|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
a ile planujesz zgubic??Ja sama w ZUS składałam podanie zamiast pracodawcy i tam kobieta sama mi podsunęła podanie.
|
|
#3452 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Rozeznanie
|
cate_ i faktycznie wszystko było na jednym podaniu?
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
I u nas katar!
![]() Od przedwczoraj raz lepiej, raz gorzej... Dzisiaj rano było dobrze, ale później jednak znowu zaczęło mu lecieć do nosa. Do tego zaczął pokasływać. Ubraliśmy się szybko i pojechaliśmy do lekarza, fajną pediatrę znalazłam w innej przychodni, i bliżej nas. Będziemy do niej chodzić. Osłuchała Maćka, na szczęście w plucach i oskrzelach jest czysto. Ten katar i lekko zaczerwienione gardło to wirusowe. Mam mu podawać syrop prawoślazowy, witaminę C w kropelkach i psikać do gardła tantum verde. W nocy mu się w nosku nie zbiera, dzisiaj spał do 4, zjadł i dalej do 8.30, ładnie oddychał więc ten katar mu nie przeszkadza w nocy. Jego budzi kupa Zje, pierdnie sobie porządnie i śpi dalej. ![]() W ogóle mimo tego jest bardzo wesoły, taki normalny ![]() źle Ci? ![]() Cytat:
Na wypoczynkowy mamy w pracy druczki, a macierzyński osobno na komputrze.
|
|
|
#3455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w ten paskudny, zimny, deszczowy dzień.
Była dzisiaj u nas pielęgniarka środowiskowa Bez zapowiedzi, tak po prostu, zadała dwa pytania i poszła Jeszcze na obudziła, bo przyszła o 10:30, a my tzn. ja i Hania, o tej godzinie zazwyczaj jeszcze śpimy ![]() Cytat:
pomaganie w odbijaniu przestanie być potrzebne, jak dziecko zacznie siadać.
|
|
|
|
|
#3456 | |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie 5kg do mojej wagi sprzed ciąży. Ale zaczynam mieścic się w większości rzeczy, wymiary mam jeszcze o 2-3 cm więcej niż przed ciąża, ale już jestem bliżej celu niż dalej
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
nieee ![]() znowu poszła spac
|
|
#3457 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
U nas wszystko ok. Hania ma już tak wbity ten plan - "łatwy plan" że nie mam z nią problemów. Po kolei sen, jedzenie, aktywność i tak w kółko cały dzień. Taka pogoda że dzieci śpią.... Miałam coś napisać, ale zapomniałam. Muszę się Wam pożalić że moja koncentracja to jest bliska 0. Mówię coś i tracę wątek, za chiny nie wiem o czym mówiłam, zawieszam się, źle nazywam przedmioty... Kiedy to minie? Ostatnio moja kuzynka S. smażyła frytki. Chciałam jej coś powiedzieć i mówię: "Słuchaj, frytka.....". ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Życzę wszystkim dzieciaczkom zdrówka, zwłaszcza tym które dopadł katar. różowa za zakupy. Też mam chęć się wybrać na lumpki. Może jutro po spotkaniu z szefem.
|
|
#3458 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Podczytuje was caly czas od pierwszej części;-)
mam pytanie kiedys KISM pisała o promocji na pampersy z kartą rossnę i chciałabym wiedzieć czy ona jest jeszcze aktualna bo noe mogę znaleźć. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam i życze miłego dnia |
|
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem na macierzynskim do 15 października ,po czym kazali mnie się uzdrowić u lekarza i iść na urlop zaległy później na wychowawczy. Mi te druki praca wysłała Ja miałam tylko wpisać do kiedy co i jak.
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Co się dzieje s moniką faustyną dawno Nie pisała czy Ja coś przegapiłam i jeszcze s ewą co miała na avatarku pieska
|
#3460 |
|
Rozeznanie
|
Wracam jeszcze z tematem leżaczka. Zamówiłam wczoraj rano, dziś już był u mnie kurier. Zabawki w tym który ja wybrałam są plastikowe- jak dla mnie to duży plus. Ogólnie jestem zadowolona. Zobaczymy czy pozycja Hani będzie mi się w nim podobać- ale to jak się obudzi.
![]() różowa- Monika chyba się już nie udziela. Podczytuję sobie czasem jej blog żeby wiedzieć co u niej nowego.
|
#3461 |
|
Raczkowanie
|
Hej
U nas tez deszczowa. Życze dzieciaczkom szybkiego powrotu do zdrowia. Dziś sama w sumie pierwszy raz włozyłam Sare do chusty i to wcale nie jest trudne, żałuje że tak późno bo mam elastyk. chyba za mało dociagnełam ale poćwicze i chyba będzie ok . Musze kupić chyba tkana bo Sara waży prawi 8 kg. Wiecie do ilu kg można nosić w elastyku? |
|
|
|
#3462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, ja nie mam pojęcia, jak jest teraz, bo sporo się chyba zmieniło od mojego podania na Michała jeszcze nie dzwoniłam do kadr. Na Michałka to napisałam na jednej kartce, że chcę wychowawczy po wykorzystaniu należnego urlopu i 4 przysługujących wolnych dni na dziecko, coś takiego. Wszystko pisałam na jednej kartce, tylko że kazali mi napisać datami - nie wiem, czy to były jakieś wymysły, czy tak trzeba było faktycznie ja musiałam napisac, że kończę macierzyński dnia X, potem wykorzystuję urlop do dnia x, potem biorę 4 dni wolnego na dziecko do dnia X, a potem idę na wychowawczy do dnia X tak bylo, a jak jest teraz to nie wiem jeszcze
|
|
#3463 |
|
Rozeznanie
|
różowa
Agata Kotek |
|
|
|
#3464 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a skad macie 4 dni wolnego na dziecko??? Bo ja znalazlam informacje ze sa 2 dni opieki. To ile w koncu???
|
#3465 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja miałam teraz złożyć wniosek tylko o przedłużenie urlopu macierzyńskiego, a potem myślałam, że od razu wskoczę na wychowawczy, bo nie wiem czy by mi się szef zgodził na wypoczynkowy. Pracuję w małej prywatnej firmie, kadrowa=szef i nie wiem jak z nim gadać ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3466 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja Hancia tez ma tak rozłożony dzień ![]() u mnie też kiepsko z koncentracją ![]() ja mam zas inny problem ![]() ![]() ![]() : pala:co chwila zabijam jakiegoś pająka ale ja te dziady zawsze zabijam Ostatnio znalezlismy jedną dziurę, przrz ktora moglyby te dziady przechodzic, mąż zasilikonował to a pająki są dalej ![]() :conf used: Mam porządek w domu, bo lubię sprzątac, więc z kurzu i brudu one się nie biorą ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() ja niestety nie pomogę
|
|
#3467 |
|
Rozeznanie
|
rinco
ja tez pracuje w malej firmie mąż w duzej i mu kadrowe powiedzialy bo sie pytal, ze musze wykrzystac urlop przed wychowawczym |
|
|
|
#3468 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3469 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
|
#3470 |
|
Rozeznanie
|
http://www.urlopywypoczynkowe.pl/url...macierzynskim/
rinco zanosisz podanie i tyle, on niech sie edukuje jak ma braki w tym zakresie
Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-09-13 o 20:29 |
|
|
|
#3471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- dałam liwce do mleka kleik ryżowy na noc zobaczymy czy będą pobudki co 2 godz, a odnosnie tych dwóch dni moge ja to wykorzystać i mąż też czy tylko jeden rodzic?
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2012-09-13 o 20:33 |
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam Szymkowi czapkę-sówkę robioną na szydełku. Jak dojdzie wrzucę fotę,a tymczasem syn śpi i ja też się kładę (kto to widział o 20:30 kłaść się spać ).
|
|
|
|
|
#3473 |
|
Rozeznanie
|
a o co chodzi z tym uzdrowieniem? i dlaczego musisz iść na l4
|
|
|
|
#3474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i myszkę
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
wybaczcie - nie jestem ostanio w stanie być na bierząco, moje dziecko w ogóle w dzień nie chce spać, bawi się do 24 w nocy, potem budzi o 1.30 i 3.30 w nocy. Ale wpadłam do Was po radę - co mam zrobić?! pomocy - mój syn żywi nienawiść do wózka, zmieniłam mu gondole na spacerówkę, podwyższyłam zagłówek żeby byłw półleżącej pozycji - a on po 5 minutach dostaje nerwicy i ryczy, zadowala go tylko "siad" ale ja nie pozalam mu siedzieć, bo sam do pionu się nie podnosi, chyba że ktoś mu da palec, albo o coś się podciągnie - co mam z nim zrobić??? ja nigdzie z domu nie mogę wyjść, bo każdy spacer kończy się tak samo - po 5 minutach zaczyna wyć po 10 ja sie poddaję i biorę go na ręce. Jak nie wezmę go na ręce to on wpada w histerie w wózku i ryczy jakbym go obdzierała ze skóry. Od razu zaznaczam - moje dziecko nie jest w domu noszone na rękach, bawimy się na łóżku, na podłodze, je kaszkę w leżaczku, nosimy go tylko wtedy kiedy trzeba go gdzieś przenieść. Ręce mi już opadają. Teraz nawet z domu wyjść nie mogę, ryczeć mi się chce. Tym bardziej że nie pada - co u nas się rzadko zdarza
|
|
|
|
#3476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko ciekawe co na to mój szef Seba zasnął po jedzeniu o 17.00 i śpi do teraz!!! Nie obudził się na kąpanie ani na jedzenie o 20.00!!! Już zaświeciłam lampkę w pokoju i nic, dalej śpi. Pewnie obudzi się wyspany w środku nocy i będziemy się z nim bujać do rana
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Rozeznanie
|
a gdzie michałowa???
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3478 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() my narazie też się nie wybieramy. z moim obserwacji wynika że Martusia widzi całkiem nieźle ![]() kism - dzięki za linki, ja oczywiście skorzystałam. ciekawe info Cytat:
ooo właśnie się zastanawiałam co u Ciebie a w gondoli nie da rady już go wozić? ja myślę że to przejdzie, potrzeba czasu. fajnie byłoby gdyby dało się jeszcze pojeździć w gondoli i za jakiś czas spróbować znowu.
|
||
|
|
|
#3479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Te dwa dni może wykorzystać tylko jedno rodzic. Ja nie będę z niego korzystać i zrzekłam się na korzyść męża. Musiał do swojej pracy donieść zaświadczenie z mojej że ja nie korzystałam w tym roku. http://praca-kobiet.wieszjak.pl/czas...dzieckiem.html |
|
|
|
|
#3480 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny podziwiam Was, że mozecie stosować jakieś diety. Ja nie mam tyle samozaparcia. Po ciąży zostało mi 13kg!!! Ja już nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem. Nie wiem już czy to ząbkowanie czy skok jakiś czy jeszcze coś innego... Dziś był taki marudny że mam dość przez cały dzień prawie nie usiadłam, zjadałm coś dopiero jak mąż wrócił z pracy. Prawie cały dzień musiałąm go nosić na rękach. Wogóle nie spał, jedynie jak go nosiłam ale nawet nie mogłam usiąść bo wtedy się budził. Pcha rączki do buzi i jak posmaruję dziąsła żelem to jest trochę lepszy, ale to pomaga na chwilę. Wogóle dziś były momenty że płakał i nic nie pomagało, nawet noszenie. Wieczorami już nam łądnie sam zasypiał w łóżeczku a od paru dni marudzi i płącze, nie chcę go brać na ręce to muszę siedzieć przy nim, trzymać za rękę, mówić i to tak z godzinę trwa zanim zaśnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

a mam 11 dzień diety. Myślę nad przedłużeniem jej o jeszcze tydzień (tzn. tej fazy)

to chyba przez tę badziewną pogodę
Jeszcze na obudziła, bo przyszła o 10:30, a my tzn. ja i Hania, o tej godzinie zazwyczaj jeszcze śpimy
ponieważ Maks był nieodbijający.
za zakupy. Też mam chęć się wybrać na lumpki. Może jutro po spotkaniu z szefem.