Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 12:39   #3451
cate_
Zadomowienie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
claudik - ja bym się nie orywała na żadną dietę karmiąc
Niby w tej diecie jesz ile chcesz (odpowiednich prodkuktów) ale ich kalorycznosc jest duzo mniejsza niż jakbyś jadła "normalnie" wg diety matki karmiacej.

Przez 2 tygodnie, bo tyle trwa pierwsza faza, musisz zrezygnowac z owoców, chleba, ryżu, kasz, ziemniaków, tłustych mięs, słodyczy, piwa/wina itp...
Ja póki co schudłam 3,5kg a mam 11 dzień diety. Myślę nad przedłużeniem jej o jeszcze tydzień (tzn. tej fazy)
Millena jak myslisz, da się ? Przyznaję, że trochę pogrzeszyłam i zjadlam parę frytek i żelków bo już nie mogłam wytrzymac. Ale i tak dzielnie się trzymam.
To za 6 dni moze też tyle będę miała a ile planujesz zgubic??
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
czy to podanie o dodatkowy urlop macierzyński, wypoczynkowy i wychowawczy może być na jednym podaniu czy wszystko na osobnych?

a wy dziewczyny jak to piszecie?

'
Ja sama w ZUS składałam podanie zamiast pracodawcy i tam kobieta sama mi podsunęła podanie.

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 12:47   #3452
SorceressAcantha
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Przepraszam a Tobie co do mojego prasowaniaTak,tak ja tez chodzę w wymiętych ubraniach,prasują sie na dupiePoza tym jeżeli wieszasz ubrania umiejetnie nie trzeba prasować.

To już nie chodzi o umiejętność wieszania odzieży ,ja bym nie pozwoliła aby moja rodzina chodziła w czymś nie wyprasowanym ,nic mi do Twojego prasowania nie interesuje mnie to kompletnie ale mam prawo wyrazić własną opinię i tak też robię
SorceressAcantha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 12:50   #3453
blueelektron
Rozeznanie

cate_ i faktycznie wszystko było na jednym podaniu?
Stary 2012-09-13, 13:55   #3454
_agata
Zakorzenienie

I u nas katar!

Od przedwczoraj raz lepiej, raz gorzej...
Dzisiaj rano było dobrze, ale później jednak znowu zaczęło mu lecieć do nosa. Do tego zaczął pokasływać.
Ubraliśmy się szybko i pojechaliśmy do lekarza, fajną pediatrę znalazłam w innej przychodni, i bliżej nas. Będziemy do niej chodzić.
Osłuchała Maćka, na szczęście w plucach i oskrzelach jest czysto.
Ten katar i lekko zaczerwienione gardło to wirusowe. Mam mu podawać syrop prawoślazowy, witaminę C w kropelkach i psikać do gardła tantum verde.

W nocy mu się w nosku nie zbiera, dzisiaj spał do 4, zjadł i dalej do 8.30, ładnie oddychał więc ten katar mu nie przeszkadza w nocy. Jego budzi kupa Zje, pierdnie sobie porządnie i śpi dalej.
W ogóle mimo tego jest bardzo wesoły, taki normalny

Cytat:
moje dziecko śpi juz 2h to chyba przez tę badziewną pogodę
źle Ci?

Cytat:
czy to podanie o dodatkowy urlop macierzyński, wypoczynkowy i wychowawczy może być na jednym podaniu czy wszystko na osobnych?

'
Na osobnych.
Na wypoczynkowy mamy w pracy druczki, a macierzyński osobno na komputrze.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 14:27   #3455
Gaabbi
Wtajemniczenie

Witam w ten paskudny, zimny, deszczowy dzień.

Była dzisiaj u nas pielęgniarka środowiskowa Bez zapowiedzi, tak po prostu, zadała dwa pytania i poszła Jeszcze na obudziła, bo przyszła o 10:30, a my tzn. ja i Hania, o tej godzinie zazwyczaj jeszcze śpimy

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
A ja też jestem ciekawa ponieważ Maks był nieodbijający.
Ale tak na chłopski rozum, to wydaje mi się, że tak długo, jak długo dziecko wypija flachę mleka. Po owockach/zupkach/kaszkach chyba się nie odbija... Chyba, że to kwestia tego, że Maks w ogóle nie odbijał

Poza tym jak już dziecko siedzi, raczkuje, to myślę, że co się ma odbić, to się samo odbije, tylko przed spaniem trzeba dziecku w tym pomóc.
Ja nie jestem ekspertem w tych sprawach, ale na chłopski rozum pomaganie w odbijaniu przestanie być potrzebne, jak dziecko zacznie siadać.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 14:38   #3456
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
To za 6 dni moze też tyle będę miała a ile planujesz zgubic??
.
W sumie 5kg do mojej wagi sprzed ciąży. Ale zaczynam mieścic się w większości rzeczy, wymiary mam jeszcze o 2-3 cm więcej niż przed ciąża, ale już jestem bliżej celu niż dalej

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
I u nas katar!

Od przedwczoraj raz lepiej, raz gorzej...
Dzisiaj rano było dobrze, ale później jednak znowu zaczęło mu lecieć do nosa. Do tego zaczął pokasływać.
Ubraliśmy się szybko i pojechaliśmy do lekarza, fajną pediatrę znalazłam w innej przychodni, i bliżej nas. Będziemy do niej chodzić.
Osłuchała Maćka, na szczęście w plucach i oskrzelach jest czysto.
Ten katar i lekko zaczerwienione gardło to wirusowe. Mam mu podawać syrop prawoślazowy, witaminę C w kropelkach i psikać do gardła tantum verde.

W nocy mu się w nosku nie zbiera, dzisiaj spał do 4, zjadł i dalej do 8.30, ładnie oddychał więc ten katar mu nie przeszkadza w nocy. Jego budzi kupa Zje, pierdnie sobie porządnie i śpi dalej.
W ogóle mimo tego jest bardzo wesoły, taki normalny

źle Ci?
trzymam kciuki za Wasze Dzieciaczki - oby szybko wracały do zdrowia!

nieee
znowu poszła spac
Stary 2012-09-13, 15:16   #3457
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
U nas wszystko ok. Hania ma już tak wbity ten plan - "łatwy plan" że nie mam z nią problemów. Po kolei sen, jedzenie, aktywność i tak w kółko cały dzień.

Taka pogoda że dzieci śpią....

Miałam coś napisać, ale zapomniałam. Muszę się Wam pożalić że moja koncentracja to jest bliska 0. Mówię coś i tracę wątek, za chiny nie wiem o czym mówiłam, zawieszam się, źle nazywam przedmioty... Kiedy to minie? Ostatnio moja kuzynka S. smażyła frytki. Chciałam jej coś powiedzieć i mówię: "Słuchaj, frytka.....".

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Życzę wszystkim dzieciaczkom zdrówka, zwłaszcza tym które dopadł katar.

różowa za zakupy. Też mam chęć się wybrać na lumpki. Może jutro po spotkaniu z szefem.
Stary 2012-09-13, 16:08   #3458
natusiakac21
Raczkowanie

Witam. Podczytuje was caly czas od pierwszej części;-)
mam pytanie kiedys KISM pisała o promocji na pampersy z kartą rossnę i chciałabym wiedzieć czy ona jest jeszcze aktualna bo noe mogę znaleźć. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam i życze miłego dnia
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 16:40   #3459
rozowa1987
Zadomowienie

Ja jestem na macierzynskim do 15 października ,po czym kazali mnie się uzdrowić u lekarza i iść na urlop zaległy później na wychowawczy. Mi te druki praca wysłała Ja miałam tylko wpisać do kiedy co i jak.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Co się dzieje s moniką faustyną dawno Nie pisała czy Ja coś przegapiłam i jeszcze s ewą co miała na avatarku pieska
Stary 2012-09-13, 17:09   #3460
ladybird_1987
Rozeznanie

Wracam jeszcze z tematem leżaczka. Zamówiłam wczoraj rano, dziś już był u mnie kurier. Zabawki w tym który ja wybrałam są plastikowe- jak dla mnie to duży plus. Ogólnie jestem zadowolona. Zobaczymy czy pozycja Hani będzie mi się w nim podobać- ale to jak się obudzi.

różowa- Monika chyba się już nie udziela. Podczytuję sobie czasem jej blog żeby wiedzieć co u niej nowego.
Stary 2012-09-13, 17:40   #3461
she_87
Raczkowanie

Hej

U nas tez deszczowa. Życze dzieciaczkom szybkiego powrotu do zdrowia.

Dziś sama w sumie pierwszy raz włozyłam Sare do chusty i to wcale nie jest trudne, żałuje że tak późno bo mam elastyk. chyba za mało dociagnełam ale poćwicze i chyba będzie ok . Musze kupić chyba tkana bo Sara waży prawi 8 kg. Wiecie do ilu kg można nosić w elastyku?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0149.jpg (87,5 KB, 49 załadowań)
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 17:58   #3462
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

u nas też deszczowa pogoda

dzidzia śpi już od jakiegoś czasu, w szoku jestem bo w nocy spał od 7 do 9 rano < wiadomo z przerwami na karmienie> a tak śpi od 11 , chwilami muszę iść pobująć bo śpi w wózku

kotku mam pytanie kiedyś pisałaś o tych podaniach o dodatkowy urlop, mam zamiar je dzisiaj napisać

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

aha a te 4 dni na dziecko to może wykorzystać tylko jedno z rodziców prawda? i to jest jako urlop normalnie? czy chodzi o to l4 na dziecko?
'

Wiesz, ja nie mam pojęcia, jak jest teraz, bo sporo się chyba zmieniło od mojego podania na Michała jeszcze nie dzwoniłam do kadr. Na Michałka to napisałam na jednej kartce, że chcę wychowawczy po wykorzystaniu należnego urlopu i 4 przysługujących wolnych dni na dziecko, coś takiego. Wszystko pisałam na jednej kartce, tylko że kazali mi napisać datami - nie wiem, czy to były jakieś wymysły, czy tak trzeba było faktycznie ja musiałam napisac, że kończę macierzyński dnia X, potem wykorzystuję urlop do dnia x, potem biorę 4 dni wolnego na dziecko do dnia X, a potem idę na wychowawczy do dnia X tak bylo, a jak jest teraz to nie wiem jeszcze
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 18:47   #3463
blueelektron
Rozeznanie

różowa
Agata
Kotek
Stary 2012-09-13, 19:08   #3464
clauudik
Rozeznanie

Dziewczyny a skad macie 4 dni wolnego na dziecko??? Bo ja znalazlam informacje ze sa 2 dni opieki. To ile w koncu???

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 19:38   #3465
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Wiesz, ja nie mam pojęcia, jak jest teraz, bo sporo się chyba zmieniło od mojego podania na Michała jeszcze nie dzwoniłam do kadr. Na Michałka to napisałam na jednej kartce, że chcę wychowawczy po wykorzystaniu należnego urlopu i 4 przysługujących wolnych dni na dziecko, coś takiego. Wszystko pisałam na jednej kartce, tylko że kazali mi napisać datami - nie wiem, czy to były jakieś wymysły, czy tak trzeba było faktycznie ja musiałam napisac, że kończę macierzyński dnia X, potem wykorzystuję urlop do dnia x, potem biorę 4 dni wolnego na dziecko do dnia X, a potem idę na wychowawczy do dnia X tak bylo, a jak jest teraz to nie wiem jeszcze
To można tak? Tzn. czy pracodawca może dać urlop wypoczynkowy między macierzyńskim a wychowawczym? Bo to on wtedy płaci wypłatę a nie ZUS, tak? Czyli po macierzyńskim nagle na te 26 dni niby wracam do pracy (ale tak naprawdę to mnie nie ma), a potem znowu na wychowawczy?

Ja miałam teraz złożyć wniosek tylko o przedłużenie urlopu macierzyńskiego, a potem myślałam, że od razu wskoczę na wychowawczy, bo nie wiem czy by mi się szef zgodził na wypoczynkowy. Pracuję w małej prywatnej firmie, kadrowa=szef i nie wiem jak z nim gadać

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Dziś sama w sumie pierwszy raz włozyłam Sare do chusty i to wcale nie jest trudne, żałuje że tak późno bo mam elastyk. chyba za mało dociagnełam ale poćwicze i chyba będzie ok . Musze kupić chyba tkana bo Sara waży prawi 8 kg. Wiecie do ilu kg można nosić w elastyku?
Ja nie wiem, ale chustowanie bardzo mi się spodobało, więc
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:02   #3466
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!
U nas wszystko ok. Hania ma już tak wbity ten plan - "łatwy plan" że nie mam z nią problemów. Po kolei sen, jedzenie, aktywność i tak w kółko cały dzień.

Miałam coś napisać, ale zapomniałam. Muszę się Wam pożalić że moja koncentracja to jest bliska 0. Mówię coś i tracę wątek, za chiny nie wiem o czym mówiłam, zawieszam się, źle nazywam przedmioty... Kiedy to minie? Ostatnio moja kuzynka S. smażyła frytki. Chciałam jej coś powiedzieć i mówię: "Słuchaj, frytka.....". [COLOR="Silver"]
.
No to pięknie moja Hancia tez ma tak rozłożony dzień
u mnie też kiepsko z koncentracją

ja mam zas inny problem : pala:

co chwila zabijam jakiegoś pająka mam tego powoli dośc, brzydze sie tego dziadostwa i może posypią się gromy ale ja te dziady zawsze zabijam

Ostatnio znalezlismy jedną dziurę, przrz ktora moglyby te dziady przechodzic, mąż zasilikonował to a pająki są dalej :conf used:

Mam porządek w domu, bo lubię sprzątac, więc z kurzu i brudu one się nie biorą

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Dziewczyny a skad macie 4 dni wolnego na dziecko??? Bo ja znalazlam informacje ze sa 2 dni opieki. To ile w koncu???
są 2 dni opieki

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
Witam. Podczytuje was caly czas od pierwszej części;-)
mam pytanie kiedys KISM pisała o promocji na pampersy z kartą rossnę i chciałabym wiedzieć czy ona jest jeszcze aktualna bo noe mogę znaleźć. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam i życze miłego dnia
czesc

ja niestety nie pomogę
Stary 2012-09-13, 20:13   #3467
blueelektron
Rozeznanie

rinco
ja tez pracuje w malej firmie
mąż w duzej i mu kadrowe powiedzialy bo sie pytal, ze musze wykrzystac urlop przed wychowawczym
Stary 2012-09-13, 20:15   #3468
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
rinco
mąż w duzej i mu kadrowe powiedzialy bo sie pytal, ze musze wykrzystac urlop przed wychowawczym
A to ciekawe...
Stary 2012-09-13, 20:26   #3469
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
ja też pisałam datami,a przysługuje jeszcze jakieś 4 dni?

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
To można tak? Tzn. czy pracodawca może dać urlop wypoczynkowy między macierzyńskim a wychowawczym? Bo to on wtedy płaci wypłatę a nie ZUS, tak? Czyli po macierzyńskim nagle na te 26 dni niby wracam do pracy (ale tak naprawdę to mnie nie ma), a potem znowu na wychowawczy?

Ja miałam teraz złożyć wniosek tylko o przedłużenie urlopu macierzyńskiego, a potem myślałam, że od razu wskoczę na wychowawczy, bo nie wiem czy by mi się szef zgodził na wypoczynkowy. Pracuję w małej prywatnej firmie, kadrowa=szef i nie wiem jak z nim gadać

Ja nie wiem, ale chustowanie bardzo mi się spodobało, więc
ale dodatkowy macierzyński ci się należy jak psu buda j poszłąm dalej na dodatkowe 4 tyg
Stary 2012-09-13, 20:27   #3470
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
A to ciekawe...
http://www.urlopywypoczynkowe.pl/url...macierzynskim/

rinco zanosisz podanie i tyle, on niech sie edukuje jak ma braki w tym zakresie

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-09-13 o 20:29
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:32   #3471
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
rinco
znowu kierownik mojego meża powiedział że nie musze iśc na urlop moge mieć najpierw wychowawczy, a potem urlop ale ja ide tak jak moja kierowniczka mówi,a tak samo musicie się uzdrowić?

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

dałam liwce do mleka kleik ryżowy na noc zobaczymy czy będą pobudki co 2 godz, a odnosnie tych dwóch dni moge ja to wykorzystać i mąż też czy tylko jeden rodzic?

Edytowane przez rozowa1987
Czas edycji: 2012-09-13 o 20:33
rozowa1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:34   #3472
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!

Taka pogoda że dzieci śpią....

Miałam coś napisać, ale zapomniałam. Muszę się Wam pożalić że moja koncentracja to jest bliska 0. Mówię coś i tracę wątek, za chiny nie wiem o czym mówiłam, zawieszam się, źle nazywam przedmioty... Kiedy to minie? Ostatnio moja kuzynka S. smażyła frytki. Chciałam jej coś powiedzieć i mówię: "Słuchaj, frytka.....".

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Życzę wszystkim dzieciaczkom zdrówka, zwłaszcza tym które dopadł katar.

różowa za zakupy. Też mam chęć się wybrać na lumpki. Może jutro po spotkaniu z szefem.
To ja tak mam jak gadam z Szymonem i zapatrzę się na jakąś reklamę i nagle mówię do niego np 'i co praleczko" Póki co jestem cierpliwa, ale najbardziej wkurza mnie gdy z kimś rozmawiam i zaczyna mi brakować słów albo zaczynam gadać jak nawiedzona i do tego się jąkam

Kupiłam Szymkowi czapkę-sówkę robioną na szydełku. Jak dojdzie wrzucę fotę,a tymczasem syn śpi i ja też się kładę (kto to widział o 20:30 kłaść się spać).
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:35   #3473
blueelektron
Rozeznanie

a o co chodzi z tym uzdrowieniem? i dlaczego musisz iść na l4
Stary 2012-09-13, 20:40   #3474
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
To ja tak mam jak gadam z Szymonem i zapatrzę się na jakąś reklamę i nagle mówię do niego np 'i co praleczko" Póki co jestem cierpliwa, ale najbardziej wkurza mnie gdy z kimś rozmawiam i zaczyna mi brakować słów albo zaczynam gadać jak nawiedzona i do tego się jąkam

Kupiłam Szymkowi czapkę-sówkę robioną na szydełku. Jak dojdzie wrzucę fotę,a tymczasem syn śpi i ja też się kładę (kto to widział o 20:30 kłaść się spać).
hahahaha ja tez kupilam i myszkę
Stary 2012-09-13, 20:49   #3475
kapukat
Zakorzenienie

wybaczcie - nie jestem ostanio w stanie być na bierząco, moje dziecko w ogóle w dzień nie chce spać, bawi się do 24 w nocy, potem budzi o 1.30 i 3.30 w nocy. Ale wpadłam do Was po radę - co mam zrobić?! pomocy - mój syn żywi nienawiść do wózka, zmieniłam mu gondole na spacerówkę, podwyższyłam zagłówek żeby byłw półleżącej pozycji - a on po 5 minutach dostaje nerwicy i ryczy, zadowala go tylko "siad" ale ja nie pozalam mu siedzieć, bo sam do pionu się nie podnosi, chyba że ktoś mu da palec, albo o coś się podciągnie - co mam z nim zrobić??? ja nigdzie z domu nie mogę wyjść, bo każdy spacer kończy się tak samo - po 5 minutach zaczyna wyć po 10 ja sie poddaję i biorę go na ręce. Jak nie wezmę go na ręce to on wpada w histerie w wózku i ryczy jakbym go obdzierała ze skóry. Od razu zaznaczam - moje dziecko nie jest w domu noszone na rękach, bawimy się na łóżku, na podłodze, je kaszkę w leżaczku, nosimy go tylko wtedy kiedy trzeba go gdzieś przenieść. Ręce mi już opadają. Teraz nawet z domu wyjść nie mogę, ryczeć mi się chce. Tym bardziej że nie pada - co u nas się rzadko zdarza
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:49   #3476
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.urlopywypoczynkowe.pl/url...macierzynskim/

rinco zanosisz podanie i tyle, on niech sie edukuje jak ma braki w tym zakresie
OK czyli wszystko jasne Tylko ciekawe co na to mój szef

Seba zasnął po jedzeniu o 17.00 i śpi do teraz!!! Nie obudził się na kąpanie ani na jedzenie o 20.00!!! Już zaświeciłam lampkę w pokoju i nic, dalej śpi. Pewnie obudzi się wyspany w środku nocy i będziemy się z nim bujać do rana
Stary 2012-09-13, 20:53   #3477
blueelektron
Rozeznanie

a gdzie michałowa???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 21:19   #3478
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Heeej
Dlugo znowu mnie nie bylo, chociaz i tak pewnie nikt tego nie zauwazyl

Czy bylyscie juz z dziecmi u okulisty? Bo ja na smierc zapomnialam... musze sie jak najszybciej umowic!
hmm ciekawe z tym okulistą, pierwsze słyszę
my narazie też się nie wybieramy. z moim obserwacji wynika że Martusia widzi całkiem nieźle

kism - dzięki za linki, ja oczywiście skorzystałam. ciekawe info

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
wybaczcie - nie jestem ostanio w stanie być na bierząco, moje dziecko w ogóle w dzień nie chce spać, bawi się do 24 w nocy, potem budzi o 1.30 i 3.30 w nocy. Ale wpadłam do Was po radę - co mam zrobić?! pomocy - mój syn żywi nienawiść do wózka, zmieniłam mu gondole na spacerówkę, podwyższyłam zagłówek żeby byłw półleżącej pozycji - a on po 5 minutach dostaje nerwicy i ryczy, zadowala go tylko "siad" ale ja nie pozalam mu siedzieć, bo sam do pionu się nie podnosi, chyba że ktoś mu da palec, albo o coś się podciągnie - co mam z nim zrobić??? ja nigdzie z domu nie mogę wyjść, bo każdy spacer kończy się tak samo - po 5 minutach zaczyna wyć po 10 ja sie poddaję i biorę go na ręce. Jak nie wezmę go na ręce to on wpada w histerie w wózku i ryczy jakbym go obdzierała ze skóry. Od razu zaznaczam - moje dziecko nie jest w domu noszone na rękach, bawimy się na łóżku, na podłodze, je kaszkę w leżaczku, nosimy go tylko wtedy kiedy trzeba go gdzieś przenieść. Ręce mi już opadają. Teraz nawet z domu wyjść nie mogę, ryczeć mi się chce. Tym bardziej że nie pada - co u nas się rzadko zdarza

ooo właśnie się zastanawiałam co u Ciebie a w gondoli nie da rady już go wozić? ja myślę że to przejdzie, potrzeba czasu. fajnie byłoby gdyby dało się jeszcze pojeździć w gondoli i za jakiś czas spróbować znowu.
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:35   #3479
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
znowu kierownik mojego meża powiedział że nie musze iśc na urlop moge mieć najpierw wychowawczy, a potem urlop ale ja ide tak jak moja kierowniczka mówi,a tak samo musicie się uzdrowić?

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

dałam liwce do mleka kleik ryżowy na noc zobaczymy czy będą pobudki co 2 godz, a odnosnie tych dwóch dni moge ja to wykorzystać i mąż też czy tylko jeden rodzic?
Hej
Te dwa dni może wykorzystać tylko jedno rodzic.
Ja nie będę z niego korzystać i zrzekłam się na korzyść męża. Musiał do swojej pracy donieść zaświadczenie z mojej że ja nie korzystałam w tym roku.
http://praca-kobiet.wieszjak.pl/czas...dzieckiem.html
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:49   #3480
benka99
Rozeznanie

Cytat:

co chwila zabijam jakiegoś pająka mam tego powoli dośc, brzydze sie tego dziadostwa i może posypią się gromy ale ja te dziady zawsze zabijam
Brrr też nienawidzę pająków i jak jakiegoś zobaczę to wołam męża żeby go zabił, bo sama się boję że jak do niego podejdę to na mnie skoczy

Cytat:

Seba zasnął po jedzeniu o 17.00 i śpi do teraz!!! Nie obudził się na kąpanie ani na jedzenie o 20.00!!! Już zaświeciłam lampkę w pokoju i nic, dalej śpi. Pewnie obudzi się wyspany w środku nocy i będziemy się z nim bujać do rana
Może nie, Maks kiedyś zasnął o 15, obudził się 0 18, zjadł, pogadał chwilę i znów zasnął. Myślałam że obudzi się o 19 na kąpanie, ale spał do 1 i potem jeszcze obudził się na jedzenie o 4 i w końcu wstaliśmy o 8. Wyspał się wtedy chłopak porządnie. A też się bałam że wstanie w środku nocy i będzie chciał się bawić.

Dziewczyny podziwiam Was, że mozecie stosować jakieś diety. Ja nie mam tyle samozaparcia. Po ciąży zostało mi 13kg!!! Chcę schudnąć ale za bardzo lubię jeść a ćwiczyć nie mam kiedy. Płakać mi się chce jak na siebie patrzę ;(

Ja już nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem. Nie wiem już czy to ząbkowanie czy skok jakiś czy jeszcze coś innego... Dziś był taki marudny że mam dość przez cały dzień prawie nie usiadłam, zjadałm coś dopiero jak mąż wrócił z pracy. Prawie cały dzień musiałąm go nosić na rękach. Wogóle nie spał, jedynie jak go nosiłam ale nawet nie mogłam usiąść bo wtedy się budził. Pcha rączki do buzi i jak posmaruję dziąsła żelem to jest trochę lepszy, ale to pomaga na chwilę. Wogóle dziś były momenty że płakał i nic nie pomagało, nawet noszenie.
Wieczorami już nam łądnie sam zasypiał w łóżeczku a od paru dni marudzi i płącze, nie chcę go brać na ręce to muszę siedzieć przy nim, trzymać za rękę, mówić i to tak z godzinę trwa zanim zaśnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości