|
|
#61 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
Cytat:
ale syropki też pediatrzy polecają, tylko zmniejszają dawkowanie |
||
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
moja mała to się cwana zrobiła
![]() wczoraj zdaje się słyszę, że zaczyna kwękać w łóżeczku (tak jak zwykle, jak smoczek jej wyleci ), więc podchodzę do niej, ale widzę że ma smoczek w buzi, to mówię do niej: co oszukujesz, przecież masz smoka , a ona tak spojrzała na mnie i jakby zrozumiała co do niej mówię , bo od razu wypchnęła języczkiem smoka z buzi i w ryk |
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao
próbowalismy wszystkiego jest farelka, jest spokojnie, powolutku, czule.. próbowalismy mniej wody i więcej wody ostatnio robi sobie przerwy w płaczu, to juz coś mamy plan spróbowac kąpieli przed południem, wtedy ma najlepszy humor
|
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To się obkupisz! W końcu mąż ma imieniny!
|
|||
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
No no no, laseczki to dzisiaj poszalałyście z postami
Wczoraj miałam prawie cały dzień na wizaż to była posucha z postami, a dzisiaj jak nie miałam czasu to takie szaleństwo W każdym bądź razie też się melduję |
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my się sugerowaliśmy tymi zalecanymi 37'c a z tego co widzę to dla niego za ciepła obniżyliśmy i jest lepiej
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
moja mała dzis pioerwszy raz chwyciła grzechotke i sie nią dlugo bawila! I bardzo jej sie to podobalo! no i wkladac próbowała do buzki
![]() Jaaaaacie ma 2 miesiace i 1 dzien i z dnia na dzien mądrzejsza
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
zdjecie z grzechotką
a drugie odnosnie szlafroczków mamy taki na teraz i taki na roczek tez juz mamy
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-09-13 o 10:16 |
|
|
|
#71 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może ma jakąs traume ze szpitala? Cytat:
Cytat:
no racja, widzę, że nadajemy na tych samych falach |
|||
|
|
|
#72 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W każdym razie ja wczoraj i dziś nie bardzo miałam czas na cokolwiek. Wczoraj byłam u mojej przyjaciółki - cała jej rodzina zakochana w moim synu Dobrze, że Was przynajmniej nadrobiłam - częściowo karmiąc małego, częściowo prasując, gotując... nawet nie wiedziałam, że mam tak podzielną uwagę ![]() A u mnie Kubuś już po kąpieli, nakarmiony (obrócił 120ml mm) i grzecznie poszedł spać Grzeczny jak aniołek jest |
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
dziecko śpi
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
witam w nowej czesci.
niestety nie mam nastroju na neta, siedze cała pogryziona przez pchły. swędzące bąble jak od komarów na całych nogach... myślałam, ze to jakas alergia, ale dziś mnie lekarka wyprowadziła z błędu. jedno szczescie w tym, ze malego nie gryzą , bo mają w zwyczaju kąsać tylko kobiety... jestem załamana. wydalismy kota jakis miesiac temu, byl regularnie zakrapiany preparatami chociaz siedzial tylko w domu. skąd to cholerstwo |
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczna Rozi
za grzechotkę ![]() Kasika no widzę że Twoja też agentka Wczoraj tż wieczorem położył ją na łóżko i sam położył się obok... Po chwili zaczęła wrzeszczeć bo się nią nie interesował... i co chwilę przestawała płakać i zerkała w bok patrzyła czy on patrzy, jak nie patrzył to ona dalej wrzask, i za chwilkę znowu się obracała i patrzyła czy on się patrzy, żeby go na litość wziąć Igusia wcina kolację, smacznego
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obyscie szybko wytępili to cholerstwo
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekujemy, a Igusia slodzinka!!! odosnie kolacji dzieci ,moja kolezanka karmi juz jogurtamisynka a ma niecałe 3 miesiace taki żarłoczek z Niego ze szok
|
|
#78 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Melduję się w nowej części Doczytałam poprzedni wątek. Któraś pytała po czym rozpoznaję, że nie mam już pokarmu... W ciągu dnia odciągam laktatorem co 3-4 godziny i podajemy z małżem z butelki. Bo nie mam cierpliwości do karmienia piersią Za długo to dla mnie trwa. Do piersi przystawiam tylko w nocy. Więc jeśli w dzień Mały opróżni butlę z moim pokarmem i ma mało to dorabiam mm (na razie zdarza się to bardzo rzadko). W nocy, kiedy mały ssie pierś i zaczyna się złościć, sprawdzam czy mleko tryska czy tylko trochę kapie. Jeśli nie tryska, podaję drugą pierś albo pokarm z butli (odciągnięty wieczorem) albo mm.Cytat:
Cytat:
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
to jest nic, moja "znajoma" urodzila w kwietniu, mala skonczyla 5 miesiecy i daje jej juz CZEKOLADE!
i jeszcze sie tym chwali na "fejsbuku"
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Córunia śpi od godziny
To jest życie! Dzisiaj wyjątkowo grzeczna, aż niewiarygodne. Ani raz nie zapłakała, cały dzień się śmiała.
|
|
|
|
#83 | |||
|
Zadomowienie
|
witam w nowej czesci! Co za dzien. maly był marudny przeokropnie. jestem wykończona! a znając mojego męża nie pomoże mi już dzisiaj przy nim bo jest w pracy do 22:00
Cytat:
Cytat:
a co do kupek. to mój juszcze kiedyś robił po każdym karmieniu żólte. a teraz żeby była chociaż jedna czy dwie w ciagu dnia to się strasznie męczy. ale zazwyczaj są żółte. rzadko kiedy zielone. Cytat:
A co do nas to nie podałam wczoraj mm. Zjawiła się moja koleżanka z Lefaxem. Kilka dni mu podam i zobaczymy. Ogólnie jestem wykończona. mały i w ciągu dnia i w nocy się pręży. teraz jest spokojony wyjątkowo
|
|||
|
|
|
#84 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() śliczna Igusia
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, co do kąpieli... Może spróbujcie ją kąpać jak jest wyspana i pojedzona? U nas na poczatku były cyrki, kąpiel trwała może 3 minuty, bo tak się darła. Potem postanowiliśmy zmienić miejsce kąpieli, wlać bardzo dużo wody, żeby pływała. Przestała płakać, wręcz się cieszyła. No i zawsze kąpię ją, jak jest tak 1,5h po jedzeniu, jeszcze nie głodna, ale gotowa do jedzenia po kąpieli. Musi też być wyspana, ale nie przespana, więc tak godzinę przed kąpielą nie pozwalam jej już spać. To się sprawdza u nas. Kąpiele to przyjemność dla małej.
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie był przechowywany wózek? Może w nim były jaja. Wiem, że pchły składają nawet w szparach parkietów. |
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
u nas z kupkami bylo identycznie, zolte male kupki co kilkanascie minut i to jeszcze w najwieksze upaly az sarze tylek sie odparzyl... u nas to sie skonczylo jak odstawilam nabial..normalnie jakies 2 dni pozniej zmienilam pierwszy raz tylko osiusiana pieluche bez kupki. nie wiem czy to przypadek czy zmiana diety, ale mysle ze to to drugie.
blue, ja na allegro znalazlam takie niefirmowe bransoletki i tam zawieszka kosztuje ok 40 zl http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=24466272co do karmienia ja planuje rok, ale jak wyjdzie zobaczymy... musze powiedziec ze lubie te chwile z mala slodko wtulona patrzaca na mnie tymi szaro niebiesimi okami... lubie tez ja tak wtulona zasypia, widze wtedy ze jej tak dobrze i mi tak dobrze ze jej tak dobrze ![]() dzisiaj odkryłam plesniawke na dziselku i na razie probuje spos ![]() ahhh sliczna rozi natee, koszmar!! Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-09-12 o 20:54 |
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wózek był nowy kupiony i stał w domu rodzicow a u nich pcheł nie ma, wiec odpada. planujemy przeprowadzke, ale to dopiero za 3 tygodnie a ja juz dostaje do głowy... |
|
|
|
|
#89 | |||
|
Zakorzenienie
|
powiedzmy
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#90 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratki za usg i dla Kubusia za grzeczne spanie, niech da mamusi odpocząć ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do twojej, to super to musiało wyglądać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() moja też już śpi, chociaż znów w kąpieli urządziła koncert ![]() jutro mamy szczepienie, normalnie mam stresa |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

), więc podchodzę do niej, ale widzę że ma smoczek w buzi, to mówię do niej: co oszukujesz, przecież masz smoka
, a ona tak spojrzała na mnie i jakby zrozumiała co do niej mówię

obniżyliśmy i jest lepiej
może ma jakąs traume ze szpitala? 

taki żarłoczek z Niego ze szok