Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2305 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 19:19   #69121
tiniaczek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
no mnie kilka produktów zaciekawiło, ale strasznie trudny wybór

będę musiała się rpzejść i zobaczyć czy mają te odżywki (to w sumie sklep z artykułami fryzjerskimi, ale mają też marki "twarzowe" pro takie jak ziaja pro czy właśnie apis
Ja tez nie moglam sie zdecydowac Te dylematy Ale chyba kupie to serum z kwasami
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:29   #69122
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
To, co widać na zdjęciach to ostatnio powszedni wygląd moich kłaczków, czyli trochę puchu utworzonego z młodych włosków i fale, jeżeli nałożę żel albo rulony bez niego (żal mi pupkę ściska, że nie mogę połączyć i żelu, i rulonów).
Och, och....calkiem jak moje. Tylko kolorek inny, i moje tradycyjnie bardziej przesuszone.
Strzelilam sobie dzisiaj henne gloss, tym razem sama henna bez indygo - i kolor ok. W normie. Falki sie poskrecaly mozliwie po odzywce oliwno-panthenolowej i odrobinie zelu jeszcze na koncowki nalozylam troche masla shea.
Pokonczyla mi sie cala masa odzywek, czas niedlugo na zakupy. Rzucili do Matas serie Yes To i juz mi sie marzy butla odzywki Yes to Carrots do wyprobowanie. Ale to dopiero po wyplacie...
I mam ochote pozamawiac sobie olejkow hinduskich z helfy, glownie cos na porost i przeciw wypadaniu. Seboradin zdaje sie ani troche mi nie pomagac.
Oprocz tego jeszcze kupilam sobie olej z orzechow wloskich usprawiedliwiajac sie, ze bede do tez uzywac do salatek....
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:36   #69123
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Braki Isany, mówicie. Nawet nie zwróciłam uwagi, kiedy ostatnio byłam Na razie mam prawie całe opakowanie odżywki z babassu, więc nie panikuję, zobaczymy co będzie dalej
Blask włosów powala, no i jak na dwa tygodnie zakręconej pielęgnacji efekty są świetne

Doszłam niedawno do oczywistego i smutnego wniosku - do czasu, aż nie zetnę tych włosów, które prostowałam, nie powinna spodziewać się tak genialnych efektów, jak, u wielu z was, no cóż za głupotę się płaci
O i poczyniłam ciekawe obserwacje przeglądając włosowe foldery - otóż mam szczęście do robienia zdjęć 11. dnia miesiąca, zrobię więc małe porównanie
1. Luty
2. Marzec
3. Czerwiec
4. Wrzesień
Widać już dużą różnice, włoski ślicznie nabierają kształtów i lśniącepiknie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
U mnie jest ta Isana, może nie mieli dostawy czy coś. Chyba wszystkiego nie wycofają.

Moje włosy chyba się lubią z olejem z orzechów arachidowych.
Dalej nie jestem w stanie określić ich porowatości, ale wydaje mi się, że jest wysoka na końcach z idącą w stronę średniej wyżej.
I nie chcę zapeszać ale wypadanie coś sie uspokoiło. Całe szczęście, bo miałam już 9 cm w obwodzie kitki.

W ogóle jakie ładne kręciołki wrzucacie , mi na takiej długości się nie chcą skręcać, tylko falują.

Moje tak wczoraj wyglądały. Nie patrzcie na kolor, bo mnie załamuje, z jednej strony jaśniejszy, z drugiej ciemniejszy, jakieś jaśniejsze pasma, nic z nimi jeszcze nie robiłam, nie wiem skąd ta mozaika
Dopiero widzę, jaki mi sie przedziałek zrobił
jakie długaśne loczusie ... też kiedyś będę miała takie (chyba za parę lat bo za cho...re nie chcą rosnąć, chyba, że im się odmieni i odwdzięczą się za ładne traktowanie)

A co do Isany - odżywki z babassu... trzy Rossmann'y dziś obiegłam i w żadnym jej nie ma - tylko puste miejsce i wiatr tam hulający
Tak się napaliłam na nią i teraz dalej nie wiem co do O użyć oprócz Garnierka AiK

aaa... zaszłam do Apteki zapytać o Jantar i nie było ... ale miła Pani mi zamówiła i jutro go dostanę

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2012-09-12 o 19:46
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:05   #69124
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Hm nieźle To pytam dalej - czy jeżeli teoretycznie nie pasuje mi olej lniany to czy płukanki i wszystko inne z siemienia też niekoniecznie? A co z wyciągiem z lnu? Czy jeżeli nie pasuje nam jakiś olej to czy ze względu na jego obecność w składzie gotowego kosmetyku, ten kosmetyk też nie będzie dobry dla włosów?
Olej lniany to olej z kwasami tłuszczowymi, które akurat twoim włosom nie pasują. Wyciąg w odżywce czy żel (który właściwie jest wyciągiem ) to zupełnie co innego. Owszem, jest w nim olej, ale poza tym w żelu znajdziemy multum innych substancji - np te śluzowe, które tworzą "gluta". witaminy, minerały, białka, glikozydy..no i sporo wody dlatego nie zwalałabym puchu na malutki procencik oleju, który w takim naszym glucie pływa
a tak nawiasem mówiąc żel z siemienia i prawoślazu spodobał mi się jeszcze bardziej - lepiej się nakłada na włosy i jest jakby wydajniejszy

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ciekawe ile to dla nich musiało by być "enough request"

Notabene wyprowadzania, przypomniałą mnie się nasza walka o zatrzymanie Jantara. Musze go znów zamówić
ścieeeeema Jeśli na morelę nie było zapotrzebowania wystarczającego, to tym bardziej powinni wycofać odżywkę z granatem i większość produktów Alterry. widać to było po półkach w Rossmanach.

zużyłaś już te 10 butli?

Cytat:
Napisane przez agusia2569 Pokaż wiadomość
straszny tłuścioch, ale ciapałam na końcówki - mniej się rozczapierzały

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Wiszę Ci skrzynkę piwa.

Ja też jestem chętna do pomocy! zawsze-zawsze

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Kolejna sprawa, byłam dzisiaj w rosmanie i nie było odżywki z isany babassu, była tylko pusta półki, nie mówcie, że nagle wszyscy ją wykupili... Mam nadzieje, że jej nie wycofują z rossmana, bo czym ja będę myła włosy
Dziewczyny, dajcie spokój z tym wycofywaniem. Alterrkę nam zabrali, no trudno.
Odkąd na CG przeszłam(czyli od roku) babassowej Isany zawsze było na półkach najmniej spośród ich odżywek. Wizażanek-włosomaniaczek jest sporo, część szerzy wieść o myciu nią w szerszym świecie - odżywka schodzi, czasami jej brakuje - tyle. Potem któraś rzuci, że "może wycofują" a druga poleci i kupi pięć na zapas, no i półka pusta, koło się zamyka
tak samo z kremem biedronkowym...no może czasami go chwilowo nie ma, ale nie szalejmy

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Och, och....calkiem jak moje. Tylko kolorek inny, i moje tradycyjnie bardziej przesuszone.
o! Paulownia eksperymentowałaś jakiś czas temu z kozieradką na skalpie - jak wyniki tegoż eksperymentu ?
Stary 2012-09-12, 20:10   #69125
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość

jakie długaśne loczusie ... też kiedyś będę miała takie (chyba za parę lat bo za cho...re nie chcą rosnąć, chyba, że im się odmieni i odwdzięczą się za ładne traktowanie)

A co do Isany - odżywki z babassu... trzy Rossmann'y dziś obiegłam i w żadnym jej nie ma - tylko puste miejsce i wiatr tam hulający
Tak się napaliłam na nią i teraz dalej nie wiem co do O użyć oprócz Garnierka AiK
Moje jeszcze nie są tak długie jak powinny, być jeszcze kilka cm, będą się jeszcze lepiej skręcać. A później to nie wiem, od zerówki nie miałam dłuższych
Mi nie rosną jakoś super szybko, czasem piję pokrzywę ale tak nieregularnie, że chyba nie ma wpływu na porost.

U mnie są. To znaczy były jak ostatnio byłam. Aż jutro pójdę i sprawdzę.

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Jakie cudne kręciołki.... nie moge oczu nasycić, też takie chcę!!!

Siedze teraz z mokrymi włosami, naolejowanymi na odżywkę i mam JEDNEGO loka, przy samej szyi...resztę związałam u góry, żeby bluzki nie utłuścić... ech....
Jak ja sobie naolejuję, to mam takie ładne włosy, poskręcane w drobne loczki.

Chyba na noc zrobię sobie maskę nawilżającą, bo same oleje ostatnio u mnie na włosach.
A może żółtko dorzucę, ale z drugiej strony boję się na noc trzymać.

Zrobię sobie z mleczka panthenol forte z jogurtem. Nie ma tego na kwc

Skład wam wrzucę, jak zobaczycie coś złego, to krzyczcie, bo ja nie do końca wiem co można włosom dawać

panthenol forte mleczko do ciała 9%
Aqua, panthenol, prunus armeniaca kernel oil, paraffinum liquidum, propylene glycol, cetyl alcohol, butylene glycol, hydrolized oat protein, niacinamide, disodium adenosine triphosphate, glyceryl stearate, steareth-25, ceteth-20, stearyl alcohol, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, isopropyl myristate, ethyl linoleate, tocopheryl acetate, retinyl palmitate, retinyl acetate, arachis hypogaea oli, annuus seed oil, tocopherol, bht, allatonin, titanium dioxide, sodium polyacrelate, hydrogenaded polydecene, trideceth-6, parfum, lactic acid.

Długi ten skład jak nie wiem co.
Zaraz sama sobie popatrzę co tam siedzi. A jak komuś coś złego się w oczy rzuca to krzyczeć

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2012-09-12 o 20:29
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:12   #69126
natalcia250
sentimental animal

moje włosy cofają się w rozwoju kręcą się niemal tak beznadziejnie nierówno jak w początkach CG. nie wiem co się dzieje, SLS nie pomógł, w pielęgnacji nic nie zmieniałam.
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:35   #69127
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
nie siejmy paniki! ja tydzień temu wlazłam do pierwszego lepszego Rossmanna i spokojnie stały sobie na półce, może miałaś pecha po prostu? jakby naprawdę mieli wycofywać, to by już panika była w świecie

Cytat:

Zrobię sobie z mleczka panthenol forte z jogurtem. Nie ma tego na kwc

Skład wam wrzucę, jak zobaczycie coś złego, to krzyczcie, bo ja nie do końca wiem co można włosom dawać

panthenol forte mleczko do ciała 9%
Aqua, panthenol, prunus armeniaca kernel oil, paraffinum liquidum, propylene glycol, cetyl alcohol, butylene glycol, hydrolized oat protein, niacinamide, disodium adenosine triphosphate, glyceryl stearate, steareth-25, ceteth-20, stearyl alcohol, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, isopropyl myristate, ethyl linoleate, tocopheryl acetate, retinyl palmitate, retinyl acetate, arachis hypogaea oli, annuus seed oil, tocopherol, bht, allatonin, titanium dioxide, sodium polyacrelate, hydrogenaded polydecene, trideceth-6, parfum, lactic acid.

Długi ten skład jak nie wiem co.
Zaraz sama sobie popatrzę co tam siedzi. A jak komuś coś złego się w oczy rzuca to krzyczeć
ja też bym żółtka nie zostawiała na noc, ale może dlatego, że ja w ogóle jakaś tak sceptyczna co do wizji jajka na głowie jestem...
co do składu - wydaje mi się, że parafina jest niefajna, ale ja się słabo znam. ale kazałaś krzyczeć, to krzyczę!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:38   #69128
wiew
Przyczajenie

Co sądzicie o szamponie o takim składzie?

AQUA, SODIUM COCOAMPHOACETATE (AND) GLYCERIN (AND) LAURYL POLYGLUCOSE (AND) SODIUM COCOYL GLUTAMATE (AND) SODIUM LAURYL GLUCOSE CARBOXYLATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE, COCAMIDE DEA, COCO - GLUCOSIDE, POLYQUATERNIUM - 22, POLYQUATERNIUM - 70 (AND) DIPROPYLENE GLYCOL, DICAPRYLYL ETHER (AND) LAURYL ALCOHOL, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER (AND) COCO -GLUCOSIDE, SODIUM CHLORIDE, GLYCERIN, LAWSONIA INERMIS EXTRACT, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, PEG - 120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE, PARFUM, TETRASODIUM EDTA, BENZYL ALCOHOL (AND) METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE (AND) METHYLISOTHIAZOLINONE, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, LINALOOL C.I. 42090
wiew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:52   #69129
xyz7
Zadomowienie

Dziewczyny, nie wiem co się dzieje... włosy mi wypadają garściami. Przy nakładaniu odżywek i dotykaniu włosów na dłoni mam ich mnóstwo:/ Wygładzałam końcówki i już ręce pełne włosów... mam wrażenie, że jak ich dotykam od razu się wyciągają biorę tabletki ze skrzypem, ale i tak mam cienkie włosy i zaczynam panikować...
xyz7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:55   #69130
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiew Pokaż wiadomość
Co sądzicie o szamponie o takim składzie?

AQUA, SODIUM COCOAMPHOACETATE (AND) GLYCERIN (AND) LAURYL POLYGLUCOSE (AND) SODIUM COCOYL GLUTAMATE (AND) SODIUM LAURYL GLUCOSE CARBOXYLATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE, COCAMIDE DEA, COCO - GLUCOSIDE, POLYQUATERNIUM - 22, POLYQUATERNIUM - 70 (AND) DIPROPYLENE GLYCOL, DICAPRYLYL ETHER (AND) LAURYL ALCOHOL, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER (AND) COCO -GLUCOSIDE, SODIUM CHLORIDE, GLYCERIN, LAWSONIA INERMIS EXTRACT, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, PEG - 120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE, PARFUM, TETRASODIUM EDTA, BENZYL ALCOHOL (AND) METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE (AND) METHYLISOTHIAZOLINONE, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, LINALOOL C.I. 42090
Taki se jak dla mnie, sporo agresywnych srodków myjących, kilka, do tego oblepiające polimery... ale niech się wypowiedzą te bardziej doświadczone, ja ciagle sie uczę...
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:57   #69131
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Odzywka b/s nie jest do odżywiania. Jest do zabezpieczania. Tu nie ma co liczyć na odżywienie, ale za to do reanimacji i lekkiego zabezpieczenia się przyda.
Dlaczego nie jest do odżywiania? Jeśli jest dobrą składowo odżywką, to przecież odżywia Zwłaszcza, że taką odżywkę ma się na włosach przez cały czas między jednym myciem a drugim
Czy coś źle rozumuję?
Stary 2012-09-12, 21:00   #69132
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość

ja też bym żółtka nie zostawiała na noc, ale może dlatego, że ja w ogóle jakaś tak sceptyczna co do wizji jajka na głowie jestem...
co do składu - wydaje mi się, że parafina jest niefajna, ale ja się słabo znam. ale kazałaś krzyczeć, to krzyczę!
ja tam z jajecznymi dredami czasem chodziłam, śmierdzi to niesamowicie
moja twarz nie znosi parafiny, a włosy to nie wiem, pamiętam jak sto lat temu wysmarowałam włosy pseudo oliwką na parafinie to nie mogłam tego domyć
Stary 2012-09-12, 21:03   #69133
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
żółtko to raczej trzyma się na włosach do max 30 minut, bo może nieźle wysuszyć

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:04   #69134
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Z tego co wiem to jajko podobnie jak rycyna - nie dłużej niż 30 minut bo wysuszy
Stary 2012-09-12, 21:04   #69135
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
nie siejmy paniki! ja tydzień temu wlazłam do pierwszego lepszego Rossmanna i spokojnie stały sobie na półce, może miałaś pecha po prostu? jakby naprawdę mieli wycofywać, to by już panika była w świecie
e tam żeby siać panikę to nie, ja po prostu żalę się, że wieści o tym, że siuper jest idą tak szybko, że ludzie wykupują i dla mnie nic nie ma raczej nie wycofają bo wolne miejsce jest - czyli czeka na zapełnienie mogłam dziś, ale nie pomyślałam więc jutro zapytam, kiedy dostawa i czy wiedzą coś na jej temat

Cytat:
Napisane przez xyz7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem co się dzieje... włosy mi wypadają garściami. Przy nakładaniu odżywek i dotykaniu włosów na dłoni mam ich mnóstwo:/ Wygładzałam końcówki i już ręce pełne włosów... mam wrażenie, że jak ich dotykam od razu się wyciągają biorę tabletki ze skrzypem, ale i tak mam cienkie włosy i zaczynam panikować...
a przypadkiem wyprowadziłaś się gdzieś albo przeżywasz teraz jakieś silne stresy, a może masz braki witamin??
Mi włosy garściami wypadały po wyjeździe do Anglii a wcześniej przez anemie o której nie wiedziałam (właśnie przez wypadające włosy się o tym dowiedziałam). Dużo czynników wpływa na stan włosów - nie jestem profesjonalistą ale przy poważnym wypadaniu warto skontaktować się z lekarzem

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:20   #69136
xyz7
Zadomowienie

Cytat:
a przypadkiem wyprowadziłaś się gdzieś albo przeżywasz teraz jakieś silne stresy, a może masz braki witamin??
Mi włosy garściami wypadały po wyjeździe do Anglii a wcześniej przez anemie o której nie wiedziałam (właśnie przez wypadające włosy się o tym dowiedziałam). Dużo czynników wpływa na stan włosów - nie jestem profesjonalistą ale przy poważnym wypadaniu warto skontaktować się z lekarzem
stres jak każdy, nic szczególnego, natomiast muszę przyznać, że źle się odżywiam niestety.. słodycze, przetworzona żywność. muszę to zmienić
Stary 2012-09-12, 21:34   #69137
Riddim
Zadomowienie

JudytaKas, mimo tego wietrzyku, bardzo fajnie

Cytat:
Odzywka b/s nie jest do odżywiania. Jest do zabezpieczania. Tu nie ma co liczyć na odżywienie, ale za to do reanimacji i lekkiego zabezpieczenia się przyda.
Hmmm teraz mam namieszane w głowie no ok, odżywka b/s to przede wszystkim zabezpiecznie, ale u mnie jej dobór robi ogromną różnicę w stanie i wyglądzie włosów

Cytat:
Napisane przez Lara1980 Pokaż wiadomość
Jestem falowana
Dziś włosy umyte (po całonocnym olejowaniu zimnotłoczonym rzepakiem) babydream fur mama i kallosem mlecznym. Na koniec odzywka z Kauflandu bez silikonów z kapką oliwy i łyżką modu.

A zazwyczaj suszyłam suszarką i czesałam na sucho. Teraz nie suszyłam i nie czesałam.
A co to za odżywka Kauflandowa?

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Na koniec pokaże swoje włoski po 2 tygodniach stosowania CG, włosy nie są idealne, zresztą dużo im brakuje ale w porównaniu z tym co było wcześniej widać różnicę
Ty masz takie efekty po DWÓCH TYGODNIACH? pięknie nawilżone włosy, wooow!

Cytat:
Doszłam niedawno do oczywistego i smutnego wniosku - do czasu, aż nie zetnę tych włosów, które prostowałam, nie powinna spodziewać się tak genialnych efektów, jak, u wielu z was, no cóż za głupotę się płaci
O i poczyniłam ciekawe obserwacje przeglądając włosowe foldery - otóż mam szczęście do robienia zdjęć 11. dnia miesiąca, zrobię więc małe porównanie
1. Luty
2. Marzec
3. Czerwiec
4. Wrzesień
Różnicę widać ogromną!

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Olej lniany to olej z kwasami tłuszczowymi, które akurat twoim włosom nie pasują. Wyciąg w odżywce czy żel (który właściwie jest wyciągiem ) to zupełnie co innego. Owszem, jest w nim olej, ale poza tym w żelu znajdziemy multum innych substancji - np te śluzowe, które tworzą "gluta". witaminy, minerały, białka, glikozydy..no i sporo wody dlatego nie zwalałabym puchu na malutki procencik oleju, który w takim naszym glucie pływa
a tak nawiasem mówiąc żel z siemienia i prawoślazu spodobał mi się jeszcze bardziej - lepiej się nakłada na włosy i jest jakby wydajniejszy
O dziękuję, myślałam już, że zadałam tak głupie pytanie, że nie mam prawa spodziewać się odpowiedzi .
Pytałam o siemię, bo wydaje mi się, że olej robi się z nasion a glutek przecież powstaje z nasion lnu. No, ale teraz rozumiem, dziękuję

I chyba kogoś znowu mi zacytowało..

Jestem po kolejnych testach olejowych. Po roku (!) wróciłam do oleju, z którym zaczynałam pielęgnację - do oliwy. Już zapomniałam, jak bardzo służy moim włosom. Nie jest to jeszcze to, ale kręcą się ładnie

Edytowane przez Riddim
Czas edycji: 2012-09-12 o 21:35
Riddim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:37   #69138
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to jajko podobnie jak rycyna - nie dłużej niż 30 minut bo wysuszy
hahah, wiedziałam, że z jajem jest coś nie tak

Stary 2012-09-12, 21:50   #69139
agatka89
Raczkowanie

Hej dziewczyny, czy ktos mnie jeszcze pamieta
Dbalam o wlosy, olejowalam, mylam babydreamem, wyrzucilam produkty z silikonami i co i duuuuuupa Pielegnacja moja zaczela sie wraz z nowym rokiem, w maju zaczelam zauwazac ze wlosy coraz bardziej mi wypadaja, placza sie i sa cieniutkie jak pajeczynki, kolor przez olejowanie znacznie zolkl. Ale dbalam dalej nic sie nie poprawilo. Od ok poltora miesiaca wrocilam do dawnych sposobow "dbania" czyli silikon, szampon dla farbowanych (elseve). Staram sie nie prostowac, zrobilam to 2 razy ale kusi dalej Teraz sa gladsze i milsze w dotyku, kolor ladnieszy ale nie chca sie tak krecic :/ Czy ktos z Was moze mi zaproponowac co powinnam zrobic, co zmienic wiem ze kazdy musi indywidualnie poznac wlosy ale ja mam zalamke bo chcialabym zeby naprawde ich stan sie poprawil

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:56   #69140
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
żółtko to raczej trzyma się na włosach do max 30 minut, bo może nieźle wysuszyć
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
No więc nie dodałam.
Ale jak mieszkałam w domu jeszcze to zdarzało mi się pójść spać z jajkiem i oliwą. A rano śmierdzący dred.
Cytat:
hahah, wiedziałam, że z jajem jest coś nie tak
Na kanapki niczego sobie.

Muszę sobie glicerynę zakupić. Patrzę teraz i jaka tania ona jest, nie wiem czemu ja ją z laboratorium podbierałam. Ale czego ja do domu nie przyniosłam
Stary 2012-09-12, 21:59   #69141
agatka89
Raczkowanie

Aha i co do laminowania wlosow zelatyna. Moj luby za moja prosba kupil zelatyne... w listkach :/ Jak to dziala, ktos wie? Skoro aby zrobic mieszanke z zelatyny trzeba wsypac jej lyzke to ile to jeden listek? Z tylu cos tam czytalam ale chyba nie pisze (nie do konca rozumiem bo po holendersku a oni maja tragiczny jezyk brrr)

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 22:10   #69142
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Aha i co do laminowania wlosow zelatyna. Moj luby za moja prosba kupil zelatyne... w listkach :/ Jak to dziala, ktos wie? Skoro aby zrobic mieszanke z zelatyny trzeba wsypac jej lyzke to ile to jeden listek? Z tylu cos tam czytalam ale chyba nie pisze (nie do konca rozumiem bo po holendersku a oni maja tragiczny jezyk brrr)
Cytat:
Lisko, 11 g żelatyny w proszku to ok 4-6 listków żelatyny zwyklej (i tak dzialanie listkowej jest nieporownanie lepsze).

namacza sie ją w wodzie, przesącza porzez ręce lub na sitku (wyciska) i potem rozpuszcza. jest swietna
google wszystko wie, a łyżka żelatyny to 8 g.

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2012-09-12 o 22:11
Stary 2012-09-12, 22:28   #69143
agusia2569
Raczkowanie

dziewczyny, która maska bingo jest najlepsza?
Wyśle siostrę do tesco
agusia2569 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 22:31   #69144
xyz7
Zadomowienie

użyłam Naturii z miętą i wrzosem, włosy fajnie się rozczesywały i były mięciutkie, nie puszyły się. wiecie może, gdzie mogę dostać odzywki z serii Naturia? bo w moim calym miescie byly AŻ DWIE SZTUKI i tylko tej z miętą i wrzosem.. w rossmannie ostatnio też nie było.. a i w jakich cenach je kupujecie? bo chyba przepłaciłam dzisiajxd
Stary 2012-09-12, 22:32   #69145
Riddim
Zadomowienie

Ja kupowałam w Tesco:P Ceny niestety nie pamiętam.
Stary 2012-09-12, 22:36   #69146
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Wyśle siostrę do tesco
podobno 5 alg

Stary 2012-09-12, 22:48   #69147
Maliniarka
Zakorzenienie

nie nadążam być na wątku, tyle nowych pięknych lokasków obejrzałam wszystkie zdjęcia z niekłamaną zazdrością!

postanowiłam odstawić CP (będę brała 1 dziennie dopóki się nie skończy, moja skóra płacze, a to już ponad miesiąc )

teraz zaczynam brać silicę...

włosy lecą po cp chyba nawet bardziej, jestem zła ale cóż, nigdy wszystko dla każdego, prawda?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 23:01   #69148
hahihehy
Rozeznanie

dzisiaj rano skończyłam ostatnią maskę/odżywkę i poleciałam do Tesco po Bingo Shea z 4 algami (no chyba, że ślepa jestem i piątej nie widzę) oraz odżywkę Albero malinową (nie jest zgodna z CG, ale wybaczam patrząc na skład)

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 23:24   #69149
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Wyśle siostrę do tesco
Zależy co lubią Twoje włosy. Shea i 5 alg jest emolientowa, te z kaszmirem, keratyną, jedwabiem, kolagenem, elastyną są proteinowe, a te błotno-glinkowe (nadadzą się nawet do mycia odżywką), drożdżowa i algowa są na ekstraktach. Ja najbardziej lubię 5 alg bo jest najbardziej treściwa jak dla mnie. Ale reszta też jest fajna składowo. Planuję upolować drożdżową naskalpowo bo ma fajne ekstrakty

Edytowane przez Ignis00
Czas edycji: 2012-09-12 o 23:28
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 23:39   #69150
xyz7
Zadomowienie

są jakieś fajne promocje w tesco? ostatnio moja mama zaopatrzyła się w szampony pantene, gliss kur itd. po 3-5 zł coś dla CG jest?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości