|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
a jak u Ciebie z lozyskiem? nic nie mowia? dzidziol silny! nie daje sie!! moj tez systematycznie zalewany krwia i daje rade!!! lezymy i wdech-wydech... teaz odnosze takie wrazenie + nie przerobiona zaloba po stracie... Scarlett a jakies pozytywy??? widzisz?
|
|
|
|
#3902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W garażu każdy ma to, na to zapracuje, często podpierając się nosem na dyżurach. Dla mnie ważne jest żeby samochód jeździł, bo po 32 godzinach w pracy jazda komunikacją, to nie to o czym marzę. Mamy to na co nas stać za moich 300 godzin pracy w miesiącu + pensja TŻta, który ma lepiej płatną i mniej czasochłonną pracę niż ja. Ciężko pracujemy i uczciwie zarabiamy, więc nie uważam, że mam się tego wstydzić. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- [QUOTE=Moderna;36478339] a mnie sie wydaje, ze to wlasnie Twoje zycie jest bardzo smutne ![]() /QUOTE] Cytat:
Jasne, nie ma jak psychologia na forum. A w czym konkretnie? W ciąży? W posiadaniu dziecka? Nie rozumiem pytania |
||
|
|
|
|
#3903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale termin to już chyba na maj co?Cytat:
|
|
|
#3904 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Widze ze ty to masz ciągle jakieś problemy jak nie wózek na klatce, to zmywarka albo słońce A zmywarke sprzedaj i sobie zrob szafke skoro tak cie wkurza![]() Cytat:
u mnie bylo tak samo Cytat:
czym jak widac wiele osob denerwujeszCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3905 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a to tylko o was dobrze świadczy że zamiast oszczędzać na dziecku to oszczędzicie na mieszkaniu jesli ktos chce zyc ponad stan i kupowac body po 30 zł markowe i wozek za 3500 zł to nie bedzie go stać. Kazdy zyje wg swojego poziomu i tyle. Ja zainwestuje w wózek 1500 zł bo całą wyprawke już mam w domu, inaczej pewnie kupiłabym uzywany itd. każdy sobie rzepkę skrobie ![]() Cytat:
![]() a masz racje ze dziecko to jedna wielka niewiadoma wiec nie ma sie co za wczesu wymądrzać Cytat:
![]() a niestety warunki tworzy dziecko i niestety widać ze doświadczenia nie ma bo dziecko=rutyna, czyli spanie o tych samych porach. Spróbujesz kiedyś uspać dziecko 2 godziny później to zobaczysz jaki będziesz mieć uroczy sajgon. Po tym co piszesz widac i czuć że poprostu jesteś niedoswiadczona i tym koncze dyskusje. Cytat:
![]() bo przyzierność się tyczy (chyba) tylko ZD a genetyczne reszty wad a witaminy D nie jestesmy w stanie przedawkowac przez słońce, dziecko i tak dostaje kropelki z wit D. i przestań tu wypisywać głupoty bo i mi cisnienie rośnie. Możesz sobie pisac teorie z internetu ale nie głupoty bo jeszcze ktoś równie niedoświadczony to przeczyta i pomyśli że w ciąży nie wolno malin a dzicko trzeba chować a nie osłaniać przed słońcem!
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-09-12 o 15:01 |
|||||||
|
|
|
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w ciazy. w swoim stanie. w perspektywach.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-09-12 o 15:07 |
||
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Scarlett - jesteś bardzo radykalna. Nawet takie podejście nieco rozumiem, bo wiem, jak widziałam macierzyństwo przed pierwszym dzieckiem. Czasem aż było mi żal malucha, że będzie miał taką sukowatą matkę, a nie ciepłą, czułą...
No i... zmieniłam się. Macierzyństwo mnie zmieniło nie do poznania. Teraz uważam, że jestem mega ciepłą mamą i troszczę się o swoje dziecko z całych sił.Myślę, że nie ma co bawić się w alkaidę, jeśli nie zajmowało się bezbronną, ufną i zakochaną w Tobie kruszynką. A co do szczęścia i dzieci. Ludzie szczęśliwi też chcą dzieci, a nie ludzie nieszczęśliwi, którzy wypełniają jakieś braki i w ten sposób leczą swoją psyche.
|
|
#3908 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę! i za fotkę!Cytat:
...ja też wychodziłam na południowy spacer z dziećmi...-dobrze,że nie jestem sama....Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
amen.Cytat:
I myślę ,że co do szczęścia to kwestia względna...Myślisz ,że są tu same kwoki które się urodziły i już planowały potomstwo?...że przed dziećmi nie byłyśmy szczęśliwe?Ja byłam,byłam nawet przed poznaniem Tż.Poprostu jak go poznałam-dowiedziałam,że mogę być jeszcze bardziej szczęsliwa,jak urodziłam dzieci to się dowiedziałam ,że i jeszcze ,jeszcze bardziej można ....Pamiętajmy,że dzieci są dla nas -a MY dla dzieci-one też muszą być szczęśliwe z nami i nie da się tego kupić .Nigdy bym już teraz nie powiedziała,że mogłabym bez dzieci-i One o tym wiedzą ,że zawsze były chciane. |
|||||||||
|
|
|
|
#3909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytei piekne zdj ![]() Cytat:
trzymam kciuki żeby przeszło Cytat:
też tak mialam jak sie wystalam 2 godziny w kolejce na wizyte
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
probuje zwalic to na hormony.
![]() :brzyda l: wtedy lykne nawet takie teksty...Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja tez na pocztątku z Julką mieszkaliśmy u teściów i jakoś nikt w tym nie widział problemu tak więc Tasia głowa do gorymi tez na wizycie podskoczylo ciśnienie ale wiem ze to od tego ze sie stresowałam opóźnieniem i innymi ale lekarka kazała mi mierzyć cisnienie do następnej wizyty
|
|
|
#3912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tydzień czy dwa będzie sajgon, a potem spokój jak się przestawi Cytat:
Przy wszystkich moich dolegliwościach niewątpliwym pozytywem ciąży jest to, że ja niecałe 7 miesięcy się skończy. Ciąża to dla mnie czas, który trzeba przetrwać, żeby mieć biologiczne dziecko i tyle. Zoperuję wreszcie nerki, skończą się na pewien czas problemy z kamicą. TŻ będzie chodził pewnie z jeszcze większym bananem na twarzy niż zwykle, który dramatycznie się powiększył jak w czasie usg zobaczył bijące serce. Perspektywy inne? Nie wiem, zależy jak się wszystko potoczy. Jeśli dziecko przeżyje, no to będziemy się nim zajmować; jeśli nie nie będziemy się już starać o kolejną ciążę. |
|||
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z przyjemnością bo mąż nie za bardzo lubi zupy więc będę miała jeszcze ze 2 dni |
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
![]() Jestem tegoroczną mamą październikową, ale z sentymentu zawsze podczytuję pierwszy wątek każdych kolejnych mam. Lubię choć po cichutku jeszcze raz przeżywać z Wami te pełne wrażeń, pierwsze tygodnie. Czytając Wasz wątek już niejednokrotnie włos jeżył mi się na głowie, gdy czytałam wiadomości scarlett26. Piszę w sumie tylko z małym apelem... scarlett26 weź zrób wszystkim wspaniałą przysługę i zniknij z tego wątku. Jesteś tak toksyczną osobowością, że aż przykro patrzeć. Rozsiewasz dookoła siebie mnóstwo negatywnej energii, której pozostałe dziewczyny na wątku w tym momencie zupełnie nie potrzebują. I guzik prawda... nie chodzi tutaj o żadne wielkie dyskusje. Każda konwersacja z Tobą przecież i tak jest przegrana, bo Ty zawsze masz rację i wszystko wiesz najlepiej, a negowanie i krytykowanie wszystkich pozostałych wypowiedzi, to masz chyba już zaprogramowane. Nie chodzi o odmienność poglądów... ja mam wrażenie, że robisz to wszystko z przekory. A dzisiaj zdecydowanie przesadziłaś. Forum owszem... służy do wyrażania opinii, ale nie do krytyki czyjegoś życia. Przecież Ty nawet nie znasz tych kobiet, więc jak możesz w ogóle wygłaszać opinię, że na czyimś miejscu nie zaszłabyś teraz w ciążę? Zajmij się kobieto teraz swoim życiem, bo z tego co widzę to Ty we własnym masz więcej bałaganu niż cała reszta dziewczyn z wątku razem wziętych. I bycie lekarzem i zarobki 5 tys. miesięcznie nie czynią Cię lepszym człowiekiem od innych. Aaa... to nie jest żadna prowokacja z mojej strony. Nie zamierzam więcej udzielać się w tym wątku. Po prostu krew mnie zalała jak zaczęłam dzisiaj czytać te głupoty i stwierdziłam, że nie mogę tego przemilczeć. ![]() Wybaczcie dziewczyny, ale musiałam. Życzę Wam samych cudownych chwil przez całą ciążę i szczęśliwych rozwiązań za te kilka miesięcy.
|
|
#3915 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że znowu się atmosfera zagęszcza.. ech, kurcze, takie nerwy nie są dobre dla Kruszynek..
Mokka trzymajcie się Ty i MaleństwoPtaszysko dziękuję! dzisiaj się chyba w takim razie wybiorę do apteki i wreszcie kupię te kwasy... zwłaszcza, że ostatnio prawie w ogóle nie jem ryb ![]() chyba najwyższa pora, żebym się wzięła za obiad.. może jakąś zupkę szpinakową zrobię, hmm
|
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwita? ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- przed ciaza jadlam zupy sporadycznie. teraz mam parcie jak nigdy ![]() w lodowce mam powekowane zupy przez mame ![]() dzis zas byla pyszna zupa z eko-dyni przyniesiona przez przyjaciolke. szpinakowa tez bym wciagnela ![]() ![]() (sorry ze pisze bez polskich liter, ale jestem aktualnie lezaca i tak mi wygodniej. tym jednym palcem )
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne lepiej podawać dziecku wit D i liczyć ze wsytarczy niż dostarczać ją oprócz tego naturalnie.. próbujesz grać mądrą ale przykro mi - nie jesteś.
Zresztą lekarzem też nie więc może się przejdź i zapytaj, bo lekarz jak widzi blade dziecko to zawsze pyta czy przebywa na słońcu bo troche musi! Nie opalać się, ale przebywać i własnie taka parasolka wspaniale przepuszcza tyle ile trzeba. I tak masz racje 2 tyg dziecko sie przestawi, a co jak znow Twoje plany się przestawią? Następny miesiąc afer. Faktycznie aż się nie chce udzielać na forum bo takie głupoty piszesz i jeszcze w to wierzysz. Poczekamy zobaczymy ![]() ide do domu a wy się tu użerajcie chociaż niestety na głupote rady nie ma
|
|
|
|
|
#3918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Trzymaj się jakoś...Cytat:
![]() pewnie ,że można,tylko tego nigdy nie powie prawdziwa Matka. Cytat:
Dla Matki w takiej sytuacji nie ma "JEŚLI"? Jak to jeśli? Jestem mamą i nie widzę innej sytuacji,dziecko musi przeżyć i tyle.Nawet jak nie ma nadzieji jak wszystkie fakty są za chorobą ,śmiercią to w rodzicach nadzieja umiera ostatnia.Boże ,co ty masz za podejście-aż mi ciary przechodzą....nawet suki są bardziej uczuciowe.... |
|||
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
ojejj.. 4 tygodnie nic nie robienia i lezenia daje sie w koncu we znaki
przytylam... jeszcze w tamtym tygodniu waga szla w dol, a teraz mam 2kg na plusie w porownaniu z zeszlym tygodniem ![]() brzuchol juz widoczny, a to pewnie ze wzgledu na lekkie otluszczenie brzuszka, miesnie pochowaly sie chyba na plecach ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
(gdyz sama nie mam polskich znakow )
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybaczamy
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam "sutki" i myślałam że padnę ze śmiechu
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
- biorę przykład!---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
...no to ja też -teraz ![]() |
|
|
|
|
|
#3924 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(brak polskich znaków to pewnie wszystkie Dziewczyny wybaczą )a powiedzcie Dziewczyny, czy macie może plan robienia zdjęć rosnącego brzuszka? wiecie, tak systematycznie, żeby było widać postępy.. a może któraś z Was już nawet zaczęła? ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poki co jade na łasce (tu byla potrzebna polska litera
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to nie wiem, czemu jeszcze nie zaczęłam ![]() aaaa moj ulubiony serial wlasnie leci na pro7 ![]() How I met your mother ![]() bede Was podgladac jednym okiem
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co kochana, eh w sumie zachowam to dla siebie co mysle o tobie, bo moze ci sie jeszcze spodobac to i podbudowac twoje NIECO zachwiane ego. to tyle w tym temacie dziekuje za wysluchanie |
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W 13stym mam mniejszy Pewnie przez to,że na początku miałam wilczy apetyt a teraz się trochę opanowałam
|
|
|
#3929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się nawet nie chce już do tej niby pani dr nic mówić, więc zlejcie dziewczyny, spoko, niech sobie zarabia ile chce, żadne pieniądze świata nie są warte zamiany na takie siano w głowie i kupkę nieszczęśliwych kompleksów. Zwłaszcza, że niestety prawdziwe kompleksy wychodzą, wielka ekscytacja z pensji stażysty i mniemanie jakie to nie są wielkie pieniądze że ją stać na ratę ![]() ![]() To mniej więcej ten poziom co sugerowanie, że ktoś jej może zazdrościć że niby kończyła medycynę.. no komedia, ale takie rzeczy niestety wynosi się z domu, a jak widać po wypowiedziach i relacjach z rodziną, niezła patologia. W sumie bardziej mi jej szkoda i żal, niż jakiekolwiek inne uczucia, bo widać z daleka jaki pomimo "stanu posiadania" to po prostu biedny człowiek. Swoją drogą da się tu serio ignor włączyć ? jest taka funkcja ? ale ważniejsze Mokka_83 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki i dobrze, że się odezwałaś bo się martwiłyśmy. ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

Nie było mnie od soboty, bo w niedzielę wylądowałam w szpitalu

Własnie zrobiłam test i wyszły 2 kreseczki
ale termin to już chyba na maj co?

Dzidziol urósł o 1 dzień za dużo, więc bardzo dobrze i dziś mamy równy 12 tc wg OM i USG
No nic... Położyli mnie na oddziale, kazali odstawić lutkę i dostałam dupka. Stwierdziliu mnie poronienie zagrażające. Było 1 małe krwawienie w nd i pon. Ale oprócz tego cały czas dość obfite brązowe brudzenia. Zbadali mnie we wtorek - usg i szyjka... Matko, jak mnie ten lekarz okrutnie wymęczył... ryczeć mi się chciało, tak mi brzuch wydusił... I bałam się, że we wtorek powtórka z rozrywki... No ale wczoraj na obchodzie lekarz stwierdził że leżę dalej a badnie dziś. Dziś oczywiście wynik badania taki jak w niedz i poniedz - tzn. stwierdzili dużo czekoladowego śluzu (jak to uroczo nazwali
... no i dotarłam o 12stej do domu
05.07.2008 

trzymajcie się Ty i Maleństwo