|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() ![]() co do krzesełka, uzywam, ale to i tak durnego robota, bo nie ma w nim pasów i Zuzka już od dawna sobie w nim wstaje i chce uciekać.. a jak gdzieś jesteśmy to do karmienia sadzam na normalnym krześle albo dziecięcym zwykłym krzesełku i też, zje ile zje... albo nie zje wcale ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Praktycznie wszystkie owoce ( truskawki, maliny, borówki, winogrona, banana ) dostaje w rączkę. Różnie - czasami siedzi w krzesełku, a czasami ma na miseczce i podchodzi i sobie bierze. Nie martw się ja jadę na 3 tygodnie do PL i też nie będę miała krzesełka ![]()
![]() |
#1443 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga lecę z pamięci
![]() Pieleszko SUPER wieści! Eve oby noga szybko wydobrzała mamad1 super, że już w domu Shira sama zrób placki, są mega szybkie. to taki przepis w razie "W", jak późno wrócimy i nie mam dla maluchów obiadu. Marina Zuz zjada ok 3 placuszków, czasami kroję w kostkę a czasami daję całego do ręki. Bella, Telik, Słoneczko najlepszego z okazji rocznicy ślubu! AgaG jak Twoje "smarkacze" ![]() Madziulka jak udo? Agula 3 kotlety to super wynik! Zuz jedna za drugą wychodzą czwórki... MASAKRA. Dwie dolne już ma. Idzie jedna górna, zanim się przebije, to pewnie i ostatnia zacznie wychodzić. Mamy 10 zębów. I katar ![]()
![]() |
#1444 |
Wtajemniczenie
|
No i po krzyku. Poplakala chwile i przeszło. Miała 3 wklucia. Dziekuje za kciuki.
Iustyna piszesz czwórki. Ja Wlasnie zauważyłam (jak płakała po szczepieniu) dolna piątkę ![]() Mamad witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie blenderuje. Z owoców Agata je tylko banany, dostaje do łapki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1447 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
dziękuję za kciuki, poniżej napiszę jak było. brumek pytałas sie o paputki, kupiłam te oryginalne Paputki, jeszcze raz powtórze, że obok bidonu ze słomka aventu to drugi najlepszy zakup dziecięcych gadżetów do tej pory ![]() mamad dobrze, że już po wszystkim i już w domku!!!! Aga...moja owsianki na MM nie chciała tknąć, na zwykłym mleku dużo smaczniejsza, jak nie zje wszystkiego to zawsze ja dojadam ![]() My karmimy w domu głównie w krzesełku, ale zdarza się na zwykłym krześle, bo akurat mała ma taką ochotę, albo na kanapie w salonie. ja po rozmowie......dotychczas najbardziej profesjonalna rozmowa na jakiej byłam...godzinę mnie maglowały dwie kobietki. Początek rozmowy po angielsku...coś wydukałam, ale bez szału. Stanowisko asystentki zarządu dużej firmy. Ale wiecie co,...nie wiem czy chciałabym tam pracowac. jakoś taka zimna atmosfera tam panowała, te pomieszczenia takie bez życia...nie widziałam potencjalnego biurka przy którym miałabym pracowac, ale nie wiem czy każdego dnia z radością bym tam szła. tym bardziej, że stnaowisko to nie żadne wyzwanie dla mnie, bo to taka sama praca jaką wykonywałam do tje pory. Więc dużej satysfakcji chyba bym nie miała. Zarobki względne...w przyszłym tyg. mają dac znac.... Ale tez w przyszłymt yg. mam mieć rozmowę z przełożoną mojej psiapsióły, która jest w ciąży i szukają kogoś na zastępstwo. Stokroć bardziej wolałabym dostac tę pracę na zastępstwo niż tę dzisiejszą. A w ogóle to już bym chciała by ruszyla nasza frima, o której jakiś czas temu pisałam ![]() ![]() Ostatnie 3 dni podwoziłam małą do teściowej, mając do załatwienia tyle ważnych spraw. I wiecie, że każdego dnia było gorzej ją zostawic. Nie chciała mnie puścić, pilnowała na krok....A wczesniej jak tylko okazjonalnie ją tam zostawiałam nie było problemu. Nie wiem jak to będzie, jakbym musiala ją z opiekunką zostawić........ marzenka Ale Wam te zębiska dają popalić. Niech szybko wychodzą i gorączka niech mija!! Musicie uważać, żeby znowu jakaś infekcja większa się nie wdarła, organizm widać mocno osłabiony. Zdrówka dla Was!!! Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-09-13 o 15:51 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1448 | |||||
Wtajemniczenie
|
Czekam na relacje po i foto jako zalacznik.
Super ![]() Cytat:
Juz ![]() Owoce - jak na spacer, czy dluzsze wyjscie to sloiczkowe. A tak to daje do gryzienia lub sam trzyma w raczce. Jak sam, to tylko w krzeselku. Cytat:
Ja czesto przy drugim daniu daje Antkowi swobode, to znaczy ma na talerzu warzywa w calosci i jakies mieso i sobie je raczkami. Zjada wszystko. Jak sie za bardzo bawi, to w miedzyczasie karmie go widelcem. Cytat:
![]() A zebow wspolczuje. My mamy 7 lub 8, nie jestem pewna jedej dwojki. Chcialabym troche odpoczac przed nastepnymi, mam nadzieje, ze to nie tylko moje pobozne zyczenia. Cytat:
![]() Cytat:
U Antka pierwsza krew dzis, wyrznal na schodach, krew lala sie z wargi czy gornych dziasel, nawet nie wiem, bo nie dal popatrzec. Ale chyba juz zapomnial. Mam nadzieje, ze zeby ok. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze troszkę boli, te szwy ciągną, szczypie, swędzi. Nie wiem, czy mi to ropą nie podchodzi. W pn do lekarza idę.
Cytat:
![]() Stronczek piątki? Czytałam, że one przebijają się między 21, a 31 m.ż.
![]() |
#1450 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zacznie w koncu normalnie jesc ![]() biedny Antek ![]() Cytat:
Te pulpety to wielosci orzecha włoskiego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Piątka już?! ![]() Też mnie kusi owsianka.. ale poczekam na razie, za duzo nowosci Cytat:
![]() Owoce nie blenderuje, nie gniote, daje jakie są.. Lilka pożera większość.. banany, winogrona, jablka, truskawki, maliny, brzoskwinie, porzeczki itd warzywa surowe też lubi, wczoraj był krzyk bo zabrakło kalarepy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Zadomowienie
|
Pobieżnie trochę nadrobiłam zaległości.
Dziękujemy za kciuki, za dobre słowa! Jesteście niezastąpione! ![]() ![]() ![]() Ania w sumie chyba na bieżąco wszystko pisała. W poniedziałek byliśmy jak zwykle na spacerze w parku. Patryk ma ostatnio ulubione zajęcie -wrzucanie wszystkiego do kosza, bo "be". I jak zaczął w parku zabawki wyrzucać, to chciałam go od kosza odstawić, a on szybko w bieg i się przewrócił na asfalcie. Pech chciał, że w piatek nosek rozbił w podobnych okolicznościach. Niby nie wyglądał strasznie ten upadek, ale na czole czerwony ślad był, a Maly strasznie płakał. Ale popił mleczka i już się uspokoił. Potem wróciliśmy do domu. Chciałam mu jeszcze dać obiadek, ale w sumie tylko makaron chwycił z talerza, trochę mięska - był śpiący, więc dałam mu UU (z nadzieją że obiad zje po spaniu). Chciałam go uśpić, a on nagle zwymiotował - nigdy się mu to nie zdarza, ale uznałam, że może coś mu nie podeszło albo z płaczu. Więc znowu dałam mu UU, zjadł ze smakiem i ponownie zwymiotował. Teraz się już wystraszyłam. Znajoma pediatra nie odbierała telefonu, więc zadzwoniłam do położnej (super kobieta), żeby mi chociaż jakiś szpital poleciła. Potem do męża zadzwoniłam, że biorę taksówkę i jedziemy na IP. Teściom właściwie w drzwiach powiedziałam, gdzie się wybieram. Jeszcze na schodach za mną krzyczeli, że pewnie wstrząs mózgu... W szpitalu oczywiście zaraz mnie poinformowali, że w takich przypadkach mogą przyjąć tylko na obserwację i czy się zgadzam. Innego wyjścia nie widziałam. Zrobili mu zdjęcia rtg (musiałam go trzymać na siłę, a on tak strasznie płakał), potem na oddziale zabrali, żeby pobrać krew i założyć wenflon... Potem miałąm go uśpić, ale on nie dał się odłożyć do łóżeczka - niby spał, ale bardzo czujnie. Zaczął dopominać się o UU, ale nie mogłam go karmić, więc założyli mu kroplówkę i podłączyli do monitora. Ponieważ reagował strasznym płaczem na personel, w końcu pozwolili mi trochę go nakarmić. W ostateczności zjadł dużo - dla niego nie ma "trochę", ale nic mu nie było. Potem już mogłam go karmić pomimo kroplówki. Chyba po prostu z wyczerpania padł po 22... Całą noc monitorowany był, ale wszystko ok. We wtorek popołudniu dostał gorączki, ale była poniżej 38 st., więc kazali tylko dużo pić mu dawać. Wieczorem mu wzrosła, więc dostał dożylnie jakieś lekarstwo i rano już nie miał temperatury. Pediatra go zbadała, ale nic nie znalazła niepokojącego. Morfologia, mocz były ok. Powiedziałam jej, że może to powikłania po szczepieniu i ona faktycznie stwierdziła, że mogą być (wcześniej ktoś inny z personelu stwierdził, że po 11-12 dniach, to nie po szczepieniu). Zostaliśmy na obserwacji do dziś i tak naprawdę nie wiadomo, co było powodem wymiotów, gorączki. Uraz głowy raczej wykluczyli. W każdym razie jesteśmy już w domu ![]() Aania dziękuję za wsparcie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Zakorzenienie
|
mamad1 najwazniejsze, ze sie Patrykowi nic nie stalo. Trzymajcie sie
#1453 |
Zakorzenienie
|
Scio ja dawałam Saren makrelę. Ale pogardziła
![]() Mamad dobrze że już w domku. Jakieś głupie komentarze ze strony teściów Cię spotkały? Alibany powodzenia z pracą. Aby było tak jak chcesz. Ja już bym chyba nie umiała przejść takiej profesjonalnej rozmowy rekrutacyjnej, one są takie dziwne . Pytanie: dlaczego chcesz u nas pracować czy inne podobne.... Agawoo a co to za rozmowa była z szefem byłym ![]() Dziubek jak Szymon się zachowywał w żłobku potem?co panie mówiły? Zamówiłam paputki. Rzeczywiście depresyjna pora roku nadchodzi... Mnie już łapie. Promotorka mi nadal po górkę robi, do opracowania wymyśliła mi takie pytania, że szok. Trudne, na myślenie, obszerne... a czasu zostało mało. ![]()
#1454 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam deszczowo i z ... 10-tym zębem
![]() AGNI - JAK TAM? WSZYSTKO DOPIĘTE NA OSTATNI GUZIK? ![]() Cytat:
![]() I brawa za wagę ![]() ![]() ![]() ![]() Opowiadaj! Cytat:
![]() A oczy jak zawsze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale dorosła panna! ![]() Cytat:
![]() Fajnie że masz możliwość wzięcia takiego dnia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziubeczku ![]() A jak przy odbieraniu? Co panie mówiły?
![]() |
#1455 |
Zakorzenienie
|
hej kochane,
dziękuję za wsparcie ![]() odbieraniu było w miarę ok, wprawdzie jak się Pani zatrzymała na chwile zanim go wyniosła to wołał mama jakby wiedział ,że jestem za drzwiami ,ale było w miarę. Śniadankiem pogardził (ale on je godzinę wcześniej w domu więc się nie dziwię ,że głodny nie jest) ale za to wciagnął cały obiad- 2 dania ![]() Pospał 40 minut i trochę się bawił, tylko jak sobie przypomni to od czasu do czasu płacze. Mam nadzieję,że będzie coraz lepiej ![]() Tyle,że na razie jak jestem w domu daję go na 4h , nie mam sumienia od razu na 8 zostawiać ![]() Na razie tylko o sobie , bo ciężki dzień za nami ale postaram się nadgonić. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny No tak mi sie wydaje ze 5. Jest na samiuskim koncu. Wolna dziura miedzy 2 a ta niby 5 pasuje akurat na 3 i 4 ????
Moze moja córka to JAKIS ewenement ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Zakorzenienie
|
moja ma 4 pewne i jeden ktory niby sie przebil, ale nie wyszedl - moze obie to ewenementy?
#1458 |
Zakorzenienie
|
dla przypomnienia Marysia z rana
![]()
#1459 |
Wtajemniczenie
|
![]() Idziemy na spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey Agata nie lubi zadnych innych owoców, ewentualnie pomarańcze, na wszytsko inne się krzywi. Ona mięsna jest.
Miałam dać makrele na kolacje, ale w końcu zjadła jajko na miękko z chlebkiem, mlekiem wzgardziła. Za to zjadła miseczke budyniu na zwyklym mleku. i w końcu usnęła, masakra z nią była, bo cały dzień pada i zimno i nie wychodziłyśmy, nie mogła sobie znaleć miejsca. Mamad najważniejsze ze jesteście juz w domku ![]() Paputki fajne, ale w tej chwili mnie nie stać (na nic mnie nie stać ![]() ![]() nie wiem jak damy rade w przyszłym miesiącu jak wemie 900 zł wypłaty ![]() ![]() to sie wyżaliłam u nas wyżynają się 4 (juz są wyrżnięte tylko rosną) panna ma juz12 zębów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Szymek ma katar, zarazil sie ode mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zakorzenienie
|
kajool zdrowka dla Szymonka
![]()
#1464 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie karmię w krze.ełku. W za.adzie to już je.t rozkręcone, bo nam zawadzało tylko w kuchni. A darł .ię w nim, nie jadł. Na kolanach karmię młodzika.
zdrówka dla chorowitków! ![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zakorzenienie
|
hejka
Co do drzemek Lila ma jedną już od dawna, śpi tak 1h -1,5h, czasem 2h... Wieczorem usypia ok 20-20:30 i śpi do ok 7. Jedzenia nigdy nie blendowałam, na początku gniotłam widelcem, teraz już nic nie gniotę, owoce je różnie, najczęściej w całości do rączki czy z miseczki , czasem w kawałkach.. iustyna robiłam dziś te Twoje placuszki, dobre to!! ![]() pieleszka suuuuuuuper ![]() ![]() Dzwoniła dziś do mnie moja szefowa z pracy czy aby na pewno będę w poniedziałek ![]() eh już już stresuję jak to będzie... ![]() **** Dziewczyny do moich rodziców przyszło dziś pismo z US zajęcie rachunku bankowego- tytuł wykonawczy z UP na prawie 1600 zł za niezapłacony abonament rtv ![]() ![]() Da się coś z tym zrobić???? ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-09-13 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Zakorzenienie
|
youyou bylo wczesniej pisac do KRRiT o rozlozenie na raty, jesli US sie zajal, to juz nie - z tego co mi wiadomo. A ponadto pierwsze slysze, aby za to sciagali. Kurde
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- youyou tu masz link http://wiadomosci.wp.pl/kat,1355,tit...wiadomosc.html pracuje na Poczcie, ale nie wiedzialam akurat tego ![]()
#1467 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas krzesełko jest do pewnego mometu karmienia. Potem ścigam ja po całym domu. Mamy takie drewniane bez pasów wiec musze ja miec na oku cały czas Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale włosy ![]() Cytat:
![]() PAIK ja tez własnie zamówiłam PAPUTKI. TŻ mi kazał. Teściowa da kaske ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() Mój prezes musiał ostatnio zapłacic za radio w...samochodzie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Zakorzenienie
|
Witam się.
Agulaabar Ja bym próbowała robić taką konsystencję obiadów jak ze słoiczka i powoli powoli wprowadzać większe kawałki i inną konsystencję. Generalnie wydaję mi się, że jakbyś jej dała więcej swobody do jedzenia, że jadła by sama rękami np. makaron, ryż, ziemniaki,kluski, itd to szybciej się przestawi ![]() Youyou nie pomogę z abonamentem, to dziadostwo bo nikt z nikim umowy nie podpisywał... JEDZENIE - dama już je jak my, mleko dostaje w formie kakao do śniadania, ale nie specjalnie jej podchodzi,woli wodę z sokiem. Śniadania - kanapki z szynka/dżemem/ogórkiem/pomidorem/białym serem np z rzodkiewką i szczypiorkiem. Jajecznica, kaszka, kasza manna, płatki owsiane/ kiełbaski z kurczaka. Obiad - rosół, ogórkowa, pomidorowa itd itp. kluski śląskie, rolada, kurczak w każdej postaci, karczek itd itp. Kolacja - to co na śniadanie ![]() ![]() Owoce - kocha i je je sama, czasem jej z blenderuje w formie urozmaicenia, ale jak widzi owoce to mogłaby je jeść i jeść i jeść, banan śliwa, jabłko, no wszystkoo Ja po pierwszym dniu pracy i już mam nadgodziny ![]() ale samo szkolenie BHP trwało 4h, potem podpisanie umowy, danie odzieży itd itp.Jutro zaczynam od 10tej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze jeden chłodniejszy dzień i mieszkanie sie wyziębiło. Brrrr...
W czym śpią wasze dzieci? |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Zakorzenienie
|
Ja daje czasami płatki na krowim, takie zwykłe corn flaces.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.