Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 15:58   #961
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
No wlasnie u mnie to samo. A musze leciec jeszcze po te wkladki laktacyjne.
A jakie polecasz?

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Była u mnie położna. Ale z niej fajna kobitka. Dała mi instrukcje na przygotowanie szyjki do porodu Winko - pół lampki, drażnienie brodawek, bara bara z mężem. Dziś i jutro wieczorem mam tak zrobić i jestem w piątek na porodówce Śmiałam się, że jak mnie złapie dziś wieczorem na poród po tym winku to w szpitalu wezmą mnie za pijaczkę, bo się opije taką ilością po 9 miesiącach abstynencji
Ja się bzykam, sutki Kropek drażni i nic. A seks taki że hoho.
Z tym winkiem to moim zdaniem przegięcie. Jedziesz na porodówkę i winem walisz, masakra jakaś. Ze wstydu bym się spaliła.

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Plosem Ciotek! Oto 13 dniowa Zośka

Uploaded with ImageShack.us

i jej dzienny salonowo / kuchenny kącik na dole

Pyzucha

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja mam zapalenie gardłanarazie obyło się bez antybiotyku.Mam nadzieję,że nie będę gorączkowaćDostała m jakieś kuleczki do ssania homeopatyczne.
A synek ma zapalenie oskrzeli i antybiotyk przez 6 dni i siedzenie w domu.Choć w poniedziałek może już pójść do przedszkola.
Musimy się szybciutko kurować.

I pani doktor powiedziała,że pięknie wyglądam w ciąży,że tylko brzuszek(taaa)i że zmieniłam się na twarzy i usta(wargi)mam jakby opuchnięte,co znaczy,że chwila moment będę rodzić!!!
Mam nadzieję,że to dobra wróżba,bo ja pragnę wręcz już...
Sama jest świetną kobietą i ma chyba 5dzieci,więc liczę,że się sprawdzi jej przepowiednia

tamlin pytałam się doktorki co do tej szczepionki od polio,bo się martwiłam,choć będzie jutro już 2tyg.I powiedziała,że największe wydzielanie jest do 10dni,więc już nie ma ryzyka.Powiem Ci,że cały czas miałam przez to stresa,żeby tak szybko nie urodzić,więc pewnie Kubuś się posłuchał
Kurujcie się szybciutko Z Paulą też dziś byłam bo kaszle w nocy okrutnie, ale to zwykłe przeziębienie.
Dobrze że Ci wyjaśniła co i jak z tą szczepionką.
A do tych opuchniętych warg, to cholera chyba coś w tym jest, bo dziś spotkałam kuzynkę i powiedziała mi że mam wargi opuchnięte i ona tak miała na dwa dni przed porodem.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja tak czuje ze bedzie wysyp w przyszlym tyg ja sama pojde pod noz a jestem przeciez z samego konca wrzesnia
Ale jak to w przyszłym tygodniu? Przeoczyłam coś? Masz już datę cięcia ustaloną?
Stary 2012-09-12, 16:02   #962
m_moni
Zadomowienie

dziewczyny witam się na nowym wątku!

tydzień mnie nie było, a tu już połowa dziewczyn ma dzidzie po drugiej stronie brzuszka

Sojka1990 , sandra23s, Choco Mademoiselle, Iwoncia81, zielona1911, Karolluki dziewczyny gratuluję!! matko muszę to nadrobić...zaraz idę czytać. Iwonka, Choco czemu Wy urodziłyście przed czasem i to jeszcze pod moją nieobecność?!

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
witam dziewczyny...
zwatpilam nie chce rodzic, nie chce byc w ciazy, chce moje wczesniejsze zycie

potem nadrobie...
Lady przecież Ty cały czas chciałaś urodzić już, zaraz, natychmiast...nie może Ci się tak na samym końcu odmienić

powiem Wam, że coś mi nie wychodzi ten masaż krocza

wczoraj po badaniu ginka powiedziała mi, że "nic tu do porodu"
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 16:04   #963
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Lilka fotelik jest konieczny, nie wyobrażam sobie przewieźć inaczej maluszka. Znajomi to chyba zbyt wiele wyobraźni nie mieli.
Cytat:

Tylko fotelik. Własnie jak napisala anusia - w moim szpitalu by nie wypuscili.
Cytat:
W foteliku dla bezpieczeństwa,choć słyszałam,ze niektórzy wożą w gondoli
Cytat:
nie wyobrazam sobie inaczej niz w foteliku.
W sumie macie 100% racji i nie wiem jak mogło mi przyjść do głowy słuchanie takich głupot, w końcu mam swój rozum, coś w tej ciąży czasem mózg mi się zwiesza.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Plosem Ciotek! Oto 13 dniowa Zośka

i jej dzienny salonowo / kuchenny kącik na dole

Co za cudo
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 16:10   #964
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Ale jak to w przyszłym tygodniu? Przeoczyłam coś? Masz już datę cięcia ustaloną?

skierownie juz mam i jestem umowiona na wtorek do ordynatora.pin.dy z rejestracji mnie nie chcialy wcisnac nigdzie wczesniej, a to tylko chodzi o zrobienie usg i ustalenie terminu wiec we wtorek maja termin ustalic ale bedzie to raczej przyszly tydzien no bo to juz bedzie 39 tc, a oni tam wlasnie w 39 wykonuja ciecia. tak cos czuje, ze mnie juz we wtorek zostawia w szpitalu
tak wiec do wtorku moja giulia ma jeszcze czas zeby sie obrocic i maly prezent mamusi zrobic

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 16:27   #965
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Iwonka tą wagę to ładnie w ciula zrobiłaś
Brzuchem się nie przejmuj - moje rozstępy też większe niż były [COLOR="Silver"]

Ja zaskoczona jestem tą wagą ale i szczęsliwa bo nie przypuszczałam że aż tyle wsysnie
Teraz diete trza stosować to bede laska za kilka miesięcy

Cytat:
Pewnie niegrzeczna byłaś

i to jak bo te niektóre bździągwy (położne lub salowe) były wkur.wiające i nawet mój mąż opierdzielił jedną fajnie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Iwonka, Choco czemu Wy urodziłyście przed czasem i to jeszcze pod moją nieobecność?!
A no bo mi sie już czekać nie chciało
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 16:28   #966
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No skoro rozkurczowo działa, to chyba bez sensu, bo mamy mieć skurcze, nie?

Mnie też już męczą te miesiączkowe bóle... Ale szyjka podobno może w ciągu godziny zmienić swoją "sytuację", więc się nie przejmuję, że w poniedziałek była na "luźny palec"
No podobno o to chodzi, żeby nie bolało, bo jak mają to być skurcze porodowe to czy wino czy no-spa to nic nie pomoże.
To mówiła mi położna która odbiera porody w moim szpitalu. Pewnie oni tam równo tankują i wina od rodzących nie czują
Stary 2012-09-12, 16:29   #967
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
skierownie juz mam i jestem umowiona na wtorek do ordynatora.pin.dy z rejestracji mnie nie chcialy wcisnac nigdzie wczesniej, a to tylko chodzi o zrobienie usg i ustalenie terminu wiec we wtorek maja termin ustalic ale bedzie to raczej przyszly tydzien no bo to juz bedzie 39 tc, a oni tam wlasnie w 39 wykonuja ciecia. tak cos czuje, ze mnie juz we wtorek zostawia w szpitalu
tak wiec do wtorku moja giulia ma jeszcze czas zeby sie obrocic i maly prezent mamusi zrobic
kasiam słyszałam, że lekarze wykonują obroty dzieci w brzuszku i w większości przypadków się to udaje
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 16:29   #968
Nisia4
Zadomowienie

Jestem, melduję się po lekarzu.
A sytuacja ma się tak, że lekarz do którego chodzę prywatnie dał mi 10 dni na poród, a ten z przychodni dzisiaj stwierdził "to jeszcze nie to" :/ i słowem się o rozwarciu nie odezwał.
Na dodatek za każdym razem jak mi robi usg to moje Dziecko jest co raz mniejsze a nie większe, a mój termin przesuwa się co raz bardziej :/
Z tej złości poszłam na spacer 6 km
Stary 2012-09-12, 16:30   #969
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
i to jak bo te niektóre bździągwy (położne lub salowe) były wkur.wiające i nawet mój mąż opierdzielił jedną fajnie
dostało jej się z rozpędu
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 16:39   #970
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
kasiam słyszałam, że lekarze wykonują obroty dzieci w brzuszku i w większości przypadków się to udaje
wiem, nasza lidka bedzie taki miec w poniedziałek. ale akurat moja gin jest temu przeciwna. powiedziała mi dzis nawet, że moze jest jakis powod dlaczego mala nie chce sie obrocic o ktorym my na razie nie wiemy i po co ryzykowac. jeszcze modle sie o obrót

Stary 2012-09-12, 16:50   #971
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Odstawiłam wszystko w 37 tygodniu. I to jest najlepsze, że nawet skurczy w łydkach brak No to Kasiu jak już Jureczka wykurujesz to na podorówkę. Zakończ tą cisze, może Twój Kubuś się zlituje. Zdrówka Wam życze
Dziękujemy.
Mam nadzieję,że ta porodówka będzie wcześniej i mężuś go dokuruje jak będziemy w szpitalu...
Ja też nawet nie mam skurczy łydek tylko te bóle w stopach(ścięgna?)i u palców rąk mnie denerwują

Cytat:
Wino podobno działa rozkurczowo. Ja też nie zamierzam korzystać. Ale jestem podobno na dobrej drodze skoro męczą mnie te skurcze jak na okres. Świadczy to o tym, że szyjka się przygotowuje.
A moja szyjka już podobno "przygotowana" od połowy sierpnia. I bądź tu mądra
wybacz
Dobrze,że czujemy te przepowiadające,przynajmn iej wiadomo,że poród nadchodzi

Cytat:
Kurujcie się szybciutko Z Paulą też dziś byłam bo kaszle w nocy okrutnie, ale to zwykłe przeziębienie.
Dobrze że Ci wyjaśniła co i jak z tą szczepionką.
A do tych opuchniętych warg, to cholera chyba coś w tym jest, bo dziś spotkałam kuzynkę i powiedziała mi że mam wargi opuchnięte i ona tak miała na dwa dni przed porodem.
Dzięki.
AAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaa aaa!!!!!!!!!!!!Będziemy rodzić!!!!!!!!!!!
Ja pierwszy raz się z tym spotkałam

Cytat:
No podobno o to chodzi, żeby nie bolało, bo jak mają to być skurcze porodowe to czy wino czy no-spa to nic nie pomoże.
To mówiła mi położna która odbiera porody w moim szpitalu. Pewnie oni tam równo tankują i wina od rodzących nie czują
M i mama opowiadała jak mnie urodziła w Nowy Rok i lekarz stanął przytrzymując się drzwi,z twierdzeniem do położnych,że on tu chyba nie będzie potrzebnyw końcu ktos musiał pożegnać stary rokA ja niby 3tygodnie przed terminem ważyłam 3700(tyle co mój Juruś,8dni do tp.)

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
A sytuacja ma się tak, że lekarz do którego chodzę prywatnie dał mi 10 dni na poród, a ten z przychodni dzisiaj stwierdził "to jeszcze nie to" :/ i słowem się o rozwarciu nie odezwał.
Na dodatek za każdym razem jak mi robi usg to moje Dziecko jest co raz mniejsze a nie większe, a mój termin przesuwa się co raz bardziej :/
miałaś dużo czasu na przemyślenia.A tak naprawdę to któremu z nich bardziej ufasz?Myślę,że jest ok a ten gin to jakiś nieteges

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-09-12 o 16:51
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 16:57   #972
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
miałaś dużo czasu na przemyślenia.A tak naprawdę to któremu z nich bardziej ufasz?Myślę,że jest ok a ten gin to jakiś nieteges
Stanowczo bardziej ufam temu prywatnie, gdyby nie on to ja w ogóle bym w tej ciąży nie była. No nic, pozostaje mi czekać. Ten prywatnie już nie kazał mi przyjeżdżać do siebie tylko stwierdził, że już tylko porodówka mnie czeka. Ale z drugiej strony nic się u mnie nie dzieje i mam dziwne przeczucie, że ja jednak przenoszę.

Kupiłam też album dla dziecka, ten co wrzucałam wcześniej http://www.dziennikifadera.pl/wp-con...bumdziecka.jpg ale mało brakowało a znowu bym się nie zdecydowała. Pan w księgarni już dziwnie na mnie patrzał więc poszłam do kasy i mówię do Niego "już pewnie nie może Pan na mnie patrzeć" :P

A wcześniej Wam się nie chwaliłam, ale kupiłam też album na zdjęcia, który zresztą powoli zapełniam Włożyłam zdjęcia z usg, dziadków i moje z brzuszkiem, a album taki oto http://www.e-albumy.pl/wolf/foto/fancy_200_4.jpg

Jednej grupie koleżanek które pytały co kupić podpowiedziałam, że podgrzewacz. W sumie nie miałam zamiaru kupować, ale znalazłam coś takiego http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...576211892.html lub takie http://allegro.pl/tanio-od-happyfami...560619689.html co o tym myślicie?
Stary 2012-09-12, 17:06   #973
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Zrobiłam pizze i zeżarłam duży kawał. A później dziwie się, że na wadze coraz więcej. Mnie najbardziej pasowałoby urodzić w piątek, bo moja położna ma dyżur i mój lekrz prowadzący też jest W sobote mam wizyte to by kasa w kieszeni została
Takie mam sobie marzenia,
Stary 2012-09-12, 17:20   #974
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Stanowczo bardziej ufam temu prywatnie, gdyby nie on to ja w ogóle bym w tej ciąży nie była. No nic, pozostaje mi czekać. Ten prywatnie już nie kazał mi przyjeżdżać do siebie tylko stwierdził, że już tylko porodówka mnie czeka. Ale z drugiej strony nic się u mnie nie dzieje i mam dziwne przeczucie, że ja jednak przenoszę.

Kupiłam też album dla dziecka, ten co wrzucałam wcześniej http://www.dziennikifadera.pl/wp-con...bumdziecka.jpg ale mało brakowało a znowu bym się nie zdecydowała. Pan w księgarni już dziwnie na mnie patrzał więc poszłam do kasy i mówię do Niego "już pewnie nie może Pan na mnie patrzeć" :P

A wcześniej Wam się nie chwaliłam, ale kupiłam też album na zdjęcia, który zresztą powoli zapełniam Włożyłam zdjęcia z usg, dziadków i moje z brzuszkiem, a album taki oto http://www.e-albumy.pl/wolf/foto/fancy_200_4.jpg

Jednej grupie koleżanek które pytały co kupić podpowiedziałam, że podgrzewacz. W sumie nie miałam zamiaru kupować, ale znalazłam coś takiego http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...576211892.html lub takie http://allegro.pl/tanio-od-happyfami...560619689.html co o tym myślicie?
fajne te podgrzewacze!!! moze i ja bym sie skusiła

Stary 2012-09-12, 17:24   #975
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
wiem, nasza lidka bedzie taki miec w poniedziałek. ale akurat moja gin jest temu przeciwna. powiedziała mi dzis nawet, że moze jest jakis powod dlaczego mala nie chce sie obrocic o ktorym my na razie nie wiemy i po co ryzykowac. jeszcze modle sie o obrót
wiesz co, mi się wydaje, że wielu lekarzy po prostu odradza pacjentkom ten zabieg, bo nie umieją go wykonywać, na zachodzie to podobno normalna procedura, która zapobiega wielu niepotrzebnym cesarkom z tego co wyczytałam a jak jest naprawdę, to nie wiem, bo lekarzem nie jestem. Mój ginek nie kazał mi czytać w necie za dużo o tym, bo właśnie uprzedził, że jest wiele negatywnych opinii z uwagi na niewiedzę ludzi o tym zabiegu. W stolicy podobno tylko dwa szpitale to praktykują i to ze sporym powodzeniem. Gadanie, że może jest jakiś powód ze strony dziecka to dla mnie jakaś bzdura, bo przecież najpierw przed tym zabiegiem robi się dokładne badania usg, żeby się upewnić co do stanu dziecka i czy nie jest zaczepione gdzieś pępowiną a jeśli w trakcie zabiegu coś się dzieje, to od razu jest cesarka. Ale skoro twoja ginka ci odradza, to znaczy, że nie umie tego zrobić i dobrze, że się nie podejmuje tylko moim zdaniem powinna to otwarcie powiedzieć, a nie wymyślać durne powody i zwalać winę na ciebie i dziecko i że jest coś, o czym nie wiecie. Takie jest moje zdanie w tym temacie, być może głupie i mylne, ale moje własne i tego się będę trzymać, bo dzięki temu nadal mam nadzieję na pomyślne rozwiązanie porodu po mojej myśli.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Nisia fajne te podgrzewacze rzeczywiście!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 17:29   #976
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam pizze i zeżarłam duży kawał. A później dziwie się, że na wadze coraz więcej. Mnie najbardziej pasowałoby urodzić w piątek, bo moja położna ma dyżur i mój lekrz prowadzący też jest W sobote mam wizyte to by kasa w kieszeni została
Takie mam sobie marzenia,
Też wczoraj zjadłam pizzę. Całą!

Mi wszystko jedno kiedy, chcę po prostu już urodzić i to naturalnie! Nie chcę wywoływania
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 17:34   #977
gda
Zakorzenienie

Tamlin - ja myślałam, że my o innych wargach mówimy Bo tamte mam spuchnięte faktycznie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 17:38   #978
Sojka1990
Zadomowienie

Dziewczynki wpadłam wam sprzedać HITA na kolki

Lek w zasadzieniezbyt znany u nas, za granicą stosowany na porządku dzienny, ale jak się zamówi w aptece to sprowadzą, bo tak to dostępny raczej nie jest.
Nazywa się LEFAX poleciła mi go znajoma która właśnie skończyła studia medyczne a jej siostra cioteczna już 2ke dzieci obgoniła na tym preparacie.
Momentalnie ponoć przechodzi kolka.

Tutaj macie informacje o leku http://lefax.pl/

a i Zochnę przed chwilą sfociłam bo tak słodko śpi na naszym wyrku :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07233.jpg (34,3 KB, 95 załadowań)
Stary 2012-09-12, 18:09   #979
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

A ty Wercia jak? Rozwarcie na 5 palców?
oczywiście nie no u mnie totalna cisza... ani widu ani słychu ... jutro muszę z ginem poważnie porozmawiać o wywołaniu w ciągu max tygodnia a nie jak to jest zazwyczaj że czekają do 2 .

alfabia
jaką okrągłą buziunie ma Twoje maleństwo
śliczna córa

sojka no jak słodko Zośka sobie śpi
Stary 2012-09-12, 18:10   #980
katiem
Wtajemniczenie

Nisia ja mam ten podgrzewacz za 49zł jakies 2 lata . Jestem zadowolona.

Tamlin co do wkladek to jestem na etapie testowania. mialam te z babydream, ale mi tak leci z tych cycow ze przeciekaly. Dzisiaj kupilam canpolu bo promocja byla i sa bardzo cienkie, ale zobaczymy.
Zdam relacje na biezaco

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:11   #981
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Tamlin - ja myślałam, że my o innych wargach mówimy Bo tamte mam spuchnięte faktycznie

Powiem Wam że mi też spuchły wargi ust ... ponoć ale to już jakiś miesiąc temu .
Stary 2012-09-12, 18:11   #982
katiem
Wtajemniczenie

Ale mamy cudne dzieciazki

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:17   #983
lukrecja_25
Wtajemniczenie

haaaj!!!

jezdem w domu od wczoraj.

jezeli o usta chodzi to ze dwa miechy temu mama mi powiedziała ze mi sie usta takie jak u bab w ciazy zrobiły haqhaha czyli ze mam jakies wieksze

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:19   #984
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
fajne te podgrzewacze!!! moze i ja bym sie skusiła
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Nisia fajne te podgrzewacze rzeczywiście!
Cytat:
Nisia ja mam ten podgrzewacz za 49zł jakies 2 lata . Jestem zadowolona.
To mam jeden problem z prezentem z głowy

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Nazywa się LEFAX poleciła mi go znajoma która właśnie skończyła studia medyczne a jej siostra cioteczna już 2ke dzieci obgoniła na tym preparacie.

Zosia słodziuchna

A ten Lefax to to samo co Sabsimplex? Ja mam sprowadzony właśnie ten Sabsimplex.
Stary 2012-09-12, 18:19   #985
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Acha czyli na razie termin ustalacie, a już się wystraszyłam że coś przeoczyłam.

Cytat:
Nisia wiesz, przy Twoim tygodniu to 10 dni to tyle co "jeszcze nie to".

Cytat:
AAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaa aaa!!!!!!!!!!!!Będziemy rodzić!!!!!!!!!!!
Ja pierwszy raz się z tym spotkałam
Ja też, nigdy wcześniej się nie spotkałam z takimi objawami zbliżającego się porodu.

Cytat:
No wiesz, nie dziwię się przy dwukrotnych codziennych bzykaniach
Stary 2012-09-12, 18:23   #986
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
haaaj!!!

jezdem w domu od wczoraj.

jezeli o usta chodzi to ze dwa miechy temu mama mi powiedziała ze mi sie usta takie jak u bab w ciazy zrobiły haqhaha czyli ze mam jakies wieksze
Witaj
No mi też mama o tych wargach spuchniętych powiedziała
Stary 2012-09-12, 18:26   #987
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Choco, Marta i jak wrażenia po pierwszym spacerze? Pewnie w całości przespany? I za kikucik
dokładnie.spalismy cały spacer
Cytat:
to chyba szybko nie?psikałaś octeniseptem?

Cytat:
W ogóle to witam!
Noc kiepska,strasznie boli mnie gardło,synek w nocy się budził i kaszel go męczył,no i wędrówki do wc...Przed 7 poszłam do przychodni zapisać nas na wizytę,bo telefon ciągle zajęty,a jak uda się człowiekowi dodzwonić to już nie ma miejsc

Ja mam zapalenie gardłanarazie obyło się bez antybiotyku.Mam nadzieję,że nie będę gorączkowaćDostała m jakieś kuleczki do ssania homeopatyczne.
A synek ma zapalenie oskrzeli i antybiotyk przez 6 dni i siedzenie w domu.Choć w poniedziałek może już pójść do przedszkola.
Musimy się szybciutko kurować.

I pani doktor powiedziała,że pięknie wyglądam w ciąży,że tylko brzuszek(taaa)i że zmieniłam się na twarzy i usta(wargi)mam jakby opuchnięte,co znaczy,że chwila moment będę rodzić!!!
Mam nadzieję,że to dobra wróżba,bo ja pragnę wręcz już...
Sama jest świetną kobietą i ma chyba 5dzieci,więc liczę,że się sprawdzi jej przepowiednia
bidulko ale Was wzieło choróbsko.trzymam kciuki zebys faktycznie lada moment sie rozpakowała
Cytat:
Sojka1990 , sandra23s, Choco Mademoiselle, Iwoncia81, zielona1911, Karolluki dziewczyny gratuluję!! matko muszę to nadrobić...zaraz idę czytać. Iwonka, Choco czemu Wy urodziłyście przed czasem i to jeszcze pod moją nieobecność?!

a bo Leoś chciał swojej babci zrobic prezent imieninowy i sie urodzic troszke wczesniej

wrzucam Wam dzisiejszego Leośka

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-09-12 o 18:43
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:32   #988
Dearlie
Zakorzenienie

A mnie dzisiaj bardzo zaskoczyła pewna moja klientka. Kilka dni temu napisała czy nie potrzebuję czegoś dla Małego typu wanienka lub ciuszki, bo ma jeszcze co nie co p swoim 4-letnim synku. Odpowiedziałam, że chętnie odkupię od niej jakieś ciuszki, bo w tym temacie mam jeszcze spore braki. Spotkałam się z nią o 17 i okazało się, że przywiozła dla mnie cały karton i jeszcze wielką siatkę ciuszków w nasprawdę dobrym stanie, a także Antoś w prezencie dostał od jej rodzinki olbrzymiego miśka przytulankę. Tylko bardzo niezręcznie wyszło, bo ja byłam cały czas przekonana, że zapłacę jej za te ciuszki choć symbolicznie, a ona nic nie chciała przyjąć. Pomyślałam, że kupię coś dla jej synka w podziękowaniu, ale zupełnie nie mam pomysłu co.

Cytat:
No wiesz, nie dziwię się przy dwukrotnych codziennych bzykaniach
Jesteście niemożliwe.
Stary 2012-09-12, 18:34   #989
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
No z tamtymi wargami to jest coś nie tak Takie nabrzmiałe

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczynki wpadłam wam sprzedać HITA na kolki

Lek w zasadzieniezbyt znany u nas, za granicą stosowany na porządku dzienny, ale jak się zamówi w aptece to sprowadzą, bo tak to dostępny raczej nie jest.

Tutaj macie informacje o leku http://lefax.pl/

Mój Bartosz nie chce narazie wyjść to wezme sobie te piękne Zośki. Ale cudeńka macie
Stary 2012-09-12, 18:47   #990
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj bardzo zaskoczyła pewna moja klientka. Kilka dni temu napisała czy nie potrzebuję czegoś dla Małego typu wanienka lub ciuszki, bo ma jeszcze co nie co p swoim 4-letnim synku. Odpowiedziałam, że chętnie odkupię od niej jakieś ciuszki, bo w tym temacie mam jeszcze spore braki. Spotkałam się z nią o 17 i okazało się, że przywiozła dla mnie cały karton i jeszcze wielką siatkę ciuszków w nasprawdę dobrym stanie, a także Antoś w prezencie dostał od jej rodzinki olbrzymiego miśka przytulankę. Tylko bardzo niezręcznie wyszło, bo ja byłam cały czas przekonana, że zapłacę jej za te ciuszki choć symbolicznie, a ona nic nie chciała przyjąć. Pomyślałam, że kupię coś dla jej synka w podziękowaniu, ale zupełnie nie mam pomysłu co.

jaki mily gest z jej strony tez nie mam pomysłu co 4latek moze lubiec moze cos na allegro najdziesz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości