Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 14:48   #4981
aalegna
Wtajemniczenie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
A czemu starasz się nie używać? Ja chyba się zdecyduję na ten eos 550d, za dużo tego jest a ten wydaje się dobry. Tylko teraz trzeba kase kombinować może na raty wezmę
ja swoją 450tkę też kilka lat temuu wzięłam na raty i nie żałuję
Stary 2012-09-12, 14:50   #4982
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Też tak nóżki podciągasz?

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:51   #4983
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli do takiego aparatu potrzebuję lampy i obiektywu? Czym się kierować przy kupnie obiektywu? Jeśli kupywałabym ten aparat nikona albo canona bez stabilizacji to muszę mieć to w obiektywie? Bo mój canon jeśli nie ma włączonego stabilizatora to fotki wychodzą średnie. Przepraszam za te głupie pytania ale narazie nic nie wiem o lustrzankach.
Hmm... Przy zakupie lustrzanki podstawowe pytanie trzeba sobie zadać - czy jesteś w stanie wykorzystać jej funkcje. Jesli nie, to lepiej kupić hybrydę (wyglądają jak lustrzanki ale są badziej uniwersalne jeśli chodzi o zakres ogniskowych. Optyka jest trochę gorsza, ale można się dużo na nich nauczyć). Wiadomo, jak body nie ma stabilizacji to dobrze, aby była ona w obiektywie, bo zdjęcia często mogą wychodzić poruszone, stabilizacja niweluje drgania ręki a nawet szybki ruch aparatem.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
88natka gratki za 6 miesiecy
co do tylulu to ja obstawiam nr 3

u nas nocka strandardowa ale i wiele latwiejsza z podgrzewaczem ustawilam odpowiednia temp i mialam gotowa butelke w woda uff o wiele szybciej i bez gotowania wody o 3 w nocy
bylam u pediatry po repecte na mleko i dostalam 8 puszek po 450gr i wyjdzie to nas ok 200zl bo bez znizki no i mozemy powoli wprowadzac pokarmy stale powoli bo uczulenie schodzi tylko mlody ma sucha skore jednak oilatum nie pomaga mozecie cos polecic do smarowania??
Ja mogę polecic do kąpania olejek nivea baby - takie małe, białe opakowanie. Bardoz fajnie nawilża suchą skórę a do smarowania ciałka Oliwkę Hipp.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
o to ja się podpytam - jako że tez mam sony alphę i szukam lampy - jaką masz?

A co do fotelika, to te Careteto mają pokrycie PCV?
Ja wolałabym oddychającą impregnowaną tapicerkę.
Mam stary typ lampy o liczbie przewodnie 42 AM

Cytat:
Karolca gdzie jesteś? nowy wątek trzeba założyć
2. Raczkujemy i siadamy,swoje mamy zadziwiamy.
3. Pierwsze ząbki dzieci mają i raczkować zaczynają.
Chyba te mają najwięcej głosów.
U mamy byłam i na zakupach

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
no ceny obiektywów dorównują czasem samemu body, fotografowanie to drogie hobby
a co do tej lampy jeszcze to chyba jakąś porządną musisz mieć bo dość sporo kosztowała bo mi tż szukał i jakąś za 400 zł znalazł, a ja mam canona 450D. Kurcze ja kiedyś na bieżąco byłam we wszystkich nowinkach a po ślubie i dziecku nie mam czasu nawet lampy sobie poszukać, ani nowego obiektywu o którym bym mogła choć pomarzyć Tak więc cały czas jade na kicie albo portretówce 50mm 1,8. A wcześniej nabyłam i statyw i blende i obiektywy manualne od starych zenitów bo fajny bokeh na nich wychodzi, choć z ostrością trza było się nagimnastykować i leży teraz wszystko nie używane może Seba złapie bakcyla i mu się przyda

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

o to masz o jeden model nowszy od mojego bo ja mam 450D a obiektyw masz kitowy czy jakiś sobie dokupiłaś?
Średniopółkowa lampa, ale lepsza to już zaawansowany sprzęt. Jak kupowałam lampę był tylko dedykowane do Sony i nawet 'zamienników' na rynku brakowało.
Starego Zenitha mam Po teściu Tylko tam trzeba się nakimbinować jak zrobić dobrze naświetlone i ostre zdjęcie z nasyconymi kolorami. Ale jest fajna zabawa i frajda przynamniej.
Kiedyś też byłam bardziej na bieżąco, teraz faktycznie brakuje czasu śledzić nowinki. poluję na jakieś fajne jasne szkło, nie wiem tylko czy stałoogniskowe brać czy zmiennoogniskowe z małym zakresem... I też myślę o jakiejś portretówce właśnie, albo czymś co ma ciekawy bokeh zamiast efekty mocnego rozmycia.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:58   #4984
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

Aaalegna widze ze Ty obcykana jestes w te klocki
u mnie to raczej mąż jest w temacie, ja też się od niego uczyłam do czasu... bo potem już czasu brakowało, jeszcze przed ślubem to co niedziele robiliśmy sobie wypady w plener i cykaliśmy fotki
Stary 2012-09-12, 15:06   #4985
gkatarzynka
Zadomowienie

88natka, mój Mąż też z Rzeszowa
No i do smarowania również polecam oliwkę hipp... jest po prostu rewelacyjna...

Co do tytułu, to ja jestem za 2propozycją chyba...
Co do kolejnego aferowego wątku, to się zastanawiam po co ktoś coś takiego zaczyna... Ja wiem, że czasem niektóre wizażanki wypowiadają się...hmmm.... dość dobitnie (może mało powiedziane), ale wiadomo, że taki wątek wywoła od razu burzę...

Jeszcze o 13 Magda nie urodziła. Jej Mąż napisał, że czekają na częstsze skurcze... po 14 chcieliśmy Mu podrzucić jakieś jedzenie do szpitala, ale nie odbierał telefonu więc może już urodziła... Czekamy na jakąś wiadomość od Nich...
Mój Przekochany Mąż odsypia właśnie nockę... bo był przed południem na długim spacerze z Hanią i pospała Mu 1h45minut, a teraz Hanula śpi i mnie na rękach, bo nie miałam serca Jej odkładać, a od czasów noworodkowych nie zdarzyło Jej się zasnąć mi na rękach Teraz odczuwam te jej 6kg, ale to słodki ciężar.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:07   #4986
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
no ceny obiektywów dorównują czasem samemu body, fotografowanie to drogie hobby
a co do tej lampy jeszcze to chyba jakąś porządną musisz mieć bo dość sporo kosztowała bo mi tż szukał i jakąś za 400 zł znalazł, a ja mam canona 450D. Kurcze ja kiedyś na bieżąco byłam we wszystkich nowinkach a po ślubie i dziecku nie mam czasu nawet lampy sobie poszukać, ani nowego obiektywu o którym bym mogła choć pomarzyć Tak więc cały czas jade na kicie albo portretówce 50mm 1,8. A wcześniej nabyłam i statyw i blende i obiektywy manualne od starych zenitów bo fajny bokeh na nich wychodzi, choć z ostrością trza było się nagimnastykować i leży teraz wszystko nie używane może Seba złapie bakcyla i mu się przyda

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

o to masz o jeden model nowszy od mojego bo ja mam 450D a obiektyw masz kitowy czy jakiś sobie dokupiłaś?
widzę coraz więcej u nas sympatyków fotografii
no mi się marzy wymiana mojej lustrzanki.. Niestety to drogi sport
Stary 2012-09-12, 15:11   #4987
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
widzę coraz więcej u nas sympatyków fotografii
no mi się marzy wymiana mojej lustrzanki.. Niestety to drogi sport
ja wymienie na raty ale wymienie... kiedys

najpiew chce kupic kamere aby nagrywac wyczyny Ewelinki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 15:15   #4988
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu starasz się nie używać? Ja chyba się zdecyduję na ten eos 550d, za dużo tego jest a ten wydaje się dobry. Tylko teraz trzeba kase kombinować może na raty wezmę
ja też wolę robić zdjęcia bez lampy (tej wbudowanej), są dużo lepsze kolorystycznie(oczywiście jeśli są do tego warunki), bardziej naturalne. Nie wiem jak z lampami dodatkowymi, zewnęrznymi, bo z taką nigdy nie robiłam.. a planuję już hoho, ale zawsze coś,
No i w sumie marzy mi się nowa lustrzanka, więc sobie tak myślę, żeby może dać spokój z lampą do starej i kupić nowy aparat i w niego potem "inwestowac", ale nie wiem co na tą moją pasję tym razem powie tż

