Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 18:32   #61
kasikkkkka
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Niektórzy mówią, żeby nie kąpać chorego dziecka, a przecież chore bardziej niż zdrowe potrzebuje rozluźnienia i odświeżenia. Trzeba tylko zadbać o zapewnienie odpowiedniej temperatury wody i pomieszczenia.
dokładnie

Cytat:
Sądząc po tabeli dawkowania, którą dostałam, to można podawać od początku. No i mi też poleciła podanie go p.pediatra.
no teoretycznie jest, przynajmniej ten w zawiesinie, bo nie wiem jak to jest z czopkami, ale jest też paracetamol w kropelkach, chyba Pedicetamol się nazywa i zdaje się, że nadaje się też dla niemowlaków poniżej 3 miesiąca życia
ale syropki też pediatrzy polecają, tylko zmniejszają dawkowanie
Stary 2012-09-12, 18:33   #62
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
my nie kąpalismy ale tylko dlatego, ze Mała bardzo nie lubi kąpieli i płacze, stwierdzilismy, że szczepienie to dość wrazeń i Mała miała dzień dziecka
aha, Jaś uwielbia kąpiele, a probowaliscie jakos ja przekonac do kapieli?
Cytat:
Niektórzy mówią, żeby nie kąpać chorego dziecka, a przecież chore bardziej niż zdrowe potrzebuje rozluźnienia i odświeżenia. Trzeba tylko zadbać o zapewnienie odpowiedniej temperatury wody i pomieszczenia.
to prawda, ja juz dogrzewam farelka, bo jestesmy ciep lolubni wszyscy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:40   #63
kasikkkkka
Zadomowienie

moja mała to się cwana zrobiła
wczoraj zdaje się słyszę, że zaczyna kwękać w łóżeczku (tak jak zwykle, jak smoczek jej wyleci ), więc podchodzę do niej, ale widzę że ma smoczek w buzi, to mówię do niej: co oszukujesz, przecież masz smoka, a ona tak spojrzała na mnie i jakby zrozumiała co do niej mówię , bo od razu wypchnęła języczkiem smoka z buzi i w ryk
Stary 2012-09-12, 18:41   #64
Linka25
Zakorzenienie

phdwao
próbowalismy wszystkiego
jest farelka, jest spokojnie, powolutku, czule..
próbowalismy mniej wody i więcej wody

ostatnio robi sobie przerwy w płaczu, to juz coś

mamy plan spróbowac kąpieli przed południem, wtedy ma najlepszy humor
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:44   #65
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
phdwao
próbowalismy wszystkiego

moja też się darła wczoraj jakby ją ze skóry obdzierali, chociaż zwykle lubi kąpiel, ale wczoraj w ogóle miała zły dzień
Stary 2012-09-12, 18:45   #66
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Blue w takim razie złote http://moda.allegro.pl/zlote-sexy-ko...605747624.html

Idę na pierogi. Wpadnę wieczorem
No i to jest to

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Blue, zobacz tez na bransoletki lilou, są świetne, ja mam dziewczynkę na zawieszce z datą urodzenia moją i małej.

Witam w kolejnej części
Śliczne są wiem.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
no wlasnie lilou mialam na mysli, ale tanie one nie sa, zalezy ile blue chce wydac.

Co do kurtki jesiennej mąz mi fundnal ostanio skórkę ja czaje się jesazcze na troebkę shopper w zarce, taka bordową a mam pretekst by ją kupic bo chce mezowi kupic cos na imieniny
Sama nie wiem ile. Chyba wyślę jej kartkę, a prezent dam, jak przyjadę - będę miała więcej czasu i będę mogła dzięki temu zamówić coś z neta.

To się obkupisz! W końcu mąż ma imieniny!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:24   #67
Mandragorrka
Zakorzenienie

No no no, laseczki to dzisiaj poszalałyście z postami Wczoraj miałam prawie cały dzień na wizaż to była posucha z postami, a dzisiaj jak nie miałam czasu to takie szaleństwo

W każdym bądź razie też się melduję

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:25   #68
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
phdwao
próbowalismy wszystkiego

a może zmiana temperatury wody?
my się sugerowaliśmy tymi zalecanymi 37'c a z tego co widzę to dla niego za ciepła obniżyliśmy i jest lepiej

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:30   #69
prince_polo
Zakorzenienie

moja mała dzis pioerwszy raz chwyciła grzechotke i sie nią dlugo bawila! I bardzo jej sie to podobalo! no i wkladac próbowała do buzki
Jaaaaacie ma 2 miesiace i 1 dzien i z dnia na dzien mądrzejsza nawet Ją nagrałam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:40   #70
prince_polo
Zakorzenienie

zdjecie z grzechotką a drugie odnosnie szlafroczków mamy taki na teraz i taki na roczek tez juz mamy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-09-13 o 10:16
Stary 2012-09-12, 20:01   #71
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
phdwao
próbowalismy wszystkiego

rozumiem, szkoda może ma jakąs traume ze szpitala?
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Sama nie wiem ile. Chyba wyślę jej kartkę, a prezent dam, jak przyjadę - będę miała więcej czasu i będę mogła dzięki temu zamówić coś z neta.

To się obkupisz! W końcu mąż ma imieniny!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zdjecie z grzechotką a drugie odnosnie szlafroczków mamy taki na teraz i taki na roczek tez juz mamy
i tak tez będzie dobrze

no racja, widzę, że nadajemy na tych samych falach
Stary 2012-09-12, 20:07   #72
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
no wiecie! od rana cytowałam przy karmieniu, chce odpisać i pupa, nie da rady bo watek zamknięty już nawet nie wiem komu co chciałam napisać
To samo u mnie! Kurde, nawet nie sądziłam, że nie zdążę odpisać

W każdym razie ja wczoraj i dziś nie bardzo miałam czas na cokolwiek. Wczoraj byłam u mojej przyjaciółki - cała jej rodzina zakochana w moim synu a później na usg bioderek - wszystko super

Dobrze, że Was przynajmniej nadrobiłam - częściowo karmiąc małego, częściowo prasując, gotując... nawet nie wiedziałam, że mam tak podzielną uwagę

A u mnie Kubuś już po kąpieli, nakarmiony (obrócił 120ml mm) i grzecznie poszedł spać Grzeczny jak aniołek jest

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:14   #73
phdwao
Zakorzenienie

dziecko śpi
Stary 2012-09-12, 20:17   #74
natee
Zakorzenienie

witam w nowej czesci.

niestety nie mam nastroju na neta, siedze cała pogryziona przez pchły. swędzące bąble jak od komarów na całych nogach... myślałam, ze to jakas alergia, ale dziś mnie lekarka wyprowadziła z błędu. jedno szczescie w tym, ze malego nie gryzą , bo mają w zwyczaju kąsać tylko kobiety... jestem załamana. wydalismy kota jakis miesiac temu, byl regularnie zakrapiany preparatami chociaz siedzial tylko w domu. skąd to cholerstwo ? stosowalismy juz spraye na dywany...nic... co za koszmar

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:17   #75
nadalka
Zakorzenienie

Ale śliczna Rozi za grzechotkę

Kasika no widzę że Twoja też agentka Wczoraj tż wieczorem położył ją na łóżko i sam położył się obok... Po chwili zaczęła wrzeszczeć bo się nią nie interesował... i co chwilę przestawała płakać i zerkała w bok patrzyła czy on patrzy, jak nie patrzył to ona dalej wrzask, i za chwilkę znowu się obracała i patrzyła czy on się patrzy, żeby go na litość wziąć świetnie to wyglądało

Igusia wcina kolację, smacznego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SL275528.jpg (118,8 KB, 47 załadowań)
Stary 2012-09-12, 20:20   #76
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
witam w nowej czesci.

niestety nie mam nastroju na neta, siedze cała pogryziona przez pchły. swędzące bąble jak od komarów na całych nogach... myślałam, ze to jakas alergia, ale dziś mnie lekarka wyprowadziła z błędu. jedno szczescie w tym, ze malego nie gryzą , bo mają w zwyczaju kąsać tylko kobiety... jestem załamana. wydalismy kota jakis miesiac temu, byl regularnie zakrapiany preparatami chociaz siedzial tylko w domu. skąd to cholerstwo ? stosowalismy juz spraye na dywany...nic... co za koszmar
jeeej współczuje obyscie szybko wytępili to cholerstwo
Stary 2012-09-12, 20:21   #77
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
witam w nowej czesci.

jjaaaaacie wspolczuje
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

dziekujemy, a Igusia slodzinka!!!
odosnie kolacji dzieci ,moja kolezanka karmi juz jogurtamisynka a ma niecałe 3 miesiace taki żarłoczek z Niego ze szok

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-12, 20:22   #78
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Melduję się w nowej części
Doczytałam poprzedni wątek.

Któraś pytała po czym rozpoznaję, że nie mam już pokarmu... W ciągu dnia odciągam laktatorem co 3-4 godziny i podajemy z małżem z butelki. Bo nie mam cierpliwości do karmienia piersią Za długo to dla mnie trwa. Do piersi przystawiam tylko w nocy. Więc jeśli w dzień Mały opróżni butlę z moim pokarmem i ma mało to dorabiam mm (na razie zdarza się to bardzo rzadko). W nocy, kiedy mały ssie pierś i zaczyna się złościć, sprawdzam czy mleko tryska czy tylko trochę kapie. Jeśli nie tryska, podaję drugą pierś albo pokarm z butli (odciągnięty wieczorem) albo mm.

Cytat:
mamka ale mala lubi z cycusia jesc jak leci. Tzn z lewego... jeszcze jakis czas temu dokarmialam z 4 razy bo cycem sie czesto najadala a teraz porzy kazdym przystawieniu cycka konczy sie na mm......
ake z drugiej strony jak mała byla tylko an mm ten jeden dzien po pizzy to brakowalo jej cycka niespała dlugo budzila sie co 2 godz na jedzenie;/ a tak to spi 6 h
Na Twoim miejscu spróbowałabym poodciagać laktatorem

Cytat:
no wlasnie lilou mialam na mysli, ale tanie one nie sa, zalezy ile blue chce wydac.

Co do kurtki jesiennej mąz mi fundnal ostanio skórkę ja czaje się jesazcze na troebkę shopper w zarce, taka bordową a mam pretekst by ją kupic bo chce mezowi kupic cos na imieniny
to małż dostanie tę torebkę?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:29   #79
chce_byc_mama
Zakorzenienie

to jest nic, moja "znajoma" urodzila w kwietniu, mala skonczyla 5 miesiecy i daje jej juz CZEKOLADE!
i jeszcze sie tym chwali na "fejsbuku"

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:29   #80
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
no teoretycznie jest, przynajmniej ten w zawiesinie, bo nie wiem jak to jest z czopkami, ale jest też paracetamol w kropelkach, chyba Pedicetamol się nazywa i zdaje się, że nadaje się też dla niemowlaków poniżej 3 miesiąca życia
ale syropki też pediatrzy polecają, tylko zmniejszają dawkowanie
To podałam.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:32   #81
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
to jest nic, moja "znajoma" urodzila w kwietniu, mala skonczyla 5 miesiecy i daje jej juz CZEKOLADE!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-12, 20:34   #82
pumas
Zakorzenienie

Córunia śpi od godziny To jest życie! Dzisiaj wyjątkowo grzeczna, aż niewiarygodne. Ani raz nie zapłakała, cały dzień się śmiała.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:36   #83
anna99302
Zadomowienie

witam w nowej czesci! Co za dzien. maly był marudny przeokropnie. jestem wykończona! a znając mojego męża nie pomoże mi już dzisiaj przy nim bo jest w pracy do 22:00

Cytat:
dziecko ciągnie z butelki ssąc pierś
takie małe oszustwo
w butelce masz mm, dziecko pije je ssąc pierś
nie denerwuje się bo mleko leci i pobudza Ci laktację

nie stosowałam ale wiem ze jest takie cudo firmy Medela
łoo ale wynalazek. nieźle się musi wyglądac z tym całym sprzętem dookoła szyi haha
Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
Witam mamy,
w koncu znalazlam chwilke. Starsza corka zaakceptowala nowoprzybyla dzidzie entuzjastycznie. Ale niestety mam dla niej mniej czasu. Dobrze ze mi mama pomaga bo ciezko by mi bylo, maz tez ale niestety wyjechal na miesiac. .
Porod wspominam dobrze , ale to chyba dlatego ze rodzilam w szpitalu prywatnym ale na fundusz.
stronka szpital, wyglada jak hotel 4*

http://www.pro-familia.pl/o-szpitalu/galeria/

w kazdym pokoju jest lazienka z prysznicem. Mialam sale porodowa dla siebie i maz mogl byc ze mna. Skurcze zaczely mi sie ok 10.00, polozylam sie na troche w sali dla oczekujacych( bylam sama) potem dostalam czopki rozkurczowe , zrobili mi ktg i zainsatlowali wentlon no bo nie mialam rozwarcia. przez wentlon dali mi w roznych odstepach czasu okolo 4 strzykawek czegos na skrocenie szyjki i jej zmiekczenie. Dostalam lewtywe i poszlam o 14.20 na porodowke. Tam polozna pomogla mi troszke z rozwarciem i zaczely mi sie saczyc wody. Mialam strasznie duzow wod plodowych , ktore lecialy mi chyba przez gpdzine nawet jak siedzialam na pilce to mi lecialy. Przy rozwarciu na 3 palce zrobili mi znieczulenie w kregoslup. Nie wiem jak to robia w innych szpitalach ale w tym zrobili to super. Bo zastrzyk nie byl dawany w kregoslup tylko w taki wentlonik (zalozyli mi go w 10 sekund) ktory wygladal jak nitka do szycia i byl polaczony z kegoslupem i przyklejony do mojego ramienia, wiec zastrzyk mialam przy ramieniu zrobiony. Okolo 17.45 urodzil sie Oskar 4350g. Ciezko bylo mi go wypchnac mimo ze wszystko czulam nogi itp, parte z wyjatkiem boli przy skurczach.
Potem lezalam z maluszkiem 2 godziny przy piersi. Polozna pobrala krew pepowinowa a maz mi przyniosl pizze, ktora cala zjadlam , taka bylam glodna .
Zawiezli mnie potem na sale , wzielam prysznic . Mam jeden szew wewnatrz. Po dwoch dobach wyszlismy do domku. Personel byl super, pokoje rewelacja, w lazienkach i na sufitach wszedzie fototapety, lozka i swiatlo na piloty. Nie czulam sie ze jestem w szpitalu. W porownaniu z pierwszym porodem to niebo a ziemia.Tak duzo zalezy od szpitala i jego wyposazenia.

Teraz maly od dwoch dni robi duzo malych zoltych kupek, nie wiem czy nie ma tez jakiejs kolki bo tak sie prezy . tez go dokarmiam troche ale najpierw daje piers potem zadko ale daje butelke 60 ml potrafi zjesc po oproznieniu moich cyckow. Ale robi sie tez z niego leniuszek bo zasypia mi przy cycu. Czy mialy wasze dzieciatka zadkie, i czeste kupy?
pozdrawiam
super szpital! fajnie szybko ci poszlo. i takiego dużego dzidziusa wycisnąc z siebie. jestem pod wrażeniem!
a co do kupek. to mój juszcze kiedyś robił po każdym karmieniu żólte. a teraz żeby była chociaż jedna czy dwie w ciagu dnia to się strasznie męczy. ale zazwyczaj są żółte. rzadko kiedy zielone.
Cytat:

Kasika no widzę że Twoja też agentka Wczoraj tż wieczorem położył ją na łóżko i sam położył się obok... Po chwili zaczęła wrzeszczeć bo się nią nie interesował... i co chwilę przestawała płakać i zerkała w bok patrzyła czy on patrzy, jak nie patrzył to ona dalej wrzask, i za chwilkę znowu się obracała i patrzyła czy on się patrzy, żeby go na litość wziąć świetnie to wyglądało

ale cwaniaczek z niej.

A co do nas to nie podałam wczoraj mm. Zjawiła się moja koleżanka z Lefaxem. Kilka dni mu podam i zobaczymy. Ogólnie jestem wykończona. mały i w ciągu dnia i w nocy się pręży. teraz jest spokojony wyjątkowo
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:36   #84
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
moja mała dzis pioerwszy raz chwyciła grzechotke i sie nią dlugo bawila! I bardzo jej sie to podobalo! no i wkladac próbowała do buzki
Jaaaaacie ma 2 miesiace i 1 dzien i z dnia na dzien mądrzejsza nawet Ją nagrałam

Cytat:
śliczna

Cytat:
witam w nowej czesci.

o matko... współczuję

Cytat:
śliczna Igusia
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:38   #85
pumas
Zakorzenienie

Linka, co do kąpieli... Może spróbujcie ją kąpać jak jest wyspana i pojedzona? U nas na poczatku były cyrki, kąpiel trwała może 3 minuty, bo tak się darła. Potem postanowiliśmy zmienić miejsce kąpieli, wlać bardzo dużo wody, żeby pływała. Przestała płakać, wręcz się cieszyła. No i zawsze kąpię ją, jak jest tak 1,5h po jedzeniu, jeszcze nie głodna, ale gotowa do jedzenia po kąpieli. Musi też być wyspana, ale nie przespana, więc tak godzinę przed kąpielą nie pozwalam jej już spać. To się sprawdza u nas. Kąpiele to przyjemność dla małej.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:50   #86
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
witam w nowej czesci.

Pierwsze słyszę. Mogę uwierzyć, że - tak jak u komarów - kąsają tylko samice.
Gdzie był przechowywany wózek? Może w nim były jaja. Wiem, że pchły składają nawet w szparach parkietów.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:52   #87
nicki86
Zadomowienie

u nas z kupkami bylo identycznie, zolte male kupki co kilkanascie minut i to jeszcze w najwieksze upaly az sarze tylek sie odparzyl... u nas to sie skonczylo jak odstawilam nabial..normalnie jakies 2 dni pozniej zmienilam pierwszy raz tylko osiusiana pieluche bez kupki. nie wiem czy to przypadek czy zmiana diety, ale mysle ze to to drugie.

blue, ja na allegro znalazlam takie niefirmowe bransoletki i tam zawieszka kosztuje ok 40 zl http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=24466272

co do karmienia ja planuje rok, ale jak wyjdzie zobaczymy... musze powiedziec ze lubie te chwile z mala slodko wtulona patrzaca na mnie tymi szaro niebiesimi okami... lubie tez ja tak wtulona zasypia, widze wtedy ze jej tak dobrze i mi tak dobrze ze jej tak dobrze

dzisiaj odkryłam plesniawke na dziselku i na razie probuje sposob z wit. c... ale mala miny strzelala po tej kwasocie a pozniej sie slinila,mam nadzieje ze szybko zejdzie...

ahhh sliczna rozi

natee, koszmar!!

Edytowane przez nicki86
Czas edycji: 2012-09-12 o 20:54
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:00   #88
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze słyszę. Mogę uwierzyć, że - tak jak u komarów - kąsają tylko samice.
Gdzie był przechowywany wózek? Może w nim były jaja. Wiem, że pchły składają nawet w szparach parkietów.
mi to lekarka powiedziala, bo sie sama dziwilam, ze tylko ja w domu jestem pogryziona, mąż i synek nie mają ani jednego ukąszenia...

wózek był nowy kupiony i stał w domu rodzicow a u nich pcheł nie ma, wiec odpada.
planujemy przeprowadzke, ale to dopiero za 3 tygodnie a ja juz dostaje do głowy...

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:08   #89
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
to małż dostanie tę torebkę?
powiedzmy
Cytat:
o matko
Cytat:
Linka, co do kąpieli... Może spróbujcie ją kąpać jak jest wyspana i pojedzona? U nas na poczatku były cyrki, kąpiel trwała może 3 minuty, bo tak się darła. Potem postanowiliśmy zmienić miejsce kąpieli, wlać bardzo dużo wody, żeby pływała. Przestała płakać, wręcz się cieszyła. No i zawsze kąpię ją, jak jest tak 1,5h po jedzeniu, jeszcze nie głodna, ale gotowa do jedzenia po kąpieli. Musi też być wyspana, ale nie przespana, więc tak godzinę przed kąpielą nie pozwalam jej już spać. To się sprawdza u nas. Kąpiele to przyjemność dla małej.
u nas etz to sie sprawdza, nigdy nie kapie na głodniaka, zawsze cos musi miec w brzusiu pozatym u nas woda jest bardzo ciepła, możaby pomyslec ze za ciepła, a jemu pasuje

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
dzisiaj odkryłam plesniawke na dziselku i na razie probuje sposob z wit. c... ale mala miny strzelala po tej kwasocie a pozniej sie slinila,mam nadzieje ze szybko zejdzie...
u nas pomoglo przemywanie zwykłą woda przegotowaną gazik na palec i mysie kilka razy dziennie
Stary 2012-09-12, 21:19   #90
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

W każdym razie ja wczoraj i dziś nie bardzo miałam czas na cokolwiek. Wczoraj byłam u mojej przyjaciółki - cała jej rodzina zakochana w moim synu a później na usg bioderek - wszystko super

Dobrze, że Was przynajmniej nadrobiłam - częściowo karmiąc małego, częściowo prasując, gotując... nawet nie wiedziałam, że mam tak podzielną uwagę

A u mnie Kubuś już po kąpieli, nakarmiony (obrócił 120ml mm) i grzecznie poszedł spać Grzeczny jak aniołek jest
czyli udany dzień
gratki za usg i dla Kubusia za grzeczne spanie, niech da mamusi odpocząć

Cytat:
dziecko śpi

Cytat:
witam w nowej czesci.

oj biedna, współczuję

Cytat:

ano agentka mała rośnie
a co do twojej, to super to musiało wyglądać

Cytat:
jjaaaaacie wspolczuje

dziekujemy, a Igusia slodzinka!!!
odosnie kolacji dzieci ,moja kolezanka karmi juz jogurtamisynka a ma niecałe 3 miesiace taki żarłoczek z Niego ze szok
jogurtami?? nie za wcześnie??

Cytat:

Cytat:
Córunia śpi od godziny To jest życie! Dzisiaj wyjątkowo grzeczna, aż niewiarygodne. Ani raz nie zapłakała, cały dzień się śmiała.

moja też już śpi, chociaż znów w kąpieli urządziła koncert

jutro mamy szczepienie, normalnie mam stresa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości