Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 20:49   #1471
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

myha moja tez ma 4 zeby a wsuwa wszystko, juz dawno jej nie blenduje. Sama je kielbase, kabanosa, jablko, chleb, ciastko itd. Trzeba probowac, jak bedzie za duze nauczy sie wypluwac, lub "memlac".

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:51   #1472
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Myha moj w pizamce.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:54   #1473
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
myha moja tez ma 4 zeby a wsuwa wszystko, juz dawno jej nie blenduje. Sama je kielbase, kabanosa, jablko, chleb, ciastko itd. Trzeba probowac, jak bedzie za duze nauczy sie wypluwac, lub "memlac".
ja jej daje chleb, wedlinke, chrupki...nawet sobie powoli z nimi radzi. Jedynie jak w zupce poczuje cos wiekszego to pluje na odległość

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:56   #1474
iustyna1
Wtajemniczenie

Myha rzucę żartem: zuz śpi w tym, co jest akurat czyste . A tak serio to raz w piżamce, raz w pajacyku.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:56   #1475
DDewik
Raczkowanie

Witam!
Nie pisałam ponieważ była u mnie moja najlepsza kuzynka(mieszka w Opolu i bardzo rzadko sie widzimy) i nie mam zupelnie czasu na komputer.Spedzamy milo czas na spacerach, zakupach, itp.
Dzisiaj niestety juz pojechala.

Jezeli chodzi o jedzonko to Borysek "dorosło" nie je.Budzi sie kolo 6 i dostaje butleMM i idzie spac ponownie.Wstaje kolo 8-9.
Na sniadanko (kolo 9-10) dostaje najczesniej kaszke (kupuje w Niemczech bezcukrowe) z jablkiem, gruszka, bananem lub innym owocem, czasami kanapke (bardzo rzadko bo nie przepada). kolo 12-13 jakis owoc, biszkopty, badz jogurt.
Obiad je po drzemce(ok.2godz.) kolo 15-16, sloiczki badz nasz obiadek.Zupek moich nie lubi, drugie danie czasmi zje (kotleta, ziemniaki), ale woli sloiczki.
Po południu idziemy na spacer i je najczesciej chrupki kukurydzine, kromke chleba, moje ciasto(jak akurat zrobie), badz kaszke z owocem.
Kolacja to MM przed spaniem(kolo 20-21).
Ja owoce tez daje w kawalkach i najbardziej lubi banana i jablko(innych nie chce nawet sprobowac-chyba ze sa w kaszce to zje)
Posilki podaje tylko w foteliku do karmienia, picie stoi na stoliki i bierze kiedy chce albo sama mu podaje(on malo pije ogolnie co mnie troche martwi).
Dzisiaj ponownie bylismy u lekarza po caly czas jest kaszel(tydzien temu bylismy i kazala podawac tylko syrop).Osluchowo czysto, wiec nadal syrop.Wczoraj pojawil sie katar, kazala odciagac i psikac woda.
Przypuszcza, ze to przez zeby(idzie mu gorna 4).
Zaczelo sie wszystko od tego szczepienia.....

Pieleszko super wiadomosc, ze wszystko dobrze!
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:57   #1476
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Myha rzucę żartem: zuz śpi w tym, co jest akurat czyste . A tak serio to raz w piżamce, raz w pajacyku.

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-13, 20:59   #1477
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
ja jej daje chleb, wedlinke, chrupki...nawet sobie powoli z nimi radzi. Jedynie jak w zupce poczuje cos wiekszego to pluje na odległość
wypluje kilk arazy i pojdzie, chyba ze za kazdym razem jest to to samo, to znaczy ze mu to nie smakujemoja jak kiedys dopadla paleczke z grilla, zdazylam jej tylko skore zdjac, wcinala jak szalona, jakby sie dalo kosc to i kosc by zjadla

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 21:00   #1478
iustyna1
Wtajemniczenie

Myha przemyślałam mojego posta... i to nie był jednak żart . Serio śpi w tym, co akurat czyste .

biedne te moje dzieci...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-09-13, 21:01   #1479
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
dla przypomnienia Marysia z rana
Sliczna Marysia, te oczeta cud miod!
Stary 2012-09-13, 21:02   #1480
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Myha przemyślałam mojego posta... i to nie był jednak żart . Serio śpi w tym, co akurat czyste .

biedne te moje dzieci...
A tam biedne Na pewno czyste A raczej w czystym ubranku

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-13, 21:03   #1481
brumek
Zakorzenienie

Żanetka - Ty dziś masz urodziny, prawda?
Sto lat i wszystkiego naj, naj, naj!!!

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
1.brumek pytałas sie o paputki, kupiłam te oryginalne Paputki, jeszcze raz powtórze, że obok bidonu ze słomka aventu to drugi najlepszy zakup dziecięcych gadżetów do tej pory

2.ja po rozmowie......dotychczas najbardziej profesjonalna rozmowa na jakiej byłam...godzinę mnie maglowały dwie kobietki. Początek rozmowy po angielsku...coś wydukałam, ale bez szału.
Stanowisko asystentki zarządu dużej firmy. Ale wiecie co,...nie wiem czy chciałabym tam pracowac. jakoś taka zimna atmosfera tam panowała, te pomieszczenia takie bez życia...nie widziałam potencjalnego biurka przy którym miałabym pracowac, ale nie wiem czy każdego dnia z radością bym tam szła. tym bardziej, że stnaowisko to nie żadne wyzwanie dla mnie, bo to taka sama praca jaką wykonywałam do tje pory. Więc dużej satysfakcji chyba bym nie miała. Zarobki względne...w przyszłym tyg. mają dac znac....

3. Ostatnie 3 dni podwoziłam małą do teściowej, mając do załatwienia tyle ważnych spraw. I wiecie, że każdego dnia było gorzej ją zostawic. Nie chciała mnie puścić, pilnowała na krok....A wczesniej jak tylko okazjonalnie ją tam zostawiałam nie było problemu. Nie wiem jak to będzie, jakbym musiala ją z opiekunką zostawić........
1. My mamy tuptusie i na razie tez jestem BARDZO zadowolona. No i avent też hit - rozumie się
2. Skoro nie jesteś przekonana już teraz, to lepiej jej nie brać, jesli nie musisz.
3. Bo już wie, że mama zniknie na długo i że to nie jest fajne Mądra bestia

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
No i po krzyku. Poplakala chwile i przeszło. Miała 3 wklucia. Dziekuje za kciuki.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
U Antka pierwsza krew dzis, wyrznal na schodach, krew lala sie z wargi czy gornych dziasel, nawet nie wiem, bo nie dal popatrzec. Ale chyba juz zapomnial. Mam nadzieje, ze zeby ok.
Biedactwo

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
W poniedziałek byliśmy jak zwykle na spacerze w parku. Patryk ma ostatnio ulubione zajęcie -wrzucanie wszystkiego do kosza, bo "be". I jak zaczął w parku zabawki wyrzucać, to chciałam go od kosza odstawić, a on szybko w bieg i się przewrócił na asfalcie. Pech chciał, że w piatek nosek rozbił w podobnych okolicznościach. Niby nie wyglądał strasznie ten upadek, ale na czole czerwony ślad był, a Maly strasznie płakał. Ale popił mleczka i już się uspokoił. Potem wróciliśmy do domu. Chciałam mu jeszcze dać obiadek, ale w sumie tylko makaron chwycił z talerza, trochę mięska - był śpiący, więc dałam mu UU (z nadzieją że obiad zje po spaniu). Chciałam go uśpić, a on nagle zwymiotował - nigdy się mu to nie zdarza, ale uznałam, że może coś mu nie podeszło albo z płaczu. Więc znowu dałam mu UU, zjadł ze smakiem i ponownie zwymiotował. Teraz się już wystraszyłam. Znajoma pediatra nie odbierała telefonu, więc zadzwoniłam do położnej (super kobieta), żeby mi chociaż jakiś szpital poleciła. Potem do męża zadzwoniłam, że biorę taksówkę i jedziemy na IP. Teściom właściwie w drzwiach powiedziałam, gdzie się wybieram. Jeszcze na schodach za mną krzyczeli, że pewnie wstrząs mózgu...
W szpitalu oczywiście zaraz mnie poinformowali, że w takich przypadkach mogą przyjąć tylko na obserwację i czy się zgadzam. Innego wyjścia nie widziałam. Zrobili mu zdjęcia rtg (musiałam go trzymać na siłę, a on tak strasznie płakał), potem na oddziale zabrali, żeby pobrać krew i założyć wenflon...
Potem miałąm go uśpić, ale on nie dał się odłożyć do łóżeczka - niby spał, ale bardzo czujnie. Zaczął dopominać się o UU, ale nie mogłam go karmić, więc założyli mu kroplówkę i podłączyli do monitora. Ponieważ reagował strasznym płaczem na personel, w końcu pozwolili mi trochę go nakarmić. W ostateczności zjadł dużo - dla niego nie ma "trochę", ale nic mu nie było. Potem już mogłam go karmić pomimo kroplówki. Chyba po prostu z wyczerpania padł po 22... Całą noc monitorowany był, ale wszystko ok.
We wtorek popołudniu dostał gorączki, ale była poniżej 38 st., więc kazali tylko dużo pić mu dawać. Wieczorem mu wzrosła, więc dostał dożylnie jakieś lekarstwo i rano już nie miał temperatury. Pediatra go zbadała, ale nic nie znalazła niepokojącego. Morfologia, mocz były ok. Powiedziałam jej, że może to powikłania po szczepieniu i ona faktycznie stwierdziła, że mogą być (wcześniej ktoś inny z personelu stwierdził, że po 11-12 dniach, to nie po szczepieniu).
Jak dobrze, że to nic groźnego nie było Jak nam Ania napisała o szpitalu i wymiotach, to też najgorsze rzeczy mi do głowy przychodziły jakiś splot nieszczęśliwych sytuacji pewnie nastąpił: upadek sobie, wymioty może od jakiegoś zatrucia drobnego albo tez poszczepienne, gorączka jeszcze z innego powodu, a razem dało dziwną całość.

A teściowa jak? Nie gada Ci teraz nic niemiłego?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zamówiłam paputki.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hej kochane,
dziękuję za wsparcie
odbieraniu było w miarę ok, wprawdzie jak się Pani zatrzymała na chwile zanim go wyniosła to wołał mama jakby wiedział ,że jestem za drzwiami ,ale było w miarę.
Śniadankiem pogardził (ale on je godzinę wcześniej w domu więc się nie dziwię ,że głodny nie jest) ale za to wciagnął cały obiad- 2 dania
Pospał 40 minut i trochę się bawił, tylko jak sobie przypomni to od czasu do czasu płacze.
Mam nadzieję,że będzie coraz lepiej
Czyli widać światełko w tunelu Z dania na dzień na pewno będzie łatwiej. I Tobie, i jemu

Cytat:
Dziewczyny No tak mi sie wydaje ze 5. Jest na samiuskim koncu. Wolna dziura miedzy 2 a ta niby 5 pasuje akurat na 3 i 4 ????
Moze moja córka to JAKIS ewenement ?
Ale to wcale nie taka rzadkość! Znam sporo dzieci, którym zęby wychodza w dziwnych kolejnościach Np. jedynki i dwójki tylko górne, a potem piątki, a raszta pusta. I kilka innych przypadków podobnych.

Cytat:
dla przypomnienia Marysia z rana
Ale blondi Ona to będzie seksbomba jak dorośnie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Szymek ma katar, zarazil sie ode mnie
O rany To duuuużo zdrówka dla Szymusia

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Dzwoniła dziś do mnie moja szefowa z pracy czy aby na pewno będę w poniedziałek , czy się nic nie zmieniło itp Mam się nie martwić, we wszystko mnie wdrożą..
eh już już stresuję jak to będzie...

Dziewczyny do moich rodziców przyszło dziś pismo z US zajęcie rachunku bankowego- tytuł wykonawczy z UP na prawie 1600 zł za niezapłacony abonament rtv
Da się coś z tym zrobić????
- Proszę, jaka niecierpliwa szefowa
- Niestety nic. Jak już US zajął, to po ptakach

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-09-13 o 22:35
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 21:03   #1482
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Sliczna Marysia, te oczeta cud miod!
dziekujezdrowka dla Boryska
my tez szczepienie odlozone na za 6 tyg

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-09-13, 21:05   #1483
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Pobieżnie trochę nadrobiłam zaległości.

Dziękujemy za kciuki, za dobre słowa! Jesteście niezastąpione!

Ania w sumie chyba na bieżąco wszystko pisała.
W poniedziałek byliśmy jak zwykle na spacerze w parku. Patryk ma ostatnio ulubione zajęcie -wrzucanie wszystkiego do kosza, bo "be". I jak zaczął w parku zabawki wyrzucać, to chciałam go od kosza odstawić, a on szybko w bieg i się przewrócił na asfalcie. Pech chciał, że w piatek nosek rozbił w podobnych okolicznościach. Niby nie wyglądał strasznie ten upadek, ale na czole czerwony ślad był, a Maly strasznie płakał. Ale popił mleczka i już się uspokoił. Potem wróciliśmy do domu. Chciałam mu jeszcze dać obiadek, ale w sumie tylko makaron chwycił z talerza, trochę mięska - był śpiący, więc dałam mu UU (z nadzieją że obiad zje po spaniu). Chciałam go uśpić, a on nagle zwymiotował - nigdy się mu to nie zdarza, ale uznałam, że może coś mu nie podeszło albo z płaczu. Więc znowu dałam mu UU, zjadł ze smakiem i ponownie zwymiotował. Teraz się już wystraszyłam. Znajoma pediatra nie odbierała telefonu, więc zadzwoniłam do położnej (super kobieta), żeby mi chociaż jakiś szpital poleciła. Potem do męża zadzwoniłam, że biorę taksówkę i jedziemy na IP. Teściom właściwie w drzwiach powiedziałam, gdzie się wybieram. Jeszcze na schodach za mną krzyczeli, że pewnie wstrząs mózgu...
W szpitalu oczywiście zaraz mnie poinformowali, że w takich przypadkach mogą przyjąć tylko na obserwację i czy się zgadzam. Innego wyjścia nie widziałam. Zrobili mu zdjęcia rtg (musiałam go trzymać na siłę, a on tak strasznie płakał), potem na oddziale zabrali, żeby pobrać krew i założyć wenflon...
Potem miałąm go uśpić, ale on nie dał się odłożyć do łóżeczka - niby spał, ale bardzo czujnie. Zaczął dopominać się o UU, ale nie mogłam go karmić, więc założyli mu kroplówkę i podłączyli do monitora. Ponieważ reagował strasznym płaczem na personel, w końcu pozwolili mi trochę go nakarmić. W ostateczności zjadł dużo - dla niego nie ma "trochę", ale nic mu nie było. Potem już mogłam go karmić pomimo kroplówki. Chyba po prostu z wyczerpania padł po 22... Całą noc monitorowany był, ale wszystko ok.
We wtorek popołudniu dostał gorączki, ale była poniżej 38 st., więc kazali tylko dużo pić mu dawać. Wieczorem mu wzrosła, więc dostał dożylnie jakieś lekarstwo i rano już nie miał temperatury. Pediatra go zbadała, ale nic nie znalazła niepokojącego. Morfologia, mocz były ok. Powiedziałam jej, że może to powikłania po szczepieniu i ona faktycznie stwierdziła, że mogą być (wcześniej ktoś inny z personelu stwierdził, że po 11-12 dniach, to nie po szczepieniu).
Zostaliśmy na obserwacji do dziś i tak naprawdę nie wiadomo, co było powodem wymiotów, gorączki. Uraz głowy raczej wykluczyli. W każdym razie jesteśmy już w domu

Aania dziękuję za wsparcie!
Ciesze sie ze juz jestescie w domku
Stary 2012-09-13, 21:06   #1484
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

brumku powalil mnie twoj koment na temat Marysi. Oj wszystko sie moze zmienic w zyciu, ale serio to ona uwielbia aparat, zawsze sie szczerzy, albo wlasnie takie minki robi. moze by ja wyslal gdzies do reklamy??
iustyna moja tez spi w tym co akurat jest czyste - takie zycie. jesli pajac to pajac, jesli rampers to rampers. Pizamek jszecze nie mamy, ale planuje zakup

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-09-13, 21:08   #1485
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Jezeli chodzi o jedzonko to Borysek "dorosło" nie je.Budzi sie kolo 6 i dostaje butleMM i idzie spac ponownie.Wstaje kolo 8-9.
Na sniadanko (kolo 9-10) dostaje najczesniej kaszke (kupuje w Niemczech bezcukrowe) z jablkiem, gruszka, bananem lub innym owocem, czasami kanapke (bardzo rzadko bo nie przepada). kolo 12-13 jakis owoc, biszkopty, badz jogurt.
Obiad je po drzemce(ok.2godz.) kolo 15-16, sloiczki badz nasz obiadek.Zupek moich nie lubi, drugie danie czasmi zje (kotleta, ziemniaki), ale woli sloiczki.
Po południu idziemy na spacer i je najczesciej chrupki kukurydzine, kromke chleba, moje ciasto(jak akurat zrobie), badz kaszke z owocem.
Kolacja to MM przed spaniem(kolo 20-21).
Ja owoce tez daje w kawalkach i najbardziej lubi banana i jablko(innych nie chce nawet sprobowac-chyba ze sa w kaszce to zje)
Posilki podaje tylko w foteliku do karmienia, picie stoi na stoliki i bierze kiedy chce albo sama mu podaje(on malo pije ogolnie co mnie troche martwi).
U nas bardzo podobnie Tylko zamiast MM jest UU. I my kaszek nie jadamy. Ale też nie mamy jeszcze żadnych "dorosłych" słodkich przekąsek ani kiełbach No i owoce Tymuś kocha wszystkie! A karminy też zawsze w foteliku, a picie stoi sobie na stoliku cały dzień. I tez mało pije

Cytat:
Kurcze jeden chłodniejszy dzień i mieszkanie sie wyziębiło. Brrrr...
W czym śpią wasze dzieci?
Tymek w pajacykach. Jak było gorąco to w bodziaku. A jak chłodno to w śpiworku cienkim do tego.
Stary 2012-09-13, 21:12   #1486
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tymek w pajacykach. Jak było gorąco to w bodziaku. A jak chłodno to w śpiworku cienkim do tego.
Moj podobnie spi-w pajacyku jak chlodniej, bodziaku jak cieplej i cieniutkim spiworku.Zakupilam mu wczoraj grubszy,na chlody jesienno-zimowe

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-09-13 o 21:13
Stary 2012-09-13, 21:15   #1487
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

jak moj adalej tak bedzie sie odkrywac, to tez pomysle o spiworku.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-09-13, 21:17   #1488
myha82
Wtajemniczenie

Dziękuje za odpowiedź. dzisiaj miałam dylemat w co ja ubrac na noc bo jednak czuc chłód w domu. Dzisiaj jest w Rampersie z długim rekawem i w skarpetkach. Tez mysle o zakupie pizamki.

MARINA oglądam program na TVN Style

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

ja mam śpiworek, ale jakoś nie widze mojego "łazika" w nim. Mysle, ze bardzo by ja denerwował.
nawet dzisiaj porobiłam fotki i chyba wystawie na allegro.

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-13, 21:19   #1489
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
jak moj adalej tak bedzie sie odkrywac, to tez pomysle o spiworku.
Ja Ci polecam spiworek!(wiem ze niektóre dzieci niestety go nie lubia).W dzien jak ma drzemke, to przykrywam go pieluszka, to przez chwile ma ja na sobie , a pozniej juz lezy odkryty.W nocy sobie tego nie wyobrazam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 21:25   #1490
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Moj podobnie spi-w pajacyku jak chlodniej, bodziaku jak cieplej i cieniutkim spiworku.Zakupilam mu wczoraj grubszy,na chlody jesienno-zimowe
Ja też za jakiś czas muszę kupić cieplejszy na zimę, bo w ten z poprzedniego sezonu raczej się nie zmieści

Cytat:

ja mam śpiworek, ale jakoś nie widze mojego "łazika" w nim. Mysle, ze bardzo by ja denerwował.
nawet dzisiaj porobiłam fotki i chyba wystawie na allegro.
Ja jestem fanką śpiworków Tymuś w nich śpi od poczatku. Kocyki nie wchodzą w grę, bo nigdy nie uleży pod nimi dłużej niż 3 minuty A w zimę, kiedy było naprawdę chłodno, bez przykrycia byłoby zdecydowanie za zimno.
Stary 2012-09-13, 21:30   #1491
myha82
Wtajemniczenie

Martyna tez spała na poczatku w spiworkach. Teraz nawet udaje sie utrzymac na niej przykrycie. Zreszta śpie z nia to pilnuje, zeby była przykryta

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Ide chyba spać. najważniejsze, ze jutro nie musze wstawac o 5:30. Ciekawe czy Martyna o tym wie
Dobranoc

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-13, 21:36   #1492
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ja tez noszę sie z zakupem spiworka. Boje sie jednak ze mojej pannie nie przypadnie do gustu. Jak była malutka ( czyt. Nie przemieszczala sie we śnie) to spała w spiworku, ale teraz nie wiem czy zechce. Mimo to jednak kupię i wyprobuje. Najwyżej sprzedam.
Ostatnio tez zaliczylam nieudany zakup. Mianowicie kupiłam Wiki puchowy bezrekawnik. Założylam jej dzis i biedna wyglądała jak w zbroi. Nie mogła sie ruszyć. Dla chodzacego dziecka ok ale do wózka sie nie nadaje. Miała go na sobie 2 min. Nie wiem co mam teraz z nim zrobić
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:43   #1493
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez noszę sie z zakupem spiworka. Boje sie jednak ze mojej pannie nie przypadnie do gustu. Jak była malutka ( czyt. Nie przemieszczala sie we śnie) to spała w spiworku, ale teraz nie wiem czy zechce. Mimo to jednak kupię i wyprobuje. Najwyżej sprzedam.
Ostatnio tez zaliczylam nieudany zakup. Mianowicie kupiłam Wiki puchowy bezrekawnik. Założylam jej dzis i biedna wyglądała jak w zbroi. Nie mogła sie ruszyć. Dla chodzacego dziecka ok ale do wózka sie nie nadaje. Miała go na sobie 2 min. Nie wiem co mam teraz z nim zrobić
Wiesz Stronczku, moj Borysek to nawet w tym spiworku wstaje.
A jezeli chodzi o bezrekawnik to tez mam podobne odczucia jak Ty, ale mam nadzieje ze niedlugo zacznie chodzic i bedzie ok- uwaga , uwaga dzisiaj zrobil pare kroczkow prowadzony za raczki!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 21:44   #1494
youyou
Zakorzenienie

Lila śpi obecnie w pajacyku,a jak było cieplej to w bodziaku z długim (albo krótkim).
Spi pod kołderką, śpiworki mi jakoś nie podeszły... wydaje mi się że ograniczają ruchy...
Ona mocno "wędruje" po łóżeczku, a jak zasypia (lub się rano obudzi) to wstaje i w śpiworku byłoby to mocno krępujące..
Jak ją przykryję kołderką to sobie sama ją zaciąga na siebie i się w nią wtula
W nocy jak się przebudzę to zaglądam czy aby nie potrzeba któregoś Glutka przykryć... i poprawiam im kołderki.

Dzięki dziewczyny za odp ws rtv, tak właśnie myślałam.... ehhh rodzice nie będą szczęsliwi
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:52   #1495
Natka_
Zakorzenienie

Hej Kochane.

Przepraszam, że tak wpadam i wypadam, ale wyszły u nas małe problemy, do tego nieśpiący Domuś i jakoś nie mam nastroju na pisanie.

Domek już troszkę lepiej śpi, ale dalej się wierci, kręci...
Wczoraj już nie wiedziałam jak się nazywam. Musiałam źle wyglądać, bo mój mąż umył RECZNIE naczynia (a mamy zmywarke!), poodkurzał, sprzątnął zabawki, nakarmił dziecko i kazał mi iść spać do drugiego pokoju, żebym się wyspała a on zajmie się małym.
Co z tego skoro pierwsze kwęknięcie usłyszałam i poleciałam do mojego dziecka i zostałam do rana z nim do rana

Dobranoc

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Mamad, ogromnie się cieszę, że jesteście już w domku

Aaaa odezwała się szanowna promotorka, seminarium 19stego. Ciekawe co ma nam do powiedzenia
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 22:19   #1496
DDewik
Raczkowanie

Dziewczynki!Pytanie z innej beczki:Czy ktoras robiła kwasy na twarz(mlekowy ,pirogronowy), jakie byly efekty?
Stary 2012-09-13, 22:43   #1497
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz Stronczku, moj Borysek to nawet w tym spiworku wstaje.!
Otóż to! Tymuś w śpiworku też się po całym łóżeczku przemieszcza, wstaje i siada bez najmniejszych problemów Dla chcącego nie trudnego

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wczoraj już nie wiedziałam jak się nazywam. Musiałam źle wyglądać, bo mój mąż umył RECZNIE naczynia (a mamy zmywarke!), poodkurzał, sprzątnął zabawki, nakarmił dziecko i kazał mi iść spać do drugiego pokoju, żebym się wyspała a on zajmie się małym.
Co z tego skoro pierwsze kwęknięcie usłyszałam i poleciałam do mojego dziecka i zostałam do rana z nim do rana
Rany, musi Ci być naprawdę ciężko
Trzymaj się! Oby już niedługo

Cytat:
Dziewczynki!Pytanie z innej beczki:Czyktoras robiła kwasy na twarz(mlekowy ,pirogronowy), jakie byly efekty?

........
Ja tez mam pytanie z innej beczki Do mam recydywistek czyli tych, co juz dwójkę co najmniej mają.
Bo rozmyślałam nad ulokowaniem w domu potencjalnego rodzeństwa Tymusiowego No i w pierwszej chwili myślałam, że będą razem w pokoju, tak by było najfajniej. Któraś z Was (chyba ypuyou) kiedyś mnie uspokajała, że młodsze nie budzi starszego nawet jak się budzi na jedzenie na początku i płacze. No i fajnie Ale tak mi przyszło do głowy, czy to nie jest niebezpieczne? Że starsze np. udusi to małe czy coś? Bo przecież może dla zabawy jakiś klocek do nosa wsadzić, nakryć buzię czymś, "nakarmić"czymś... Więc chyba nie zostawia się dajmy na to 3-latka w pokoju z noworodkiem? Mylę się?
Stary 2012-09-13, 23:10   #1498
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Otóż to! Tymuś w śpiworku też się po całym łóżeczku przemieszcza, wstaje i siada bez najmniejszych problemów Dla chcącego nie trudnego

Rany, musi Ci być naprawdę ciężko
Trzymaj się! Oby już niedługo

........
Ja tez mam pytanie z innej beczki Do mam recydywistek czyli tych, co juz dwójkę co najmniej mają.
Bo rozmyślałam nad ulokowaniem w domu potencjalnego rodzeństwa Tymusiowego No i w pierwszej chwili myślałam, że będą razem w pokoju, tak by było najfajniej. Któraś z Was (chyba ypuyou) kiedyś mnie uspokajała, że młodsze nie budzi starszego nawet jak się budzi na jedzenie na początku i płacze. No i fajnie Ale tak mi przyszło do głowy, czy to nie jest niebezpieczne? Że starsze np. udusi to małe czy coś? Bo przecież może dla zabawy jakiś klocek do nosa wsadzić, nakryć buzię czymś, "nakarmić"czymś... Więc chyba nie zostawia się dajmy na to 3-latka w pokoju z noworodkiem? Mylę się?
brumku myślę, że ważne jest nastawienie rodzeństwa względem siebie. jak jest złość, zazdrość, agresja to nigdy.
wszystko zależy od tego starszego dziecka, jestem pewną, że sama wyczujesz czy możesz razem maluchy ulokować. ja wiem, że kuba przesypia całe moce, jest rozsądny, nie ma głupich pomysłów i wiem, że jego mogłabym zostawić w pokoju z Zuza. nawet to planujemy, tylko ja jeszcze nie jestem gotowa... lubię mieć ich w nocy na wyciągnięcie ręki . lubię jak śpią w tym samym pokoju.

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-09-13, 23:34   #1499
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek nie chce jeść parówki
Spróbuję mu jeszcze do rączki dać, wcześniej podawałam na widelcu, bałam się, że odgryzie za duży kawałek i się udławi
no i wie chłopak co robi
Niestety parówki choć smaczne to same dziadostwo
O ile dorosły raz na jakiś czas może sobie pozwolić tak takiemu maluchowi bym nie dawała

A owsianke gotuje na wodzie do miękkich płatkow
Potem Dodaje jogurt naturany i owoce, albo mój dżem

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dziewczynki,

mały jedzie dziś z pierwszą wizytą do fryzjera
i jak tam nasz mały przystojniak ?
A jak Ty sie Aniu czujesz ( pewnie wszyscy Cię t eraz męczą tym pytaniem)

Cytat:
Witam deszczowo i z ... 10-tym zębem
klask i: no brawa dla uzebionego Brumiątka
Oby już nie męczył go ten zabek

Co do jedzenia: daje dużo dorosłego jedzenia
To znaczy Jaś często zjada to co my,
Zupke czy Dania z parowaru, raczej nic nie smazymy więc problem z głowy
Póki co wystrzegamy sie większości słodyczy ( oprócz biszkoptow, domowychb wypiekow czy herbatnikow) kielbas jakichkolwiek, smazonego i mleka krowiego w czystej postaci

My spakowani rano jedziemy
Mam nadzieje ze będzie net bo umrę bez was
Stary 2012-09-13, 23:50   #1500
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
klask i: no brawa dla uzebionego Brumiątka
Oby już nie męczył go ten zabek

Co do jedzenia: daje dużo dorosłego jedzenia
To znaczy Jaś często zjada to co my,
Zupke czy Dania z parowaru, raczej nic nie smazymy więc problem z głowy
Póki co wystrzegamy sie większości słodyczy ( oprócz biszkoptow, domowychb wypiekow czy herbatnikow) kielbas jakichkolwiek, smazonego i mleka krowiego w czystej postaci

My spakowani rano jedziemy
Mam nadzieje ze będzie net bo umrę bez was
- Już chyba dziś było ciut lepiej. Oby się to przełożyło na przespaną noc
- my też ostatnio często to samo jadamy, ale to są zupy jarzynowe (z tym że jemu nadal odlewam zanim przyprawię) albo mięsko z ziemniakami albo jakieś leczo. Innych rzeczy nie daję jeszcze.
- Bawcie się cudownie

Cytat:
brumku myślę, że ważne jest nastawienie rodzeństwa względem siebie. jak jest złość, zazdrość, agresja to nigdy.
wszystko zależy od tego starszego dziecka, jestem pewną, że sama wyczujesz czy możesz razem maluchy ulokować. ja wiem, że kuba przesypia całe moce, jest rozsądny, nie ma głupich pomysłów i wiem, że jego mogłabym zostawić w pokoju z Zuza. nawet to planujemy, tylko ja jeszcze nie jestem gotowa... lubię mieć ich w nocy na wyciągnięcie ręki . lubię jak śpią w tym samym pokoju.
No tak, masz rację. Ale mi chodzi o takie przypadkowe, nie wynikające ze złości czy niechęci, "uszkodzenie" malucha Bo trzylatek może np. tak kochać młodszego braciszka, że postanowi wsypać mu do łóżeczka swoje klocki czy nakarmić czymś. Tak z miłości Tego się nie trzeba bać?

No i jeszcze będę nudna i się wypytam (o, Ty Justynka jesteś tu jak znalazł ) - dla 3-latka Duplo czy City? Bo niby Duplo do 5 lat, a City od 5. Ale z drugiej strony czy warto jeszcze w Duplo inwestować

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości