|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36474213]No to po polsku i dla Pstryczka też
![]() W aptece trzeba kupić glukozę w proszku (saszetka) 75mg, grosze kosztuje. Można kupić też cytrynę (nie w aptece! ).Idziecie do przychodni na czczo, tam wam rozrabiają w kubku glukozę, dodajecie cytrynę. Przed wypiciem pobierają krew. Wypijacie - po godzinie po wypiciu pobierają drugi raz. Po następnej godzinie (czyli po 2h od wypicia) trzeci raz. Pstryczku, może coś się kobiecie machnęło - w ten sposób badanie się robi, i jeśli poziom glukozy we krwi jest nieprawidłowy, idzie się do poradni diabetologicznej, bo wówczas jest podejrzenie cukrzycy ciążowej. Obojętnie, czy poziom za wysoki czy za niski. [/QUOTE] dzia! sama formę badania rozumiem tylko zastanawia mnie to potrójne kłucie... Czyli jak ja mam zaznaczone na skierowaniu ze po 0' i 120' to to jest źle? a moze w tym wypadku kłucie po 60 min to oczywista oczywistość i tego nie zaznacza sie na skierowaniu... ![]() coś ciężko mi się dzisiaj myśli, wybacz
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jutro w końcu na połówkowe
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Śniło mi się, że był już styczeń i mieliśmy już dzidziusia
Był ważony, mierzony, pobierali krew, a on w ogóle nie płakał i lekarze zaniepokoili się tym, a właściwie to ja zwróciłam im na to uwagę, ze coś jest nei tak.
|
#2524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi zakupami to różnie, ale rzeczywiście większość z dziewczyn juz ma co nie co kupione. Niektóre nawet więcej niż co nie co ![]() Ja tez nie mam jeszcze nic. Kompletnie nic... ale w dzisiejszych czasach to nie problem. jak sie wie co sie ma kupic to kilka dni i po zakupach. Nie trzeba nawet z domku wychodzic he he ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
na która masz? a masz jakies przeczucia co do płci?
|
||
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczek na 18.40
chciałam jak najpóźniej, żeby Tżcik zdążył z pracy wrócić i w zasadzie nie mam ciśnienie na żadną płeć, co by nie było pokocham jak swoje
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dodać ostatnio fotki śpioszków, które kupiłam w SH, ale zapomniałam o tym, więc dodaję teraz.
Po 2zł/szt, naprawdę idealny stan. Najbardziej podobają mi się te czerwone. No i mój brzusio w 21. tygodniu - duuuży jest już, mam 98cm w nim. Dorównuję już prawie mojemu TŻowi.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-12 o 12:11 |
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i czekam na wiesci
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Marsi- my za życia już święte że to wytrzymujemy....... a lodówkę najlepiej u siebie w pokoju wstaw, bo nie wiadomo, czy babie nie przyjdzie do głowy i w niej swoje porządki wprowadzac.....
ja dzis czekam na kuriera z paczką ubranek 0-9 mies. 78 sztuk za 4 dychy ![]() bedę miec spodenki, koszulki, sweterki, rajstopki, kurteczkę i ogólnie całą niebieliźnianą wyprawkę dla synusia pozostanie mi kupno artykułów higienicznych dla siebie i bobo aaaaaaaaaa i koleżanka sprzedała mi sposób na przemakające wkładki laktacyjne- przy nawale pokarmu bardzo częsta sprawa. Otóż- zastąpiła je zwykłymi wkładkami higienicznymi tylko oczywiscie do biustonosza przyklejała a nie do majtek przecinała na pół, odklejała pasek i sprawa załatwiona ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
a spioszki jak malowane, śliczności
|
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko wrócę dam znać, czy już wiadomo
![]() Black, super brzusio ![]() aż sobie zmierzyłam mój, 86cm (koniec 21 tygodnia) |
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem w 21 tygodniu i mój jest mniejszy
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale być może niektórzy lekarze od razu zlecają to dłuższe badanie.
|
|
#2533 |
|
Zadomowienie
|
BlackSanctum piękne śpioszki
![]() Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze badania ![]() i uciekam dalej pracować
|
#2534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ehh, jak ja wam zazdroszczę tego buszowania w lumpkach ![]() Cytat:
Tyyyyyyyle ubranek za taka kasę... do wieczora będziesz to rozpakowywać he he
|
|||
|
|
|
#2535 | |||
|
Konto usunięte
|
Też fakt. Chociaż ja na forum spotkałam się chyba wszędzie, że dziewczyny kupowały
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Maga bardzo to smutne co napisałaś aż mnie wzdryglo jak podpis zobaczylam, bo ja nawet nie jestem w tym tygodniu i nie umiem sobie wyobrazic co musialas czuc mimo ze histori nie znam....
To zrozumiale ze nie kupujecie ubranek i ze ciaza nie kojarzy Ci sie dobrze, zycze Ci wszystkiego dobrego, zreszta jak kazdej z nas dziewczyny...... Black sliczny brrzusio
|
#2538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No tak naciesz sie nim kochana Cytat:
Black- piękny brzuszek rośnie jak na drożdzach Mój Tzt ostatnio dostal od mojej gin tabletki haha flumycyon, bo ciagle te infekcje to moze ja jego zarazilam pozniej mialam spokoj a pozniej on znowu mnie wiec nei wiem, na wszelki wypadek mu dala oojjj jak ja dawno tego nie jadłam mniam mniam Jej wlasnie wrocilam ze szkoly podstawowej, ale te dzieciaki rozbrykane... masakra... ale mam fajna opiekunke od praktyk Bylam na zakupach, pozniej bede robila salatke mojemu tztowi troszke siat przytargalam i sie zmęczyłam ;p Poza tym przyszedł mi ten kombinezonik misio ale piękny jak nowy żadnej skazy nic achhh ![]() No i zobaczcie jaką licytacje dzis wygrałam
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-09-12 o 12:32 |
||||
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hosenko, moje dziecko nie płakało jak się urodziło i co najlepsze miał zamknięte oczy- otworzył dopiero wieczorem- ale tego nigdy nie zapomne!!!! do dziś się śmieje,że mało się odzywa- to chyba cechy po TZ |
|
|
|
|
#2540 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36475239]Też fakt. Chociaż ja na forum spotkałam się chyba wszędzie, że dziewczyny kupowały Nie wiem... Ładne bardzo :d A to dziwne, bo już chyba od 2011 r wg UE robi się tylko 75g Nie tylko. 75 g to po prostu dokładniejsze badanie, które stwierdzi cukrzycę bądź jej brak na podstawie krzywej cukrowej którą się wyznacza z tych trzech pomiarów. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Co do pomysłów na obiadek.. U mnie np. dzisiaj jest kwaśnica. Jeszcze pewnie coś zrobię później, ale jeszcze nie wiem co, może jakieś placki albo naleśniki. Zobaczymy. Póki co zrobiłam sałatkę jarzynową, wiec będzie na kolację i jutro na śniadanko
|
|
#2541 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny.
U mnie dzisiaj okropna pogoda.Pada deszcze i jest pochmurno. A jeszcze wczoraj było tak cieplutko i słonecznie. Ja też mam często te duszności i kołatania serca. To norma w ciąży bo nasze serce pracuje teraz ciężej niż zwykle. Dzisiaj wypada mój 18 td ciąży ![]() Mała wierci się jakby tańczyła salsę w środku. Teściowa powiedziała że mój TŻ tak jej skakał. Moja dobra koleżanka dostałą skierowanie do endokrynologa. Chciała iść państwowo ale ... musiałaby czekać do końca grudnia i zarejestrować sie na przyszły rok Dziewczyna ma termin porodu na marzec Taki dostała argument i wyszła z kwitkiem. Dałam jej namiar na mojego gina,jest też endokrynologiem wiec zrobi sobie badania prywatnie. A tak nasze państwo zachęca nas do rozmnażania się.Tylko że nie może nas leczyć bezpłatnie. A macie też tak że czujecie pragnienie i mimo picia wciąż chce wam się pić? Ja mam tak notorycznie.Piję,piję aż w żołądku mi się już nie mieści a wciąż chce mi się pić . Dziewczyny jak piszecie o tych wszystkich tabletkach to mi się od razu przypomina jak mój szwagier zjadł mojej siostrze tabletki dopochwowe bo myślał że to na ból głowy. Jeszcze się pochwalił że mu pomogło. A jak siostra wybuchła śmiechem i powiedziała "to dopochwowe baranie " Uciekł do garażu i do wieczora nie wychodził. Mój kolego też zjadł kiedyś czopki od gorączki bo myślał ze się połyka. Jeszcze stwierdził że dziwne jakieś bo tak mu się do zębów przyklejało jak krówka ciągutka . Edytowane przez bishonka Czas edycji: 2012-09-12 o 13:11 |
|
|
|
#2542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki witam się w 22 tc
![]() Cytat:
muszę chyba jakąś medytację zacząć...---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() Maga witaj, dużo przeszłaś, jestem pewna, że teraz już będzie tylko dobrze
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2012-09-12 o 13:14 |
||
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się pić chce
I dobrze, bo przez 4 miesiące mi się nie chciało, nawet w upały w czerwcu i lipcu piłam tylko 2 kubki herbaty - woda i soki w ogóle mi nie podchodziły. Teraz nadrabiam.
|
#2546 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() genialne Mój mąż ostatnio w ciuchlandzie bluzę kupił. Fajna, taka gładka, z fajnej bawełny. Ja ją wieszam po praniu i patrzę, a tam na metce... SLEEPSHIRT
|
|
|
|
|
#2547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ehh, wypadałoby się wziąć za obiad. Ale mi się nie che... |
||
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie zbieram do biedrony ale w glowie mi sie kreci i jakos sie zebrac nie moge, a musze jeszcze do apteki skoczyc bo tablety na cisnienie mi sie skonczyli i 4 dzienjuz nie biore
|
#2549 |
|
Konto usunięte
|
Ja zalewajkę ugotowałam, dawno mi taka pyszna nie wyszła
|
|
|
|
#2550 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak kupujecie spodnie ciążowe to bierzecie takie na już czy
"z zapasem" (chodzi i wymiary )Bo nie wiem jakie wybrac.Niby jest napisane ze posłużą zarówno na początek ciąży jak i na koniec. No właśnie,ale obwód uda rozciąga się tylko na jakieś 2 cm a nie wiem czy mi więcej nie przybędzie .Nie planuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

a moze w tym wypadku kłucie po 60 min to oczywista oczywistość i tego nie zaznacza sie na skierowaniu... 

no i czekam na wiesci 

nie wiem czy moge cos wziac na to? W domu nic nie mam a do apteki nie pójde...bo mogę nie zdążyc

.Nie planuje