Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 20:50   #181
gkatarzynka
Zadomowienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Monia, chyba Ci normalnie zazdroszczę takiego życia w pobliżu lasu...
już mnie te bloki wkurzają...a jeszcze sąsiad burak - jak wraca do mieszkania albo z niego wychodzi, to cały blok musi słyszeć
Ile razy On mi już Hankę obudził, to głowa mała...
Coś mi dziś niedobrze i głowa mnie boli nie mam pojęcia co się dzieje... chyba się niedługo położę...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:54   #182
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o Dzieki desiu
Zeszlam na dol sie wyprysznicowac I przeszlam I idac do kuchni a mamy drzwi frontowe z szyba I obok drzwi duze szyby od podlogi do sufitu takze zawsze widze co sie na podworzu dzieje a wieczorem jest ciekawie,na murku bazanty,na trawce mundzaki sie pasa,kroliczki sie ganiaja I wiewiorek pelno.i jakie swiatlo zachodzacego slonca na nie pada.jakis czas temu widzialam lisa obok naszego auta I mamy fajna fotke jak chyba z 20 jeleni stalo na trawniku,a to dlatego te wszystkie atrakcje bo ogrod nie jest odgeodzony od lasu I to raczej ogrod typu park.byl jeszcze paw swego czasu odkad nie ma Ivorka to zwierzakow znow wiecej przychodzi bo nie czuja juz psa.
Jejku, juz to sobie wyobrazam ten widok! Musi byc pieknie u Was
Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Jeeszcze apropo papowego desiu,nie warto marnować czasu,klawiatury na tamten wątek.
No wiem, wiem, z nimi naprawde nie da sie rozmawiac, juz sobie dalam spokoj. Chociaz powiedzialam co chcialam
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej!
Nie mam dzis weny,a poza tym mialam mega klotnie z Radkiem,pol dnia przeryczalam,No ale juz zgoda,bo ja nie potrafie chowac w sobie urazy i sie nie odzywac dlugo.

Witajcie dziewczyny!
Super,ze dolaczylyscie do nas!

O rany jak tak mozna,ja nie rozumiem,tym bardziej,ze ja z tych co twierdza,ze pieniadze sa po to,zeby je wydawac oraz,ze pieniadze szczescia nie daja,za to szczescie daja... zakupy
A ten smoczek to ze zlota byl,ze taki drogi?
Oj,biedna TY
O co poszlo? Czy nie chcesz sie wywnetrzniac?
No chyba ze o to co zawsze (to bym wiedziala)
Ale jak nie masz ochoty to nie pisz

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:55   #183
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

gosia smoczek 10zl kosztowal
Stary 2012-09-13, 20:56   #184
MoniqW
Raczkowanie

I Ja się melduję w nowym wątku

Witam nowe mamuśki !

Przyznaję, że zagladam od przypadku do przypadku. Młodemu idą zęby do tego zbiegło nam się chyba ze skokiem i czekam aż ktoś mi odda moje dziecię

W dużym skrócie co u nas:
Jutro konczymy 5 miesięcy !

Powoli szykujemy się do akcji Mama wraca do pracy, cyzli zastepuje jeden posilek w ciagu dnia warzywkami na razie mamy na tapecie tylko marchewke, ziemniaka, jablko na dniach wejdzie dynia i banan. Owocki raczej wieczorem jako podiweczorek. Przez te ograniczania cyca zastoje mi sie zrobily i znow mam problem z prawa piersia ...

26 sierpnia byly chrzciny, fajnie było Imprezka u nas w ogrodzie naszczescie po tygodniu opadow pogoda dopisała. No i udało się zaprosić księdza który błogosłwił nam zawarcie małżeństwa również do chrztu. Aktualnie mieszka w krakowie ale tak był lubiany u nas w prafii, że co jakiś czas jest zapraszany na różnie okazje

20 wrzesnia zaczynamy basen Już się nie mogę doczekać, dam znac po pierwszych zajeciach jak bylo.

Co do zupek to ja obieram warzywa np. marchewke i ziemniaka kroje w mniejsze kawałki zalewm mała ilością wody i gotuję pod przykryciem ok 20 minut o zagotowania. Po tem blenduje wszytsko razem i dodaje na kazdy sloiczek krople oliwy z oliwek. Ostatnio robiłam z kaszą manną bo pediatra kazała powoli wprowadzac gluten wiec dosypałam dwie łyżeczki. A jak mi raz zupka wyszła za żadka to dodałam kleiku ryzowego i tez było ok. Jak na razie mały wszystko ładnie zjada kupne czy robione przez mame nie ma dla niego roznicy Aktualnie zjada cały mały słoczek na obiadek i starte jabłuszko na podwieczorek.

Czy wszystkie nasze dzieci juz sie przewracaja na brzuszki ? bo nam czasami sie tylko udaje a tak to musze mu deliktanie pomagac dzwigac główkę. Duzo lepiej idzie w druga strone
Stary 2012-09-13, 20:57   #185
MoniaHan
Wtajemniczenie

Gosia to dobrze ze juz zgoda.
Gkatarzynka no my mamy rajsko to fakt,juz kilka razy chcielismy zmienic prace,ale chyba to miejsce nas trzyma.
Karinio szkoda ze tu czerwonych wiewior nie ma,tylko te szare wszedzie...a one jak szczury wygladaja.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:01   #186
mama d
Raczkowanie

No i witam, po całym dniu jak zwykle hurtowo
dzisiaj w tym okropnym deszczy łaziłam ponad 3h z Zosieńką od żłobka do żłobka - pieszo! Google Mps pokazał mi, że przeszłyśmy 16km :O jestem w siebie dumna i mam nadzieje, że w którymś z 5 do których jesteśmy zapisane się dostaniemy.
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki, powiem nieskromnie, że też je trzymam w najlepsztm wypadky byłyśmy 89

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

mama d te 7 mc to oczekiwanie w zlobku prywatnym,czy panstwowym?
Państwowo

Cytat:
Napisane przez ZacpanaRapem Pokaż wiadomość
nowy wątek to może i ja się dołączę.. można?
Cześć serdecznie witamy

Cytat:
Napisane przez elizzka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, można do Was dołaczyć?
Jestem mamą niemalże półrocznej dziewuszki o imieniu Marysia (ur. 17.03.2012).
Hej Moja Zosia jest z tego samego dnia ale z lutego

Cytat:
Napisane przez ZacpanaRapem Pokaż wiadomość

gkatarzynka mój upodobał sobie wydmuchiwanie powietrza szczególnie jak podaję mu marchewkę także po jedzeniu cali jesteśmy w marchewce.

btw. macie jakieś sposoby, żeby doprać plamy po marchewce?
Witam w klubie ... jak podaje buraki, a zrobiłam to póki co 2 razy, to jedliśmy je na golasa - i ona i ja zaoszczędziłam na praniu
A co do sposobu na plamy to ja wrzucam do miski z wybielaczem, żeby nie zaschła i piore normalnie w pralce.

Cytat:
Napisane przez elizzka Pokaż wiadomość
A my dzisiaj po szczepieniu, pani doktor zważyła, 7700
Waga idealna tzn inaczej - książkowa
Za każdym razem jak coś lekarz przelicza itp to mówi, że książkowo, ani za dużo ani za mało
Ooo bardzo ładna waga - jest co nosić Ja już swoją 9,5kg 'kruszynkę' nosze sporadycznie żałuję ale jest dla mnie za ciężka.

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Co do śliniaków, to ja mam taki http://maleme.pl/male-sliniaki/198-l...e-ptaszki.html i polecam... bo nie wsiąka plam i można mokrą chusteczką przetrzeć po jedzeniu, a raz na jakiś czas wyprać (30-40stopni wystarcza, żeby się wszystko doprało), a jeszcze dodatkowo śliczne mają te śliniaczki... no i do otulacza mi pasuje śliniak
Mamy bardzo podobny ale z Canpola - też z kieszonką i też z ceratą od dołu = super się sprawdza

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
zapisalam sie do stomatologa i do okulisty jeszcze tylko gin zostal
klask i:

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
gdzie Was wszystkie wywiało??
Ja się melduję

Cytat:
Hej!
Nie mam dzis weny,a poza tym mialam mega klotnie z Radkiem,pol dnia przeryczalam,No ale juz zgoda,bo ja nie potrafie chowac w sobie urazy i sie nie odzywac dlugo.

Oj bidusiu
jak już zgoda to super.
- na poprawę humoru
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:01   #187
aalegna
Wtajemniczenie

jejku nie wiem o co mojemu dziecku dziś chodziło taka maruda ze szok, położyłam na mate pobawił się 3 min i ryk, uspokoiłam położyłam do zabawek i znów to samo i tak przez cały dzień na spacerze awantura, znów ludzie na mnie dziwnie patrzyli więc ucieczka do domu... ehsss albo to skok albo zęby albo i to i to, jak mu smarowałam dziąsła żelem to tak mi palucha zassał że puścić nie chciał
0 17 zadzwoniłam do tż że nie daje już rady z młodym i że ma sie pospieszyć z pracy i co??? i JESZCZE go nie ma Seba na szczęście ładnie zasnął i mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień

gosia dobrze że już po kłótni i że wszystko sobie wyjaśniliście
MoniaHan ale masz fajne atrakcje z tą zwierzyną
Cytrynka niech tż odciągnie młodemu za zgubę smoczka od kieszonkowego już
Stary 2012-09-13, 21:08   #188
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
gdzie Was wszystkie wywiało??
ja dzisiaj w domu miałam marudę chyba niż syna więc musiałam non stop być przy nim ...

Cytat:
WItajcie nowe mamusie

Alez Hanka dala mu popalic przez 3h ze az zaraz chyba juz pojde spac,tylko na rekach,jak zostawialam ja na minute to ryk,wykapalam ja juz po 17 bo w wannie uwielbia sie pluskac,posmarowalam zelem dziaselka,pogryzla mi palec i teraz spi.ide sie wykapie i chyba pojde lulu,a tz do Londynu pojechal odebrac dyrektora i menagera.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Dziewczyny ile dawalyscie pierwszy raz czegos nowego?bo w sobote dam Hani marchewke ze sloiczka I nie wiem ile.
Na początek chyba z 3-5 łyżeczek więcej nie chciał ale za drugim razem 1 łyżeczka była na nie chociaż jak dałam polizać to poznał smak i zjadł więcej. Teraz zjada całe słoiczki

Cytat:
Hej!

Przykro mi ale dobrze że już się pogodziliście .
To tak jak ja też długo nie potrafię się gniewać.

Cytat:
już mnie te bloki wkurzają...a jeszcze sąsiad burak - jak wraca do mieszkania albo z niego wychodzi, to cały blok musi słyszeć
Coś mi dziś niedobrze i głowa mnie boli nie mam pojęcia co się dzieje... chyba się niedługo położę...
może ciśnienie??

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
I Ja się melduję w nowym wątku

Witam nowe mamuśki !

Przyznaję, że zagladam od przypadku do przypadku. Młodemu idą zęby do tego zbiegło nam się chyba ze skokiem i czekam aż ktoś mi odda moje dziecię

W dużym skrócie co u nas:
Jutro konczymy 5 miesięcy !

Powoli szykujemy się do akcji Mama wraca do pracy, cyzli zastepuje jeden posilek w ciagu dnia warzywkami na razie mamy na tapecie tylko marchewke, ziemniaka, jablko na dniach wejdzie dynia i banan. Owocki raczej wieczorem jako podiweczorek. Przez te ograniczania cyca zastoje mi sie zrobily i znow mam problem z prawa piersia ...

26 sierpnia byly chrzciny, fajnie było Imprezka u nas w ogrodzie naszczescie po tygodniu opadow pogoda dopisała. No i udało się zaprosić księdza który błogosłwił nam zawarcie małżeństwa również do chrztu. Aktualnie mieszka w krakowie ale tak był lubiany u nas w prafii, że co jakiś czas jest zapraszany na różnie okazje

20 wrzesnia zaczynamy basen Już się nie mogę doczekać, dam znac po pierwszych zajeciach jak bylo.

Co do zupek to ja obieram warzywa np. marchewke i ziemniaka kroje w mniejsze kawałki zalewm mała ilością wody i gotuję pod przykryciem ok 20 minut o zagotowania. Po tem blenduje wszytsko razem i dodaje na kazdy sloiczek krople oliwy z oliwek. Ostatnio robiłam z kaszą manną bo pediatra kazała powoli wprowadzac gluten wiec dosypałam dwie łyżeczki. A jak mi raz zupka wyszła za żadka to dodałam kleiku ryzowego i tez było ok. Jak na razie mały wszystko ładnie zjada kupne czy robione przez mame nie ma dla niego roznicy Aktualnie zjada cały mały słoczek na obiadek i starte jabłuszko na podwieczorek.

Czy wszystkie nasze dzieci juz sie przewracaja na brzuszki ? bo nam czasami sie tylko udaje a tak to musze mu deliktanie pomagac dzwigac główkę. Duzo lepiej idzie w druga strone
U mnie Oskar się nie przewraca. Tzn. z plecków na brzuszek próbuje a odwrotnie nie za bardzo bo na brzuszku polezy ok 3-5 min i płacz. Ale nie martwię się tym w końcu każde dziecko jest inne

No moja mała maruda śpi już od 19.45 to chyba magiczna godzina bo już któryś raz z kolei
Stary 2012-09-13, 21:10   #189
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Witam nowe mamusie..

Cytrynka ale ten Twój mąż sknerus jest Przecież taki smoczek to drogi nie jest..

Mraveczka ale Ty masz sny...dzisiaj mnie trochę mdliło to może coś jest na rzeczy żartuję oczywiście..Robcio ładną wagę ma..A zym domaganiem się przez niego chwalenia to co Ty myślisz..motywacja do robienia postępów musi być

Gosia nie smutaj się

Desia nie ma co pisać z tymi dziewczynami..zawsze to kończy się tak samo...ktoś im zawraca uwagę że chamsko, że złośliwie a one zawsze tak się bronią i odwracają kota ogonem...ileż to już takich wątków...
...ale oczywiście one są w porządku tylko inni się czepiają i są przewrażliwieni..

gkatarzynka mi się strasznie podobają te otulacze z Maleme..powiedz mi czy wystarczy ten otulacz + taki wkład http://maleme.pl/wklady-chlonne-do-o...tulacza-l.html ?

U nas kolejny dzień bez kupki..chyba zaczyna go to męczyć, bo coś budzi się i popłakuje...aczkolwiek posmarowałam mu teraz dziąsełka żelem i usnął, więc może to jednak ząbki...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:19   #190
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Moja Ania dzisiaj nie wypiła mleka po kąpieli zobaczymy o której będzie wołać jeść

Na zebraniu same nudy tylko wpłać to wpłać tamto chyba zapiszę Antka na karate

Spokojnych nocek ja znikam bo padam

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:22   #191
Flowerbombka
Zadomowienie

Nowaken karate jest fajne...chodziłam 3 lata
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:22   #192
gosia261282
Gang Iren

Dzieki dziewczyny za dobre slowa!

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Oj,biedna TY
O co poszlo? Czy nie chcesz sie wywnetrzniac?
No chyba ze o to co zawsze (to bym wiedziala)
Ale jak nie masz ochoty to nie pisz
Tak to co zawsze,ale nie chce juz smutow tu robic na watku.Powiedzialam mu wszystko co mi lezalo na watrobie i mam nadzieje,ze cos dotrze w koncu,Powiedzialam tez,ze jak nic sie nie zmieni to bede myslec o powrocie do Polski.

Cytat:
Eryk ani w jedna ani w druga strone sie nie przewraca.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-09-13 o 21:23
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:25   #193
karolca
Zakorzenienie

Witam nowe mamuśki - ZaćpanąRapem i Elizkę

Dziś Ewelinka metodą BLW poznała konsystencję mielonego kotlecika Takiej błogości w oczach jeszcze nie widziałam Postawiłam na chwilę talerz na łóżku, na którym leżała Młoda. A ona dwa ruchy i już mieszkała paluszkami w talerzu Nie będę jej tego broniła, na prawo poznawać konsystencję. Do buzi próbowała pakować, ale skończyło się tylko na oblizanych paluszkach.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:30   #194
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Witam nowe mamuśki - ZaćpanąRapem i Elizkę

Dziś Ewelinka metodą BLW poznała konsystencję mielonego kotlecika Takiej błogości w oczach jeszcze nie widziałam Postawiłam na chwilę talerz na łóżku, na którym leżała Młoda. A ona dwa ruchy i już mieszkała paluszkami w talerzu Nie będę jej tego broniła, na prawo poznawać konsystencję. Do buzi próbowała pakować, ale skończyło się tylko na oblizanych paluszkach.
A to był cały kotlet mielony czy w mniejszych kawałkach??

dziewczyny czy Wy staracie się tak jak hogg pisała aby nie uczyć zasypiac na noc dziecka po butli?? Bo w sumie ja nie bo u Nas tak godziny się unormowały że kąpanie o 19 a mleczko jest 19.30 i nyny...
Stary 2012-09-13, 21:42   #195
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
U mnie Oskar się nie przewraca. Tzn. z plecków na brzuszek próbuje a odwrotnie nie za bardzo bo na brzuszku polezy ok 3-5 min i płacz. Ale nie martwię się tym w końcu każde dziecko jest inne
Cytat:
Dzięki, wiem, że nie ma się czym martwić. Wiktor zdaniem pediatry zbyt mocno odchyla główkę i neurolog poradził ćwiczyć z nim podciąganie za rączki do pozycji siedzącej żeby ćwiczył trzymanie sztywno główki. 18 idziemy na kontrole do neurologa - zobaczymy co powi.

Zasypałam was zdjęciami

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
dziewczyny czy Wy staracie się tak jak hogg pisała aby nie uczyć zasypiac na noc dziecka po butli?? Bo w sumie ja nie bo u Nas tak godziny się unormowały że kąpanie o 19 a mleczko jest 19.30 i nyny...
Mimo, iż uważam książke TH za pożyteczną to jednak od samego początku karmię po kąpieli i odkładam do spania. Nigdy nie mieliśmy problemów z zasypianiem teraz młody przesypia już całe noce, budzi się między 6 a 7 rano
Stary 2012-09-13, 21:47   #196
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za dobre slowa!

Tak to co zawsze,ale nie chce juz smutow tu robic na watku.Powiedzialam mu wszystko co mi lezalo na watrobie i mam nadzieje,ze cos dotrze w koncu,Powiedzialam tez,ze jak nic sie nie zmieni to bede myslec o powrocie do Polski.

A jak zareagowal jak mu tak powiedzialas?
A Ty przeciez dobrze wiesz ze Eryczek ma czas ?
Cytat:

A czemu nie powinno sie tak uczyc?
Viki zawsze po butli wieczorem zasypia!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:48   #197
MoniqW
Raczkowanie

karolca Ale Ewelinka już sprytnie dupeczkę podnosi, sprytna dziewczynka
Stary 2012-09-13, 21:58   #198
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Cały, na moim talerzu z obiadem

U nas jedzenie jest po kąpieli (chyba, że Ewelinka jest bardzo głodna to przed a po myciu cycuch). Zasypia albo przy piersi albo bujana na rękach. Albo w wózku

Cytat:
karolca Ale Ewelinka już sprytnie dupeczkę podnosi, sprytna dziewczynka
Wiesz, jak chciało się przemieścić z punktu A do punktu B to wreszcie znalazła sposób Dziś ruszyła w stronę kabla od laptopa

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 22:17   #199
Karinio
Zakorzenienie

Młodzieńca wykąpaliśmy,dałam mu flache ale spać nie zamierza,bo się wyspał poprzednio. Tatusiek się teraz nim zajmuje.
Nadrobie

Cytat:
To fakt,fajnie mieszkać gdzieś z dala od tego tłoku.
Uu,to lepiej się połóż

Cytat:
No wiem, wiem, z nimi naprawde nie da sie rozmawiac, juz sobie dalam spokoj. Chociaz powiedzialam co chcialam
Noi dobrze,że napisałaś co myślałaś o tym. Mnie korciło by coś napisać bo czytałam dzisiaj ten wątek,ale sobie mówiłam ugryź się w język,ugryź się w język.Ufff

Cytat:
Karinio szkoda ze tu czerwonych wiewior nie ma,tylko te szare wszedzie...a one jak szczury wygladaja.
To fakt

Gosia,to dobrze że między wami jest już ok
karolca,no prosze Ewelinka kotleta mielonego poznała.
aalegna,witam w klubie dzisiejszych maruder.

mama_d,3 godziny spaceru,16 km no no nieźle i oby Was-Zosie do żłóbka przyjeli

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-09-13 o 22:19
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 22:18   #200
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A jak zareagowal jak mu tak powiedzialas?
A Ty przeciez dobrze wiesz ze Eryczek ma czas ?
Wiec tak jak zawsze jest pewny siebie i co to nie on,to widzialam ze zwatpil i cos tam przetwarza,ze co by to bylo jakbysmy faktycznie wyjechali,a on by zostal sam.Mam nadzieje,ze moze tym razem cos dotarlo.
Jasne,ze wiem Eryczek teraz nie ma czasu na przewroty,intensywnie cwiczy rozne odglosy,piski,krzyki,gada nie,puszczanie babli ze sliny itd
Stary 2012-09-13, 22:21   #201
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu nie powinno sie tak uczyc?
Viki zawsze po butli wieczorem zasypia!
Też chciałam zapytać.Ja z kolei chciałabym żeby odrazu zasypiał po butli bo póki co nadal jeszcze nie śpi.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 22:25   #202
tynka88
Zadomowienie

dobry wieczór

maluch mój kochany śpi, wiec biore sie za nadrabianie, dzis za nami marudny dzien, zarejestrowalam sie w koncu w urzedzie pracy , ale musialam jechac z Mateuszkiem i nie mógł spac, pozniej cały dzien nie móg usnąc , a byl zmęczony.

ja tez kupuje chusteczki pampers w promocji, wdg mnie lepsze niz dada

Emigra mój podnosi główke jak lezy na pleckach cos jak brzuszki

Ja Mateuszkowi ostatnio dawalam łososia ze sloiczka, myslalam ,ze nie wyrobie, bo nie cierpie ryby

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 22:39   #203
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dobry wieczór

maluch mój kochany śpi, wiec biore sie za nadrabianie, dzis za nami marudny dzien, zarejestrowalam sie w koncu w urzedzie pracy , ale musialam jechac z Mateuszkiem i nie mógł spac, pozniej cały dzien nie móg usnąc , a byl zmęczony.

ja tez kupuje chusteczki pampers w promocji, wdg mnie lepsze niz dada

Emigra mój podnosi główke jak lezy na pleckach cos jak brzuszki

Ja Mateuszkowi ostatnio dawalam łososia ze sloiczka, myslalam ,ze nie wyrobie, bo nie cierpie ryby
katastrofa, ja mam to samo, a jeszcze jak np. Ci dziecko machnie to na oko, to wiesz jak jest, centrala rybna koło nosa

Gosia

Moja Młodzież zawsze po mleku chodzi spać, zarówno Nina jak i Kaja,
TH chyba zalecała przerwę od karmienia do spania i tak robiłam kiedyś, ale to w dzień , a na noc zawsze po jedzeniu a a

Monia
ależ tam masz malowniczo , sobie to wyobraziłam i jak w bajce disneya sie poczułam

Moniq piekne foty, fajnie tam macie, uwielbiam takie klimaty, Wiktor jest cudny, uwielbiam taki typ urody u dzieci ,

ps co Panowie tam łowią? kiełbaskę z ogniska?
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 22:40   #204
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Witam nowe mamusie..

Cytrynka ale ten Twój mąż sknerus jest Przecież taki smoczek to drogi nie jest..

Mraveczka ale Ty masz sny...dzisiaj mnie trochę mdliło to może coś jest na rzeczy żartuję oczywiście..Robcio ładną wagę ma..A zym domaganiem się przez niego chwalenia to co Ty myślisz..motywacja do robienia postępów musi być

Gosia nie smutaj się

Desia nie ma co pisać z tymi dziewczynami..zawsze to kończy się tak samo...ktoś im zawraca uwagę że chamsko, że złośliwie a one zawsze tak się bronią i odwracają kota ogonem...ileż to już takich wątków...
...ale oczywiście one są w porządku tylko inni się czepiają i są przewrażliwieni..

gkatarzynka mi się strasznie podobają te otulacze z Maleme..powiedz mi czy wystarczy ten otulacz + taki wkład http://maleme.pl/wklady-chlonne-do-o...tulacza-l.html ?

U nas kolejny dzień bez kupki..chyba zaczyna go to męczyć, bo coś budzi się i popłakuje...aczkolwiek posmarowałam mu teraz dziąsełka żelem i usnął, więc może to jednak ząbki...
Ja mam jeden otulacz z maleme i jeden wkład - i na nockę nam to wystarcza... aczkolwiek kupowałam jeszcze wkładki na stronce pupus.pl - tam jest duży wybór, no i mają fajnie kieszonki... a ja postawiłam właśnie na kieszonki... teraz czekam jeszcze na pieniążki i chcę dokupić jeszcze jeden otulacz i kilka wkładek, żeby móc prać co trzy dni mniej więcej... Mam wkładki bambusowe (są niezłe), z mikropolarku i takie z mikropolaru i bambusa z włóknem węglowym - i te są chyba najbardziej chłonne (dodatkowo są szare więc nie widać plam jak na białych, a nie ukrywam, że nie wszystko się od razu dopiera)I mam jeszcze te wkładki sucha pupa i czysta pielucha - też się fajnie sprawdzają. Hanka lubi te pieluszki i czasem się buntuje na któryś wzór i muszę założyć inny (bo kieszonek mam 10 - każda w innym kolorze) Ostatnio np najbardziej się Jej podoba właśnie ten otulacz z małeme http://maleme.pl/otulacze/162-lowickie-ptaszki.html i kieszonka z pupusa http://pupus.pl/product-pol-58-Pielu...ka-Lapki-.html... w sumie to też moje ulubione wzory... Fajne jest to, że mogę sobie wzory dobierać do rodzaju i koloru ubranka Hanki... muszę Jej porobić zdjęcia w tych pieluszkach - strasznie fajnie to wygląda
Cytat:
Wiec tak jak zawsze jest pewny siebie i co to nie on,to widzialam ze zwatpil i cos tam przetwarza,ze co by to bylo jakbysmy faktycznie wyjechali,a on by zostal sam.Mam nadzieje,ze moze tym razem cos dotarlo.
Jasne,ze wiem Eryczek teraz nie ma czasu na przewroty,intensywnie cwiczy rozne odglosy,piski,krzyki,gada nie,puszczanie babli ze sliny itd
Hehe, to Eryk szaleje jak Hanka - choć dziś kilka razy próbowała się obrócić z plecków na brzuszek i usilnie pełzała na macie do zabawek aż w końcu dotarła tam, gdzie chciała

A ja nie poszłam spać, bo odwiedził nas świeżo upieczony tata (wczoraj urodzonej Małgosi), no i opowiadał, że nie było za ciekawie, bo Maleńka się zapierała rączkami przed wyjściem i koleżankę dość mocno nacięli a i tak popękała... no i Małgosia urodziła się cała sina - była niedotleniona i dopiero po godzinie przynieśli Ją rodzicom... No i coś ssać nie chce i już była dokarmiana, a Magda baaaardzo chciała karmić piersią.
Stary 2012-09-13, 22:41   #205
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Mi mały dał lekko mówiąc/pisząć w kośc.Teraz śpi-jeszcze i jestem i faktycznie pustki.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

No wiesz,jak śmiesz pisać takie mdłe posty To tak apropo z wątku o nierobieniu papa.No cóż mudnre wizażanki prowadzą tylko ą,ę rozmowy
No nie mówi,że na Ciebie tż tak mówi??? Żartuje
Ja tej gwiazdki też nie znam,no cóż i nawet rozmowy nie przerwała.
a no należy mi sięza ten post. obiecuję poprawę

Cytat:
o Dzieki desiu
Zeszlam na dol sie wyprysznicowac I przeszlam I idac do kuchni a mamy drzwi frontowe z szyba I obok drzwi duze szyby od podlogi do sufitu takze zawsze widze co sie na podworzu dzieje a wieczorem jest ciekawie,na murku bazanty,na trawce mundzaki sie pasa,kroliczki sie ganiaja I wiewiorek pelno.i jakie swiatlo zachodzacego slonca na nie pada.jakis czas temu widzialam lisa obok naszego auta I mamy fajna fotke jak chyba z 20 jeleni stalo na trawniku,a to dlatego te wszystkie atrakcje bo ogrod nie jest odgeodzony od lasu I to raczej ogrod typu park.byl jeszcze paw swego czasu odkad nie ma Ivorka to zwierzakow znow wiecej przychodzi bo nie czuja juz psa.
ale tam masz fajnie!

Cytat:
Hej!

Witajcie dziewczyny!
Super,ze dolaczylyscie do nas!

O rany jak tak mozna,ja nie rozumiem,tym bardziej,ze ja z tych co twierdza,ze pieniadze sa po to,zeby je wydawac oraz,ze pieniadze szczescia nie daja,za to szczescie daja... zakupy
A ten smoczek to ze zlota byl,ze taki drogi?
oj, ale dobrze że już wszystko sobie wyjaśniliście

Cytat:

u nas zawsze był cycuś po kąpieli i teraz w sumie też jest, ale bardziej do przytulenia bo przed kąpielą Piotruś dostaje kaszkę i nie jest za bardzo głodny.
Dziś wypluł cycka i się wkurzał jak mu chciałam dać znowu...dałam smoka położyłam w łóżeczku i wyszłam...wodził za mną wzrokiem i myślałam że zacznie płakać...a on zasnął fajnie tak jak maluszek sam zasypia
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 22:45   #206
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jeden otulacz z maleme i jeden wkład - i na nockę nam to wystarcza... aczkolwiek kupowałam jeszcze wkładki na stronce pupus.pl - tam jest duży wybór, no i mają fajnie kieszonki... a ja postawiłam właśnie na kieszonki... teraz czekam jeszcze na pieniążki i chcę dokupić jeszcze jeden otulacz i kilka wkładek, żeby móc prać co trzy dni mniej więcej... Mam wkładki bambusowe (są niezłe), z mikropolarku i takie z mikropolaru i bambusa z włóknem węglowym - i te są chyba najbardziej chłonne (dodatkowo są szare więc nie widać plam jak na białych, a nie ukrywam, że nie wszystko się od razu dopiera)I mam jeszcze te wkładki sucha pupa i czysta pielucha - też się fajnie sprawdzają. Hanka lubi te pieluszki i czasem się buntuje na któryś wzór i muszę założyć inny (bo kieszonek mam 10 - każda w innym kolorze) Ostatnio np najbardziej się Jej podoba właśnie ten otulacz z małeme http://maleme.pl/otulacze/162-lowickie-ptaszki.html i kieszonka z pupusa http://pupus.pl/product-pol-58-Pielu...ka-Lapki-.html... w sumie to też moje ulubione wzory... Fajne jest to, że mogę sobie wzory dobierać do rodzaju i koloru ubranka Hanki... muszę Jej porobić zdjęcia w tych pieluszkach - strasznie fajnie to wygląda

Hehe, to Eryk szaleje jak Hanka - choć dziś kilka razy próbowała się obrócić z plecków na brzuszek i usilnie pełzała na macie do zabawek aż w końcu dotarła tam, gdzie chciała

A ja nie poszłam spać, bo odwiedził nas świeżo upieczony tata (wczoraj urodzonej Małgosi), no i opowiadał, że nie było za ciekawie, bo Maleńka się zapierała rączkami przed wyjściem i koleżankę dość mocno nacięli a i tak popękała... no i Małgosia urodziła się cała sina - była niedotleniona i dopiero po godzinie przynieśli Ją rodzicom... No i coś ssać nie chce i już była dokarmiana, a Magda baaaardzo chciała karmić piersią.
Gratulacje dla Młodych Rodziców, a Mamusia niech się nie poddaje, jeszcze nic straconego w kwestii karmienia , powodzenia dla nich
Stary 2012-09-13, 22:49   #207
karo_z
Rozeznanie

Cytat:

dobrze, że w końcu wszystko się dobrze skończyło i malutka jest zdrowa! może jeszcze się uda nakłonić ją do ssania...ja na początku też musiałam dokarmiać i przez to miałam małą deprechę, bo bardzo mi zależało na karmieniu piersią. Po niedługim czasie się udało, także niech koleżanka się nie poddaje

Stary 2012-09-13, 22:51   #208
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Młodych Rodziców, a Mamusia niech się nie poddaje, jeszcze nic straconego w kwestii karmienia , powodzenia dla nich
Przekażę gratulacje... No i ja też im mówię, żeby przystawiali Malutką do piersi jak najczęściej i jak się w końcu zassie i zobaczy, że tam same dobre rzeczy, to i ssać będzie...
Magda ponoć w którymś momencie porodu powiedziała, że ma w d... i ona nie będzie przeć...
Stary 2012-09-13, 22:53   #209
karo_z
Rozeznanie

idę spać kobitki
dobranoc!

Stary 2012-09-13, 23:07   #210
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Przekażę gratulacje... No i ja też im mówię, żeby przystawiali Malutką do piersi jak najczęściej i jak się w końcu zassie i zobaczy, że tam same dobre rzeczy, to i ssać będzie...
Magda ponoć w którymś momencie porodu powiedziała, że ma w d... i ona nie będzie przeć...
prawdę mówiła
próbować z cycem warto, to nie jest taki proste jak pokazują w serialach tv , z tego czasem to rozczarowanie po zderzeniu z rzeczywistością, to nie jest bajka na dzień dobry, ale czasem dramat nawet...powodzenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości