Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 20:52   #4021
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
No my też mieliśmy zaplanowane staranka na euro...
A to my tak kalkulujemy, że powołaliśmy do życia naszą Fasolindę w wieczór kiedy siatkarze zdobyli Ligę Światową

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
jak mój mąż
ja jestem po technologii chemicznej
Moi rodzice są chemikami
A mąż w projektowaniu czy na budowie?
Mój natomiast kończył mechaniczny Widzę, że klany PK możemy zakładać

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-09-12 o 20:53
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 20:55   #4022
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Dziękuje za miłe przyjęcie
Goffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 20:56   #4023
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
jestem po UJ
ja tez... (ch)UJotem przeze mnie zwanym

Cytat:
Widzisz a moja mam i siostra przeszły ciążę bezobjawowo więc i ja liczylam, że tak będzie...
heh moja 'tesciowa' tez rodzila z biegu, w ogole cala jego rodzina wrecz na miedzy, wiec jestem dziwadlem i leniem.
ciaza ciazy nie rowna. czlowiek czlowiekowi... nie kazdy ma ciaze na zawolanie i nie kazdy konczy zbierac rzadek truskawek i sie dopiero decyduje na porod (moja ulubiona historia...)

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Termin mam na 29. III z OM - w Wielki Piątek
konkretny termin

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 21:01   #4024
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
a bo jakoś tak nie składa mi się napisać do Strippi
Pisz do strippi
A termin mamy taki sam nie wiedziałam, tylko że nie wiedziałam że to wlk piątek to przeprowadzaj się szybciej to może się jednym autem na porodówkę zabierzemy oszczędność

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ja tez... (ch)UJotem przeze mnie zwanym
ja też, ja też :P

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Ja to nie wiem kiedy nasze powołaliśmy do życia, bo byliśmy akurat na urlopie i seks odchodził od rana do nocy codziennie więc obstawiam jedynie że gdzieś między 1 a 17
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 21:01   #4025
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Moi rodzice są chemikami
A mąż w projektowaniu czy na budowie?
Mój natomiast kończył mechaniczny Widzę, że klany PK możemy zakładać [/QUOTE]

projektowanie

mąż się nabija że nasze dzieci też pójdą na PK

Edytowane przez Ptaszysko16
Czas edycji: 2012-09-12 o 21:04
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 21:01   #4026
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
może się jednym autem na porodówkę zabierzemy oszczędność

przestancie brzuch mnie juz boli ze smiechu....

Stary 2012-09-12, 21:05   #4027
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisz do strippi
A termin mamy taki sam nie wiedziałam, tylko że nie wiedziałam że to wlk piątek to przeprowadzaj się szybciej to może się jednym autem na porodówkę zabierzemy oszczędność
Doczłapiemy jakoś na piechotę! Jedna drugą będzie prowadzić Damy radę!
Ja tak ostatnio się zaciekawiłam jak Wielkanoc w tym roku wypada... no i już wiem

Cytat:
projektowanie
No to tak jak ja

Terry Pratchett
Stary 2012-09-12, 21:06   #4028
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisz do strippi
hehe ja mam koło 20km na porodówkę to w ogóle wydam majątek na benzynę:/ chyba pojadę PKS-em - 4zł bilet zawsze to trochę taniej
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 21:13   #4029
megi-megi
Zakorzenienie

Wiecie, jak z mężem jechaliśmy na porodówkę - owszem samochodem, bo nie oszczędzaliśmy to postanowił zaparkować poza szpitalem, bo jak się okazało on jednak oszczędzał, a pół godziny na parkingu szpitalnym to 5 zł.
Więc mi wody odchodzą od 3 godzin, rozwarcie na 3 cm a on szuka miejsca na parkingu i... znalazł... parę ulic dalej
Ale co tam... musiałam czekać na miejsce godzinkę, to w poczekalni zjedliśmy kanapki, bo przez te chluśnięcie wód w domu nie jadłam. Więc zjedliśmy i poszliśmy rodzić
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 21:18   #4030
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
hehe ja mam koło 20km na porodówkę to w ogóle wydam majątek na benzynę:/ chyba pojadę PKS-em - 4zł bilet zawsze to trochę taniej
Moja mama w weekend opowiadała nam historię jak na początku ciąży zwymiotowała w PKS-ie Potem jak wsiadała wszyscy się na boki rozchodzili

Megi, mąż musiał wyjść na zero - skoro zapłacił za paliwo to na parking już nie mógł sobie pozwolić
Swoją drogą ja też mam jakiegoś fioła na punkcie parkowania nie na parkingach! Będę szukać 30 min miejsca, jeździć w te i z powrotem, stracę hektolitry paliwa ale za parking nie zapłacę... Nie pytajcie się mnie dlaczego... Wiem, że to głupie ale tak mam i już.

Terry Pratchett
Stary 2012-09-12, 21:22   #4031
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
może urodzisz w PKS-ie i dostanie dzieciak bilet na całe życie :P
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 21:23   #4032
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Doczłapiemy jakoś na piechotę! Jedna drugą będzie prowadzić Damy radę!
boshe, aż to sobie wyobraziłam hehe

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Wiecie, jak z mężem jechaliśmy na porodówkę - owszem samochodem, bo nie oszczędzaliśmy to postanowił zaparkować poza szpitalem, bo jak się okazało on jednak oszczędzał, a pół godziny na parkingu szpitalnym to 5 zł.
Więc mi wody odchodzą od 3 godzin, rozwarcie na 3 cm a on szuka miejsca na parkingu i... znalazł... parę ulic dalej
ziarnko, do ziarnka i na trzecie dziecko w domu uzbieraliście
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 21:24   #4033
megi-megi
Zakorzenienie

I jak tutaj wesoło się zrobiło od tych oszczędności

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
ziarnko, do ziarnka i na trzecie dziecko w domu uzbieraliście
Kochana z 80 zł musiałby zapłacić Więc rozumiesz
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 21:27   #4034
maria28
Kniaginia

Ale tu wysyp Krakowianek!

Cytat:
Napisane przez angel-b Pokaż wiadomość
a powiedzcie Dziewczyny, czy macie może plan robienia zdjęć rosnącego brzuszka? wiecie, tak systematycznie, żeby było widać postępy.. a może któraś z Was już nawet zaczęła?
Ja robię, tzn. na razie dopiero 2 zdjęcia. Kolejne pod koniec września. Po jednym na miesiąc, potem może zwiększę częstotliwość

Cytat:
Z Wawy tu prawie nikogo. Chyba. No, oprócz Megi
I mnie Mało coś...

Cytat:

Ja to nie wiem kiedy nasze powołaliśmy do życia, bo byliśmy akurat na urlopie i seks odchodził od rana do nocy codziennie więc obstawiam jedynie że gdzieś między 1 a 17
My nasze spłodziliśmy parę dni po finale Euro
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 21:34   #4035
Sorceresss
Wtajemniczenie

A ja jutro w ramach nie oszczędności kupię sobie kwiatuszka! Jakoś tak mnie tchnęło na orchideę... nigdy nie miałam i nie wiem czy podołam z opieką (bo podobno są troszkę wymagające). Mąż się śmieje, że busz w pokoju mamy i jeszcze jeden do kolekcji nie zaszkodzi
Wybaczcie ironię... ale tak mi przyszło do głowy... a może orchidee są jakoś szkodliwe dla kobiet w ciąży? Może mają coś, co wydziela inne coś i to jest ZŁE!

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

A z wózków to mi się takie podobają: http://tablica.pl/oferta/x-lander-x3...y-ID1xAdZ.html

Terry Pratchett
Stary 2012-09-12, 21:46   #4036
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
maslo 3 zeta chleb 2,5 - boshe no majatek wydasz na jedzenie
dobra zaszlalam jeszcze szynke na kanapke dałam

Cytat:
Dragusia a co masz w lodówce? moj TŻ uważa że jestem mistrzem robienia czegoś z niczego
to zapraszam , ja nie lubie gotowac eh

Cytat:
nasze dziecko to euro-dziecko. om - poczatek euro (8.06), zloty strzal - 1 lipca i tak powstal nasz maly Torres, o ktorego walczylismy dlugie 11 cykli (o pierwsza ciaze tez sie staralismy 11 cykli, potem #, znow 11 miesiecy - wielka szkola pokory). ..
o matko tylko nie torres nie lubie dziada
jak sie tak chwalicie kto kiedy dziecko splodził to my 10 czerwca w trakcie meczu
Cytat:
Byłam w hm są wyprzedaże u nas dzidziusiowych ubranek 10 zł za sztuke! wzięłam 2xbody i bolerko jutro wstawię fotki
ej u mnie już nie ma ;/
czekam na foty

ja mam upatrzone w h&m komplet do skarpetek , body 2pak I love mum, i love dad. 30zł za 2 bodziaki.
jest jeszcze piżamka ale za 40zł

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Ja tak ostatnio się zaciekawiłam jak Wielkanoc w tym roku wypada... no i już wiem
a my na wielkanoc to już chrzcić chcemy

dobranoc

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-09-12 o 22:19
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 22:53   #4037
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
My już po wizycie, cali i zdrowi Dzidziol urósł o 1 dzień za dużo, więc bardzo dobrze i dziś mamy równy 12 tc wg OM i USG
Tańczył w tym brzuchu tak że gin nie mógł zmierzyć przyzierności ale w koncu się udało nie wierzę że mam takiego w brzuchu i na dodatek jak mozna nie czuć ze on tak tańcuje
Mam zmniejszoną luteine i wizyte za 2 tyg.
Przed USG miałam ciśnienie 160/80 ale jak wróciłam z USG (jest u góry) to wróciło do normy czyli 120/80
Mam pozwolenie na współczycie ale jak narazie się cykam
We wtorek jedziemy z TŻ na USG genetyczne
To że mnie boli kość ogonowa to stety niestety normalne i tak już będzie. Mam zmniejszoną luteine do 4 tabl na szczęście
a teraz pokazuje dzidziola który do was macha
super!!

Cytat:

Dziecko uczy pokory
o tak!

Cytat:
Co zrobię? Zrezygnuję z pewnych rzeczy "luksusowych", przecież ludzie sobie radzą, nie każdy do cholery zarabia 5 tys na rękę, tylko tacy mogą mieć dzieci?
Nie no sorry...
Dzięki temu, że jednak są ludzie, dla których bariera finansowa to nie jakieś góry nie do przebycia, to ja jestem na świecie, i nigdy jakoś nie chodziłam głodna, źle ubrana itp.; wręcz przeciwnie.
kochana! nie przejmuj się. Ja jak zaszłam w ciążę też wynajmowałam mieszkanie, przeprowadziliśmy się na kawalerkę (też wynajmowane), bo nie było nas stać na wcześniejsze, dopiero jak się Julcia urodziła po 4 miesiącach kupiliśmy mieszkanie. Mąż awansował, niedługo kolejny awans, także każdy od czegoś zaczyna.
Są gorsze dni i lepsze. Czasami jest więcej pieniędzy, czasami nie ma kasy na koniec miesiąca, ale człowiek żyje i cieszy się z tego co ma

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

Co ma do nienawidzenia, kwestia przyzwyczajenia. Pytanie, kto dyktuje warunki - Ty czy dziecko? Jak sobie robi najdłuższą drzemkę w południe, to też go można od tego odzwyczaić, przestawić na inne godziny. Ja uważam, że z dzieckiem wszystko można, tylko trzeba to wypracować.
o masakra
To się bardzo zdziwisz

Cytat:
Witajcie Laseczki, nadrobię Was przy okazji bo strasznie naprodukowałyście przez te 4 dni
Powiem Wam Kochane, że psychicznie to już na skraju jestem Nie było mnie od soboty, bo w niedzielę wylądowałam w szpitalu Krwawienia mi się nasiliły, a tym które pojawiło mi się z soboty na niedzielę w nocy byłam przerażona... było tak obfite i do tego potem sączyło się do rana. Rano stwierdziłam, że nie ma żartów, bo kolejnej takiej nocy nie zniosę... a może i dziecko też W szpitalu gdy mnie zbadali, lekarz powiedział, że z dzidzią wszystko ok a to krwawienie to jakiś nowy krwiak A przypominam Wam, że w piątek byłam u mojej gin i powiedziałą, że żadnego krwiaka nie ma, że pękają mi słabe naczynka No nic... Położyli mnie na oddziale, kazali odstawić lutkę i dostałam dupka. Stwierdziliu mnie poronienie zagrażające. Było 1 małe krwawienie w nd i pon. Ale oprócz tego cały czas dość obfite brązowe brudzenia. Zbadali mnie we wtorek - usg i szyjka... Matko, jak mnie ten lekarz okrutnie wymęczył... ryczeć mi się chciało, tak mi brzuch wydusił... I bałam się, że we wtorek powtórka z rozrywki... No ale wczoraj na obchodzie lekarz stwierdził że leżę dalej a badnie dziś. Dziś oczywiście wynik badania taki jak w niedz i poniedz - tzn. stwierdzili dużo czekoladowego śluzu (jak to uroczo nazwali) Tyle, ze to to wiedziałam sama, bo widzę co mam na wkładce... Tyle, że lekarz dziś oznajmił, gdy razem z drugim wpatrywali się w moją szyjkę, że te plamienia, to musząbyć z małej nadżerki, którą u mnie stwierdzili Nikt mi nigdy nadżerki nie stwierdził... Poza tym - nie wiem, może się nie znam, ale czy przy nadżerce bolałoby podbrzusze? Co ma piernik do wiatraka? Przecież ona jest usytuaowana na ściance szyjki 2-3 cm nad ujściem. Kurde... tylko mętlik w głowie mam... 3 różnych lekarzy i 3 różne diagnozy Dostałam receptę na dupka i gynalgin... 60zł w aptece zostało... no i dotarłam o 12stej do domu Z tym, że nie wiem czy to dobrze... Lekarz powiedział, że jak chcę to mogę nadal leżeć, ale tabletki dostanę te same w szpitalu co i w domu, więc mogę iść do domu i gdyby coś się nasilało to wrócić... Echhh... jeszcze tylko 2 dni tego pechowego 13stego tygodnia... Niech już się zacznie 14sty
kochana !!! 3maj się tam
jeszcze kilka dni i 14
jesteśmy z Tobą!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
kwestia finansowa jest bardzo ważna w zakładaniu rodziny,ale na boga Tasia przeprowadzi się do rodziny-nie skazuje dziecka na bruk,nie podała ci rozliczenia finansowego to na jakiej podstawie ją tak oceniasz? Prawie zawsze młodzi rodzice zaczynają skromnie a potem dopiero nadrabiają finansowo.Pamiętaj,że każdy jest na innej stopie finansowej-i np.mogłabym Ci powiedzieć,że na Twoim miejscu też bym się nie zdecydowała na dziecko-ale nie jestem tak pieprznięta jak ty.

I myślę ,że co do szczęścia to kwestia względna...Myślisz ,że są tu same kwoki które się urodziły i już planowały potomstwo?...że przed dziećmi nie byłyśmy szczęśliwe?Ja byłam,byłam nawet przed poznaniem Tż.Poprostu jak go poznałam-dowiedziałam,że mogę być jeszcze bardziej szczęsliwa,jak urodziłam dzieci to się dowiedziałam ,że i jeszcze ,jeszcze bardziej można ....Pamiętajmy,że dzieci są dla nas -a MY dla dzieci-one też muszą być szczęśliwe z nami i nie da się tego kupić .Nigdy bym już teraz nie powiedziała,że mogłabym bez dzieci-i One o tym wiedzą ,że zawsze były chciane.
dokładnie tak
Stary 2012-09-12, 23:00   #4038
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Jestem tegoroczną mamą październikową, ale z sentymentu zawsze podczytuję pierwszy wątek każdych kolejnych mam. Lubię choć po cichutku jeszcze raz przeżywać z Wami te pełne wrażeń, pierwsze tygodnie.

Czytając Wasz wątek już niejednokrotnie włos jeżył mi się na głowie, gdy czytałam wiadomości scarlett26.

Piszę w sumie tylko z małym apelem... scarlett26 weź zrób wszystkim wspaniałą przysługę i zniknij z tego wątku. Jesteś tak toksyczną osobowością, że aż przykro patrzeć. Rozsiewasz dookoła siebie mnóstwo negatywnej energii, której pozostałe dziewczyny na wątku w tym momencie zupełnie nie potrzebują. I guzik prawda... nie chodzi tutaj o żadne wielkie dyskusje. Każda konwersacja z Tobą przecież i tak jest przegrana, bo Ty zawsze masz rację i wszystko wiesz najlepiej, a negowanie i krytykowanie wszystkich pozostałych wypowiedzi, to masz chyba już zaprogramowane. Nie chodzi o odmienność poglądów... ja mam wrażenie, że robisz to wszystko z przekory. A dzisiaj zdecydowanie przesadziłaś. Forum owszem... służy do wyrażania opinii, ale nie do krytyki czyjegoś życia. Przecież Ty nawet nie znasz tych kobiet, więc jak możesz w ogóle wygłaszać opinię, że na czyimś miejscu nie zaszłabyś teraz w ciążę? Zajmij się kobieto teraz swoim życiem, bo z tego co widzę to Ty we własnym masz więcej bałaganu niż cała reszta dziewczyn z wątku razem wziętych. I bycie lekarzem i zarobki 5 tys. miesięcznie nie czynią Cię lepszym człowiekiem od innych.

Aaa... to nie jest żadna prowokacja z mojej strony. Nie zamierzam więcej udzielać się w tym wątku. Po prostu krew mnie zalała jak zaczęłam dzisiaj czytać te głupoty i stwierdziłam, że nie mogę tego przemilczeć.

Wybaczcie dziewczyny, ale musiałam. Życzę Wam samych cudownych chwil przez całą ciążę i szczęśliwych rozwiązań za te kilka miesięcy.
wybaczamy i odzywaj się raz na jakiś czas

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
przeczytałam "sutki" i myślałam że padnę ze śmiechu do tej pory nie moge przestać
hahahaha ja też sutki górą

Cytat:
wow. ekstra funkcja.
ale ja lubie kije w mrowisku. i wszystko zwalam na hormony.
też tak mam

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Wpadam Was pozdrowić
A co do finansów i posiadania dzieci. Kurde, nawet jeśli dziś zarabiasz 10 tys, to czy masz gwarancję, że za dwa lata tej pracy nie stracisz i co wtedy...oddasz dziecko do bogatej rodziny, bo Cię nie będzie na nie stać.
Jak Bóg da dziecko, to i da na dziecko...może to głupie powiedzenie, ale się sprawdza.
dokładnie tak!!! takie jest życie

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość

ojjj Strpii gadał jakimiś nazwami medycznymi ale nie za bardzo kumałam o co chodzi, mówił coś, że zobaczymy jaki będzie zapach za tydzień feeeee, więc nie wiem czy nie będzie to znów kanałówka
to trzymam kciuki by nie było kanałówki

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

ogolnie lekarz wyznaczyl mi TP na - 01-04-2013
fajna data

Cytat:
To super,że wyzdrowiała!Teraz czas na mamusię.......
Mama nie może się doleczyć, jak nie ząb, to przeziębienie :/

Cytat:
Napisane przez Magnlija Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy Dopiero znalazłam wasz wątek i mam nadzieję, że mogę się do was przyłączyć Jestem w 14 tygodniu ciąży i 4 dniu, to moja pierwsza ciąża. Wczoraj byłam na kolejnym USG i moja dzidzia ma już 7,5 cm (z nóżkami lekarz powiedział, że będzie już ok. 10 cm ). Termin porodu wg. OM mam na 17 marca (choć licząc od zapłodnienia stawiam na termin po 20 marca ).

Wspaniałego dnia życzę wszystkim mamusiom Pozdrawiam
witaj z nami!!
gratulacje

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
ja właśnie po śniadaniu.. dziś trochę lepiej.. tylko dalej mam ten posmak w ustach.. już nie wiem jak sobie z tym radzić.. on powoduje u mnie te mdłości..
też macie taki problem czy tylko ja..?
też go mam, przechodzi dopiero koło 17tyg u mnie :/

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a ja juz nie wiem kurde tych wózków jest setki!!!!! a nie chce mi sie przegladac stu stron z allegro z wózkami. eh. jak sie wkurze pojade do sklepu tako bedzie ładny biore i mam w du...
chociaz tutek niczego sobie. trzeba jechac kiedys do sklepu poogladac , posluchac co madrego sprzedawca powie i tyle. spośród 5 wózków to ja moge wybierać szukac opinii ale sposród 100?
no jest ich sporo i chyba nie ma idealnego wózka

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość

chyba do Was dołącze Własnie zrobiłam test i wyszły 2 kreseczki
jak narazie to byłbyto z moich wyliczeń 3-4 tydzień
gratulacje
Stary 2012-09-12, 23:27   #4039
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Z dorsza i l/łaski się usmiałam. Aleście naskrobały- jak zwykle ja wychodze z domu to na forum dysputy, wracam i cisza- chyba mnie nie lubicie
Ja też dziś przyszłam, to nikogo nie ma

Cytat:
tyle o tym jedzeniu piszecie że muszę coś zjeść tylko problem polega na tym ze nie mam ani zupy pomidorowej ani szpinakowej eh...dorsza też nie ale właśnie bardziej mam ochotę na zupe. ide zrobię sobie kanapkę z masłem wczoraj smakowała ;p
no właśnie, ja też już zgłodniałam

Cytat:
Normalnie lanie powinnyście dostać - teraz tylko o jedzeniu myślę.
jak zawsze

Cytat:
a bo jakoś tak nie składa mi się napisać do Strippi
Pisz do mnie!!

Cytat:
to przeprowadzaj się szybciej to może się jednym autem na porodówkę zabierzemy oszczędność
: cojest: nie no padam już ze śmiechu

Cytat:
dawaj na piechotę, 4 zł piechotą nie chodzi

Cytat:
może urodzisz w PKS-ie i dostanie dzieciak bilet na całe życie :P
hahaha to jest myśl, patrzcie jaka oszczędność jak dziecko będzie dojeżdżać do szkoły

W końcu was nadrobiłam!! Uf uf, ale naprodukowałyście
Widzę moje posty rozbite zostały na 3, ładnie ładnie
W piątek jedziemy do tych Niemiec jupiiiii!! Nie mogę się doczekać!
Aha i w końcu lekarstwo zabija to świństwo w moim zębie, bo dziś malutko bolało i tylko 2 apapy wzięłam, rano i na wieczór!! Jupiiii!!
Za to przeziębienie nie mija, a wręcz kaszel mnie dusi :/

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-09-12 o 23:29
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 06:39   #4040
Agnjeska
Zadomowienie

Wy tu o oszczędnościach i dotarciu na porodowke pieszo a mnie polozna zawiezie^^ i widzę że dużo tutaj dzieci euro:p a nasze poczętego na wakacjach narodowych w Austrii(:

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 07:32   #4041
Magnlija
Raczkowanie

Dziękuję za miłe przyjęcie do waszego grona

Fakt, dziwne to jest, że niektóre mamy bardzo zbliżone tygodnie ciąży, a różnice są aż tak spore (7 a 17 marca to jednak bardzo duża rozbieżność ). Wg. USG gin zawsze mi mówi, że dzidzia ma tyle ile powinna mieć na dany tydzień (sprawdzam sobie również w kalendarzach ciążowych i również się zgadza).

Korzystam jeszcze z innych for mam, które rodzą w marcu 2013 i zdania zaczynają być podzielone nie tylko w kwestii terminów ale i w wielu innych Np. jedne kobietki uważają, że II trymestr zaczyna się po 16 tc, inne, że od 14. Ich lekarze też mają różne opinie na ten temat (z czego to wynika nie wiem, być może są dwie wersje liczenia trymestru i obie są poprawne ). Ja dziś mam 14 tc i 5 dzień, we wtorek gin mi powiedział, że od 14 zaczęłam już II trymestr co za tym idzie mogę odstawić kwas foliowy.

Na innych forach również okazuje się, że co lekarz to inna opinia i podejście do ciąży. Mój gin np. nie jest za żadnymi witaminami jeśli nie ma takiej potrzeby, gin moich znajomych przepisują im witaminy jak same chcą. Jedni lekarze dają wszystkie badania do wykonania inni jak się okazuje niekoniecznie. Jak miałam na początku ciąży lekkie plamienia mój gin kazał najpierw zrobić ponownie badanie beta HCG oraz na progesteron, inne kobietki jak pisały - bez żadnych badań, w ciemno dostawały luteinę lub inne środki sztuczne na podtrzymanie ciąży. Co lekarz to inne podejście

Mam do was takie dwa pytania (być może były już takie zadane ale przepraszam z góry i przyznaję się bez bicia - nie czytałam wszystkich postów z powodu ograniczonej ilości wolnego czasu ). Bierzecie sobie do porodu położne (w sensie tylko dla siebie, odpłatnie?). Kolejne pytanie czy są tu jakieś mamy rodzące w marcu w Katowicach?
Magnlija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 08:25   #4042
czarny flamaster
Zadomowienie

Witajcie!

Wg kalkulatora rozpoczynamy dziś 14 tc! Idę dziś odebrać wyniki, założyć kartę ciąży i po zaświadczenie dla szefowej. Jestem mega podekscytowana
Wczoraj oglądałam z mężem film "Jak urodzić i nie zwariować". Uśmialiśmy się Wpadł na pomysł, że będzie mi robił regularnie zdjęcia by zobaczyć jak rosnę.

Pogoda za oknem nijaka, ale humor dopisuje

Magnlija nie myślałam o tym by brać położną odpłatnie. Będę rodzić w Jastrzębiu Zdroju, bo szpital mam pod nosem. Zastanawiam się czy chcę w ogóle znieczulenie. Wiem, że ból straszny, ale tak sobie myślę, że skoro moja mama dała radę, to czemu ja mam nie dać

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2012-09-13 o 08:27
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 08:37   #4043
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Piszę w sumie tylko z małym apelem... scarlett26 weź zrób wszystkim wspaniałą przysługę i zniknij z tego wątku. Jesteś tak toksyczną osobowością, że aż przykro patrzeć. Rozsiewasz dookoła siebie mnóstwo negatywnej energii, której pozostałe dziewczyny na wątku w tym momencie zupełnie nie potrzebują. I guzik prawda... nie chodzi tutaj o żadne wielkie dyskusje. Każda konwersacja z Tobą przecież i tak jest przegrana, bo Ty zawsze masz rację i wszystko wiesz najlepiej, a negowanie i krytykowanie wszystkich pozostałych wypowiedzi, to masz chyba już zaprogramowane. Nie chodzi o odmienność poglądów... ja mam wrażenie, że robisz to wszystko z przekory. A dzisiaj zdecydowanie przesadziłaś. Forum owszem... służy do wyrażania opinii, ale nie do krytyki czyjegoś życia. Przecież Ty nawet nie znasz tych kobiet, więc jak możesz w ogóle wygłaszać opinię, że na czyimś miejscu nie zaszłabyś teraz w ciążę? Zajmij się kobieto teraz swoim życiem, bo z tego co widzę to Ty we własnym masz więcej bałaganu niż cała reszta dziewczyn z wątku razem wziętych. I bycie lekarzem i zarobki 5 tys. miesięcznie nie czynią Cię lepszym człowiekiem od innych.
Jakąś tu sprzeczność widzę.... Sama robisz to czego inni mają nie robić? Nie znasz mnie, ale dokładnie wiesz jaka jestem i wydajesz opinie o moim życiu... Ciekawe... Poza wszystkim dziewczyny chyba nie potrzebują adwokata.

Cytat:
a mnie wkurza ocenianie ludzi przez pryzmat... wlasnego portfela.
Wcale nie własnego - też się zastanawiałam, czy nas stać. Obiektywnie uważam, że nie stać kogoś, kto musi wybierać czy czynsz czy dziecko. Dorosły człowiek powinien stać na własnych nogach i nie liczyć na pomoc rodziców, którzy w pewnym wieku powinni wreszcie móc skończyć inwestowanie we własne dzieci i wnuki, a pieniądze odkładać na własną emeryturę, bo wiadomo jak ona w Polsce wygląda.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Jasne lepiej podawać dziecku wit D i liczyć ze wsytarczy niż dostarczać ją oprócz tego naturalnie.. próbujesz grać mądrą ale przykro mi - nie jesteś.
Zresztą lekarzem też nie więc może się przejdź i zapytaj, bo lekarz jak widzi blade dziecko to zawsze pyta czy przebywa na słońcu bo troche musi!
Podawane 400j wystarczy, poza nielicznymi wyjątkami. Zresztą wit D też obecna jest w jedzeniu.
A może ty w ciąży nie jesteś, tylko udajesz? Co ty wiesz o tym co ja robię w życiu? A tak się składa, że robię, to co piszę że robię.
Jak przychodzi blade dziecko to lekarz się zastanawia czy nie ma anemii, niedoboru żelaza, zespołu złego wchłaniania i wielu innych chorób i sprawdza to. Nie każda bladość świadczy o braku opalenizny.

Cytat:
Dla Matki w takiej sytuacji nie ma "JEŚLI"? Jak to jeśli? Jestem mamą i nie widzę innej sytuacji,dziecko musi przeżyć i tyle.Nawet jak nie ma nadzieji jak wszystkie fakty są za chorobą ,śmiercią to w rodzicach nadzieja umiera ostatnia.Boże ,co ty masz za podejście-aż mi ciary przechodzą....nawet suki są bardziej uczuciowe....
Wejdź sobie na pierwszą stronę tego wątku i policz ile jest ciężarnych, a ile dziewczyn straciło dziecko. Nie każda ciąża kończy się porodem żywego dziecka - ja już jedną straciłam, mogę stracić kolejną jak i każda z Was. Nikt Ci nie da gwarancji, że będzie inaczej. Sukowate? Prawdziwe.

Cytat:
Mi się nawet nie chce już do tej niby pani dr nic mówić, więc zlejcie dziewczyny, spoko, niech sobie zarabia ile chce, żadne pieniądze świata nie są warte zamiany na takie siano w głowie i kupkę nieszczęśliwych kompleksów. Zwłaszcza, że niestety prawdziwe kompleksy wychodzą, wielka ekscytacja z pensji stażysty i mniemanie jakie to nie są wielkie pieniądze że ją stać na ratę To mniej więcej ten poziom co sugerowanie, że ktoś jej może zazdrościć że niby kończyła medycynę.. no komedia, ale takie rzeczy niestety wynosi się z domu, a jak widać po wypowiedziach i relacjach z rodziną, niezła patologia. W sumie bardziej mi jej szkoda i żal, niż jakiekolwiek inne uczucia, bo widać z daleka jaki pomimo "stanu posiadania" to po prostu biedny człowiek.
Widać, że Ty nie masz pojęcia o czym piszesz. Staż skończyłam 5 lat temu, teraz kończę specjalizację. Jak ktoś systematycznie kpi i szydzi z tego co mówi kto inny to o czymś świadczy - jednym z powodów jest zazdrość. Co Ty wiesz o moich relacjach z rodziną? Ogromna patologia, że nie chcę mówić o ciąży schorowanym Rodzicom, żeby w razie czego nie dobijać ich informacją o kolejnym poronieniu, faktycznie. Do reszty Twojej wypowiedzi nawet się nie ustosunkuję, zresztą cała jest po prostu chamska.

Dziwne,że taki człowiek jak Ty, to psycholog.
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 08:40   #4044
klementyna1
Zakorzenienie

O tak podejścia rożne są....Mi lekarka kwas foliowy kazała odstawić juz w 11 tyg., bo podobno potem może być groźny dla płodu i przepisała mi witaminy, które.....tez zawieraja kwas foliowy-więc sama nie wiem. Trymestry też są rózne, tak samo jak miesiące....np.13t. to jest dla jednych 3 miesiąc dla innych 4. Chyba nie ma jednego sposobu obliczania tego. Ehhh ja dziś mam 14t.1dz. i czuje się juz taka ciezarna;p Wczoraj w przychodni wypiełam brzuch przed laboratorium, wygodnie rozsiadłam sie na krzesle i ani myslłam wstać...Oczywiście babki wchodziły, patrzyły z bulwersem jak ja mogę siedziec, a ja wystawiałam aby swój mały wystający brzyszek;p A co;p Nie będe na czczo stała 40min, bo jeszcze zemdleje;p.
Swoją drogą w kościele ostatnio nie ustoje...Po kazaniu musze wyjśc, bo mi się ciemno przed oczami robi- jakiś dziwny wpływ kościoła na mnie;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 08:42   #4045
Malpka
Zakorzenienie

hej!
widze tyle was z Krakowa(marzy mi sie wycieczka) to do której mogę przyjechać na weekend Niech juz będzie że jedzenie wezme swoje żeby nikomu nie wyżerać

Cytat:
tyle o tym jedzeniu piszecie że muszę coś zjeść tylko problem polega na tym ze nie mam ani zupy pomidorowej ani szpinakowej eh...dorsza też nie ale właśnie bardziej mam ochotę na zupe. ide zrobię sobie kanapkę z masłem wczoraj smakowała ;p
to ja dziś na ogórkową zapraszam

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
a u mnie gorąca bułeczka z białym serem i miodem mmmm...
mniam ja wczoraj też miałam z miodkiem na kolacje

Cytat:
btw w sobote i poniedzialek wydalam na ciaze 614 zl.

Cytat:
da sie "ł" zrobic jedna reka. gorzej z "ą"
ja mam długie palce to i ą wychodzi

a mnie dziś znowu rano nad kiblem wymęczyło zaczełam robic kanapki do pracy i zapach wędliny tak mnie poruszył
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 08:52   #4046
anika_s
Wtajemniczenie

Dzień Dobry Kobietki

Dziś wstałam i po raz kolejny śmieję się sama do siebie
trzecia noc z rzędu śni mi się dziki seks z nieznajomym facetem
/co noc to inny/ ktoś wie co to oznacza? bo mnie się wydaje że właśnie brak seksu sprawia że uprawiam go we śnie co powoduje że nie chce mi się wstac do pracy
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 08:54   #4047
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

a my na wielkanoc to już chrzcić chcemy

dobranoc
My też chcieliśmy na Wielkanoc robić chrzciny ale zobaczymy jak to nam wyjdzie w tzw. praniu

Cytat:
Dziękuję za miłe przyjęcie do waszego grona

Fakt, dziwne to jest, że niektóre mamy bardzo zbliżone tygodnie ciąży, a różnice są aż tak spore (7 a 17 marca to jednak bardzo duża rozbieżność ). Wg. USG gin zawsze mi mówi, że dzidzia ma tyle ile powinna mieć na dany tydzień (sprawdzam sobie również w kalendarzach ciążowych i również się zgadza).

Korzystam jeszcze z innych for mam, które rodzą w marcu 2013 i zdania zaczynają być podzielone nie tylko w kwestii terminów ale i w wielu innych Np. jedne kobietki uważają, że II trymestr zaczyna się po 16 tc, inne, że od 14. Ich lekarze też mają różne opinie na ten temat (z czego to wynika nie wiem, być może są dwie wersje liczenia trymestru i obie są poprawne ). Ja dziś mam 14 tc i 5 dzień, we wtorek gin mi powiedział, że od 14 zaczęłam już II trymestr co za tym idzie mogę odstawić kwas foliowy.

Na innych forach również okazuje się, że co lekarz to inna opinia i podejście do ciąży. Mój gin np. nie jest za żadnymi witaminami jeśli nie ma takiej potrzeby, gin moich znajomych przepisują im witaminy jak same chcą. Jedni lekarze dają wszystkie badania do wykonania inni jak się okazuje niekoniecznie. Jak miałam na początku ciąży lekkie plamienia mój gin kazał najpierw zrobić ponownie badanie beta HCG oraz na progesteron, inne kobietki jak pisały - bez żadnych badań, w ciemno dostawały luteinę lub inne środki sztuczne na podtrzymanie ciąży. Co lekarz to inne podejście

Mam do was takie dwa pytania (być może były już takie zadane ale przepraszam z góry i przyznaję się bez bicia - nie czytałam wszystkich postów z powodu ograniczonej ilości wolnego czasu ). Bierzecie sobie do porodu położne (w sensie tylko dla siebie, odpłatnie?). Kolejne pytanie czy są tu jakieś mamy rodzące w marcu w Katowicach?
Też już się przekonałyśmy na forum, że co ginekolog to inne podejście ale najlepiej jest mu zaufać, przecież to fachowiec i wie co robi
Co do położnej to nie myślałam w ogóle o tym. Nie wiem jakie to koszta nawet? Musiałabym kogoś znać osobiście, kto brał taką położną, żeby popytać czy była pomocna i jak ta jej pomoc wyglądała.
Nad znieczuleniem myślę. U mnie to koszt 700zł.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Kobietki

/co noc to inny/ ktoś wie co to oznacza? bo mnie się wydaje że właśnie brak seksu sprawia że uprawiam go we śnie co powoduje że nie chce mi się wstac do pracy
hehehe dobre
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 09:01   #4048
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jutro w ramach nie oszczędności kupię sobie kwiatuszka! Jakoś tak mnie tchnęło na orchideę... l
moje ulubione kwiatki. tylko reki do nich nie mam. wszystkie ukatrupilam, ale na szczescie moja mama je reanimuje (niektorym zajmuje dojscie do kwiecia jakies 3 lata )

Cytat:

o matko tylko nie torres nie lubie dziada
hehe przed Euro nawet nie wiedzialam ze taki dziad istnieje (no moze z kwejka ) Po finale pojawil sie w TV taki obrazek .http://www.sport.pl/euro2012/5,10907...ochy.html?i=10
i moj chlop zakrzyknal gromko: "Zrobmy sobie Torresiatko!" i zrobil. wiecie po 11 miesiacach leczenia, cudow, czarow sie udalo. dla mnie euro-cud. no i zostal malym Torresem (moja mama mowi Torres/Tereska )

Cytat:
Mój gin np. nie jest za żadnymi witaminami jeśli nie ma takiej potrzeby, gin moich znajomych przepisują im witaminy jak same chcą.
moj doktorek jest generalnie anty - suplementowy. zawsze przy pytaniu o witaminy mnie na Kleparz wysyla. Dla niego podczas staran i do teraz najwazniejszy jest folik. do ciazy bralam 0,4, teraz mam dawke 15 mg dwa razy dziennie (ze wzgledu na wiek i #). ostatnio powiedzial, ze wkrotc pomyslimy o witaminach dla ciezarnych (bo pytalam co na lecace wlosy)...

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Wg kalkulatora rozpoczynamy dziś 14 tc!

Stary 2012-09-13, 09:02   #4049
Moderna
Zakorzenienie

Dzień dobry

Po poludniu mam wizyte u lekarza, zaczynam sie lekko stresowac
ale ja to z tych, ktore jeszcze nadal w pierwszym trymestrze siedza

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Kobietki

hahaha
Stary 2012-09-13, 09:04   #4050
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
to u mnie taniej bo 3,5 tylko potem kawałek trzeba na piechotę

Cytat:
Swoją drogą ja też mam jakiegoś fioła na punkcie parkowania nie na parkingach! Będę szukać 30 min miejsca, jeździć w te i z powrotem, stracę hektolitry paliwa ale za parking nie zapłacę... Nie pytajcie się mnie dlaczego... Wiem, że to głupie ale tak mam i już.
ja tez tak mam a jeszcze jak musze wejsc gdzies na maks 10 minut a tu parking 5 zł

ja połoznej nie planuje brać

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Po poludniu mam wizyte u lekarza, zaczynam sie lekko stresowac
ale ja to z tych, ktore jeszcze nadal w pierwszym trymestrze siedza

będzie dobrze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości