|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Moje dziecie lezy na macie bo coś spac nie chce ale nie marudzi
![]() katiem u mnie jest to samo jak przychodzi i widzi że Jasiu ze mna lezy to mówi "chce koło mamusi a nie Jasia" i wtedy musze sie polozyc na srodku. ale tez Jasia wita buziakiem. Nie wiem. mysle ze te nasze starsze słabo sobie radza wkoncu faktycznie to sa jeszcze male dzieci i moze tak odreagowuja ?? szkoda mi Zuzi bo teraz jednak jestem sama i musze dzielic czas na dwoje a wiadomo że mlodsze jak zaplacze to trzeba isc zobaczyc. ehhh ciezkie to wszystko ale swoją droga jedna bacia rozpuscila mi dziecko ![]() Alanek słodki i faktycznie opatulony ze ohoho
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam opisać Wam moje porodowe przeżycie jeszcze...
Siedziałam z tż przed tv, nagle o 16:30 tak mnie rypło w kregosłupie że myślałam że umre i potem.zaraz skurcz w dole brzucha taki że szkoda gadac. Poszłam do wc i tam po 5 minutach znowu skurcz, wychodze i mowie mojemu ze chyba sie zaczyna bo mam okropne skurcze i to co 5 minut. Jeszcze sie pozastanawialam czy jechac do szpitala no ale pojechalismy. Tam ktg i zaraz badanie na samolocie a tu lekarka do.mnie że mam od razu na sale porodowe bo główke czuje palcami. No to ja w tych bólach masakrycznych na te wyro do rodzenia ale nie cholery nie szło mi to parcie. Chcialam znieczulenie ale nie dali bo mowili ze trza zrobic badania przed tym a.wyniki są do godziny wiec czasu nie było. Po trzech godzinach parcia, bóli i kilku skokach na piłce gdzie malo nie zemdlałam znowu na wyro. Tż masowal mi plecy bo kregosłup wysiadł. Zbladłam i tz mowil zeby cesarke zrobic bo ja mdleje i chyba nie dam rady. To przyszla lekarka jakas, ja sie pytam co sie dzieje bo.latają jak wszy w koło mnie a nic nie mówią, to tż mi powiedział ze chyba cc bedzie bo jeszcze cisnienie mi skoczyło. No i takim sposobem trafiłam nadal ze skurczami jak cholera na blok operacyjny. Tam w ciul podpisow złozylam że sie zgadzam na ZZO i cos tam jeszcze a juz nie pamietam. Operacja ogólem trwala 45 minut a Alanek cały i zdrowy wyszedł o 20:50 co jest dla mnie najważniejsze. A ja teraz dosc obolała mocno, a w piątek szwy mi sciągną. Kregosłup mnie nadal boli i to bardzo, mam nadzieje że przejdzie w końcu bo nie daje rady z tym bólem
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje kochana
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia Alanek słodki
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak tu się nie martwić czy się zdąży do szpitala, skoro to może tak szybko się wydarzyć... ![]() Piękny synek!
|
|
|
|
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
słodziutki Alanek
a ty biedna ale sie umęczyłaś najpierw próba porodu sn a potem cc |
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle, to uczcijmy proszę minutą ciszy skórę mojego brzucha... Stało się to najgorsze, czego chciałam uniknąć bardzo. POPĘKAŁA!
Już nieważne były dla mnie cycki, pośladki, chciałam ocalić chociaż brzuch i uda! Zostały ocalone tylko uda (jak na razie)... |
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Gda łącze sie z Tobą w bólu
|
#911 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Swoja droga chyba kazda z nas cos takiego w ciazy przechodzi/ła Iwoncia czekalam na Twoj opis porodu. Kazdy Twoj post wywoluje momentalnie u mnie banana na twarzy ![]() Asiulka no wlasnie - biedne te nasze maluszki. No nic - mam nadzieje, ze uda nam sie dac sobie z tym rade. W dzien zupelnie nie pokazuje jakiejkolwiek zazdrosci. A w nocy tlumaczylam, ze przeciez mojej milosci starczy dla nich dwoch. W koncu wygladalo to tak ze po jednej stronie Pawelek z reka na dekolcie, a po drugiej mlody przy cycku - i mowie, ze kazdy ma jednego cycka dla siebie - a maz sie odezwal, ze tylko On nie ma ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj kregosłupowi jeszcze tydzien i bol minie jak reka odjal Cytat:
ale od czego są te wszystkie cudotócze maszyny co ?? ja czekam aż brzuch całkowicie zejdzie i zaczynam zabiegi pozbywania się tych okropnych rozstępów ![]() Katiem maz musi poczekać na swoją kolej no własnie u mnie to samo Zuzie przytulac a mlodego 3mac za raczke
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-09-12 o 11:02 |
||
|
|
|
#913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Pogoda pod psem, a tu trzeba sie wybrac do apteki bo wkladki laktacyjne sie skonczyly, a bez tego ani rusz. |
|
|
|
|
#914 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Dziś według tarocistki mam urodzić TaaaaaCytat:
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36469428] a my bylismy dzis na pierwszym spacerku i odpadł nam kikucik [/QUOTE]![]() Cytat:
Cytat:
I brawa za kikucik ![]() Cytat:
![]() Cudeńko Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#915 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ach później z tym trzeba jakoś walczyć.
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia, Zielona ślicznych macie synków.
|
|
|
|
#918 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
Ostatnio tylko was podczytuję, bo jakoś nie mam weny na pisanie. Wasze Maluchy są takie słodkie - ajć już bym chciała tulić swoją Julkę W nocy obudził mnie skurcz - taki promieniujący od krzyża - może coś się pomału zaczyna? Wieczorem mam wizytę u gina to zobaczymy co mi powie ciekawego. Trzymajcie kciuki. No i chyba wezmę wreszcie zwolnienie - czas trochę pospać w domu |
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
A no bo jeden minął z dniem wczorajszym
ale jakoś bardziej od początku się trzymałam tego 13 Cytat:
a Alanek jest cudowny Hmm ona przychodzi do wszystkich ... a wiesz jak to jest w blokach na 3 pokojach .
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Taka kolejka do porodów a tu ciągle cisza. Coś się nasze maluchy na świat nie spieszą?Która z Was rozwiąże worek porodów?
![]() Weronika - my też podajemy witaminki w kapsułkach. Mała nie lubi i próbuje wypluwać, ale i na to znajdzie się jakiś sposób (działanie z zaskoczenia) niegrzeczna88, Lidka, dearlie Tamlin Justynka, Elena Kraven Asiulka, Gda dziękuję za miłe słowo ![]() na szybkie chudnięcie najlepsza jest niemowlęca dieta mleczna ![]() Tamlin, mamy tako captivę. Jest cudny, mega zwrotny i świetnie się go prowadzi, ale niestety ta waga... A ja za dużo siły do rękach do noszenia ciężkich rzeczy nigdy nie miałam. sama gondola to 5-6 kg + coraz cięższy maluszek i nie daję rady. Ale dobrze, że z tym garażem się udało. Co prawda 190 zł/mc za wynajem to nie mało, ale czekanie na powrót tż z pracy, żeby wyjść z małą jest jeszcze gorszy. Na dodatek klatka schodowa jest bardzo wąska i nie było miejsca, żeby gdzieś na dole (parterze lub wejściu do piwnic) go zostawić, bo przejścia by nie było i sąsiedzi mogliby nie być zachwyceniu (zresztą słusznie). Zielona, współczuję tak długiego pobytu w szpitalu. Dzielna jesteś, że wytrzymujesz. Z naświetleniami może być różnie w zależności od poziomu tej birilubiny. Jak już Mały leży pod lampą, to lepiej, żeby ładnie się żółtaczka cofnęła, niż mielibyście znów wracać do szpitala. A położne to Ty powinnaś strzelić za to nieprzynoszenie dziecka do karmienia. Co to jest za pojenie glukozą non stop? No i z Tobą się nie liczą? Przecież tak to Ci piersi eksplodują. I domyślam się co to za ból. może sama próbuj pilnować godzin karmienia i się o Niego po prostu upominaj![]() Trzymam kciuki za Wasz czwartkowy powrot do domku Katiem, to tylko ja isę katuję dietą? Nic smażonego, zero pomidorków, itp, praktycznie brak nabiału, czekolady, owoców (z owoców to jem jabłka i banany tylko). zarówno w szpitalu, jak i na zajęciach sr mówili, żeby przez pierwszy miesiac mocno się ograniczać (dieta lekkostrawna, bez przypraw) i po skończeniu 4 tygodni pojedyńczo wprowadzać nowości np. zjeść plasterek lub dwa pomidora i obserwować przez 3 dni czy nie zaszkodził? Ja już się skręcam z tego nie jedzenia (szczególnie nabiału mi brakuje) ale widzę, że przez cały czas Zuzanka nie ma żadnych problemów z brzuszkiem. Więc to moja nagroda Kurcze, moja Mała znów jakiś katarek złapała. Co prawda delikatny i nic sięnie odciąga, ale to już drugi od powrotu ze szpitala Choco, Marta i jak wrażenia po pierwszym spacerze? Pewnie w całości przespany? I za kikucikNysia, ja właśnie zastanawiam się nad takim albumem. myślałam, że może od kogoś dostaniemy ale niestety. Dużo ciuszków nam przybyło (całe szczęście, że na rozmiar 68+ ) i dużo cukru (u męża w rodzinie jest zwyczaj przychodzenia do dziecka z cukrem, żeby miało słodkie życie?). tak więc album musze zakupić sama. na razie na pamiątkę odcisnęliśmy stópkę i rączkę Zuzanki ![]() Iwoncia, Alanek jest śliczny a Ty jesteś dzielną kobietką Gda przyszła wypłata, więc zaszalałam i zamówiłam sobie wczoraj 3 staniki do karmienia http://allegro.pl/show_item.php?item=2621706809 http://allegro.pl/show_item.php?item=2620231092 http://allegro.pl/show_item.php?item=2610776144 mam nadzieję, że szybko przyjdą i będą dobre
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-09-12 o 12:19 |
|
|
|
#921 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#923 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
![]() U nas znowu noc tragedia, z 8 razy wstawałam na siku. Powoli powinnam się już chyba przyzwyczaić, że tak to już będzie wyglądać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już na sam koniec to mogła sobie odpuścić!
|
|
#924 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic się nie dzieje. Ech... wezmę się za prasowanie
a wizyty doczekam jak nic ale przynajmniej wstąpię se do deichmanna czy jak to się pisze bo mi się jedne butki spodobały, a potem nie będę mieć kiedy ich zakupić. Ja nie chcę mieć wywoływanego porodu ![]() A ty Wercia jak? Rozwarcie na 5 palców?
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Eeej, no właśnie! Dzisiaj już środa, a w tym tygodniu jeszcze żadnego, nowego maluszka nie mieliśmy!
Ba, zaraz stuknie tydzień od ostatnich dzieciaczków Zielonej i Karolluki. No, już wystarczy tego zastoju. Jak zaczniecie rodzic to pewnie masowo wszystkie jednego dnia. ![]() Muminku co u Was? Widzę, że nas podglądasz. I od wczoraj jeszcze myślę co z aloy, bo ona chyba jeszcze jakiś czas temu w szpitalu była, a bardzo dawno się do nas nie oddzywała. ![]() No i od Angel też cisza ostatnio. Wiadomo chociaż czy są już w domku?
|
#926 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i teraz stwierdzilam, ze nie bede sie tak katowac. Na razie jest ok. Nawet po czekoladzie nic sie nie dzieje. jedynie po tej durnej manadarynce - ale to moglam sie spodziewac. A staniczki super. ![]() Cytat:
![]() bo ja juz myslalam ze to ze mna cos jest nie tak i moja pamiec szwankuje ![]() dzieki ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- ja dawno coco blanco nie widzialam... |
||
|
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, j cały czas jakoś słabo się czuję psychicznie . Dzwoniłam wczoraj do gin, opisałam moje skurcze, on mówi, że to przepowiadające, bo to już wysoki tydzień i jak nie będą się zaczynały najpierw od rzadszych i się nasilały to mm się nie przejmować. No nic jak urodzę przed końcem 37 tc to będzie
dl niego :P. Poza tym i tak wybieram się na konsultację do innego jakoś na dniach, już wcześniej to planowałam :P.Poza tym mam pytanie techniczne do mam, które już urodziły. W czym przewozi się maleństwo do domu, w foteliku samochodowym, nie? Znajomi nam gadają, że po co takiemu maluszkowi fotelik i już nic z tego nie wiem. |
|
|
|
#928 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Dzisiaj byłam na chwilkę w pracy a później wysprzątałam z mężem mieszkanko, bo znajomi przyjadą do nas w odwiedziny. Zaraz się chyba wezmę za prasowanie rzeczy małej, bo mam wszystko poprane, ale nie poprasowane a być może w poniedziałek powitam ją na świecie po drugiej stronie brzuszka. Dzisiaj śniło mi się, że mała się obróciła głową do dołu i ja to widziałam, bo brzuch mi się zrobił przezroczysty po czym po obrocie wrócił do normalnego skórnego koloru, widać co mi głowę zaprząta, że już nawet po nocach mi się śni.Gratuluję odpadnięcia kikucików u maluszków! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak jak Asia pisze, trzeba będzie sprawdzić na sobie działania tych cudownych machin w gabinetach, całkowicie się tego ponoć usunąć nie da, ale chociaż zminimalizować w widoczności to już coś! Ale mi się dziewczę me rozpycha dziś w brzuchu i coś mi pod żebra wciska - może jednak miałam proroczy sen?
|
||||
|
|
|
#929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A skoro gin mówi, że jest ok to nie masz się co martwić, pewnie wszystko będzie dobrze.
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
My właśnie po pierwszej wizycie u lekarza.Szczepimy jednak 5w1 + rotawirus + pneumokoki(refundowane) i dowiedziałam się jak to jest z ta refundacją dla wcześniaków.Kwalifikują się do niej dzieci poniżej 35 tyg. ciąży i z wagą do 2490g (bodajże) także załapali się oboje
![]() Dziewczyny karmiące mm doradźcie jakieś mleczko po którym nie będzie problemów z brzuszkiem? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

szkoda mi Zuzi bo teraz jednak jestem sama i musze dzielic czas na dwoje a wiadomo że mlodsze jak zaplacze to trzeba isc zobaczyc. ehhh ciezkie to wszystko ale swoją droga jedna bacia rozpuscila mi dziecko 

ale od czego są te wszystkie cudotócze maszyny co ??
ja czekam aż brzuch całkowicie zejdzie i zaczynam zabiegi pozbywania się tych okropnych rozstępów