Flower dzięki

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-12 o 15:18
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:33   #4989
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hmm... Przy zakupie lustrzanki podstawowe pytanie trzeba sobie zadać - czy jesteś w stanie wykorzystać jej funkcje. Jesli nie, to lepiej kupić hybrydę (wyglądają jak lustrzanki ale są badziej uniwersalne jeśli chodzi o zakres ogniskowych. Optyka jest trochę gorsza, ale można się dużo na nich nauczyć). Wiadomo, jak body nie ma stabilizacji to dobrze, aby była ona w obiektywie, bo zdjęcia często mogą wychodzić poruszone, stabilizacja niweluje drgania ręki a nawet szybki ruch aparatem.

Ja mogę polecic do kąpania olejek nivea baby - takie małe, białe opakowanie. Bardoz fajnie nawilża suchą skórę a do smarowania ciałka Oliwkę Hipp.

Mam stary typ lampy o liczbie przewodnie 42 AM

U mamy byłam i na zakupach

Średniopółkowa lampa, ale lepsza to już zaawansowany sprzęt. Jak kupowałam lampę był tylko dedykowane do Sony i nawet 'zamienników' na rynku brakowało.
Starego Zenitha mam Po teściu Tylko tam trzeba się nakimbinować jak zrobić dobrze naświetlone i ostre zdjęcie z nasyconymi kolorami. Ale jest fajna zabawa i frajda przynamniej.
Kiedyś też byłam bardziej na bieżąco, teraz faktycznie brakuje czasu śledzić nowinki. poluję na jakieś fajne jasne szkło, nie wiem tylko czy stałoogniskowe brać czy zmiennoogniskowe z małym zakresem... I też myślę o jakiejś portretówce właśnie, albo czymś co ma ciekawy bokeh zamiast efekty mocnego rozmycia.
Ja lubię robić zdjęcia a taki lepszy aparat będe miała na dłużej.
Cytat:
ja też wolę robić zdjęcia bez lampy (tej wbudowanej), są dużo lepsze kolorystycznie(oczywiście jeśli są do tego warunki), bardziej naturalne. Nie wiem jak z lampami dodatkowymi, zewnęrznymi, bo z taką nigdy nie robiłam.. a planuję już hoho, ale zawsze coś,
No i w sumie marzy mi się nowa lustrzanka, więc sobie tak myślę, żeby może dać spokój z lampą do starej i kupić nowy aparat i w niego potem "inwestowac", ale nie wiem co na tą moją pasję tym razem powie tż

Flower dzięki
kurde to mój aparat jakiś do duszy jest a myślałam że jest spoko jak go kupywałam rok temu. Muszę poczytać o nich i się porządnie zastanowić, bo jest bardzo duży wybór.
A ja będę dziś piekła bułeczki bo nie chce mi się iść do sklepu, tak wieje że głowy by nam po urywało

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:34   #4990
gosia261282
Gang Iren

Ale naskrobalyscie od rana
Ja bylam na shoppingu,Wiki przybyly dwie bluzy,Radkowi buty i bylam w takim fajnym sklepie ze slodyczami,ile tam tego.Takie dla dzieci bardziej,jak zaczelam wybierac to 30 funtow na slodycze wydalam

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Tymonek męczy się bidulek z tą gorączką, gardełkiem no i z ząbkami...nie może spać często sie budzi w nocy z płaczem lub marudzeniem...dzisiaj o 4;00 zbudził się z płaczem gorący był jak ogień! jak zobaczyłam na termometrze 39, 7 to myślałam, że padnę! od razu go rozebrałam i ochłodziłam...dałam tez paracetamol...i na razie "odpukać jest poniżej 38'
Biedaczek

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ania ma katarek ale osłuchowo jest czysta gardło ma czyste dostałam nasivin, witaminę C i wode morską do przepłukiwania noska. Ania skopała pana doktora zrobiła mu kupkę pod sam nos
To dobrze,ze osluchowo jest OK

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Dziecko to koszty , takie jest życie i z wiekiem coraz większe to koszty
Oj tak,ale jakie przyjemne koszty.Uwielbiam wydawac na dzieciaki!Radek ze mna juz nie dyskutuje na ten temat,bo wie ze i tak postawie na swoim i kupie co chce.

Cytat:
Kaja ma dzis 5 miesięcy Także nasze córy razem obchodzą miesięcznice
dla Kajuni.

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Dlatego też lubie sklepo-drogerie Savers

A ja ich nie znam

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
tak , ponoć krakowiacy i poznaniacy to takie sknery ja tam dopoznania mam 45 km heheheh, więc mnie ta zaleta nie złapała

tz mam z Poznania, ale z oszczędny to on nie jest, za to teściowa za dwóch

Nawet jest kawał taki
Dlaczego Poznaniak nalewa kawę po brzegi filiżanki?
-Żeby nie starczyło miejsca na cukier
Ja z Poznania i sknera nie jestem,raczej w druga strone.Ale fakt,znam wiele skner,np moja matka Ja to w ojca sie wdalam
Stary 2012-09-12, 15:49   #4991
gkatarzynka
Zadomowienie

To ja się dzielę radosną wiadomością... Koleżanka urodziła o 15... Małgosia waży 3100 i ma 52cm... A swoją drogą się dziewczyna chyba trochę męczyła... nie wiem nic więcej... i zmykam na spacer, bo Młoda marudzi a na spacerach jest spokój
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 15:51   #4992
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
To ja się dzielę radosną wiadomością... Koleżanka urodziła o 15... Małgosia waży 3100 i ma 52cm... A swoją drogą się dziewczyna chyba trochę męczyła... nie wiem nic więcej... i zmykam na spacer, bo Młoda marudzi a na spacerach jest spokój

dla kolezanki.
Stary 2012-09-12, 15:53   #4993
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
88natka, mój Mąż też z Rzeszowa
No i do smarowania również polecam oliwkę hipp... jest po prostu rewelacyjna...

Co do tytułu, to ja jestem za 2propozycją chyba...
Co do kolejnego aferowego wątku, to się zastanawiam po co ktoś coś takiego zaczyna... Ja wiem, że czasem niektóre wizażanki wypowiadają się...hmmm.... dość dobitnie (może mało powiedziane), ale wiadomo, że taki wątek wywoła od razu burzę...

Jeszcze o 13 Magda nie urodziła. Jej Mąż napisał, że czekają na częstsze skurcze... po 14 chcieliśmy Mu podrzucić jakieś jedzenie do szpitala, ale nie odbierał telefonu więc może już urodziła... Czekamy na jakąś wiadomość od Nich...
Mój Przekochany Mąż odsypia właśnie nockę... bo był przed południem na długim spacerze z Hanią i pospała Mu 1h45minut, a teraz Hanula śpi i mnie na rękach, bo nie miałam serca Jej odkładać, a od czasów noworodkowych nie zdarzyło Jej się zasnąć mi na rękach Teraz odczuwam te jej 6kg, ale to słodki ciężar.
ech az mi sie przypomnialy te emocje jak rodzilam....

tez ostatnio Julci zdarzylo sie zasnac mi na rekach i spala tak h

Cytrynka a probowalas do kapieli dodac oliwy z oliwek? Ja wczesniej tak kapalam Julcie i skora byla mega natluszczona, nawilzona - nie trzeba bylo zadnych balsamow stosowac

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
ooo gratulacje
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:53   #4994
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

ja znowu wczoraj mialam sprzeczke z TZ co do zdarzenia w autobusie no i po dlugim tlumaczeniu w koncu przyznal sie za pozno wyszedl z domu i zwyczajnie nie zdązył..

bylam dzis w zusie i chcialam odrazu zalatwic rejestracje w Up, ale nie dało rady i jutro musze od nowa jechac..

Mateuszek dzis przechodzi samego siebie z jedzeniem i spaniem od rana miał juz drzemki w sumie 5 godzin i teraz zasnal od nowa , do tego ciagle chce jesc.

U mnie porod od odejscie wód 2 godziny, na szkole rodzenia mówili ,ze jak odejda wody to mozna spokojnie czekac 2 godziny, jakbym tak zwlekała to bym urodziła w aucie albo w domu.

moze uda mi sie troszke was nadrobic

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:53   #4995
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje dla koleżanki Prawie takie same wymiary jak Olivia

niespodzianka
Stary 2012-09-12, 15:55   #4996
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje dla koleżanki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-12, 15:58   #4997
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry

ja znowu wczoraj mialam sprzeczke z TZ co do zdarzenia w autobusie no i po dlugim tlumaczeniu w koncu przyznal sie za pozno wyszedl z domu i zwyczajnie nie zdązył..

bylam dzis w zusie i chcialam odrazu zalatwic rejestracje w Up, ale nie dało rady i jutro musze od nowa jechac..

Mateuszek dzis przechodzi samego siebie z jedzeniem i spaniem od rana miał juz drzemki w sumie 5 godzin i teraz zasnal od nowa , do tego ciagle chce jesc.

U mnie porod od odejscie wód 2 godziny, na szkole rodzenia mówili ,ze jak odejda wody to mozna spokojnie czekac 2 godziny, jakbym tak zwlekała to bym urodziła w aucie albo w domu.

no to ladnie mateuszek spi i je

mi wody zaczely sie saczyc ale skurczy nie mialam wiec ja bym zdazyla ale sa wlasnie osoby co wtedy akcja idzie expresem
3270g, 47 cm
Stary 2012-09-12, 16:01   #4998
88natka
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry

Ale ładnie śpi. Moja dziś tylko 1 drzenke miała. Ale jesteś farciara z tym porodem ja od odejścia wód 15h rodziłam.

niespodzianka
Stary 2012-09-12, 16:06   #4999
emigra
Zakorzenienie

aa, bylysmy z Julka na zakupkach kupilam jej kurtke 68 - jeszcze przyduza ale na zime bedzie oki, a mam same 74/80 i sie w nich jeszcze dlugo bedzie topic.. kupilam tez body, bluzeczke z buffkami, buciki na zime takie za kostke ocieplane i czapeczke wlasnie sie piora w innym sklepie kupilam jeszcze dwa bodziaki biale (wczoraj kupilam tam inne kolory ale maja tak super bawelne ze postanowilam jeszcze dokupic ) i spiworek, ale cienki taki, chcialam inny a nie spojrzalam ze nie jest z froty ech. Najwyzej oddam kolezance

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Ale ładnie śpi. Moja dziś tylko 1 drzenke miała. Ale jesteś farciara z tym porodem ja od odejścia wód 15h rodziłam.
Julia ma 2 drzemke wlasnie... pierwsza od 8.50 do 9.40 i teraz od niecalej h spi. W miedzyczasie spala jakies 10 min w aucie. Jestem w szoku bo nie byla jakos nadzwyczajnie marudna
3270g, 47 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 16:10   #5000
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
aa, bylysmy z Julka na zakupkach kupilam jej kurtke 68 - jeszcze przyduza ale na zime bedzie oki, a mam same 74/80 i sie w nich jeszcze dlugo bedzie topic.. kupilam tez body, bluzeczke z buffkami, buciki na zime takie za kostke ocieplane i czapeczke wlasnie sie piora w innym sklepie kupilam jeszcze dwa bodziaki biale (wczoraj kupilam tam inne kolory ale maja tak super bawelne ze postanowilam jeszcze dokupic ) i spiworek, ale cienki taki, chcialam inny a nie spojrzalam ze nie jest z froty ech. Najwyzej oddam kolezance

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Julia ma 2 drzemke wlasnie... pierwsza od 8.50 do 9.40 i teraz od niecalej h spi. W miedzyczasie spala jakies 10 min w aucie. Jestem w szoku bo nie byla jakos nadzwyczajnie marudna
Też chcę iść na zakupy dla Olivii, dopiero za miesiąc bo moja koleżanka przyjeżdża a później teście i kasiurke trzeba zbierać. Gdzie kupiłaś te fajne buciki dla Julki? Z dzisiejszego zdjęcia na fb

niespodzianka
Stary 2012-09-12, 16:12   #5001
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
No to duzo tego spania,ale przynajmniej wypoczniesz troche mamuska

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
To zakupy widze udane!Juleczka obkupiona,fajnie
Stary 2012-09-12, 16:13   #5002
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
no mi się właśnie podobał bokeh w obiektywie manualnym chyba mir się nazywał ale po rosyjsku inaczej się to pisze
taki efekt można nim uzyskać, ale wiadomo że np na 10 zdjęć na jednym udało się złapać ostrość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg andzia.jpg (53,7 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-09-12, 16:14   #5003
tynka88
Zadomowienie

Mateuszek zawsze zasypia na moich rekach , inaczej by nie usnal, z reszta tak sie nauczylismy, nie wiem jak ebdzie pozniej, troche sie tego boje, uwielbiam jak skonczy jesc i zasypia i wystawia tak ładnie usteczka, zawsze dostaje buziaka wtedy

Emigra zazdroszcze tych zakupków bylam ostatnio w H&M i takie ladne body -polówki widzialam ,po 30 zl , szkoda mi troche dac 30 zl za jedne body, ale intensywnie mysle nad tym i chyba kupie wieksze i sie skusze poza tym maja tez ladne czapki , a dla dziewczynek istny raj narazie cały czas poluje na jakies ladne kombnezony na zime na all .

no teraz mój syn z tym spaniem to jest kochany, ale swoje przeszlismy przez te kolki

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 16:21   #5004
aalegna
Wtajemniczenie

Seba spał własnie całe 5 min nic przez niego dziś w domu nie moge zrobic taki maruda, nawet obiadu jeszcze nie jadłam, a mąż o 7 będzie dopiero
Stary 2012-09-12, 16:31   #5005
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Też chcę iść na zakupy dla Olivii, dopiero za miesiąc bo moja koleżanka przyjeżdża a później teście i kasiurke trzeba zbierać. Gdzie kupiłaś te fajne buciki dla Julki? Z dzisiejszego zdjęcia na fb
w sklepie meblowym byl tam dzial z rzeczami dzieciecymi i buciki tez byly te sa leciutkie i mieciutkie, a kosztowaly jakies 5€
Cytat:
Mateuszek zawsze zasypia na moich rekach , inaczej by nie usnal, z reszta tak sie nauczylismy, nie wiem jak ebdzie pozniej, troche sie tego boje, uwielbiam jak skonczy jesc i zasypia i wystawia tak ładnie usteczka, zawsze dostaje buziaka wtedy

Emigra zazdroszcze tych zakupków bylam ostatnio w H&M i takie ladne body -polówki widzialam ,po 30 zl , szkoda mi troche dac 30 zl za jedne body, ale intensywnie mysle nad tym i chyba kupie wieksze i sie skusze poza tym maja tez ladne czapki , a dla dziewczynek istny raj narazie cały czas poluje na jakies ladne kombnezony na zime na all .

no teraz mój syn z tym spaniem to jest kochany, ale swoje przeszlismy przez te kolki
Nie wiem jak w pl ale tu w h&m body kosztuja od 4,95 do 7,95 € czasami jak sa promocje to po 3 € mozna wypalac

kurtke kupilam taka
http://www.hm.com/de/product/99670?a...rticle=99670-B
body http://www.hm.com/de/product/02750?article=02750-A
bluzeczka http://www.hm.com/de/product/02613?a...rticle=02613-D
buciki http://www.hm.com/de/product/02948?article=02948-A
i czapa http://www.hm.com/de/product/00885?article=00885-A i to chyba wszystko
3270g, 47 cm
Stary 2012-09-12, 17:18   #5006
aalegna
Wtajemniczenie

emigra extra zakupy a kurteczka jest cudna
Stary 2012-09-12, 17:51   #5007
mama d
Raczkowanie

Cytat:

dla koleżanki

byłam na spacerze jak złapała mnie burza zdradliwa ta pogoda.

za chwilkę idziemy kąpci, kąpci i spanko = wolne dla mamusi
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 18:11   #5008
Karinio
Zakorzenienie

Wróciłam,dopiero co obiad zjedliśmy
Przebrałam małego bo narobił i teraz znów robi,4 raz
Czas na nowy wątek widze

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
dla koleżanki

byłam na spacerze jak złapała mnie burza zdradliwa ta pogoda.

za chwilkę idziemy kąpci, kąpci i spanko = wolne dla mamusi
gkatarzynko,ja również gratuluje pociechy koleżance
Uuu nas też zdradliwa,wyjeżdzaliśmy z domu była fajna pogoda,dojeżdzaliśmy zachmurzyło się i padała mrzawka.
Wyczekiwana chwila,wolny wieczór
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:22   #5009
karolca
Zakorzenienie

Przepraszam za zwłokę

NOWY WĄTEK

KLIK

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-12, 18:53   #5010
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Viki podciaga girki pod brzuszek na macie
Ale potraktowaly brzydko co niektore ta dziewczyne co watek o "papa" robieniu zalozyla

Widziałam vs czytałam.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości