Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 20:27   #2791
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Dziewczyny, naprawdę dziękuję za życzenia

Charlizzz, kijowa sytuacja, ale uważam, że macie rację z TŻtem dobrze, że chociaż jego rodzice stanęli na wysokości zadania!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:36   #2792
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Podczytuję Was, ale wszystkiego nie daję rady na bierząco Pokłóciłam się właśnie z TŻtem Wyszło na to, że ja myślę, że on ma w dupie ten ślub, on myśli to samo w odwrotną stronę, ja się popłakałam, on też miał szklane oczy i wyszłam z samochodu mówiąc "jutro o 16 możesz przyjechać po jedzenie jak zrobię, posprzątam u Ciebie w domu potem, a w sobotę spotkamy się na ślubie" Głupio to powiedziałam. Fakt, obydwoje denerwujemy się przed tym ślubem, w dodatku jak pomyślę o jego ojcu to szlag mnie trafia, to po prostu nie jest dobry człowiek ten jego ojciec i straszny cham i egocentryk. Jeszcze mam 38,5 stopnia gorączki, łeb jak sklep, katar i gardło chore, a TŻ cały czas stękał, że taka jakaś zdupniała jestem Wiem, że nerwy nerwami, ale i tak głupio się zachowujemy.
Przepraszam, że tak wchodzę, nie odniosę się do Waszych problemów, tylko się żalę, ale gdzieś muszę to zrobić, żeby rozładować ciśnienie. Bo inaczej kłębią mi się w głowie durne myśli, że on i tak mnie wy.ch.uja, ja się pewnie zaraz rozwiodę, że tak pokłócę się z jego ojcem i przez nerwy stracę dziecko a poza tym, to miałam ochotę głupia mu powiedzieć, że tak naprawdę to obrączki które dziś odebraliśmy to wcale mi się nie podobają Boże co za dziecinne zachowania z człowieka wychodzą w stresie
Kochanie, spokojnie powiem Ci że przed ślubem prawie zawsze tak jest. Osobiście nie znam pary której by się układało idealnie przed ślubem. Jest stres, nerwy, szykowanie i tego typu sprawy i każdy chce żeby wyszło idealnie a jak się nad czymś człowiek skupia to go łatwo wtrącić z rownowagi. Ja z moim mężem przed ślubem się kilka razy rozstawałam i godziłam, ślub mielismy odwoływać i tego typu historie.
Ale wszystko się ułoży w dniu ślubu, na pewno . Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo!
Lenova - również gratuluję! Planujesz teraz wziąć sobie dziekankę na rok czy jak to zamierzasz rozwiązać?
Nie nie biorę dziekanki, będę próbować bez tego w sumie to są studia zaoczne. Zawsze można jakoś się ugadac z wykladowcami- a przynajmniej na to licze

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36504934]A ja nie dość, że noc masakryczna, to jeszcze zdupiony humor, tak mi cholernie przykro że szok. Urodziny mam. Wiecie, że ani moja matka (2 piętra wyżej, byłam u niej dzisiaj bo zabawkę młodej) ani mój szanowny mąż, który ma dzisiaj wolne - nawet życzeń nie złożyli? Nic ku.rwa, ani me, ani be. Bo po co pamiętać, jeszcze prezent jakiś kupić by trzeba było, zbędny wysiłek

Nomen, normalnie stuknęłabym się kieliszkiem z tobą. Z soczkiem [/QUOTE]
Przykro mi że zapomnieli, ale mam nadzieję że się opamietają!
Ode mnie i od Blanki przyjmij najserdeczniejsze życzenia! Dużo uśmiechu, zdrówka, mądrego zdrowego dzieciaka i spełnienia marzeń!

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Witajcie!
Podczytuję Was od samego początku, w koncu tak jak Wy spodziewam się dzidziusia Do tej pory się nie udzielałam, zdarzyło mi się jedynie przedstawić, gdzieś w gąszczu postów, potem ślad po mnie zaginął, chyba z braku czasu. Postanowiłam to zmienić, jak trwoga, to wiecie... potrzebuję.. chyba potrzebuję się wygadać, osobom doświadczonym, które czują to samo co ja, którym aktualnie biją dwa serduszka. Potrzebuję opinii, trzeźwego spojrzenia na moją sytuację, może rady.

TP na 25 stycznia. Wieść o ciąży zwaliła mnie i tża z nóg. Co tu ukrywać- nie planowaliśmy tego, nie teraz, mamy studia, przed nami ostatni rok licencjatu, marna praca, którą trzeba zmienić. Ale co zrobić. Trzeba malenstwo pokochac i stworzyc mu dom. Postnowilismy wziac sie w garsc. Trzeba było tylko powiadomic rodzicow. Na pierwszy ogien rodzice tza. W koncu studiowalam i mieszkałam w jego rodzinnym miescie, bylo blizej. Milo nas zaskoczyli, okazali wsparcie. Oczywiscie, szok. Ale stanowisko ich wygladalo następująco "Jesteście dorośli, musicie teraz sobie ułozyć życie po swojemu, my każdą decyzję uszanujemy i w miarę możliwośći pomożemy" Ślub? Najwcześniej po porodzie, mama tża chora (rak ) , akurat wróci do siebie, my skonczymy szkołę, dziecko będzie na świecie. Będziemy mogli działać.
Od razu wiedziałam, że z moimi rodzicami nie będzie tak łatwo. Spotkaliśmy sie z reakcją typu "Ciąża? Wyjechala na studia i zrobił jej dziecko. Zawiedli się, och jaki wstyd, trzeba robić wesele. Może uda się wszystko załatwić na październik. Listopad też może być, trudno. Byleby zdążyć przed porodem."
Nie było łatwo przekonać moich roziców, że ślub na dwa miesiące przed porodem to nienajlepszy pomysł, ale jakoś się udało.
Pod presją rodziców, zarezerwowaliśmy salę na wesele na sierpień przyszłego roku. Bo przecież slub priorytetem i trzeba załatwiać.
Następnie poruszono kwestię mieszkania: "wrócisz do domu, u nas jest miesjce, a tż może do pracy dojeżdżać stąd" hola, hola.. Ja chcę skończyć studia, dojazd na uczelnię z domu rodzinnego zajmuje mi 2 godziny. Jak mam w 8 miesiącu ciąży, w środku zimy spędzać tyle czasu na podrózy w jedną stronę. Mamy tu pracę, studia, znajomych. Tża mama nie pracuje, zdeklarowała pomoc przy dziecku, gdy na ostatnim semestrze będę potrzebowała wyskoczyć na uczelnię, będzie w pobliżu. Moja mama też chętnie się zajmie. Ale to są +4 godziny nieobecności, które muszę spędzić na dojazdach. Czy nie racjonalnym wydaje się wynająć mieszkanie tak jak do tej pory, a po roku akademickim, gdy skończymy studia, po ślubie, podjąć decyzję co dalej, gdzie zamieszkać?
Tego rodzice już nie przyjęli jak się okazło. W wakacje mieszkałam w domu rodzinnym (wróciłam po sesji z zamiarem ponownej wyprowadzki na jesieni). Przez ten czas mama zaplanowała jak przerobi mój pokój, gdy dziecko się pojawi i tz z nami zamieszka, zaczęli nawet robić mały remont w postaci ocieplania strychu, by na piętrze było cieplej. Czy ktoś nas pytał o zdanie? Mało tego.. czy ktoś przez ten czas zapytał mnie jak się czuję, co mi lekarz powiedzial na wizycie, jak było na usg, czy biorę witaminy, etc? Pewnie Was zaskoczę, ale nie.. Nie miałam w domu z kim porozmawiać o ciąży, o obawach. Czułam, że tego tematu się unika, że to temat tabu. Pewnie dlatego, że wstyd, że nieślubne dziecko. Zamiast tego były ciągle pytanie o wesele "załatw wreszcie zespół!" "czy rodzice tża mówili coś o weselu?" "a co z kamerzysztą" czułam niezdrowe podniecenie w związku z planowaną imprezą, zamiast szczerego zainteresowania dzieckiem, które niebawem ma przyjśc na świat. Przykre.
Przychodzi sierpień, przypominam rodzicom o wyprowadzce planowanej na początek września, opowiadam o mieszkaniu z ogłoszeia, jakie mamy po południu oglądać. Wybucha dzika awantura. "Ciekawe jak wy się utrzymacie, ja wam na pewno nie pomogę, do żadnego wynajmu nie dołożę, masz dom i masz gdzie mieszkać, a jak ci nie pasuje to bedziesz biede klepać, bo on na pewno cię nie utrzyma z tej swojej marnej pensji" Skąd mama może wiedzieć ile tż zarabia? Skoro chce ze mną mieszkać, to znaczy, że jest w stanie utrzymać rodzinę i ja o tym wiem. Na deser kilka gorzkich słów typu "dwałaś d...y to teraz sobie radź, wstydu narobiłaś, wszyscy się z ciebie śmieją" ech.
Znaleźlismy mieszkanie, kaucja wpłacona, umowa podpisana, na wieść o tym kolejna dzika awantura. "Jak ty matke traktujesz, na pewno nie przepiszę ci domu" kilka, a nawet wiele gorzkich słów, wzbudzanie poczucia winy. Spakowałam manatki, pożegnałam się , przpypomniałam, że nie chcę się kłócić i ich kocham i wyszłam. W 5 miesiącu ciązy, z walizkami kroczyłam na autobus, pociąg ect. Nie pomogli, nie podwieźli, o nic nie pytali. Bez rodziców tża przeprowadzka by się chyba nie udała. Odebrali mnie z dworca, załatwili takie głupoty typu odkurzacz, żelazko. Na początek, by było nam łatwiej urządzać się po swojemu. Cały ten czas było mi przykro, że nie mam wsparcia ze strony rodziców. Nawet trochę wstyd, że druga strona tak pomaga, podczas gdy druga nawet się nie zainteresuje.
Mija półtora tygodnia od wyprowadzki. Odwiedzam rodziców, na progu wyrzuty od taty, że już myslał, że przyjadę dopiero na wesle własne do nich. Usiadłam, wiecie jakie było pierwsze pytanie mojej mamy? Nie, bynajmniej nie jak nam się mieszka, czy jak ciąża przebiega... Otóż "załatwiliście wreszcie zespół?!" na odpowiedź NIE wielkie pretensje. Zwróciłam delikatnie uwagę, że chyba powinno na początek paśc inne pytanie. I tak moje drogie udało mi się przebrnąć przez całe moje żale. Czy ja naprawdę mam czuć się winna? Jestem w ciąży, nieplanowanej, ale kocham to dziecko, dlaczego nie mogę sobie poukładać życia po swojemu, tylko mam się podporządkować rodzicom? Dlaczego stawiają mnie w takiej sytuacji "mieszkaj tu, a jak nie to nie oczekuj żadnej pomocy" Czy naprawdę najważniejsze to jak najszybciej wydać mnie za mąż? DLaczego nie mogą się cieszyć razem ze mną? TŻ się mną opiekuje, dba by niczego nam nie zabrakło, jestem szczęśliwa.. dlaczego nie mogą zaakceptować tego, że chcemy mieszkać sami? Czemu nie potrafią uszanować mojej decyzji..
Na początku witaj !
W sumie dziewczyny już wszystko powiedziały , ale mogę dodać że ja jestem w podobnej sytuacji- z tym że jestem najmłodsza i rodzice sobie wymyslili ze ja powinnam dostac nasz dom i sie nimi opiekowac na starosc. Mimo to wyjechalam i mieszkam z mężem w wynajmowanym mieszkaniu, ciągle jest gadka zebysmy wrocili - nie biorą tego pod uwage ze u mnie na wsi nie znajdziemy pracy takiej jak w warszawie. Wiele razy im tlumaczylam ze dla nas najlepiej jest tu i we dwójkę, nie rozumieją tego nadal. Ale ja juz nie rozmawiam na ten temat z nimi, bo to nie ma sensu.
Ty tez kieruj sie swoim zdaniem nie patrz na rodziców, bo oni wychowali sie w innych czasach z innymi wartosciami. Porozmawiajcie sobie szczerze i bez nerwów , zrozumieją to dobrze jak nie to trudno. Żyj dla siebie nie dla rodziców.
Mam nadzieję że Wam sie ulozy I napewno sobie poradzicie finansowo bo macie motywacje i samozaparcie, macie dla kogo życ

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja nie widzę

Btw, Kochane, czy Wam się robi już ta kreska na brzuchu?? bo ja mam delikatną
też mam kreskę

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

ja tylko dzisiaj poczytam chyba sobie co piszecie...bo konkretnie zdyyyyycham..i mała też

dostałam maila od babeczki od legginsów, także już niedługo i je dostaniecie

Witam,

To super ;-)
w weekend zaczynam kroić .
a po niedzieli podam numer rach do wpłat dla Kobitek

Pozdr.

Monika

O to super , niedlugo bede leginsiki
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:36   #2793
BlackSanctum
Zakorzenienie

Charlizz, witamy w naszym mamuśkowym gronie. Tutaj na pewno będzie Ci raźniej, fajnie, że się odezwałaś.

Szaja, sto lat, sto lat.

Delicjanko, ja też już mam jasną kreskę, pewnie będzie ciemnieć z czasem.

Byłam dzisiaj w Tesco szukać tych maseczek do włosów z BingoSpa, niestety nie było ich tam... Ale kupiłam ich cudowny szampon jajeczny , 500ml za całe 4,99zł. Uwielbiam go.
Oprócz tego wpadła do mnie przyjaciółka, zrobiłam jej piękne, neonowo różowe hybrydy... I tak zleciał mi cały dzień. Oliwka trochę brykała, zaraz pewnie dostanie dzikiego szaleju, jak zawsze wieczorem...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-13 o 20:37
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:36   #2794
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Szaja, wszystkiego najlepszego! Morza miłości od męża i córeczek, zadowolenia z pociech i spełnienia marzeń!

Charlizz, smutne to co piszesz ale widzisz, tak już jest, nie każdy ma super sytuację... my też nie, i choć akceptację ze strony mojego taty mamy (moja mama zmarła jak byłam dzieckiem) to jednak pomocy zero... to rodzice TŻa nam we wszystkim pomagają, to jego rodzice dzwonią jak mi poszły egzaminy czy jak się czuję...to oni wiedzą, kiedy mamy wizyty USG czy kiedy mam badania jakiekolwiek robione... no ale jakoś sobie poradzimy - jesteśmy dorośli i najważniejsze jest to, że mamy siebie, naszą miłość, a teraz też nasze maleństwo! i Ty też tak musisz myśleć! tym bardziej, że piszesz, że dacie sobie radę finansowo nasze maleństwo też nie jest planowane, ale jak najbardziej chciane i kochane i też wszyscy nas naciskali, że przecież zdążymy z weselem, że nawet morze jeszcze brzucha nie będzie widać, a we wrześniu przecież nie będzie jeszcze tak zimno ale postawiliśmy na swoim, wzięliśmy tylko cywilny i myślę, że to była trafna decyzja, na pewno nie żałuję, mój TŻet też nie! także głowa do góry, dacie i damy sobie radę! aaa no i ja też jeszcze studiuję, też mi został ostatni rok, tyle że mgr

a ja właśnie wstawiłam pizzę do piekarnika kupiłam też piwko i colę dla męża, bo wczoraj trochę przegięłam i chcę go udobruchać troszkę, żeby się na mnie nie gniewał

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:44   #2795
eff8
Zakorzenienie

Przeczytalam co napisalyscie i jak zwykle nie wiem czy wszystko pamietam co chcialam pisac

Po pierwsze SZAJA Wszystkiego Najlepszego tez wesze jakis podstep u Tzta nie chce mi sie wierzyc ze zapomnial....

Charlizz witaj ciezka sytuacja ale postapilisice jak chcieliscie i to jest najwazniejsze, a rodzicie kiedys sie przekonaja.. Pisz jak najczesciej

Lady sliczne ciuszki

Nomen na pewno sie jeszcze pogodzicie przed slubem no a stres niestety robi swoje, nie denerwuj sie nie potrzebnie

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

maluchna widze Cie ladna kobietka z Ciebie i jaka wesola

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:50   #2796
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale że co?????
no takie "ciasto"

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:52   #2797
bokeh
Zakorzenienie

A ja dziś caaały dzień w łóżku, w ogóle gdzie sie podziewa debrah i hope i lady cały dzień dziś nie było nieładnie !

Szaja i co skapnął się ten Twój mąż ????!

mój potomek tez dzis szaleje bardzo, ale jak tylko odsładniam kołdre i koszulke żeby nagrać filmik cisza! ani drgnie, jak zasłaniam kołdrą nie mija minuta i zaś wierzga w brzuchu... normalnie wstydniś jakiś czy uparciuch....
Stary 2012-09-13, 20:53   #2798
djerba
Wtajemniczenie

Szaja - wszystkiego naj naj najlepszego kochana!!!! dużo pozytywnych wibracji w życiu, pociechy z dwóch wspaniałych córeczek ...dużo miłości i spokoju w życiu..
Stary 2012-09-13, 20:53   #2799
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
mój potomek tez dzis szaleje bardzo, ale jak tylko odsładniam kołdre i koszulke żeby nagrać filmik cisza! ani drgnie, jak zasłaniam kołdrą nie mija minuta i zaś wierzga w brzuchu... normalnie wstydniś jakiś czy uparciuch....
Moja też tak robi - chyba jest im lepiej, jak brzuch jest pod kołdrą - jest cieplej i ciemniej.
Stary 2012-09-13, 20:54   #2800
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Jak robisz? Proszę instrukcję?
A prosto bardzo

- kostka margaryny
- szklanka cukru (ja dałam nawet mniej, rzecz gustu)
- 6 łyżek kakao Decomoreno
- szklanka wody
- 400 g mleka w proszku

Margarynę roztopić, dodać cukier, wodę - zagotować. Dodać kakao i porcjami mleko w proszku. Do takiej masy dodać połamane herbatniki (ja daję duże opakowanie Petit Bure) i bakalie - rodzynki, orzechy, migdały, suszone morele - co kto lubi. Tych dodatków to tak w zasadzie "na oko".
Masę przełożyć do keksówki wyłożonej folią spożywczą i siup do lodówki

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:58   #2801
Maga83
Zakorzenienie

charlizz witaj. Przykre to co piszesz. Dobrze, że masz wsparcie TŻ i jego rodziców

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizyte u gina!
Kciuki zaciśnięte

Szaja wszystkiego najlepszego

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:13   #2802
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A prosto bardzo

- kostka margaryny
- szklanka wody
- 400 g mleka w proszku

Margarynę roztopić, dodać cukier, wodę - zagotować. Dodać kakao i porcjami mleko w proszku. Do takiej masy dodać połamane herbatniki (ja daję duże opakowanie Petit Bure) i bakalie - rodzynki, orzechy, migdały, suszone morele - co kto lubi. Tych dodatków to tak w zasadzie "na oko".

aaaa, to tak do mnie mówcie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:14   #2803
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
aaaa, to tak do mnie mówcie
nie no narobilyscie mi ochoty...

Najpierw na krówki a teraz na blok czekoladowy chyba sie zastrzele

Stary 2012-09-13, 21:18   #2804
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
nie no narobilyscie mi ochoty...

Najpierw na krówki a teraz na blok czekoladowy chyba sie zastrzele
A ja dla odmiany nie mam ochoty ani na jedno, ani na drugie (wciąż nie podchodzą mi słodkości, a w brzuchu córa, powinno być na odwrót ), ale zjadłabym kebab.
Stary 2012-09-13, 21:20   #2805
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A ja dla odmiany nie mam ochoty ani na jedno, ani na drugie (wciąż nie podchodzą mi słodkości, a w brzuchu córa, powinno być na odwrót ), ale zjadłabym kebab.
wolalabym nie miec ochoty
za tydzien robie imprezke urodzinowa corci takze bede pewnie zajadac slodkosci rozne juz zamowilam tort czekoladowy

Stary 2012-09-13, 21:23   #2806
badziabadzia
Zakorzenienie

wpadam tylko na chwilkę napisać, że dalej nie znamy płci dzidzia nie współpracuje i chowa jak może to co ma między nogami czyli nie będzie jeszcze szału zakupów..
Stary 2012-09-13, 21:32   #2807
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle gdzie sie podziewa debrah i hope i lady cały dzień dziś nie było nieładnie !
hope chyba pisałą ostatnio, że czeka ją jakiś p.o.p.ieprzony tydzień, to pewnie dlatego

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
wpadam tylko na chwilkę napisać, że dalej nie znamy płci dzidzia nie współpracuje i chowa jak może to co ma między nogami czyli nie będzie jeszcze szału zakupów..
żeby tylko przed porodem się ujawnił/a

Stary 2012-09-13, 21:36   #2808
badziabadzia
Zakorzenienie

ellmi, powoli tracę nadzieję, ze poznamy płeć wcześniej niż na porodówce
Stary 2012-09-13, 21:53   #2809
elllmi
Zakorzenienie

siostra męża tak miała, tylko ona sama nie chciała wcześniej wiedzieć

Stary 2012-09-13, 22:13   #2810
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
ellmi, powoli tracę nadzieję, ze poznamy płeć wcześniej niż na porodówce
Jak ja nie poznam plci teraz na polowkowym to otem chyba juz dupa
Stary 2012-09-13, 22:13   #2811
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szaja kochana sto latek

Charlizz witaj mam nadzieje, ze rodzice w koncu Cie zrozumieja i zaakceptuja wybor

Bokeh no jak to mnie nie bylo?! Przeca ubranka nawet wrzucalam z licytacji

Djerba super z tymi leginsami, ciagle mam nadzieje, ze do przyszlego piatku dojdaaaaa

Badzia a to bylo polowkowe? I na polowkowym nie pokazalo? A to uparte stworzonko

Bylam po ten plaszczyk kurde moja kuzynka byla wielka jak beka (przytyla 20kg) a miescila sie w niego w 9 miesiacu, na mnie w 6tym jest na styk!!! Masakra.

No i dostalismy ciuszki od tej znajomej co przywiozla ten plaszczyk, jejku jakie to mile, pare bodziakow jakies kompleciki ogrodniczki spodenki, cala reklamowke, jutro sie postaram zdjecia wstawic co ciekawszych

Moj Piotrunio ladnie dzisiaj skacze i kopie, po wczorajszym odooczynku dzisiaj szaleje, nawet nie wiecie jaka ulga

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 22:23   #2812
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Jak ja nie poznam plci teraz na polowkowym to otem chyba juz dupa
Kiedy masz połówkowe?
Ja 19. tylko kurka siwa doczekać się nie mogę
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 23:00   #2813
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A prosto bardzo

- kostka margaryny
- szklanka wody
- 400 g mleka w proszku

Dziękuję zapisane i na pewno zrobię właściwie to chcę już
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 23:04   #2814
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Nareszcie was nadrobilam. Wizyta u lekarza przeszła miło i przyjemnie, wyniki mi się poprawiły, przytyłam kolejne 1,5 kg. Krzywa cukrowa wręcz idealna. Szyjka trzyma się super.
Najśmieszniejsze było to jak badał jej serduszko, kopała w aparat tak mocno, że takie głośne dźwięki z aparatu dochodziły.
Szaja - Wszystkiego Najlepszego, spełnienia marzeń, pociechy z córek, i czego sobie tylko życzysz.
Mitabe - Wszystkiego najlepszego z Okazji Rocznicy Ślubu
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 23:05   #2815
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Kiedy masz połówkowe?
Ja 19. tylko kurka siwa doczekać się nie mogę
Ja tez, hehe nie dosc ze tp to samo to i polowkowe :P a znasz plec??
Stary 2012-09-14, 00:58   #2816
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez, hehe nie dosc ze tp to samo to i polowkowe :P a znasz plec??
No są pewne podejrzenia :p na ostatnim usg pani doktor powiedziała, że nie widać żeby był to chłopiec, ale nie ryzykowałaby stwierdzenia, że dziewczynka. Chociaż ja od samego początku mam przeczucie, że to jednak będzie dama
Może chociaż wizytę mamy o innej porze, ja o 11:45, więc nie będę musiała chodzić cały dzień jak na szpilkach w oczekiwaniu na badanie
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 06:38   #2817
zoffka
Raczkowanie

Hej,

szajajaba trochę spóźnione życzenia urodzinowe, wszystkiego naj i dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja zawsze morfologię robię na czczo
Nie ma takiej potrzeby

Cytat:
Albo się wstydzi, albo Wam na złość robi Zosia też taka była, ujawniła się dopiero w 24 tygodniu
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 07:12   #2818
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
oo nareszcie udało mi sie dodac zdjęcie.. w klubie nie wchodziło :/
wczoraj taka ładna pogoda, a dziś....
ślicznie wyglądasz jesteśmy w podobnym tygodniu i mamy podobne brzuszki a ja już się martwiłam że jakoś za szybko mi zaczyna rosnąć
Stary 2012-09-14, 07:42   #2819
sylwietta1988
Zakorzenienie

witam się z rana rozpoczynając 25 tydzień

spóznione naj dla Szaji
chciałam wieczorem coś skrobnąc, ale net odmówił mi posłuszeństwa

co do wczorajszej wizyty- szyjka ok, bejbik sobie pływa tam gdzie powinien, serduszko puka w rytmie czacza
masakrycznie tylko z wagą.... 58,5 kg, jej........
dostałam skierowanie na morfo, mocz i ten test glukozowy
a za dwa tyg następna wizyta z podglądaniem mam nadzieję, że sisior nie odpadnie, bo już wyprawka ubrankowa jest
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 07:44   #2820
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
jestem po kolejnym usg - na szczęście z żołądkiem wszystko jest ok Ufffffffffff

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości