Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 09:04   #4051
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja mam długie palce to i ą wychodzi

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
trzecia noc z rzędu śni mi się dziki seks z nieznajomym facetem
hehe mnie nawet z wlasnym. efekt postu

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Też już się przekonałyśmy na forum, że co ginekolog to inne podejście
true.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 09:29   #4052
anika_s
Wtajemniczenie

a ja myślałam o położnej i chyba się zdecyduję, na pewno nie mam co liczyc na męża -powiedział mi że cholernie się boi
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 09:30   #4053
angel-b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magnlija Pokaż wiadomość
Bierzecie sobie do porodu położne (w sensie tylko dla siebie, odpłatnie?). Kolejne pytanie czy są tu jakieś mamy rodzące w marcu w Katowicach?
Pytanie 1.
Szczerze mówiąc, to ja chyba strasznie mało wiem o tej całej, że się tak wyrażę, otoczce porodowej. Więc tym bardziej nad taką rzeczą jak własna położna się nie zastanawiałam.
Pytanie 2.
Tak, ja! Zakładając, że dziecko nie zechce przyjść na świat wcześniej, to będę rodzić w marcu. No i w Katowicach.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Swoją drogą w kościele ostatnio nie ustoje...Po kazaniu musze wyjśc, bo mi się ciemno przed oczami robi- jakiś dziwny wpływ kościoła na mnie;p
O, to to! Ja raz miałam wrażenie, że zaraz rąbnę o posadzkę, ale na szczęście przeszło. Drugim razem, już trochę mądrzejsza, usiadłam przy drzwiach, coby mieć więcej świeżego powietrza. Ale też mi się w głowie zakręciło...
angel-b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 09:42   #4054
megi-megi
Zakorzenienie

Może skończcie te porody już, bo nerwicy dostaję.
A wiem coś o tym...jakbym chciała obudzić się PO.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 09:47   #4055
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolejne pytanie czy są tu jakieś mamy rodzące w marcu w Katowicach?
Jeśli jakimś zrządzeniem losu zacznę rodzić będąc u mamusi to ja też Katowicach wyląduję
Moderna, trzymam kciuki... oba!

Ja rezygnuję z położnej. W szpitalu, w którym chciałabym rodzić pracuje kuzynka męża - wprawdzie jest położną na patologii ciąży ale to zawsze bratnia dusza i w razie czego szepnie komuś, żeby się mną zajął ciutkę lepiej
Mój ginekolog, do którego uczęszczam też nie pracuje w żadnym szpitalu - prowadzi tylko prywatną praktykę lekarską... Wydaje mi się (ale może się mylę), że ta cała otoczka jest bardzo rozdmuchana! Tak samo jak otoczka wokół ślubu - tzw. welonikowe zapalenie mózgu.

Znieczulenie natomiast bym chciała. Wiem, że moja mama dała radę, ale mamy XXI wiek! Są jakieś minusy znieczuleń? ewentualne problemy, powikłania???

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 09:48   #4056
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
ja miałam cesarke ale też mam takiego stresa na myśl o porodzie nie wiem jak bedzie teraz i aż boje sie wogóle mysleć
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 09:49   #4057
angel-b
Raczkowanie

Cytat:
chętnie... ja póki co wolę o tym nie myśleć. Zwłaszcza, że w tym temacie mam zero doświadczenia, więc moja wyobraźnia ma pole do popisu..brr.. ale pewnie temat i tak będzie wracał to chyba nieuniknione..
Stary 2012-09-13, 09:57   #4058
Tasia34
Wtajemniczenie

Cześć dziewuszki!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
moje ulubione kwiatki. tylko reki do nich nie mam. wszystkie ukatrupilam, ale na szczescie moja mama je reanimuje (niektorym zajmuje dojscie do kwiecia jakies 3 lata )

hehe przed Euro nawet nie wiedzialam ze taki dziad istnieje (no moze z kwejka ) Po finale pojawil sie w TV taki obrazek .http://www.sport.pl/euro2012/5,10907...ochy.html?i=10
i moj chlop zakrzyknal gromko: "Zrobmy sobie Torresiatko!" i zrobil. wiecie po 11 miesiacach leczenia, cudow, czarow sie udalo. dla mnie euro-cud. no i zostal malym Torresem (moja mama mowi Torres/Tereska )

Hehe, superancko!!!

moj doktorek jest generalnie anty - suplementowy. zawsze przy pytaniu o witaminy mnie na Kleparz wysyla. Dla niego podczas staran i do teraz najwazniejszy jest folik. do ciazy bralam 0,4, teraz mam dawke 15 mg dwa razy dziennie (ze wzgledu na wiek i #). ostatnio powiedzial, ze wkrotc pomyslimy o witaminach dla ciezarnych (bo pytalam co na lecace wlosy)...

No właśnie, mój też stwierdził że "na razie żadnych witamin, ewent. na jesieni i w 2. trym." - co w moim przypadku akurat się pokrywa A kwas foliowy biorę raz dziennie, kurczę, nie spytałam, może też powinnam brać 2x..? Wiek i podwyższone ryzyko? Na własną rękę chyba nie brać 2-ch, no nie..?

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Po poludniu mam wizyte u lekarza, zaczynam sie lekko stresowac
ale ja to z tych, ktore jeszcze nadal w pierwszym trymestrze siedza
Będzie dobrze, na wszelki wypadek :kciuki"

Cytat:
Tak, tak, skończcie Ja jeszcze o porodzie nie myślę, trochę mi daleko (na razie czeka mnie wyjście z 1 trym... ), ale powoli zaczynam się stresować
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 10:00   #4059
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Mam do was takie dwa pytania (być może były już takie zadane ale przepraszam z góry i przyznaję się bez bicia - nie czytałam wszystkich postów z powodu ograniczonej ilości wolnego czasu ). Bierzecie sobie do porodu położne (w sensie tylko dla siebie, odpłatnie?). Kolejne pytanie czy są tu jakieś mamy rodzące w marcu w Katowicach?
ja nie biorę, szkoda kasy wolałabym męża ewentualnie mamę bo znam ale obcą babę nie bardzo.
w Katowicach nie

Cytat:
Dzień Dobry Kobietki

Dziś wstałam i po raz kolejny śmieję się sama do siebie
/co noc to inny/ ktoś wie co to oznacza? bo mnie się wydaje że właśnie brak seksu sprawia że uprawiam go we śnie co powoduje że nie chce mi się wstac do pracy
no ładnie, nie wyżyta. jak mąż wróci to się musisz na niego rzucić
Cytat:
hehe przed Euro nawet nie wiedzialam ze taki dziad istnieje (no moze z kwejka ) Po finale pojawil sie w TV taki obrazek .http://www.sport.pl/euro2012/5,10907...ochy.html?i=10
i moj chlop zakrzyknal gromko: "Zrobmy sobie Torresiatko!" i zrobil. wiecie po 11 miesiacach leczenia, cudow, czarow sie udalo. dla mnie euro-cud. no i zostal malym Torresem (moja mama mowi Torres/Tereska )
no to wam się udało

Cytat:
Dzień dobry

Po poludniu mam wizyte u lekarza, zaczynam sie lekko stresowac
ale ja to z tych, ktore jeszcze nadal w pierwszym trymestrze siedza
trzymam kciuki za wizyte

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Wg kalkulatora rozpoczynamy dziś 14 tc!

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 10:01   #4060
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Witajcie Laseczki, nadrobię Was przy okazji bo strasznie naprodukowałyście przez te 4 dni
Powiem Wam Kochane, że psychicznie to już na skraju jestem Nie było mnie od soboty, bo w niedzielę wylądowałam w szpitalu Krwawienia mi się nasiliły, a tym które pojawiło mi się z soboty na niedzielę w nocy byłam przerażona... było tak obfite i do tego potem sączyło się do rana. Rano stwierdziłam, że nie ma żartów, bo kolejnej takiej nocy nie zniosę... a może i dziecko też W szpitalu gdy mnie zbadali, lekarz powiedział, że z dzidzią wszystko ok a to krwawienie to jakiś nowy krwiak A przypominam Wam, że w piątek byłam u mojej gin i powiedziałą, że żadnego krwiaka nie ma, że pękają mi słabe naczynka No nic... Położyli mnie na oddziale, kazali odstawić lutkę i dostałam dupka. Stwierdziliu mnie poronienie zagrażające. Było 1 małe krwawienie w nd i pon. Ale oprócz tego cały czas dość obfite brązowe brudzenia. Zbadali mnie we wtorek - usg i szyjka... Matko, jak mnie ten lekarz okrutnie wymęczył... ryczeć mi się chciało, tak mi brzuch wydusił... I bałam się, że we wtorek powtórka z rozrywki... No ale wczoraj na obchodzie lekarz stwierdził że leżę dalej a badnie dziś. Dziś oczywiście wynik badania taki jak w niedz i poniedz - tzn. stwierdzili dużo czekoladowego śluzu (jak to uroczo nazwali) Tyle, ze to to wiedziałam sama, bo widzę co mam na wkładce... Tyle, że lekarz dziś oznajmił, gdy razem z drugim wpatrywali się w moją szyjkę, że te plamienia, to musząbyć z małej nadżerki, którą u mnie stwierdzili Nikt mi nigdy nadżerki nie stwierdził... Poza tym - nie wiem, może się nie znam, ale czy przy nadżerce bolałoby podbrzusze? Co ma piernik do wiatraka? Przecież ona jest usytuaowana na ściance szyjki 2-3 cm nad ujściem. Kurde... tylko mętlik w głowie mam... 3 różnych lekarzy i 3 różne diagnozy Dostałam receptę na dupka i gynalgin... 60zł w aptece zostało... no i dotarłam o 12stej do domu Z tym, że nie wiem czy to dobrze... Lekarz powiedział, że jak chcę to mogę nadal leżeć, ale tabletki dostanę te same w szpitalu co i w domu, więc mogę iść do domu i gdyby coś się nasilało to wrócić... Echhh... jeszcze tylko 2 dni tego pechowego 13stego tygodnia... Niech już się zacznie 14sty
ojejku.. trzymaj się cieplutko.. wszystko będzie ok..

Cytat:
ojej... a Ty leżysz w domu czy w szpitalu Ja jak teraz byłam tych kilka dni w szpitalu to myślałam o tym, że jestem pełna podziwu dla kobiet które czasem leżą w szpitalu całą ciążę... i obym ja tak nie musiała
Ja OM miałam 14 czerwca. A owu była 27 czerwca i wtedy byly "staranka"

to jest straszne.. jak byłam w 1 ciąży na patologii, dzień przed porodem, to łóżko obok leżała kobieta w 2 ciąży, była chyba kolo 25tc, leżała już miesiąc i miała zostać do końca.. a jak słyszałam jak rozmawiała przez telefon ze swoją córeczką to normalnie ryczałam jak bóbr.. to było bardzo smutne..
oby żadna z nas nigdy nie musiała być w takiej sytuacji..

witam was w ten pochmurny dzień..
to co się tu wczoraj działo to jakiś koszmar.. brak mi słów i nawet chyba nie chce mi się komentować.. po prostu żal..

czasem się zastanawiam, czy tacy ludzie z nudów robią zamęt, albo czy nie udają kim są..
na wątku z pierwszej ciąży była taka dziewczyna( podawała się za dziewczynę0, niby w ciąży bliźniaczej.. później dziwiłyśmy się czemu ma ban stały i się nie odzywa.. z tego co słyszałam to okazała się facetem udającym ciążę bliźniaczą na forum.. byłam przerażona..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 10:03   #4061
czarny flamaster
Zadomowienie

Mój mąż chce być przy porodzie. Gdy jeszcze nie byłam w ciąży mówił, że nie chce, że po co itd., ale teraz zmienił zdanie i chce w pełni brać w tym udział. Ja zaś bardzo się z tego powodu cieszę, bo wiem, że poczuję się pewniej, a poza tym wtedy oboje będziemy w pełni przy narodzinach. Myślę, że to fantastyczne. Mam nadzieję, że wszystko potoczy się po naszej myśli i uda nam się być razem w tej chwili

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 10:05   #4062
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Wpadł na pomysł, że będzie mi robił regularnie zdjęcia by zobaczyć jak rosnę.
No róbcie róbcie, super pamiątka

Cytat:
Dzień Dobry Kobietki

/co noc to inny/ ktoś wie co to oznacza? bo mnie się wydaje że właśnie brak seksu sprawia że uprawiam go we śnie co powoduje że nie chce mi się wstac do pracy
hahaha też tak mam

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
czasem się zastanawiam, czy tacy ludzie z nudów robią zamęt, albo czy nie udają kim są..
na wątku z pierwszej ciąży była taka dziewczyna( podawała się za dziewczynę0, niby w ciąży bliźniaczej.. później dziwiłyśmy się czemu ma ban stały i się nie odzywa.. z tego co słyszałam to okazała się facetem udającym ciążę bliźniaczą na forum.. byłam przerażona..
To była ta Motylica, no nie!! U nas też była i była też na wątku końskim.
Stary 2012-09-13, 10:05   #4063
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
to co się tu wczoraj działo to jakiś koszmar.. brak mi słów i nawet chyba nie chce mi się komentować.. po prostu żal..

Wiesz, odnoszę momentami podobne wrażenie co do tzw. "fejka"... I od rana nie chce mi się znowu czytać uwag tej osoby (które już, niestety, dziś przeczytałam ), zaraz pogrzebię w poprzednich postach jak się blokuje...
Stary 2012-09-13, 10:06   #4064
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A kwas foliowy biorę raz dziennie, kurczę, nie spytałam, może też powinnam brać 2x..? Wiek i podwyższone ryzyko? Na własną rękę chyba nie brać 2-ch, no nie..?
nie, nie, nie. lekarz by Ci przepisal.
moja pierwsza ciaza obumarla dlatego mam mega turbo dawke i to podwojna.

Cytat:
przedwczoraj 30 stopni, dzis 13....

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2012-09-13 o 10:07
Stary 2012-09-13, 10:08   #4065
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Ja rezygnuję z położnej. W szpitalu, w którym chciałabym rodzić pracuje kuzynka męża - wprawdzie jest położną na patologii ciąży ale to zawsze bratnia dusza i w razie czego szepnie komuś, żeby się mną zajął ciutkę lepiej
Mój ginekolog, do którego uczęszczam też nie pracuje w żadnym szpitalu - prowadzi tylko prywatną praktykę lekarską... Wydaje mi się (ale może się mylę), że ta cała otoczka jest bardzo rozdmuchana! Tak samo jak otoczka wokół ślubu - tzw. welonikowe zapalenie mózgu.

Znieczulenie natomiast bym chciała. Wiem, że moja mama dała radę, ale mamy XXI wiek! Są jakieś minusy znieczuleń? ewentualne problemy, powikłania???
ja właśnie miałam znajomą na noworodkach, która szepnęła za mną słówko jak rodziłam.. i położne takie milusie były..
u mnie w szpitalu znieczulenia nie dają..

Cytat:
ja miałam cesarke ale też mam takiego stresa na myśl o porodzie nie wiem jak bedzie teraz i aż boje sie wogóle mysleć
a czemu się boisz? źle zniosłaś cesarkę?
na temat cesarki różne słyszałam opinie, od tych co chwalą do tych co "nigdy więcej"
moja gin uważa, że jak jedna była cesarka to druga też ma być i nie ma mowy o porodzie naturalnym..
chociaż mnie to nie dotyczy.. ja z porodów naturalnych..

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ja nie biorę, szkoda kasy wolałabym męża ewentualnie mamę bo znam ale obcą babę nie bardzo.
w Katowicach nie

ja właśnie miałam poród rodzinny.. i najpierw był mąż, a jak pojechał na obiad to przyszła moja mama, przynajmniej miałam z kim pogadać i się pośmiać.. bo mąż już nie zdążył, wrócił jak było już po wszystkim..

strippi on podobno miał kilka kont.. u nas jakiś inny nick był coś na e... chyba enigma.. coś w tym stylu.. to było okropne! Jak można takie rzeczy robić!.. :szok:

Edytowane przez joanna200
Czas edycji: 2012-09-13 o 10:11
joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 10:14   #4066
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

u nas tez dziś juz zimno i pochmurno i mgła

a Julka rano wstała patrzy przez okno i mowi "ale igła na dworze" ja mówie że to mgła a ona "no tak tak mgła" no wiec mamy dziś igłe
Stary 2012-09-13, 10:17   #4067
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
to ja dziś na ogórkową zapraszam
ja też mam od wczoraj I będzie jeszcze przez kilka dni, tyle jej tż nagotował

A tak w ogóle to witam się z rana Właśnie robią mi się tościki z suchą kiełbaską i serem, a na to pójdzie świeży pomidorek
Stary 2012-09-13, 10:18   #4068
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, odnoszę momentami podobne wrażenie co do tzw. "fejka"... I od rana nie chce mi się znowu czytać uwag tej osoby (które już, niestety, dziś przeczytałam ), zaraz pogrzebię w poprzednich postach jak się blokuje...
ustawienia konta - po lewej stronie LIsta ignorowanych - wpisujesz nick i OK

ojejjj a ja glupia zaliczylam wlasnie mega wpadke, jak maz wroci z pracy to pewnie sie nie nadziwi tej glupocie

jakis czas temu zepsul sie nam "korek" w umywalce, i maz kupil kilka dni temu nowy.. no i ja nie myslac, zamaist najpierw ustawic dlugosc to go wrzucilam... no i teraz siedzi cholera mocno, nie da rady go w zadna strone ruszyc, pewnie trzeba bedzie rozkrecac całość

ehhh mdli mnie od rana, nawet tabletka nie pomaga

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-09-13 o 10:20
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 10:18   #4069
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu się boisz? źle zniosłaś cesarkę?
na temat cesarki różne słyszałam opinie, od tych co chwalą do tych co "nigdy więcej"
moja gin uważa, że jak jedna była cesarka to druga też ma być i nie ma mowy o porodzie naturalnym..
chociaż mnie to nie dotyczy.. ja z porodów naturalnych..
:
zniosłam bardzo dobrze! fakt najadłam sie strachu bo mi sie łożysko odkleiło ale na szczęście byłam w szpitalu już jak zaczeła sie lać krew ze mnie w domu bym chyba umarła byłam znieczulana od połowy i musieli zacząć ciąć zanim złapało znieczulenie porządnie ze względu na dobro dziecka wiec ciut zabolało na początku ale potem było ok. Lekarzy miałam rewelacyjnych ze caly czas sie śmialiśmy bo takie głupoty wygadywali Po cesarce tez szybko doszłam do siebie.
Boje sie po 1. ze bede musiała rodzic naturalnie a tego nie przeszłam i nie wiem co mnie czeka
po 2. ze znowu cos sie stanie z łożyskiem a bede wtedy w domu
takie głupie mysli mnie nachodzą czasem
Stary 2012-09-13, 10:18   #4070
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
No i słusznie

Cytat:
No :/ ciągle mocne zmiany temperatury mnie dobijają, ciekawe jak mam wyzdrowieć.

Cytat:

strippi on podobno miał kilka kont.. u nas jakiś inny nick był coś na e... chyba enigma.. coś w tym stylu.. to było okropne! Jak można takie rzeczy robić!.. :szok:
No wiem właśnie, masakra to jakaś była.
Może powrócił na forum
Stary 2012-09-13, 10:19   #4071
klementyna1
Zakorzenienie

a ja dzis ide do mamusi na noc;p Mój tata, tż i brat wyjechali na 2 dni zrobic mini remont w domku kempingowym, to my kobiety musimy sie łączyć;p Tylko od rana cos mnie brzuch ciągnie;/ Wziełam już 2 no-spy. Mam nadzieję, ze u mamy na kopmpie bede mogła Was podczytywać, bo pisac chyba nie, bo zapomniałam hasla do konta;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 10:21   #4072
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

A tak w ogóle to witam się z rana Właśnie robią mi się tościki z suchą kiełbaską i serem, a na to pójdzie świeży pomidorek
ogorkowa
dogadza Ci mezczyzna

jak sie czujesz?????

Stary 2012-09-13, 10:32   #4073
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
w ustwieniach konta po lewej stronie masz 'listę ignorowanych". Ja z tego skorzystałam i od razu lepiej

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
ogorkowa
dogadza Ci mezczyzna

jak sie czujesz?????
Dziękuję Zdecydowanie lepiej Od razu inna energia we mnie od rana wstąpiła Na noc wzięłam pierwszą globulkę ganalginu. Zobaczymy, czy po kolejnych wziętych plamienie całkiem ustanie
Stary 2012-09-13, 10:35   #4074
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
ustawienia konta - po lewej stronie LIsta ignorowanych - wpisujesz nick i OK

ehhh mdli mnie od rana, nawet tabletka nie pomaga
Cytat:
w ustwieniach konta po lewej stronie masz 'listę ignorowanych". Ja z tego skorzystałam i od razu lepiej

Już zdążyłam znaleźć ten post kilka stron wcześniej i udało mi się zablokować Mam z głowy

Rano wypiłam ten napar imbir+goździki+cynamon i na razie (odpukać! ) nie mam mdłości Ciekawe, czy to zasługa tego imbiru, czy po prostu dziś nie mam

Mam nadzieję, że ten imbir można jednak pić, bo to ostra przyprawa jednak, a ostrych nie wolno w ciąży... Ech, im więcej czytam, tym robię się głupsza...

Aha, a po pracy jadę do Empiku upolować "W oczekiwaniu na dziecko", bo wypożyczyłam z biblioteki, przejrzałam i stwierdziłam, że warto mieć Żeby ją kupić, muszę przehandlować kolejne babcine precjoza, ale nic to, książka się przyda
Stary 2012-09-13, 10:45   #4075
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Dzień Dobry Kobietki

haha ja miala tydzien temu to samo, snil mi sie sex z 18letnim kolega z pracy, no mowie wam taki dlugi a szeroki jeszcze bardziej no ale coz z tego kolega gej, wiec chociaz podswiadomosc sobie zaszalala

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 10:45   #4076
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie lepiej Od razu inna energia we mnie od rana wstąpiła Na noc wzięłam pierwszą globulkę ganalginu. Zobaczymy, czy po kolejnych wziętych plamienie całkiem ustanie
zaciskam piesci

Cytat:
Aha, a po pracy jadę do Empiku upolować "W oczekiwaniu na dziecko", bo wypożyczyłam z biblioteki, przejrzałam i stwierdziłam, że warto mieć Żeby ją kupić, muszę przehandlować kolejne babcine precjoza, ale nic to, książka się przyda
duzy skarbczyk masz szalejesz - ryba, ksiazka....

mam pozyczona te ksiazke od przyjaciolki. jej (knigi) amerykanskosc mnie mocno drazni, ale czytam

Stary 2012-09-13, 10:45   #4077
Leonikowa
Rozeznanie

[QUOTE=Magnlija

Mam do was takie dwa pytania (być może były już takie zadane ale przepraszam z góry i przyznaję się bez bicia - nie czytałam wszystkich postów z powodu ograniczonej ilości wolnego czasu ). Bierzecie sobie do porodu położne (w sensie tylko dla siebie, odpłatnie?). Kolejne pytanie czy są tu jakieś mamy rodzące w marcu w Katowicach? [/QUOTE]

hej ja mam termin na 2.03 i panuję rodzić w Gliwicach z położną, której płaci się ok 600 zł (podobno świetna kobita)

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 10:52   #4078
angel-b
Raczkowanie

Cytat:
Mam nadzieję, że ten imbir można jednak pić, bo to ostra przyprawa jednak, a ostrych nie wolno w ciąży... Ech, im więcej czytam, tym robię się głupsza...
Wszystkim kobietom w ciąży powinno się zablokować dostęp do internetu (oczywiście za wyjątkiem forum)
Ja też jestem z tych co czytają, czytają... a potem nie wiem co robić. Brać, nie brać, jeść, nie jeść... ostatnio oddałam mojego ulubionego wędzonego łososia... co z tego, ze wcześniej pół pochłonęłam bez mrugnięcia okiem
a imbir chyba wolno.. w końcu tyle się mówi, że łagodzi mdłości w ciąży. Gdyby szkodził, to ktoś już dawno by o tym pewnie napisał
Stary 2012-09-13, 10:54   #4079
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Magnlija jakbym rodzila w PL to pewnie padloby na Sosnowiec, ale z racji ze mieszkam obecnie w Norwegii wypadnie Bergen, a termin mam ma PRYMA APRILIS haha, ale moze bd 3 dni pozniej, na moje 27 urodzinki

a tak BTW czytajac was SPALILAM SOBIE BULECZKI W PEKARNIKU i bd teraz musiala takie tfu spalone jesc, a mialo byc tak pieknie - swierza buleczka kakaoko i dzemik :P

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 10:56   #4080
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel-b Pokaż wiadomość
Wszystkim kobietom w ciąży powinno się zablokować dostęp do internetu
fakt. ale jak tu sie nie skonsultowac z dr google

Cytat:
Napisane przez angel-b Pokaż wiadomość
a imbir chyba wolno.. w końcu tyle się mówi, że łagodzi mdłości w ciąży.

swoj korzen dostalam od przyjaciolki z Tanzani. jej w ciazach mama polecila.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości