|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
MBZ♥
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
Mi powiedział, że wszystko jest dobrze, książkowo więc za miesiąc-mam nr telefonu w razie czego ![]() Hehe fajnie masz ja mam do swojego kawałek drogi ale Jemu ufam i nie chcę innego bliżej ![]() robiłaś testy? my zrezygnowaliśmy, usg genetyczne wyszło super więc nie chciałam sobie mieszać w głowie. Lekarz też powiedział, że nie ma co. kiedyś u Was czytałam, że tu ciąże chodzą parami-nie wierzyłam, a tu proszę
|
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
![]() : jupi:zrobilam pappe a teraz sie denerwuje...
|
|
|
#1593 |
|
MBZ♥
|
Nie nerwuj się
to formalność pewnie jak na usg było wszystko dobrzeMaga leniwe ja dziś mam fasolowa o ile mi ochota na nią nie przejdzie po ugotowaniu
|
|
|
|
#1594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No Wasze stadko to jest wielkie- bociany na wiosne przyleca z dzieciakami!!!!! I sie nie denerwuj
|
||
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i trzymam
za dzisiejsze wizyty Kochane!! Wszystko będzie ok!!
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze Katka
)
|
|
#1597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szybki miałaś początek samodzielności. do nas jak dzieciaki przychodzą, mają najczęściej po 13 lat, niektórym jest na prawdę bardzo ciężko na początku. Cytat:
________________ byliśmy rano u lekarza, Małe ma 6cm, trochę się przykurczyło do mierzenia, wyszedł 12t4d, a wg OM jest 13t0d, ale różnica niewielka, wszystkie pomiary wyszły w normie, Małe ma oczka, żołądek, bije mu serduszko i więcej nie pamiętam. następna wizyta pod koniec września, ale bez USG. |
|||
|
|
|
#1598 |
|
MBZ♥
|
Monia wspaniałe wieści
|
|
|
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
dobre wiesci Monia jak tam? u mnie sloneczko, goraco, lato ![]() dzis przyszedl nam zlewozmywak, caly popekany a dzis mamy kuchnie miec montowana i juz myslalam ze bedzie wszystko zrobione wyslalismy protokol szkody do firmy.jaki laptop polecacie? |
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
oj, tak
____________ powiem Wam, że chyba przed dzisiejszym USG stresowałam się troszkę mniej niż przed poprzednim. jestem w ciąży już 2 razy dłużej niż poprzednio, więc to chyba też robi swoje. ale spać też tak średnio mogłam, budziłam się co godzinę. jeszcze mi się śniło, że byłam załamana i zaczęłam ryczeć na usg, bo usłyszałam, że będzie chłopiec a chciałam dziewczynkę, coś mi się kojarzy, że chyba kazałam lekarzowi dobrze się przyjrzeć bo to na pewno dziewczynka, ale nie i strasznie to przeżywałam. co za sen.... fakt, od początku ciąży jakoś wydaje mi się, że będzie dziewczynka, ale najważniejsze, żeby było zdrowe. |
|
|
|
#1601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
MAGA! Dziekuje za przepisior |
||
|
|
|
#1603 |
|
Rozeznanie
|
Monika
dla maleństwa niech rośnie zdrowoTrzymam kciuki za wizyty |
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Ciężaróweczki- mocno trzymam kciuki za Wasze wizyty
My po wizycie u pediatry dostaliśmy krople do oka, nie mam skierowania do okulisty bo pediatra mówi, że u takiego maluszka i tak na razie nie da się nic zrobić z tym "cypelkiem" na powiece niestety waga wzrosła nieznacznie 3 tyg temu 4100 teraz 4240 (matka siedzi na wizażu zamiast karmić dziecko częście na przekór temu widzę, że ona przez ostatnie dni bardzo zaokrągliła się na buzi i nabrała ciałka, o długości nie mówię bo wczoraj nim wyszłyśmy na spacer przebierałam ja 3 razy- wszystko było małe w związku z małym wzrostem wagi i zielonawymi "kuponami" dostaliśmy Bebilon na receptę - butla dwa razy na dobę chyba, że będzie się domagać częściej kontrola wagi za tydzień
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wam powiem, że łydki mnie strasznie bolą podczas chodzenia jakbym zakwasy miała
jest na to jakaś rada
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze brak magnezu? jak mi tydzien temu brzuch stwardniał ze az no-spe brałam to od tego czasu mam kuracje magnezowa i jest lepiej i mam bardzo rzadko kurcze łydek w nocy! |
|
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie nie mam skurczów łydek, a gin kazał mi od połowy miesiąca odstawić magnez, bo biorę 3x2 i tak samo nospę więc to raczej nie od tego
|
|
|
|
#1608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeraza mnie 1,5 tyg. rozjazd... ale coz, cykle dluzsze, nie wiem kiedy sie zagniezdzilo... a rowno przybiera wg USG.![]() dla Twojego Maluszka. Szalalo dziecie czy grzecznie poddawalo sie pomiarom?mam 10 letnia Toshibe i gdyby nie to ze 3 lata temu wylalam na nia drina to nic by sie nie dzialo. moj ojciec tez ma Toshibe i nie narzeka. Cytat:
)mam nadzieje ze bedziecie przybierac na wadze odwrotnie proporcjonalnie no to kciuki za wagi dwoch Zebrzastych pan ![]() Eseska jakie dawki magnezu bierzesz???
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
esesko- rozmiarami to nie ma się co sugerować....
22 sierpnia byliśmy na szczepieniu i miała 62cm, tydzień później ją sama mierzyłam i miała cm więcej (a propos nie miałam pojęcia, jak mierzy się niemowlaka - od ciemiączka przez kręgosłup układając dziecko na brzuszku ) teraz muszę ją znowu zmierzyć bo na pewno ma więcej![]() dzisiaj miała śpiochy 68 i są prawie - jeszcze troszeńkę i będą małe - ale mam też pajac 68 i jest sporo za duży wyrasta mi panna ze wszystkiego druga sprawa, że się pieluchujemy dodatkowo tetrą na bioderka i potrzebujemy większych ciuszków w związku z tym jutro- jeżeli będzie padać - a ma padać - wybieram się ciuchy Kasia zostaje z Babcią i z butlą ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- pani- ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- czy któraś z Was poleca zetafon? jestem w orange chyba 11 lat proponują mi przejście na kartę i wybór aparatu telefonicznego umowa na 36 miesięcy na zasadzie doładowywania co miesiąc minimum 30 zł (i tak doładowuję więcej) teraz mam samsunga j700 - taśmę wymieniałam już dwa lub trzy razy (każda 50zł aktualnie taśma działa ale baterię ładuje dwa razy na dobę.... czy któraś ma telefon z zetafonu i sprawnie działający tani internet?
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam toshibe! A magnez - kupiłam jakis asmag forte 1 tabletka ma 34 mg. i brałąm 3x2 ale od wczoraj zeszłam na 2,1,2! Czyli co oko mamy najlepsze!!!
|
|
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra ja miałam ZETAFON.....nie korzystała z neta w tej usłudze....bo nie miałam dobrego telefonu....to nie zalezy od tego jaką masz ofertę tylko jaki masz telefon ja miałam SAMSUNG MONTE nie działało jak trzeba teraz mam XPERIA NEO V śmiga jak tralala tyle że już mam telefon na kartę bo umowa się skończyła!
Oferta ZETAFON to to samo co telefon normalnie na kartę tyle że podpisujesz umowe i zobowiązujesz się do doładowywania pewną kwotą co miesiąc....i tylko tyle że podpisujesz umowe i dostajesz telefon nowy....a co Ci proponują??? tzn jaki telefon?? Mnie się skończyła umowa 3miesiace temu po wygaśnięciu nie mogłam przedłużyć dalej musiałam odczekać własnie 3 miechy....zastanawiam się czy brać czy nie bo teraz mam lepszy telefon niż oni proponują.....za bardzo mi się nie opłaca po prostu.... Ogólnie byłam zadowolona sa różne promocje.....
|
#1612 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie zastanawiam sie nad toshiba lub gateway(ten ma wejscie hdmi),
jestem wsciekla, niedosyc ze ten zlew polamany(maja wyslac nowy dzis) to jeszcze mojemu mezowi na plytki gresowe spadl noz taki budowlany i pekla troche i jest odbita, w jednym mijscu jak sie wchdzi to tez to samo tak bardzo chcialam miec duze plytki w polysku, zastanawiamy sie teraz jak to zrobic zeby sie tak w oczy nie rzucalo. wlasnie kuchnie mi montuja---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- no wlasnie zastanawiam sie nad toshiba lub gateway(ten ma wejscie hdmi), jestem wsciekla, niedosyc ze ten zlew polamany(maja wyslac nowy dzis) to jeszcze mojemu mezowi na plytki gresowe spadl noz taki budowlany i pekla troche i jest odbita, w jednym mijscu jak sie wchdzi to tez to samo tak bardzo chcialam miec duze plytki w polysku, zastanawiamy sie teraz jak to zrobic zeby sie tak w oczy nie rzucalo. wlasnie kuchnie mi montuja
|
|
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Dziękuję bardzo za miłe słowa ![]() Pers, tak odeszłam z czerwcówek przed Tobą, dokładnie w grudniu, a teraz widzisz termin mam na 24.03.2013 ![]() Do Ciebie też niebawem uśmiechnie się Słoneczko, zobaczysz ![]() Jeszcze raz Dziewczyny dziękuję za miłe słowa i widzę, że kilka osób będzie miało zbliżony termin do mnie
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, chciałam pogratulować udanych wizyt wszystkim mamusiom! Jeszcze na Magę czekam więc podczytuję
![]() U mnie średnio, staram się pisać mgr, ale nie umiem się skupić, za dużo myślę o tym co było, martwię się tym co jest... Niech już @ przyjdzie! |
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1616 | |||||
|
Rozeznanie
|
Aloha babeczki!
Was nadrobic to wyczyn i nie sposób się odnieśc do Wszystkich zgadnień tutaj poruszonych. o kwasach jakie w weekend tutaj sie pojawiły to aż przykro mówic ale dwa zdania w tym kontekscie to:1. nie ma się co licytowac na to, kto w bardziej czarnej dziurze siedzi. 2. Każda z nas musi napisac swoją historię rozmnażania. Tyle. Z rzeczy bardziej przyjemnych: Najważniejsze, że się rozmnażamy na tym forum i to skutecznie oby oby, się pozarażały wszytskie starające Dziewczyny, dbajcie o siebie. Jak z jajem, jak z jajem się obchodzic ze sobą samym i dużo spokoju.Cytat:
Cytat:
Cytat:
i tak trzymaj ![]() Cytat:
ale to cieszy. mimo wszystko.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36448934]Cześć, Ja już po śniadaniu, zaraz się zbieram. Dzisiaj obyło się bez niespodzianek... Jednak na myśl o pracy już mi źle. Dzisiaj 11.09. To już paranoja, ale to był dla mnie rok temu termin OM, od którego liczyłam wszystkie daty w ciąży....[/QUOTE] Co ja mogę rzec. nic, przytulę ![]() Cytat:
To po co mam iśc teraz do lekarza i ustalac plan działania, skoro i tak robienie badań przed nie ma sensu. To co ten sens ma? ![]() załamka. Wybieralam się we czwartek do szamana, ale w takiej sytuacji to już sama nie wiem po co. Chyba tylko po to by się zapytac jak on to dalej widzi. już chyba pisałam, ze do końca roku chciałabym się wstrzymac bo jak tak sobie kalkuluje to trochę moja macica w ostatnim czasie przeszła bo tak 21 listopada 2011 OM, 26 lutego 2012#, 28 kwietnia @, 11 lipca #, i teraz 30 sierpnia @. Trochę mało. Z tym, że u mnie obydwa # to było czyszczenie. więc może powinnam pozwolic sie odbudowac endometrium ![]() Przeraża mnei, to że przed wizytą u gina muszę się przygotowac merytorycznie. Miłego
|
|
#1617 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatka dziękuję, u Nas... nawet drugi dzień optymistycznie jestem do świata nastawiona
lada dzień Kacperek pójdzie na przód Maksia na wspomnienia wzięło, spiewa "koko euro spoko..." Kathe laptop mam z acer-a, zalałam go kawą, przeżył, sprawny ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- robię kawę i poprasuję, buźka |
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się, że z dzieciem wszystko dobrze. Nadal jest chłopak, oglądaliśmy całego, zdrowy jest. Nie zgadniecie jaką wagę pokazało, byk jest
|
#1619 | |
|
Rozeznanie
|
a I jeszcze zdradzę Wam, że wczoraj minął pierwszy roczek życia z moim tż w sakramencie. i tak się zastanawiam celebrowac czy nie.
bo niby jest co, a z drugiej strony zanim doszło do sakramentu tośmy prawie 11 albo i 12 lat ze sobą byli. I tak niby roczek a niby dekada![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
3,5
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
basen przed pracą to nie jest dobry pomysł... siedzę z zamkniętymi oczami... spać....
dla wszystkich dzieciów. trufla niestety nie podam ci jakiegoś cudownego przepisu. po prostu: motywacja, ruch, mniejsze posiłki, zero fast foodów (no może z 1 wpadką ), słodyczy i gazowanego. i najważniejsze. nie dać się zwariować.
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

ja dziś mam fasolowa
za dzisiejsze wizyty Kochane!! Wszystko będzie ok!!
)

a dzis mamy kuchnie miec montowana i juz myslalam ze bedzie wszystko zrobione 

i tak trzymaj
ale to cieszy. mimo wszystko.