|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
za to ja dzisiaj robię miska
glutek lniany, olej, pantenol i może coś jeszcze
|
#1862 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Jutro chyba oczyszczę włosy Barwą, nałożę Isanę z babassu, b/s joaśka i piankę także Isany
|
|
|
|
|
#1863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic, już się przyzwyczaiłam, że co mnie pasuje, dla innych jest złem, a ja wybrzydzam na wszystko, co hitem powinno być. Nie dogodzisz. ![]() Cytat:
![]() W moim przekonaniu to kompletna kicha marketingowa, ale to tam.. Nałożyłam gluta lnianego pod Sesę i idę ćwiczyć mój śpiew jako siedemnasta osoba w chórze Tomsona i Barona. Adios muchachas!
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
już tak dawno go nie roibiłam, a to przecież taki świetny nawilżacz
|
#1866 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Używam czasami wersji mroźny kasztan i jestem bardzo zadowolona Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ło masakra, z dniem dzisiejszym zakładam sobie bana kosmetycznego do końca października. Dziękuję za uwagę. Bo nadaję się tylko do leczenia w zamkniętym ośrodku
|
|
#1868 |
|
Zadomowienie
|
a ja zastanawiam się, co robić z moimi kłakami, czy nie da się jakichś fal z nich wydobyć, bo nie są one idealnie proste... Ale cóż jeszcze miałabym zrobić? Myję włosy BD, potem odżywka d/s Isana z babassu, czasami na to WAX lub kompres Joanny. Czeszę na mokro i suszę. I są takie, jak widać na zdjęciach parę stron w tył, jakby na siłę prostowane...
poradzicie, co można z nimi zrobić? Mycie włosów Isaną zamiast BD coś zmieniłoby ?
16.07 - 37 11.11 - 41 Edytowane przez rozwydrzona Czas edycji: 2012-09-12 o 22:23 |
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Prawda
Cytat:
|
|
|
|
|
#1871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co ile można w końcu tą płukankę octową robić? szukałam w google ale nie znalazłam odpowiedzi
|
|
|
#1872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mimo delikatnego myjadła (pierwszy raz od dawna) włosy nie straszą pod koniec drugiego dnia, a to jest osiągnięcie. ![]() ![]() U mnie też wymiotło z półek, tylko tę babassu, akurat kiedy chciałam próbować. Szybko się wypłukuje, ale z drugiej strony proteiny stosowałam, więc to może nie być wymierne. Ale co do kondycji włosów "po", sto razy lepiej niż inne farby. Cytat:
Edytowane przez asiek14 Czas edycji: 2012-09-12 o 22:32 |
||
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Odniosłam się tylko do tego, że jest "bez silikonów", ale polimer filmotwórczy jest
![]() 7 lakierów L.A. Colors
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam ![]() Eeee, myslalam, ze cos wlosowego. |
|
|
|
|
#1875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie mam mieszankę oliwy z oliwek, olejku alterry, kremu z biedy i kapkę dobrowianki zobaczymy jaki efekt będzie rano mam jedno pytanie, czy oliwa z oliwek może zżółcić blond? |
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli mnie czeka w poniedziałek 15? A nie, sorki, ze 20, bo to weekend ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Dawno nie kupiłam nic do włosów Namówiłyście mnie dopiero na banana Scandicowego - a raczej namówiłyście Piotrka![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Nie może, poza tym czyste oleje nie barwią, w większości
|
|
#1877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiem
ale jak pisałam, łeb mi pęka![]() Cytat:
![]() szczerze, to nigdy się za niego nie wzięłam ![]() Miło ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że moja bananowa jutro przyjdzie
|
|
#1878 |
|
Raczkowanie
|
lecicie jak burza, ale codziennie udaje mi się nadrabiać
![]() moje włosy ostatnio są nie do przeciążenia od paru dni plan działania wygląda tak: olej na kilka godzin zmyty odżywką, maska z łyżeczką oleju rycynowego spłukana samą wodą, płukanka lniana, odżywka (garnier nutri-odbud.) zmieszana z olejkiem jako b/s i włosy wreszcie gładkie i miękkie.. zero obciążenia, no i puchu, co przy takiej pogodzie jest dla mnie zjawiskiem ciekawe kiedy im to minie? w piątek odbiorę szampon Love2mix z papryczką, mam nadzieję że się sprawdzi, bo jak nie, to kończę wszelkie eksperymenty myjadłowe i wracam do mycia odżywką, chyba nie ma co na siłę kombinować, skoro nic innego się nie sprawdza...
|
#1879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to możliwe, że tak wychwaliłaś Pottersa? u mnie wszystko na odwrót, przyklap, przetłuszczenie przy skalpie zaraz po myciu, jedyne co, ze włoski milusie ![]() Cytat:
taaa już na nas nie zganiaj i podziękuj Piotrkowi! ![]()
|
||
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zganiam na Was, Wy przecież chcecie mojego dobra Nawiasem chyba pomogłyście P. poznać, jak to będzie żyć z chemiczką, włosomaniaczką, ceromaniaczką, paznokciomaniaczką i ciuchocholiczką w jednym ![]() Jeszcze nie uciekł, twardy jest
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam dokladnie tyle, z czego czesc stoi jeszcze nieotwarta
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
moje otwarte
dziś na noc olej makadamia i dumam czy mogę na twarz nałożyć. Na zsk niby jest napisane , że stężenie do 100% może być ![]() i chyba zamówię olej z bawełny przeciez samego shea się nie opłaca
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-09-12 o 23:29 |
|
|
|
#1883 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe
dobrze, że wszyscy wiedzą, o co chodzi![]() Cytat:
co włos, to obyczaj ja kocham Pottersa, jak mi się skończy to kupię jakiegoś innego używam go ok. raz w tygodniu do mycia (jak na noc nic nie miałam nałożone, po myciu nim też już nic nie nakładam - co jakiś czas lubię takie minimum), czasem nakładam jak odżywkę d/s, czasem jako bazę mgiełki pod olej ![]() Cytat:
Mój ukochany chciał kilka razy poczytać nasz wątek Ciekawe, czy nas podczytuje ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- jak na włosomaniaczkę jestem całkiem przyzwoita - jedna maska, jeden szampon z sls, jeden delikatny + balsam babydream do ciała i do włosów, tylko odżywek mam dosyć dużo - dwie b/s i chyba 5 d/s.
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne
![]() To moje zapasy się dość skurczyły bo poza zamówioną wczoraj bananową i AiK kupionym we wtorek nic nowego, włosowego mi nie wpadło ![]() Więc akcja denko trwa
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
ta bananowa BS to maska czy odżywka?
zobaczcie cenę amla khadi http://www.archipelagpiekna.pl/cat/p...-i-wzmacnianie kopara mi opadla, to chyba nie jest takie drogie? ![]() czy to ten puder, który był kiedyś polecany? http://www.archipelagpiekna.pl/informacje/1092007449
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-09-12 o 23:36 |
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.archipelagpiekna.pl/informacje/117944834
|
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko 7? nie widzę powodów do bana zakupowego ![]() Tak z ciekawości, ile masz ogólnie lakierów? Mi się kolekcja cały czas rozrasta i co gorsza ciągle mam długą listę nowych, które koniecznie muszę kupić
|
|
#1889 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet dziewczyny, które myją włosy silnymi detergentami i używają silikonowych odżywek będą miały loki, jeżeli będą je odpowiednio stylizować. Mycie Isaną czy szamponem ma niewielkie znaczenie. Dziś z racji, tego, że mgłę mogę kroić jak ser, jako b/s nałożyłam odżywkę Ziaja codzienna pielęgnacja z parafiną, w dość dużej ilości, potem jakiś żel (użyłam go pierwszy raz i jestem bardzo ciekawa co z tego wyniknie ), a po wyschnięciu zastanawiam się nad popsikaniem włosów jeszcze odżywką z silikonami wysoko w składzie
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.