla mnie najlepsze mm
Stary 2012-09-11, 20:29   #847
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ja jestem z malym w szpitalu,ale tez w h..ja leca pielegniarki!!! mialy mi go przywozic na karmienie i w efekcie od 13 mi nie przywiezli! daja mu glukoze i maja wszystko w du.pie! a ja czuje ze cycki mi wybuchna! musialam pozyczyc laktator od kolezanki bo mam taki nawal ze w ciagu 5min odciagnelam 80ml tylko zeby poczuc ulge,ale cycki dalej twarde.
2 dni to takie minimum ile on bedzie pod ta lampa,wszystko zalezy od wynikow. jak bede musiala tu Bog wie ile jeszcze siedziec to sobie w leb strzele! wyobrazcie sobie 3 tygodnie bez swiezego powietrza! mnie coraz czesciej boli juz glowa i sie zle czuje. Nawet okna nie mozna otworzyc bo sa dzieci na sali,a wyjsc tez nie moge na pole.Katastrofa!!
Wiesz u nas, jak na noworodkach robiłam, to dzieci pod lampami nie były zanoszone mamom. Jeśli mamy chciały to na oddział przychodziły ale nigdy na odwrót. Byłaś u małego aby go nakarmić?
Stary 2012-09-11, 20:39   #848
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Przekręcać się na boki jak najbardziej, kiedy tylko poczujesz że już chcesz próbować, powolutku po centymetrze, szybciutko opatentujesz swój indywidualny, specjalny sposób jak to zrobić sprawnie i jak najmniej boleśnie. Główki nie podnosić bo może ciśnienie walnąć a to nic przyjemnego.

co do kąpieli- u mnie opatrunek zdjęli przed pierwszym wstawaniem, czyli po tych 12godzinach, szwy możesz moczyć nie bój się tego, oczywiście nie moczymy się pół godziny jak już skończysz się myć to szybciutko rane osuszyć najlepiej byłoby jednorazowym ręcznikiem kuchennym takim, ale zwykły ręcznik do ciała też jest git.

Plecki kochana bolą po każdym porodzie i znieczulenie nie ma tu nic do rzeczy (sama byłam ciekawa i na sali dziewczyn po sn wypytywałam czy też tak je ciągnie w kręgosłupie no i niestety- też) trzeba to przeżyć i już.

Ja sobie znalazłam taki sposób na ból pleców i brzucha jednocześnie- na sali mieliśmy dostępne takie taboreciki jak się czasem małym dzieciom pod sedes podstawia i albo sobbie na nich siadałam i nogi na podłogę (jak kolana wyżej od blizny się znajdą to serio ulge przynosi) albo podstawiałam przy łóżku i nogi na taborecik a dupa na łóżko.

bardzo Ci dziekuje za wyjasnienie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:12   #849
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A to jutro chcesz jeszcze inne jej podać? Może spróbuj ten Bebilon dla Melci, jeśli ma zaparcia to będzie dobry. Nie zmieniaj co chwilę.
No bo Ona właśnie ma zaparcia przez ten NAN.. Dlatego chciałam ten Bebilon podać aby się wykupkała, gazów nie miała.. No a jutro zmienić mleko na jakieś inne, lżejsze.
Bo ten Bebilon co mamy to specjalnie dla dzieci z zaparciami jest.. A Ona ma zaparcia, ale tak jak pisałam.. Tylko i wyłącznie przez NAN.
Nie chcę aby się męczyła, więc już kombinuje. Ale przed wole zapytać tutaj.. Wiadomo, nie chcę sama głupoty zrobić.. A Ona strasznie się męczy..
Stary 2012-09-11, 21:12   #850
zielona1911
Zakorzenienie

tamlin
mi powiedzieli ze beda przywozic na karmienie.Tylko na noc moge odciagnac i im przyniesc. Przywiezli mi go w koncu niedawno po kapaniu bo jak stwierdzili strasznie sie darł.
jak tak go ogladalam z kolezanka to wydaje mi sie ze troche zolc mu zeszla i nie ma juz takich zoltych bialek w oczkach. Wiec mysle ze wyjde we czwartek
Stary 2012-09-11, 21:16   #851
katiem
Wtajemniczenie

Czesc mamusie!

Ale mam do nadrobienia

Ale mialam dzien. Najpierw nieprzespana noc bo się chlopaki zmowily by mamuni dac w kosc. Rano kilka spraw do zalatwienia. A potem Kubusia brzuszek bolal - wprawdzie latwo sie uspokajal, ale odlozenie do lozeczka graniczylo z cudem.

A wieczorem wpadly kolezanki i dopiero mam chwile dla siebie.

To ide czytac co u Was

A zapomnialam powiedziec ze mamy dzisiaj z mezem rocznice, ale i tak caly dzien byl w pracy wiec pewnie w weekend jakos to nadrobimy.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:29   #852
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
super że się udało załatwić

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem. Tzn. na chwilę obecną nic nie wyhodowałam, ale zważywszy, że przez całą ciążę non stop miałam infekcję to nie wiem czy do porodu znowu czegoś nie złapię.
czasem się zastanawiam skąd to ustrojstwo się bierze :/ człowiek stara się prowadzić jak najbardziej higieniczny tryb życia a tu i tak nic z tego :/ nie wiem skąd to się bierze...

Maggie brzuch rewelacja, pozazdrościć - to moje marzenie, żeby tak wyglądać zaraz po porodzie

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:37   #853
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam w kapsułkach oddzielnie.ale paskudnie się dawkuje i drogo wychodzi,wiec potem kupie krople.
Dziewczyny jak u Was z kąpielą?tzn. kąpiecie codziennie?a co by się stało jakby tak odpuścić 1 dzień?Przyznam że wykąpanie dwójki jak się drą oboje to nie lada wyczyn...
Mi polozna mowila, ze spokojnie mozna co 2 dzien. Oczywiscie lepiej by dziecko mialo taki wieczorny rytual, ale tez sie nic nie stanie jak odpuscisz.

Na innym watku mama, ktora mieszka w Niemczech mowila, ze kapie synka 1 na tydzien Wprawdzie nieco starszego.

Cytat:
bardzo się cieszę, bo za nic wózka (nawet w częściach) nie byłabym w stanie wnieść na 4 piętro. Dziś tż pojechał złożyć wniosek o becikowe (oczywiście w moim mieście można dostać tylko to zwykłe, bo samorządowego nie ma), a ja wyszłam na spacer. Musiałam czekać na jego powrót bo nie miałam siły wózka wtachać nawet na wysoki parter
Marta, Konczi, w takim razie takie bóle kręgosłupa to normalne są.
Agaton, też się pewnie zaraziłam paciorkowcem od mojego zdrowego shitzaka - hehehe tylko ciekawe co musiałabym z nim robić, żeby tego paciorkowca mieć w pochwie
SOjka, ZOcha jest cudna!!
Colds, cieszymy się razem z Wami nowym pępuszkiem
Tamlin, Mały donoszony, więc kiedy planujesz rozpakowanie?
Mamy karmiące stosujecie jakąś dietę w ciąży?
Ja nie stosuje. jem wszystko. ale wprowadzam nowe rzeczy pojedynczo o i obserwuje malego. Wczoraj sie nawet kompeltnie zapomnialam i zjadlam mandarynke cholera. I na pewno dlatego dzisiaj Kubus tak cierpial.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-11, 21:37   #854
elena_100
Wtajemniczenie

Maggie ty wyglądasz jakbyś ledwo co z siłowni wyszła a nie po porodzie była. Zazdraszczam

Katiem wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Mam wielki brzuch i czuję się mega opasła dziś na wagę nawet nie wchodzę, o nie

Do łóżka idę. Dobranoc.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:44   #855
aga_ton
Wtajemniczenie

wpadłam tylko powiedzieć dobranoc i poinformować, że jutro mnie nie będzie bo mam cały dzień w biegu, odezwę się we czwartek
także proszę nie kombinować czy rodzę czy nie bo raczej się na to w najbliższym czasie nie zapowiada

buziaki dla Was i maluszków
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:51   #856
Konczita
Zakorzenienie

Colds my przerabialiśmy temat zaparć i zmianę mleka 4 razy i jesteśmy na HIPPIE oni maja na kolkę i zaparcia mleczko i je polecam mają też zwykłe i po nim też się uregulowało

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
No bo Ona właśnie ma zaparcia przez ten NAN.. Dlatego chciałam ten Bebilon podać aby się wykupkała, gazów nie miała.. No a jutro zmienić mleko na jakieś inne, lżejsze.
Bo ten Bebilon co mamy to specjalnie dla dzieci z zaparciami jest.. A Ona ma zaparcia, ale tak jak pisałam.. Tylko i wyłącznie przez NAN.
Nie chcę aby się męczyła, więc już kombinuje. Ale przed wole zapytać tutaj.. Wiadomo, nie chcę sama głupoty zrobić.. A Ona strasznie się męczy..

jejku biedaczysko manieńkie kochane ... ten nan u nas też zaparcia wywołał dziadostwo
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:57   #857
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Gda po Tobie naprawdę nie widać tych 22 kg. Po mnie 18 niestety bardzo. Nogi mam strasznie grube i w tyłku bardzo się rozrosłam
4 km to bardzo daleko - a jak coś się zacznie??? nie boisz się

Kupiłam ten laktator z Avent. Stwierdziłam, że ręczny będzie dobry.
Jeszcze analizuje co kupić, czy huśtawkę hybrydową http://allegro.pl/hit-bright-starts-...html?source=oo Ma może ktoś?

czy leżaczek Tiny http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...html?source=oo

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Wiem, że to ona blokuje Niech się rozkręca i jedziemy dziewczyny dalej z tym rozpakowywaniem. Bo nudą rzeczywiście zawiewa tu u Nas.
Ja bym chyba wziela lezaczek. Tez myslalam o bright starts, ale zrezygnowalam ze wzgledu na pastelowe kolory.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36456710]ale masz duzego chłopaka.mój to taki mikrusek chudziutki

100 ml to duzo przeciez

ja wyglądam jak cień człowieka.brzuszka już prawie nie mam.ale jestem taka chuda,szczególnie na twarzy ze nie moge na siebie w lustrze patrzec

ja go mam i jestem bardzo zadowolona[/QUOTE]

JA mam ten sam problem

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Maggie ty wyglądasz jakbyś ledwo co z siłowni wyszła a nie po porodzie była. Zazdraszczam

Katiem wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Mam wielki brzuch i czuję się mega opasła dziś na wagę nawet nie wchodzę, o nie

Do łóżka idę. Dobranoc.
dziekuje kochana

Iwoncia. lucia witajcie w domku

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-11, 22:09   #858
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Wróciliśmy z grilla od teściów. TŻ się troche ululał i mnie wkurza.

Maggie jaki brzuch ja takiego nigdy nie miałam.

Rozstepy na brzuchu mi wyszły po obu stronach pępka symetrycznie po jednym. Smaruje dzielnie, mam nadzieje, że znikną.

Idę do łóżeczka bo zmęczona jestem i TŻ mi nad głową jojda, a jutro do pracy ma iść. NIech sam sie budzi, mam to w nosie. Do jutra kochane

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:14   #859
Asiuulka89
Zakorzenienie

Bo nAn ma w sobie duzo zelaza i dlatego piwoduje zaparcia u zuzi tez tak bylo i potem po bebilonje przeszlo wiec teraz tez dawalam w domu bebilon. Colds pamietaj by mieszac mleka na poczatku

Maggie Ty wogole nie masz brzucha ani faldki pozazdroscic i gratuluje garazu

Zielona u nas tez sie chodzilo karmic jak dzieci byly pod lampa.

Ja tez kapie codziennie i przynioslo to oczekuwany efekt Jasiu zasypia zaraz po karmieniu i spi cala nic z odzerwami oczywiscie

Poklocilam sie z mezem bo ten dzwoni irobi wywiady oczywiscie dzwoni jak jemu pasuje bo tak to nawet nie odbiera a on cholera myslu ze ja na wakacjach jestem czy ci?!

Dearlue narzekaj ile wlezie kuedys to bylo moje ulubione zajecie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:17   #860
Asiuulka89
Zakorzenienie

Katiem na mejlu nie ma zdjec chyba ich nie dodalas :p
Stary 2012-09-11, 22:48   #861
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Colds my przerabialiśmy temat zaparć i zmianę mleka 4 razy i jesteśmy na HIPPIE oni maja na kolkę i zaparcia mleczko i je polecam mają też zwykłe i po nim też się uregulowało

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

jejku biedaczysko manieńkie kochane ... ten nan u nas też zaparcia wywołał dziadostwo
Maluda zasypiała tylko na rękach, w dodatku na niedługą chwilę.. Po czym był niesamowity płacz
Teraz niby śpi, odłożona do łóżeczka.. Ale nie chcę sama się kłaść, co by nie być zaspaną gdy się obudzi.. Tak mi Jej szkoda..
Jutro, jak już wózek będzie, to bierzemy go, ubieramy się i idziemy na zakupy. W końcu trzeba to cholerne mleko zmienić

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

W szpitalu Melcia dostawała mleko Enfamil, ale jakby miała je kupować to puściłoby Nas z torbami..
Stary 2012-09-11, 22:52   #862
Asiuulka89
Zakorzenienie

Colds nam enfamil nie posluzyl wogole. No to jutro na spacerek nam puszka mleka starcza na tydzien.
Stary 2012-09-11, 22:59   #863
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Colds nam enfamil nie posluzyl wogole. No to jutro na spacerek nam puszka mleka starcza na tydzien.
W szpitalu się sprawdzał..
O mieszaniu pamiętam
Teraz to w sumie nie wiem na jakie zmienić.. Ile, pi razy drzwi, kosztuje Bebilon?
Bo w sumie za Nan płacimy 17zł. Tą małą paczkę.
Stary 2012-09-12, 00:12   #864
Asiuulka89
Zakorzenienie

Duzy ojolo 40 zl
Stary 2012-09-12, 00:31   #865
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Katiem na mejlu nie ma zdjec chyba ich nie dodalas :p
weszłam na mail zeby sprawdzic o co Ci chodzi. i sprawa jest bardzo dziwna.
bo wycodzi na to ze dzisiaj o godzinie 13:37 utworzylam wiadomosc na mailu. tyle ze ja sobie tego nie przypominam
nawet chyba wtedy nie siedzialam przy kompie. nie mam pojecia jak to mozliwe?????
w sumie wiadomosc mogl utworzyc kazdy, ale Kubus i Pawelek to moi synkowie. to po co ktos mialby to robić?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-12, 01:00   #866
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
masakra ten Twój szpital.u mnie jak dzidzie musiały byc naświtlane to do pokoju położe przywoziły ten cały naświetlacz
Cytat:
Sojka a w jaki sposób odciągasz?Mnie w szpitalu uczyli odciągać takim specjalnym sposobem.7min lewa pierś potem prawa, 5 min lewa pierś potem prawa i 3 min jedna pierś potem druga i faktycznie odrazu odciągnęłam więcej mleka.No i przede wszystkim conajmniej 2 litry płynów dziennie
mi tez tak położne radziły

a my bylismy dzis na pierwszym spacerku i odpadł nam kikucik
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:21   #867
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hej, wstałam dziś bardzo zła. Od 2:30 męczyły mnie skurcze. Nie spałam do 4 a później usnęłam i wstałam sobie rano jakby nigdy nic
Więc nadal czekamy w dwupaku. Pozostało nam 4 dni do terminu z OM

Meggi Ty w ogóle w ciąży byłaś??? Świetna figurka

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hej laleczki
Dziękuje Wam za gratulacje
Ja również gratuluje nowym mamusiom

Jezu jak dobrze że już po wszystkim i mam małego w domu.
Wczoraj nas wypisali do domku bo wszystko oki, a po cesarce wypuszczają po czterech dobach
Teraz sie przyzwyczajamy do nowej sytuacji w domku.
Troche sie męcze bo bardzo boli kręgosłup no i brzuch bo poszyty...
Mały głównie grzeczny ale jak sie rozwrzeszczy to o mamooooo, masakra

Troche sie ogarnąc musze po szpitalu itp więc ciut rzadziej bede tutaj niż kiedyś ale bede

Ała jak mnie wszystko boli

Aaaaaa i co najważniejsze - COLDS!!!!! imie na pierwszej stronie trza zmienić
Już na bank jest Alan
Witajcie w domciu. Wbij się w rytm i wracaj zdać relacje

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
i po spaniu
musze Was dziewczynki zmartwic u mnie nic sie nie dzieje tylko
czop znowu mi odchodzi.. rany niech sie wkońcu coś dzieje no
zwariowac można
Ty kochana nie przeżywaj, już na dobrej drodze jesteś. Jak czop odpadł to tylko kwestia czasu. No i masz 10 dni do tp. To jeszcze dużo...
A ja? Całą ciąże przeżyłam pod znakiem zagrożenia, chodzić nie wolno, bzykać się nie wolno, tylko leżeć i leżeć. A teraz 4 dni do terminu i nadal w dwupaku, czop nie odpadł i oprócz jakiś wnerwiających skurczy, które przechodzą migiem nic się nie dzieje

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36469428]
a my bylismy dzis na pierwszym spacerku i odpadł nam kikucik[/QUOTE]

Jak się prowadziło karetę?
Stary 2012-09-12, 08:22   #868
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
my z synkiem wstalismy dzisiaj o 7
ale za oknem deszcz leje,a ja planowałam spacerkiem do sklepiku po pościel dla Fabisia iść,bo jeszcze tego mi brakuje. Wczoraj kupiłam czapeczke na wyjście ze szpitala i kombinezonik taki cieplejszy.
Ale zobaczymy jak będzie na dworku gdy będziemy wychodzić.
Może Fabiś zdecyduje sie szybciej brzuch opuścić.

My dzisiaj jedziemy do gin,bo musze te cholerne wymazy w końcu zrobić.
Odebrałam wczoraj wyniki badań i HGB mam 10,1 to bardzo niska jest czy jak? O martwie sie co mi powie gin jak wyniki zobaczy. Bo kilka innych też mam zaniżonychporadźcie: )

Zielona kochana spokojnie,jeszcze troszke i wyjdziecie,wiem jak sie czujesz,bo ja w szpitalu leżalam dwa tyg zanim urodziłam i później kolejny tydzień już z małym zanim mógł wyjśćmyślałam,że ocipieje,ale da sie wytrzymać,ważne,żeby mały był zdrowy

widze ustawia sie kolejka do rodzenia i rezerwacje już sątylko prosze sie nie wciskać sobie w kolejke

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:25   #869
zielona1911
Zakorzenienie

dzis mi powiedzieli na wizycie ze jutro wyjde
musze sie naszykowac,umyc wysuszyc i wyprostowac wlosy,ale jestem podekscytowana

A tu moj rozowy cukiereczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00005.jpg (49,4 KB, 73 załadowań)
Stary 2012-09-12, 08:25   #870
marta1986222
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36469428]

a my bylismy dzis na pierwszym spacerku i odpadł nam kikucik[/QUOTE]

To tak jak u nas,pierwszy spacerek zaliczony i kikucik odpadł również.

Kochane czy to normalne ze mam podwyższoną temperaturę,mam 37.5,martwię się trochę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości