Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 23:40   #4741
muchahahaha
Zakorzenienie

GG do muchahahaha
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII

Cytat:
Napisane przez dziad kalwaryjski Pokaż wiadomość
Też mnie rozwala, aż sobie kilka razy cofałam żeby wysłuchać jeszcze raz, bo tak mnie rozśmieszyło

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Wiecie, ona ma peruke nie poznałabym się nigdy gdyby nie to, że w jednym filmiku jej spada i zostaje jej na glowie wtedy taka żółta oczoje*na "skarpeta"
Babka ma dystans do siebie
xD pokaż, dobra jest

muchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 23:42   #4742
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez beznadziejniak Pokaż wiadomość
Pysia ma nowego bloga.....
http://pasjapiekna.blogspot.com/
A co się stało ze starym blogiem Pusi Patysi?
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 23:43   #4743
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość

O tak nissiax to pełen profesjonalizm. Większość dziewczyn powinna się od niej uczyć. Jest moją ulubienicą. Lubie też jej bloga bardzo. Zero prywaty tylko krótko i na temat.
czasami aż za krótko
Zresztą ostatnio więcej jest o Nowym Jorku niż kosmetykach.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 23:43   #4744
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez othecat Pokaż wiadomość
nie mogę napatrzeć sie na Nissiax w jej najnowszym filmiku...śliczna jest!
o tak, w ogole ciekawy filmik Nissia to moze gadac o glupotach, a i tak ogladam jej filmy z przyjemnoscia
Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
[/COLOR] Rzeczywiście tragedia :O
Jezu, nie wiedzialam ze PannaJoannaMakeup jest taka... nieciekawa z twarzy

Cytat:
najlepsza jest jednak Oleska - każdy jej filmik jest "spontaniczny"
Szalona dziewczyna, cale zycie spontan

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Jak dla mnie haule mają sens tylko, gdy chodzi o jakieś limitowanki, super promocje. Wszystko powinno być szybkie i konkretne, dłużej rozgadać się można w recenzjach. Prawie każda jutuberka prowadzi bloga, idealnie by było, gdyby się rozgadywała tam, łatwiej prześledzić wzrokiem tekst i znaleźć interesującą informację niż oglądać filmik
ja lubie haule ubraniowe. ale tylko u nasteczki23, szkoda ze nie jest jeszcze tak popularna, bo fajnie sie ja oglada

Cytat:
Monia jest jego żoną? ;
ta Monia ma taki smiech, ze mam ochote sie zabic ale AdBuster ma fajne filmy, zawsze sie zasmiewam przy jego konfrontacjach
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 23:48   #4745
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maleeva Pokaż wiadomość
Nie no bez przesady, na kobietę blisko 40 letnią to ona nie wygląda, widzę,że ostatnio szusz jest mocno krytykowana,że za chuda,że za nudna,że staro wygląda, też za nią nie przepadam, ale może już trochę jej odpuścić...
Susz to ta laska z filmiku z Ad Busterem (ta po lewej?)? To ona serio wygląda na coś zaraz przed 40.

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Hermit Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=gizFhCPWyZQ&feature=plcp
widziałyście ten film? moim zdaniem trafiły w samo sedno
Według mnie nie. ALbo ja nie jestem kobietom albo zwyczajnie to okropne stereotypy. Ja się tak nie zachowuję. Kurde.. chyba dlatego na zajęciach siedzę z kolegami i z nimi plotkuję o KSW czy tępych blondynkach zamiast *dolić z laskami o przystojnych piłkarzach i nowych płaszczykach z Zarze
Stary 2012-09-12, 23:48   #4746
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muchahahaha Pokaż wiadomość
xD pokaż, dobra jest
http://www.youtube.com/watch?v=LY07sHpE5J4 ok 2:40
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 23:53   #4747
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Ciekawe, na ile taka dywersja tematyczna, pomoże Ci kiedy sama staniesz się ofiara szowinizmu i lekceważenia, tylko dlatego, ze jesteś kobieta...
Tu akurat z AC muszę się zgodzić. Ja chyba jestem mało kobieca, ale to co zaprezentowały laski jest żenujące (nie mam na myśli lasek tylko te niby kobiece przywary). Jeśli serio większość kobiet miałoby się z tym utożsamić to ja podziękuję za taką kobiecą "rasę". A potem oburzenie, że nie traktuje się nas poważnie.
Stary 2012-09-12, 23:53   #4748
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
nie mogę napatrzeć sie na Nissiax w jej najnowszym filmiku...śliczna jest!
Ja akurat jestem fanką innego typu urody, ale każdy lubi co innego, wiadomo.
Jednak nie da się ukryć, że na zdjęciach to często duużo mniej korzystnie wygląda.
Pytanie czy zdjęcia złe czy do filmików odpowiedni makijaż i światło

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 23:53   #4749
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Jezu, nie wiedzialam ze PannaJoannaMakeup jest taka... nieciekawa z twarzy
Jak nie widziałaś? Przeciez skoro widziałaś jej filmiki to chyba wiesz jak wygląda?
A akurat w tym filmiku z sekretami nawet nieźle wygląda

Cytat:

ta Monia ma taki smiech, ze mam ochote sie zabic ale AdBuster ma fajne filmy, zawsze sie zasmiewam przy jego konfrontacjach
czemu? Ja nie widziałam uśmiechu Moni Nie pamietasz w jakim filmiku można go zobaczyć?
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 23:53   #4750
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Co oni Ci w tej Polsce dziewczyno zrobili???
Trzeba umieć się śmiać z siebie, ze stereotypów, nie można brać wszystkiego na poważnie. Nie wydaje mi się, żeby ten filmik propagował szowinizm i lekceważenie
Dla mnie ten filmik na prawdę nie był zabawny. Może jestem inna.
Stary 2012-09-12, 23:55   #4751
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Jak nie widziałaś? Przeciez skoro widziałaś jej filmiki to chyba wiesz jak wygląda?

czemu? Ja nie widziałam uśmiechu Moni Nie pamietasz w jakim filmiku można go zobaczyć?
Ja Ci mogę napisać, bo jakoś tak pamiętam, ten śmiech był naprawdę charakterystyczny. W filmiku o depilacji u AdBustera.

http://www.youtube.com/watch?v=r_-5H...feature=relmfu
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 23:56   #4752
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
Shilpa, żartujesz czy to prowokacja mająca na celu przyciągnięcie widzów do Ciebie? Kobietom nie wolno śmiać się ze słabości niektórych przedstawicielek swojej płci? Uważam, że inteligentny widz zrozumie charakter tego filmu. A pisanie, że potem awanse lecą do rąk "leniwych kolegów" jest w ogóle z kosmosu. Jak można być tak pozbawioną dystansu? I kto tu jest niewolnikiem stereotypów?
Ja rozumiem, że to miało być zabawne, ale dla mnie jest słabe. Tzn. jeśli jakaś kobieta właśnie tak się zachowuje to mnie to jedynie irytuje, bo wygląda no sory, ale jak tępa niunia.
Stary 2012-09-12, 23:59   #4753
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:

Nie ogladalam jej wczesniej, stad moje zdziwienie

Śmiech, śmiech, nie uśmiech na filmach to tylko widać ciało Moni, twarzy nie ujawniła.

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Ja akurat jestem fanką innego typu urody, ale każdy lubi co innego, wiadomo.
Jednak nie da się ukryć, że na zdjęciach to często duużo mniej korzystnie wygląda.
Pytanie czy zdjęcia złe czy do filmików odpowiedni makijaż i światło
To tak jak nieesia25. Na filmach wyglada niezle, a na zdjeciach tragedia
Stary 2012-09-13, 00:02   #4754
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Nie ogladalam jej wczesniej, stad moje zdziwienie

Śmiech, śmiech, nie uśmiech na filmach to tylko widać ciało Moni, twarzy nie ujawniła.

To tak jak nieesia25. Na filmach wyglada niezle, a na zdjeciach tragedia
Ups, a ja się wyrwałam ze śmiechem.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 00:03   #4755
dorcia 83
Rozeznanie

GG do dorcia 83

Dziewczyny, a wiecie moze dlaczego MissHeledore nie nagrywa juz filmikow?
Zawsze byly bardzo profesjonalnie zmontowane i duzo mozna bylo z nich sie nauczyc/dowiedziec.
dorcia 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 00:15   #4756
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
Nie wierzę, że nie zdarzyło Ci się szukać kluczy czy telefonu w dużej torbie. Albo leżeć w piżamie i jeść coś bardzo niezdrowego Naprawdę uważasz, że są to tematy nietykalne i nie wolno się z tego śmiać? Osobiście uważam, że gorsze jest Twoje przesłodzone i piskliwe i co gorsza PRAWDZIWE "heeeeeej" na początku każdego filmu, niż przejaskrawione wady w omawianym projekcie dziewczyn, który z założenia jest żartem, bo żadna z nich na co dzień tak nie wygląda i nie zachowuje się.
też tego nie znoszę.

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Taki przerywnik od wojny azjatycko-polskiej..

Oglądam kolejny filmik Karoliny Baszak dotyczącej włosów i kolejna która rozczesuje włosy na mokro. :P Ktoś tam napisał coś w stylu, że 'nie rozczesuje się mokrych włosów' i RGP nabłysnęła, że 'bo ? jej stylista rozczesuje włosy na mokro i ciąg dalszy tam cos tam było' Wydawało mi się, że o tym już pierdziała każda gazeta, że włosy jak są mokre są bardziej podatne na uszkodzenia też dlatego nie powinno się ich rozczesywać jak są mokre..

Każdy robi jak chce to zrozumiałe .. ale nie rozumiem dlaczego ktoś się zdziwiony, że istnieje ogólna 'rada', że się nie powinno rozczesywać mokrych włosów.
Ja już naprawdę nie mogę! A czy niektórzy naprawdę nie rozumieją, że pewnych włosów nie da się i nie można rozczesywać na sucho (vide loczki świderki jak moje)?

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ainaj Pokaż wiadomość
Nie wiem szczerze o co tyle szumu:/
Przecież ten filmik jest żartem i jak dla mnie dotyczy 99,5% dziewczyn. Nakręciły go dziewczyny, o dziewczynach i nie ma sensu się tak oburzać. Boję się pomyśleć co by się działo, gdyby nagrali ten filmik faceci Nie porównujmy Polski do Chin, Japonii, Francji czy innych bo zawsze będzie inaczej.
Shilpa trochę chyba jesteś przewrażliwiona. Lubię oglądać Twoje filmiki, ale wolę słuchać jak jest w Azji, a nie czytać jak cały czas porównujesz ją do Polski.
O boże na prawdę tyle........ piiiiiiii... jest na ziemi?
Stary 2012-09-13, 00:17   #4757
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=CPYvPHO-2WM&feature=plcp nie wiem czy było wklejane, londyńskie spotkanie jutuberek, ciężko w takim świetle wyglądać korzystnie, moim zdaniem Karolina jednak daje radę, moim zdaniem kamera ją lubi
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 00:28   #4758
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Senaliah Pokaż wiadomość
Ja też teraz chcę dorzucić swoje 3 grosze mimo iż się tu nie wypowiadam...
Shlipo jestem zszokowana tym co napisałaś... Myślałam, że wszyscy tutaj przesadzają pisząc o Tobie takie rzeczy ale chyba jednak jest coś na rzeczy. Tylko nie odbieraj tego jako ataku, bo nie chce się z Tobą kłócić.

Nie lubię Polski tak jak Ty ale w życiu nie myslałam o tym kraju tak fanatycznie jak Ty... Chyba trochę przesadzasz. Ja np mam inne zdanie o kraju, który jest dla Ciebie idealny... Szczerze? To już wolę Egipt i muzułmanizm niż Koreańczyków... Dla mnie to NAJDZIWNIEJSZY naród na świecie i szczerze to się ich boję... Nie rozumiem ich, nie rozumiem tego co tam się wyprawia w dziejszych czasach i boję się co będzie jeszcze za kilka lat. Tobie tak to wszystko się tam podoba? Czy może podobałby Ci się każdy kraj w którym znalazłabyś dobrą pracę i własny kąt oczywiście pod warunkiem, że nie byłaby to Polska?

Chcę pokazać Wam autentyczny film z monitoringu który znalazłam na szokblogu kiedyś i wstrząsnał mną tak, że nie mogłam potem zasnąć...
Jak to mogło się stać w dziejszych czasach? Ci ludzie gdzie są 'lepsi i mądrzejsi' od nas nie mają uczuć?
Wiem, że to Chiny, a nie Singapur ale dla mnie wybacz... to jest to samo.
http://video.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chiny+2-lat...ki/video/14337

Co do filmu dziewczyn to powiem tylko jedno... Wielkie sorry ale nie wiem co trzeba mysleć i jakim trzeba być przewrażliwionym aby napisać coś takiego.

Ja uważam, że to co pokazały dziewczyny to coś świetnego, coś co nas różni od facetów. Film pokazuje prawdziwą kobietę Nic złego tam nie robimy... przecież faceci właśnie za to nas kochają Ehh... troszkę więcej luzu Shlipo!
Na boga, nie muzułmanizm, nie mahometanizm a ISLAM. Mam w rodzinie muzułmanów i sama chodzę z muzułmaninem a do tego przeczytałam multum książek naukowych o tej religii więc mnie takie błędy strasznie rażą. Nie atakuje, broń boże. Zwyczajnie uświadamiam, że nie ma czegoś takiego

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Już ktoś napisał, że morduje się nienarodzone dzieci... Matki przymusza się do aborcji, bo każda rodzina może mieć tylko jedno dziecko, to mało?
Po za tym... wcześniejszy link z tą reklamą... Albo ja jestem idiotką i jej nie rozumiem albo to jedna z wielu sytuacji które są nie do zrozumienia, bo tylko oni wiedzą o co chodzi...
O kiuwa, do książek proszę. Kolejna okropna pomyłka! W Korei obowiązuje polityka jednego dziecka? No chyba, że tak namieszałaś, że naprawdę miałaś na myśli (tu podpowiedź) Chiny
Stary 2012-09-13, 00:30   #4759
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=CPYvPHO-2WM&feature=plcp nie wiem czy było wklejane, londyńskie spotkanie jutuberek, ciężko w takim świetle wyglądać korzystnie, moim zdaniem Karolina jednak daje radę, moim zdaniem kamera ją lubi
O nie, wiem że przez ostatnie kilka stron temat był wałkowany 'w drugą stronę', ale moim zdaniem Szusz najlepiej wypadła Fanką urody Karoliny nie jestem, oj nie.
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 00:38   #4760
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Wszystko jasne Dla mnie to mylący był post Senaliah. Ja o Korei, że władza chora, a ona o Chinach i pisze, że to w Korei mordują dzieci.

Edit: onemorepanda, to żeś dowaliła z tym oglądaniem kanału Shilpy ale w sumie takie zachowanie moze i jara gimdzieciaki. Ja o wiele bardziej wole sluchac meza Azjatyckiego Cukru, jakis taki powazniejszy jest. I moj TZ sam stwierdzil, ze laska sie mota, glupoty gada, a facet konkretnie i na temat.

Ubolewam, że on nie ma swojego kanału ;(

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
ja muszę rozczesywać na mokro. bo inaczej nie rozczeszę wcale

co do Shilpy, ma ona racje. w Polsce jest dyskryminacja, nawet dość spora. Ale wiecie co, wątpię by takie filmiki to jakoś drastycznie pogłębiały.
jest wiele innych zachowań, które takie myślenie utrwalają, ale myślę, że śmiech z syfu w torebce i skłonności do słodyczy nie będzie jakimś gigantycznym strzałem w stopę.
robimy sobie dużo gorzej wychowując synów jak święte krowy, lub wyręczając we wszystkim partnera. tak ja uważam.
Tu był błąd AC, ale tak jak pisałam ja bym się nie podniecała, że ktoś kobietom wytyka takie cechy. Ale może dlatego bo w ogóle z tym filmikiem się nie utożsamiam i co ja tam wiem w takim razie

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Napisane przez hikari91 Pokaż wiadomość
mnie tez nie i nie pisze o nich 'pozal sie Boze' Indie jak ktoras wyzej... fascynuje mnie najbardziej Korea Pld.i Japonia ale to juz taki mega offtop
A mnie boli, że dla wielu Azja to ci skośnoocy i Indie. A Azja centralna? Bliski Wschód? A Syberia? A Mongolia (obecnie chyba bardziej jak Rosja niż Japonia czy Korea)?
Stary 2012-09-13, 00:40   #4761
malachite
Rozeznanie

http://www.youtube.com/watch?v=5LRG5NhJ68k
jest i pierwszy film- wrześniowy glossybox
....skutecznie mnie uśpił
malachite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 01:22   #4762
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Akurat z muzułmanizmem mam styczność na codzień i widzę, że obraz ten jest mocno przerysowany u nas i wszedzie aczkolwiek nie mówię, że nie jest tak jak się mówi! Żeby nie było, że ich bronię. Jest tak jak się słyszy ale nie wszędzie Co raz rzadziej spotyka się takich tyranów i arabki w chustach dlatego bardzo mi przykro kiedy patrze na mojego znajomego który na kazdym kroku ma nieprzyjemności, bo ktoś z jego kraju sie wysadził... To tak jakby mnie ciągle hejtowali za to, że jakiś polak zabil innego człowieka... albo mówili, że jestem łatwa, bo Polki, Ukrainki i Rosjanki z jednego słynną za granicą...
W Polsce i wszędzie nie jeden mąż jest gorszy dla swojej żony niż taki Arab.
Litości, muzułmanizmu nie ma, no chyba że ktoś jets jakimś fanatykiem muzułmanów. Religia muzułmanów to ISLAM.

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:
Napisane przez BigBeautifulLulu Pokaż wiadomość
Wiesz...ja mam z nimi bardzo nieprzyjemne sytuację. Zaczepiają mnie na ulicy, łażą za mną. Ostatnio jakiś mnie w biały dzień za tyłek złapał :/ a inny zorientował się z którego przystanku odjeżdżam i wyczekiwał tam na mnie :/ a ja zawsze totalnie ich ignoruje.
Niezapominaj tego, że to nie religia im to narzuca a kultura i zwyczajny brak wychowania. Najłatwiej o wszystko obwinić religię

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Cytat:
Napisane przez agatekm Pokaż wiadomość
"

WaniliowyMakeup

17 minut(y) temu

przepraszam, ale muszę... mam nadzieję, że wszyscy wiecie, że nie ma czegoś takiego jak "muzułmanizm"... jest... Islam :P ehh _-_"

Miałaś już nie komentować tego żenującego cyrku, jakim jest ten wątek.

"
muzułmanizm
religia objawiona prorokowi Mahometowi, głosząca wiarę w jednego Boga (Allaha), rozpowszechniona głównie w krajach Bliskiego Wschodu, niektórych krajach azjatyckich oraz afrykańskich; islam, mahometanizm"
żródło: http://www.sjp.pl/muzu%C5%82manizm
Błagam kto pisał ten słownik! ISLAM.Nie mahometanizm, no błagam was. O ile zrozumiem muzułmanizm (choć to nielogiczne) o tyle mahometanizmy nie zdzierżę

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Cytat:
No żebyś wiedziała. A ta prowokacja, no wkręt stulecia, pewnie pół roku obmyślała Chciała być mądra i nie wyszło. W ogóle jak czytam co ona wypisuje na fejsie i na twitterze, to widzę, że strasznie przeżywa nasze opinie. A podobno tak wszystko ma w d. Niech się zdecyduje. Sama wyskakuje z pyskiem do dziewczyn, a potem się niezdrowo podnieca, że ktoś jej "ładuje w dupę" (cokolwiek by to znaczyło ).
Sorki bardzo, ale wyjątkowo sie Waniliowej udało - nie ma czegoś takiego jak muzułmanizm, mahometanizm itp. Jest Islam. Religią muzułmanów jest Islam (od arabskiego to chyba kroczyć ku jedynemu Bogu).
Wyznawcami są muzułmanie (imiesłów jakiś tam od słowa Islam - kroczący ku jedynemu Bogu), nie mahometanie, nie muzułmaniści (od muzułmanizm).
A ktoś kto przytoczył jakiś słownik zrobił to bez podstawowej wiedzy bo w tym słownik był jeden wielki błąd, nawet dwa.
Sorki, za off top ale jak się śmiejecie, że niby Waniliowa jest głupia i nie zabłysnęła to wolę was uświadomić.

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Mother, czy nie wygodniej byłoby ci skorzystać z opcji wielocytowania? Odniosłabyś się do wszystkich interesujących cię wypowiedzi w jednym poście, bez konieczności cofania się co chwilę, do miejsca, w którym skończyłaś czytanie.
Niestety nie.

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Zuzu666 Pokaż wiadomość
Jak to skąd?
Psychofanka mówi do vlogerki: Hej, chciałabym ci wysłać prezent.
Na co vlogerka: Ok, podam ci adres, będę miała czym się pochwalić przed widzami
Ja bym się bała dawać ludziom moje dane osobowe biorąc pod uwagę, że różni ludzie je oglądają na YT.
Hmmm. To może ja zdobędę adres Hani (choć to prawie po sąsiedzku z moją ciocią) i wyślę jej jakiegoś wąglika jako prezent?

Edytowane przez Mother Hedgehog
Czas edycji: 2012-09-13 o 01:26
Stary 2012-09-13, 01:31   #4763
agniesikk
Zakorzenienie

w slowniku pwn przy hasle muzulmanizm jest odnosnik do islamu, wiec widocznie ten zwrot jest uznawany jako poprawny
Stary 2012-09-13, 02:48   #4764
agatekm
Raczkowanie

Cytat:

Błagam kto pisał ten słownik! ISLAM.Nie mahometanizm, no błagam was. O ile zrozumiem muzułmanizm (choć to nielogiczne) o tyle mahometanizmy nie zdzierżę

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Sorki bardzo, ale wyjątkowo sie Waniliowej udało - nie ma czegoś takiego jak muzułmanizm, mahometanizm itp. Jest Islam. Religią muzułmanów jest Islam (od arabskiego to chyba kroczyć ku jedynemu Bogu).
Wyznawcami są muzułmanie (imiesłów jakiś tam od słowa Islam - kroczący ku jedynemu Bogu), nie mahometanie, nie muzułmaniści (od muzułmanizm).
A ktoś kto przytoczył jakiś słownik zrobił to bez podstawowej wiedzy bo w tym słownik był jeden wielki błąd, nawet dwa.
Sorki, za off top ale jak się śmiejecie, że niby Waniliowa jest głupia i nie zabłysnęła to wolę was uświadomić.

Nie będę się kłócić, ale o ile wikipedia oraz inne słowniki bywają omylne, o tyle dla mnie słownik PWN, w którym również słowo "muzułmanizm" widnieje jako synonim Islamu, jest pewną wyrocznią. Przynajmniej jeśli chodzi o poprawną polszczyznę.

Edytowane przez agatekm
Czas edycji: 2012-09-13 o 03:07
agatekm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 07:17   #4765
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatekm Pokaż wiadomość
Nie będę się kłócić, ale o ile wikipedia oraz inne słowniki bywają omylne, o tyle dla mnie słownik PWN, w którym również słowo "muzułmanizm" widnieje jako synonim Islamu, jest pewną wyrocznią. Przynajmniej jeśli chodzi o poprawną polszczyznę.
oczywiście, że masz rację, to synonimy: islam, mahometanizm, muzułmanizm

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 08:13   #4766
Maschenka
Raczkowanie

Myslalam ze dyskusja ,ktora zaczela Shilpa zostala zakonczona?

Edytowane przez Maschenka
Czas edycji: 2012-09-13 o 08:15
Maschenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 08:30   #4767
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorcia 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a wiecie moze dlaczego MissHeledore nie nagrywa juz filmikow?
Zawsze byly bardzo profesjonalnie zmontowane i duzo mozna bylo z nich sie nauczyc/dowiedziec.
Peło jest jej makijazy na snobce, zale same oczy bez twarzy, bez sensu.
Na jej blogu tez dużo sie dzieje.
Też bym wolała żeby zamiast tego nagrywała znowu na YT. Bardzo lubie jej filmiki, ma miły spokojny, troche usypiający głos, filmik zawsze był zmontowany profesonalnie, bez wpadek typu dzwoniący telefon czy hałas w tle. I co naważniejsze miss ak sie malowała potrafiła uzyc kilku kosmetyków w prosty sposób żeby wyczarowac ładny makijaż, w przeciwieństwie do wielu dziewczyn które uzywaja kilkaktrotnie wiecj kosmetyków od niej a uzyskuja podobny efekt.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 08:36   #4768
Devojce
Raczkowanie

Była już mowa o dzieciach nagrywających filmiki, ale przeprasza... muszę:

http://www.youtube.com/watch?v=pCDW9nKiEx0&feature=plcp

Devojce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 08:52   #4769
coldold
Zakorzenienie

Cytat:

Zmieńmy słowniki, bo Ty tak mówisz. Nie szarp się, bo nie masz racji. Muzułmanizm, mahometanizm, jak najbardziej wszystko gra.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 08:54   #4770
othecat
Raczkowanie

czy tylko mnie drażni PannaJoannaMakeup ?
nie wiem naprawdę nie wiem czemu ale nie jestem w stanie jej słuchać.
wydaje mi sie infantylna...
skasowałam subskrybcje żebym za dużo komórek nerwowych nie traciła.
....chociaż wiem dlaczego - zazdroszcze jej szybkiego schudnięcia

ps. coraz wiecej mam filmików do omijania niż do oglądania, przeglądam stronę z nowymi filmikami - a to piętnasty filmik o Londynie a to warsztaty gdzieś tam, a to TAG moje sekrety.
a ja bym chciała jakąś recenzje, jakies denko
othecat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości