Dlaczego na wizazu pelno jest mamusiek tylko czyhajacych zeby inne wysmiac? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 15:39   #31
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Dlaczego na wizazu pelno jest mamusiek tylko czyhajacych zeby inne wysmiac?

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Luna...ale złośliwość, to nie jest tylko wyzywanie...to są też prześmiewcze wypowiedzi, mające na celu zdyskredytować rozmówcę, obśmiać go...nie ma to nic wspólnego z konstruktywną krytyką, tylko z pastwieniem się...

Zobacz co się działo na wątku o "papaniu"...popatrz na swoje wypowiedzi, a wypowiedzi użytkowniczek: gosia261282, Roksape, MoniaZ82... można było powiedzieć to samo w innym tonie?

Widziałam wątek po papapaniu.
Pewnie można było to napisać inaczej. Wizażanki te napisały tak a nie inaczej, wiec ich trzeba zapytać dlaczego.
Ja mogę mówić za siebie i swoje wypowiedzi.
Rozwalają mnie na łopatki takie watki jak ten o papaniu.
Nie mam na co dzień do czynienia z ludźmi z tak małą inicjatywą, wiedzą i nawykiem używania zdrowego rozsadku.

Pisząc to nie zamierzam nikogo obrażac. Tylko rzeczywiscie jestem w lekkim szoku.
Z drugiej strony kto powiedział, ze matka ma być istotą mądrą, wykształconą, wyczuloną na potrzeby dziecka?

Mnie spotkało kiedyś na wizażu zrypanie za wybór wózka
Jakaś madra przez kilka stron przekonywała mnie , ze mój wybór jest kretyński.
Podziękowałam za udział w konwersacji, bo rozmowa była jak grochem o ściane.

A bluzgi i obrażanie pamiętam w watku założonym przez vixen... o zgrozo to mamuski przyszły i bluzgiem rzucały, a racjonalnych argumentw nie chciały przyjmowac.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 15:51   #32
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina
Dot.: Dlaczego na wizazu pelno jest mamusiek tylko czyhajacych zeby inne wysmiac?

Dzieje się tak dlatego, że na MzK nie działa moderacja. Tzn. modzi są, ale kompletnie nie reagują na popis chamstwa, które w wielu wątkach można zobaczyć. Nie trzeba daleko szukać- wątek dzisiaj założony o imieniu Victoria- teksty o Pcimiu Dolnym, głupocie, prostytutkach i białych kozaczkach.
Brawo mamusie, brawo Ach nie, przepraszam, to nie jest chamstwo, to "wyrażanie własnego zdania". To ja podziękuje za Wasze zdanie, wyrażone w ten sposób. Czasem aż żal czytać
I zastanawiam się jakie wartości wyniesie dziecko wychowane przez taką mamę? Czy też będzie wyrażało swoje zdanie w tak nieprzyjemny sposób? Bo tu nie chodzi o opinię, ale o sposób jej przekazania.

Edytowane przez Czarina
Czas edycji: 2012-09-11 o 16:24
Czarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 15:53   #33
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Widziałam wątek po papapaniu.
Pewnie można było to napisać inaczej. Wizażanki te napisały tak a nie inaczej, wiec ich trzeba zapytać dlaczego.
Ja mogę mówić za siebie i swoje wypowiedzi.
Rozwalają mnie na łopatki takie watki jak ten o papaniu.
Nie mam na co dzień do czynienia z ludźmi z tak małą inicjatywą, wiedzą i nawykiem używania zdrowego rozsadku.

Pisząc to nie zamierzam nikogo obrażac. Tylko rzeczywiscie jestem w lekkim szoku.
Z drugiej strony kto powiedział, ze matka ma być istotą mądrą, wykształconą, wyczuloną na potrzeby dziecka?

Mnie spotkało kiedyś na wizażu zrypanie za wybór wózka
Jakaś madra przez kilka stron przekonywała mnie , ze mój wybór jest kretyński.
Podziękowałam za udział w konwersacji, bo rozmowa była jak grochem o ściane.

