Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 21:33   #2461
meduzza
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Gdyby nie ten telefon to byłoby mi szkoda laski, że jej dziecko wypadło...ale widać nie zrobiło to na niej wrażenia....

Witaj Maga. Trzymam kciuki, żeby dzidzia rosła zdrowo!!
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:37   #2462
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
nie ma co sie bac tej glukozy
mnie najbardziej wkurza te siedzenie 2 godziny i czekanie ;/ przeciez corka ze mna tyle nie wysiedzi trzeba bedzie babci podrzucic
Ja w ogole nie czaje o co chodzi z tym pobieraniem, czekaniem itp. Musze poczytac o tym w necie, bo jak narazie mam jakies postrzepione info

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:37   #2463
bokeh
Zakorzenienie

Na dobranoc jeszcze pokażę Wam ciasto na którego widok slinka mi leci i chyba sobie takie upieke u rodziców w domu

http://charlize-mystery.blogspot.com...reo-world.html

DObranoc dziewoje
Stary 2012-09-12, 07:17   #2464
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Na dobranoc jeszcze pokażę Wam ciasto na którego widok slinka mi leci i chyba sobie takie upieke u rodziców w domu

DObranoc dziewoje

z oreo robiłam ale jakoś mnie nie powaliło
marsa muszę koniecznie spróbować, Szaja- za te smaki powinnaś zrobić dla nas tutaj całą blachę

a ja wklejam tort Pavlowej- który ostatnio robiłam, bardzo dobry ale trzeba szybko zjeść bo beza się rozpuszcza

dziewczyny jakie globulki można brać w ciąży? zmieniłam proszek i tak mnie cipka swędzi że oszaleje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort pawlovej.jpg (21,6 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-09-12 o 07:22
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 07:28   #2465
zoffka
Raczkowanie

Cześć,

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze w kwestii imienia - doradźcie mi bo już głupieje
Mężowi podoba sie Kubuś, nie powiem mi tez Dla maluszka Kubuś, dla starszaka - Kuba , dla mężczyzny Jakub
I nie chodzi o to ze teraz co 2 chlopiec to Jakub
Problem w tym że moja kolezanka z pracy rodzi na dniach i bedzie miała właśnie Kubusia. I tu zaczynam się wahac bo co poweidzą w pracy - miala setki imion do wyboru to ściągnęła z tej pierwszej
Nie sądze zeby ta moja kolezanka miała coś przeciwko, chyba że moze jednak tak
ja bym była jeszcze zadowolona, bo to by było dla mnie potwierdzenie ze ładne imie wybrałam, że innym sie podoba itd no ale własnie boję sie tych komentarzy w pracy
Pracujemy w jednym miejscu ale mieszkamy zupełnie gdzie indziej, bardzo się lubimy ale spotykamy się na gruncie prywatnym raczej bardzo rzadko.
Eh, nie wiem co robic... zaczynam juz wydziwiać (jak to zazwyczaj baba w ciązy ) czy moze jednak sobie odpuścić i poszukać innego imienia w razie czego zawsze mogę zwalić to na męża
Bez przesady Wy wybieracie imiona i tyle, przecież mogliście od dawna marzyć o Kubusiu i cierpliwie na niego czekać Ja bym się nie przejmowała

bokeh a syrop prawoślazowy próbowałaś? Mi po tym kaszel zniknął całkowicie, a na 100% jest bezpieczny w ciąży, bo w poprzedniej mi go lekarka zapisywała. Zresztą jest też podawany malutkim dzieciom

Cytat:
dziewczyny jakie globulki można brać w ciąży? zmieniłam proszek i tak mnie cipka swędzi że oszaleje
Clotrimazolum, mnie takie lekarz przepisał. Z tym, że one na receptę Ale nie wiem czy jakiekolwiek są teraz bez recepty. Chyba, że krem Clotrimazolum kupisz
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:06   #2466
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Dzień dobry,
Dzisiaj mam dużo pracy, ale postaram się podglądać Was
Miłego dnia

Lenova
- śliczne ubranka - zwłaszcza, wiesz co mi się najbardziej podoba - Kubuś Puchatek

Ja wylicytowałam wczoraj też Kubiego :
http://allegro.pl/disney-nowy-pajacy...602859451.html

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość

Clotrimazolum, mnie takie lekarz przepisał. Z tym, że one na receptę Ale nie wiem czy jakiekolwiek są teraz bez recepty. Chyba, że krem Clotrimazolum kupisz
Mi to samo lekarz przepisał
Stary 2012-09-12, 08:10   #2467
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
marsa muszę koniecznie spróbować, Szaja- za te smaki powinnaś zrobić dla nas tutaj całą blachę

a ja wklejam tort Pavlowej- który ostatnio robiłam, bardzo dobry ale trzeba szybko zjeść bo beza się rozpuszcza

Lactovaginal ja brałam, bo mi lekarz takie kazał kupić. Są bez recepty.

A ja 5 minut temu wypiłam glukozę i teraz czekam 2 godziny. Powiem tak bez cytryny jest strasznie mdłe, ale da się wypić. Z cytryna jest nawet znośne żeby nie powiedzieć, że dobre. Ja wcisnąłem sobie cytrynke i bez problemu wypiłam. Dziewczynom, które mają nadal mdłości polecam wziąć sobie pół cytrynki że sobą i wcisnąć do tej mikstury.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:13   #2468
sylwietta1988
Zakorzenienie

to chyba i ja musze się zaoptarzyc w ten krem, bo mnie zaczyna swędziec po kazdym razie, chociaz mąż wypucowany, aż pachnie

witam się rano, nawet u mnie ciepło, chociaż pochmurno

ale mnie tesciu wkurzył, ten człowiek nadaje sie do wystrzelenia w kosmos.....
mamy podwórko podzielone na dwie części, z tyłu jeszcze nie ogrodzone jak powiino byc, tylko tak prowizorycznie siatką. I tłumaczy się mu jak krowie na granicy, żeby psa (dorosłego owczarka niemieckiego) nie wypuszczał bo przeskakuje i lata gdzie chce- to ten debil znowu go dzisiaj otworzył!!!! wyszłam 5 min pózniej i już go nie było!!! Ja pier...le- jakim trzeba byc tłukiem, żeby najprostszych rzeczy nie zrozumiec nienawidze z nim mieszkac
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:13   #2469
mitabe
Rozeznanie

Hej juz wstałam, brzuch boli coś mi chyba wczoraj zaszkodziło . Mam nadzieję, że mi przejdzie i nie potrwa długo.

Cytat:

DObranoc dziewoje
Zapisuję sobię :d

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:41   #2470
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze w kwestii imienia - doradźcie mi bo już głupieje
Mężowi podoba sie Kubuś, nie powiem mi tez Dla maluszka Kubuś, dla starszaka - Kuba , dla mężczyzny Jakub
I nie chodzi o to ze teraz co 2 chlopiec to Jakub
Problem w tym że moja kolezanka z pracy rodzi na dniach i bedzie miała właśnie Kubusia. I tu zaczynam się wahac bo co poweidzą w pracy - miala setki imion do wyboru to ściągnęła z tej pierwszej
Nie sądze zeby ta moja kolezanka miała coś przeciwko, chyba że moze jednak tak
ja bym była jeszcze zadowolona, bo to by było dla mnie potwierdzenie ze ładne imie wybrałam, że innym sie podoba itd no ale własnie boję sie tych komentarzy w pracy
Pracujemy w jednym miejscu ale mieszkamy zupełnie gdzie indziej, bardzo się lubimy ale spotykamy się na gruncie prywatnym raczej bardzo rzadko.
Eh, nie wiem co robic... zaczynam juz wydziwiać (jak to zazwyczaj baba w ciązy ) czy moze jednak sobie odpuścić i poszukać innego imienia w razie czego zawsze mogę zwalić to na męża

No ale przecież imię Kuba nie jest zarezerwowane tylko dla Twojej koleżanki jak i dla innych matek
Ja na Twoim miejscu nie zwracałabym na to uwagi i nazwała tak jak się Tobie podoba

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A ja po konsultacji z mamą stwierdziłam, że nie będę teraz prała. Bo szkoda i wody i prądu. Po prostu wszystko wypiorę w grudniu i już. To są ciuszki po dzieciach moich sióstr, a nie z lumpka, więc myślę, że nie ma potrzeby prać 2 razy
Konsultowałaś to z mamą?
Dla mnie to nieważne po kim są ciuszki, wolę wpierw wyprać w proszku, który będzie ładnie pachniał i jeśli są jakieś plamki to na pewno bardziej je dopierze, niż proszek dla dzieci.. bo one są zazwyczaj bezzapachowe i delikatniejsze..

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

A tak w ogóle to dzieńdoberek kobitki....

Chora jestem...i córa też.. Katar, kaszel i boli gardło
Siedzimy obydwie w domu...bo przecież nie poślę małej do przedszkola, więc mam dzisiaj dzień marudy
Stary 2012-09-12, 08:45   #2471
Hosenka*
Zakorzenienie

Przyszły wczoraj te butle Aventu i tak się zastanawiam, czy dobrze zrobiłam kupując je Smoczki są z 1 dziurką (do miesiąca), a nie wiem, czy w tym okresie będą mi aż 4 potrzebne i czy w ogóle chociaż jedna Czy później można w takim smoczku bez problemu dorobić dziurkę dla wiekszego dziecka?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:46   #2472
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

mamy podwórko podzielone na dwie części, z tyłu jeszcze nie ogrodzone jak powiino byc, tylko tak prowizorycznie siatką. I tłumaczy się mu jak krowie na granicy, żeby psa (dorosłego owczarka niemieckiego) nie wypuszczał bo przeskakuje i lata gdzie chce- to ten debil znowu go dzisiaj otworzył!!!! wyszłam 5 min pózniej i już go nie było!!! Ja pier...le- jakim trzeba byc tłukiem, żeby najprostszych rzeczy nie zrozumiec nienawidze z nim mieszkac
Witaj w klubie
ja przed chwilą myślałam,że zabije...... po tym jak przed chwilą moje mięso na dzisiejszy obiad znalazłam w .........zamrażarce
jadę dziś kupić swoją lodówkę bo ja już nie mam siły

mam ochotę krzyczeć ze złości w końcu nie wytrzymałam i powiedziałam TZ że ma z nią porozmawiać- bo to nie pierwszy raz- pisałam wam ostatnio o tym

a co do swędzenia to gin mi napisał maila żebym na razie clotrimazol w maści kupiła
Stary 2012-09-12, 08:47   #2473
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Lactovaginal ja brałam, bo mi lekarz takie kazał kupić. Są bez recepty.

A ja 5 minut temu wypiłam glukozę i teraz czekam 2 godziny. Powiem tak bez cytryny jest strasznie mdłe, ale da się wypić. Z cytryna jest nawet znośne żeby nie powiedzieć, że dobre. Ja wcisnąłem sobie cytrynke i bez problemu wypiłam. Dziewczynom, które mają nadal mdłości polecam wziąć sobie pół cytrynki że sobą i wcisnąć do tej mikstury.
Mi od razu powiedzieli, żeby wziąć cytrynę. Idę za 2 tygodnie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:47   #2474
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Przyszły wczoraj te butle Aventu i tak się zastanawiam, czy dobrze zrobiłam kupując je Smoczki są z 1 dziurką (do miesiąca), a nie wiem, czy w tym okresie będą mi aż 4 potrzebne i czy w ogóle chociaż jedna Czy później można w takim smoczku bez problemu dorobić dziurkę dla wiekszego dziecka?
dokupisz najwyżej tylko smoczek butelki się przydadzą a jak nie to odsprzedaj któreś z nas

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-09-12 o 08:49
Stary 2012-09-12, 08:59   #2475
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam Was mamuśki

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Mam nadzieję, że też zostanę styczniową mamą. Obecnie jestem w 22t4d ciąży, a pod moim sercem biję serduszko chłopczyka. I tak Was sobie podczytuję czasami...
Gratuluje chłopczyka. Imię już wybrane?

Cytat:
nio widziałam to już, szkoda słów,
Stary 2012-09-12, 09:00   #2476
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jeśli kupiłaś od tego samego sprzedawcy, to tam widzę, że powinny być smoczki z jedną i dwiema dziurkami.
Nie sugeruj się, że są tylko do miesiąca... dziecko jak ma 2 ms to też może z nich pić. ;]
Stary 2012-09-12, 09:01   #2477
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Tak widzę, piszecie o tej glukozie.. Ja na następną wizytę (3.10) też mam zrobić to badanie. Jakoś nie wyobrażam sobie wypicia tej glukozy. Ja rano jak czegoś od razu nie zjem po przebudzeniu to mnie mdli, a jak jeszcze łyknę tą glukozę to .... uff.. fuj
Stary 2012-09-12, 09:08   #2478
djerba
Wtajemniczenie

Aha, dziewczyny mąż wraca w sobotę następną o 16.10...
coś się obawiam, że pewnie zniknę na jakiś dłuższy czas, więc nie zapomnijcie o mnie
Stary 2012-09-12, 09:11   #2479
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Witaj w klubie
ja przed chwilą myślałam,że zabije...... po tym jak przed chwilą moje mięso na dzisiejszy obiad znalazłam w .........zamrażarce

mam ochotę krzyczeć ze złości w końcu nie wytrzymałam i powiedziałam TZ że ma z nią porozmawiać- bo to nie pierwszy raz- pisałam wam ostatnio o tym

a co do swędzenia to gin mi napisał maila żebym na razie clotrimazol w maści kupiła
Współczuję ci, ja już dawno niewytrzymałabym. Moja kumpela mieszkała z teściową po ślubie i tak miało zotać bo duże mieszkanie 4 pokoje itd. Wytrzymała rok i kupili z mężem własne mieszkanie na kredyt. Stwierdzili, że wolą spłacać dla banku kasę niż męczyć się razem. Teściowa potrafiła wywalać to co ona na obiad zrobiła i robić swoje. nawet jak koleżanka uprzedzała, że dzisiaj ona będzie coś tam pichcić jakieś przetwory więc kuchnię zajmie na cały dzień, to teściowa na złość też przetwory zaczynała robić z samego rana kiedy koleżanka jeszcze spała. szkoda gadać.

Stary 2012-09-12, 09:16   #2480
badziabadzia
Zakorzenienie

cześć Mamuśki ile nadrabiania..!!
Stary 2012-09-12, 09:25   #2481
mitabe
Rozeznanie

Pogoda sie pogorszyła, a planowaliśmy długi spacer z mężem po jego pracy. Trudno, mam nadzieję że jutro bedzie lepiej bo rocznicę mamy

Stary 2012-09-12, 09:37   #2482
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj w klubie

O masakra... Ale ona to robi ze zlosliwwosci czy przewrazliwioona jakas i musi miec wszystko pochowane itp??? Wspolczuje bo jak ja bym kupila
swieze mieso a znalazla je w zamrazarce to wrrrrr!

Jejku dziewczyny ale mam ochote na jakies ciasto najlepiej jakies mokre takie i slodkie
Stary 2012-09-12, 09:45   #2483
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam sie z rana zjadłam sniadanko, kanapki z twarogiem i tak mi posmakował ze chyba zrobie sobie jeszcze ten twarożek ze śmietanka i szczypiorkiem na drugie sniadanie (czyli za niedługo )

Cytat:
wlasnie apropo tej glukozy pitnej to ile sie czeka na wyniki ? bo nie wiem kiedy issc jak wizyte mam 24.09 no i czy musze uprzedzac laboratorium ze bede robic to badanie??? i jak jest od 8-11 to najlepiej na 8 skoro 2h sie czeka?
Popołudniu powinny być.
Ja mam ciekawsza sytuację bo u nas zabiegowy przyjmuje od 8.30 do 10,30 tak więc musiałabym wejść pierwsza nie mam zamiaru czekac od 7 coby byc pierwsza w kolejce a raczej też mnie nikt chyba nie przepuści więc coś mi sie wydaje ze pojadę razem z mężem do miasta do laboratorium z prawdziwego zdarzenia i tam sobie zrobie wszystkie badania jakie mam zlecone, a jest tego trochę

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Pstryczku, ja też stawiałam u Ciebie na babę, ale gratuluję chłopca

4 września byłam na wizycie. Jak już Wam pisałam, kobitka będzie. Lekarz pytał, czy będę 3d robiła, na które musiałabym do Jeleniej Góry jechać, no i się właśnie zastanawiam. Napiszcie mi proszę, co na takim 3d może się jeszcze ujawnić??? Jakieś wady, choroby???
Dziękuję ja od początku miałam przeczucie na chłopaczka, wszyscy w około mnie też także niespodzianki nie było gorzej jak na następnej wizycie pisiorek odpadnie
Co do usg 3d ja miałam ostatnio połówkowe/genetyczne (do tej pory nie wiem jaka jest różnica ) i 95 % badania było na 2d a tak naprawde to przełączyła mi na 3d na samą buźkę do chciała Małemu fotkę zrobić. Ale mały chyba wdał się w tatusia bo nie był skory do zdjęcia, robił ciągle minki i ciężko go było uchwycić. Ale dla mnie to i lepiej do sobie dłużej na niego popatrzyłam
Ale co fakt to fakt - zdjęcie buźki 3d przepiękne (wklejałam po wizycie )

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeszcze raz dzekuje za gratulacje i rowniez gratuluje Wam poznanych plci

Wklejam zdjecie mojej drugiej damy

Poza tym chcialabym Was prosic o opinie na temat dwoch imion i wybranie ladniejszego Victoria i Liliana (to jak narazie jedyne 2 imiona, ktore i mnie i Tztowi sie w miare podobaja)

Poza tym mam do Was jeszcze jedno pytanie: jak dlugo trwalo u Was polowkowe? Bo u mnie doslownie kilka minut i tak caly czas o tym mysle i czuje niedosyt
Piękna dzidzia, od razu widać że dziewuszka, ma takie delikatne rysy...
Połowkowe trwało dłuzej niz normalne ale szału tez nie było, wiadomo, ja to bym chciała z godz albo i ze dwie . Trwało tak ok 15 min.
co do imion to ciezka sprawa. Czy ja dobrze kojarzę ze wy przebywacie za granicą?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:46   #2484
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
O masakra... Ale ona to robi ze zlosliwwosci czy przewrazliwioona jakas i musi miec wszystko pochowane itp??? Wspolczuje bo jak ja bym kupila
swieze mieso a znalazla je w zamrazarce to wrrrrr!

Jejku dziewczyny ale mam ochote na jakies ciasto najlepiej jakies mokre takie i slodkie
na szczęście mężuś podszedł do tematu bardzo wyrozumiale i jutro jedziemy po nową lodówkę i tak musimy już kupować na nowy dom bo zamówiliśmy kuchnie na wymiar i stolarz potrzebuje wymiary

wiecie co dziewczyny, a może to moja wina????? w końcu mieszkaliśmy zawsze sami przez 12 lat ani ja ani teściowa z nikim kuchni nie dzieliłyśmy
no ale najważniejsze,że już widać światełko w tunelu, od jutra wchodzi do nas do domu ekipa wykończeniowa
Stary 2012-09-12, 09:52   #2485
meduzza
Zadomowienie

Cytat:

OO Pavlowa... Całe lato miałam robić i oczywiście zapomniałam Ty też smaki robisz biednym ciężarówkom Też polecam lactovaginal (ok 30 zł) swędzenie mija po 1 globulce np. na noc
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
coś się obawiam, że pewnie zniknę na jakiś dłuższy czas, więc nie zapomnijcie o mnie
Hihi miłego nadrabiania zaległości z mężem

Jeny jutro i pojutrze egzaminy a ja w czarnej dupce No cóż wierzę tylko, że co 2 głowy to nie jedna i mały pomoże trochę Mamie
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:06   #2486
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Wczoraj dowiedziałam się od takiej babeczki w przychodni (też ciężarówka), że u nas w szpitalu jest bezpłatne ZZO Jak to sprawidzić, coś nie chce mi się wierzyć....
Możesz zadzwonić i się podpytać

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane. Nie wiem jak nadrobię te 50 stron, ale poświęcę im czas może jutro.

Tymczasem chciałam Wam napisać, że już jestem, wróciłam wczoraj z niezbyt udanego urlopu nad morzem. Zaliczyłam szpital w Kołobrzegu w wyniku jakiegoś cholernego zatrucia. Jedyny plus to to, że ginekolog potwierdził, że w brzuchu baba siedzi. Tego samego dnia, a właściwie nocy zadzwoniła kuzynka, że jej mama, a mojego ojca siostra nie żyje. Szok. Kobieta 54 lata - zawał z wylewem. Ojciec trochę podłamany, ale 8 godzin znad morza do domu dzielnie prowadził samochód, a ja modliłam się tylko, żeby skutki zatrucia mi przeszły. Nadal nie czuję się zbyt dobrze, poza tym powróciły poranne mdłości, a to już koniec 19 tygodnia. No nic, to tyle. Jutro postaram się nadrobić zaległości.Pa
Współczuję przeżyć

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Jeszcze raz dziękuję za gratulacje.
Ja dzisiaj mam lenia, leżę i odpoczywać tylko obiad dałam rady zrobić paluszki rybne ale wyszły mi lepsze niż kupowane . Powoli uczę się rybę robić, bo tylko łosoś mi wychodzi w miarę zjadliwy.

Wczoraj byłam po wizycie u bratowej i dostałam od niej wanienkę ze stojakiem i łóżeczko turystyczne, którego używała i była mega zadowolona. Do tego pościel więc to już mam z głowy. W sumie z tym łóżeczkiem nie byłam do końca przekonana ale jak zobaczyłam u niej jak się rozkłada i jak to wygląda to postanowiliśmy, że zostanie z nami. Jak nie będzie pasować to sobie później kupimy drewniane. Bratowa dużo dała za nie, ja takiego drogiego nawet nie brałabym pod uwagę:
http://www.smyk.com/graco-contour-el...t-niemowlaka-p

Do tego dostanę później od niej matę edukacyjną, sterylizator i podgrzewacz. Butelki muszę kupić teraz tylko z Aventu, żeby do sterylizatora pasowały. Bardzo się cieszę trochę kasy zaoszczędzimy . Proponowała mi wózek jeszcze ale nie wiem czy wezmę bo to nie jej i mam obawy. Nie chce później oddawać kasę jak się zniszczy.

Miałam dzisiaj przemyć te łóżeczko ale nieeeeee maaaam siłyyy :
Dostałam od siostry tej samej firmy łóżeczko, http://www.babyelephant.pl/pl/open/c...oduct/id/25920
Też bym tyle kasy za nie nie dała Sis była bardzo zadowolona, Patryś też Też miałam plan kupić drewniane, ale nie wiem czy nie zostanę przy tym.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
dziewczęta wybraliśmy imie! Oczekujemy EWY
Super

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aniu Liliana zdecydowanie wiktorii straszny wysyp jest

Bokeh biedactwo. A ginekolog co na to?
Ja wczoraj bylam u internisty mowie, ze od tygodnia mam biegunke a ona do mnie 'i co z tego?' Mowie ze w ciazy jestem smecta nie pomaga 'a to co ja na to pani poradze'. Ostatni raz poszlam na nfz juz wole godz do gliwic jechac.
Co za dupek

Cytat:
Witajcie dziewczyny. Mam nadzieję, że też zostanę styczniową mamą. Obecnie jestem w 22t4d ciąży, a pod moim sercem biję serduszko chłopczyka. I tak Was sobie podczytuję czasami...

Bokeh ja przez pierwsze 8 tygodni ciąży miałam kaszel, internistka zapisała mi leki z codeiną, laryngolog sterydy :/ Nic nie brałam, tylko cały czas leczyłam się naturalnymi lekami. Pomogła mi herbata z majeranku. Teraz też ją piję, bo mnie kaszel znowu łapie. Może spróbuj do laryngologa iść najpierw.
Witaj

Cytat:
Witaj w klubie

O jesiu, znowu Co za baba! Kupuj lodówkę, i tak do nowego domu musisz kupić i będziesz miała spokój, do twojej chyba zaglądać nie będzie.

Cytat:
Współczuję ci, ja już dawno niewytrzymałabym. Moja kumpela mieszkała z teściową po ślubie i tak miało zotać bo duże mieszkanie 4 pokoje itd. Wytrzymała rok i kupili z mężem własne mieszkanie na kredyt. Stwierdzili, że wolą spłacać dla banku kasę niż męczyć się razem. Teściowa potrafiła wywalać to co ona na obiad zrobiła i robić swoje. nawet jak koleżanka uprzedzała, że dzisiaj ona będzie coś tam pichcić jakieś przetwory więc kuchnię zajmie na cały dzień, to teściowa na złość też przetwory zaczynała robić z samego rana kiedy koleżanka jeszcze spała. szkoda gadać.
Wredne babsko. Ja nie rozumiem takiego zachowania. Specjalnie na złość robić, bo co? Bo synusia zabrała? Mam nadzieję że ja wredną teściową nie będę

Zbieram się do UP Ciekawe co mi powiedzą :P Jutro badania, wrr jak znów będą mnie dwa razy kłuć to oszaleję.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:09   #2487
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Witam napisz coś więcej o sobie. Gratuluję synka i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36463912]

Najczęściej trzeba mieć z apteki (grosze kosztuje), 75mg. Cytrynę też. Ja uprzedzam, bo u nas pobierają krew 8-9:30, więc idę na 7:30, duszkiem wypijam, biorą raz, biorą drugi po godzinie i po 2 trzeci raz.
[/QUOTE]

Hm, to dziwne bo mi jak babka dała skierowanie to mi mówiła ze pobiorą krew po dwóch godzinach tylko (nie mówiła ze po godzinie też). Dla mnie to zaden problem bo i tak będę siedziec te dwie godz ale tak sie zastanawiam jak to jest że różne laboratoria różnie robią to badanie

Cytat:
Pogoda sie pogorszyła, a planowaliśmy długi spacer z mężem po jego pracy. Trudno, mam nadzieję że jutro bedzie lepiej bo rocznicę mamy
Wszystkiego naj w takim razie!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:14   #2488
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
na szczęście mężuś podszedł do tematu bardzo wyrozumiale i jutro jedziemy po nową lodówkę i tak musimy już kupować na nowy dom bo zamówiliśmy kuchnie na wymiar i stolarz potrzebuje wymiary

wiecie co dziewczyny, a może to moja wina????? w końcu mieszkaliśmy zawsze sami przez 12 lat ani ja ani teściowa z nikim kuchni nie dzieliłyśmy
no ale najważniejsze,że już widać światełko w tunelu, od jutra wchodzi do nas do domu ekipa wykończeniowa
Kupno swojej lodówki to bardzo dobry pomysł w tej sytuacji. Tak to przecież zwariować można. Ja mieszkam razem z teściami w domu ale u nas relacje są ok, ale ja w ogóle mam swoją kuchnie na piętrze gdzie mieszkamy, a teściowa swoją na dole, także nie wchodzimy sobie w paradę. A kuchnia i to co się w kuchni robi to jest zawsze punkt sporny lub też nawet zapalny, Nie wyobrażam sobie dzielić jednej kuchni, każdy ma swoje kaprysy, smaki, sposób pracy w kuchni, układania rzeczy itd. Ciężko jest zawsze takie rzeczy pogodzić.
Stary 2012-09-12, 10:17   #2489
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Miłego dnia

Lenova
- śliczne ubranka - zwłaszcza, wiesz co mi się najbardziej podoba - Kubuś Puchatek

Śliczny pajacyk Odsprzedaj mi go!

Cytat:
Jesteś w pełni usprawiedliwiona

Cytat:

Żadna Twoja wina! To że jest złośliwa nie jest Twoją winą. Widocznie ma taki wrednawy charakterek Jeszcze trochę i będziesz miała spokój

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:17   #2490
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Miłego dnia

Lenova

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Mi to samo lekarz przepisał
A dziękuje Twoj Kubus tez sliczny

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
to chyba i ja musze się zaoptarzyc w ten krem, bo mnie zaczyna swędziec po kazdym razie, chociaz mąż wypucowany, aż pachnie

witam się rano, nawet u mnie ciepło, chociaż pochmurno

Mnie tez właśnie za kazdym razem PO cos tam sie robi, i clotrimazol pomaga.
Współczuje teścia ;/

Cytat:
Witaj w klubie

naprawdę współczuje Ci tej teściowej, ja ze swoja nie mieszkam ale samymi telefonami potrafi mnie dobić
Obyście się szybko wyprowadzili na swoje

Cytat:
No my rozumiemy że musicie nadrobić zaległości

A mnie męczy biegunka od wczoraj nie wiem czy moge cos wziac na to? W domu nic nie mam a do apteki nie pójde...bo mogę nie zdążyc
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości