|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Zaraz troszkę nadrobię , a teraz poinformuję że my już po wizycie .
Nic, a nic nie wskazuje na poród na dniach za tydzień kolejna wizyta... na patologię zgłosić się w 10 dniu od terminu. A Jaśko już kawał chłopa, ma około 3700 g ... teraz się będę martwiła żeby nic małemu nie było , że za długo w brzuchu będzie siedział ... no i łożysko mam już bardzo dojrzałe więc mam obserwować ruchy i w razie czego zgłosić się na IP ... GBS mam już przeterminowany bo jest miesiąc ważny więc tak czy siak czeka mnie kroplóweczka przy porodzie mimo że nie miałam paciorkowca... no i dostałam też skierowanie na morfo i mocz ...
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
no i jestem spowrotem
odesłali mnie...podłączyli na KTG, niby wszystko ok, mimo że skurcze miałam co 5 minut (i mam nadal) to po badaniu babeczka stwierdziła że rozwarcie na luźny palec i wogóle twarda szyjka, że mam przeczekać skurcze tak mniej wiecej do 20-tego września bo w sumie to mogliby mnie zostawic ale będę się męczyła strasznie :/ i wogóle dupa blada bo myślałam że mnie zostawią..tylko co ja mam teraz z tymi skurczami robic heh i podsumowując to ja już teraz wogóle nie wiem kiedy będę musiała jechać do nich oO szybciej chyba w domu urodze, zrobiła mi jeszcze masaż szyjki...ałaaaa :/ i co ja mam robić jak skurcze są a szyjka jeszcze nie gotowa? czyli jednak mam identyczną sytuację jak moja mama ze mną 25 lat temu :/
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-09-13 o 16:56 |
|
|
|
#1173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36495912]Anusia pisze ze już chodzi i pozdrawia wszystkie.Oto Bartuś Bidulek wymęczony[/QUOTE] Jaki kochany
|
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
witam się
nie pojawiałam się od niedzieli bo w nocy z niedzieli na pon wylądowałam w szpitalu, słabo czułam ruchy, zostawili mnie do wczoraj poobserwowali, ktg i nic nie wskazuje żeby coś sie miało zacząć dziac, no mam bóle brzucha i lekkie niereguralne skurcze - a już myślałam że Mateuszek się urodzi bo kazali mi być bez jedzeniena każdego ranka - a tu klops, mam obserowac ruchy i co drugi dzień ktg a poza tym okazało się ze Mały jest mały około 2900gram
|
#1175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje, że cos ruszy na dniach strasznie nam sie te porody przystopowaly. jak na poczatku byl wysyp a teraz cisza. maluszkom wygodnie w brzuszkach jest
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie. Dziecko waży 2700, lekarz mówił, że raczej będzie mały, bo przez miesiąc może z pół kg jeszcze przytyć. No i zależy też kiedy urodzę....
Za tydzień następna wizyta i wtedy się dowiem, czy szykuje się już do wyjścia, czy jeszcze. Na razie wszystko jest ok. jest ułożony główką w dół, wszystkie wymiary prawidłowe i serduszko ładnie bije No i jajka zostały na swoim miejscu- nie odpadły
|
|
|
|
#1177 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Nadrobiłam,ale nie mam siły cytować. Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia i rozpakowania Choć powiem Wam,że na dziś dzień nie wyobrażam sobie rodzenia z okropnym bólem gardła i zatkanym nosem Rano przed 8 wybyłam do kosmetyczki na brwi i siedzę w domu.Jestem bardzo senna,w nocy dziwnie się czułam.Nie miałam pojęcia co się ze mną dzieje.Wsłuchiwałam się w siebie,czy to poród czy co?choć skurczy nie było bolesnych.Czekamy nadal... anusiaaniaanusia czułam,że będziesz następna Gratuluj ę,śliczny Bartoszek.
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko z pytaniem.
Moja Aleńka ma problem z jedzeniem z butelki, a przecież na pewno będzie potrzeba zostawić ją z kimś, albo dokarmić. Mamy butelkę Aventu, ale jak je to się krztusi a później bardzo ulewa a nawet wymiotuje jedzeniem, pomimo że podaliśmy jej moje mleko. Macie jakiś pomysł jaka butelka byłaby tu odpowiedniejsza? Może ta? http://www.mamabebe.pl/product-pol-9...ure-150ml.html Na pewno z takiej butelki nie powinno nic lecieć jak się ją ustawia do góry dnem, żeby leciało tylko kiedy ona ssie. |
|
|
|
#1179 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przeciez ze mna bylo podobnie. W poniedzialek wizyta - szyjka dluga i gin mowil ze nie urodze do weekendu. A we wtorek odeszly wody ![]() Cytat:
Juz by dzidzia moglaby sie zlitowac nad Toba.---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Zrobilabym te muffiny ale nie mam tych papierkow - mozna czyms je zastapić????? A gdzie Agaton??? |
|||||
|
|
|
#1180 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaśko rzeczywiście słusznych rozmiarów jest, ale równie dobrze może mieć 3200. I nie martw się, w końcu musimy urodzić i to już na pewno bliżej niż dalej.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Pisała, że będzie się mniej udzielać bo sprząta czy coś, a jak będzie rodzić to da znać. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Dobra idę do wanny i do ginka. Ciekawe co też mi powie
|
|
#1181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze by sie dalo samemu zrobic takie papilotki ale ja mam do tego lewe rece. aga ton pisała, że bedzie miec zalatany dzien, ale to w sumie chyba wczoraj mialo byc i pisala cos ze chyba maz ma czwartek wolny wiec moze dlatego cisza
|
|
|
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie było podobnie, rano wizyta ( czwartek ) i według lekarza do porodu jeszcze trochę , na pewno nie w tym tygodniu a wieczorem już w szpitalu byłam a na drugi dzień Paula na świecie
|
||
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku, pamiętam o Was
Anusia - gratulacje ogromne!! Witamy Szymonka na świecie! ![]() Mój klocuszek-łakomczuszek waży już 4 kg a jutro kończymy 4 tygodnie! i przy naszym mierzeniu ma 53 cm Mamusie, cały czas zakładacie pieluszki jednorazowe? Mojej znów porobiły się maleńkie krosteczki i znów nie wiem, czy to może przez chusteczki huggies (wcześniej pieluszki huggiesy ją uczuliły) czy to może kwestia kiszenia się w pieluszce non stop? bo smarujemy kremem (maść witaminowa lub bepanten) przy każdej zmianie pieluszki (a przy wcześniejszym odparzeniu sudocrem i tormentiol). Więc teraz sobie leżymy na macie i wietrzymy pupę i machamy z radości nóżkami![]() Dearlie, i jak? krew się już nie pojawila? może pokaż sie ginowi na wszelki wypadek? Kraven - najlepszego z okazji wczorajszej rocznicy! Colds biedulko Kajka to pakuj się kochana do szpitala! Katiem, ja na razie testowałam wkładki z babydream (bardzo kiepskie) i johnsona (na pewno lepsze niż te z rossmana). mi szczególnie w nocy mleko mocno z piersi wycieka. W ogóle potrafi lecieć strumieniem
|
|
#1184 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tez slyszalam o smoczku lovi. Cytat:
![]() Kalpana super ze wizyta udana ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie boisz sie jej tym smarowac??? ja slyszalam, żę nie powinno sie go stosowac. moze sprobuj najprostszy linomag. podobno jest dobry.
|
|
|
|
|
#1186 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny. Wszystkie karmicie piersią czy może któraś z was postanowiła przejść na mleko modyfikowane ? Moja mała ma prawie 2 i pół tygodnia i zastanawiam się jak to zrobić i ile będzie zjadać mleka. W nocy zasypia przy cycku i ciekawe czy tak samo będzie przy butli.
|
#1187 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że już się lepiej czujesz Cytat:
też na dniach zaczynam się za restauracją oglądać i załatwiać sprawę chrztu. Kiedy chrzcicie Adusię? my, jeśli się uda, to październik, jeśli nie to Boże Narodzenie Cytat:
Cytat:
BTW po oksy skurcze są chyba bardziej bolesne? Tak słyszałam. Sama nie mam porównania, bo od razu dostałam oksy i bolało strasznie Cytat:
Sojka na staszica sobie kserują i oddają Ci kartę, a na jaczewskiego odwrotnie - jak się upomnisz o ksero, to będziesz mieć BTW Sojka, dostałaś jakąś wyprawkę przy wyjściu ze szpitala? bo my same ulotki... Cytat:
pierwsze ruchy poczułam 17 i urodziłam 17 - choć nie wiem, czy to uwzględniać zaboboniasto, bo mój poród był wywołany... Cytat:
ELena, bardzo ładne butki. A ja już śmigam w szpileczkach! i poluję na kolejne
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-09-13 o 18:14 |
|||||||
|
|
|
#1188 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a my dzis kończymy tydzień ![]()
Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-09-13 o 18:41 |
|
|
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
Maggie my już zaliczyliśmy odparzenie i pomogło najprostrze rozwiązanie- mycie pupy wacikami z letnią wodą a potem zwykła zasypka dla niemowląt, 2dni i śladu nie ma. Wróciliśmy do chusteczek, ale zostaliśmy przy pudrze do pupy i nic nowego się nie pojawia.
Nie dostaliśmy żadnej wyprawki przy dziewczynkach mielismy całe pudła z pampkami, próbkami mleka, ulotkami i innymi pierdółkai
|
#1190 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Lepiej, choć pewnie jeszcze Ją trzyma troszkę po tym Nanie.. Cytat:
Ogólnie np. Mała wypija cycka + 60ml. Ale na każdym mm, na puszce czy opakowaniu, jest napisane, że w 1.miesiącu życia maluch powinien wypić od 90ml do 120ml. ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Co do odparzeń.. Moja Maluda miała już dupcie poparzoną i tak samo z brzuszkiem - wina Huggiesów |
|||||
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36505930]maggie ja wczoraj zauważyąłm że leoś ma troszke zaczerwieniona pupe to odstawiłąm chusteczki i przemywam pupe woda dodatkiem białego jelenia,smaruje sudocremem i wietrze i juz dzisiaj jest dużo lepiej
a my dzis kończymy tydzień ![]() [/QUOTE] dla Leosia!na razie odstawiłam chusteczki huggies (dostaliśmy od teściów kilka paczek, więc chciałam je przetestować) i wróciłam do dady. BTW do tej pory używałyśmy chusteczek: - dady - bardzo fajne, wilgotne, tanie - babydream - kiepskie bo w moim odczuciu są zbyt suche - huggies - wilgotne, grube ale chyba mogą uczulać - cleanic kindii - wilgotne i całkiem fajne Cytat:
co do wyprawek to moje koleżanki, które rodziły 2-3 lata temu mówiły o dużych pudłach wyprawek a my oprócz ulotek nie dostałyśmy nic. Byłam ciekawa, czy w innych szpitalach coś dają. Ciekawe jak w innych miastach? Złożyliśmy wniosek o becikowe i tak, jak przypuszczałam w Lublinie becikowego samorządowego nie ma
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-09-13 o 18:53 |
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
może faktycznie coś się ruszy nagle ... A słuchaj potrzebny jest pesel do złożenia wniosku ? bo w moim wniosku niby trzeba podać, a tak sobie myślę że na ten pesel chyba się jakiś czas czeka ?
|
#1193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1194 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a co do chusteczek to ja na razie wypróbowałam dada -bardzo fajne i wilgotne,nie wysuszaja sie i cleanic kindii z aloeasem-słabe,szybko schna.mam jeszcze babydream ale nie próbowałam i chyba sie przydzadza do czegoś innego bo przejde jednak na gaze,wode i białego jelenia |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a becikowe już dostaliśmy. mąż złożył wniosek i kazali mu od razu do kasy po pieniądze pójść
|
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A my dostalismy wyprawke. Wprawdzie skromniejsza niz 2 lata temu, ale zawsze. Co do chusteczek to uzywam baby dream ze wzgledu na sklad - bez parabenow. Mamy rozowe i dla mnie sa ok. |
|
|
|
|
#1197 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36506639]moj Leoś tez nie umie ssać cycka.w szpitalu to mi jeszcze położne pomagały i chwycił na pare minut i puszczał i znowu miał problem z chwyceniem więc w domu już sie poddałam i odciągam swój pokarm i daje mu z butli
a co do chusteczek to ja na razie wypróbowałam dada -bardzo fajne i wilgotne,nie wysuszaja sie i cleanic kindii z aloeasem-słabe,szybko schna.mam jeszcze babydream ale nie próbowałam i chyba sie przydzadza do czegoś innego bo przejde jednak na gaze,wode i białego jelenia[/QUOTE] Moja koleżanka też porzuciła chusteczki nawilżane - pupcie przemywają letnią wodą, mydło bambino i jest git. Chusteczki tylko na wyjścia. To już tydzień Leona ! |
|
|
|
#1198 | |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorowo!
Troszkę was podczytałam w ciągu dnia z telefonu, ale chyba jeszcze sporo mam do nadrobienia. Byłam dziś u fryzjera, bo stwierdziłam, że jak może w poniedziałek powitam Lili to później nie wiem, kiedy mi się uda wybrać na upiększanie fryzury ![]() Później pośmigałam do pracki na troszkę a potem leniuchowałam w domku z mężem i siostrą. Gratulacje z okazji rocznic dziewczyny, oby jak najdłużej i jak najlepiej żyło nam się z naszymi "brzydalami"! Cytat:
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Rozeznanie
|
Muminku - trzymam kciuki i modlę się za Was. Obie z Laurką jesteście silne i na pewno wszystko będzie dobrze.
Anusia - wielkie gratulacje Wszystkim mamusiom gratuluję nowych tygodni i udanych wizyt. Czekam z niecierpliwością na kolejne Maluchy. Może po Anusi rozwiąże się nasz worek oczekiwań? ![]() To teraz zdam relację z mojej wczorajszej wizyty: Wszystko jest ok - żadne jajka nam nie wyrosły; mała ułożona główką w dół i powoli zaczyna wpasowywać się w kanał rodny; wymiary główki i brzuszka na 42 tydzień, nóżki juz pozaterminowo - długonoga nam sie szykuje ![]() No i witam nową mamusię. Opisz coś więcej o sobie i swojej dzidzi. Edytowane przez asiejka86 Czas edycji: 2012-09-13 o 19:30 |
|
|
|
#1200 | |||||||
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36493016]Wiadomosc od Anusi:
Urodziłam o 4.20 sn.Mały ma 3400 i 54 cm.Troche się nameczyłam ale warto było. Jedyny mankament.Musieli mnie naciąc i mam dużo szwów.Lezy teraz pchła na brzuchu i odsypia[/QUOTE] Superancko, mamy w końcu kolejnego maluszka Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Jeszcze za pamięci od razu najlepsze życzonka dla naszych miesięcznych maluszków - Dusi i Jasia ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
ciekawe, czy po porodzie zrobią się za duże? grosze kosztowały więc mi nie szkoda, ale mam nadzieję, że stopy mi wrócą do normalnego rozmiaru, bo moje wszystkie posiadane pantofle zrobią się za małe![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiadomo, że życie się zmieni, że już zawsze będziesz odpowiedzialna za małego człowieczka, ale pomyśl, ile pięknych chwil dzięki temu doświadczysz - pierwszy uśmiech, pierwszy raz powiedziane "mama" i milion innych tego typu przykładów, sądzę, że nie da się tego porównać do niczego innego na świecie i wynagradza to wszystkie trudy rodzicielstwa |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

za tydzień kolejna wizyta... na patologię zgłosić się w 10 dniu od terminu. A Jaśko już kawał chłopa, ma około 3700 g ... teraz się będę martwiła żeby nic małemu nie było , że za długo w brzuchu będzie siedział ... no i łożysko mam już bardzo dojrzałe więc mam obserwować ruchy i w razie czego zgłosić się na IP ... 

odesłali mnie...podłączyli na KTG, niby wszystko ok, mimo że skurcze miałam co 5 minut (i mam nadal) to po badaniu babeczka stwierdziła że rozwarcie na luźny palec i wogóle twarda szyjka, że mam przeczekać skurcze tak mniej wiecej do 20-tego września bo w sumie to mogliby mnie zostawic ale będę się męczyła strasznie :/ i wogóle dupa blada bo myślałam że mnie zostawią..tylko co ja mam teraz z tymi skurczami robic heh i podsumowując to ja już teraz wogóle nie wiem kiedy będę musiała jechać do nich oO szybciej chyba w domu urodze, zrobiła mi jeszcze masaż szyjki...ałaaaa :/ i co ja mam robić jak skurcze są a szyjka jeszcze nie gotowa? 

koło północy zwątpiłam,bo pobolewania stały się bardziej uciążliwe. Mężul cały czas przekonywał mnie, że to na pewno się nie zaczyna, bo tak lajtowo bym sobie nie leżała w łóżku
położna kazała mi się zdrzemnąć przekonując, bym nabrała sił, bo najcięższa robota przede mną. Oczywiście nie spałam tylko gadu gadu z sąsiadką z sali

i pisala cos ze chyba maz ma czwartek wolny wiec moze dlatego cisza 

W końcu jakiś zabomboniec kiedyś był, że się rodzi w dniu, kiedy się poczuje pierwsze ruchy