A bluzgi i obrażanie pamiętam w watku założonym przez vixen... o zgrozo to mamuski przyszły i bluzgiem rzucały, a racjonalnych argumentw nie chciały przyjmowac.
Ja też jestem regularnie pouczana w różnych kwestiach...czasem osoba pouczająca ma nawet trochę racji...ale forma w jakiej wypowiadane są te "pouczenia" jest nie do przyjęcia bardzo często.
Przecież można powiedzieć, że problem przedstawiony w wątku to pierdoła, robiąc to w taki sposób, żeby nie było nieprzyjemnie...
Poza wszystkim, jak wątek jest gówniany a problem z tyłka za przeproszeniem, to najlepiej wcale nie brać udziału w dyskusji.

Są na wizażu osoby, szczególnie chyba na mamie z klasą, które niemal każdego dnia zakładają wątki, czasem mam wrażenie, że na zasadzie: O! Dziś myślę o rękawiczkach- założę szybko o tym wątek.
Według mnie to są dopiero problemy z tyłka, ale nie czuję potrzeby wejść na taki wątek i pisać :Ty taka a nie inna matko, wątki które zakładasz sprawiają, że gniją mi ziemniaki w piwnicy...Nie masz większych zmartwień?!
Skoro ta osoba zakłada takie wątki, to znaczy, że ma taką potrzebę i ja to szanuję...ale czasem powstrzymuję się od komentarza, bo czemu on niby miałby służyć?

Czarina zgadzam się całkowicie z Twoim postem, moderacja tu leży i kwiczy...nikt nie reaguje na to co tu się dzieje. Przecież widać gołym okiem, że "z klasą" to tu jest tylko wtedy, kiedy wszyscy się ze sobą zgadzają...w przeciwnym razie zaczynają się przepychanki.

Edytowane przez DariaKom
Czas edycji: 2012-09-11 o 15:57
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 16:09   #34
passion80
Zakorzenienie

z reguły to osoby wypowiadające sie w dość nieprzyjemny sposób do obcych, mało znanych osób na wizażu
Jeśli to znane Wizażanki to wtedy da się miło odpowiedzieć na zadane, komuś się może wydawać głupie i banalne pytanie.
Jakiś czas temu była tu jazda o głupotę niektórych matek, ale jak już taka głupia matka zapyta to nei dostanie konstruktywnej odpowiedzi, tylko ironiczne posty a nie lepiej jak ta głupia matka zapyta, lepiej wstydzić się raz i zapytać niż wstydzić się całe życie nie wiedząc
w sumie problem nie dotyczy tylko Odchowalni. Lubię podczytywac np MzK zawsze coś ciekawego się wyłapie, ale odzywać się strach
Stary 2012-09-11, 16:14   #35
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
z reguły to osoby wypowiadające sie w dość nieprzyjemny sposób do obcych, mało znanych osób na wizażu
Jeśli to znane Wizażanki to wtedy da się miło odpowiedzieć na zadane, komuś się może wydawać głupie i banalne pytanie.
Jakiś czas temu była tu jazda o głupotę niektórych matek, ale jak już taka głupia matka zapyta to nei dostanie konstruktywnej odpowiedzi, tylko ironiczne posty a nie lepiej jak ta głupia matka zapyta, lepiej wstydzić się raz i zapytać niż wstydzić się całe życie nie wiedząc
w sumie problem nie dotyczy tylko Odchowalni. Lubię podczytywac np MzK zawsze coś ciekawego się wyłapie, ale odzywać się strach
To prawda znana nie od dziś, że nowicjuszki mają przerąbane...jak w gimnazjum. Widać bardzo też, że są grupy starych znających się jak łyse konie użytkowniczek, które "nalatują" stadnie, trzymając wspólny front i broniąc jedna drugiej jak niepodległości. To te właśnie osoby są zawsze ślepe na przejawy chamstwa, bo przecież jak tu przyznać, że kumpela się beznadziejnie do kogoś odezwała...
Stary 2012-09-11, 17:21   #36
martynka89
Zakorzenienie

Forum jest od tego, zeby dyskusje prowadzic.
Jak sie czasem czyta kompletne bzdury, to az samo sie cisnie na klawiature ale identycznie zareagowalabym w realu.
Jesli komus odpowiadam, to nie patrze czy jest to wizazanka z tysiacem postow czy z zaledwie dziesiecioma postami. Odpowiedz bedzie taka sama.
I pomimo tego, ze mam ponad 3 tys postow zdarza sie, ze jada po mnie inne uzytkowniczki, tyle, ze gdy widze, ze jest to grupka "kolezanek", to po prostu taki "najazd" olewam.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 18:27   #37
iizabelaa
Zakorzenienie

nie mogę jaki wątek

Cytat:
Dlaczego na wizazu pelno jest mamusiek tylko czyhajacych zeby inne wysmiac?

Bo jak skrytykują inne mamy to się dowartościowują.
Ale w realu tego nie spotykasz? Tylko tutaj?

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

oooo bardzo trafna obserwacja,
jestem pewna że jakby "znana" wizażanka zapytała o papanie,
to by była normalna odpowiedź

zresztą sama się na tym łapie
Stary 2012-09-11, 19:39   #38
wariateczka88
Zadomowienie

czasem dochodze do wniosku ze tu juz nie warto zakladac zadnego watku,bo i tak i tak zostanie wysmiany
moze po prostu starsze stazem wizazanki uwazaja za cos normalnego dyskusje w ktorej obraza sie innych(dla nowych to moze byc nowosc,wiec dziwia sie czemu tak jest)
przytaczany watek o papaniu tak-jest absurdalny,ale nie widze potrzeby krytykowania matki dlatego ze pyta

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 20:01   #39
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Forum jest od tego, zeby dyskusje prowadzic.
Jak sie czasem czyta kompletne bzdury, to az samo sie cisnie na klawiature ale identycznie zareagowalabym w realu.
Jesli komus odpowiadam, to nie patrze czy jest to wizazanka z tysiacem postow czy z zaledwie dziesiecioma postami. Odpowiedz bedzie taka sama.
I pomimo tego, ze mam ponad 3 tys postow zdarza sie, ze jada po mnie inne uzytkowniczki, tyle, ze gdy widze, ze jest to grupka "kolezanek", to po prostu taki "najazd" olewam.
No tylko czy tak trudno jest ominąć taki bzdurny wątek?
Przecież nikt nie kieruje zapytania do konkretnych wizażanek, tylko do ogółu...bez jednej czy drugiej wizażanki każdy wątek się obejdzie.
Nie ma obowiązku wypowiadania się w bzdurnych wątkach, przecież nikt nikogo "za łeb" nie ciągnie na wizaż i nie zmusza do komentowania "kompletnych bzdur"...po co się tak katować i innych.
Stary 2012-09-11, 20:13   #40
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Są na wizażu osoby, szczególnie chyba na mamie z klasą, które niemal każdego dnia zakładają wątki, czasem mam wrażenie, że na zasadzie: O! Dziś myślę o rękawiczkach- założę szybko o tym wątek.
Według mnie to są dopiero problemy z tyłka, ale nie czuję potrzeby wejść na taki wątek i pisać :
.
I te same osoby potrafią wyśmiać wątek innych matek , że te to dopiero mają problemy z d... jednym można wątek o niczym zakładać a innym już nie

w wątku o wiktori żenada , popisały sie mamuśki , nikt je o zdanie na temat imienia nie pytała ale szydera musi być.Nie wiadomo po co. Dobrze , że ich dzieci przynajmniej mają dostojne imiona
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 20:31   #41
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Odpowiem w swoim imieniu ,chociaz w wymienianych tutaj wątkach nikomu nie pojechałam .

Nie wchodze na żaden wątek z zamiarem dokuczenia/wyśmiania itd. ...,lubię dyskutować,czasem burzliwie (kto wie ten wie ) ,ale staram się ,zeby te dyskusje odbywały się na argumenty ,nie na docinki .
Bywają jednak takie sytuacje,kiedy widząc definitywną głupotę (nie mylić z niewiedzą) piszę prosto z mostu co myślę. Mam bić fałszywe brawa?
Na zywo tez walę prosto w oczy (ale bez chamstwa ,z resztą tutaj tez) ,moze dlatego jestem mało popularna ?

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2012-09-11 o 20:33
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 20:39   #42
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
I te same osoby potrafią wyśmiać wątek innych matek , że te to dopiero mają problemy z d... jednym można wątek o niczym zakładać a innym już nie

w wątku o wiktori żenada , popisały sie mamuśki , nikt je o zdanie na temat imienia nie pytała ale szydera musi być.Nie wiadomo po co. Dobrze , że ich dzieci przynajmniej mają dostojne imiona
A najśmieszniejsze już jest to, że wg tych osób ich wątki traktują tylko o poważnych problemach, ważnych sprawach...a de facto są to takie same pierdoły jak wiele innych wątków...
Mój wątek pt. "dziś mamy słońce, a jutro deszcz, co myślicie o kaloszkach z biedronki?" założony przez X jest ważny i super ciekawi wszystkich bo użytkowniczka ma ileś tam postów i zakłada codziennie nowy spamerski wątek, ale ktoś inny już ma cicho siedzieć ....

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Odpowiem w swoim imieniu ,chociaz w wymienianych tutaj wątkach nikomu nie pojechałam .

Nie wchodze na żaden wątek z zamiarem dokuczenia/wyśmiania itd. ...,lubię dyskutować,czasem burzliwie (kto wie ten wie ) ,ale staram się ,zeby te dyskusje odbywały się na argumenty ,nie na docinki .
Bywają jednak takie sytuacje,kiedy widząc definitywną głupotę (nie mylić z niewiedzą) piszę prosto z mostu co myślę. Mam bić fałszywe brawa?
Na zywo tez walę prosto w oczy (ale bez chamstwa ,z resztą tutaj tez) ,moze dlatego jestem mało popularna ?
Nie o brawa chodzi... chodzi o to, że jak nie mam siły na ludzką głupotę a uważam się za mądrzejszą to jestem ponad to i nie nawracam na siłę sypiąc wredne docinki. Nie mówię o Tobie, tylko ogólnie.
Mi się też zdarza nie wytrzymać i sypnąć czymś wrednym, ale zazwyczaj po chwili już wiem, że przegięłam i mój koment był całkiem niepotrzebny, nigdy też nie wypierałabym jakby ktoś zarzucił mi, że celowo złośliwie odpowiedziałam.
A tu jest "wcale nie odpowiedziałam złośliwie, przecież nikogo nie wyzywam"...to chodzi o niepotrzebne ironizowanie, o niepotrzebne prześmiewcze teksty w tonie protekcjonalnym...
Stary 2012-09-11, 20:40   #43
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Daria, ale ironia w życiu codziennym też występuje, to takie dziwne?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 20:44   #44
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Ja sobie doskonale zdaje sprawę,ze mozna komuś dopiec w białych rękawiczkach,zdażało mi się,nie ukrywam ,ale i mnie czasem ktoś dopiecze,a czasem napisze wprost np. ze jestem dojną krową,wychowam dziecko na nienormalnego dziwaka,jestem niedoruchana itp . (tak ,to wszytsko z wizazu). Tylko mi to wisi
O cięte riposty ,nawet mocno ironiczne się nie obrażam,czasem podniosą mi cisnienie,ale nudno by było ,gdyby wiecznie było tak nijak....

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 20:59   #45
DariaKom
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36464614]Daria, ale ironia w życiu codziennym też występuje, to takie dziwne?[/QUOTE]
Nie dziwne...tu mnie już chyba nic nie dziwi...tylko czasem to ironizowanie przybiera formę pastwienia się a to już jest słabo fajne...tzn. fajne dla pastwiących się, a dla obiektu pastwienia i obserwatorów żenujące tak jak te ich Victorie i inne...
Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Ja sobie doskonale zdaje sprawę,ze mozna komuś dopiec w białych rękawiczkach,zdażało mi się,nie ukrywam ,ale i mnie czasem ktoś dopiecze,a czasem napisze wprost np. ze jestem dojną krową,wychowam dziecko na nienormalnego dziwaka,jestem niedoruchana itp . (tak ,to wszytsko z wizazu). Tylko mi to wisi
O cięte riposty ,nawet mocno ironiczne się nie obrażam,czasem podniosą mi cisnienie,ale nudno by było ,gdyby wiecznie było tak nijak....
Mi tylko chodzi o to, że szczerość nie równa się brakowi kultury i taktu... a na wizażu szczerością nazywa się brak taktu. W życiu jakby człowiek w takich słowach jak tu wyrażał swoje opinie byłby wykluczony z każdego towarzystwa i uznany za chama. Bo wszystko można powiedzieć ale nie każdymi słowami i nie w każdy sposób.
Nie uważam, że powiedzenie krytyki w kulturalny sposób nieziejący jadem jest "dopiekaniem w białych rękawiczkach"...
Stary 2012-09-11, 22:30   #46
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Tak np. cytat z Vixen : "Normalnie prawdziwy dramat. A co, dziecko koleżanki juz robi ?"
Ulżyło Ci jak tak napisałaś? Ja rozumiem, że zaraz będziesz tu wypisywać, że nikogo nie obrażasz, że nie jesteś niemiła...ależ jesteś...nie trzeba napisać "jesteś idiotką", żeby wydźwięk wypowiedzi był złośliwy.
nie od dzis ta uzytkowniczka to wizazowa prowokatorka,
bo inne mamuśki to patologia jak to kiedys nazwała (odsyłam do wyszukiwarki).
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 22:52   #47
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Dzieje się tak dlatego, że na MzK nie działa moderacja. Tzn. modzi są, ale kompletnie nie reagują na popis chamstwa, które w wielu wątkach można zobaczyć. .
Cytat:

Czarina zgadzam się całkowicie z Twoim postem, moderacja tu leży i kwiczy...nikt nie reaguje na to co tu się dzieje. Przecież widać gołym okiem, że "z klasą" to tu jest tylko wtedy, kiedy wszyscy się ze sobą zgadzają...w przeciwnym razie zaczynają się przepychanki.

popieram powyższe wnioski

uważam, że zaostrzenie moderacji zdecydowanie poprawiło by jakość dyskusji..

może by tak założyć oddzielny wątek zbierający głosy poparcia idei wzmocnienia siły moderacji bo na to, że niektóre użytkowniczki powstrzymają się same nie ma co liczyć
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 23:05   #48
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
popieram powyższe wnioski

uważam, że zaostrzenie moderacji zdecydowanie poprawiło by jakość dyskusji..

może by tak założyć oddzielny wątek zbierający głosy poparcia idei wzmocnienia siły moderacji bo na to, że niektóre użytkowniczki powstrzymają się same nie ma co liczyć
Chętnie oddam głos...nawet jak miałoby to kiedyś uderzyć we mnie....
Stary 2012-09-11, 23:17   #49
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Ależ ironia nie idzie w parze z chamstwem. Dlaczego niektóre dziewczyny potrafią normalnie rozmawiać, argumentować, a inne robią to w sposób niekiedy wręcz prostacki?

Czy porównanie niektórych imion do imion prostytutek to ironia czy chamstwo? Czy rada "zamów dla swojej Vanesski Kiełbaski białe kozaczki i bedzie git" to ironia czy chamstwo? Czy wysmiewanie, atakowanie i prowokowanie innych użytkowniczek to ironia czy chamstwo? Bo dla mnie to drugie.

Jestem na MzK od 2005 roku, pamiętam jeszcze czasy moderacji Mariki, wtedy mile się tu przebywało, teraz jest coraz gorzej. Ja się tutaj praktycznie nie udzielam, moje dzieci są juz starsze, więc tematy wątkowe mnie nie dotyczą, ale dużo czytam i czasem aż oczy przecieram jak widzę niektóre posty. I zastanawiam się dlaczego coraz częściej nie potrafimy się odnieść z szacunkiem do drugiego człowieka? W końcu wszystkie jesteśmy matkami, jesteśmy wzorem dla naszych dzieci i chcemy im wpoić jak najlepsze wartości. No ale jak oczekiwać szacunku w realu, jak w necie można zobaczyc prawdziwy popis "kultury"?

Też jestem za tym aby zwiększyc liczbe moderatorów. Bardzo szanuje Rzabbę, ale uważam że przydałaby jej się pomoc
Stary 2012-09-11, 23:33   #50
DariaKom
Zakorzenienie

Ja nie widzę tu moderacji wcale...różne rzeczy się tu wyprawiają, ale punciorów nikt nie daje....zastanawia mnie to, bo wszystkim się nie podoba co się dzieje, poza tymi kilkoma-kilkunastoma i nic się z tym nie robi.

Jak ktoś wyraźnie mówi, że chamem bije na kilometr, to zaraz słyszy, że jest przewrażliwiony...i że może coś jest na rzeczy skoro jest taki wrażliwy na tym punkcie, że to ironia, że to nadinterpretacja, no i znajdą się 2-3 klakierki i natychmiast temat cichnie, bo obserwatorzy milczą, obrzucany błotem nie ma się jak bronić, bo zaraz jest "pokaż gdzie napisałam to i to" , a przecież nie od dziś wiemy, że nie trzeba kogoś zwymyślać, żeby poszło mu w pięty a intencje wyczytane między wierszami są zaraz nazywane nadinterpretacją...

Ktoś tu napisał , że nie lubi "klepania po pleckach" (nie pamiętam kto dokładnie)....ale ja widzę, że osoby posługujące się tym argumentem (tłumaczącym niby wredne komentarze) właśnie uwielbiają to klepanie po pleckach...tylko w swoim gronie, klepią się aż dudni...
Stary 2012-09-12, 00:11   #51
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Ją pozglaszalam parę postow i napisałam do AgiZ z prośbą o interwencję.
Stary 2012-09-12, 00:53   #52
taszkin
Zakorzenienie

Co jakiś czas pojawia się taki idealistyczny, moralizujący wątek. W każdym dziale. Tu też już takie były...ale pierwszy raz z przykrością się podlączam, bo ostatnio aż mi się nieprzyjemnie robi na wizażu, i tak przykro trochę, że nie umiemy inaczej.
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 06:22   #53
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
nie od dzis ta uzytkowniczka to wizazowa prowokatorka,
bo inne mamuśki to patologia jak to kiedys nazwała (odsyłam do wyszukiwarki).
Ja nie wiem, ile razy można tłumaczyć...

Patologiczne to były ZACHOWANIA chwalące albo nie reagujące choćby słowem krytyki na posadzone w kulkę 3 czy 4 miesięczne dzieci, niemowlaki przed telewizorem czy inne szkodliwe postępowanie z tak małymi dziećmi, a nie mamy. Nie wspominając o tym, że przeprosiłam za użycie słowa "patologiczne".
Faktycznie, wielka to prowokacja, lepiej sprzedać kilka fałszywych komplementów

Cytat:
..
Tak np. cytat z Vixen : "Normalnie prawdziwy dramat. A co, dziecko koleżanki juz robi ?"
Ulżyło Ci jak tak napisałaś? Ja rozumiem, że zaraz będziesz tu wypisywać, że nikogo nie obrażasz, że nie jesteś niemiła...ależ jesteś...nie trzeba napisać "jesteś idiotką", żeby wydźwięk wypowiedzi był złośliwy.
Moja odpowiedź miła nie była, ale pytanie było wyjątkowo niemądre...
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 07:31   #54
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Moja odpowiedź miła nie była, ale pytanie było wyjątkowo niemądre...
Vixen, Ty masz większość takich wypowiedzi

Co w pytaniu było niemądrego?? To, dlaczego dziecko nie robi papa? Co w tym jest dziwnego? Jest WIEEEELE mam, które na początku macierzyństwa są bardzo zagubione Sama taka byłam, wiem jak to było jak dzieci koleżanek już to robiły, już jadły to i tamto, a moja nic na szczęście mam ciocię pediatrę i na początku tylko siedziałam na telefonie i pytałam. Ale i ją było mi głupio ciągle molestować więc pytałam na forum.

Inne mamy też muszą się kogoś zapytać, nie chcą przecież z każdym pytaniem lecieć do lekarza. To czemu na forum nie można w jakiś kulturalny sposób odpowiedzieć??!?

Ja powiem szczerze, wiele razy miałam potrzebę założenia wątku na jakiś temat, ale powstrzymuję się przed wyśmianiem właśnie bo temat dotyczy kupy czy czegoś innego i ktoś powie, g... się martwi itp.

Też już coraz mniej mam ochotę tu siedzieć. Przeniosłam się na inne forum, nawet najgłupsze pytania nie są wyszydzane.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 07:39   #55
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Vixen, Ty masz większość takich wypowiedzi
Bez przesady.

Założyłam parę innych wątków, o karmieniu piersią i rozszerzaniu diety, jest tam wiele sensownych wypowiedzi i nikt się z pytań nie wyśmiewa. Więc nie rozumiem, o jaką "większość" chodzi.

Umiejętności robienia "papa" raczej nie zalicza się do jakiejś kluczowej w rozwoju dziecka, to raczej takie wytresowanie, w sumie do niczego niepotrzebne. Gdyby ktoś założył wątek o półrocznym dziecku, które nie obraca się na brzuch, to pewnie takich odpowiedzi, jakie padły w tamtym, by nie dostał.

A wątki o kupie też były, chyba nawet szajajaba zakładała, i jakoś nikt tam nikogo nie wyśmiewał.
Stary 2012-09-12, 08:18   #56
Patrilla
Zakorzenienie

Problem jest też taki, że moderator nie łączy wątków założę się, że wiele wątków na różne tematy już było i wystarczy uruchomić wyszukiwarkę i/lub moda, który połączy ułatwiając "zagubionej mamusi" znalezienie odpowiedzi i nie trzeba będzie tworzyć pustych postów ku uciesze lub nie gawiedzi ...
Też jestem za lepszą moderacją postów
Co do sławnych kolczyków mnie denerwuje i w realu, że ludzie nie chcą słuchać dobrych - mądrych rad i krzywdzą tym samym dziecko
Naprawdę dziewczyny przeczytajcie ten wątek, a zobaczycie, że nawet "forumowe zadymiary" bardzo starały się pokazać, że to jest ZłA decyzja kolczykować maluszki ...
Ja cenie forumowiczki mądre nawet jeśli mają cięty język ale zdarzyło mi się zwrócić grzecznie uwagę, że za wiele ciętości ... za to nie znoszę twardogłowych mam uciekających się do agresji słownej i mojego ulubionego "g* wam do tego zrobię jak zechcę, moje dziecko moja sprawa" - wobec tego po co korzysta taka mam z forum?? przecież to miejsce wymiany poglądów i zdobywania wiedzy ... a nie udowadniania że "moja jest mojsza" ...
Stary 2012-09-12, 08:52   #57
_vixen_
Zakorzenienie

A mnie dziwi podejście: "Założyłabym wątek, ale na pewno mnie wyśmieją", takie kreowanie się na potencjalną ofiarę losu wśród okrutnych i bezlitosnych wizazanek. Mnie matki dzieciom wywłoką nazwały (a to przecież ja jestem ta wredna i niemiła...) i jakoś żyję, mam się całkiem nieźle
Stary 2012-09-12, 09:01   #58
***luna
Zakorzenienie

Wg mnie

Drazni mnie brak moderacji na MzK
Drazni mnie zadawanie tego samego pytania z czystego lenistwa i unikania wyszukiwarki jak ognia
Nie każda cięta riposta czy odpowiedź sa chamskie i niekulturalne
Chamskie odpowiedzi mnie draznią niemniej niż głupie wywody matek,które wiedzą, bo sa matkami; czy też tych,które nie mają wyobraźni za grosz

Posłużę się jeszcze raz wątkiem o papaniu.
Analogicznie, gdyby mama napisała: Moje dziecko jest blade, a wyczytałam, że bladość może być objawem białaczki.Boję się,żemoje dziecko może mieć raka.

Co byściepowiedziały?
Oj nic się nie martw, moje tez blade?

To się w mojej przemęczonej mózgownicy nie mieści. Bo to sa pytania typu: problemunie mam to sobie stworzę.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 09:17   #59
Patrilla
Zakorzenienie

Luna któryś raz z kolei się zgodzę w pełni (podlizuch ze mnie kółko wzajemnej adoracji)
Stary 2012-09-12, 09:21   #60
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
A mnie dziwi podejście: "Założyłabym wątek, ale na pewno mnie wyśmieją", takie kreowanie się na potencjalną ofiarę losu wśród okrutnych i bezlitosnych wizazanek. Mnie matki dzieciom wywłoką nazwały (a to przecież ja jestem ta wredna i niemiła...) i jakoś żyję, mam się całkiem nieźle
no proszę Cię. Nie jestem na wizażu od tygodnia. Poprostu kiedyś zakładałam sobie wątek hop siup o dupie Maryni nawet, a teraz biję się z myślami, czy wypada, czy to nie wstyd, czy ktoś mi nie pojedzie, że nie mam wyobraźni, że narażam, że olewam itp. w sposób chamski.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Posłużę się jeszcze raz wątkiem o papaniu.
Analogicznie, gdyby mama napisała: Moje dziecko jest blade, a wyczytałam, że bladość może być objawem białaczki.Boję się,żemoje dziecko może mieć raka.

Co byściepowiedziały?
Oj nic się nie martw, moje tez blade?

To się w mojej przemęczonej mózgownicy nie mieści. Bo to sa pytania typu: problemunie mam to sobie stworzę.
odpowiedziałabym poprostu, czy ma jakieś inne objawy, podejrzenia co do tej białaczki, że bladość to nie od razu rak itp. Ale bez ironii i bez szydery. W realu też nie lubię czegoś takiego

Czasem coś leży na wątrobie i jakoś tak lżej jak się człowiek zapyta i ten problem nieproblem dla innych zniknie.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości