Śląskie Panny Młode cz.II - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 13:35   #4591
panta_rei
Raczkowanie

Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Ja na maj zaczęłam szukać sukni w październiku i listopadzie. Długo mi zeszło, bo szukałam najpierw używanej w necie, a dopiero potem w salonach. Niestety wszystkie były za krótkie, a ja z butami jestem wysoka

To chyba dobry okres i niedługo zabieram się za wystawienie sukni na all itd. Może się komuś spodoba

A jaką miałaś suknię?

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

A pochwalę się - właśnie dzwoniła kobitka z działu personalnego i okazuje się, że dostałam pracę!!!!
panta_rei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:42   #4592
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez panta_rei Pokaż wiadomość
A jaką miałaś suknię?

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

A pochwalę się - właśnie dzwoniła kobitka z działu personalnego i okazuje się, że dostałam pracę!!!!
gratulacje

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:22   #4593
panta_rei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
gratulacje
A dziękuję, dziękuję
Stary 2012-09-12, 14:40   #4594
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A jaką miałaś suknię?

Gratulacje

Taką miałam suknię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg reportaz306.jpg (106,7 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg reportaz092.jpg (63,0 KB, 65 załadowań)

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot

Edytowane przez ewuszkaaa
Czas edycji: 2012-09-12 o 14:49
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:42   #4595
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wesele 17.08.2013 i zastanawiam się kiedy najlepiej jest kupić suknią ślubną?? Czy pod koniec roku są wyprzedaże??

Znacie może jakąś dobrą krawcową?? Zależy mi na uszyciu sukienki na II dzień
ja miałam wesele w tym roku, ale dzień później, niż Ty i suknię kupiłam po promocyjnej cenie już w listopadzie

Cytat:
gratulacje!!!!!!
ja od wczoraj wysyłam cv, ale póki co to cisza...;(

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:01   #4596
panta_rei
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje

Taką miałam suknię

Przepiękna

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
ja miałam wesele w tym roku, ale dzień później, niż Ty i suknię kupiłam po promocyjnej cenie już w listopadzie

gratulacje!!!!!!

Też dużo wysłałam. Tydzień temu poszłam na rozmowę i dzisiaj już mam pracę alem szczęśliwa...

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

A może któraś z Was chce sprzedawać suknię? Jeżeli tak, to dajcie znać na priv
Stary 2012-09-12, 20:44   #4597
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja mialam slub w kwietniu i pierwsza suknie zaliczkowalam juz w lipcu, natomiast potem z kazda przymiarka bylo coraz gorzej i w koncu na 3,5tyg przed slubem szukalam innej, na szczescie sie udalo, lacznie z poprawkami, odbieralam na dzien przed slubem

Wloszka zdjecia sliczne, a buty wygladaly absolutnie przepieknie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 08:22   #4598
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie Daj im trochę czasu na przeczytanie A jaka branża Cię intresuje. Znasz jakiś język biegle? ;>

- George Elliot
Stary 2012-09-13, 09:49   #4599
panta_rei
Raczkowanie

ja od wczoraj wysyłam cv, ale póki co to cisza...;([/QUOTE]

Nie przejmuj się
Ktoś na pewno się na Tobie pozna Przecież wszystkie tutaj jesteśmy najlepsze

A jakie macie obrączki? Planujemy z TŻ srebrne, bo złoto jakoś do mnie nie przemawia, a na tytanowe nie stać

http://allegro.pl/obraczki-slubne-sr...628287103.html
http://allegro.pl/obraczki-slubne-sr...628287145.html
http://allegro.pl/obraczki-slubne-sr...628287258.html
http://allegro.pl/obraczki-slubne-po...628287478.html
Stary 2012-09-13, 09:53   #4600
marketka
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]A pochwalę się - właśnie dzwoniła kobitka z działu personalnego i okazuje się, że dostałam pracę!!!!
gratulacje!! ja dziś byłam na policji i w sądzie skladać podanie o przyjęcie na praktyki studenckie, mam nadzieje ze mnie wezmą

Cytat:

Taką miałam suknię
śliczna

Z tego co widzę to dość wcześnie rozgladalyscie sie za sukniami.. może się wybiorę w tym listopadzie, jak są wyprzedaże.. ale to bedzie 7 miesiecy przed ślubem, boje się trochę, że może mi sie gust zmienić
marketka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:58   #4601
panta_rei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marketka Pokaż wiadomość
Z tego co widzę to dość wcześnie rozgladalyscie sie za sukniami.. może się wybiorę w tym listopadzie, jak są wyprzedaże.. ale to bedzie 7 miesiecy przed ślubem, boje się trochę, że może mi sie gust zmienić
Ja mam jeszcze równe 10 miesięcy, ale już się boję, że będę wybredna jeśli chodzi o suknię i chcę już czegoś poszukać. Tyle, że muszę stawiać na używaną, więc będzie jeszcze trudniej, ale do odważnych świat należy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 10:09   #4602
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna

Dziękuję

Jeśli chcesz zamawiać suknię w salonie szytą na Ciebie, to np. na suknie z Hiszpanii czeka się 4-6 miesięcy , więc w listopadzie, to wcale nie jest wcześnie. W Polskich salonach krócej. Do tego mi zeszło 2 miesiące na jeżdzenie po salonach, bo nic mi się nie podobało. :/

Ślub w maju czy w czerwcu? ;>

- George Elliot
Stary 2012-09-13, 10:21   #4603
marketka
Raczkowanie

Cytat:
masz jeszcze opcję białego złota
my jeszcze nie wybieraliśmy, ale TŻ coś wspominał, że chcialby zeby do siebie pasowały tzn. po przyłożeniu do siebie, np. połówka serca na każdej itp.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Ja mam jeszcze równe 10 miesięcy, ale już się boję, że będę wybredna jeśli chodzi o suknię i chcę już czegoś poszukać. Tyle, że muszę stawiać na używaną, więc będzie jeszcze trudniej, ale do odważnych świat należy
zawsze możesz jakiś model sobie wybrać na necie lub ze strony salonu i poźniej szukać takiej tylko używanej, w końcu mamy google, więc może nie bedzie tak źle a masz już jakiś typ?

Cytat:
Dziękuję

Jeśli chcesz zamawiać suknię w salonie szytą na Ciebie, to np. na suknie z Hiszpanii czeka się 4-6 miesięcy , więc w listopadzie, to wcale nie jest wcześnie. W Polskich salonach krócej. Do tego mi zeszło 2 miesiące na jeżdzenie po salonach, bo nic mi się nie podobało. :/

Ślub w maju czy w czerwcu? ;>
o jeju, to za taką z Hiszpanii to bym się chyba nie wypłaciła nie wiem jak to dokładnie działa, bo nie kupowałam nigdy sukni ale planuje iść pomierzyć po paru salonach i wybrac coś co mnie urzeknie, no i oczywiście pasującego do mojej sylwetki, bo z tego co słyszałam to często zdarza się tak ze ta upatrzona poprostu źle leży, a ładnie wygląda się w takiej której się nie brało wcześniej pod uwagę ale przekonałaś nie pójdę w tym listopadzie tak na wszelki wypadek

Slub 15 czerwca
Stary 2012-09-13, 10:31   #4604
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze możesz jakiś model sobie wybrać na necie lub ze strony salonu i poźniej szukać takiej tylko używanej, w końcu mamy google, więc może nie bedzie tak źle a masz już jakiś typ?

o jeju, to za taką z Hiszpanii to bym się chyba nie wypłaciła nie wiem jak to dokładnie działa, bo nie kupowałam nigdy sukni ale planuje iść pomierzyć po paru salonach i wybrac coś co mnie urzeknie, no i oczywiście pasującego do mojej sylwetki, bo z tego co słyszałam to często zdarza się tak ze ta upatrzona poprostu źle leży, a ładnie wygląda się w takiej której się nie brało wcześniej pod uwagę ale przekonałaś nie pójdę w tym listopadzie tak na wszelki wypadek

Slub 15 czerwca
Możesz już teraz przejść się po salonach bez ciśnienia. Przymierzyć różne fasony i zobaczyć w jakim czujesz się najlepiej Musisz wiedzieć przynajmniej czy z ramiączkami czy bez, czy wąska czy szeroka. A potem przymierzać też używane, które pasują długością i rozmiarem.

I nie daj się zbyć babom w salonach, które mówią że to za wcześnie. Może jak ktoś 3 miesiące urlopu to tak, ale przy obowiązkach, naprawdę dużo czasu zajmuje to całe jeżdzenie i przymierzanie. Ja obeszłam wszystkie salony w Katowicach i znalazlam dopiero w Bielsku

- George Elliot

Edytowane przez ewuszkaaa
Czas edycji: 2012-09-13 o 10:32
Stary 2012-09-13, 10:34   #4605
panta_rei
Raczkowanie

Cytat:
coś takiego
http://allegro.pl/suknia-slubna-i2602187212.html
http://moda.allegro.pl/suknia-slubna...616752953.html

jak to dobrze mieć własne CO w mieszkaniu - pizgawica na dworze, a w mieszkaniu ciepło
Stary 2012-09-13, 11:06   #4606
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
masz jeszcze opcję białego złota
my jeszcze nie wybieraliśmy, ale TŻ coś wspominał, że chcialby zeby do siebie pasowały tzn. po przyłożeniu do siebie, np. połówka serca na każdej itp.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Slub 15 czerwca
Masz rację, ja sobie wymyśliłam suknie zwykła, prostą... Jak ją ubrałam to rodzice i ja wybuchnęliśmy śmiechem, wyglądałam strasznie i niestety musiałam kupić sukienkę która na pierwszy rzut oka mi się nie podobała, ale jak ubrałam to od razu wiedziałam, że to ta

Co do terminów to ja kupowałam w lutym a wesele miałam w lipcu, na promocjach byłam ale powiem szczerze, że te które mi się podobały były w podobnej cenie do szytej na miarę, więc wolałam mieć swoją uszytą na siebie.
Aha a suknie szukałam tydzień, byłam w 10 salonach, więc nie trzeba poświęcić miesiąca czy więcej na szukanie sukni jak się wie czego się szuka
Powodzenia dla wszystkich w szukaniu sukni i gratuluje osobą które znalazły prace
Stary 2012-09-13, 11:09   #4607
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Spokojnie Daj im trochę czasu na przeczytanie A jaka branża Cię intresuje. Znasz jakiś język biegle? ;>
generalnie nie jestem zbyt wybredna jeśli chodzi o branże, bo uważam, że na początek każda praca jest dobra tak, angielski

Cytat:

Nie przejmuj się
Ktoś na pewno się na Tobie pozna Przecież wszystkie tutaj jesteśmy najlepsze

A jakie macie obrączki? Planujemy z TŻ srebrne, bo złoto jakoś do mnie nie przemawia, a na tytanowe nie stać

http://allegro.pl/obraczki-slubne-sr...628287103.html
http://allegro.pl/obraczki-slubne-sr...628287145.html
http://allegro.pl/obraczki-slubne-sr...628287258.html
http://allegro.pl/obraczki-slubne-po...628287478.html[/QUOTE]

Cytat:
coś takiego

jak to dobrze mieć własne CO w mieszkaniu - pizgawica na dworze, a w mieszkaniu ciepło

a nie myślałaś o białym złocie? ja też nie przepadam za złotem, dlatego wybrałam białe z delikatnym złotym paseczkiem po środku, żeby pasowal do pierścionka zaręczynowego akurat w tej kwestii uważam, że obrączki to taka sprawa, że warto na nie wydać więcej bo całe życie będziemy je nosić

a suknie bardzo ładne, kiedy zaczynasz pierwsze przymiarki?

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
Stary 2012-09-13, 13:36   #4608
marketka
Raczkowanie

Cytat:
Możesz już teraz przejść się po salonach bez ciśnienia. Przymierzyć różne fasony i zobaczyć w jakim czujesz się najlepiej Musisz wiedzieć przynajmniej czy z ramiączkami czy bez, czy wąska czy szeroka. A potem przymierzać też używane, które pasują długością i rozmiarem.

I nie daj się zbyć babom w salonach, które mówią że to za wcześnie. Może jak ktoś 3 miesiące urlopu to tak, ale przy obowiązkach, naprawdę dużo czasu zajmuje to całe jeżdzenie i przymierzanie. Ja obeszłam wszystkie salony w Katowicach i znalazlam dopiero w Bielsku
dzięki kuurcze jak ten czas leci juz niedługo będę wybierac suknie

Cytat:
coś takiego

ta 2 mi się lepiej podoba
noo, kto ma ten ma.. ja czekam na instalatora kaloryfery mi stoją pod oknem, piec czeka, grzejnik do łazienki kupiony, nowa umywalka, wanna półeczki a jego nie ma wiecznie nie ma czasu i nie zbyt czesto odbiera telefony a ja juz chce mieć "nową" łazienke.. umówił się że jak skończy gdzieś robote na początku września to przyjdzie do nas robić, no i mu się przeciąga.. niby jeszcze tak zimno nie jest, ale skoro już kupione wszystko czeka to mógłby już przyjść

A tak zmieniając temat, idziecie na jakiś kurs tańca?? Bo ja namówiłam tż z pomocą jego siostry i znajomego - pojdą z nami razem więc teraz muszę czegoś poszukać najlepiej jakby zajęcia odbywały się wieczorami.. może macie jakieś doświadczenia?
Stary 2012-09-13, 13:41   #4609
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
dzięki kuurcze jak ten czas leci juz niedługo będę wybierac suknie

ta 2 mi się lepiej podoba
noo, kto ma ten ma.. ja czekam na instalatora kaloryfery mi stoją pod oknem, piec czeka, grzejnik do łazienki kupiony, nowa umywalka, wanna półeczki a jego nie ma wiecznie nie ma czasu i nie zbyt czesto odbiera telefony a ja juz chce mieć "nową" łazienke.. umówił się że jak skończy gdzieś robote na początku września to przyjdzie do nas robić, no i mu się przeciąga.. niby jeszcze tak zimno nie jest, ale skoro już kupione wszystko czeka to mógłby już przyjść

A tak zmieniając temat, idziecie na jakiś kurs tańca?? Bo ja namówiłam tż z pomocą jego siostry i znajomego - pojdą z nami razem więc teraz muszę czegoś poszukać najlepiej jakby zajęcia odbywały się wieczorami.. może macie jakieś doświadczenia?

ahhhh... rozmarzyłam się bo przypomniało mi się, jak rok temu też byłam przed wyborem sukni
jeśli chodzi o kurs tańca to polecam w 100%, my poszliśmy do naszego znajomego choreografa na okło 1,5 miesiąca przed ślubem.. ekstra sprawa popieram dwoam łapkami

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
Stary 2012-09-13, 22:31   #4610
panta_rei
Raczkowanie

Cytat:
a nie myślałaś o białym złocie? ja też nie przepadam za złotem, dlatego wybrałam białe z delikatnym złotym paseczkiem po środku, żeby pasowal do pierścionka zaręczynowego akurat w tej kwestii uważam, że obrączki to taka sprawa, że warto na nie wydać więcej bo całe życie będziemy je nosić

a suknie bardzo ładne, kiedy zaczynasz pierwsze przymiarki?
gdybym mogła to i z platyny bym chciała mieć
a zaręczynowy mam z białego złota
Stary 2012-09-14, 07:12   #4611
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz się dowiesz z wiżażu, że uczenie się układu na pierwszy taniec to jest kicz

Ja znam postawy tańca towarzyskiego, mój TŻet nie potrafiŁ i nie lubi tańczyć, ale się zgodził na kurs. Nie potrafił do tego stopnia, że nawet takie luźne tańce nam nie wychodziły, zero zgrania, rytmu itd.

Byliśmy na kursie I stopnia, a później na 3 lekcjach indywidualnych, gdzie instruktor wymyślił nam prosty układ do walca angielskiego. Może nie było ty wykonane superhiperprofesjonalnie. Ale nasi goście nas znają i wiedzą, że nie potrafimy tańczyć i od wielu osób słyszeliśmy wyrazy uznania, że się nauczyliśmy

Drugi plus - byliśmy później na weselu znajomych i różnica w luźnym tańcu jest znacząca.
Polecam!

Kurs trwał 5 tygodni, plus 3 lekcje tuż przed weselem, więc zaczęliśmy 2 miesiące wcześniej.

- George Elliot
Stary 2012-09-14, 07:13   #4612
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Panta Rei: moim zdaniem obrączki lepiej z białego złota niż srebrne. Ja mam z białego złota a w środku delikatny paseczek złotego. Obrączki kupowałam w Rybniku.

Ewuszkaa: przepiękna suknia.
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 07:14   #4613
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betty0502 Pokaż wiadomość
Panta Rei: moim zdaniem obrączki lepiej z białego złota niż srebrne. Ja mam z białego złota a w środku delikatny paseczek złotego. Obrączki kupowałam w Rybniku.

Ewuszkaa: przepiękna suknia.
Dziękuję

Betty ma rację, białe złoto jest o wiele trwalsze niż srebro, różnicy w kolorze nie widać

- George Elliot

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 07:29   #4614
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betty0502 Pokaż wiadomość
Oo, a gdzie dokładniej?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:32   #4615
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz się dowiesz z wiżażu, że uczenie się układu na pierwszy taniec to jest kicz

Ja znam postawy tańca towarzyskiego, mój TŻet nie potrafiŁ i nie lubi tańczyć, ale się zgodził na kurs. Nie potrafił do tego stopnia, że nawet takie luźne tańce nam nie wychodziły, zero zgrania, rytmu itd.

Byliśmy na kursie I stopnia, a później na 3 lekcjach indywidualnych, gdzie instruktor wymyślił nam prosty układ do walca angielskiego. Może nie było ty wykonane superhiperprofesjonalnie. Ale nasi goście nas znają i wiedzą, że nie potrafimy tańczyć i od wielu osób słyszeliśmy wyrazy uznania, że się nauczyliśmy

Drugi plus - byliśmy później na weselu znajomych i różnica w luźnym tańcu jest znacząca.
Polecam!

Kurs trwał 5 tygodni, plus 3 lekcje tuż przed weselem, więc zaczęliśmy 2 miesiące wcześniej.
Ewuszko nie tyle samo uczenie się układu do 1 tańca to kicz
W ogóle, kicz to pojęcie względne i tego słowa bym tu nie użyła

Ja uważam, że nie wygląda to zbyt dobrze, kiedy dwie osoby, które nie potrafią tańczyć na siłę uczą się trudnego układu do walca i bardziej się stresują niż cieszą chwilą, liczą kroki w myślach, itp Jeszcze gorzej wygląda, kiedy ktoś na siłę chcę zatańczyć jakiś "śmieszny" układ, a tak naprawdę to nie potrafi się wyluzować na tyle, żeby to zrobić. Na youtube znajdziemy mnóstwo takich filmików

Dla mnie taki układ, i to już zupełnie moja opinia, to byłby dodatkowy stres w tym dniu. A wolałam się przytulić do mojego świeżo poślubionego męża/popatrzeć mu w oczy, a nie w stresie liczyć kroki Pewnie powinnam dodać, żeby nikt za chwilę na mnie nie naskoczył, że to dotyczy się wyłącznie mnie, bo plączą mi sie nogi w walcu Wierze, ze kto inny potrafi tego nie liczyć, nie myśleć nad tym gdzie teraz postawić nogę i jednocześnie patrzeć sobie głęboko w oczy
Stary 2012-09-14, 08:49   #4616
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Niuto, my tak bardzo nie potrafiliśmy tańczyć, że mniej stresujący był dla nas układ niż "luźne" tańczenie. Serio Ale to my. I każdy powinien zrobić tak, jak uważa że będzie mu lepiej. Nic na siłę

- George Elliot
Stary 2012-09-14, 10:51   #4617
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Niuto, my tak bardzo nie potrafiliśmy tańczyć, że mniej stresujący był dla nas układ niż "luźne" tańczenie. Serio Ale to my. I każdy powinien zrobić tak, jak uważa że będzie mu lepiej. Nic na siłę
No pewnie, myślę, że to bardzo indywidualna sprawa z tym układem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 12:01   #4618
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Oo, a gdzie dokładniej?
Wprawdzie pytanie nie do mnie, ale my też kupiliśmy w Rybniku, w Merkurym. Bardzo tanie obrączki. Za komplet - moja 6mm, tż 5mm z żółtego i białego złota, wymyślny wzór i grawer w środku 1480zł plus gratis złoty delfinek (zawieszka).

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:12   #4619
ajasiaga
Raczkowanie

Hej można się przyłączyć?
Stary 2012-09-14, 13:23   #4620
marketka
Raczkowanie

Cytat:
ahhhh... rozmarzyłam się bo przypomniało mi się, jak rok temu też byłam przed wyborem sukni
jeśli chodzi o kurs tańca to polecam w 100%, my poszliśmy do naszego znajomego choreografa na okło 1,5 miesiąca przed ślubem.. ekstra sprawa popieram dwoam łapkami
Cytat:

Polecam!

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Ewuszko nie tyle samo uczenie się układu do 1 tańca to kicz
W ogóle, kicz to pojęcie względne i tego słowa bym tu nie użyła

Ja uważam, że nie wygląda to zbyt dobrze, kiedy dwie osoby, które nie potrafią tańczyć na siłę uczą się trudnego układu do walca i bardziej się stresują niż cieszą chwilą, liczą kroki w myślach, itp Jeszcze gorzej wygląda, kiedy ktoś na siłę chcę zatańczyć jakiś "śmieszny" układ, a tak naprawdę to nie potrafi się wyluzować na tyle, żeby to zrobić. Na youtube znajdziemy mnóstwo takich filmików

Dla mnie taki układ, i to już zupełnie moja opinia, to byłby dodatkowy stres w tym dniu. A wolałam się przytulić do mojego świeżo poślubionego męża/popatrzeć mu w oczy, a nie w stresie liczyć kroki Pewnie powinnam dodać, żeby nikt za chwilę na mnie nie naskoczył, że to dotyczy się wyłącznie mnie, bo plączą mi sie nogi w walcu Wierze, ze kto inny potrafi tego nie liczyć, nie myśleć nad tym gdzie teraz postawić nogę i jednocześnie patrzeć sobie głęboko w oczy
Niee, my nie chcemy uczyć się jakiegoś szczególnego ukladu poprostu mam ten sam problem co ewuszka tż "nie tańczy" a ja.. noo z kimś kto potrafi dobrze tańczyć i poprowadzić to zatańczę, ale jak tańczę z tż na weselach czy np ostatnio na 80 urodzinach jego babci to trochę smiesznie to wygląda dlatego chciałam isc na kurs, poprostu przyda nam się potańczyć razem, trochę się podszkolić a nie układy wymyślać nie tyle na sam 1 taniec co na całe wesele.. wiadomo Pan Młody jednak powinien "obtańcować" mamy, babcie itd. a on nie potrafi (ze mna jeszcze coś tam wyduka bo jest przyzwyczajony, a z kim innym to mowi, że nie umie) dlatego chciałam mu troszke pomóc poznać podstawy, stad pomysł z kursem no i zostanie mu coś napewno na przyszłość, jakieś lekkie poczucie rytmu

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ajasiaga Pokaż wiadomość
Hej można się przyłączyć?
witaj i opowiadaj jak przygotowania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości