|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
![]() pół roku.
|
|
#1652 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
Ja to bym chyba w kilku prostych zdaniach, zawierających dość ostre słowa po prostu powiedziała, co się stało i na zawsze ucięła temat, bo widać, że do Twoich współpracowników inaczej nie dotrzesz, strasznie lubią plotki... |
|
|
|
|
#1653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na cudze języki nie ma rady |
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36467921]Ja to bym chyba w kilku prostych zdaniach, zawierających dość ostre słowa po prostu powiedziała, co się stało i na zawsze ucięła temat, bo widać, że do Twoich współpracowników inaczej nie dotrzesz, strasznie lubią plotki...[/QUOTE]
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe- podpisuję się pod tym co napisała Perse
amilcia- ja jestem stworzona do schizowania
|
#1656 |
|
Konto usunięte
|
Tym bardziej, że Twoja historia Kathe jest naprawdę przerażająca. Nie chcę tutaj wartościować, kto ma łatwiej a kto gorzej, ale naprawdę wyjść ze szpitala po zabiegu i mieć w tym samym dniu ślub, to jest istny koszmar. I jeszcze potem wysłuchiwać jakichś pomówień :/
|
|
|
|
#1657 |
|
Konto usunięte
|
Bry...
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
|
|
|
#1659 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciesze sie,ze u Was wszystko ok ![]() No, no-rosnie chlopak ![]() Monika za wizyte tez duzy juz Twoj maluch jest![]() Cytat:
![]() Mamusia mozesz byc dumna z coreczki Cytat:
Ja kupilam dzieciecy teraz, wszystko dla Malego w nim pralam. tak samo plyn do plukania kupilam pod proszek. Tyle,ze ja i Tz jestesmy alergikami, ja to w ogole juz....I u mnie w rodzinie nie jestem jedyna.... ![]() Swoja droga zapach takiego proszku.....nieziemski... . U mnie koniec upalow ....od poznego wieczora zaczelo sie od ulewy, burzy i cala noc prawie padalo, teraz mniej ale nadal pada, szaro, buro i ponuro i znacznie chlodniej. Ale w tym roku mi to wrecz na reke.... Stopy i dlonie mam mega spuchniete MIlego dnia
|
|
#1660 |
|
Konto usunięte
|
Aha, zapomniałam Wam napisać. Kupiłam żakiet w ciucholu, za 28 zł
Wprawdzie nie jest taki jak z Reserved, nie jest z takiego eleganckiego materiału, a bardziej sportowy, ale mogę go prać w pralce, ma fajny guzik i kolory, odcienie szarości
|
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Po pierwsze: Wszystkim MAMUSIĄ gratuluję udanych wizyt !!! ![]() Dbajcie o sobie i Wasze kochane maluszki ![]() Po drugie: nic mi się dzisiaj nie chce.. wczoraj kończyłam myć okna więc dzisiaj na 100% będzie deszcz - zawsze jak umyje to deszcz mi je od razu "poprawia" Miłego dnia |
|
|
|
#1662 | ||
|
Zakorzenienie
|
dorodne chlopisko
![]() ![]() ![]() k laski:![]() to zycze deszczu ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36464541] U mnie dzisiaj trochę lepiej, mam nadzieję, że z każdym dniem już tak będzie.[/QUOTE] ![]() Wczoraj kolega przyniosl mi 'Ja, Ibra' - zdjecia smakowe. w koncu cos moze przeczytam Cytat:
zlalabym. ja nie dalabym rady postawic sprawy na ostrzu noza, ale na pewno zapytalabym naczelna zolze co dokladnie chce wiedziec i czy potrzebuje zaswiadczenie lekarskie. ludzki tupet mnie mrozi. Cytat:
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Panika a wy jak się czujecie
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo dobrze.
a Ty? przeszlo przeziebienie???
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Czy przeszło to nie wiem, najważniejsze, że się nie pogarsza
Łydki mnie nadal bolą, ale czytałam, że to normalne w ciąży i niektóre ciężarówki mają tak od 28 tc, więc cieszę się, że dopiero teraz mnie to złapało![]() Mam lekkie bóle podbrzusza jak na miesiączkę, to jest objaw zbliżających się skurczów
|
|
|
|
#1666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pani ciesze sie że u ciebie wszystko ok Cytat:
Cytat:
Uczciliście ricznice ślubu?Cytat:
Odpowiedziałab ym mu równie chamsko![]() Cytat:
Nie rozumiem kompletnie jak można być taką za przeproszeniem świnią jak twoje koleżanki z pracy Chociaż ja też miała taką sytuacje po powrocie do pracy pracuje z chłopakiem który nie może mieć z żona dzieci i 2 lata stara sie o adpocje.I jak wróciłam to on mi taki test "ty przynajmniej chwile sie pocieszyłaś"U lekarza ok,wyniki dobre oprócz zbyt niskiego progesteronu.Lekarz powiedział że mam brać luteine od 12-22 dnia cyklu.Mam wątpliwości bo chce sie starać w tym cyklu,cykle mam długie i owu mam ok 19-21 dc.Boje sie że biorąc luteine od 12 dnia zablokuje sobie owu
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#1667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witajcie, od 5.45 na nogach, nie ma się co dziwić jak Kacperek idzie spać po 19 - stej Przydał by się deszcz przydał
|
|
|
|
|
#1668 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() coraz blizej swieta ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
hm dziwny czas... ale ja lekarzem nie jestem ![]() kawke zrobic????
|
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny,
u mnie cos sie zachmurzylo, a ja nadal w pidzamie... Magus super ze wszystko oki, i maluch spory chlop wyprzedza moja Mala a termin wg ostatniego usg mam na 8 stycznia . Wizyte u gina tez mialam wczoraj ale bez usg i od poniedzialku wracam do pracy .......Fio od ktorego tygodnia juz bierzesz nospe 3x2?? Perse ja w tamtym roku wszystko liczylam wg OM 10.09 wiec widze ze mialysmy podobne tp .....
Edytowane przez kunegunda.bis Czas edycji: 2012-09-12 o 09:35 |
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
Cytat:
Kathe ja bym zrobiła tak jak pisze Perse....
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
mi, mi
spałam do 9 a jestem jak z krzyża zdjęta gdzie basia?
|
#1672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36470207]Aha, zapomniałam Wam napisać. Kupiłam żakiet w ciucholu, za 28 zł [/QUOTE]Super zakup, ja jakoś nie umiem kupować w ciucholandzie :/ Cytat:
A jednak nie dał Ci l4. A jutro masz to dodatkowe usg?
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Perse poka poka żakiet
|
#1674 |
|
Wtajemniczenie
|
nie dal, stwierdzilam ze jezeli po tygodniu w pracy bede sie zle czuc ide prywatnie do lekarza i juz... Tak jutro mam usg 4D w prywatnej klinice tam gdzie mialam robione usg genetyczne (podwojny test Pappa) tylko sie zastanawiam co zrobic bo Mala ma miec tez zbadane szczegolowo serce gdyz panstwowo sie nie udalo i nie wiem czy mozna cos zjesc energetycznego przed wizyta czy nie, bo chcialabym miec na plytce jak mala fika ale do badania serca moze to nie byc wskazane
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
tooo duzo energii dla Ciebie
a jak sie czujesz?
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Kundzia nie wiem, jak z tym jedzeniem :/
Tak myślę o tym Twoim badaniu, mi wczoraj jakoś szczegółowo o serduszku nie mówił, tylko pokazywał przedsionki i powiedział, że jest ok.
|
#1677 | |||
|
Zakorzenienie
|
WITAM!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36464541] U mnie dzisiaj trochę lepiej, mam nadzieję, że z każdym dniem już tak będzie.[/QUOTE] ![]() i tego życze!!!!Cytat:
![]() po dpisuje sie pod tym co Perse jak masz tyle odwagi a jak nie to bym ich olała ciepłym moczem. są ludzie i kraweżniki.....[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36470207]Aha, zapomniałam Wam napisać. Kupiłam żakiet w ciucholu, za 28 zł [/QUOTE]Pokaa!!!!!!!!![]() Cytat:
Cytat:
dla mnie 11 w pizamie to nic nowego |
|||
|
|
|
#1678 |
|
Wtajemniczenie
|
ojj roznie, wczoraj pojechalam od lekarza na zakupy ubraniowe plecy to mi odpadaly az do wieczora, pozniej pobolewal mnie brzuch, no i czasem wieczorem zgaga a tak poza tym to ok
|
|
#1679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę coś jeszcze dodać, dla mnie koleżanka, która zna sytuację i co chwilę przynosi takie rewelacje nie jest dobrą koleżanką. jak bardzo chce informować Cię to mogłaby ograniczyć się do informacji przed Twoim powrotem do pracy, że różnie mówili w pracy i tyle. ja też nie raz byłam świadkiem plot na czyjś temat, nie leciałam z rewelacjami do zainteresowanej osoby. gdyby ktoś zapytał wolałabym wymijająco odpowiedzieć, że nie wiem co mówią, nie skupiam się na tym. im mniej wiemy tym lepiej, a takie przekazywanie plotek tylko je pogłębia i niepotrzebnie nakręca atmosferę. Cytat:
Cytat:
_____________ zamówiłam wczoraj w aptece witaminy dla kobiet w ciąży bez jodu, bo od ręki nigdzie ich nie było. ale "moja" dawna apteka przebiła wszystkie, nie mieli żadnych witamin dla kobiet w ciąży. omijam tą aptekę jak mogę mimo, że jest najbliżej, ale nigdy nic w niej nie ma. teraz zastanawiam się na przyszłość czy nie lepiej znaleźć takie z jodem w dawce, którą biorę i odstawić sam jod (zwłaszcza, że witamin bez jodu praktycznie nie ma i są drogie)? podobnie z kwasem foliowym. zastanawiam się nad odstawieniem foliku, bo w witaminach jest kwas foliowy w chyba 2 razy większej dawce niż folik. im mniej tabletek będę brała tym lepiej dla mojego i tak obciążonego lekami organizmu. co o tym myślicie? u gina będę teraz za 2 tygodnie, więc decyzję muszę podjąć sama. odstawienie joditu to sprawa przyszłości i ewentualnych nowych witamin więc może zdążę zapytać endo. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2012-09-12 o 10:28 |
||||
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
i tego 'poza tym' sie trzymajmy
Cytat:
mnie doktorek powiedzial, ze jeszcze nie suplementujemy. ze jeszcze na to czas.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

k laski:
Łydki mnie nadal bolą, ale czytałam, że to normalne w ciąży i niektóre ciężarówki mają tak od 28 tc, więc cieszę się, że dopiero teraz mnie to złapało
bo niby jest co, a z drugiej strony zanim doszło do sakramentu tośmy prawie 11 albo i 12 lat ze sobą byli. I tak niby roczek a niby dekada
Odpowiedziałab ym mu równie chamsko