|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Nisia Niby to samo ale Lefax ma lepsze opinie bo właśnie się wczytałam na różnych forach
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Dearlie aż się kurde cieplej na serduchu robi jak ludzie dookoła tacy życzliwy, nieprawdaż ?? ![]() Weronika wyganiaj tego Synia z brzucha no!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo ja już tu chce obwieścić tę jedną, jedyną nowinę
|
#992 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Sojka i Choco- słodkie dzieciaczki Tak w ogóle jutro chyba zostanie zakończony remont pokoju, w którym ma być nasz sypialnia i kącik dzidzi, więc jak pójdzie zgodnie z planem to się pochwalę niedługo .
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-09-12 o 19:02 |
||
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Ta pogoda dzisiaj jest tragiczna
![]() Na spacerze byliśmy, zahaczyliśmy również o sklep. Zakupiliśmy Małej mleko Bebiko. Zobaczymy czy posłuży ![]() Co do wózka.. Jest przeboski ![]() Tyle, że TŻ nie pozwolił mi go dotknąć.. Tak bardzo zależało Mu na tym, aby pierwszy spacer był w Jego wykonaniu ![]() Jak już wszystkie wstawiają zdjęcia swoich dzieci to ja Wam przedstawiam.. znokautowaną po jedzeniu Melcię Po zrobieniu zdjęcia skarpetka spadła z stópki, a druga girka wylądowała między szczebelkami łóżeczka Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-09-12 o 19:13 |
|
|
|
#994 | |||
|
Zakorzenienie
|
Boziu jakie te Wasze kruszynki są przesłodkie!!!
Chciałabym też już móc go utulić i wycałować, ale wiem, że dla jego dobra lepiej będzie jak jeszcze posiedzi w brzuszku. Poza tym jak tak czytam o tych Waszych przebojach z "przeterminowaniem", to tak się boję, że ja zostanę mamuśką listopadową. Jakby nie patrzeć, w porównaniu z wieloma z Was, nasza ciąża raczej zalicza się do tych bezproblemowych, więc Małemu napewno nie będzie się za bardzo spieszyło na drugą stronę. A w ogóle to może pokażecie zdjęcia jak te porodowe wargi wyglądają? Jakieś fotki typu "przed i po". Cytat:
Tylko chyba na allegro poszukam inspiracji, a będę starała się coś kupić w normalnym sklepie, bo ta rodzinka przeprowadza się lada moment do Holandii i boję się, że mogło by nie dotrzeć.Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za pomoc.
|
|
#995 |
|
Rozeznanie
|
Ja jade do szpitala, odchodzą mi wody
Jeszcze nie boli![]() Trzymajcie kciuki
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
3mamy
wreszcie
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecej nie napisze brak czasu moze poznym wieczorem
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
No nadrobiłam
.Byłam u gin,zbadała tętno i ciśnienie,wszystko jest ok ![]() a co do wyników to mam tabletki Tardyferon 3xdziennie .zawiozłam wymaz do analizy i w piatek mam zadzwonić czy są wyniki. Byliśmy dzisiaj na zakupkach i już mogę rodzić,mam wszystko ![]() kupiliśmy pościel do łóżeczka,biustonosz do karmienia,małemu taki średni kombinezonik na jesień i czapeczke na wyjście,rajtuzki bo mi brakowało i dla mnie wszystko do szpitala,majty siatkowe,wielkie podpachy,maść do sutków,wkładki laktacyjne,Octenisept i kilka kosmetyków do szpitala. Torba kompletna i spakowana,łącznie z rzeczami potrzebnymi Fabiankowi . Jestem gotowa![]() ale sobie pewnie jeszcze poczekam.. a właśnie mam pytanie,bo okropnie boli mnie pod brzuchem i góra ud i jakby bober. Normalnie jakbym miała zakwasy tam wszędzie,że ciężko mi noge podnieść aby buta ubrać .łóżeczko stoi,przymierzyłam dzisiaj pościel,tylko na ściany musze coś kupić,nie wiem czy tapete czy jakieś naklejki ![]() a i jak poszliśmy do sklepu po pościel to synek naciągnął Nas na motor na akumulator ,mąż to sie śmieje,że będziemy musieli od sąsiada pokój odkupić,bo w trzech pokojach z jego zabawkami ciężko sie pomieścić. Ma rowerki,samochody i na akumulator ma już bryke sportową,która wielka taka,że do mamy pojechała na wieś. To teraz doszedł motor,ale jaką miał radość a niech sie cieszy![]() Dzieciaczki macie piękne i słodziutkie takie pochwale się łóżeczkiem,ale w rzeczywistości ładniej wygląda ![]() a na meil wrzuce zaraz jak synek testował łóżeczko dla brata
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() będzie dzidziuś w końcu moje dolne wargi też są spuchnięte i mam wrażenie,że w ogóle cały spód ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Tą karuzelke ściągne jak sie maluch urodzi,bo mu nie potrzebna na razie ale tak ładnie wygląda i wisi sobie na razie |
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia - Więc na co czekasz?
Ródź! ![]() Fajowe łóżeczko |
|
|
|
#1003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie, ja tak szczerze mówiąc liczyłam, że Antek przyspieszy i pojawi się w połowie października, ale jak tam czytam o tych Waszych przejściach to tracę na to nadzieję.
|
|
#1004 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie mam pytan ![]() Cytat:
Colds , Melcia przesliczna wstawiacie tu zdjęcia swoich pociech a ja już też chce tulić moja normalnie zacałowac można takie słodkie istotki |
||
|
|
|
#1005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 4-latki są na etapie: puzzle, wszelkie gry, Bakugany, Ben 10 - wszelkie figurki. Cytat:
![]() Trzymam Ja swojej opuchniętej piczy nie pokażę bo: 1) zarośnięta 2) spasiona 3) ogólnie jakaś dziwna ![]() Wary twarzowe w ostateczności pokazać mogę... ale jutro. Cholera dzień się kończy. Wróżka oszustka
|
||
|
|
|
#1006 |
|
Zadomowienie
|
a u nas znow zwrot w druga strone...mala zaczel juz pic 20 ml 12 razy dziennie,od 3 dni przybiera na wadze,od soboty sie kangurujemy godzinke dziennie,coraz wiecej mala reaguje na bodżce a wczoraj nam powiedzieli ze jej sie woda zbiera w glowce,jakie beda tego nastepstwa nie wiedzą...musza obserwowac,nie mam juz sił,nie wiem jak mam zachowac spokoj przy synkach i zyć dalej...zyje z minuty na minute i dostaje prawie zawalu na sygnal kazdego telefonu PROSZE MODLCIE SIE ZA NASZA CORECZKE!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#1007 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
.Cytat:
. Może się skończyć tak, że będę się bujała z tymi głupimi moimi skurczami do 40 tygodnia, a wtedy się wkurzę, bo nieraz już się stresowałam przez nie.---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
cały czas trzymam kciuki za Laurę i mam nadzieję, że ta woda nie okaże się niczym zbyt poważnym.
|
||||
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
je jeee dzidzia bydzie
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju jak mnie boli jak na okres. Okropnie. |
|
|
|
|
#1010 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brak mi słów...modlę się żeby wszystko było ok ;(ja też narzekam dziś na te bóle :/ z normalnych coś a'la na okres zrobiły mi się mocniejsze tak że aż kłuje mnie w podbrzuszu..do bóli okresowych jestem w sumie przyzwyczajona bo przed ciążą zawsze miałam pierwszy dzień wyjęty z życiorysu - takie bóle dziś mnie trzymały od 14tej tak około 20-30 minut i przestało..teraz od 18tej mam to samo tylkoz tym kłuciem i wszystko pobolewa około 5 minut po czym ustaje by za regularne 20 minut znowu zaboleć tak samo.....a teraz już co 15minut ale pewnie to taki sam alarm jak ostatnio mnie wziął więc na nic nie liczę, samo przejdzie.. ale jak zakłuje to aż się zginam w pół..prócz tego ruchy normalne odczuwam, w sumie to sama nie wiem jak to interpretowac - czy to moze mały się wstawia niżej i dlatego tak kłuje??
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-09-12 o 20:26 |
||
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytałam o tym LEFAX i ma on tylko 41,2 mg simethiconum v 1 ml czyli mniej niż bobotic
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam zdjęcia na meil synka,który testuje łóżeczko czy wygodne heh
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu dziewczyny, znacie coś dobrego na bolące i poranione sutki?? Wiem że to było juz gdzies pisane ale nie dam rady szukać tego. Już tak mam poraniony jeden mocno ze beczeć mi sie chce jak małego przystawiam
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
I wrzuciłam zdjęcie brzuszka
|
|
|
|
#1017 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro popatrzę w internecie cóż to takiego. ![]() Cytat:
Mówiłam, że wróżki to oszustki! Chociaż... jeszcze 3 godziny Ci zostały, ale to musiałby być błyskawiczny poród. ![]() Cytat:
Cytat:
Cudne loczki ma ten Twój synuś.
|
|
#1018 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Muminku cały czas myślimy o was!!! |
||
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masakra straszna z tym. Jeszcze na wardze dwie "diody" sie narobiły i kurde wyglądam jak pacan. Dobrze że te diody nie świecą pełnym światłem ![]() Muminku bądzcie silni!!!!! |
|
|
|
|
#1020 |
|
Zadomowienie
|
na dzisiaj dobranoc!
Może dzięki Ani rozwiąże się worek porodowy i pójdzie lawina? ![]() W razie czego spróbuję przez sen trzymać kciuki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

Jakby nie patrzeć, w porównaniu z wieloma z Was, nasza ciąża raczej zalicza się do tych bezproblemowych, więc Małemu napewno nie będzie się za bardzo spieszyło na drugą stronę.
Jakieś fotki typu "przed i po". 
Buuu!

Ródź!
normalnie zacałowac można takie słodkie istotki