|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Raz jeszcze dziękuję za wszystkie gratulacje
![]() Cytat:
![]() Gratulacje!!! ![]() Mnie łapie już prawie każdej nocy...i to jest taki ból, że mogła bym krzyczeć.
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nic, lecę mam nadzieję, że wrócę z fajnymi ciuszkami. A jak nie to już humor bede mieć z☠☠☠any do końca
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki - a czy wy macie czasami takie jakby kłucie w kroczu? Bo ja od wczoraj mam takie i zaczynam się martwić..
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
To ja muszę sie pochwalić ze odkąd lykam magnez z potasem bodajże aspargin nie miałam ani jednego nocnego skurczu
Nielegalna gratulacje Gratulacje oczywiscie za nowe tygodnie ![]() A ja wracam z biedronki i kolejna sytuacja kolejkowa...Młoda para z ok 3 letnim dzieckiem więc ona wie z całkiem niedawna co to jest ciaza...wyprzedzili mnie wózkiem o 2 sekundy, zakupy ogromne a ja mam 3 rzeczy...a znam babke z kasy która jest jak zolw...no to pytam sie "przepraszam mam 3 rzeczy mogę wejsc przed państwa" facet popatrzył na brzuch steknal i "nooo dobrze" tonem laskawcy, a ona myślałam ze zabije wzrokiem tylko nie wiedzialam czy najpierw mnie czy jego...
|
|
#3275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówię mu wtedy, że chętnie się zamienię, on w domu z moim brzuchem,a ja do pracy ![]() Cytat:
Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-09-12 o 12:06 |
||
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
My po śniadanku, zaraz będzie jakaś mała słaba kawka jak co dzień. Nocka troszkę nie przespana, ta globulka chyba mi się podczas snu rozpuściła i przy każdym kaszlnięciu w nocy czułam jak mi tam leci normalnie, swoją drogą ten kaszel spać nie dawał. Ale już czuję ulgę po tej maści, nic nie piecze Tak Was w skrócie podczytałam co u DeKajki ? ma któraś do niej numer ?
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy, mamy przynajmniej ja.Nie wiem czy to takie samo jak u Ciebie ale jest.Czasem to jest takie jakby mnie w pęcherzy kłuło ale ten pęcherz to tak jakby był taaak maksymalnie nisko,prawie na wylocie .Innym razem znów to czuję takie kłujące napięcie jakby mi miało wszystko z krocza wylecieć. Nie wiem co to oznacza i czy to no9rmalne ale jest... |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie
Cytat:
czasami
|
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
Haaaalo witam w ten pieeeekny dzien
![]() Zamowilismy lozeczko, materac, posciel, rozek do kompletu i jestem w 7niebie Jeszcze wozek i prawie jest wyprawka ![]() Tylko ☠☠☠☠☠☠☠ki zostana ale chyba juz niewiele.... hi a posciel cudna! ![]() No to mam dobry dzien, niech taki bedzie caly ![]() Co rpawda poryczaam sie odczas zamawiania ale wiadomo czemu?? no tak niezabardzo ![]() Lece Was ponadrabiac
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet mowilam o tym lekarzowi, bo jest to nieprzyjemne..no a on, że mam sie nei martwic, zbadalk mi czy nie mam rozwarcia, stwierdzil ze to nie oznacza niczego zlego, ze niby na tym etapie ciązy to normalneno ale nei wiem, szukalam na necie i faktycznie duzo dziewczyn się na to skarży..wczesniej tak mnie kłuło przez pare dni ..teraz jakby w tym tygodniu przestało , ale za to mały mnei tak czasem uciska ze czuje jakbym miala zaraz rodzic micia tez chyba pojade do lumpka..moze mi sie humor poprawi |
|
|
|
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
Apropo kolejkowych przygód, to ostatnio byłam w Tesco i oczywiście gigant kolejni wszędzie, kasa pierwszeństwa oblegana, ale nikogo uprawnionego. Miałam 2 rzeczy, a starsza para przede mną cały kosz, zapytałam, przepuścili, ale baba też minę miała nietęgą
Ja nie wiem gdzie Ci ludzie mają mózg A druga sytuacja z poniedziałku - apteka, Pani farmaceutka wywołała mnie z końca 7 osobowej kolejki, podziękowałam, ale kazała przyjść i koniec
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
ja to panikara jestem.. i chyba dobrze, że nie mam tu łatwego dostępu do ginekologa, bo by sie przede mną chyba bunkrował
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boje sie nie zdaze z praniem, prasowanie, urządzaniem i wszytskimi zakupami..nie wiem moze to poprostu normalne takie obawy |
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zajeżdżamy na parking, który jest na przeciwko gabinetu i trzeba przejść przez ulicę.No i już stoimy przed pasami żeby przejść na druga stronę a na parking wjeżdża auto - taki fajny terenowy nissan,wiecie taki wypaśny .Jak nas mijało no to widzieli,że w ciąży jestem i gdzie idę.Nagle słysze jak za nami ktoś biegnie.Odwracam się a tak jakaś wystrojona paniusia wiek może ok 37 lat z córką może ze 13 lat.Biegną obie,wyprzedziły nas - tż na mnie spojrzał i już wiedziałąm co chciał przez to powiedzieć .Wchodzimy do recepcji a one już drzwi od gabinetu mojego gina zamykają.No po prostu IDIOTKI.Leciały tak szybko żeby tylko wejść przede mną.Jak mnie takie coś rozpier...... Wzięłabym taką babę i wytarmosiła jej kudły na takim pustym łbie.Siedziała tam chyba z godzinę.Tyle, że nie pomyślała, że ja jeszcze do połoznej |
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bezmózgie to to, więc nie ma co za wiele oczekiwać |
|
|
|
|
#3288 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak ja mam isć z psem na dwór jak tak leje... |
||
|
|
|
#3289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z pracy
Ależ mi tego brakuje, ja chcę tam wrócić Normalnie teraz mi smutno ![]() Nasłuchałam się komplementów Wszyscy mówią, że mam mały brzuch Ale ja zawsze mówię, że ja tam się cieszę I przyznają mi rację ![]() Teraz jeszcze tylko usg za 2 godziny.... Cytat:
A po 2 to nie jest takie łatwe - bo praktyki to podpisuje dyrektor szkoły, a nie opiekun ![]() Cytat:
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
Moj mały chyba oszalał po wczorajszej gimnastyce i cały czas się wypina i dokazuje
![]() anett234 przykre jest, że często to właśnie dziewczyny z małymi dziećmi zachowują się, jakby nie rozumiały w czym rzecz.
Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-09-12 o 12:23 |
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj - może i uśmiechy są przyklejone, ale jak sie do kogoś uśmiechniesz to odpowie Ci uśmiechem - a nie spojrzy spod byka, ludzie ze sobą rozmawiają w kolejce do kasy.. przepuszczają się jak ktoś ma mniej, nikt się śmiertelnie nie spieszy, że musi koniecznie być pierwszy w kolejce (no sorry - w porze lunchu jak wpadają białe kołnierzyki po kanapki i soczki to im się spieszy ) Oczywiście zdarzają się ludzie, którym nigdy nic nie pasuje i są zrzędliwi - ale to naprawdę rzadkość. Pracowałam na kasie to wiem co mówię - klienci przychodzili głównie sobie pogadać.. każdy był miły i nigdy mnie nic niemiłego nie spotkało.. kod nie wchodził? cena się nie zgadzała? nikt do mnie nie miał pretensji.. a w Polsce jak widzę jak kasjerki dostają opieprz to mi aż ich żal.. (zapomniałam dodać, że jako studentka to dorabiałam sobie na kasie w Polsce to wiem jak bardzo różni się ta praca i jak inaczej wygląda! - to niesamowite.. w Polsce frustracja - tu nawet bardzo polubiłam)
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-12 o 12:25 |
|
|
|
|
#3293 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3294 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kobietki!!
Ja sobie zrobilam maly odpoczynek od pisania, ale bylam strasznie ciekawa co tam u Was Wynikow po obciazeniu glukoza nie mialam zlych(na czczo przekroczylam tylko o 2 jednostki), ale dla pewnosci dalej kluje sie pare razy dziennie i zapisuje wszystko co jadlam. Trafilam na diabetologa fanatyka chyba ;P Czepia sie wszystkiego, ale tlumacze sobie, ze robi to dla naszego dobra ![]() No to ja podczytam sobie Was troszke w tyl, zeby wiedziala o co kaman
|
#3295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio odmówiłam jednej babce, bo mnie skłamała, że niby wnuki na nią czekają, miała 5 rzeczy, a ja 1, a widziałam, wchodząc do sklepu, że nie wnuki, a koleżanka stała i czekała Ale to już był szczyt dla mnie, żeby nie dość wpychać się z większymi zakupami, to jeszcze okłamywać ciężarną Chyba tak Jak kazała wczoraj zrobić rowerek, to myślałam, że na matę się zesiusiam |
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Lacze sie w bolu z niewyspanymi gratuluje wszystkim nowo rozpoczetych tygodni i trzymam kciuki za wizyty ![]() Nilegalna super ze wszystko sie udalo wiele milosci![]() mam dzis zly dzien tz mnie wkur**l i wogole od rana czuje spinanie brzucha zaczelam zapisywac czasy mam nadzieje ze sie uspokoi bo jak nie to znow musze wracac do szpitala ((((((((((((((( (( tylko leze i wsluchuje sie w swoje cialo panicznie przerazona wypinaniem malego ze to kolejny skurcz idzie zwariuje chyba![]() Napisalam do DeKajki jak cos bede wiedziec to dam znac. |
|
|
|
#3297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do spanai to mam to samo nie ma wygodnej pozycji na lewym boku zle na prawym tez(tam dzidzia ma głowke i boje sie ze zgniote;/) na plecach nie wygodniue;/ no jzu nie wiem jak sie kłasc, dzis tyle razy sie kreciłam w nocy ze szok, az Tz mojego obudziłam o 4 w nocy bo juz nie mogłam spac napiłam sie poszłamsiku i zapaliłam diode bo juz miałąm dosc lezenia po ciemku, no i oczywiscie go raziło w oczy i mi wyłączył , ja jzu sie wygodnie ułozyłam wkoncu do spaani prawie usypiam a mojemu sie zebrało na amory no i mnie rozbudził pobawilismy sie troche i po tym zasnełam jak niemowle:P chyba to jest dobra metoda na sen Nielegalna GRATKI GRATKI fajnie ze ze wszystko sie udało i witaj w gronie szczesliwych żon ![]() Micia kup tam co, i potem foty nam pokazuj ![]() Ja juz obiadek ugotowałam i nawet go skonsumowąłam krokietki pychotka;p prasowanko zrobiłam mieszkanko ogarnełam, a teraz czas brac sie za dalsza naukedo egzaminu, jak by mi sie chciało tak jak mi sie nie chce to by było super.
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
co do kolejek i koitek z małymi dziecmi, to powiem ze czasami jest masakra zeby taki maluch w takiej kolejce wytrzymal
![]() nie mowie o niemowalku co spi, ale jak sie rozplacze, albo starszak zaczyna szalec to tez nie jest fajne ostatnio mialam tak, ze stalam w kolejce i malemu zachcialo sie spac i byl ryk, krzyk, szarpanie, masakra jakby miala wtedy kogos przepuscic w kolejce jeszcze to nie wiem chyba bym sie pociela, nie da sie czasem wytlumaczyc, zeby maly zrozumial, ze musi poczekac bo i tak nie wyjedziemy , innej drogi nie ma jakas babka nas wtedy przepuscila ![]() czasami widzi sie ze dzieciak jest spokojny, ale sa widoczne symptomy ze zaraz bedzie rozróba na całego hihi wtedy to dopiero szybkie zakupy sie robi ![]() takze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-09-12 o 12:38 |
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
hey kochane!
jestem po glukozie ![]() mały chory ww domu a mi si ę nic nie chce... lecę was poczytać bo chyba tylko na tyle starczy mi sił :/
|
#3300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

mam nadzieję, że wrócę z fajnymi ciuszkami. A jak nie to już humor bede mieć z☠☠☠any do końca
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Mówię mu wtedy, że chętnie się zamienię, on w domu z moim brzuchem,a ja do pracy 

Ja nie wiem gdzie Ci ludzie mają mózg
Bezmózgie to to, więc nie ma co za wiele oczekiwać
Normalnie teraz mi smutno