Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 13:13   #931
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Mi też niedawno pękła i uda niestety też, ocalała za to pupa i piersi i plecy.
Tak jak Asia pisze, trzeba będzie sprawdzić na sobie działania tych cudownych machin w gabinetach, całkowicie się tego ponoć usunąć nie da, ale chociaż zminimalizować w widoczności to już coś!

Ale mi się dziewczę me rozpycha dziś w brzuchu i coś mi pod żebra wciska - może jednak miałam proroczy sen?
Ja mam pełno rozstępów, ehh. No ale co się poradzi, smarowideł używałam codziennie i nic nie pomogły.

Mój mały tak wciskał stópki, więc może mała fiknęła. Trzymam kciuki, żeby okazało się w poniedziałek, że nic kręcić nie trzeba

Powodzenia z prasowaniem
Stary 2012-09-12, 13:15   #932
colds
Zakorzenienie

Wózek mamy, a pogoda do
Gdyby chociaż nie padało..
Stary 2012-09-12, 13:20   #933
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Fotelik to konieczność. Nie wolno dziecka wozić na rękach, musi być fotelik. W niektórych szpitalach jest tak, że bez fotelika Cię nie wypuszczą.
A skoro gin mówi, że jest ok to nie masz się co martwić, pewnie wszystko będzie dobrze.
Tak też myślałam, bo jednak nawet mała stłuczka i można nie utrzymać dziecka. Tż mój rozmawiał z dwoma parami z małymi dziećmi i oni przewozili na ręku, bo nie mają swoich samochodów i im się fotelika nie opłacało kupować niby …
Cytat:
Ja mam pełno rozstępów, ehh. No ale co się poradzi, smarowideł używałam codziennie i nic nie pomogły.

Mój mały tak wciskał stópki, więc może mała fiknęła. Trzymam kciuki, żeby okazało się w poniedziałek, że nic kręcić nie trzeba

Powodzenia z prasowaniem
Ja też mam pełno rozstępów, no ale trudno, zbledną trochę z czasem .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:21   #934
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Wózek mamy, a pogoda do
No co za pech Może przejdzie i pojedziecie W razie czego weź folie i heja. Patrzyłam pogodę to jeszcze jest szansa na słoneczko do końca tygodnia Także przetestujecie sprzęta
Stary 2012-09-12, 13:47   #935
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam dziewczyny!

Dzisiaj byłam na chwilkę w pracy a później wysprzątałam z mężem mieszkanko, bo znajomi przyjadą do nas w odwiedziny. Zaraz się chyba wezmę za prasowanie rzeczy małej, bo mam wszystko poprane, ale nie poprasowane a być może w poniedziałek powitam ją na świecie po drugiej stronie brzuszka.

Dzisiaj śniło mi się, że mała się obróciła głową do dołu i ja to widziałam, bo brzuch mi się zrobił przezroczysty po czym po obrocie wrócił do normalnego skórnego koloru, widać co mi głowę zaprząta, że już nawet po nocach mi się śni.

Gratuluję odpadnięcia kikucików u maluszków!

Gratulacje z okazji wczorajszej rocznicy i miłego świętowania w weekend

super, że w końcu was wypuszczą

Mi też niedawno pękła i uda niestety też, ocalała za to pupa i piersi i plecy.
Tak jak Asia pisze, trzeba będzie sprawdzić na sobie działania tych cudownych machin w gabinetach, całkowicie się tego ponoć usunąć nie da, ale chociaż zminimalizować w widoczności to już coś!

Ale mi się dziewczę me rozpycha dziś w brzuchu i coś mi pod żebra wciska - może jednak miałam proroczy sen?
Lidzia ty ciągle do pracy zaglądasz odpocznij se już

Lilka fotelik jest konieczny, nie wyobrażam sobie przewieźć inaczej maluszka. Znajomi to chyba zbyt wiele wyobraźni nie mieli.

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
My właśnie po pierwszej wizycie u lekarza.Szczepimy jednak 5w1 + rotawirus + pneumokoki(refundowane) i dowiedziałam się jak to jest z ta refundacją dla wcześniaków.Kwalifikują się do niej dzieci poniżej 35 tyg. ciąży i z wagą do 2490g (bodajże) także załapali się oboje
Dziewczyny karmiące mm doradźcie jakieś mleczko po którym nie będzie problemów z brzuszkiem?
To super, że masz na dwójkę szczepienia. Zawsze to pewnie taniej wychodzi.

Cytat:
Wózek mamy, a pogoda do
Oj, a u nas pogoda w miarę dobra.

Edytowane przez elena_100
Czas edycji: 2012-09-12 o 13:48
elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:53   #936
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:

Powodzenia z prasowaniem
Oby oby, chociaż moja wcześniej też się rozpychała pod żebrami, ja myślałam,że to nogi a to głowa i łapki były jak się okazało po poniedziałkowej wizycie eh

A smarowideł i ja używałam sumiennie jak nigdy i cóż, skóra w szlaczki jest , ale jakoś mi to wisi, po porodzie i zrzuceniu wagi będę w nią inwestować i w jakieś zabiegi a teraz moje dziecko dla mnie najważniejsze, cała reszta schodzi na bok, zresztą u was na pewno też takie odczucia są.

Zapomniałam napisać wcześniej, że Alanek Iwonci cudny jest!

Z tych naszych wątkowych maluchów to same słodziaki śliczne, napatrzeć się nie można!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:54   #937
LadyBeatta
Zadomowienie

witam dziewczyny...
zwatpilam nie chce rodzic, nie chce byc w ciazy, chce moje wczesniejsze zycie

potem nadrobie...
Stary 2012-09-12, 13:59   #938
lidka0308
Zadomowienie

Elena no ja mam taką pracę, że nie mogę nie jeździć chociaż na chwilkę, muszę nad tym czuwać, co się na stacji dzieje, bo mnie też kontrolują a ja tam jestem za wszystko odpowiedzialna według zawartej umowy na zarządzanie obiektem. Z malutką też będę musiała tam jeździć, na pewno nie przez pierwsze dni czy może nawet dwa tygodnie, ale później z mężem w samochód, mąż z małą na spacer a ja do pracki posprawdzać najważniejsze rzeczy i rozdzielić zadania między pracowników. Na szczęście mam dobrego zastępcę, no ale ja i tak muszę się tam pokazywać a póki co, nawet jak się poród zacznie, to mała szybko mi nie wypadnie, bo pośladkowo leży, więc nie ma stresu
Stary 2012-09-12, 13:59   #939
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
takie mam wyniki moczu:
nabłonki okrągłe pojedyńcze
nabłonki wielokątne liczne
leukocyty 5-10 wpw
erytrocyty świeże 1-3 wpw
szczawiany wapnia nieliczne
bakterie bardzo liczne(ale to akurat mam zawsze)

a tu morfologia te co mam zaznaczone,że są zaniżone:
RBC 3,8 [4-5,4]
HGB 10,1 [12-16]
HCT 30,3 [37-47]
MCV 79,7 [80-98]
MCH 26,6 [27-34]
RDW-SD 32,7 [36-48]

wiem,że są inne normy dla kobiet w ciąży,dlatego też prosze kogoś o pomoc w interpretacji tych zaniżonych wyników
ja jak byłam w 32tc w szpitalu miałam takie wyniki i lekarka wydarła się wręcz na mnie że taka anemia (tak jakbym specjalnie się głodziła czy coś), najlepsze że to była moja lekarka do której chodzę na wizyty normalnie, mogła mi dać wcześniej skierowanie na badania a nie dopiero jak w szpitalu wylądowałam :/ w 5 tyg.pijąc sok (robiony w sokowirówce - nie kupiony w sklepie) z buraków,jabłek i marchwi oraz przestrzegając diety: mięso gotowane a nie pieczone (głównie wołowina) + do tego ograniczenie w piciu zwykłej herbaty i mleka które ograniczają wchłanianie żelaza + dawka 2 tabl.Tardyferonu dziennie wyszłam z anemii i wskoczyłam na wyniki wg norm

to były moje wyniki ze szpitala:
HGB 9,8
HT 29,6
E 3,36
L 10,4
MCV 88

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:04   #940
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
witam dziewczyny...

potem nadrobie...
ojojoj a cóż to za mega kryzys???????

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Jeszcze mam radę dla mam z niską hemoglobiną

Żelazo dobrze się wchłania z wit c z tego co mi wiadomo, więc ja tabletkę popijałam 100 ml soku z żurawiny takiego kupowanego w sklepie z eko żywnością. Ten sok okropnie kwaśny jest, ale wyniki mi podskoczyły z 11 na 12,8 i mocz się ładnie zakwasił do odczynu 6 a nie jak miałam wcześniej ponad 7,5 więc poprawa wyników miała miejsce w dwóch aspektach ten sok piłam co drugi dzień, bo on trochę drogi jest, ale i tak działa
Stary 2012-09-12, 14:06   #941
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, j cały czas jakoś słabo się czuję psychicznie . Dzwoniłam wczoraj do gin, opisałam moje skurcze, on mówi, że to przepowiadające, bo to już wysoki tydzień i jak nie będą się zaczynały najpierw od rzadszych i się nasilały to mm się nie przejmować. No nic jak urodzę przed końcem 37 tc to będzie dl niego :P. Poza tym i tak wybieram się na konsultację do innego jakoś na dniach, już wcześniej to planowałam :P.

Poza tym mam pytanie techniczne do mam, które już urodziły. W czym przewozi się maleństwo do domu, w foteliku samochodowym, nie? Znajomi nam gadają, że po co takiemu maluszkowi fotelik i już nic z tego nie wiem.
Kochana co sie dzieje?

Tylko fotelik. Własnie jak napisala anusia - w moim szpitalu by nie wypuscili.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:13   #942
Katee27
Zadomowienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36469428]masakra ten Twój szpital.u mnie jak dzidzie musiały byc naświtlane to do pokoju położe przywoziły ten cały naświetlacz

mi tez tak położne radziły

a my bylismy dzis na pierwszym spacerku i odpadł nam kikucik[/QUOTE]to chyba szybko nie?psikałaś octeniseptem?
U mnie w szpitalu jak dziecko miało podwyższony poziom bilirubiny to na tych samych materacykach się grzały.Mój musiał pod tymi mocniejszymi (z góry naświetlają)na oddziale noworodkowym i ja tam chodziłam go karmić.

Cytat:
A ja? Całą ciąże przeżyłam pod znakiem zagrożenia, chodzić nie wolno, bzykać się nie wolno, tylko leżeć i leżeć. A teraz 4 dni do terminu i nadal w dwupaku, czop nie odpadł i oprócz jakiś wnerwiających skurczy, które przechodzą migiem nic się nie dzieje
Kochana a w którym tygodniu odstawiałaś leki?

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ten muzyczny ocean bardzo ciekawy Co prawda mam matę, ale myślę, że większe dziecko może być bardziej zainteresowane właśnie tym oceanem.
Najwyżej będę wszystkim odpowiadała "pieluchy" :P
Polecamfajna sprawa.Nawet jeszcze mój 5-latek się nim bawi,ale już czeka na braciszka

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Kurcze nie jestem w stanie Was teraz nadrobić jakoś czasu cos brakuje ale już coraz lepiej

Czekamy na położną, ciekawe o ktorej przyjdzie
Tż pojechał małego zarejestrować a maluszek sobie słodko śpi
Matko jak ja go uwielbiam
Mężus też mi sie bardzo dobrze spisuje że aż w szoku jestem. Wszystko idzie w dobrym kierunku

A tu obiecane focie Alanka
To super,bardzo się cieszę,że i Twój małżonek się odnalazł.
A niuńko słodziachny,no i jakie ma oryginalne niedrapki

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to uczcijmy proszę minutą ciszy skórę mojego brzucha... Stało się to najgorsze, czego chciałam uniknąć bardzo. POPĘKAŁA!

Już nieważne były dla mnie cycki, pośladki, chciałam ocalić chociaż brzuch i uda! Zostały ocalone tylko uda (jak na razie)...
U mnie też,teraz w samej końcówce ciążyJak nie urodze do niedzieli to chyba pęknie!

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
W koncu wygladalo to tak ze po jednej stronie Pawelek z reka na dekolcie, a po drugiej mlody przy cycku - i mowie, ze kazdy ma jednego cycka dla siebie - a maz sie odezwal, ze tylko On nie ma
Biedny mężuś
Czasem mężowie pomagają żonom przy nawale pokarmu słyszłamPrzypomn iał mi się ten obrazek,który kiedyś ktoś wstawił https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
A i gratuluję rocznicy!Wszystkiego dobrego na kolejne lata pożycia!która to?

Cytat:
Poza tym mam pytanie techniczne do mam, które już urodziły. W czym przewozi się maleństwo do domu, w foteliku samochodowym, nie? Znajomi nam gadają, że po co takiemu maluszkowi fotelik i już nic z tego nie wiem.
W foteliku dla bezpieczeństwa,choć słyszałam,ze niektórzy wożą w gondoli

Cytat:
witam dziewczyny...

potem nadrobie...
Co się dzieje,hej???

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-09-12 o 14:14
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:19   #943
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

Żelazo dobrze się wchłania z wit c z tego co mi wiadomo, więc ja tabletkę popijałam 100 ml soku z żurawiny takiego kupowanego w sklepie z eko żywnością. Ten sok okropnie kwaśny jest, ale wyniki mi podskoczyły z 11 na 12,8 i mocz się ładnie zakwasił do odczynu 6 a nie jak miałam wcześniej ponad 7,5 więc poprawa wyników miała miejsce w dwóch aspektach ten sok piłam co drugi dzień, bo on trochę drogi jest, ale i tak działa
JA polecam tez pokrzywe do picia
Cytat:
Wózek mamy, a pogoda do
No wlasnie u mnie to samo. A musze leciec jeszcze po te wkladki laktacyjne.

Cytat:

Gratulacje z okazji wczorajszej rocznicy i miłego świętowania w weekend
Dziekujemy

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
My właśnie po pierwszej wizycie u lekarza.Szczepimy jednak 5w1 + rotawirus + pneumokoki(refundowane) i dowiedziałam się jak to jest z ta refundacją dla wcześniaków.Kwalifikują się do niej dzieci poniżej 35 tyg. ciąży i z wagą do 2490g (bodajże) także załapali się oboje
Dziewczyny karmiące mm doradźcie jakieś mleczko po którym nie będzie problemów z brzuszkiem?
To super.
Te pneumo drogie jak cholera przeciez.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
:

Biedny mężuś
Czasem mężowie pomagają żonom przy nawale pokarmu słyszłamPrzypomn iał mi się ten obrazek,który kiedyś ktoś wstawił https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
A i gratuluję rocznicy!Wszystkiego dobrego na kolejne lata pożycia!która to?

W foteliku dla bezpieczeństwa,choć słyszałam,ze niektórzy wożą w gondoli

Co się dzieje,hej???
Ale swietne foto

Ponoc moj dziadek tak babci pomagal wlasnie.
Tyle ze Oni w ogole swietnym malzenstwem byli.
Dziadek mial stope 40 a babcia 39 i jak kupila nowe buty to dziadek nosil po domu by jej rozchodzic.
Jak zapytalam Tzta czy pomoglby mi w nawale, zastoju to odpowiedzial, ze w ostatecznosci - ale w sumie nie byl zbyt przekonywujacy.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-09-12 o 14:20
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:27   #944
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:

Kochana a w którym tygodniu odstawiałaś leki?
Ja Kasiu fenka nie brałam. Miałam luteine do 32 tygodnia. Później tylko magnez i wapno.

Była u mnie położna. Ale z niej fajna kobitka. Dała mi instrukcje na przygotowanie szyjki do porodu Winko - pół lampki, drażnienie brodawek, bara bara z mężem. Dziś i jutro wieczorem mam tak zrobić i jestem w piątek na porodówce Śmiałam się, że jak mnie złapie dziś wieczorem na poród po tym winku to w szpitalu wezmą mnie za pijaczkę, bo się opije taką ilością po 9 miesiącach abstynencji
Stary 2012-09-12, 14:27   #945
alfabia
Raczkowanie

Plosem Ciotek! Oto 13 dniowa Zośka

Uploaded with ImageShack.us

i jej dzienny salonowo / kuchenny kącik na dole

Edytowane przez alfabia
Czas edycji: 2012-09-12 o 15:05
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:27   #946
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ulka u nas bebilon się sprawdza ten zwykły nic po nim nie jest iu kupy super. Co do szczepioenk to dziwne bo ja urodziłam w 36 3150 i tez mam za darmoi

ale pogoda miałam jechać założyć firmę i bo jak w taki deszcz przemiszczę się z nosidełkiem a teraz kolejny problem jak ja mam jechać poi Zuzę leje jak z cebra i ja mam leciec z Jasiem nosz cholera tego mojego Tzxeta normalnie ubije aaa i mi napisał ze jak bede chciala normalnie z nim pogadac to mam zadzwonic to mu odpisalam pogadamy za tydzien jak wrocisz alez jestem wredna

czy on nie rozumie ze ja bym sie chetnie z nim zamieniła tez bym chciala sie wystroic i lapac klientów aa coo a tak pozostaje siedzenie w domu

LadyBeatta co sie dzieje??
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:32   #947
Katee27
Zadomowienie

W ogóle to witam!
Noc kiepska,strasznie boli mnie gardło,synek w nocy się budził i kaszel go męczył,no i wędrówki do wc...Przed 7 poszłam do przychodni zapisać nas na wizytę,bo telefon ciągle zajęty,a jak uda się człowiekowi dodzwonić to już nie ma miejsc

Ja mam zapalenie gardłanarazie obyło się bez antybiotyku.Mam nadzieję,że nie będę gorączkowaćDostała m jakieś kuleczki do ssania homeopatyczne.
A synek ma zapalenie oskrzeli i antybiotyk przez 6 dni i siedzenie w domu.Choć w poniedziałek może już pójść do przedszkola.
Musimy się szybciutko kurować.

I pani doktor powiedziała,że pięknie wyglądam w ciąży,że tylko brzuszek(taaa)i że zmieniłam się na twarzy i usta(wargi)mam jakby opuchnięte,co znaczy,że chwila moment będę rodzić!!!
Mam nadzieję,że to dobra wróżba,bo ja pragnę wręcz już...
Sama jest świetną kobietą i ma chyba 5dzieci,więc liczę,że się sprawdzi jej przepowiednia

tamlin pytałam się doktorki co do tej szczepionki od polio,bo się martwiłam,choć będzie jutro już 2tyg.I powiedziała,że największe wydzielanie jest do 10dni,więc już nie ma ryzyka.Powiem Ci,że cały czas miałam przez to stresa,żeby tak szybko nie urodzić,więc pewnie Kubuś się posłuchał

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-09-12, 14:40   #948
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
witam dziewczyny...

potem nadrobie...
O rany a co ci?

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Miałam opisać Wam moje porodowe przeżycie jeszcze...

Siedziałam z tż przed tv, nagle o 16:30 tak mnie rypło w kregosłupie że myślałam że umre i potem.zaraz skurcz w dole brzucha taki że szkoda gadac.
Poszłam do wc i tam po 5 minutach znowu skurcz, wychodze i mowie mojemu ze chyba sie zaczyna bo mam okropne skurcze i to co 5 minut. Jeszcze sie pozastanawialam czy jechac do szpitala no ale pojechalismy. Tam ktg i zaraz badanie na samolocie a tu lekarka do.mnie że mam od razu na sale porodowe bo główke czuje palcami.
No to ja w tych bólach masakrycznych na te wyro do rodzenia ale nie cholery nie szło mi to parcie. Chcialam znieczulenie ale nie dali bo mowili ze trza zrobic badania przed tym a.wyniki są do godziny wiec czasu nie było. Po trzech godzinach parcia, bóli i kilku skokach na piłce gdzie malo nie zemdlałam znowu na wyro. Tż masowal mi plecy bo kregosłup wysiadł.
Zbladłam i tz mowil zeby cesarke zrobic bo ja mdleje i chyba nie dam rady.
To przyszla lekarka jakas, ja sie pytam co sie dzieje bo.latają jak wszy w koło mnie a nic nie mówią, to tż mi powiedział ze chyba cc bedzie bo jeszcze cisnienie mi skoczyło.
No i takim sposobem trafiłam nadal ze skurczami jak cholera na blok operacyjny. Tam w ciul podpisow złozylam że sie zgadzam na ZZO i cos tam jeszcze a juz nie pamietam.
Operacja ogólem trwala 45 minut a Alanek cały i zdrowy wyszedł o 20:50 co jest dla mnie najważniejsze.

A ja teraz dosc obolała mocno, a w piątek szwy mi sciągną.
Kregosłup mnie nadal boli i to bardzo, mam nadzieje że przejdzie w końcu bo nie daje rady z tym bólem
Ból kregosłupa, skad ja to znam Niestety trochę to u mnie trwa. U mnie szwy sa rozpuszczalne
Stary 2012-09-12, 14:44   #949
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Ale swietne foto

Ponoc moj dziadek tak babci pomagal wlasnie.
Tyle ze Oni w ogole swietnym malzenstwem byli.
Dziadek mial stope 40 a babcia 39 i jak kupila nowe buty to dziadek nosil po domu by jej rozchodzic.
Jak zapytalam Tzta czy pomoglby mi w nawale, zastoju to odpowiedzial, ze w ostatecznosci - ale w sumie nie byl zbyt przekonywujacy.
Świetne małżeństwo,tylko brać przykład
Mój też podobnie zareagował,ale jednak zbawienny okazał się laktator.

Cytat:
Ja Kasiu fenka nie brałam. Miałam luteine do 32 tygodnia. Później tylko magnez i wapno.

Była u mnie położna. Ale z niej fajna kobitka. Dała mi instrukcje na przygotowanie szyjki do porodu Winko - pół lampki, drażnienie brodawek, bara bara z mężem. Dziś i jutro wieczorem mam tak zrobić i jestem w piątek na porodówce Śmiałam się, że jak mnie złapie dziś wieczorem na poród po tym winku to w szpitalu wezmą mnie za pijaczkę, bo się opije taką ilością po 9 miesiącach abstynencji
Luteina wprawdzie też na podtrzymanie.A magnez łykasz cały czas?
Winko

Stary 2012-09-12, 14:51   #950
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość

Jaki fryz!A kącik piękny
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:55   #951
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
W ogóle to witam!
Noc kiepska,strasznie boli mnie gardło,synek w nocy się budził i kaszel go męczył,no i wędrówki do wc...Przed 7 poszłam do przychodni zapisać nas na wizytę,bo telefon ciągle zajęty,a jak uda się człowiekowi dodzwonić to już nie ma miejsc

Ja mam zapalenie gardłanarazie obyło się bez antybiotyku.Mam nadzieję,że nie będę gorączkowaćDostała m jakieś kuleczki do ssania homeopatyczne.
A synek ma zapalenie oskrzeli i antybiotyk przez 6 dni i siedzenie w domu.Choć w poniedziałek może już pójść do przedszkola.
Musimy się szybciutko kurować.

I pani doktor powiedziała,że pięknie wyglądam w ciąży,że tylko brzuszek(taaa)i że zmieniłam się na twarzy i usta(wargi)mam jakby opuchnięte,co znaczy,że chwila moment będę rodzić!!!
Mam nadzieję,że to dobra wróżba,bo ja pragnę wręcz już...
Sama jest świetną kobietą i ma chyba 5dzieci,więc liczę,że się sprawdzi jej przepowiednia

tamlin pytałam się doktorki co do tej szczepionki od polio,bo się martwiłam,choć będzie jutro już 2tyg.I powiedziała,że największe wydzielanie jest do 10dni,więc już nie ma ryzyka.Powiem Ci,że cały czas miałam przez to stresa,żeby tak szybko nie urodzić,więc pewnie Kubuś się posłuchał
ojejuńciu zaczyna się chyba sezon na chorowanie

szybko wracajcie do zdrowia, żeby maluszek nic nie złapał jak się urodzi

u mnie też rodzinka się uwzięła na chorowanie - mama ma wirusowe zapalenie spojówek i już mają je moje dwie siostry, tata na razie się trzyma, ale na szczęście ma urlop, więc do nas nie przyjeżdża, mam nadzieję, że do końca września się wykurują już z tych oczu - mama trzy tygodnie to ma a normalnie trwa do dwóch tygodni, masakra jakaś

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Alfabia Zosienia boska!!!

i kącik też fajowy
Stary 2012-09-12, 14:57   #952
aaliyah
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Mam takie urwanie głowy ostatnio, że nawet nie mam czasu czytać Was a co dopiero pisać.

Wczoraj miałam spotkanie z położną i jak usłyszała, że maluszek mniej sie rusza to zaraz kazała jechać do szpitala na ktg. Na szczęście wszystko jest w porządku. Nawet mi jakieś skurcze wychodziły na odczycie.

Mam w planach rodzić w ten weekend. Już z ta ciążą nie wyrabiam. Zazdroszczę szczerze wszystkim Wam, które już urodziły...
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:09   #953
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Oj jaka ślicznotka. Pucuś słodki, zabrałabym Ci ją

Cytat:
Luteina wprawdzie też na podtrzymanie.A magnez łykasz cały czas?
Winko
Odstawiłam wszystko w 37 tygodniu. I to jest najlepsze, że nawet skurczy w łydkach brak No to Kasiu jak już Jureczka wykurujesz to na podorówkę. Zakończ tą cisze, może Twój Kubuś się zlituje. Zdrówka Wam życze
Stary 2012-09-12, 15:22   #954
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogóle, to uczcijmy proszę minutą ciszy skórę mojego brzucha... Stało się to najgorsze, czego chciałam uniknąć bardzo. POPĘKAŁA!

Już nieważne były dla mnie cycki, pośladki, chciałam ocalić chociaż brzuch i uda! Zostały ocalone tylko uda (jak na razie)...

jeeee, mój brzuch zaczą strzelać w ostatnich tygodniach
I to tak że jestem przerażona i urażona
Jak mogły mnie te rozstępy tak potraktować okrutnie no

Cytat:
Nie smutaj sie
Swoja droga chyba kazda z nas cos takiego w ciazy przechodzi/ła

Iwoncia czekalam na Twoj opis porodu.
Kazdy Twoj post wywoluje momentalnie u mnie banana na twarzy

eeeej, a co Cie rozbawiło bo mnie to do śmiechu nie było ani troszkie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
no no ekspres daj kregosłupowi jeszcze tydzien i bol minie jak reka odjal

mam nadzieje bo umieram a brzuch po operacji ciąży jakos w dół.

Cytat:
Iwonko słodziutki syneczek. Taki malusi jest - też chce już swojego. A poród ekspres miałaś i tak się pocieszam, że jak przeżyłaś i bardzo nie narzekasz to ja też wytrzymam. A powiedz mi moja droga jak sprawa z wagą u Ciebie wygląda?
Dzieki kochana
Przeżyłam bo znieczulenie do cesarki działało a te bóle parte dla mnie koszmar - jak mam byc szczera

W ciązy ważyłam 79kg, przytyłam 1kg tylko i taką wage miałam do końca.
Po porodzie waże teraz 70 równe z czego po prostu jestem bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Iwoncia, Zielona ślicznych macie synków.

DZIEKUJE

Cytat:

To super,bardzo się cieszę,że i Twój małżonek się odnalazł.
A niuńko słodziachny,no i jakie ma oryginalne niedrapki

One do tego sluzyc nie miały

Cytat:
Ból kregosłupa, skad ja to znam Niestety trochę to u mnie trwa. U mnie szwy sa rozpuszczalne
To czemu ja mam nie rozpuszczalne kurdeeeeeee
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:23   #955
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Taaa ja nie wiem czy te sposoby coś dają, codziennie uprawiam dwa razy seks, codziennie robie masaż brodawek i nic... Z winem nie będę eksperymentować, bałabym się o tętno dzidzi.

Dokupiłam dziś sól fizjologiczną w ampułkach, wodę morską,paracetamol w kropelkach i czapeczkę bawełnianą bez sznurków do szpitala.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:30   #956
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Taaa ja nie wiem czy te sposoby coś dają, codziennie uprawiam dwa razy seks, codziennie robie masaż brodawek i nic... Z winem nie będę eksperymentować, bałabym się o tętno dzidzi.

Dokupiłam dziś sól fizjologiczną w ampułkach, wodę morską,paracetamol w kropelkach i czapeczkę bawełnianą bez sznurków do szpitala.
Wino podobno działa rozkurczowo. Ja też nie zamierzam korzystać. Ale jestem podobno na dobrej drodze skoro męczą mnie te skurcze jak na okres. Świadczy to o tym, że szyjka się przygotowuje.
A moja szyjka już podobno "przygotowana" od połowy sierpnia. I bądź tu mądra
Stary 2012-09-12, 15:30   #957
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

nie wyobrazam sobie inaczej niz w foteliku.

Cytat:

jaka slodziachna wchodzi jeszcze w 56 czy tylko 62 ubierasz?

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Eeej, no właśnie! Dzisiaj już środa, a w tym tygodniu jeszcze żadnego, nowego maluszka nie mieliśmy! Ba, zaraz stuknie tydzień od ostatnich dzieciaczków Zielonej i Karolluki. No, już wystarczy tego zastoju. Jak zaczniecie rodzic to pewnie masowo wszystkie jednego dnia.

Muminku co u Was? Widzę, że nas podglądasz.

I od wczoraj jeszcze myślę co z aloy, bo ona chyba jeszcze jakiś czas temu w szpitalu była, a bardzo dawno się do nas nie oddzywała.

No i od Angel też cisza ostatnio. Wiadomo chociaż czy są już w domku?

ja tak czuje ze bedzie wysyp w przyszlym tyg ja sama pojde pod noz a jestem przeciez z samego konca wrzesnia

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:33   #958
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Iwonka tą wagę to ładnie w ciula zrobiłaś
Brzuchem się nie przejmuj - moje rozstępy też większe niż były

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja tak czuje ze bedzie wysyp w przyszlym tyg ja sama pojde pod noz a jestem przeciez z samego konca wrzesnia
Ja planuje jeszcze w tym tygodniu - może być jutro na przykład
Stary 2012-09-12, 15:33   #959
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Wino podobno działa rozkurczowo. Ja też nie zamierzam korzystać. Ale jestem podobno na dobrej drodze skoro męczą mnie te skurcze jak na okres. Świadczy to o tym, że szyjka się przygotowuje.
A moja szyjka już podobno "przygotowana" od połowy sierpnia. I bądź tu mądra
No skoro rozkurczowo działa, to chyba bez sensu, bo mamy mieć skurcze, nie?

Mnie też już męczą te miesiączkowe bóle... Ale szyjka podobno może w ciągu godziny zmienić swoją "sytuację", więc się nie przejmuję, że w poniedziałek była na "luźny palec"
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:38   #960
alfabia
Raczkowanie

Cytat:

To czemu ja mam nie rozpuszczalne kurdeeeeeee
Pewnie niegrzeczna byłaś

A serio to zależy od szpitala

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

jaka slodziachna wchodzi jeszcze w 56 czy tylko 62 ubierasz?
Dzięki. Na numerki na ubraniach się już nie przyglądam. Po prostu te małe odkładam. A na razie to same kaftaniki, są za krótkie, wygląda jak niesforny dyzio
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości