|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
![]() Depoison dawaj jakiś wietnamski przepis A czapkę szukam wiązaną, te bez troczków mu podchodzą do góry w nosidełku
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Depoison super zakupy obyś nie wywołała zimy |
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam Wam fotki Dadziaków, ale śliczne te pieluszki są
|
|
|
|
#335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do chrztu na pewno trzyma się na rękach, ale przez resztę mszy chyba można w nosidle. ![]() Cytat:
Przez kilka dni nie powinnam nic kupować, bo dostałam jakieś ciuszki od rodziny, a jeszcze nie wiem co. Mama ma to przejrzeć przede mną, bo nie mamy kurteczki chroniącej przed wiatrem. Wydawało mi się też, że mam mało spodni, ale zajrzałam do trzeciej szuflady i jednak nie ma pretekstu do zakupów. No chyba, że trafię na taką okazję jak Ty. Dodam, że mam dwa jesienne kombinezony, więc z tą kurteczką to też się nie pali.
|
|||
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt Ci nie każe jeść ciasta
Aaaa zapomniałam, ciasto trzeba sobie oczywiście doprawić
|
|
|
|
#337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też bym się "poświęciła" :P Cytat:
Ja gotuję prawie codziennie
|
|||
|
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najczęściej nie smaruję niczym - po maści od pediatry wysypka się zaostrzyła, a teraz ma buźkę bez krostek i chcę, żeby tak zostało. Przed wyjściem na słońce używam Ziajki z filtrem, ale po niej zostaje biała warstwa, która trudno się wchłania. Mam też zwykły krem Ziajki i niedługo zacznę go używać. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() złota teściowa, tylko pozazdrościć 2 doby szybko zleci, ja też czekam na męża ja na zbawienie a nie ma go zwykle tylko kilka godzin i moje dziecię wymaga mniej uwagi niż Twoje
|
|
|
|
|
#345 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Mały śpi, mąż w pracy (za jakieś 10 min. będzie w domu) a ja postanowiłam odpisać na to co sobie pocytowałam ![]() Cytat:
Poza tym piorę. Obiady gotuję czasem ale zwykle teściowa mnie w tym ubiegnie ![]() Mam ten sam problem z ubraniem do chrztu. Jak coś znajdziesz to daj znać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki układu krążenia i :kcuki: za płytki Cudna Cytat:
To chyba schizofrenia - chcę a nie chce mi się ![]() mała rzucała kontrolnie okiem kto wózek pcha. Nie każdy się nadaje... Cytat:
za wagęCytat:
![]() Cytat:
Bo wrzucenie zdjęć na fejsa trwa krócej niż nadrobienie wizażu, gaduły jedne Cytat:
![]() Pocytowałam więcej ale mi coś zeżarło cytaty ![]() Mamka - 100 lat, 100 lat niech żyje żyje nam, 100 lat, 100 lat niech żyje nam
|
||||||||
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A ja się zajadam tym https://lh4.googleusercontent.com/-x...5%252582e1.JPG---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Olcia co tak mało się udzielasz?
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrobię was dzisiaj, bo idę już spać.
Phdwao, ja uzywałam Elancyl, właśnie mi się skonczył. Teraz dokańczam Palmersa. Ogólnie to już odeszłam od tych na rozstępy, skoro mi się nie pojawiły, to i się już nie pojawią tak sądzę. Teraz tylko nawilżanie. Jeszcze tylko słówko o wędzidełku - tak to ja pisałam, że u Blanki lekarz zauważył, że może mieć przykrótkie. Skonsultowałam ten temat z moim kolegą i powiedział, że to bzdura, że przybieranie nie ma nic do wędzidełka. Że u takich niemowlaków to za wcześnie na takie diagnozy, że dopiero jak dziecko jest starsze (w sensie nawet nie 6miesieczne), to można się zastanawiać, co z tym zrobić. Podcina się je, ten zabieg jest pod miejscowym znieczuleniem i trwa może 5 sekund. Ale podcinanie ma sens dopiero wtedy, kiedy dziecko faktycznie sepleni i co ciekawe, nie mówi litery L. Także Paula, nie martw się tym kompletnie !!!!!!! Agunia, co to kasy na ciucha na chrzest, nie mam pojęcia, widziałam w sklepach takie sukieneczki za 200 zł plus jakiś sweterek za 100 zł. Nie mam pojecia, ile takie rzeczy kosztują - ile ta Twoja kol. się ceni ? Osia, dobrze, że wszystko się pozytywnie skonczyło, choć przezyłaś chwile grozy, nie dziwię się. Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-09-13 o 22:42 |
|
|
|
#348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny z UK-a jakich pieluch Wy używacie? Mój wyszedł połowę niższy Może mam za dużą tortownicę ![]() Myślę jakie ciasto zrobić na sobotę-chyba to kruche co kiedyś robiłam z truskawkami a potem z jabłkami. A teraz chyba dam brzoskwinie z puszki ![]() Cytat:
![]() Marysia dziś już zachowuje się normalnie, bez płakania-także chyba tylko wczoraj była taka reakcja. |
||
|
|
|
#349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi. Też gotuję codziennie praktycznie, tyle że jak tż wróci z pracy. A ma to miejsce ok. 19
Wcześniej spinałam się, żeby było gotowe, jak przyjdzie. Niepotrzebnie. W domu ani graciarni ani syfu nie mam, ale za ekstra sprzątanie też się nie biorę I tak jestem padnięta...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja też ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Kupiłam 4 giga paki Pampków i zapłaciłam 193,98
|
|||
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia wysłałam PW
No dobra spakowałam się, ogarnęłam nieco chatę, jutro z rańca wybywamy więc do poniedziałku!
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już używałam jedynek i były super
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a shepherd pie bardzo prosto, na taka prostokatna kokielke, pol kg mielonego iesa wolowego podsmazam razem z cebulka i pieczarkami, pieczarki najlepiej osobno zeby nie bylo w nich woly musi byc naprawde dobrze to wszystko odparowane, mozesz dac rowniez marchewke i groszek ja nie daje bo nie lubie wiec moje jest ubogie :P mieszam to z tym mixem zdjecie na dole i wykladam dno cokielki. do tego ziemniaki gotuje ugniatam z maslem i troszke mleka zeby byly bardziej suche nz mokre. i smaruje gore, na to starty cheddar i do piekarnika az gora ladnie sie spiecze ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Haniu co do sernika to ja dzisiaj zaszalalam i zrobilam z kg sera bo mi wyszlo taniej i do tego od razu poszly 2 jajka wiec troche wiecej tej masy bylo
Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-09-13 o 23:04 |
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz dla obu kupujemy w Morrisons-bardzo fajne pieluszki (tzn. przetestowane mamy 1, 3 i 4+), miękkie, chłonne i przede wszystkim niedrogie ![]() Dzięki za przepis ![]() Tylko zdjęcie się nie dodało
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-09-13 o 23:02 |
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjecie ie nie dodalo bo zapomnialam dodac tak proste jak barszcz a jakie dobre
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Dalej nie widać, może link wrzuć?
|
|
|
|
#356 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jest właśnie tak, jak piszecie - małż co prawda wraca o 18 i zabiera się za druga robotę, ale jak jest już całkiem źle to przejmuje małą. Kąpiemy też zawsze razem, w nocy to też on wstaje i podaje mi ją do karmienia, potem odbija, walczy z wypadającym smoczkiem... Nie mówiąc już o moich słynnych nocach na kanapie . A teraz jestem z małą całkiem sama czy to jest 4 rano, czy 12 w południe, czy 22 wieczorem. No i nie da się ukryć - jest dużo ciężej ![]() a co to się stało? meliskę jej dałaś? relanium? eter? no nieeeee, może jeszcze ze 2 takie głupie się tu znajdą Ja w każdym razie do tej grupy nie należę, z gotowaniem skończyłam 3 miesiące temu! ![]() A tak w ogóle to wszystkiego najlepszego, Mamcia! Cytat:
![]() A właśnie, znów się pochwalę (cóż mam innego do roboty ) - przyszła dziś paczka od naszej tzw. ciociuni z Oslo! . Dostaliśmy uroczą pozycję "Gdzie jest moja czapeczka" i nie mniej urocze przytulanki:
|
|||
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
![]() też zachodzę w głowę co takiego skłoniło ją do pójścia spać w ciągu dnia po raz pierwszy od 6 tygodni ![]() i mam dwie hipotezy: - pogoda ją zmogła (dziś było wyjątkowo ciemno i deszczowo w ciągu dnia, typowa jesienna aura) - pomyliła dzień z nocą bo dziś została wykąpana o godzinie 13 a dotychczas zawsze o 19-20; |
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzisz jakie my mądre jesteśmy Ale już niedługo TŻ wraca, a kanapa czeka ![]() A na przepis poczekam, lubię takie żareło W Sandomierzu jest świetna wietnamska knajpka, kurczak w 5 smakach mają super
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Zadomowienie
|
Haniu, ja shepherd pie też często robię - bardzo podobnie, jak napisała Mamcia, tylko nie daję fixu, a doprawiam, jak to się ładnie mówi, do smaku (sól, pieprz, nieco papryki, czosnek), natomiast do puree ziemniaczanego daję aż cały kubeczek (200ml) śmietany 30%. I wg mnie głównie ta śmietana "robi" cały smak
![]() Uwielbiamy to danie, szczególnie w zimne dni ![]() Cytat:
ale jeśli okaże się, że Martyna i w nocy będzie pięknie spać, to już po prostu wiecie co robić - kąpać dziecko 4 razy dziennie
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko mi się rozwaliło na pół łóżka. Jak go przesunę to się obudzi. Mam dylemat: iść spać i budzić dziecko, czy czekać przed kompem aż wstanie na żarcie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

A czapkę szukam wiązaną, te bez troczków mu podchodzą do góry w nosidełku

obyś nie wywołała zimy
no ale nisi rodzice jedni i drudzy upierają się że dziecko trzyma się na rękach

za wagę
też się martwię, we wtorek idę na ważenie.

moja dziś spała w dzień pierwszy raz od jakis ........ 6 tygodni!!! ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)