Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 14:46   #3901
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Powiem Wam Kochane, że psychicznie to już na skraju jestem Nie było mnie od soboty, bo w niedzielę wylądowałam w szpitalu
boshe.... wspolczuje bardzo.
a jak u Ciebie z lozyskiem? nic nie mowia?
dzidziol silny! nie daje sie!! moj tez systematycznie zalewany krwia i daje rade!!!
lezymy i wdech-wydech...

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

a mnie sie wydaje, ze to wlasnie Twoje zycie jest bardzo smutne
teaz odnosze takie wrazenie + nie przerobiona zaloba po stracie...

Scarlett a jakies pozytywy??? widzisz?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 14:51   #3902
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
heh w naszych warunkach klimatycznych upaly zdarzaja sie stosunkowo rzadko. zwlaszcza na wiosne. mysle ze kazda w miare rozsadna matka nie wystawi dziecka na +26 bez ochrony...
masz bardzo radykalne poglady. i patrzenie na swiat przez swoj pryzmat...
witamina D przyda sie mlodemu czlowieczkowi...

pokaz lekarzu co masz w gararzu...
rownie dobrze 10000 moze nie starczyc...
moja mama mawia "jak jest kon to i jest na dyszel"....
witamina D w nadmiarze powoduje kamicę nerkową, coraz częstszą już u niemowląt

W garażu każdy ma to, na to zapracuje, często podpierając się nosem na dyżurach. Dla mnie ważne jest żeby samochód jeździł, bo po 32 godzinach w pracy jazda komunikacją, to nie to o czym marzę.

Mamy to na co nas stać za moich 300 godzin pracy w miesiącu + pensja TŻta, który ma lepiej płatną i mniej czasochłonną pracę niż ja. Ciężko pracujemy i uczciwie zarabiamy, więc nie uważam, że mam się tego wstydzić.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

[QUOTE=Moderna;36478339]
a mnie sie wydaje, ze to wlasnie Twoje zycie jest bardzo smutne
/QUOTE]

Cytat:
teaz odnosze takie wrazenie + nie przerobiona zaloba po stracie...

Scarlett a jakies pozytywy??? widzisz?
Nie rozumiem oburzenia ze szczęścia bez dziecka! Można być i już!

Jasne, nie ma jak psychologia na forum.

A w czym konkretnie? W ciąży? W posiadaniu dziecka? Nie rozumiem pytania
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 14:55   #3903
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość

chyba do Was dołącze Własnie zrobiłam test i wyszły 2 kreseczki
jak narazie to byłbyto z moich wyliczeń 3-4 tydzień
witamy i gratulujemy ale termin to już chyba na maj co?
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A mnie właśnie naszło na zupę pomidorową więc szybko zrobiłam i zjadłam 2 talerze
podziel się

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 14:56   #3904
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Witaj
A mnie właśnie naszło na zupę pomidorową więc szybko zrobiłam i zjadłam 2 talerze
ja wczoraj skończyłam garnek pomidorowej

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
My już po wizycie, cali i zdrowi Dzidziol urósł o 1 dzień za dużo, więc bardzo dobrze i dziś mamy równy 12 tc wg OM i USG
Tańczył w tym brzuchu tak że gin nie mógł zmierzyć przyzierności ale w koncu się udało nie wierzę że mam takiego w brzuchu i na dodatek jak mozna nie czuć ze on tak tańcuje
super cudo

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Dla mnie głupotą jest wychodzenie w południe, zwłaszcza z malutkim dzieckiem, latem, w największy upał. Kremy z filtrem mają rejestrację od 6 m-ca życia, nie zamierzam dzieciaka spalić na słońcu, sama smażyć się też nie lubię. TŻ akurat chodzi do pracy na 8 godzin, ma bardzo szerokie widełki kiedy może przyjść i wyjść. Ja uważam, że szczególnie późną wiosną i latem właśnie późne popołudnie i wieczór to będzie najlepsza pora.
a ja tam wychodziłam w lecie z Julką na spacery, zawsze jest jakieś wyjście albo osłonić albo spacerować w cieniu, paku itp
Widze ze ty to masz ciągle jakieś problemy jak nie wózek na klatce, to zmywarka albo słońce A zmywarke sprzedaj i sobie zrob szafke skoro tak cie wkurza

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Zależy od pogody, temperatury itd.
Mam IQ ponad przeciętne a z dzieckiem w południe wychodziłam. IQ podpowiadało mi, żeby zabrać parasolkę chroniącą przed słońcem i patrzeć, żeby małe się nie przegrzewało, co nie było ciężkie jak jest 23-25C.
Mały spał, ja się opalałam. Wilk syty i owca cała. Nie jest to wg mnie głupie.
u mnie bylo tak samo

Cytat:
Dyskutujemy sobie, a co.... Przecież tylko dzięki temu to forum żyje
..
ty nie dyskutujesz tylko za wszelką cenę chcesz przekonać że to ty masz racje czym jak widac wiele osob denerwujesz

Cytat:
Ciekawe, bo w cieniu też można się spiec na raka, tak samo taka tetra to tylko cień da, spowoduje, że jest chłodniej, ale skóry nie ochroni

wierzysz w nią? bo ja nie. zresztą czy w czasie całego spaceru będziesz tak wędrować z dzieckiem żeby całe było non stop osłonięte parasolką?
No to ty siedź sobie w domu cały dzień ale chociaż nie wpieraj ze to najlepsze wyjście

Cytat:

-

Widać żadna z Was nie była szczęśliwa przed ciążą. Smutne.

Chciane i zaplanowane - tylko z odmiennych pobudek, TŻ chce dziecka dla dziecka, ja dziecka dla TŻta. Byłam z Nim zawsze bardzo szczęśliwa i bez dziecka, i myślę, że byłabym nadal.
A skąd ty możesz wiedziec jakie byłyśmy widać za to że ty nigdy nie będziesz szcześliwa będąc w ciąży

Cytat:
Witajcie Laseczki, nadrobię Was przy okazji bo strasznie naprodukowałyście przez te 4 dni
Powiem Wam Kochane, że psychicznie to już na skraju jestem Nie było mnie od soboty, bo w niedzielę wylądowałam w szpitalu Krwawienia mi się nasiliły, a tym które pojawiło mi się z soboty na niedzielę w nocy byłam przerażona... było tak obfite i do tego potem sączyło się do rana. Rano stwierdziłam, że nie ma żartów, bo kolejnej takiej nocy nie zniosę... a może i dziecko też W szpitalu gdy mnie zbadali, lekarz powiedział, że z dzidzią wszystko ok a to krwawienie to jakiś nowy krwiak A przypominam Wam, że w piątek byłam u mojej gin i powiedziałą, że żadnego krwiaka nie ma, że pękają mi słabe naczynka No nic... Położyli mnie na oddziale, kazali odstawić lutkę i dostałam dupka. Stwierdziliu mnie poronienie zagrażające. Było 1 małe krwawienie w nd i pon. Ale oprócz tego cały czas dość obfite brązowe brudzenia. Zbadali mnie we wtorek - usg i szyjka... Matko, jak mnie ten lekarz okrutnie wymęczył... ryczeć mi się chciało, tak mi brzuch wydusił... I bałam się, że we wtorek powtórka z rozrywki... No ale wczoraj na obchodzie lekarz stwierdził że leżę dalej a badnie dziś. Dziś oczywiście wynik badania taki jak w niedz i poniedz - tzn. stwierdzili dużo czekoladowego śluzu (jak to uroczo nazwali) Tyle, ze to to wiedziałam sama, bo widzę co mam na wkładce... Tyle, że lekarz dziś oznajmił, gdy razem z drugim wpatrywali się w moją szyjkę, że te plamienia, to musząbyć z małej nadżerki, którą u mnie stwierdzili Nikt mi nigdy nadżerki nie stwierdził... Poza tym - nie wiem, może się nie znam, ale czy przy nadżerce bolałoby podbrzusze? Co ma piernik do wiatraka? Przecież ona jest usytuaowana na ściance szyjki 2-3 cm nad ujściem. Kurde... tylko mętlik w głowie mam... 3 różnych lekarzy i 3 różne diagnozy Dostałam receptę na dupka i gynalgin... 60zł w aptece zostało... no i dotarłam o 12stej do domu Z tym, że nie wiem czy to dobrze... Lekarz powiedział, że jak chcę to mogę nadal leżeć, ale tabletki dostanę te same w szpitalu co i w domu, więc mogę iść do domu i gdyby coś się nasilało to wrócić... Echhh... jeszcze tylko 2 dni tego pechowego 13stego tygodnia... Niech już się zacznie 14sty
kochana trzymaj się dzielnie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 14:57   #3905
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Jeny, jak mój pójdzie do pracy na 6 rano, to wraca o 14.30, często tak robi i się cieszy, że ma jeszcze tyle dnia przed sobą. Jak wróci, to pójdzie; jak dziecko na spacerze nie będzie to też nic się nie stanie, zawsze je mogę w gondoli na taras wystawić
jak wróci o 14:30 to fajnie, ale pisać że dziecko ma nie wychodzić na spacer bo nie ma kto wózka znieść albo żeby uzależnić się do końca pracy TŻ to nadal dla mnie poprostu głupie

Cytat:
Mam IQ ponad przeciętne a z dzieckiem w południe wychodziłam. IQ podpowiadało mi, żeby zabrać parasolkę chroniącą przed słońcem i patrzeć, żeby małe się nie przegrzewało, co nie było ciężkie jak jest 23-25C.
Nie całe lato mamy po 30 stopni

Cytat:
A co z ochroną UV? Parasolka jej nie daje. Ja się nie opalam, bo nie lubię i nie zamierzam się pomarszczyć szybciej niż kalendarzowo przewidziane.
Parasolka daje wystarczająco cienia żeby dziecka nie spiekło a promienie są potrzebne bo inaczej dziecko będzie miało niedobór witaminy D. Taka przeciez jesteś poinformowana więc nie mam pojęcia jak mogłaś przeoczyć jakże ważną informacje.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
No sorry, ale teraz to aż się zatrzęsłam...
Gdyby każda kobieta tak myślała, to 50% tych, co mają dzieci, po prostu by ich nie miało.
Stać nas na dziecko, ale nie przy jednoczesnym buleniu 1600 pln za mieszkanie - teraz te pieniądze będą po prostu szły na dziecko i tyle.
Kochana po co te nerwy, za miłość na szczeście się nie płaci. Za bycie odpowiedzialnym i opiekuńczym też a to tylko o was dobrze świadczy że zamiast oszczędzać na dziecku to oszczędzicie na mieszkaniu jestem zdania ze na dziecko stac prawie kazdego, bo wozek i akcesoria mozna kupic naprawde za male ceny i uzywane a mamy tez 9 miesiecy zeby uzbierac troche pieniazkow jesli ktos chce zyc ponad stan i kupowac body po 30 zł markowe i wozek za 3500 zł to nie bedzie go stać. Kazdy zyje wg swojego poziomu i tyle. Ja zainwestuje w wózek 1500 zł bo całą wyprawke już mam w domu, inaczej pewnie kupiłabym uzywany itd. każdy sobie rzepkę skrobie

Cytat:
Jestem pewna, że kremy z filtrem dla maluchów do 1 miesiąca życia. Nie pamiętam, jakie ale są.
Mało tego - oceniam cień jako bardziej skuteczną ochronę od filtrów chemicznych.
Naprawdę życie z dzieckiem nie jest idealnie wpisane w jakiś rozkład i zasady - okazuje się, że dziecko nienawidzi wózka i jedynie możesz z nim wyjść w czasie najdłuższej drzemki, która robi sobie w południe - inaczej jest masakra na spacerze. I co? Wtedy nie wychodzisz z maluchem, czy w upał bierzesz go w chustę, nosidełko? Wystawiasz na balkon?
kremy są chodźby z nivea
a masz racje ze dziecko to jedna wielka niewiadoma wiec nie ma sie co za wczesu wymądrzać

Cytat:
C
Co ma do nienawidzenia, kwestia przyzwyczajenia. Pytanie, kto dyktuje warunki - Ty czy dziecko? Jak sobie robi najdłuższą drzemkę w południe, to też go można od tego odzwyczaić, przestawić na inne godziny. Ja uważam, że z dzieckiem wszystko można, tylko trzeba to wypracować.
wierzysz w nią? bo ja nie. zresztą czy w czasie całego spaceru będziesz tak wędrować z dzieckiem żeby całe było non stop osłonięte parasolką?
Parasolka się wygina w którą strone chcesz i kazdy kto ją ma i uzywał wie że zasłoni dziecko
a niestety warunki tworzy dziecko i niestety widać ze doświadczenia nie ma bo dziecko=rutyna, czyli spanie o tych samych porach. Spróbujesz kiedyś uspać dziecko 2 godziny później to zobaczysz jaki będziesz mieć uroczy sajgon. Po tym co piszesz widac i czuć że poprostu jesteś niedoswiadczona i tym koncze dyskusje.

Cytat:

bardzo sie ciesze!!!
hm juz sie pogubilam. mialas przeziernosc zbadana to co bedzie badane na tym genetycznym?
Miałam przyzierność chociaż lekarz się namęczył bo takie dziecko ruchliwe ale dodatkowo bede miec badaną we wtorek na genetycznym no i reszte czyli rączki nózki serduszko wszystkie dokładne pomiary, a przedewszystkim sprawdzanie czy nie ma zadnej wady
bo przyzierność się tyczy (chyba) tylko ZD a genetyczne reszty wad

a witaminy D nie jestesmy w stanie przedawkowac przez słońce, dziecko i tak dostaje kropelki z wit D. i przestań tu wypisywać głupoty bo i mi cisnienie rośnie.
Możesz sobie pisac teorie z internetu ale nie głupoty bo jeszcze ktoś równie niedoświadczony to przeczyta i pomyśli że w ciąży nie wolno malin a dzicko trzeba chować a nie osłaniać przed słońcem!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-09-12 o 15:01
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 14:59   #3906
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
witamina D w nadmiarze powoduje kamicę nerkową, coraz częstszą już u niemowląt
akurat ten poroblem znam znakomicie i nie zdarza sie to od przebywania na zewnatrz.

Cytat:
Ciężko pracujemy i uczciwie zarabiamy, więc nie uważam, że mam się tego wstydzić.
uwazasz, ze ktos kogo nie stac na rate nie pracuje uczciwie??? gdyby nie moj konkubent w zyciu nie stac by mnie bylo na nasze mieszkanie. a uczciwie pracuje. czesto z nadgodzinami. swego czasu na 1,5 etatu + 3 zlecenia.

Cytat:
A w czym konkretnie? W ciąży? W posiadaniu dziecka? Nie rozumiem pytania
w ciazy. w swoim stanie. w perspektywach.

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2012-09-12 o 15:07
Stary 2012-09-12, 15:08   #3907
megi-megi
Zakorzenienie

Scarlett - jesteś bardzo radykalna. Nawet takie podejście nieco rozumiem, bo wiem, jak widziałam macierzyństwo przed pierwszym dzieckiem. Czasem aż było mi żal malucha, że będzie miał taką sukowatą matkę, a nie ciepłą, czułą... No i... zmieniłam się. Macierzyństwo mnie zmieniło nie do poznania. Teraz uważam, że jestem mega ciepłą mamą i troszczę się o swoje dziecko z całych sił.
Myślę, że nie ma co bawić się w alkaidę, jeśli nie zajmowało się bezbronną, ufną i zakochaną w Tobie kruszynką.

A co do szczęścia i dzieci. Ludzie szczęśliwi też chcą dzieci, a nie ludzie nieszczęśliwi, którzy wypełniają jakieś braki i w ten sposób leczą swoją psyche.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 15:09   #3908
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
My już po wizycie, cali i zdrowi Dzidziol urósł o 1 dzień za dużo, więc bardzo dobrze i dziś mamy równy 12 tc wg OM i USG
Tańczył w tym brzuchu tak że gin nie mógł zmierzyć przyzierności ale w koncu się udało nie wierzę że mam takiego w brzuchu i na dodatek jak mozna nie czuć ze on tak tańcuje
Mam zmniejszoną luteine i wizyte za 2 tyg.
Przed USG miałam ciśnienie 160/80 ale jak wróciłam z USG (jest u góry) to wróciło do normy czyli 120/80
Mam pozwolenie na współczycie ale jak narazie się cykam
We wtorek jedziemy z TŻ na USG genetyczne
To że mnie boli kość ogonowa to stety niestety normalne i tak już będzie. Mam zmniejszoną luteine do 4 tabl na szczęście
a teraz pokazuje dzidziola który do was macha
za wizytę! i za fotkę!
Cytat:
...och to dobrze,już myślałam,że z moim IQ coś nie tak...ja też wychodziłam na południowy spacer z dziećmi...-dobrze,że nie jestem sama....
Cytat:
Jestem pewna, że kremy z filtrem dla maluchów do 1 miesiąca życia. Nie pamiętam, jakie ale są.
Mało tego - oceniam cień jako bardziej skuteczną ochronę od filtrów chemicznych.
Nie wiem, czy widziałyście kiedyś - mamy zakrywają wózki np. pieluszką tetrową dodatkowo. Czasem moczą tę pieluszkę, żeby jeszcze chłodziła.

Naprawdę życie z dzieckiem nie jest idealnie wpisane w jakiś rozkład i zasady - okazuje się, że dziecko nienawidzi wózka i jedynie możesz z nim wyjść w czasie najdłuższej drzemki, która robi sobie w południe - inaczej jest masakra na spacerze. I co? Wtedy nie wychodzisz z maluchem, czy w upał bierzesz go w chustę, nosidełko? Wystawiasz na balkon?

Cytat:
a co zrobisz jak dziecko będzie wymagało więcej niż 1600? nie życzę Ci tego, ale różnie może być - jakieś leki, rehabilitacja - jak np. urodzi się wcześniak, to bywa, że wydatki to i 4x tyle

kogo na co stać, to pojęcie względne - wg mnie ludzi, których nie stać na utrzymanie się samemu - wynajem, czy ratę kredytu nie stać i na dziecko... pytanie dlaczego te 50% ma dzieci i czy była to świadoma i przemyślana decyzja
..witaj scarlett,znowu prowokujesz...?
Cytat:
No wiesz, ja w Twojej sytuacji bym się nie zdecydowała na dziecko po prostu - bałabym się, bo to wielka odpowiedzialność, także finansowa.

Nie zawsze chodzi o miejsce, ale o gracenie i przepisy p/poż

Cytat:
A co z ochroną UV? Parasolka jej nie daje. Ja się nie opalam, bo nie lubię i nie zamierzam się pomarszczyć szybciej niż kalendarzowo przewidziane.
..są kremy ochronne uv dla maluszków.
Cytat:
i to wszystko pisze kobieta, która zdecydowała sie na dziecko, gdyż to mąż tak bardzo go pragnął..

ja sie w ta dyskusje nie włączę, szkoda moich nerwów
.....wyjełaś mi to z ust.
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Porażka;/ !! moje przemyślenie jest takie: lepiej dziecko chciane i kochane a wychowywane w rodzinie mniej zamożnej niż w takiej gdzie nie było chciane i od początku ciąży leciały teksty typu: byłabym też szczęśliwa gdyby go nie było!!!
amen.
Cytat:

no i nie wiem co Cię tak bulwersuje, dziecko to odpowiedzialność, również finansowa, myśleliśmy przed ile jesteśmy w stanie na nie miesięcznie wydać i czy to wystarczy i jakie mamy w razie czego oszczędności

posiadanie dziecka to wielkie zadanie, również finansowe, a nie jakaś love story, nie rozumiem, czy taki wstyd to przyznać????

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Widać żadna z Was nie była szczęśliwa przed ciążą. Smutne.

Chciane i zaplanowane - tylko z odmiennych pobudek, TŻ chce dziecka dla dziecka, ja dziecka dla TŻta. Byłam z Nim zawsze bardzo szczęśliwa i bez dziecka, i myślę, że byłabym nadal.
kwestia finansowa jest bardzo ważna w zakładaniu rodziny,ale na boga Tasia przeprowadzi się do rodziny-nie skazuje dziecka na bruk,nie podała ci rozliczenia finansowego to na jakiej podstawie ją tak oceniasz? Prawie zawsze młodzi rodzice zaczynają skromnie a potem dopiero nadrabiają finansowo.Pamiętaj,że każdy jest na innej stopie finansowej-i np.mogłabym Ci powiedzieć,że na Twoim miejscu też bym się nie zdecydowała na dziecko-ale nie jestem tak pieprznięta jak ty.

I myślę ,że co do szczęścia to kwestia względna...Myślisz ,że są tu same kwoki które się urodziły i już planowały potomstwo?...że przed dziećmi nie byłyśmy szczęśliwe?Ja byłam,byłam nawet przed poznaniem Tż.Poprostu jak go poznałam-dowiedziałam,że mogę być jeszcze bardziej szczęsliwa,jak urodziłam dzieci to się dowiedziałam ,że i jeszcze ,jeszcze bardziej można ....Pamiętajmy,że dzieci są dla nas -a MY dla dzieci-one też muszą być szczęśliwe z nami i nie da się tego kupić .Nigdy bym już teraz nie powiedziała,że mogłabym bez dzieci-i One o tym wiedzą ,że zawsze były chciane.
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 15:10   #3909
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zmniejszoną luteine i wizyte za 2 tyg.
Przed USG miałam ciśnienie 160/80 ale jak wróciłam z USG (jest u góry) to wróciło do normy czyli 120/80
Mam pozwolenie na współczycie ale jak narazie się cykam
za wizyte
i piekne zdj

Cytat:
Witajcie Laseczki, nadrobię Was przy okazji bo strasznie naprodukowałyście przez te 4 dni
Powiem Wam Kochane, że psychicznie to już na skraju jestem Nie było mnie od soboty, bo w niedzielę wylądowałam w szpitalu Krwawienia mi się nasiliły, a tym które pojawiło mi się z soboty na niedzielę w nocy byłam przerażona... było tak obfite i do tego potem sączyło się do rana. Rano stwierdziłam, że nie ma żartów, bo kolejnej takiej nocy nie zniosę... a może i dziecko też W szpitalu gdy mnie zbadali, lekarz powiedział, że z dzidzią wszystko ok a to krwawienie to jakiś nowy krwiak A przypominam Wam, że w piątek byłam u mojej gin i powiedziałą, że żadnego krwiaka nie ma, że pękają mi słabe naczynka No nic... Położyli mnie na oddziale, kazali odstawić lutkę i dostałam dupka. Stwierdziliu mnie poronienie zagrażające. Było 1 małe krwawienie w nd i pon. Ale oprócz tego cały czas dość obfite brązowe brudzenia. Zbadali mnie we wtorek - usg i szyjka... Matko, jak mnie ten lekarz okrutnie wymęczył... ryczeć mi się chciało, tak mi brzuch wydusił... I bałam się, że we wtorek powtórka z rozrywki... No ale wczoraj na obchodzie lekarz stwierdził że leżę dalej a badnie dziś. Dziś oczywiście wynik badania taki jak w niedz i poniedz - tzn. stwierdzili dużo czekoladowego śluzu (jak to uroczo nazwali) Tyle, ze to to wiedziałam sama, bo widzę co mam na wkładce... Tyle, że lekarz dziś oznajmił, gdy razem z drugim wpatrywali się w moją szyjkę, że te plamienia, to musząbyć z małej nadżerki, którą u mnie stwierdzili Nikt mi nigdy nadżerki nie stwierdził... Poza tym - nie wiem, może się nie znam, ale czy przy nadżerce bolałoby podbrzusze? Co ma piernik do wiatraka? Przecież ona jest usytuaowana na ściance szyjki 2-3 cm nad ujściem. Kurde... tylko mętlik w głowie mam... 3 różnych lekarzy i 3 różne diagnozy Dostałam receptę na dupka i gynalgin... 60zł w aptece zostało... no i dotarłam o 12stej do domu Z tym, że nie wiem czy to dobrze... Lekarz powiedział, że jak chcę to mogę nadal leżeć, ale tabletki dostanę te same w szpitalu co i w domu, więc mogę iść do domu i gdyby coś się nasilało to wrócić... Echhh... jeszcze tylko 2 dni tego pechowego 13stego tygodnia... Niech już się zacznie 14sty
o matko, tak czułam że coś nie tak, że sie nie odzywasz. masakra 3 lekarzy i 3 diagnozy eh. dobrze że z dzieckiem dobrze. eh mowiłam że taka twoja natura z tym krwawieniem.
trzymam kciuki żeby przeszło
Cytat:
Byłam oglądać TUTEK Grander i powiem wam, że w mojej hierarchii wygrywa naprawdę jest lekki, fajnie się prowadzi, jest zgrabny - zgrabniejszy moim zdaniem od Tako Laret ma fajne połączenia kolorów. I cena przystępna w sklepie 1550zł za 3w1 na necie 1489zł. Jak dotąd to mój typ muszę jeszcze z mężem obgadać sprawę - tzn. raczej pokazać mu jaki wybrałam:P
no jezeli o kolor chodzi to mi sie w tako jumper x podobaja nawet fele sa kolorowe :d
Cytat:
ale ciśnienie Ci skoczyło efekt białego fartucha super, że dzidzia zdrowa!
też tak mialam jak sie wystalam 2 godziny w kolejce na wizyte

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 15:16   #3910
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Scarlett - jesteś bardzo radykalna.
probuje zwalic to na hormony. :brzyda l: wtedy lykne nawet takie teksty...

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
I myślę ,że co do szczęścia to kwestia względna...Myślisz ,że są tu same kwoki które się urodziły i już planowały potomstwo?...że przed dziećmi nie byłyśmy szczęśliwe?Ja byłam,byłam nawet przed poznaniem Tż.
hehe ja tez. choc to strasznie dawno bylo i juz nie pamietam.

Stary 2012-09-12, 15:20   #3911
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

kwestia finansowa jest bardzo ważna w zakładaniu rodziny,ale na boga Tasia przeprowadzi się do rodziny-nie skazuje dziecka na bruk,nie podała ci rozliczenia finansowego to na jakiej podstawie ją tak oceniasz? Prawie zawsze młodzi rodzice zaczynają skromnie a potem dopiero nadrabiają finansowo.Pamiętaj,że każdy jest na innej stopie finansowej-i np.mogłabym Ci powiedzieć,że na Twoim miejscu też bym się nie zdecydowała na dziecko-ale nie jestem tak pieprznięta jak ty.

I myślę ,że co do szczęścia to kwestia względna...Myślisz ,że są tu same kwoki które się urodziły i już planowały potomstwo?...że przed dziećmi nie byłyśmy szczęśliwe?Ja byłam,byłam nawet przed poznaniem Tż.Poprostu jak go poznałam-dowiedziałam,że mogę być jeszcze bardziej szczęsliwa,jak urodziłam dzieci to się dowiedziałam ,że i jeszcze ,jeszcze bardziej można ....Pamiętajmy,że dzieci są dla nas -a MY dla dzieci-one też muszą być szczęśliwe z nami i nie da się tego kupić .Nigdy bym już teraz nie powiedziała,że mogłabym bez dzieci-i One o tym wiedzą ,że zawsze były chciane.

a ja tez na pocztątku z Julką mieszkaliśmy u teściów i jakoś nikt w tym nie widział problemu tak więc Tasia głowa do gory

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
też tak mialam jak sie wystalam 2 godziny w kolejce na wizyte
mi tez na wizycie podskoczylo ciśnienie ale wiem ze to od tego ze sie stresowałam opóźnieniem i innymi ale lekarka kazała mi mierzyć cisnienie do następnej wizyty
Stary 2012-09-12, 15:22   #3912
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
j

a ja tam wychodziłam w lecie z Julką na spacery, zawsze jest jakieś wyjście albo osłonić albo spacerować w cieniu, paku itp
Widze ze ty to masz ciągle jakieś problemy jak nie wózek na klatce, to zmywarka albo słońce A zmywarke sprzedaj i sobie zrob szafke skoro tak cie wkurza

u mnie bylo tak samo

ty nie dyskutujesz tylko za wszelką cenę chcesz przekonać że to ty masz racje czym jak widac wiele osob denerwujesz

No to ty siedź sobie w domu cały dzień ale chociaż nie wpieraj ze to najlepsze wyjście

A skąd ty możesz wiedziec jakie byłyśmy widać za to że ty nigdy nie będziesz szcześliwa będąc w ciąży
Taki mam plan, jak zrealizuję inne plany w mieszkaniu, które mają wcześniejszy priorytet - pozbędę się grata

Cytat:
Parasolka daje wystarczająco cienia żeby dziecka nie spiekło a promienie są potrzebne bo inaczej dziecko będzie miało niedobór witaminy D. Taka przeciez jesteś poinformowana więc nie mam pojęcia jak mogłaś przeoczyć jakże ważną informacje.

a niestety warunki tworzy dziecko i niestety widać ze doświadczenia nie ma bo dziecko=rutyna, czyli spanie o tych samych porach. Spróbujesz kiedyś uspać dziecko 2 godziny później to zobaczysz jaki będziesz mieć uroczy sajgon. Po tym co piszesz widac i czuć że poprostu jesteś niedoswiadczona i tym koncze dyskusje.

a witaminy D nie jestesmy w stanie przedawkowac przez słońce, dziecko i tak dostaje kropelki z wit D. i przestań tu wypisywać głupoty bo i mi cisnienie rośnie.
Możesz sobie pisac teorie z internetu ale nie głupoty bo jeszcze ktoś równie niedoświadczony to przeczyta i pomyśli że w ciąży nie wolno malin a dzicko trzeba chować a nie osłaniać przed słońcem!
Od braku słońca nie będzie miało niedoboru, bo wit D podaje się profilaktycznie, a jak dodatkowo powychodzi na słońce i dostanie jeszcze swoją dolę w mieszance mlecznej, bo dawki się sumują,a potem ma kamicę - to akurat wiem dobrze ze studiów i z codziennej pracy

Tydzień czy dwa będzie sajgon, a potem spokój jak się przestawi

Cytat:
akurat ten poroblem znam znakomicie i nie zdarza sie to od przebywania na zewnatrz.

uwazasz, ze ktos kogo nie stac na rate nie pracuje uczciwie??? gdyby nie moj konkubent w zyciu nie stac by mnie bylo na nasze mieszkanie. a uczciwie pracuje. czesto z nadgodzinami. swego czasu na 1,5 etatu + 3 zlecenia.

w ciazy. w swoim stanie. w perspektywach.
Wkurza mnie tekst pokaż lekarzu co masz w garażu - mam to na co uczciwie zapracowałam - a ten tekst powstał przy okazji afery o łapówkach.

Przy wszystkich moich dolegliwościach niewątpliwym pozytywem ciąży jest to, że ja niecałe 7 miesięcy się skończy. Ciąża to dla mnie czas, który trzeba przetrwać, żeby mieć biologiczne dziecko i tyle. Zoperuję wreszcie nerki, skończą się na pewien czas problemy z kamicą. TŻ będzie chodził pewnie z jeszcze większym bananem na twarzy niż zwykle, który dramatycznie się powiększył jak w czasie usg zobaczył bijące serce.

Perspektywy inne? Nie wiem, zależy jak się wszystko potoczy. Jeśli dziecko przeżyje, no to będziemy się nim zajmować; jeśli nie nie będziemy się już starać o kolejną ciążę.
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 15:24   #3913
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde ... najgorsze te trzy diagnozy... współczuje oby wszystko wróciło do normy. Odpoczywaj i nie przemęczaj się

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

podziel się
Z przyjemnością bo mąż nie za bardzo lubi zupy więc będę miała jeszcze ze 2 dni
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 15:24   #3914
Dearlie
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.

Jestem tegoroczną mamą październikową, ale z sentymentu zawsze podczytuję pierwszy wątek każdych kolejnych mam. Lubię choć po cichutku jeszcze raz przeżywać z Wami te pełne wrażeń, pierwsze tygodnie.

Czytając Wasz wątek już niejednokrotnie włos jeżył mi się na głowie, gdy czytałam wiadomości scarlett26.

Piszę w sumie tylko z małym apelem... scarlett26 weź zrób wszystkim wspaniałą przysługę i zniknij z tego wątku. Jesteś tak toksyczną osobowością, że aż przykro patrzeć. Rozsiewasz dookoła siebie mnóstwo negatywnej energii, której pozostałe dziewczyny na wątku w tym momencie zupełnie nie potrzebują. I guzik prawda... nie chodzi tutaj o żadne wielkie dyskusje. Każda konwersacja z Tobą przecież i tak jest przegrana, bo Ty zawsze masz rację i wszystko wiesz najlepiej, a negowanie i krytykowanie wszystkich pozostałych wypowiedzi, to masz chyba już zaprogramowane. Nie chodzi o odmienność poglądów... ja mam wrażenie, że robisz to wszystko z przekory. A dzisiaj zdecydowanie przesadziłaś. Forum owszem... służy do wyrażania opinii, ale nie do krytyki czyjegoś życia. Przecież Ty nawet nie znasz tych kobiet, więc jak możesz w ogóle wygłaszać opinię, że na czyimś miejscu nie zaszłabyś teraz w ciążę? Zajmij się kobieto teraz swoim życiem, bo z tego co widzę to Ty we własnym masz więcej bałaganu niż cała reszta dziewczyn z wątku razem wziętych. I bycie lekarzem i zarobki 5 tys. miesięcznie nie czynią Cię lepszym człowiekiem od innych.

Aaa... to nie jest żadna prowokacja z mojej strony. Nie zamierzam więcej udzielać się w tym wątku. Po prostu krew mnie zalała jak zaczęłam dzisiaj czytać te głupoty i stwierdziłam, że nie mogę tego przemilczeć.

Wybaczcie dziewczyny, ale musiałam. Życzę Wam samych cudownych chwil przez całą ciążę i szczęśliwych rozwiązań za te kilka miesięcy.
Stary 2012-09-12, 15:25   #3915
angel-b
Raczkowanie

Widzę, że znowu się atmosfera zagęszcza.. ech, kurcze, takie nerwy nie są dobre dla Kruszynek..

Mokka trzymajcie się Ty i Maleństwo

Ptaszysko dziękuję! dzisiaj się chyba w takim razie wybiorę do apteki i wreszcie kupię te kwasy... zwłaszcza, że ostatnio prawie w ogóle nie jem ryb

chyba najwyższa pora, żebym się wzięła za obiad.. może jakąś zupkę szpinakową zrobię, hmm
angel-b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 15:29   #3916
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Wkurza mnie tekst pokaż lekarzu co masz w garażu - mam to na co uczciwie zapracowałam - a ten tekst powstał przy okazji afery o łapówkach.
a mnie wkurza ocenianie ludzi przez pryzmat... wlasnego portfela.
Kwita?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez angel-b Pokaż wiadomość
.. może jakąś zupkę szpinakową zrobię, hmm
przed ciaza jadlam zupy sporadycznie. teraz mam parcie jak nigdy
w lodowce mam powekowane zupy przez mame
dzis zas byla pyszna zupa z eko-dyni przyniesiona przez przyjaciolke.
szpinakowa tez bym wciagnela

(sorry ze pisze bez polskich liter, ale jestem aktualnie lezaca i tak mi wygodniej. tym jednym palcem )

Stary 2012-09-12, 15:34   #3917
Luna0
Zakorzenienie

Jasne lepiej podawać dziecku wit D i liczyć ze wsytarczy niż dostarczać ją oprócz tego naturalnie.. próbujesz grać mądrą ale przykro mi - nie jesteś.
Zresztą lekarzem też nie więc może się przejdź i zapytaj, bo lekarz jak widzi blade dziecko to zawsze pyta czy przebywa na słońcu bo troche musi! Nie opalać się, ale przebywać i własnie taka parasolka wspaniale przepuszcza tyle ile trzeba.
I tak masz racje 2 tyg dziecko sie przestawi, a co jak znow Twoje plany się przestawią? Następny miesiąc afer.
Faktycznie aż się nie chce udzielać na forum bo takie głupoty piszesz i jeszcze w to wierzysz. Poczekamy zobaczymy

ide do domu a wy się tu użerajcie chociaż niestety na głupote rady nie ma

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 15:34   #3918
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
...o,kurczę , współczuję.Trzymaj się jakoś...
Cytat:

u mnie bylo tak samo

Cytat:
Nie rozumiem oburzenia ze szczęścia bez dziecka! Można być i już!
pewnie ,że można,tylko tego nigdy nie powie prawdziwa Matka.

Cytat:
Scarlett - jesteś bardzo radykalna. Nawet takie podejście nieco rozumiem, bo wiem, jak widziałam macierzyństwo przed pierwszym dzieckiem. Czasem aż było mi żal malucha, że będzie miał taką sukowatą matkę, a nie ciepłą, czułą... No i... zmieniłam się. Macierzyństwo mnie zmieniło nie do poznania. Teraz uważam, że jestem mega ciepłą mamą i troszczę się o swoje dziecko z całych sił.
Myślę, że nie ma co bawić się w alkaidę, jeśli nie zajmowało się bezbronną, ufną i zakochaną w Tobie kruszynką.

A co do szczęścia i dzieci. Ludzie szczęśliwi też chcą dzieci, a nie ludzie nieszczęśliwi, którzy wypełniają jakieś braki i w ten sposób leczą swoją psyche.
...amen.
Cytat:
Perspektywy inne? Nie wiem, zależy jak się wszystko potoczy. Jeśli dziecko przeżyje, no to będziemy się nim zajmować; jeśli nie nie będziemy się już starać o kolejną ciążę.
Dla Matki w takiej sytuacji nie ma "JEŚLI"? Jak to jeśli? Jestem mamą i nie widzę innej sytuacji,dziecko musi przeżyć i tyle.Nawet jak nie ma nadzieji jak wszystkie fakty są za chorobą ,śmiercią to w rodzicach nadzieja umiera ostatnia.Boże ,co ty masz za podejście-aż mi ciary przechodzą....nawet suki są bardziej uczuciowe....
Stary 2012-09-12, 15:36   #3919
Moderna
Zakorzenienie

ojejj.. 4 tygodnie nic nie robienia i lezenia daje sie w koncu we znaki przytylam... jeszcze w tamtym tygodniu waga szla w dol, a teraz mam 2kg na plusie w porownaniu z zeszlym tygodniem
brzuchol juz widoczny, a to pewnie ze wzgledu na lekkie otluszczenie brzuszka, miesnie pochowaly sie chyba na plecach

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
(sorry ze pisze bez polskich liter, ale jestem aktualnie lezaca i tak mi wygodniej. tym jednym palcem )
wybaczam (gdyz sama nie mam polskich znakow )
Stary 2012-09-12, 15:36   #3920
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Jestem tegoroczną mamą październikową, ale z sentymentu zawsze podczytuję pierwszy wątek każdych kolejnych mam. Lubię choć po cichutku jeszcze raz przeżywać z Wami te pełne wrażeń, pierwsze tygodnie.

Czytając Wasz wątek już niejednokrotnie włos jeżył mi się na głowie, gdy czytałam wiadomości scarlett26.

Piszę w sumie tylko z małym apelem... scarlett26 weź zrób wszystkim wspaniałą przysługę i zniknij z tego wątku. Jesteś tak toksyczną osobowością, że aż przykro patrzeć. Rozsiewasz dookoła siebie mnóstwo negatywnej energii, której pozostałe dziewczyny na wątku w tym momencie zupełnie nie potrzebują. I guzik prawda... nie chodzi tutaj o żadne wielkie dyskusje. Każda konwersacja z Tobą przecież i tak jest przegrana, bo Ty zawsze masz rację i wszystko wiesz najlepiej, a negowanie i krytykowanie wszystkich pozostałych wypowiedzi, to masz chyba już zaprogramowane. Nie chodzi o odmienność poglądów... ja mam wrażenie, że robisz to wszystko z przekory. A dzisiaj zdecydowanie przesadziłaś. Forum owszem... służy do wyrażania opinii, ale nie do krytyki czyjegoś życia. Przecież Ty nawet nie znasz tych kobiet, więc jak możesz w ogóle wygłaszać opinię, że na czyimś miejscu nie zaszłabyś teraz w ciążę? Zajmij się kobieto teraz swoim życiem, bo z tego co widzę to Ty we własnym masz więcej bałaganu niż cała reszta dziewczyn z wątku razem wziętych. I bycie lekarzem i zarobki 5 tys. miesięcznie nie czynią Cię lepszym człowiekiem od innych.

Aaa... to nie jest żadna prowokacja z mojej strony. Nie zamierzam więcej udzielać się w tym wątku. Po prostu krew mnie zalała jak zaczęłam dzisiaj czytać te głupoty i stwierdziłam, że nie mogę tego przemilczeć.

Wybaczcie dziewczyny, ale musiałam. Życzę Wam samych cudownych chwil przez całą ciążę i szczęśliwych rozwiązań za te kilka miesięcy.
wybaczamy
Stary 2012-09-12, 15:37   #3921
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ide do domu a wy się tu użerajcie chociaż niestety na głupote rady nie ma
ja wrzucilam ignora
Stary 2012-09-12, 15:40   #3922
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
..nawet suki są bardziej uczuciowe....
przeczytałam "sutki" i myślałam że padnę ze śmiechu do tej pory nie moge przestać
Stary 2012-09-12, 15:44   #3923
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ja wrzucilam ignora

- biorę przykład!

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
przeczytałam "sutki" i myślałam że padnę ze śmiechu do tej pory nie moge przestać

...no to ja też -teraz ,kurczę szybko czytałam -jak właściwie napisałam-suki czy sutki....choć moje sutki też są uczuciowe
Stary 2012-09-12, 15:47   #3924
angel-b
Raczkowanie

Cytat:
przed ciaza jadlam zupy sporadycznie. teraz mam parcie jak nigdy
w lodowce mam powekowane zupy przez mame
dzis zas byla pyszna zupa z eko-dyni przyniesiona przez przyjaciolke.
szpinakowa tez bym wciagnela

to jak będziesz miała pomysł/przepis na jakąś smaczną zupkę to podziel się proszę

(brak polskich znaków to pewnie wszystkie Dziewczyny wybaczą)

a powiedzcie Dziewczyny, czy macie może plan robienia zdjęć rosnącego brzuszka? wiecie, tak systematycznie, żeby było widać postępy.. a może któraś z Was już nawet zaczęła?

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
dobre! uczuciowe sutki
angel-b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 15:49   #3925
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
to jak będziesz miała pomysł/przepis na jakąś smaczną zupkę to podziel się proszę

poki co jade na łasce (tu byla potrzebna polska litera ) konkubenta, dobroci mamy, szlachetnosci kolezanek i dobrodziejstwie inwentarza Knajpy Koko i Polakowski

Stary 2012-09-12, 15:51   #3926
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedzcie Dziewczyny, czy macie może plan robienia zdjęć rosnącego brzuszka? wiecie, tak systematycznie, żeby było widać postępy.. a może któraś z Was już nawet zaczęła?[COLOR="Silver"]
ja zamierzam w sumie to nie wiem, czemu jeszcze nie zaczęłam

aaaa moj ulubiony serial wlasnie leci na pro7
How I met your mother

bede Was podgladac jednym okiem
Stary 2012-09-12, 15:51   #3927
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
o ja pier.....le mialam sie nie odzywac ale po tym tekscie niezle mnie scielo :
wiesz co kochana, eh w sumie zachowam to dla siebie co mysle o tobie, bo moze ci sie jeszcze spodobac to i podbudowac twoje NIECO zachwiane ego.

to tyle w tym temacie dziekuje za wysluchanie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 15:52   #3928
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
a powiedzcie Dziewczyny, czy macie może plan robienia zdjęć rosnącego brzuszka? wiecie, tak systematycznie, żeby było widać postępy.. a może któraś z Was już nawet zaczęła?
ja zaczęłam dokumentację od 9 tygodnia;0 Robię co tydzień, choc już wiedzę jak sobie porównuję fotki, że co 2 tyg w zupełności wystarczy... A poza tym, stwierdziłam, że na zdjęciach największy brzuch miałam własnie w 9 tygodniu W 13stym mam mniejszy Pewnie przez to,że na początku miałam wilczy apetyt a teraz się trochę opanowałam
Stary 2012-09-12, 15:54   #3929
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Mi się nawet nie chce już do tej niby pani dr nic mówić, więc zlejcie dziewczyny, spoko, niech sobie zarabia ile chce, żadne pieniądze świata nie są warte zamiany na takie siano w głowie i kupkę nieszczęśliwych kompleksów. Zwłaszcza, że niestety prawdziwe kompleksy wychodzą, wielka ekscytacja z pensji stażysty i mniemanie jakie to nie są wielkie pieniądze że ją stać na ratę To mniej więcej ten poziom co sugerowanie, że ktoś jej może zazdrościć że niby kończyła medycynę.. no komedia, ale takie rzeczy niestety wynosi się z domu, a jak widać po wypowiedziach i relacjach z rodziną, niezła patologia. W sumie bardziej mi jej szkoda i żal, niż jakiekolwiek inne uczucia, bo widać z daleka jaki pomimo "stanu posiadania" to po prostu biedny człowiek.

Swoją drogą da się tu serio ignor włączyć ? jest taka funkcja ?

ale ważniejsze

Mokka_83 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki i dobrze, że się odezwałaś bo się martwiłyśmy.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
ja zaczęłam dokumentację od 9 tygodnia;0 Robię co tydzień, choc już wiedzę jak sobie porównuję fotki, że co 2 tyg w zupełności wystarczy... A poza tym, stwierdziłam, że na zdjęciach największy brzuch miałam własnie w 9 tygodniu W 13stym mam mniejszy Pewnie przez to,że na początku miałam wilczy apetyt a teraz się trochę opanowałam
No ja też mam podobnie, teraz mam mniejszy mam wrażenie ! bo wcześniej sporo podjadałam w dzień w celu uniknięcia mdłości.
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 15:55   #3930
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

poki co jade na łasce (tu byla potrzebna polska litera ) konkubenta

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości