Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 09:00   #1771
syla929
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII

Jeżeli chodzi o mycie, to też jestem przy metodzie kubeczkowej i łagodnych szamponach Myję tak około 1,5 roku i nie wyobrażam sobie inaczej. Plątanie włosów i nie domywanie olei męczyło mnie przez długi czas. Teraz bez problemu wszystko zmywam płynem facelle: amlę, rycynowy, oliwę i wiele innych

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:22   #1772
supamolly
Raczkowanie

Dzisiaj robię nalot na hurtownie fryzjerską w moim mieście, więc po południu mogę mieć dużo pytań, co do odżywek i masek które tam znajdę

I ostatnio stosuje OMO isana+facelle+kompres nawilżający, i włosy mi się zaczęły kręcić jak szalone :O zawsze były podatne na stylizacje, ale to co robią ostatnio to jakaś masakra :P może jak trochę jeszcze podrosną to uda mi się jakoś utrwalić te loczki

a co do facelle to jakoś nie mam problemów żeby zaczęła się pienić, a też jakoś zbytnio nie szarpie włosów przy myciu.. po prostu po nałożeniu na głowę tego "szamponu", podstawiam głowę pod prysznic i on się sam zaczyna rozpieniać pod wpływem wody, a później już z górki. Z moimi jak na razie krótkimi włosami ta metoda się sprawdza, ale tu na tym wątku są raczej dziewczyny z znacznie dłuższymi włosami niż moje
supamolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:53   #1773
isi rici
Zadomowienie

Dzień Dobry
Ja dziś pierwszy raz w pracy po urlopie
Co do mycia włosów to ja jestem zakochana w Balsamie do kąpieli Babydream fur Mama Jutro zacznę czwartą butlę
Do oczyszczania używam Garnier, siła 5 roślin i powiem Wam, że to mój faworyt

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:57   #1774
k8_
Przyczajenie

Hey Dziewczyny
Idę dzisiaj do fryzjera i strasznie się boję że coś pójdzie nie tak . Chcę włosy zrobić w trójkąt, mam nadzieje ze Pani fryzjerka za dużo nie obetnie. Po ostatniej mojej wizycie u innej to miałam zły humor przez miesiąc bo za dużo obcieła
k8_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:17   #1775
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Próbowałam - matowe włosy. I nie pamiętam już czy przypadkiem nie miał rumianku... Miałam odlewkę od koleżanki.

ja w zasadzie szczerze mówiąc od pewnego czasu sceptycznie do tego podchodzę... Szukam dobrego myjadła bez mocnych detergentów, bo szukam... ale tyle ludzi używa sls czy sles i na nic się nie skarży, ja przez 99% swojego życia też używałam tych szamponów i innych środków, tak samo zresztą teraz używam i krzywdy mi nie robi. Jakbym miała 100% pewności, że po takich szamponach będę miała bardziej widoczne efekty pielęgnacji albo coś tam to bym odstawiła wszelkie slesy. A póki mi nie szkodzą to korzystam, tak samo na przetłuszczanie u mnie nie mają wpływu. Myślę, że do tych detergentów trzeba podchodzić indywidualnie, tak samo jak i do silikonów, protein itp.
Nie zrozumiałyśmy się Nie mam obsesji na punkcie RODZAJU detergentu (sama muszę obecnie myć częściej tymi mocniejszymi, i chyba wszystko idzie w kierunku tego, że będę musiała całkiem na nie przejść), ale na punkcie STĘŻENIA
Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość
Po czasochłonnym śledzeniu składów na Wizażu zorientowałam się, że prawdopodobnie szampon ziołowy z Joanny może mnie lekko podrażniać ze względu na obecność Sodium Chloride zaraz obok SLES. Zauważyłam, że inne szampony tego nie mają. Chciałam używać tych ziołowych, żeby wzmocnić włosy i zminimalizować wypadanie. Spróbuję jeszcze z Barwą, albo z Farmoną, a dziecięcy szampon kupię do stosowania na zmianę.

Z tą treściwszą odżywką to co miałaś na myśli?

Zrobiłam sobie całą listę kosmetyków, które chciałabym wypróbować
i które miały pozytywną analizę składu. Wypisałąm sobie min. szampony z Joanny Naturii, Biovax z L'Biotica i Kallos Crema al Latte.

Ciekawa jestem serii Alterra granat i aloses. Anwena pisała, że mają w składzie alkohol i mogą wysuszać, ale recenzje ogólnie ma bardzo pozytywne.

Podobnie zastanawiam się nad maską ze Stapitz Sleek Line regenerującą. Niby ma w składzie wiele składników odżywczych, ale zawiera też silikony "oblepiacze"(chyba chodziło o Cyclopentasiloxane). Komentarze ma świetne, ale czy te silikony na pewno nie zaszkodzą na dłuższą metę?
Jeśli chodzi o "treściwość" - Kallos na przykład jest "maską", a jak dla mnie jest o podobnej treściwości jak balsam Potters. Alterry są treściwe, i mnie nie suszą.

Co do stosowania silikonów - one nie szkodzą, za to szkodzi brak pielęgnacji poza używaniem ich

Na początku pielęgnacji bardzo pomaga używanie słabszego myjadła Może przekonasz się do niego szybciej
Cytat:
Napisane przez k8_ Pokaż wiadomość
Hey Dziewczyny
Idę dzisiaj do fryzjera i strasznie się boję że coś pójdzie nie tak . Chcę włosy zrobić w trójkąt, mam nadzieje ze Pani fryzjerka za dużo nie obetnie. Po ostatniej mojej wizycie u innej to miałam zły humor przez miesiąc bo za dużo obcieła
Idziesz do fryzjerki, która już raz Cię nie posłuchała?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:24   #1776
k8_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Idziesz do fryzjerki, która już raz Cię nie posłuchała?
Nie Do innej ide Napisalam ze u innej bylam Akurat ta jest taka że co jej się powie to tyle obetnie i ani mm wiecej. Jakby ktos potrzebowal sprawdzonej fryzjerki w Poznaniu to moge dac namiary. Ta Pani jest taka że rozumie jak ktos mowi 2 cm i ani mm wiecej bo sama zapuszcza

Edytowane przez k8_
Czas edycji: 2012-09-12 o 10:26
Stary 2012-09-12, 10:25   #1777
CrimsonGhost
Zadomowienie

Ja nie chodzę do fryzjera już od stycznia. Zainwestowałam "aż" 16 zł w nożyczki z rossmanna. Myślałam, że to są jakieś takie zwykłe nożyczki, które postrzępią mi końce ale...tną idealnie! Mama mi podcinała końce ponad 2 miesiące temu i do tej pory mi się nie rozdwajają

Przede mną wykończenie szamponu hipp, alterry z bambusem i papają i lecę po balsam babydream

Słyszałam, że nie wszystkie olejki alterry wycofują...ale nadal nie mogę znaleźć żadnego. Może lublin nie jest ogromnym miastem ale jest dużo rossmannów i w żadnym nie widziałam

Edytowane przez CrimsonGhost
Czas edycji: 2012-09-12 o 10:26 Powód: literówka
CrimsonGhost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:36   #1778
k8_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez CrimsonGhost Pokaż wiadomość
Słyszałam, że nie wszystkie olejki alterry wycofują...ale nadal nie mogę znaleźć żadnego. Może lublin nie jest ogromnym miastem ale jest dużo rossmannów i w żadnym nie widziałam
Ja mam to samo byłam w kilku rossmanach w Poznaniu i kompletna pustka a tak jestem ciekawa działania tych olejków
Stary 2012-09-12, 10:37   #1779
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Do innej ide Napisalam ze u innej bylam Akurat ta jest taka że co jej się powie to tyle obetnie i ani mm wiecej. Jakby ktos potrzebowal sprawdzonej fryzjerki w Poznaniu to moge dac namiary. Ta Pani jest taka że rozumie jak ktos mowi 2 cm i ani mm wiecej bo sama zapuszcza
Zamiast "innej" przeczytałam "niej" - trza się wyspać
Cytat:
Ja nie chodzę do fryzjera już od stycznia. Zainwestowałam "aż" 16 zł w nożyczki z rossmanna. Myślałam, że to są jakieś takie zwykłe nożyczki, które postrzępią mi końce ale...tną idealnie! Mama mi podcinała końce ponad 2 miesiące temu i do tej pory mi się nie rozdwajają

Przede mną wykończenie szamponu hipp, alterry z bambusem i papają i lecę po balsam babydream

Mojego dwuipółletniego rozbratu z fryzjerami nie pobijesz
Mama podcina mi tylko dolną warstwę, żeby się menda w końcu zrównała z resztą.

Olejkom wymieniają opakowania, więc nie dziwne, że chwilowo ich nie ma.
Stary 2012-09-12, 10:49   #1780
rozwydrzona
Zadomowienie

Kascysko, pamiętam, że dosyć dobrze sprawował Ci się jakiś Potters - to był któryś z balsamów ?
k8__ - podasz mi namiary na tę Panią fryzjerkę i jak cenowo u niej wygląda ?
Stary 2012-09-12, 10:51   #1781
CrimsonGhost
Zadomowienie

Mi też mama. Jakoś z natury (odpukać) włosy mi się nie rozdwajają. Dlatego mama podcina mi dłuższą warstwę żeby zejść z tego cieniowania
CrimsonGhost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:52   #1782
NeverGoAlone
Raczkowanie

Cytat:
Kascysko, tak szczerze mówiąc to ja już nie wiem czy w ogóle istnieje szampon bez rumianku, który nie ma guaru, sles albo pq lub innych coorestw w składzie
Przepraszam za słownictwo, ale mnie to wkurza niesamowicie.
Tu to samo: http://www.bioarp.pl/pl/p/Love2MIX-O...ch-wlosow-/275

Jeszcze muszę Perfumrei kupić, ale konsystencja zbitego żelu mnie przeraża, bo moje cienkie włosy lubią się plątać...
o nie! ja kupiłam właśnie szampon love2mix z chilli.... W składzie guar, on działa oblepiająco, tak?
NeverGoAlone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:59   #1783
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
Kascysko, pamiętam, że dosyć dobrze sprawował Ci się jakiś Potters - to był któryś z balsamów ?
Potters ginko, mój ulubiony z tej firmy Do mycia, do OMO jako pierwsze O, jako d/s, czasem jako b/s
Cytat:
Napisane przez NeverGoAlone Pokaż wiadomość
o nie! ja kupiłam właśnie szampon love2mix z chilli.... W składzie guar, on działa oblepiająco, tak?
No działa, ale przecież możesz co jakiś czas go usunąć, nie?

Hahaha, to już wiem, skąd pochodzi wpis o "szamponie laminującym włosy" Guar rules

Czego to producenci nie wymyślą, żeby wpasować się w trendy.
Stary 2012-09-12, 11:01   #1784
NeverGoAlone
Raczkowanie

Cytat:
Potters ginko, mój ulubiony z tej firmy Do mycia, do OMO jako pierwsze O, jako d/s, czasem jako b/s

No działa, ale przecież możesz co jakiś czas go usunąć, nie?

Hahaha, to już wiem, skąd pochodzi wpis o "szamponie laminującym włosy" Guar rules

W sumie masz rację. Spróbuję tak- na codzień będę nim myć włosy, a raz w tygodniu Barwą. Nie mogę znaleźć idealnego szamponu
NeverGoAlone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:29   #1785
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
uważam, że nie ma co przesadzać i na siłę się z czymś męczyć. jeżeli lubimy szampony z mocnymi detergentami, nie robią nam krzywdy, to czemu się upierwać na plączące, śmierdzące rumiankiem szampony dla dzieci
O to to! Nie wiem jaki sens ma pielęgnacja, która przynosi nam więcej zmartwień i stresów niż przyjemności (choć ja i tak myję tymi śmierdziuchami, bo je lubię; i o to chodzi - każdy lubi co innego)

Cytat:
Napisane przez supamolly Pokaż wiadomość
Dzisiaj robię nalot na hurtownie fryzjerską w moim mieście, więc po południu mogę mieć dużo pytań, co do odżywek i masek które tam znajdę
Zrób zdjęcia składów, jak będzie okazja

Cytat:
I ostatnio stosuje OMO isana+facelle+kompres nawilżający, i włosy mi się zaczęły kręcić jak szalone :O zawsze były podatne na stylizacje, ale to co robią ostatnio to jakaś masakra :P może jak trochę jeszcze podrosną to uda mi się jakoś utrwalić te loczki
Już teraz mykaj na zakręcone forum i utrwalaj

Cytat:
Cytat:
Ja mam to samo byłam w kilku rossmanach w Poznaniu i kompletna pustka a tak jestem ciekawa działania tych olejków
Dziewczyny, nie chcę być złośliwa, ale... doczytujcie trochę
Od samego początku wiadomo było, że nie wszystkie olejki będą wycofywane, w zasadzie to tylko jeden albo dwa. A zniknięcie ich z półek wiąże się ze zmianą opakowania i o tym też było wiele razy pisane na różnych wątkach
O, widzę, że i kascysko sprostowała

Czuję w kościach, że szykuje mi się dziś potężne combo, bo mam ochotę i na maskę, i na olej, i może jakiś psikacz
Stary 2012-09-12, 11:48   #1786
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Mi też facelle plącze. Ale wystarczy odżywka i już są ładne. Zakochałam się w różowej isanie Myślałam, że odżywka ma tylko "być" na włosach a od nabłyszczania i zmiękczania są maski więc używałam alterry z granatem i aloesem i włosy owszem, były miększe ale nic takiego ŁAŁ. Aż użyłam isany z babassu. Moje włosy ją chyba pokochały, aż chce się je ciągle miziać i głaskać
Ja ostatnio umyłam facelle i niestety napotkałam pod prysznicem puste opakowanie odżywki d/s więc nie uzyłam nic i włoski bez problemu mi się rozczesały.
Więc ile włosów, tyle opinii
Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Ja dziś pierwszy raz w pracy po urlopie
Wytrwałości
Ale zaraz weekend
Cytat:
Hey Dziewczyny
Oby to była sprawdzona fryzjerka i żeby dobrze sobie poradziła

Cytat:
U mnie nie tylko na olejkach pustki

Kiedy moja bananowa masa przyjdzie

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:28   #1787
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Kiedy moja bananowa masa przyjdzie
Dziś została zamówiona moja (chyba się zakochałam)
Stary 2012-09-12, 12:31   #1788
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Dziś została zamówiona moja (chyba się zakochałam)
Mam nadzieję, że i ja się zakocham
O ile mówimy o masce

- 25 kg
Stary 2012-09-12, 12:35   #1789
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Wytrwałości
Ale zaraz weekend
Dziękuję. Mnie weekendy wolne nie dotyczą Pracuję w systemie: dniówka-nocka-dwa dni wolnego, wszystkie święta itd. Raz w miesiącu mam wolny weekend.
Muszę zrobić Bana na zakupy włosowe
A na Mikołaja na pewno kupię sobie olej

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:36   #1790
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że i ja się zakocham
O ile mówimy o masce
Nie(zakochałam się chyba w zamawiającym )

Ale nie miałabym nic przeciwko zakochaniu w masce też
Stary 2012-09-12, 12:38   #1791
Frappgold
Rozeznanie

Dziewczyny, wiedziałyście, że Farmona z serii Herbal Care wypuściła też odżywki? Właśnie się zorientowałam, bo ktoś na KWC dodał
Frappgold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:39   #1792
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
uważam, że nie ma co przesadzać i na siłę się z czymś męczyć. jeżeli lubimy szampony z mocnymi detergentami, nie robią nam krzywdy, to czemu się upierwać na plączące, śmierdzące rumiankiem szampony dla dzieci
dokładnie

Cytat:
Nie zrozumiałyśmy się Nie mam obsesji na punkcie RODZAJU detergentu (sama muszę obecnie myć częściej tymi mocniejszymi, i chyba wszystko idzie w kierunku tego, że będę musiała całkiem na nie przejść), ale na punkcie STĘŻENIA
Zrozumiałam o co chodzi, ale przecież przeciwniczką silnych detergentów też jesteś, nie mów że nie Zawsze polecasz delikatne myjadła.

Cytat:
Tamte szampony z efektem laminowania są na ich stronie już od ponad 2 miesięcy, pojawiły się jeszcze zanim był szał na laminowanie na blogach i Wizażu
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:45   #1793
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
Dziękuję. Mnie weekendy wolne nie dotyczą Pracuję w systemie: dniówka-nocka-dwa dni wolnego, wszystkie święta itd. Raz w miesiącu mam wolny weekend.
Muszę zrobić Bana na zakupy włosowe
A na Mikołaja na pewno kupię sobie olej
Uuuu... też tak kiedys racowałam
Cytat:
Nie(zakochałam się chyba w zamawiającym )

Ale nie miałabym nic przeciwko zakochaniu w masce też
To zaczaruj go włosami i na randkę marsz
Cytat:
Napisane przez Frappgold Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiedziałyście, że Farmona z serii Herbal Care wypuściła też odżywki? Właśnie się zorientowałam, bo ktoś na KWC dodał
Poka linka

- 25 kg
Stary 2012-09-12, 12:49   #1794
supamolly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość

Zrób zdjęcia składów, jak będzie okazja

Już teraz mykaj na zakręcone forum i utrwalaj

Nie udało się niestety dotrzeć do hurtowni, miałam za mało czasu
ale w Laboo udało się złapać Marion 7 efektów kuracja z olejkiem arganowym. Zobaczymy czy się sprawdzi, bo niestety mój Biovax A+E chyli się ku końcowi.
jego skład:
Cyclopentasiloxane (and) Dimethiconol, Dimethicone, Phenyltrimethicone, Isopropyl Myristate, Argania Spinosa Kernel Oil, Parfum, Cl 47000, Cl 26100, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Benzyl Cinnamate

jakieś opinie? sprawdzi się na same końcówki? Opinie na kwc jak zwykle podzielone

a co do moich loczków, to może dziś albo jutro uda mi się je uchwycić na zdjęciu to pokaże
supamolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:50   #1795
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frappgold Pokaż wiadomość
Widziałam, nawet dodałam je do spisu proteinowego
Cytat:
dokładnie

Zrozumiałam o co chodzi, ale przecież przeciwniczką silnych detergentów też jesteś, nie mów że nie Zawsze polecasz delikatne myjadła.
Polecam, bo mało kto posiada włosy mojego czy Twojego pokroju, które mało co domyje
Poza tym w początkach pielęgnacji, gdy potrzebny jest motywacyjny kop, na słabych myjadłach widać zwykle najszybszy progres
No chyba, że właśnie mamy do czynienia z właśnie z przypadkami, gdzie słabe myjadło daje tylko przetłuszcz.

Powiedzcie mi, czemu dopiero teraz spróbowałam oliwy? Mam dziś najlepsze włosy ever!

rock, gdybym się z nim nie umawiała to raczej nie robiłby mi kosmetycznych prezentów
Stary 2012-09-12, 12:57   #1796
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
rock, gdybym się z nim nie umawiała to raczej nie robiłby mi kosmetycznych prezentów
lowa lowa w takim razie życzę powodzenia
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:57   #1797
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Acha

- 25 kg
Stary 2012-09-12, 12:59   #1798
weronka19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość

Podobnie zastanawiam się nad maską ze Stapitz Sleek Line regenerującą. Niby ma w składzie wiele składników odżywczych, ale zawiera też silikony "oblepiacze"(chyba chodziło o Cyclopentasiloxane). Komentarze ma świetne, ale czy te silikony na pewno nie zaszkodzą na dłuższą metę?
Ten silikon jest odparowujący zdaje się, to nie powinien się nadbudowywać, zresztą jak co jakiś czas oczyszczasz włosy mocniejszym detergentem to silikony nie są złe a ta maska moim osobistym zdaniem jest boska nie tylko działaniem ale i zapach

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Ja czytając "Krzyżaków" przeżywałam katusze
Na przyszły tydzień mam "Dżumę", którą też już czytałam
Dżuma super książka Krzyżaków chyba zaczęłam pierwszy raz czytać jak miałam z 9-10 lat nie dałam rady ale po kilku latach jak najbardziej
Zapuszczam naturalne, zdrowe włosy
weronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:00   #1799
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Nie udało się niestety dotrzeć do hurtowni, miałam za mało czasu
ale w Laboo udało się złapać Marion 7 efektów kuracja z olejkiem arganowym. Zobaczymy czy się sprawdzi, bo niestety mój Biovax A+E chyli się ku końcowi.
jego skład:
Cyclopentasiloxane (and) Dimethiconol, Dimethicone, Phenyltrimethicone, Isopropyl Myristate, Argania Spinosa Kernel Oil, Parfum, Cl 47000, Cl 26100, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Benzyl Cinnamate

jakieś opinie? sprawdzi się na same końcówki? Opinie na kwc jak zwykle podzielone

a co do moich loczków, to może dziś albo jutro uda mi się je uchwycić na zdjęciu to pokaże
Miałam, nie pasował mi. Pisałam nawet jakieś dwie części temu jego porównanie do serum A+E i wypadł zdecydowanie gorzej. Mi oblepiał włosy i nie robił nic szczególnego, używałam go jak miałam końcówki w gorszym stanie niż obecnie - taka "szczota" wtedy z nich była i po tym olejku nadal pozostawały szczotą - zero wygładzenia, tylko obciążenie, obklejenie i ogólnie niezbyt ciekawy efekt. Serum A+E było zdecydowanie lepsze.

Cytat:
Widziałam, nawet dodałam je do spisu proteinowego

Polecam, bo mało kto posiada włosy mojego czy Twojego pokroju, które mało co domyje
Poza tym w początkach pielęgnacji, gdy potrzebny jest motywacyjny kop, na słabych myjadłach widać zwykle najszybszy progres
No chyba, że właśnie mamy do czynienia z właśnie z przypadkami, gdzie słabe myjadło daje tylko przetłuszcz.

Powiedzcie mi, czemu dopiero teraz spróbowałam oliwy? Mam dziś najlepsze włosy ever!

Wiem wiem jak to jest z tymi myjadłami, ja się nie poddaję, może w końcu znajdę ideał bez sles
Oliwa jest super
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:04   #1800
Frappgold
Rozeznanie

Cytat:
Poka linka
A na przykład taka: http://sklep.farmona.pl/881-herbal-c...117099094.html . Ale w żadnym sklepie ich jeszcze nigdy nie widziałam...
Frappgold jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości