Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 16:29   #1171
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Zaraz troszkę nadrobię , a teraz poinformuję że my już po wizycie .
Nic, a nic nie wskazuje na poród na dniach za tydzień kolejna wizyta... na patologię zgłosić się w 10 dniu od terminu. A Jaśko już kawał chłopa, ma około 3700 g ... teraz się będę martwiła żeby nic małemu nie było , że za długo w brzuchu będzie siedział ... no i łożysko mam już bardzo dojrzałe więc mam obserwować ruchy i w razie czego zgłosić się na IP ...
GBS mam już przeterminowany bo jest miesiąc ważny więc tak czy siak czeka mnie kroplóweczka przy porodzie mimo że nie miałam paciorkowca... no i dostałam też skierowanie na morfo i mocz ...
Stary 2012-09-13, 16:35   #1172
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

no i jestem spowrotem odesłali mnie...podłączyli na KTG, niby wszystko ok, mimo że skurcze miałam co 5 minut (i mam nadal) to po badaniu babeczka stwierdziła że rozwarcie na luźny palec i wogóle twarda szyjka, że mam przeczekać skurcze tak mniej wiecej do 20-tego września bo w sumie to mogliby mnie zostawic ale będę się męczyła strasznie :/ i wogóle dupa blada bo myślałam że mnie zostawią..tylko co ja mam teraz z tymi skurczami robic heh i podsumowując to ja już teraz wogóle nie wiem kiedy będę musiała jechać do nich oO szybciej chyba w domu urodze, zrobiła mi jeszcze masaż szyjki...ałaaaa :/ i co ja mam robić jak skurcze są a szyjka jeszcze nie gotowa? czyli jednak mam identyczną sytuację jak moja mama ze mną 25 lat temu :/

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości

Edytowane przez justyna12345
Czas edycji: 2012-09-13 o 16:56
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 16:41   #1173
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlejmyJutro Pokaż wiadomość
Korzystając z okazji, że moja Elenka śpi, opiszę Wam mój poród.

O godzinie 20 poczułam, że mam bóle brzucha, więc zaczęłam liczyć co ile minut. Okazało się, że co 6 minut. Nie byłam pewna, że zaczął się poród, więc ciągle czekałam. Bóle były lekkie. Około 22 postanowiliśmy z mężem, że jedziemy na porodówkę, bo przez 2 godziny miałam skurcze co 6 minut i nic się nie zmieniało. W szpitalu podłączono mnie pod KTG i sprawdzono rozwarcie. Były 3 cm. Leżałam na łóżku porodowym i czułam narastające bóle. około 2 w nocy rozwarcie było ciągle na 4 cm. Około 4 godziny było 5 cm! Myślałam, że zwariuje. Około 5 czy 6 lekarz przyszedł i stwierdził, że rozwarcie jest już na 8 cm, że już niedługo. Potem już nie patrzyłam na zegarek. Podłączyli pod KTG i mąż pomagał mi mówiąc kiedy będzie skurcz a kiedy opada, wiedziałam kiedy dokładnie jak oddychać. Miałam już rozwarcie na 10 cm, ale główka małej była jeszcze wysoko. Przebili pęcherz płodowy i wysłali mnie pod prysznic. Czekałam na parte skurcze. Zaczynały się już parte, wiec kazali pójść na sale porodową. Musiałam leżeć na boku i przeć na partych, żeby główka się przesunęła. Reszta trwała już tylko 10 minut i mała wyskoczyła o 8.30. Krocze miałam oczywiście nacinane i to sporo. Minęło już ponad 2 tygodnie, a ja nie pamiętam już bólu.
No to się rozpisałam, ale było to niesamowite przeżycie.
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
No więc przyjście Jagódki na świat rozpoczęło się tak...
za górami, za lasami, oglądając tv zaczęłam zauważa, że co 10 minut silniej boli mnie skurcz. Nie nazwałabym tego nawet bólami, a raczej pobolewaniem. Rozpoczęły się one około 20. Koło 22 nawet przysnęłam na 20 minut, bo byłam pewna, że to nie możliwe, że wybiła już godzina zero koło północy zwątpiłam,bo pobolewania stały się bardziej uciążliwe. Mężul cały czas przekonywał mnie, że to na pewno się nie zaczyna, bo tak lajtowo bym sobie nie leżała w łóżku no ale postanowimy pojechać koło 1 w nocy na ip i tu zonk: rozwarcie na 2/3 cm od razu kazali mi się zaklimatyzować i wypakować w sali dla matki z dzieckiem. Sąsiadka z sali urodziła o 21. Mi lekarz na dzień dobry powiedział, że do rana powinno już być po wszystkim. Na ktg jednak w ogóle nie wykazano skurczy położna kazała mi się zdrzemnąć przekonując, bym nabrała sił, bo najcięższa robota przede mną. Oczywiście nie spałam tylko gadu gadu z sąsiadką z sali a mężul biedny poszedł czekać w aucie na rozwój akcji i telefon kiedy coś się ruszy, bo zabroniłam mu wracać do domu. Do dziś wspomina, że wymarzł się ten nocy jak cholera, a na telefon zerkał co 2 minuty
koło 3 w nocy skurcze był już silniejsze, a rozwarcie na 5m, o 5 na 7cm. Skurcze regularne ale zdaniem położnej to był raczej skurczyki i miała rację, gdy po 7 rano podłączyli mi oksy to dopiero poczułam co to są skurcze. Wtedy postanowiłam wezwać "posiłki" pod postacią męża, bo było już bliżej końca niż dalej. Do 9 chodziliśmy razem po korytarzu, a mężul czekał tylko na sygnał kiedy wchodzimy na porodówkę. Pare minut po 9 zawołano nas na porodówkę, 20 minut po 9 położna przebiła mi wody i przy 3 partym o godzinie 9:55 na moim brzuchu pojawiło się nasze 2570g i 51cm największego szczęścia jakie nas spotkało w życiu jedyne co pamiętam to nie samowitą radość, całą zapłakaną twarz mojego męża i Jagódkę wtuloną do mojego cyca, tuż po zbadaniu. Ten moment badania, chociaż trwał z 5 minut dłużył mi się nie samowicie. Gdy usłyszałam wagę, wzrost i 10 ptk kamień spadł mi z serca...
dobra kochane więcej napiszę później, bo czas dac niuni cyca buziaki i do zobaczyska
Dziewczyny piękne opisy

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36495912]Anusia pisze ze już chodzi i pozdrawia wszystkie.Oto Bartuś

Bidulek wymęczony[/QUOTE]

Jaki kochany no i ta powaga
Stary 2012-09-13, 16:43   #1174
coventry
Raczkowanie

witam się nie pojawiałam się od niedzieli bo w nocy z niedzieli na pon wylądowałam w szpitalu, słabo czułam ruchy, zostawili mnie do wczoraj poobserwowali, ktg i nic nie wskazuje żeby coś sie miało zacząć dziac, no mam bóle brzucha i lekkie niereguralne skurcze - a już myślałam że Mateuszek się urodzi bo kazali mi być bez jedzeniena każdego ranka - a tu klops, mam obserowac ruchy i co drugi dzień ktg a poza tym okazało się ze Mały jest mały około 2900gram
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 16:48   #1175
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Nic, a nic nie wskazuje na poród na dniach za tydzień kolejna wizyta... na patologię zgłosić się w 10 dniu od terminu. A Jaśko już kawał chłopa, ma około 3700 g ... teraz się będę martwiła żeby nic małemu nie było , że za długo w brzuchu będzie siedział ... no i łożysko mam już bardzo dojrzałe więc mam obserwować ruchy i w razie czego zgłosić się na IP ...
GBS mam już przeterminowany bo jest miesiąc ważny więc tak czy siak czeka mnie kroplóweczka przy porodzie mimo że nie miałam paciorkowca... no i dostałam też skierowanie na morfo i mocz ...

mam nadzieje, że cos ruszy na dniach
strasznie nam sie te porody przystopowaly. jak na poczatku byl wysyp a teraz cisza. maluszkom wygodnie w brzuszkach jest

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 16:56   #1176
Kalpana
Zakorzenienie

Ja już po wizycie. Dziecko waży 2700, lekarz mówił, że raczej będzie mały, bo przez miesiąc może z pół kg jeszcze przytyć. No i zależy też kiedy urodzę....
Za tydzień następna wizyta i wtedy się dowiem, czy szykuje się już do wyjścia, czy jeszcze. Na razie wszystko jest ok. jest ułożony główką w dół, wszystkie wymiary prawidłowe i serduszko ładnie bije No i jajka zostały na swoim miejscu- nie odpadły

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 16:58   #1177
Katee27
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Nadrobiłam,ale nie mam siły cytować.
Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia i rozpakowania.
Choć powiem Wam,że na dziś dzień nie wyobrażam sobie rodzenia z okropnym bólem gardła i zatkanym nosemjak ja będę oddychać???
Rano przed 8 wybyłam do kosmetyczki na brwi i siedzę w domu.Jestem bardzo senna,w nocy dziwnie się czułam.Nie miałam pojęcia co się ze mną dzieje.Wsłuchiwałam się w siebie,czy to poród czy co?choć skurczy nie było bolesnych.Czekamy nadal...

anusiaaniaanusia czułam,że będziesz następnaGratuluj ę,śliczny Bartoszek.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 17:05   #1178
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Ja tylko z pytaniem.
Moja Aleńka ma problem z jedzeniem z butelki, a przecież na pewno będzie potrzeba zostawić ją z kimś, albo dokarmić. Mamy butelkę Aventu, ale jak je to się krztusi a później bardzo ulewa a nawet wymiotuje jedzeniem, pomimo że podaliśmy jej moje mleko.
Macie jakiś pomysł jaka butelka byłaby tu odpowiedniejsza?
Może ta?
http://www.mamabebe.pl/product-pol-9...ure-150ml.html
Na pewno z takiej butelki nie powinno nic lecieć jak się ją ustawia do góry dnem, żeby leciało tylko kiedy ona ssie.
Stary 2012-09-13, 17:15   #1179
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
kochana Dusia ma juz miesiac wiec zaczna ja zabawki interesowac ja CI polecam np te z firmy lamaze

http://allegro.pl/lamaze-opaski-grze...613054490.html

http://allegro.pl/lamaze-grzechotki-...613054489.html

http://allegro.pl/lamaze-kolorowa-za...581412845.html

tak dla przykladu. mozesz tez poprosic o ubranka tylko w wiekszych rozmiarach 68, 74 na pewno sie przyda

angel twoja corcia jest przepiekna zakochałam sie
Anusia a twoj synek jaki ma wlosy!!!! przystojniak z niego bedzie
Lamaze sa super. Tez mam zamiar kupic.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Colds tak mi się przypomniało, jak napisałaś, że Melcia nie chce w nocy spać tylko się bawić. Moja bratanica czasem ze mną spała, no ale miała tak ze dwa latka. Budziła się w środku nocy, brała maskotkę czy z czym tam spała, kontynuowała zabawę z wieczora jakby nigdy nic, się po czym po 20 min. padała i spała do rana
Niezla agentka

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dziewczynki dziękuję za wszystkie pomysły co do prezentu ... mój brat zaproponował że dusia dostanie krzesełko do karmienia mamy sobie wybrać ... więc jeden prezent z głowy
Ze swojej strony polecam Drewex. Ja mam z Zyrafką. Krzeselko ktore po rozlozeniu jest stoliczkiem i krzeselkiem

Cytat:
Nie masz co sie zamartwiac.
Przeciez ze mna bylo podobnie. W poniedzialek wizyta - szyjka dluga i gin mowil ze nie urodze do weekendu. A we wtorek odeszly wody

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
no i jestem spowrotem odesłali mnie...podłączyli na KTG, niby wszystko ok, mimo że skurcze miałam co 5 minut (i mam nadal) to po badaniu babeczka stwierdziła że rozwarcie na luźny palec i wogóle twarda szyjka, że mam przeczekać skurcze tak mniej wiecej do 20-tego września bo w sumie to mogliby mnie zostawic ale będę się męczyła strasznie :/ i wogóle dupa blada bo myślałam że mnie zostawią..tylko co ja mam teraz z tymi skurczami robic heh i podsumowując to ja już teraz wogóle nie wiem kiedy będę musiała jechać do nich oO szybciej chyba w domu urodze, zrobiła mi jeszcze masaż szyjki...ałaaaa :/ i co ja mam robić jak skurcze są a szyjka jeszcze nie gotowa? czyli jednak mam identyczną sytuację jak moja mama ze mną 25 lat temu :/
Biedulko Juz by dzidzia moglaby sie zlitowac nad Toba.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Zrobilabym te muffiny ale nie mam tych papierkow - mozna czyms je zastapić?????

A gdzie Agaton???

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 17:22   #1180
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Wercia głowa do góry Dziś płaczesz a jutro na porodówkę pojedziesz Jaśko rzeczywiście słusznych rozmiarów jest, ale równie dobrze może mieć 3200. I nie martw się, w końcu musimy urodzić i to już na pewno bliżej niż dalej.

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
No szkoda, ale jak mały czuje, że musi posiedzieć to szkoda go poganiać.

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam się nie pojawiałam się od niedzieli bo w nocy z niedzieli na pon wylądowałam w szpitalu, słabo czułam ruchy, zostawili mnie do wczoraj poobserwowali, ktg i nic nie wskazuje żeby coś sie miało zacząć dziac, no mam bóle brzucha i lekkie niereguralne skurcze - a już myślałam że Mateuszek się urodzi bo kazali mi być bez jedzeniena każdego ranka - a tu klops, mam obserowac ruchy i co drugi dzień ktg a poza tym okazało się ze Mały jest mały około 2900gram
Oj bidulko ty też szpital zaliczyłaś E no 2900 to nie taki mały, a jak jeszcze troszku posiedzi to będzie w sam raz. Dla ciebie urodzić lepiej troszkę mniejszego.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Dziecko waży 2700, lekarz mówił, że raczej będzie mały, bo przez miesiąc może z pół kg jeszcze przytyć. No i zależy też kiedy urodzę....
Za tydzień następna wizyta i wtedy się dowiem, czy szykuje się już do wyjścia, czy jeszcze. Na razie wszystko jest ok. jest ułożony główką w dół, wszystkie wymiary prawidłowe i serduszko ładnie bije No i jajka zostały na swoim miejscu- nie odpadły

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ja tylko z pytaniem.
Moja Aleńka ma problem z jedzeniem z butelki, a przecież na pewno będzie potrzeba zostawić ją z kimś, albo dokarmić. Mamy butelkę Aventu, ale jak je to się krztusi a później bardzo ulewa a nawet wymiotuje jedzeniem, pomimo że podaliśmy jej moje mleko.
Może ta?
Na pewno z takiej butelki nie powinno nic lecieć jak się ją ustawia do góry dnem, żeby leciało tylko kiedy ona ssie.
Kupiłam taką bo moja bratówka taką małej podawała. Mówiła, że fajna jest. Ja nie miałam możliwości sprawdzić jeszcze. Asiulka polecała chyba Konczi butelkę czy też smoczki Lovi. One pasują chyba do butelek z aventa.

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

A gdzie Agaton???
Pisała, że będzie się mniej udzielać bo sprząta czy coś, a jak będzie rodzić to da znać.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Dobra idę do wanny i do ginka. Ciekawe co też mi powie

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 17:30   #1181
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Zrobilabym te muffiny ale nie mam tych papierkow - mozna czyms je zastapić?????

A gdzie Agaton???
bez tych papilotek nie bardzo bo ci sie to rozwali, nie wyjmiesz pozniej z foremki. nie wiem czym by to zastapic moze by sie dalo samemu zrobic takie papilotki ale ja mam do tego lewe rece.

aga ton pisała, że bedzie miec zalatany dzien, ale to w sumie chyba wczoraj mialo byc i pisala cos ze chyba maz ma czwartek wolny wiec moze dlatego cisza

Stary 2012-09-13, 17:42   #1182
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko z pytaniem.
Może ta?
A nie leci jej za mocno ze smoczka? Bo butelka to tu za bardzo nie ma znaczenia jeśli ona się krztusi. Wygląda że zbyt szybko leci i stąd problemy.

Cytat:
Nie masz co sie zamartwiac.
Przeciez ze mna bylo podobnie. W poniedzialek wizyta - szyjka dluga i gin mowil ze nie urodze do weekendu. A we wtorek odeszly wody

A gdzie Agaton???
No miała się dziś odezwać
U mnie było podobnie, rano wizyta ( czwartek ) i według lekarza do porodu jeszcze trochę , na pewno nie w tym tygodniu a wieczorem już w szpitalu byłam a na drugi dzień Paula na świecie
Stary 2012-09-13, 17:52   #1183
maggie123
Zakorzenienie

Muminku, pamiętam o Was
Anusia - gratulacje ogromne!! Witamy Szymonka na świecie!
Mój klocuszek-łakomczuszek waży już 4 kg a jutro kończymy 4 tygodnie! i przy naszym mierzeniu ma 53 cm
Mamusie, cały czas zakładacie pieluszki jednorazowe? Mojej znów porobiły się maleńkie krosteczki i znów nie wiem, czy to może przez chusteczki huggies (wcześniej pieluszki huggiesy ją uczuliły) czy to może kwestia kiszenia się w pieluszce non stop? bo smarujemy kremem (maść witaminowa lub bepanten) przy każdej zmianie pieluszki (a przy wcześniejszym odparzeniu sudocrem i tormentiol). Więc teraz sobie leżymy na macie i wietrzymy pupę i machamy z radości nóżkami
Dearlie, i jak? krew się już nie pojawila? może pokaż sie ginowi na wszelki wypadek?
Kraven - najlepszego z okazji wczorajszej rocznicy!
Colds biedulkoLepiej juz z melcinym brzuszkiem?
Kajka to pakuj się kochana do szpitala!
Katiem, ja na razie testowałam wkładki z babydream (bardzo kiepskie) i johnsona (na pewno lepsze niż te z rossmana). mi szczególnie w nocy mleko mocno z piersi wycieka. W ogóle potrafi lecieć strumieniem

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 17:56   #1184
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
bez tych papilotek nie bardzo bo ci sie to rozwali, nie wyjmiesz pozniej z foremki. nie wiem czym by to zastapic moze by sie dalo samemu zrobic takie papilotki ale ja mam do tego lewe rece.

aga ton pisała, że bedzie miec zalatany dzien, ale to w sumie chyba wczoraj mialo byc i pisala cos ze chyba maz ma czwartek wolny wiec moze dlatego cisza
No wlasnie. to musze cholercia gdzies to kupic.

Cytat:
Kupiłam taką bo moja bratówka taką małej podawała. Mówiła, że fajna jest. Ja nie miałam możliwości sprawdzić jeszcze. Asiulka polecała chyba Konczi butelkę czy też smoczki Lovi. One pasują chyba do butelek z aventa.

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Pisała, że będzie się mniej udzielać bo sprząta czy coś, a jak będzie rodzić to da znać.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Dobra idę do wanny i do ginka. Ciekawe co też mi powie
Kciuki za wizyte

Tez slyszalam o smoczku lovi.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A nie leci jej za mocno ze smoczka? Bo butelka to tu za bardzo nie ma znaczenia jeśli ona się krztusi. Wygląda że zbyt szybko leci i stąd problemy.

No miała się dziś odezwać
U mnie było podobnie, rano wizyta ( czwartek ) i według lekarza do porodu jeszcze trochę , na pewno nie w tym tygodniu a wieczorem już w szpitalu byłam a na drugi dzień Paula na świecie
Nie znamy dnia ani godziny

Kalpana super ze wizyta udana

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Muminku, pamiętam o Was
Mój klocuszek-łakomczuszek waży już 4 kg a jutro kończymy 4 tygodnie! i przy naszym mierzeniu ma 53 cm
Mamusie, cały czas zakładacie pieluszki jednorazowe? Mojej znów porobiły się maleńkie krosteczki i znów nie wiem, czy to może przez chusteczki huggies (wcześniej pieluszki huggiesy ją uczuliły) czy to może kwestia kiszenia się w pieluszce non stop? bo smarujemy kremem (maść witaminowa lub bepanten) przy każdej zmianie pieluszki (a przy wcześniejszym odparzeniu sudocrem i tormentiol). Więc teraz sobie leżymy na macie i wietrzymy pupę i machamy z radości nóżkami
Dearlie, i jak? krew się już nie pojawila? może pokaż sie ginowi na wszelki wypadek?
Katiem, ja na razie testowałam wkładki z babydream (bardzo kiepskie) i johnsona (na pewno lepsze niż te z rossmana). mi szczególnie w nocy mleko mocno z piersi wycieka. W ogóle potrafi lecieć strumieniem
To przy nastepnej okazji zakupie johnsona.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-13, 17:57   #1185
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Muminku, pamiętam o Was

nie boisz sie jej tym smarowac??? ja slyszalam, żę nie powinno sie go stosowac.
moze sprobuj najprostszy linomag. podobno jest dobry.

Stary 2012-09-13, 18:12   #1186
OlejmyJutro
Raczkowanie

GG do OlejmyJutro Send a message via Skype™ to OlejmyJutro

Dziewczyny. Wszystkie karmicie piersią czy może któraś z was postanowiła przejść na mleko modyfikowane ? Moja mała ma prawie 2 i pół tygodnia i zastanawiam się jak to zrobić i ile będzie zjadać mleka. W nocy zasypia przy cycku i ciekawe czy tak samo będzie przy butli.

Jestem mamą !
27.08.2012r.
OlejmyJutro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 18:13   #1187
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Tamlin pomocy

Mam 40 stopni gorączki,dreszcze,ból głowy,cyce twarde jak kamienie nawet przekręcić się nie mogę,każda kość boli błagam powiedz co mi pomoże jestem taka słaba że nawet małą nie mogę się zająć,dodam że ściągam pokarm laktatorem bo mała z piersi nie umie zassać bo mam okropne brodawki.
dziewczyny już odpisały, że to prawdopodobnie zapalenie piersi.
Mam nadzieję, że już się lepiej czujesz
Cytat:

zamówiłam restaurację na chrzest, mamy już kościół i chrzestnych jeszcze tylko strój dla Niuni trzeba wybrać
super!!
też na dniach zaczynam się za restauracją oglądać i załatwiać sprawę chrztu.
Kiedy chrzcicie Adusię?
my, jeśli się uda, to październik, jeśli nie to Boże Narodzenie
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czym się podmywać zaraz po porodzie? Jakimś żelem do higieny intymnej, czy tylko tym roztworem z tantum rosa? Bo mi się wydaje, że samo tantum rosa nie wystarczy do mycia, ale może się mylę?
płynem do higieny intymnej, którego używało się w ciąży. Na pewno nie bierz nic nowego (czego nie używałaś), żeby nie wywołać uczulenia
Cytat:
za górami, za lasami, oglądając tv zaczęłam zauważa, że co 10 minut silniej boli mnie skurcz. Nie nazwałabym tego nawet bólami, a raczej pobolewaniem. Rozpoczęły się one około 20. Koło 22 nawet przysnęłam na 20 minut, bo byłam pewna, że to nie możliwe, że wybiła już godzina zero koło północy zwątpiłam,bo pobolewania stały się bardziej uciążliwe. Mężul cały czas przekonywał mnie, że to na pewno się nie zaczyna, bo tak lajtowo bym sobie nie leżała w łóżku no ale postanowimy pojechać koło 1 w nocy na ip i tu zonk: rozwarcie na 2/3 cm od razu kazali mi się zaklimatyzować i wypakować w sali dla matki z dzieckiem. Sąsiadka z sali urodziła o 21. Mi lekarz na dzień dobry powiedział, że do rana powinno już być po wszystkim. Na ktg jednak w ogóle nie wykazano skurczy położna kazała mi się zdrzemnąć przekonując, bym nabrała sił, bo najcięższa robota przede mną. Oczywiście nie spałam tylko gadu gadu z sąsiadką z sali a mężul biedny poszedł czekać w aucie na rozwój akcji i telefon kiedy coś się ruszy, bo zabroniłam mu wracać do domu. Do dziś wspomina, że wymarzł się ten nocy jak cholera, a na telefon zerkał co 2 minuty
koło 3 w nocy skurcze był już silniejsze, a rozwarcie na 5m, o 5 na 7cm. Skurcze regularne ale zdaniem położnej to był raczej skurczyki i miała rację, gdy po 7 rano podłączyli mi oksy to dopiero poczułam co to są skurcze. Wtedy postanowiłam wezwać "posiłki" pod postacią męża, bo było już bliżej końca niż dalej. Do 9 chodziliśmy razem po korytarzu, a mężul czekał tylko na sygnał kiedy wchodzimy na porodówkę. Pare minut po 9 zawołano nas na porodówkę, 20 minut po 9 położna przebiła mi wody i przy 3 partym o godzinie 9:55 na moim brzuchu pojawiło się nasze 2570g i 51cm największego szczęścia jakie nas spotkało w życiu jedyne co pamiętam to nie samowitą radość, całą zapłakaną twarz mojego męża i Jagódkę wtuloną do mojego cyca, tuż po zbadaniu. Ten moment badania, chociaż trwał z 5 minut dłużył mi się nie samowicie. Gdy usłyszałam wagę, wzrost i 10 ptk kamień spadł mi z serca...
dobra kochane więcej napiszę później, bo czas dac niuni cyca buziaki i do zobaczyska
Angel, piękny opis...
BTW po oksy skurcze są chyba bardziej bolesne? Tak słyszałam. Sama nie mam porównania, bo od razu dostałam oksy i bolało strasznie
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Tamlin czy to normalne że mi zabrali kartę ciąży po porodzie w szpitalu?
Marta mi też zabrali (żeby do swojej dokumentacji dołączyć, tylko po co?). poprosiłam o ksero karty, żeby mieć dla siebie
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Przy dziewczynkach zabrali mi karte ciąży, przy Zośce oddali
Sojka na staszica sobie kserują i oddają Ci kartę, a na jaczewskiego odwrotnie - jak się upomnisz o ksero, to będziesz mieć
BTW Sojka, dostałaś jakąś wyprawkę przy wyjściu ze szpitala?
bo my same ulotki...
Cytat:
Ech no, może 17 urodzę W końcu jakiś zabomboniec kiedyś był, że się rodzi w dniu, kiedy się poczuje pierwsze ruchy
ciekawe...
pierwsze ruchy poczułam 17 i urodziłam 17 - choć nie wiem, czy to uwzględniać zaboboniasto, bo mój poród był wywołany...
Cytat:
nie boisz sie jej tym smarowac??? ja slyszalam, żę nie powinno sie go stosowac.
moze sprobuj najprostszy linomag. podobno jest dobry.
chyba co osoba to opinia. Tormentiol przyniosła nam położna, linomag zresztą też

ELena, bardzo ładne butki. A ja już śmigam w szpileczkach! i poluję na kolejne

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-09-13 o 18:14
Stary 2012-09-13, 18:14   #1188
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Muminku, pamiętam o Was
maggie ja wczoraj zauważyałm że leoś ma troszke zaczerwieniona pupe to odstawiłąm chusteczki i przemywam pupe woda dodatkiem białego jelenia,smaruje sudocremem i wietrze i juz dzisiaj jest dużo lepiej

a my dzis kończymy tydzień

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-09-13 o 18:41
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 18:19   #1189
Sojka1990
Zadomowienie

Maggie my już zaliczyliśmy odparzenie i pomogło najprostrze rozwiązanie- mycie pupy wacikami z letnią wodą a potem zwykła zasypka dla niemowląt, 2dni i śladu nie ma. Wróciliśmy do chusteczek, ale zostaliśmy przy pudrze do pupy i nic nowego się nie pojawia.

Nie dostaliśmy żadnej wyprawki przy dziewczynkach mielismy całe pudła z pampkami, próbkami mleka, ulotkami i innymi pierdółkai
Stary 2012-09-13, 18:24   #1190
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Colds tak mi się przypomniało, jak napisałaś, że Melcia nie chce w nocy spać tylko się bawić. Moja bratanica czasem ze mną spała, no ale miała tak ze dwa latka. Budziła się w środku nocy, brała maskotkę czy z czym tam spała, kontynuowała zabawę z wieczora jakby nigdy nic, się po czym po 20 min. padała i spała do rana

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Colds wiem co znaczą nocne zabawy albo awantury,z synkiem miałam tak samoto przechodzi...z czasem
O matulo.. Oby szybko minęło .

Cytat:
dziewczynki dziękuję za wszystkie pomysły co do prezentu ... mój brat zaproponował że dusia dostanie krzesełko do karmienia mamy sobie wybrać ... więc jeden prezent z głowy
Bardzo fajny pomysł!

Cytat:
Ja tylko z pytaniem.
Może ta?
My mamy tę butelkę , Mała krztusi się, ale to dlatego, że za łapczywie pije. Ulewać nie ulewa.

Cytat:
Lepiej, choć pewnie jeszcze Ją trzyma troszkę po tym Nanie..

Cytat:
Dziewczyny. Wszystkie karmicie piersią czy może któraś z was postanowiła przejść na mleko modyfikowane ? Moja mała ma prawie 2 i pół tygodnia i zastanawiam się jak to zrobić i ile będzie zjadać mleka. W nocy zasypia przy cycku i ciekawe czy tak samo będzie przy butli.
Dużo dziewczyn dokarmia mm, w tym ja. Ale po cichu, z niechęcią, przyznam się, że mam coraz mniej mleka.. Mimo, iż Melcia ciągnie cyca..
Ogólnie np. Mała wypija cycka + 60ml. Ale na każdym mm, na puszce czy opakowaniu, jest napisane, że w 1.miesiącu życia maluch powinien wypić od 90ml do 120ml.

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Co do odparzeń.. Moja Maluda miała już dupcie poparzoną i tak samo z brzuszkiem - wina Huggiesów Smarowałyśmy Sudocremem i widać było poprawę
Stary 2012-09-13, 18:31   #1191
maggie123
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36505930]maggie ja wczoraj zauważyąłm że leoś ma troszke zaczerwieniona pupe to odstawiłąm chusteczki i przemywam pupe woda dodatkiem białego jelenia,smaruje sudocremem i wietrze i juz dzisiaj jest dużo lepiej

a my dzis kończymy tydzień[/QUOTE]
dla Leosia!
na razie odstawiłam chusteczki huggies (dostaliśmy od teściów kilka paczek, więc chciałam je przetestować) i wróciłam do dady.
BTW do tej pory używałyśmy chusteczek:
- dady - bardzo fajne, wilgotne, tanie
- babydream - kiepskie bo w moim odczuciu są zbyt suche
- huggies - wilgotne, grube ale chyba mogą uczulać
- cleanic kindii - wilgotne i całkiem fajne
Cytat:
Maggie my już zaliczyliśmy odparzenie i pomogło najprostrze rozwiązanie- mycie pupy wacikami z letnią wodą a potem zwykła zasypka dla niemowląt, 2dni i śladu nie ma. Wróciliśmy do chusteczek, ale zostaliśmy przy pudrze do pupy i nic nowego się nie pojawia.

Nie dostaliśmy żadnej wyprawki przy dziewczynkach mielismy całe pudła z pampkami, próbkami mleka, ulotkami i innymi pierdółkai
nam zamiast zasypki polecono zwykłą mąkę ziemniaczaną??
co do wyprawek to moje koleżanki, które rodziły 2-3 lata temu mówiły o dużych pudłach wyprawek a my oprócz ulotek nie dostałyśmy nic. Byłam ciekawa, czy w innych szpitalach coś dają.
Ciekawe jak w innych miastach?

Złożyliśmy wniosek o becikowe i tak, jak przypuszczałam w Lublinie becikowego samorządowego nie ma

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-09-13 o 18:53
Stary 2012-09-13, 18:36   #1192
weronika_91
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny może faktycznie coś się ruszy nagle ...

Cytat:

Złożyliśmy wniosek o becikowe i tak, jak przypuszczałam w Lublinie becikowego samorządowego nie ma
A słuchaj potrzebny jest pesel do złożenia wniosku ? bo w moim wniosku niby trzeba podać, a tak sobie myślę że na ten pesel chyba się jakiś czas czeka ?
Stary 2012-09-13, 18:38   #1193
OlejmyJutro
Raczkowanie

GG do OlejmyJutro Send a message via Skype™ to OlejmyJutro

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Dużo dziewczyn dokarmia mm, w tym ja. Ale po cichu, z niechęcią, przyznam się, że mam coraz mniej mleka.. Mimo, iż Melcia ciągnie cyca..
Ogólnie np. Mała wypija cycka + 60ml. Ale na każdym mm, na puszce czy opakowaniu, jest napisane, że w 1.miesiącu życia maluch powinien wypić od 90ml do 120ml.
Ja bym chciała całkowicie przejść na butelkę. Moja córa nie umie ssać cycy i muszę męczyć się z kapturkami sylikonowymi. Masakra. Nie łapie całej brodawki tylko samego sutka. a jak złapie reszte to i tak wypluwa i ssie sutka.. w szpitalu miałam przez to poranione brodawki.

Jestem mamą !
27.08.2012r.
OlejmyJutro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 18:49   #1194
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Ja bym chciała całkowicie przejść na butelkę. Moja córa nie umie ssać cycy i muszę męczyć się z kapturkami sylikonowymi. Masakra. Nie łapie całej brodawki tylko samego sutka. a jak złapie reszte to i tak wypluwa i ssie sutka.. w szpitalu miałam przez to poranione brodawki.
moj Leoś tez nie umie ssać cycka.w szpitalu to mi jeszcze położne pomagały i chwycił na pare minut i puszczał i znowu miał problem z chwyceniem więc w domu już sie poddałam i odciągam swój pokarm i daje mu z butli

a co do chusteczek to ja na razie wypróbowałam dada -bardzo fajne i wilgotne,nie wysuszaja sie i cleanic kindii z aloeasem-słabe,szybko schna.mam jeszcze babydream ale nie próbowałam i chyba sie przydzadza do czegoś innego bo przejde jednak na gaze,wode i białego jelenia
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 18:57   #1195
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
A słuchaj potrzebny jest pesel do złożenia wniosku ? bo w moim wniosku niby trzeba podać, a tak sobie myślę że na ten pesel chyba się jakiś czas czeka ?
my jeszcze peselu nie mamy. do odebrania ma być w przyszłym tygodniu.
a becikowe już dostaliśmy. mąż złożył wniosek i kazali mu od razu do kasy po pieniądze pójść

Zapraszam
Stary 2012-09-13, 18:58   #1196
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
dla Leosia!
na razie odstawiłam chusteczki huggies (dostaliśmy od teściów kilka paczek, więc chciałam je przetestować) i wróciłam do dady.
BTW do tej pory używałyśmy chusteczek:
- dady - bardzo fajne, wilgotne, tanie
- babydream - kiepskie bo w moim odczuciu są zbyt suche
- huggies - wilgotne, grube ale chyba mogą uczulać
- cleanic kindii - wilgotne i całkiem fajne

nam zamiast zasypki polecono zwykłą mąkę ziemniaczaną??
co do wyprawek to moje koleżanki, które rodziły 2-3 lata temu mówiły o dużych pudłach wyprawek a my oprócz ulotek nie dostałyśmy nic. Byłam ciekawa, czy w innych szpitalach coś dają.
Ciekawe jak w innych miastach?

Ja własnie uzywam maki ziemniaczanej.

A my dostalismy wyprawke. Wprawdzie skromniejsza niz 2 lata temu, ale zawsze.

Co do chusteczek to uzywam baby dream ze wzgledu na sklad - bez parabenow. Mamy rozowe i dla mnie sa ok.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-13, 18:59   #1197
lourose
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36506639]moj Leoś tez nie umie ssać cycka.w szpitalu to mi jeszcze położne pomagały i chwycił na pare minut i puszczał i znowu miał problem z chwyceniem więc w domu już sie poddałam i odciągam swój pokarm i daje mu z butli

a co do chusteczek to ja na razie wypróbowałam dada -bardzo fajne i wilgotne,nie wysuszaja sie i cleanic kindii z aloeasem-słabe,szybko schna.mam jeszcze babydream ale nie próbowałam i chyba sie przydzadza do czegoś innego bo przejde jednak na gaze,wode i białego jelenia[/QUOTE]

Moja koleżanka też porzuciła chusteczki nawilżane - pupcie przemywają letnią wodą, mydło bambino i jest git. Chusteczki tylko na wyjścia.
To już tydzień Leona !
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 19:20   #1198
lidka0308
Zadomowienie

Witam wieczorowo!

Troszkę was podczytałam w ciągu dnia z telefonu, ale chyba jeszcze sporo mam do nadrobienia.
Byłam dziś u fryzjera, bo stwierdziłam, że jak może w poniedziałek powitam Lili to później nie wiem, kiedy mi się uda wybrać na upiększanie fryzury
Później pośmigałam do pracki na troszkę a potem leniuchowałam w domku z mężem i siostrą.

Gratulacje z okazji rocznic dziewczyny, oby jak najdłużej i jak najlepiej żyło nam się z naszymi "brzydalami"!

Cytat:
Urodziłam 18 dni temu córcię o wadze 3620g i 54 cm. Chciałabym się przyłączyć do wątku.
Jak będę miała czas to opisze wam mój poród.
Witam nową mamę, późno dołączasz ale jak zawsze witamy z otwartymi ramionami i mamy nadzieję, że się zadomowisz i przygarniesz do naszej gromadki
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 19:28   #1199
asiejka86
Rozeznanie

Muminku - trzymam kciuki i modlę się za Was. Obie z Laurką jesteście silne i na pewno wszystko będzie dobrze.

Anusia - wielkie gratulacje Witamy na świcie kolejnego Maluszka. Teraz życzymy dużo zdrówka.

Wszystkim mamusiom gratuluję nowych tygodni i udanych wizyt. Czekam z niecierpliwością na kolejne Maluchy. Może po Anusi rozwiąże się nasz worek oczekiwań?

To teraz zdam relację z mojej wczorajszej wizyty:
Wszystko jest ok - żadne jajka nam nie wyrosły; mała ułożona główką w dół i powoli zaczyna wpasowywać się w kanał rodny; wymiary główki i brzuszka na 42 tydzień, nóżki juz pozaterminowo - długonoga nam sie szykuje ; waga około 3558 gram; łożysko jak we wczesnej ciąży więc Julka cały czas dostaje składniki odżywcze i rośnie. Lekarz przewiduje, że po niedzieli urodzimy, a jesli nie to od 24 mam być na oddziale, żeby miał nas pod stałą opieką. No i wzięłam wreszcie L4 - chociaż na te ostatnie dni przed tym wielkim dniem. Juz nie mogę się doczekać

No i witam nową mamusię. Opisz coś więcej o sobie i swojej dzidzi.

Edytowane przez asiejka86
Czas edycji: 2012-09-13 o 19:30
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:02   #1200
lidka0308
Zadomowienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36493016]Wiadomosc od Anusi:
Urodziłam o 4.20 sn.Mały ma 3400 i 54 cm.Troche się nameczyłam ale warto było.
Jedyny mankament.Musieli mnie naciąc i mam dużo szwów.Lezy teraz pchła na brzuchu i odsypia
[/QUOTE]

Superancko, mamy w końcu kolejnego maluszkagratulacje dla całej rodzinki

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
To zdradź sekret jakich materiałów uzył

Miałam się poskarżyc na spanie w nocy. Spać mogę,ale jak próbuje się przekręcić na drugi bok to mam takie bóle podbrzusza i góry ud,jakby mięśniowe,że masakratak samo mam jak sie kłade czy próbuje wstać. Czy tylko ja tak mam?
Kochana, ja takie bóle mam już od dłuższego czasu i przez to czuję się jak stara babcia i marzę o porodzie i powrocie do formy ruchowej, każdy obrót w nocy mnie wybudza, bo tak boli mnie prawe biodro, że mało nie stękam z tego bólu i dokładnie jak ty koszmarem jest wstawanie i kładzenie się, dobrze, że już coraz bliżej końca ciąży!

Cytat:
Brawo Ania!!!!!!!!!!!!!!!! duży chłopak, ogromne gratulacje!!!!!!!11

Moje dziecie przesypia praktycznie całe noce.. 3noc w domku taka sama jak poprzednie, 1pobudka w okolicy 1szej a potem dopiero o 6tej

Dzisiaj mamy wizyte położnej i będzie mi zdejmowała szwy :P Tylko nie wiem czy sama nie wole tego zrobić, w zasadzie to tylko za koniec nitki trzeba pociągnąć i po sprawie.

Laski waszym Dzieciakom też tak pępek po kawałeczku odpadał??? przy kazdym czyszczeniu octeniseptem zostaje fragment na gaziku
Sojka aniołeczek z tej twojej Zosi, oby tak dalej!

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Anusi - wreszcie się udało!

Justyna - trzymam kciuki!!!

Dziewczyny - jeszcze wczoraj wieczorem czkawka małego była na dole, a dziś czuję ją na górze po prawej. Myślicie, że mógł się obrócić przez noc???
Kochana nie stresij się, moje dziecko głowę ma na górze, a ja czkawkę czuję tylko na dole, chyba stopy jej tak wtedy latają albo pupka skacze, więc bez paniki

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Jeszcze za pamięci od razu najlepsze życzonka dla naszych miesięcznych maluszków - Dusi i Jasia rośnijcie zdrowo małe robaczki!

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Wczoraj wyciągłam męża na ostatnie zakupy - tym razem dla siebie buty chciałam, bo myślałam, że dziś mogę nie zdążyć. Cóż za naiwność

W każdym razie nie było mojego nr w tym kolorze co chciałam i sobie online zamówiłam. Mam nadzieję, że dojdą zanim urodzę, bo potem nie będzie miał kto odebrać.

Takie se wybrałam
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka
Bardzo ładne buciki. Ja dziś jak wracałam od fryzjera w klapkach, bo żadne inne mi na opuchnięte jak balerony nogi nie wchodzą weszłam do sklepu i nabyłam balerinki rozmiar 36 - ja już nie pamiętam, kiedy ja w takim rozmiarze buty kupowałam, chyba tylko adidasy albo jakieś trampki, w któe mogłam włożyć wkładki, żeby były dobre na moje mikre stopy ciekawe, czy po porodzie zrobią się za duże? grosze kosztowały więc mi nie szkoda, ale mam nadzieję, że stopy mi wrócą do normalnego rozmiaru, bo moje wszystkie posiadane pantofle zrobią się za małe

Cytat:
Korzystając z okazji, że moja Elenka śpi, opiszę Wam mój poród.

O godzinie 20 poczułam, że mam bóle brzucha, więc zaczęłam liczyć co ile minut. Okazało się, że co 6 minut. Nie byłam pewna, że zaczął się poród, więc ciągle czekałam. Bóle były lekkie. Około 22 postanowiliśmy z mężem, że jedziemy na porodówkę, bo przez 2 godziny miałam skurcze co 6 minut i nic się nie zmieniało. W szpitalu podłączono mnie pod KTG i sprawdzono rozwarcie. Były 3 cm. Leżałam na łóżku porodowym i czułam narastające bóle. około 2 w nocy rozwarcie było ciągle na 4 cm. Około 4 godziny było 5 cm! Myślałam, że zwariuje. Około 5 czy 6 lekarz przyszedł i stwierdził, że rozwarcie jest już na 8 cm, że już niedługo. Potem już nie patrzyłam na zegarek. Podłączyli pod KTG i mąż pomagał mi mówiąc kiedy będzie skurcz a kiedy opada, wiedziałam kiedy dokładnie jak oddychać. Miałam już rozwarcie na 10 cm, ale główka małej była jeszcze wysoko. Przebili pęcherz płodowy i wysłali mnie pod prysznic. Czekałam na parte skurcze. Zaczynały się już parte, wiec kazali pójść na sale porodową. Musiałam leżeć na boku i przeć na partych, żeby główka się przesunęła. Reszta trwała już tylko 10 minut i mała wyskoczyła o 8.30. Krocze miałam oczywiście nacinane i to sporo. Minęło już ponad 2 tygodnie, a ja nie pamiętam już bólu.
No to się rozpisałam, ale było to niesamowite przeżycie.
Cytat:
Matko dziewczyny, jak ja marzę, żebym też mogła opisać taki piękny rodzinny poród a nie cesarkowe harakiri!!!

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
angel witajcie!
anusia gratulacje
olejmyjutro- witam super opis

dokoncze moje wczorajsze biadolenie. odechcialo mi sie wszystkiego, doszlam do wniosku, ze za wczesnie dla mnie na macierzynstwo, bo sama nie czuje sie dosc dojrzala, ze przez to bede zla matka i w ogole juz nie bedzie mojego zycia, tylko poswiecanie sie dziecku ech....

w dodatku od wczoraj bardziej stawia mi sie brzuch, i kluje przy chodzeniu. skurcze to czy nie skurcze...? ale nic wiecej sie nie dzieje.
mialam fenka brac tak jak gin przykazal jeszcze tydzien, ale policzylam i ... skonczy mi sie jutro
Kochana, dołek załapałaś, ale mam nadzieję, że ci się poprawi
Wiadomo, że życie się zmieni, że już zawsze będziesz odpowiedzialna za małego człowieczka, ale pomyśl, ile pięknych chwil dzięki temu doświadczysz - pierwszy uśmiech, pierwszy raz powiedziane "mama" i milion innych tego typu przykładów, sądzę, że nie da się tego porównać do niczego innego na świecie i wynagradza to wszystkie trudy rodzicielstwa
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości