Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 15:56   #3931
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
- biorę przykład![

ja generalnie też :P poza tym, że musiałam dorzucić swoje 3 grosze
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 15:58   #3932
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Swoją drogą da się tu serio ignor włączyć ? jest taka funkcja ?
jest
Ustawienia konta - lista ignorowanych - wpisac nick i zaakceptowac (posty danej osoby sa wtedy niewidoczne )

ehhh mam straszna ochote na kawalek dobrego miesa np. stek mhmm
przez ostatnie tygodnie tylko raz zjadlam kilka plasterkow ogonowki i kabanoska, moze maz kupi cos dobrego na weekend

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-09-12 o 16:01
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 16:00   #3933
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

poki co jade na łasce (tu byla potrzebna polska litera ) konkubenta, dobroci mamy, szlachetnosci kolezanek i dobrodziejstwie inwentarza Knajpy Koko i Polakowski

no mój chłop też staje na wysokości zadania, Mamę proszę o moje ukochane buraczki od dwóch dni i dopiero dziś uległa.. zaszantażowałam, że widać wnuczek / czka bardzo czegoś z tych buraków potrzebuje i się domaga i się chce
Stary 2012-09-12, 16:04   #3934
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Echhh... jeszcze tylko 2 dni tego pechowego 13stego tygodnia... Niech już się zacznie 14sty
Mokka - trzymaj się kochana!!! najważniejsze, ze dzidzia zdrowa! serio się martwiłyśmy o Ciebie
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 16:04   #3935
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
jest
Ustawienia konta - lista ignorowanych - wpisac nick i zaakceptowac (posty danej osoby sa wtedy niewidoczne )
wow. ekstra funkcja.
ale ja lubie kije w mrowisku. i wszystko zwalam na hormony.

Cytat:
widać wnuczek / czka bardzo czegoś z tych buraków potrzebuje i się domaga i się chce
moj ma ten sam smak... i to tylko na zrobione (doprawione) przez moja mame. idealne. mam 6 sloików sporzadzonych w piatek takze jakby co - zapraszam na wypas buraczany
na poczatku jechalam tylko na tych burakach. lekarz stwierdzil ze jak na oliwie, z jabluszkiem, cebula - to git i poki dziec chce - niech ma

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 16:06   #3936
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
przeczytałam "sutki" i myślałam że padnę ze śmiechu do tej pory nie moge przestać
ooo faktycznie, ja tez sutki przeczytalam, yhmmm

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 16:06   #3937
angel-b
Raczkowanie

Cytat:

poki co jade na łasce (tu byla potrzebna polska litera ) konkubenta,
no to się wesoło na wątku zaczyna robić

Cytat:
ja zaczęłam dokumentację od 9 tygodnia;0 Robię co tydzień, choc już wiedzę jak sobie porównuję fotki, że co 2 tyg w zupełności wystarczy... A poza tym, stwierdziłam, że na zdjęciach największy brzuch miałam własnie w 9 tygodniu W 13stym mam mniejszy Pewnie przez to,że na początku miałam wilczy apetyt a teraz się trochę opanowałam
Cytat:

No ja też mam podobnie, teraz mam mniejszy mam wrażenie ! bo wcześniej sporo podjadałam w dzień w celu uniknięcia mdłości.
a ja chyba zaczęłam właśnie przybierać.. jeszcze tydzień temu waga stała w miejscu, a teraz widzę, że jest mnie więcej. mam tylko dziwne wrażenie, że to nie z powodu ciąży, tylko jedzenia.. wróciłam po urlopie do pracy i chyba zaczęłam więcej jeść..

a zdjęcia - ja sobie zrobiłam na razie dwa, ale na stojąco. chyba zacznę się fotografować w pozycji horyzontalnej wtedy lepiej widać różnicę
angel-b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 16:11   #3938
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Kurde ... najgorsze te trzy diagnozy... współczuje oby wszystko wróciło do normy. Odpoczywaj i nie przemęczaj się
No faktycznie, wkurzające te 3 diagnozy... ale próbuję szukać plusów Żadna z nich nie dotyczy bezpośrednio dziecka Tylko mojego felernego organizmu
Cytat:
ja wrzucilam ignora
o, nie wiedziałam, że można. Też już włączam
Stary 2012-09-12, 16:11   #3939
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

moj ma ten sam smak... i to tylko na zrobione (doprawione) przez moja mame. idealne. mam 6 sloików sporzadzonych w piatek takze jakby co - zapraszam na wypas buraczany
na poczatku jechalam tylko na tych burakach. lekarz stwierdzil ze jak na oliwie, z jabluszkiem, cebula - to git i poki dziec chce - niech ma
No właśnie ja swoje dopiero w piątek odbiorę jak wrócę z delegacji Ale testuje od kilku dni i w każdej knajpie zamawiam, ale to zdecydowanie jakaś archetypiczna tęsknota za smakiem tych od Mamy i pomyśleć, że nasze dzieci będą tak miały z naszymi daniami

Cytat:
Napisane przez angel-b Pokaż wiadomość

a ja chyba zaczęłam właśnie przybierać.. jeszcze tydzień temu waga stała w miejscu, a teraz widzę, że jest mnie więcej. mam tylko dziwne wrażenie, że to nie z powodu ciąży, tylko jedzenia.. wróciłam po urlopie do pracy i chyba zaczęłam więcej jeść..
No u mnie też wszelkie wahania, zdecydowanie pod wpływem jedzenia a nie ciąży noo tyle tylko, że jak ciepło, to serio mam wrażenie, że więcej wody trzymam.
Stary 2012-09-12, 16:14   #3940
angel-b
Raczkowanie

a na dworze się rozpadało.. o i nawet grzmi!!
angel-b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 16:17   #3941
megi-megi
Zakorzenienie

Mokka - współczuję mocno i doskonale wiem, przez co przechodzisz. Też właściwie podobnie wylądowałam w szpitalu. I podobnie, co lekarz, co usg to inna diagnoza. Oszaleć można.
Myślę, że tylko spokój nas uchroni. Teraz jak czasem czuję malucha jest dużo lepiej. Wiem, że jest i że żyje. Tak niewiele mi potrzeba do szczęścia. Inaczej marzyłabym o codziennym usg.
Wiem, że łatwo się mówi, ale połóż się, niech tż zrobi Ci pyszną herbatkę i pomyśl, że to najlepsze, co możesz zrobić dla maleństwa. Pogłaszcz je przez brzuszek i mów do niego. Myślę, że to przynosi spokój
I powiem Ci, że przez kilka dni po krwawieniu też miałam mniejszy brzuch, ale... wrócił ze zdwojoną siłą Nie strachaj się.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 16:23   #3942
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
i pomyśleć, że nasze dzieci będą tak miały z naszymi daniami
o takkk, magiczne smaki dziecinstwa
nie wiem czy sprostam

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Inaczej marzyłabym o codziennym usg.
heh wymyslilam na poczatku ze konkubent kupi mi usg... tiaaa. zapytalam doktorka. koszt 3oo tys. konkubent stwierdzil, ze nie w tym roku

Stary 2012-09-12, 16:27   #3943
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy sprostam

heh wymyslilam na poczatku ze konkubent kupi mi usg... tiaaa. zapytalam doktorka. koszt 3oo tys. konkubent stwierdzil, ze nie w tym roku
Też o zakupie usg kiedyś myślałam ale tymczasowo mi przeszło.

A mi się podoba dzisiaj u nas na wątku. Nie zgadzam się z mnóstwem poglądów wygłoszonych dzisiaj tutaj, ale się ożywiło. Do tego coś mnie tu pobolewało na dole brzucha, a jak mi skoczyło ciśnienie to przestało i nawet nie wiem kiedy
Stary 2012-09-12, 16:32   #3944
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Mokka - współczuję mocno i doskonale wiem, przez co przechodzisz. Też właściwie podobnie wylądowałam w szpitalu. I podobnie, co lekarz, co usg to inna diagnoza. Oszaleć można.
Myślę, że tylko spokój nas uchroni. Teraz jak czasem czuję malucha jest dużo lepiej. Wiem, że jest i że żyje. Tak niewiele mi potrzeba do szczęścia. Inaczej marzyłabym o codziennym usg.
Wiem, że łatwo się mówi, ale połóż się, niech tż zrobi Ci pyszną herbatkę i pomyśl, że to najlepsze, co możesz zrobić dla maleństwa. Pogłaszcz je przez brzuszek i mów do niego. Myślę, że to przynosi spokój
I powiem Ci, że przez kilka dni po krwawieniu też miałam mniejszy brzuch, ale... wrócił ze zdwojoną siłą Nie strachaj się.
megi, a który to u Ciebie tydzień, że juz czujesz malucha? Ja Ci powiem, że jak do tej pory, gdy moim marzeniem było codziennbe usg - tak teraz mi się odwidziało... Jakos tak się to wszystko splotło, że w ciagu 8 dni miałam 5 usg! Bałam się że dziś będzie kolejne, że bez tego mnie nie wypuszczą... ale na szczęście zbadali "tylko" szyjkę i mnie wypisali. Po prostu zaczęlam się bać żeby te częste usg nie zrobiły więcej szkody niż pożytku... No bo jednak dzidziuś jeszcze nie jest super zagnieżdżony, więc takie częste stresowanie go nie jest dobre
A co do Tżta, niestety tak kiepsko wyszło, ze akurat dziś pojechal na konferencję i wraca w piatek. oczywiście była zaplanowana już kilka miesięcy temu i nie miał możliwości nie pojechać Smutno nam było, że tak wyszło, no ale jeszcze dziś z rana przyjachal mi do szpitala dać buziaka i pojechał. Ja mieszkam kolo szpitala, więc spokojnie sobie wróciłam. No ale wiadomo jak jest... szkoda, że go nie ma Ale wykochalam moje stęsknione kićki i jest ok Tż mi jedzonka narobił zebym mogła tylko leżeć, więc leżę na lewym boku i do was skrobię Już ni łokieć zdrętwiał od podpierania glowy
Stary 2012-09-12, 16:43   #3945
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
myślę, że będę jeździć sama - szczególnie na początku kiedy mąż będzie w pracy,a ja z dzieciątkiem... tylko czy walka o 4 kg się opłaca w takim przypadku? I tak będzie zdemontowany na części pierwsze
Bardziej interesuje mnie łatwość składania wózka i jego wymiary po Nasza skoda nie należy do "ciężarówek"
dla mnie każdy kg przy małym dziecku, którego i tak sporo będzie trzeba nosić byłby cenny. i gdybym mogła mieć wózek lżejszy, miałabym go.

Cytat:
heh... ja tez mam rozjazd. OM 14t5d, z USG 13t1d... trzymam sie usg tp tez mam rozny i 15.03, i 22.03, ostatnio 19.03
a jak masz wpisane w karcie ciąży? mi lekarz wpisał tak jak wychodzi z OM, nie z USG...

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
A ja sobie nie wyobrażam zostawiania dziecka na klatce - klatka to część wspólna budynku, a nie przedłużenie mojego mieszkania na rzeczy których nie mogę/nie chce mi się nosić na górę/ gracą w mieszkaniu. U mnie na osiedlu są o to nieustanne wojny- ze względów pożarowych wózki nie powinny stać na klatkach i administracja przynajmniej stara się to tępić. Krew mnie zalewała jak szłam z siatami z hali garażowej i musiałam przeciskać się między wózkami, a poręczą. No sorry, ale jak ktoś kupuje mieszkanie, to już powinien się na wstępie zastanowić czy planuje dziecko i co będzie robić z takim np. wózkiem jak decyduje się na 2-gie piętro bez windy. A opcji jest dużo, nie trzeba zawalidrogi fundować sąsiadom.

Mąż pójdzie do pracy - i co z tego - musisz iść na spacer akurat jak go nie ma? Możecie iść se razem jak wróci, albo sam może iść, a Ty będziesz miała czas dla siebie. Wózek może stać sobie w hali garażowej, w piwnicy, a zabierać można samo dziecko czy dziecko w gondoli. Można w końcu samo podwozie zostawić w samochodzie pod domem.

A u nas na forum osiedla to się niektóre królewny co na parterze mieszkają zdradziły, że też zostawiają na klatce, bo w mieszkaniu z wózkiem jakoś ciasno.... Trzeba było wcześniej myśleć, no sorry, może ja sobie zmywarkę na klatkę wystawię, bo by mi się szafka w kuchni przydała....
nie dziecka tylko wózka, ale myślę, że to miałaś na myśli

ja nie słyszałam nigdy o problemach z wózkami na klatce, dlatego brałam to pod uwagę. i myśląc o tym kompletnie nie pomyślałam, że w mieszkaniu mogłoby nie być miejsca czy byłoby ciasno, wózek zawadzałby nam. owszem, mieszkanie jest małe, ale wózek nie byłby problemem. chodziło mi tylko o wagę wózka i kwestię tego, że po porodzie mogę mieć różne dolegliwości bólowe i zwyczajnie nie być w stanie nosić wózka minimum 2 razy dziennie.

co do spacerów i męża. wiesz, wolałabym mieć ustalony jakiś rytm dnia i spacery o mniej więcej stałej porze, a mąż niestety raz idzie na 6 rano, raz na 15 czy 16 po południu, raz na 10, itd. hali garażowej u nas nie ma, do piwnicy też są schody, samochodu pod blokiem nie mam.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no ale co najlepsze szanowny 'tatus' w koncu mi napisal jaka ma grupe krwi. i jest maly problem - ja mam 0rh -, a on b+
to nie jest problem. my też mamy różne rh, ja mam minus, mąż plus. po prostu jak Twoje dziecko będzie miało rh+ w szpitalu po porodzie podadzą Ci zastrzyk - immunoglobulinę. ja dostałam taki po poronieniu.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Dzięki temu, że jednak są ludzie, dla których bariera finansowa to nie jakieś góry nie do przebycia, to ja jestem na świecie, i nigdy jakoś nie chodziłam głodna, źle ubrana itp.; wręcz przeciwnie.
myślę, że wiele z nas jest dzięki temu na świecie. zwłaszcza jak sobie posłuchamy w jakich czasach się rodziłyśmy, jak nic w sklepach nie było.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Mamy to na co nas stać za moich 300 godzin pracy w miesiącu + pensja TŻta, który ma lepiej płatną i mniej czasochłonną pracę niż ja. Ciężko pracujemy i uczciwie zarabiamy, więc nie uważam, że mam się tego wstydzić.
my też pracujemy i uczciwie zarabiamy. może mniej niż Wy, ale starcza nam. dla dziecka też wystarczy, choć liczę się z tym, że może być ciężko.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 16:59   #3946
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Też o zakupie usg kiedyś myślałam ale tymczasowo mi przeszło.
mnie tez. ale to zalezy ile od ostatniego uplynelo i ile do nastepnego pozostalo

Cytat:
Tż mi jedzonka narobił zebym mogła tylko leżeć, więc leżę na lewym boku i do was skrobię Już ni łokieć zdrętwiał od podpierania glowy
mam tak samo tylko ja 'na Nerona' -pollezaco
ale dzis juz lekko wstaje (lekarz kazal troche, bo mi miesnie na nogach zaczely zanikac - leze od 27 lipca...)

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a jak masz wpisane w karcie ciąży? mi lekarz wpisał tak jak wychodzi z OM, nie z USG...
tp podwojny "z USG - 21.03, OM - 15.03". przy poniedzialkowym badaniu "odpowiada 12t6d".

Stary 2012-09-12, 17:22   #3947
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
mam tak samo tylko ja 'na Nerona' -pollezaco
ale dzis juz lekko wstaje (lekarz kazal troche, bo mi miesnie na nogach zaczely zanikac - leze od 27 lipca...)

tp podwojny "z USG - 21.03, OM - 15.03". przy poniedzialkowym badaniu "odpowiada 12t6d".
ojej... od 27 lipca? To strasznie dlugo. A co u Ciebie jest powodem?Pewnie pisałaś ale nie pamiętam albo nie doczytałam ja dziś tak na półleżąco bróbowałam przy kompie stacjonarnym, bo mi net na lapku nie chciał zaskoczyć... ale nie było mi wygodnie, podbrzusze mnie bolało
To u mnie wg OM tp 21 marca a wg usg 19 marca
Stary 2012-09-12, 17:26   #3948
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedzcie Dziewczyny, czy macie może plan robienia zdjęć rosnącego brzuszka? wiecie, tak systematycznie, żeby było widać postępy.. a może któraś z Was już nawet zaczęła?
ja juz przy Julce miałam taki plan a mam tylko jedno

Cytat:

poki co jade na łasce (tu byla potrzebna polska litera ) konkubenta, )

Cytat:
a na dworze się rozpadało.. o i nawet grzmi!!
o widzisz a u nas jeszcze ładnie i ciepło, ale niestety podobno ostatni taki dzien
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 17:35   #3949
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja nie słyszałam nigdy o problemach z wózkami na klatce, dlatego brałam to pod uwagę. i myśląc o tym kompletnie nie pomyślałam, że w mieszkaniu mogłoby nie być miejsca czy byłoby ciasno, wózek zawadzałby nam. owszem, mieszkanie jest małe, ale wózek nie byłby problemem. chodziło mi tylko o wagę wózka i kwestię tego, że po porodzie mogę mieć różne dolegliwości bólowe i zwyczajnie nie być w stanie nosić wózka minimum 2 razy dziennie.
a ja bym chciała wózek w mieszkaniu bo mam dwupoziomowe i wymyśliłam że na górze śpi w łóżeczku a w dzień na dole w wózku.

no mówiłam że trzeba jakiś temat i odrazu forum sie rozkręca

a co do zdj to ja zrobie jak brzuch bedzie ciążowy a nie jak to któraś napisała "spożywczy"

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-09-12 o 17:36
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 17:44   #3950
Tasia34
Wtajemniczenie

Wrażliwe su-t-ki i Łaska konkubenta

A która to narzekała, że taki spokój w wątku? Przynajmniej coś się rozruszało przez te uwagi Scarlett do mnie

Już się uspokoiłam

Kończę przyrządzać leczo z cukinii + dorsz świeży, na oliwie z przyprawami + kasza jaglana Zdrowo i pysznie

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2012-09-12 o 17:46
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 17:54   #3951
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
megi, a który to u Ciebie tydzień, że juz czujesz malucha?
13sty jak u Ciebie
Wczoraj często czułam, dzisiaj raz mnie smyrnął, jak go nakarmiłam ciastkiem

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Wrażliwe su-t-ki i Łaska konkubenta

A która to narzekała, że taki spokój w wątku? Przynajmniej coś się rozruszało przez te uwagi Scarlett do mnie

Już się uspokoiłam

Kończę przyrządzać leczo z cukinii + dorsz świeży, na oliwie z przyprawami + kasza jaglana Zdrowo i pysznie
Sorrki za żarcik - ale stać Cię na tego dorsza?

Bosz... ja tak myślę, że mnie to już chyba też nie stać na dziecko. To będzie trzecie u nas w domu, jak nie zabraknie pieniędzy to na pewno siły i cierpliwości.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Tasia: A teraz przemyślałam: oddawaj tego dorsza, też chcę. W tym mieście u mnie nie ma czegoś takiego jak świeży dorsz. Całe życie mieszkałam nad morzem, więc kitu mi nie będą wciskać.
Stary 2012-09-12, 17:54   #3952
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
13sty jak u Ciebie
Wczoraj często czułam, dzisiaj raz mnie smyrnął, jak go nakarmiłam ciastkiem
Serio? To ja też czekam z niecierpliwością aż poczuję
Stary 2012-09-12, 17:55   #3953
megi-megi
Zakorzenienie

Haha - a teraz spojrzałam, że Ty też na tym końcu świata
Stary 2012-09-12, 17:55   #3954
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
13sty jak u Ciebie

Bosz... ja tak myślę, że mnie to już chyba też nie stać na dziecko. To będzie trzecie u nas w domu, jak nie zabraknie pieniędzy to na pewno siły i cierpliwości.
Nie stać... sprzedałam rodzinne klejnoty i inne kosztowności, żeby go kupić...

Nic nie zabraknie, a na pewno nie cierpliwości i sił A jak miłość będzie, to wszystko się znajdzie
Stary 2012-09-12, 17:55   #3955
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 17:57   #3956
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

Tasia: A teraz przemyślałam: oddawaj tego dorsza, też chcę. W tym mieście u mnie nie ma czegoś takiego jak świeży dorsz. Całe życie mieszkałam nad morzem, więc kitu mi nie będą wciskać.
Nie wiem, jak bardzo świeży (już się nie ruszał ), ale nie mrożony, tylko normalnie z lodówki i przepyszny - właśnie wcinam
Stary 2012-09-12, 18:13   #3957
AgatkaL
Wtajemniczenie

Wpadam Was pozdrowić
Mokka...trzymam kciuki, żeby wszystko było ok !!!
A co do finansów i posiadania dzieci. Kurde, nawet jeśli dziś zarabiasz 10 tys, to czy masz gwarancję, że za dwa lata tej pracy nie stracisz i co wtedy...oddasz dziecko do bogatej rodziny, bo Cię nie będzie na nie stać.
Jak Bóg da dziecko, to i da na dziecko...może to głupie powiedzenie, ale się sprawdza.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 18:30   #3958
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
jest

ehhh mam straszna ochote na kawalek dobrego miesa np. stek mhmm
przez ostatnie tygodnie tylko raz zjadlam kilka plasterkow ogonowki i kabanoska, moze maz kupi cos dobrego na weekend

zapraszam do siebie dziś steki do tego smażony ryż i sos czosnkowy steki wołowe - z ligawy
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 18:37   #3959
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy sprostam
ohhh tak, ja mam mnostwo smakow z dziecinstwa i jak gotuje to staram sie gotowac, tak jak mama niedawno ugotowalam czerwony barszcz i smakowal identycnie jak w domu ehhh
szkoda, ze mama tak daleko
Cytat:
.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
zapraszam do siebie dziś steki do tego smażony ryż i sos czosnkowy steki wołowe - z ligawy
mniam zaraz bede
a jak sie robi smażony ryz, to jakis specjalny przepis?
Stary 2012-09-12, 18:42   #3960
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam miłe Panie
Słuchajcie, poczytałam sobie ostatnio o ziołach wskazanych i niewskazanych podczas ciąży. Pijam miętę i pokrzywę, ale chcę jeszcze zacząć pić napar z imbiru (łagodzi mdłości, co baaardzo mi się teraz przyda ) i napar z nagietka (zmniejsza ryzyko poronienia, zawiera magnez i wit.C).
Jeśli chodzi o imbir, to chyba raczej trzeba kupić korzeń i samemu parzyć; ale przecież nie kupię kwiatów nagietka (niby gdzie i w jakiej ilości? ), więc chcę znaleźć gotowe torebki do zaparzania - gdzie dostanę? W aptece? W sklepie ze zdrową żywnością? Piłyście te napary?
oj ja niestety moge pić tylko mięte - reszta odpada, nie te zapachy

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość

chyba do Was dołącze Własnie zrobiłam test i wyszły 2 kreseczki
jak narazie to byłbyto z moich wyliczeń 3-4 tydzień
zapraszamy i gratulujemy
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości