|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Dobry
u mnie dzis pochmurno, ta pooda ale zmienna ![]() oglądam własnie porodowke na TLC i zaraz ide na jakieś sniadanko bo już mnie ssieCytat:
I Ty sie doczekasz, jestem pewna ze akcja porodowa przyjdzie raz dwa i utulisz Bartusia |
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja poszłam wieczorkiem się wymęczyć na spacerek, potem ciepła kąpiel i masaż sutków i noc bez żadnego skurczu... Ech. Meggie - ale masz brzuszek super! Pięknie wyglądasz!
|
|
|
|
|
#873 |
|
Rozeznanie
|
Norma dla kobiet w ciąży jest chyba 11,0. To troszkę za mało jak na hemoglobine. No ale zaczekaj co powie gin, pewnie tabletki dostaniesz z żelazem.
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
takie mam wyniki moczu:
nabłonki okrągłe pojedyńcze nabłonki wielokątne liczne leukocyty 5-10 wpw erytrocyty świeże 1-3 wpw szczawiany wapnia nieliczne bakterie bardzo liczne(ale to akurat mam zawsze )a tu morfologia te co mam zaznaczone,że są zaniżone: RBC 3,8 [4-5,4] HGB 10,1 [12-16] HCT 30,3 [37-47] MCV 79,7 [80-98] MCH 26,6 [27-34] RDW-SD 32,7 [36-48] wiem,że są inne normy dla kobiet w ciąży,dlatego też prosze kogoś o pomoc w interpretacji tych zaniżonych wyników ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Zielona no to gratulacje no widzidz panikaro,już jutro będziecie w domku!
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc. Też oglądam porodówkę
![]() Anusia Hg troche za niska, szczególnie, że hematokryt też obniżony. Pewnie dostaniesz żelazo. Jasiu od rana się rozpycha. Doszliśmy do wniosku, że meblując pokój Jasia kupimy mebelki, które są teraz w biedronce - ławostół i komoda z szufladami. Razem kosztują mniej, niż sama szafa, którą Wam pokazywałam, a nie ma co szaleć.
|
#876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zielona, super ze jutro do domku idziecie
Cytat:
na pozostałych normach sie nie znam niestety co wtedy kiedy sa zanizone |
|
|
|
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale miałam ranek masakra Moja Zuzia chyba przechodzi bunt bo normalnie to co dzisiaj odstawiła to istne szaleństwo, wyła przed pojechaniem do przedszkola i potem wpakowałam ją do samochodu poszłam zabrać Jasia i taka wyjąca cała drogę a troche mam wiec uspokoi,ła sie przed porzedszkolem i na szczescie odstawiłam ja juz w miare. ale nie wiem co sie z nią dzieje ostatnio mam wrazenie ze wyjazd mojego meza ma znaczenie bo oni tez dosac duzo rzeczy razem robili a ja sie naorawde staram poswiecac jej czas jak wroci z przedszkola no ale czasami nie idzie. mam nadzieje ze to nie chodzi o jasia bo jak mam mozliwosc to sie razem bawimy .. ehh ponarzekałąm a do niedzieli jeszcze taaaak daleko
|
||
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
![]() U mnie noc jak zwykle minęła spokojnie ... ee tam przeterminuje się na bank a tak bardzo tego nie chciałam ... Od rana już nie mam humoru bo Tz siostra oczywiście już przylazla. K*** jakby nie miała swojego domu , rodziny . Bardzo mnie to denerwuje :/ ZIELONA no to super że jutro wychodzicie ! W końcu się doczekalas ![]() Brawa za kikutki które maluszka odpadły
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta siostra Twojego TŻ to ona tak codziennie? Ile ona ma lat? A może ktoś jej każę do Ciebie przychodzić żebyś nie była sama bo w każdej chwili możesz urodzić? Mój tata jakby mógł to by mnie teraz nie spuszczał z oczu i najchętniej też by kogoś przysłał do siedzenia ze mną. Ja też gratuluję odpadniętych kikutów, mnie to generalnie przeraża więc pewnie będę świętowała ten dzień, że hej ![]() Dziewczyny kupujecie dla dzieciaczków takie pamiątkowe albumy do wpisywania różnych dat itp.? Ja zachorowałam na ten http://www.empik.com/album-dziecka-o...9103,ksiazka-p szkoda, że w środku nie ma go pokazanego, ale jest pięknie wydany
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-09-12 o 09:00 |
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam porodówkę i rycze jak bóbr, a przeciez tyle razy byłam przy porodzie i jakoś się trzymałam.
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Nisia ja kupiłam taki http://www.empik.com/album-naszego-d...4631,ksiazka-p i prowadzę
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do albumu to ja już sobie zażyczyłam na prezent dla małego po wyjściu ze szpitala podobają mi się właśnie te gdzie się wpisuje ważne daty tj pierwszy ząb, słowo , kroczek ...
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika ale czemu Ona przychodzi do Was a nie do mamy?
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie się już dwie osoby pytały co kupić i teraz nie wiem czy komuś powiedzieć o tym albumie czy iść i sama sobie go kupić bo problem jest taki, że ja go nigdzie nie widziałam w sklepie, tylko w takiej małej księgarni koło rodziców i boję się, że nie dostanę tego co chcę, a jestem w nim zakochana :P
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mam dla Zuzi super sprawacmusze Jasiowi tez kupic
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dla osób, które pytają co bym chciała dla Jasia zostawiałam mate edukacyjną, Muzyczny ocean i coś jeszcze ale nie pamiętam bo mam napisane na kartce.
![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- O już wiem łózeczko turystyczne i pałąk do wózka
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-09-12 o 09:17 |
|
|
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rodzice dali nam teraz pieniądze na wózek i kupiłam wózek, bujaczek i zostało mi jeszcze 200 zł i też nie wiem na co wydać. A jak nie kupię czegoś konkretnego dla Dzidzia to się rozejdą.
|
|
#887 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Te albumy sa bardzo fajne. Dla Kuby jeszcze nie mam. Ale Pawełek ma. No moze troche gorzej by konsekwetnie zagladac i wpisywac co trzeba - przynajmniej u mnie ![]() JA dzisiaj zamawiam w końcu leżaczek. http://allegro.pl/fisher-price-lezac...595611673.html Asiulka dziekuje, ale ten mail to zagadka A moze ja mam schizofrenie???![]() Co do Twojej cory to ja tez sie martwie o mojego starszego. Np dzisiaj w nocy karmilam i zasnelam z Kubusiem i jak Pawelek sie obudzil i to zobaczyl to od razu chcial sie tulic, wpadl w histerie, chcial by mu zrobic mleka i generalnie nie moglam go uspokoic. Musial potem zasnac ze mna trzymajac reke na moim dekolcie....On w sumie tez jest jeszcze malutki. Ale rano jak sie obudzil to juz przywital sie z Kuba z usmiechem. zaczal dawac mu buzi. No nie wiem kurcze. |
|
|
|
#888 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!Miałam Was właśnie pytać o mleczko a tu widzę że mnie wyprzedziłyście
![]() Więc tak Oliwka nie umie chwycić sutka,Hubert trochę zje a potem i tak dojada z butli bo nie chce już chwycić sutka.Lewa brodawka jest całkiem płaska,ściągam laktatorem i mam trochę zamrożone ale nasze zapasy się powoli kończą. Ze swojego doświadczenia: Enfamil=zaparcia, Bebilon Comfort nasilił zaparcia i kolki.Myślałam o Nan ale widzę że też odradzacie.A czy Hipp jest ogólnodostępny czy tylko w aptekach?i ile kosztuje? |
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Nisia może Konika z Fisher Price, i właśnie album, albo muzyczny ocean - wszyscy polecają http://allegro.pl/wyprz-little-tikes...609953250.html
|
#890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co prawda mam matę, ale myślę, że większe dziecko może być bardziej zainteresowane właśnie tym oceanem. Najwyżej będę wszystkim odpowiadała "pieluchy" :P
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Albo proś o coś dla większego dzieciaczka - jakieś wieksze ubrania. Bo wszyscy przychodzą po porodzie i przynoszą najczęściej ubranka dla takiego maluszka i w związku z tym mamy tysiące ubranek dla niemowlaczka, a dla starszego to już sami musimy kupowac. A tak zawsze cos juz bedzie
|
#892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No coś tam wymyślę teraz pomyślałam o takim pchaczu ale to też zabawka na późniejszy okres.Bądź co bądź album chyba kupię sama :P
|
|
#893 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36471734]elegancko.jestem zadowolona.maluch ma dużo miejsca i wózek jest stabilny
[/QUOTE]No to się ciesze, że dokonałam dobrego wyboru
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam do lekarza do przychodni, może dowiem się, że moje rozwarcie z "luźnego palca" zrobiło się większe :P
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kurcze nie jestem w stanie Was teraz nadrobić jakoś czasu cos brakuje ale już coraz lepiej ![]() Czekamy na położną, ciekawe o ktorej przyjdzie ![]() Tż pojechał małego zarejestrować a maluszek sobie słodko śpi Matko jak ja go uwielbiam ![]() Mężus też mi sie bardzo dobrze spisuje że aż w szoku jestem. Wszystko idzie w dobrym kierunku ![]() A tu obiecane focie Alanka
|
|
|
|
#897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mówię - niania elektroniczna, karuzelka, kocyk (zawsze się przyda). Ale też ogólnie mam problem, bo właściwie wszystko już mamy... A albumu nie chcę... Cytat:
|
||
|
|
|
#900 |
|
Raczkowanie
|
Iwoncia Alanek kochany
![]() Nisia trzymam ![]() a ja mam ochotę przespać wszystko i się obudzić jak już akcja będzie chciała ruszyć..serio do głowy już dostaję powoli - czyli mojego doła dzień drugi
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-09-12 o 10:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

i zaraz ide na jakieś sniadanko bo już mnie ssie
I Ty sie doczekasz, jestem pewna ze akcja porodowa przyjdzie raz dwa i utulisz Bartusia

)
no widzidz panikaro,już jutro będziecie w domku!

Moja Zuzia chyba przechodzi bunt bo normalnie to co dzisiaj odstawiła to istne szaleństwo, wyła przed pojechaniem do przedszkola i potem wpakowałam ją do samochodu poszłam zabrać Jasia i taka wyjąca cała drogę a troche mam wiec uspokoi,ła sie przed porzedszkolem i na szczescie odstawiłam ja juz w miare. ale nie wiem co sie z nią dzieje ostatnio mam wrazenie ze wyjazd mojego meza ma znaczenie bo oni tez dosac duzo rzeczy razem robili a ja sie naorawde staram poswiecac jej czas jak wroci z przedszkola no ale czasami nie idzie. 

czasu cos brakuje ale już coraz lepiej