|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
bo ja to leń jestem i nie chce mi się kombinować, nawet ustawienia przysłony nie chce mi się zmieniać ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- uuuu współczuje a gdzie się tak doprawiłaś ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- u mnie od rana leje ciekawe czy dziś uda się wyrwać na spacer jeśli nie to zapowiada się ciężki dzień z moją marudą w domu
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani zabkow ani prob raczkowania
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj złe samopoczucie zwalałam na wino ale dzisiaj to już nie U mnie też pogoda nie ciekawa padać nie pada ale może w każdej chwili zacząćDzisiaj zupa pomidorowa na obiad
Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-09-12 o 08:32 |
|
|
|
|
#4864 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() jestem za tytulem 1 lub 2. Karolca juz pupka ok zagojona,ale nadal przewijam Hanie o 22 I o 2 tak na wszelki wypadek. |
|
|
|
#4865 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla twojego TŻ
|
||
|
|
|
#4866 |
|
Gang Iren
|
Hej!
Za mna ciezka noc,jak kilka ostatnich zreszta.Nie wiem co sie Erykowi porobilo,ze tak niespokojnie spi,ciagle sie wybudza i poplakuje.Nie wytrzymalam i o 4 wzielam go do nas do lozka,a Radek poszedl do salonu spac.I od tej pory dwa razy sie przebudzil,ale starczylo przytulenie i spal dalej.Nie chcialam,zeby spal z nami,ale nie wiem co robic,bo jak co pol godz bede wstawac to bede nieprzytomna pozniej ![]() U mnie dzis tylko 13 stopni.
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
GKatarzynka, mi jak wody odeszly to nie mialam skurczy wiec moze i u Twojej kolezanki maz spokojnie zdazy, bo moj porod od odejscia wod 24h trwal wiec moj maz i zza granicy by zdazyl
My mamy lepsza nocke za soba, karmienie przed 22 i o 4 jednak mala spala dosyc niespokojnie od 3 chyba. O 4 po karmieniu zachcialo jej sie znowu gadac i bawic ale zgasilam calkiem swiatlo i usnela (spimy przy lekki swietle, zebym widziala czy mala sie odkryla, nakryla, wypadl smoczek itp) i pospalysmy do 7 teraz od pol h ma drzemke
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4868 |
|
Raczkowanie
|
Zosia po wczorajszym wypadku spała do 7:56
Skłamałabym jeśli bym nie napisała, że sprawdzałam co chwila, czy wszystko z nią ok.... Może przedłuża jej się nocny sen bo wczoraj spała prawie do 6 - się zobaczy. Trzymajcie kciuki bo mama jest baaaardzo wyspana
|
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4870 |
|
Gang Iren
|
No nie wiem wlasnie.U niego jakos nigdy nie bylo objaw skoku,o ktorych pisalyscie.Wiec moze te zabki
Slini sie strasznie,na dziaselkach ma takie cetki.No nie wiem sama.Ale w dzien raczej nie marudzi,tylko te ostatnie noce takie ciezkie sa.
|
#4871 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
U nas zabeczki juz sie przebily, wczoraj Viki byla z powrotem grzecznym aniolkiem ![]() Teraz tylko czekam az troszke urosna to obfoce troche U nas tez dzis pada, szaro i buro, ale mnie taka pogoda wkurza ![]() Widze, ze temat wypadkow na tapecie, mi na szczescie (odpukac) nic powaznego jeszcze sie nie zdarzylo, ale nowe umiejetnosci dzieci nabywaja tak szybko, ze czasami trudno nadazyc, tak wiec, dziewczyny wiadomo ze jest to straszne przezycie, ale trzeba sie cieszyc, ze nic sie nie stalo, no i wiadomo wyciagnac wnioski ![]() Lena - wielki buziak dla Kajulki z okazji 5 m-cy, pamietam jak na porodowke jechalas, a tutaj juz taka duza panienka, no prosze Katarzynka - kciuki za kolezanka, ja czesto tez wspominam porod i te emocje, bardzo pozytywnie U nas w domu tez sie korbola nie jadlo My dynie mamy w planie za niedlugo, narazie tylko marchewka, ziemniak, marchewkowa z ryzem , pasternak i jagodka byly na tapecie, wszystko smakuje Co do tytulow to mi tam sie wszytskie podobaja ![]() Ale w tym tytule : "My tu mamy super mamy, zadnym klotnia sie nie damy" to powinno chyba byc "...zadnym klotniom sie nie damy" A i chcialam jeszcze spytac, bo wiele z Was pisze o problemach z kocykami, poscielami itp, macie cos przeciwko spiworkom? Bo chyba nie wiele z Was uzywa, a w tym jest dziecku cieplo - sa rozne grubosci, ani sie nie odkryje ani sie nie nakryje. No same plusy wedlug mnie. Bo to tez nie zawsze tak jest, ze jak dziecko sie rozkopie to znaczy ze mu za cieplo, moze sie rozkopac niechcacy i budzi sie po prostu z zimna.
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-09-12 o 09:40 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobry nocka u nas tragiczna ![]() Pobudka o 23.30 potem o 2 , 4, 5, gdzie do 6 my nie spali potem o 7 nie spanie do 8 i udało się do 8.40 pospać jeszcze ja wyglądam jak zombie ;/ Co do aparatu to mi się marzy lustrzanka ale chyba jej nie kupię bo możliwe że będą inne wydatki. Tak trułam mężowi że nie za dobrze mi się tu mieszka że zaczął szukać działki lub domu ![]() W ogóle dałam płytę z prezentacją zdjęć ślubnych koleżance - fotograf aby spróbowała mi to zrobić w formie plików i du.pa nie idzie. źle ponoc to nagrali w złej rozdzielczości itp. i aby móc wywołać te zdjęcia muszę zapłacić tej firmie 200zł za płytkę ze zdjęciami w formie plików a nie prezentacji Ostatnio TŻ przychodzi spać i mówi "szukałem na allegro aby kupić topek i wiesz że żadnego nie było ?! jak to się normalnie nazywa??" więc ja mu że nocnik i na drugi dzień mówi "wiesz co nocników jest dużo" Nie wiem po co mu to teraz jest bo jeszcze jest na to czas.... Dobra zmykam na zabawy z synem
|
||
|
|
|
#4873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję, oby szybko przeszło Dziewczyny nie wiem co się dzieje ale z nocy na noc jest gorzej.. Obudziła się przed 22 widać że jej się spać chciało a nie mogła. Nie spałyśmy do 1 w nocy, tak mnie głowa bolała że nie mogłam nią ruszać. Zasypiała i za 10 sekund budziła się z płaczem o 2 wstałam bo nie dam rady się wyspać jak ona śpi z nami bo Marcin ma jedną połowkę a my we dwie na drugiej wiadomo kto więcej miejsca zajmował. Więc przełożyłam ją do łóżeczka ale co chwilę musiałam biegać ją przytulać. Nie wiem o której obudziła się na jedzonko, bo poprosiłam męża żeby wstał bo głowe miałam kwadratową. Zjadła i pospała do rana tzn do 8. A zanim zasneła w nocy to posmarowałam jej ząbki maścia i po 20 minutach spała, więc może to zęby. Ma zaczerwienione policzka ale gorączki nie ma. Biedulka moja. Mąż się mnie w nocy pytał skąd ja mam tyle cierpliwości Mi bardziej jej żal było, nie mogę się na nią złościć. Dałam jej smoczek ale newborn i tak go gryzła a nigdy nie chciała, więc kupie jej dziś do gryzienia![]() Mam nadzieje że chociaż Wy miałyście lepsze nocki
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Idę z Anią do lekarza trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#4875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak samo sie wybudzala po 20 minutach z drzemki z placzem, a jak dalam nurofen to spala prawie 3 godziny Pytalam pediatre i powiedziala, ze oczywiscie jesli dziecko sie ewidentnie meczy to nalezy dac lek przeciwbolowy, po to one sa i nie nalezy sie ich bac! W koncu teleki sa dla dzieci.
|
|
#4876 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też padaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- ![]() Cytat:
ja jeszcze nie podawałam jej żadnych leköw. U Was też w nocy było najgorzej? Po jakim czasie wyszly jej ząbki. Wiem że to bywa różnie, ale zawsze to jakiś punkt odniesienia
|
|||||
|
|
|
#4877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do zabkow to nocki na szczescie przesypiala normalnie, ale w dzien bylo strasznie, ale fakt ze tylko kilka dni, wiec szybko poszlo! Wiesz, w szwecji tez tylko panadol uznawali i przepisywali, pomimo to byl nurofen w syropku. Nie wiem jak sie u Was bedzie nazywalo, sprawdz moze po substancji czynnej w leku. Nurofen = ibuprofen. Ja mysle, ze sprobuj najpierw z panadolem, jak nie pomoze i dostaniesz to sprobuje nurofen, nie ma sie co martwic tylko przyniesc ulge cierpiacemu dziecku
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie miałaś tego w umowie z fotografem?, bo to powinno być zawarte w umowie, jakie zdjęcia otrzymujesz , w jakiej formie i za ile. Dzień dobry, znów do 3 oglądałam seriale , wstałyśmy o 8, jest ok.Kajul zasnął a ja co? Serial...aczkolwiek juz mi sie trochę nie podoba ![]() Wszystkim niewyspanym polecam kawkę właśnie idę sobie zrobić
|
|
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj w nocy julka spala w spiworku byly problemy z zasnieciem ale sie udalo ... julia spod kolderki sie nie rozkopuje raczej, moje dziecko poki co jak juz zasnie to spi w jednej pozycji - raczej przy zasnieciu sie ''rzuca' i wierci z boku na bok co czasem powoduje obroty hehe gratuluje zabka chyba pojedziemy dzisiaj z Julcia do h&m ale juz czuje ze wydam tam fortune... kupimy kurteczke, sukieneczki, spodenki
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzonka dla Kajuli, oj zleciało, zleciało...
![]() Desiu Kaja nie przepada za śpiworkiem (chyba że to co ja myślę, że jest śpiworkiem to nim nie jest.. możesz wkleic jakiegoś linka jaki śpiworek ma Viki?) Dziewczyny poszukuję powoli krzesła do karmienia.. Czy lepsze są 4 blokowane kółka, czy 2 blokowane kółka z tyłu a z przodu brak?) Mam tyle wątpliwości.. Choc mniej więcej już wiem co chcę to własnie z tymi kólkami nie wiem jak praktyczniej. No i regulacja podnóżka?Jakie macie w ogóle krzesła? |
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja obejrzalam wszystkie sezony, nawet moj maz sie wkrecil choc nie lubi polskich seriali teraz chyba juz 5 sezon leci w niedziele, musze ustawic nagrywanie bo zapominam normalnie
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
My dzisiaj pobudke mieliśmy o 7:35 jakoś tak,ale to dlatego że ok 1 po 1 się przebudził,to wstałam przebrałam i dałam mu flache i spał ze mną,bo mąż się przeniósł do drugiego pokoju. ![]() Noi znowu dzisiaj rano zabawka się włacza z pare razy ( mąż też to słyszał i twierdzi,że z nią coś nie tak ) ,ale chyba to dlatego że mały lubi z bujaczka wywalać zabawki,to może coś tak uszkodził. ![]() Czytałyście wątek na MzK-dlaczego na mamie z klasą są złośliwe inne mamy. ![]() Zaraz nadrobie.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-12 o 10:12 |
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#4884 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas tez nocka problemowa... ![]() ![]() Ale chyba czegos nie doczytalam,co jest Ani? Cytat:
![]() A czemu ci sie troche nie podoba? Ja juz po kawce i troszke mi lepiej. Cytat:
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4886 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziekujemy Cytat:
Viki lubi spiworek, trudno powiedziec dlaczego Kaja moze nie lubic ![]() Cytat:
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kilku znajomych fotografów i myślałam że któryś mi to zrobi ale oni tak to porobili że tylko oni potrafią .... Skubane hieny ... :P Natka ja też nie wiedziałam że topek= nocnik choć jestem ze śląska dopiero mąż mnie uświadomił |
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jak juz ze mną słabo to czasem cofam , bo nie kumam o czym gadają ![]() a teraz sobie leci w tle życia codziennego fajny jest, ale trochę mnie te zbiegi okoliczności dziwią i to ich wieczne szczęście w unikaniu kul itd. no ale to serial jest , więc nie ma co narzekać
|
|
|
|
|
#4890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Desiu dziękuję za rady odnośnie tych leków My dziś kończymy 6 miesięcy |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

bo ja to leń jestem i nie chce mi się kombinować, nawet ustawienia przysłony nie chce mi się zmieniać
a gdzie się tak doprawiłaś
ciekawe czy dziś uda się wyrwać na spacer

ani zabkow ani prob raczkowania 
wczoraj złe samopoczucie zwalałam na wino ale dzisiaj to już nie
dla twojego TŻ

( mąż też to słyszał i twierdzi,że z nią coś nie tak ) ,ale chyba to dlatego że mały lubi z bujaczka wywalać zabawki,to może coś tak uszkodził.