Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 18:27   #2071
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
Przepraszam za to pytanie ale czy miałaś tez taki sluz ciagnacy sie jak białko kurzego jaja?
do spodziewanej @ tak a pozniej taki biały bardziej i nie ciagnacy
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 18:45   #2072
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Mokka a Ty dzisiaj jak się masz???
Dzięki Kochana W sumie ogólnie rzecz biorąc to lepiej, no bo te brązowe plamienia jakby mniejsze. I jak leżę to jest git - czuję się jak nowo narodzona Ale jak wstaję to już nie jest tak wesoło, bo czuję taki mulący ból w podbrzuszu i przed chwila stwierdziłam, że też pieczenie niżej... Kurcze... mam nadzieję, że te globulki pomogą Bo jeszcze przez tą stwierdzona nadżerkę jakiejś dodatkowej infekcji się nabawię
Stary 2012-09-13, 19:09   #2073
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Laseczki!!!
Przepraszam, że tak długo nie pisałam, ale dzieje się tak dużo i tak szybko, że sama nie nadążam. Jestem teraz u mamy, bo niedługo - w niedzielę ma 60 urodziny. A że tu neta niet to nie ma jak pisać. No i okazało się, ze mamcia sprawiła sobie prezent na urodzinki i kupiła laptopa. Ale żeby mieć neta to muszę iść do brata, który mieszka z teściem, więc tak trochę niezręcznie. Ogólnie u mnie i bobasa dobrze. Nie wiem czy sobie nie wkręcam ale czasami czuję że się rusza. Ale chyba trochę za wcześnie? 14 tydzień leci albo początek 15. Tak czy siak kocham tego małego brzdąca, którego noszę pod sercem.
Przeczytałam Was tak pobieżnie i widzę, że z fasolkami tu krucho - SUCHO!
Laski, brać się do roboty, zdejmować galoty i zapładniać.

Też bym się napiła a tu doopa. Na urodzinkach u mamusi będzie alkohol a ja przy soczku będę siedzieć
Jak będę mieć czas, to na pewno się do Was odezwę. Całuski kochane moje
No kochana dobrze że się zameldowałaś
Czekamy w takim razie na Ciebie
A dla Twojej mamuśki 100 lat!

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dzięki Kochana W sumie ogólnie rzecz biorąc to lepiej, no bo te brązowe plamienia jakby mniejsze. I jak leżę to jest git - czuję się jak nowo narodzona Ale jak wstaję to już nie jest tak wesoło, bo czuję taki mulący ból w podbrzuszu i przed chwila stwierdziłam, że też pieczenie niżej... Kurcze... mam nadzieję, że te globulki pomogą Bo jeszcze przez tą stwierdzona nadżerkę jakiejś dodatkowej infekcji się nabawię
Uff jak lepiej to się cieszymy.
Leż i dużo odpoczywaj a na pewno wszystko będzie dobrze

Ja uciekam się wykąpać i do łóżka,jutro po pracy zajrzę.Miłego wieczorka

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-09-13 o 19:12
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 19:15   #2074
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Laseczki!!!
Przepraszam, że tak długo nie pisałam, ale dzieje się tak dużo i tak szybko, że sama nie nadążam. Jestem teraz u mamy, bo niedługo - w niedzielę ma 60 urodziny. A że tu neta niet to nie ma jak pisać. No i okazało się, ze mamcia sprawiła sobie prezent na urodzinki i kupiła laptopa. Ale żeby mieć neta to muszę iść do brata, który mieszka z teściem, więc tak trochę niezręcznie. Ogólnie u mnie i bobasa dobrze. Nie wiem czy sobie nie wkręcam ale czasami czuję że się rusza. Ale chyba trochę za wcześnie? 14 tydzień leci albo początek 15. Tak czy siak kocham tego małego brzdąca, którego noszę pod sercem.

Też bym się napiła a tu doopa. Na urodzinkach u mamusi będzie alkohol a ja przy soczku będę siedzieć
Ooo super,że jednak dałaś radę się nam tu zameldować Super,że wszystko u Ciebie i Dzidziolka wporządku!!!
Wszystkiego najlepszego dla Twojej mamci!

Cytat:
No to leż i jeszcze raz leż kochana i pachnij) A zobaczysz ,że wszystko się naprostuje i będzie ok. Wiem doskonale o czym piszesz. Sama miałam zagrożone obie ciąże, a jedną straciłam. Teraz też trzęsę portkami jak to będzie przy tej ciąży jeśli uda nam się zajść:/ Tym bardziej,że już troche lat zleciało od tamtej pory..
Trzymaj się tam dzielnie!!!

A ja się dzisiaj czuję coś niemrawo, głowa łupie, dzieciaki mega nieznośne dzisiaj i dają mi popalić ostro. Dzięki Bogu dzień się już kończy, zaraz ich kłade i odpocznę psychicznie w ciszy troszkę

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 19:28   #2075
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
(...)
hm...mi sie wydaje, ze niezaleznie jaki lekarz wypisuje recepte, to powinno byc refundowane jesli moze. od tego rokiu chyba co najwyzej zmienil sie system refundacji lekow i moze poprostu przestaly lutki byc refundowane... zaraz sprawdze w moim indeksie lekow :P
witam sie z rana

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

porobowalam wkleic tabelke ale nie pojszlo podjezykowa i dopochwowa maja jakis poziom platnosci R - lek wydawany za odplatnoscia ryczaltowa do wysokosci limitu w zakresie wskazan: wszystkie zarejestrowane wskazania. dopochwowa 100% 29zl a z tym R 3,20 a podjezykowa 100% 14,97 a z tym r 9 z groszami.... nie znam sie chyba na tym

banka,,, z synusia to przystojniak bedzie piesio tez fajny
Magbes - i sama prawda - refundacja jest uzależniona od problemu z jakim się borykamy, i poziomy refundacji są różne Nic dodać nic ująć same trafne info na bank wlepiłaś

Banka
- mi również bardzo się podobają Twoje maleństwa, i blondiś i psinka - słodkie i przeurocze!
Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
Jak już zajdę to mi już obojętne będzie do kogo będę chodzić ale na pewno na NFZ bo worka z kasą nie mam
Przebadali mnie różni lekarze wzdłuż, wszerz i od środka i twierdzą, że brak okresu spowodowany testosteronami. Ogólnie wszystkie hormony mam w normie. Tylko testosterony przy górnej granicy...
Moje wyniki są z lutego 2012. Ale dziś odebrałam wyniki z laboratorium i zupełnie inne normy mają
Miesiączek nie mam od zawsze. Tzn miałam pierwszą w wieku 13lat i potem dopiero wywoływane lekami...
Mój Mąż woli dżinsy ale na co dzień chodzi do pracy w luźnych spodniach wiec mam nadzieje, że jego plemniorki dają rade
Kurczę co za pogmatwanei zpoplątanie, spójrz.. ja mam kilka hormonów popsujanych,m Ty jeden i ja mialam okresy,a Ty nie.. Ale szczerze to zazdroszczę Ci, że Twój testosteron się nie przeradza w ten paskudny dihydrotestosteron, bo ja od tego łysa prawie jestem,poważnie, super poważnie piszę.... Jakby mi się nie przeradzał to też testosteronu pewnie bym miała w nadmiarze, a tak w ogóle to licho wie, bo mój testo badany wtedy co i reszta w szpitalu nie przyszedł(wynik) ale raczej mieści się w normie, bo później był raz badany u mnie w mieście.
Mówisz, że normy rozbieżne z tymi z początku roku? No widzisz.. to się zmienia, aż zaskoczony człek jest hehe A laboratorium to samo czy inne? Bo jak to samo i już zmiana spora to to by było faktycznie dziwne
Kurcze testosteron masz wysoki, ale w normie i tylko ten problem a okresu brak to mega specyficzne się wydaje być, ale ja się nie znam, po prostu nie mogę się nadziwić, ze tak to funkcjonuje. Tyle dobrego, że przynajmniej nie miałaś jak ja i mogłaś się podleczyć terapią hormonalną, którą mi leki inne wykluczyły

TŻ w dzinsach.. CO JA BYM ZA TO DAŁA! Mój nosi takie moro lub czaaasem sztruksy jedne, w dżinsach nie wiem czy w ogóle go widziałam Powaga! Mam sklerozę, ale jeśli nawet to musiało być jakieś święto narodowe hahaha

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jem dopiero śniadanie...

komu, komu bo zjem sama?
Kocurku nie masz litości! Co ja bym dała za malinki... i za masło czekoladowe czy orzechowe.. o jaaa...Mój pasażer płacze razem ze mną z zazdrości i ochoty Ślinianki wprawiłaś mi w ruch, no bez kitu, dam sobie pazurki ściąć za takiego jednego naleśniczka
Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
Mój ginekolog opowiadał mi ostatnio, że ma pacjentkę, która miała dwie owulacje w dużym (14 dniowym) odstępie czasu - wiedziała, bo monitorowała cały cykl. I zarówno za pierwszym, jak i drugim razem w jednym cyklu zaszła w ciążę . Urodziła jednego zdrowego chłopczyka, drugi zarodek (ten późniejszy) się niestety nie utrzymał. Jednak organizm kobiety to mega-zagadka, może i Tobie się właśnie trafiła taka podwójna kumilacja.
Ale historia, rzadkość jak diabli! Ale są i takie akcje. Albo kiedyś o babce co współżyła z 2 kolesiami w 1 dzień zdaje się (no commensts....) i miała 2 ciąże - białe dziecko i małego murzynka! Kosmos? A jednak.. się zdarza Jaja jak berety

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 19:32   #2076
FD_nika
Raczkowanie

Witam ponownie...ale mnie zgaga meczy... i dodaje nadzieji na fasolcie
BANKA Ty kochana też dodałaś mi otuchy
A jak wam mija wieczór?

Edytowane przez FD_nika
Czas edycji: 2012-09-13 o 19:44
FD_nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 19:44   #2077
Luna0
Zakorzenienie

Kwitka ja też nigdy nie miałam TEGO sluzu, a przytylaliśmy się codziennie albo dwa razy dziennie a jak byłam zmęczona czy Tz to poprostu niet a do owulacji podchodziłam tak że plemniki i tak żyją tydzień

Isia już myślałam że o nas zapomnialas

Ja dziś wydalam 60 zł na luteine i nystatyne która kosztuje 18 zł! Opakowanie. Także mam 40 zł w portfelu...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:08   #2078
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Magbes - i sama prawda - refundacja jest uzależniona od problemu z jakim się borykamy, i poziomy refundacji są różne Nic dodać nic ująć same trafne info na bank wlepiłaś

Banka - mi również bardzo się podobają Twoje maleństwa, i blondiś i psinka - słodkie i przeurocze!
Kurczę co za pogmatwanei zpoplątanie, spójrz.. ja mam kilka hormonów popsujanych,m Ty jeden i ja mialam okresy,a Ty nie.. Ale szczerze to zazdroszczę Ci, że Twój testosteron się nie przeradza w ten paskudny dihydrotestosteron, bo ja od tego łysa prawie jestem,poważnie, super poważnie piszę.... Jakby mi się nie przeradzał to też testosteronu pewnie bym miała w nadmiarze, a tak w ogóle to licho wie, bo mój testo badany wtedy co i reszta w szpitalu nie przyszedł(wynik) ale raczej mieści się w normie, bo później był raz badany u mnie w mieście.
Mówisz, że normy rozbieżne z tymi z początku roku? No widzisz.. to się zmienia, aż zaskoczony człek jest hehe A laboratorium to samo czy inne? Bo jak to samo i już zmiana spora to to by było faktycznie dziwne
Kurcze testosteron masz wysoki, ale w normie i tylko ten problem a okresu brak to mega specyficzne się wydaje być, ale ja się nie znam, po prostu nie mogę się nadziwić, ze tak to funkcjonuje. Tyle dobrego, że przynajmniej nie miałaś jak ja i mogłaś się podleczyć terapią hormonalną, którą mi leki inne wykluczyły

TŻ w dzinsach.. CO JA BYM ZA TO DAŁA! Mój nosi takie moro lub czaaasem sztruksy jedne, w dżinsach nie wiem czy w ogóle go widziałam Powaga! Mam sklerozę, ale jeśli nawet to musiało być jakieś święto narodowe hahaha

Kocurku nie masz litości! Co ja bym dała za malinki... i za masło czekoladowe czy orzechowe.. o jaaa...Mój pasażer płacze razem ze mną z zazdrości i ochoty Ślinianki wprawiłaś mi w ruch, no bez kitu, dam sobie pazurki ściąć za takiego jednego naleśniczka

Ale historia, rzadkość jak diabli! Ale są i takie akcje. Albo kiedyś o babce co współżyła z 2 kolesiami w 1 dzień zdaje się (no commensts....) i miała 2 ciąże - białe dziecko i małego murzynka! Kosmos? A jednak.. się zdarza Jaja jak berety
Dziekuje bardzo

Cytat:
A jak wam mija wieczór?
alez sama prawda, ciesze sie ze otucha poprawila Tobie humorek i dala wiecej nadzieji , ona jest najwazniejsza...

jak tam mija Wam wieczorek??
Moj maly wykapany w lozku od godzinki, ja wykapana , i wlasnie skonczylam prasowac, Tz jeszcze nie ma ale jak wroci czeka go spacerek z suka , chwilowo on przejal obowiazek wieczornego spaceru..
a jaaa do łoża leceee
Stary 2012-09-13, 20:31   #2079
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
A jak wam mija wieczór?

Wieczór? ehhh po ciężkim dniu z moimi łobuzami to mija wreszcie spokojnie.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Kwitka ja też nigdy nie miałam TEGO sluzu, a przytylaliśmy się codziennie albo dwa razy dziennie a jak byłam zmęczona czy Tz to poprostu niet a do owulacji podchodziłam tak że plemniki i tak żyją tydzień

Isia już myślałam że o nas zapomnialas

Ja dziś wydalam 60 zł na luteine i nystatyne która kosztuje 18 zł! Opakowanie. Także mam 40 zł w portfelu...
Ehhh te leki Was finansowo dziewczyny wykończą. Ale czego nie robi się dla maleństwa

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo

alez sama prawda, ciesze sie ze otucha poprawila Tobie humorek i dala wiecej nadzieji , ona jest najwazniejsza...

jak tam mija Wam wieczorek??
Moj maly wykapany w lozku od godzinki, ja wykapana , i wlasnie skonczylam prasowac, Tz jeszcze nie ma ale jak wroci czeka go spacerek z suka , chwilowo on przejal obowiazek wieczornego spaceru..
a jaaa do łoża leceee

Moje dzieciaki już też pomyte i po kolacji w łóżkach ( AMEN).
Mnie godzine temu jakiś szał dopadł Pomyłam dzieci, zrobiłam im kolacje, wywiesiłam pranie, poskładałam to co już się nazbierało, pomyłam wszystkie gary i podłogi
I normalnie,aż mi lżej się będzie spało z myślą,że jutro mogę się troszkę poobijać

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-13, 20:35   #2080
ameliar
Zadomowienie

Cytat:

Lab inne bo w lutym miałam w szpitalu robione a dziś w labie
Teraz to nawet testosteron mam za niski w normach
i bądź tu człowieku mądry ale mam nadzieje, że po tej kuracji się uda dostać okresy albo i nie ale tylko na 9 miesięcy
I nie przejmuj się kochana, że nie dałaś rady zrobić sobie kuracji bo najważniejsze- czyli dzidziolka masz- a wszyscy lekarze mówią, że ciąża to najlepsza kuracja na hormony kobiety
A ile Twoj TZ ma lat? Mój chodził do 27rz w takich luznych gaciach, ale na szczescie "wyrósł" z tego zanim go poznalam teraz tylko dżinsy

nadrobiłam Was kobitki, ale już trochu padnięta jestem po tej wyprawie do endokrynologa i zapamiętałam tylko o pytanie o "pukanie się "
a więc u nas wygląda to tak, że robimy to kiedy mamy ochote... a że mamy miesiąc miodowy to codziennie mamy ochotę

ach partytura jeszcze co do łysienia to Cię rozumiem, u mnie wszystkie włosy z głowy(łysienie androgenowe) migrują w inne części ciała(hirsutyzm) także możemy sobie przybić piąteczki

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

Edytowane przez ameliar
Czas edycji: 2012-09-13 o 20:38
ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:41   #2081
banka26
Zakorzenienie

Colorblue no tak jak ja tez wole cieszyć sie lenistwem drugiego dnia i nie lubię jak mi leży robota
Stary 2012-09-13, 20:43   #2082
lady_malgo
Rozeznanie

witam się wieczorową porą Już myślałam, że mi @ idzie, a tu głucho, sucho...
Główka zaczyna mnie pobolewać więc pewnie położę się wcześniej spaciulki
Banka- miło, że moja spiczasta szyjka Cię rozbawiła hihi

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:18   #2083
...Skierka...
Zakorzenienie

hej Dziewczyny, z góry przepraszam ze nie nadrobie za barrdzo postow, bo ostatnio nie mialam wiele czasu i teraz tez tylko na chwile
dostalam dzis @ niestety , w 33 dc...
nie mam jednak weny dzis nadrabiać zaległości,... wiec trzymajcie sie i zycze powodzenia wszystkim testującym...

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:40   #2084
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Może jutro test coś pokaże

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, z góry przepraszam ze nie nadrobie za barrdzo postow, bo ostatnio nie mialam wiele czasu i teraz tez tylko na chwile
nie mam jednak weny dzis nadrabiać zaległości,... wiec trzymajcie sie i zycze powodzenia wszystkim testującym...
Przykro mi Ale głowa do góry, następny cykl będzie Twój

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-13, 21:42   #2085
partytura
Zadomowienie

czary mary hokus pokus..
Nie umiem usunąć więc wybaczcie niedoróbkę, która się wysłała.. zrobiłam z niej 'pustaka'

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2012-09-13 o 21:52
Stary 2012-09-13, 21:44   #2086
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
Lab inne bo w lutym miałam w szpitalu robione a dziś w labie
Teraz to nawet testosteron mam za niski w normach
i bądź tu człowieku mądry ale mam nadzieje, że po tej kuracji się uda dostać okresy albo i nie ale tylko na 9 miesięcy
I nie przejmuj się kochana, że nie dałaś rady zrobić sobie kuracji bo najważniejsze- czyli dzidziolka masz- a wszyscy lekarze mówią, że ciąża to najlepsza kuracja na hormony kobiety
A ile Twoj TZ ma lat? Mój chodził do 27rz w takich luznych gaciach, ale na szczescie "wyrósł" z tego zanim go poznalam teraz tylko dżinsy

nadrobiłam Was kobitki, ale już trochu padnięta jestem po tej wyprawie do endokrynologa i zapamiętałam tylko o pytanie o "pukanie się "
a więc u nas wygląda to tak, że robimy to kiedy mamy ochote... a że mamy miesiąc miodowy to codziennie mamy ochotę

ach partytura jeszcze co do łysienia to Cię rozumiem, u mnie wszystkie włosy z głowy(łysienie androgenowe) migrują w inne części ciała(hirsutyzm) także możemy sobie przybić piąteczki
Eee, no to inne lab wszystko tłumaczy Kurczę serio mamy podobnie, bo hirsu mam nie od dziś... a "dziś" czyt. w ciąży gorzej.. i nie moge depilować.. znaczy do łydek się przełamuję ale uda.. robię maszynką elektryczną, włosy w ciąży silniejsze + efekt usuwania też je wzmacnia i armagedon Przeraża mnie myśl o nagłym porodzie..i co jak będę zarośnięta?? Nie mogę nonstop pilnować, bo podrażnię skórę i mieszki włosowe.. a odstęp to ryzyko.. i bądź tu babo mądra..
a usuwać na szybko u mnie się nie da, to pracochłonne,bo muszę duuużo golić od dołu po majty dosłownie.. Dramat...Z pilnowaniem na wizyty u gin wyrobię, ale poród..naprawdę mam obawy co będzie i wolę nie myśleć jak by mnie traktowano jakbym była nieogarnięta na czas porodu
Mój TZ jest rok starszy ode mnie, w tym roku skończy 29 lat..! I jest chyba niereformowalny słowo daję.. Jego tata nosi przyległe gaty i portki, brat też, gaty na bank bo rozmawialiśmy o tym( nie widziałam go bo mieszkał w UK jak poznałam Szymona) a Szymon kij wie w kogo się wdał, chyba koledzy mu mózg ułożyli za gówniarza i ten lekki kompleks szczupłych nóg Ostatnio kupił 2 pary majtów jak byliśmy w pepco, i szok, są nawet przyległe sesese.. on zawiedziony ja wręcz przeciwnie

Siekierka
, "no stres" in english, bo on nie pomaga. Po prostu przyjmuj to za dobrą monetę, że będzie lepsza owulacja i silniejsze jajo! Nie teraz to następnym razem
========================= ========================= ==========
No nie, klon się wyczarował.. muszę zgłosić z prośbą o usunięcie, sama nie mogę chyba? ;/

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2012-09-13 o 21:48
Stary 2012-09-14, 07:31   #2087
magbes
Zadomowienie

siemka Dziewczyny,, jeszcze nic nie nadrobilam,,,ale pomozcie mi na szybkiego zmierzylam dzis tempke z 4 razy pod rzad.... i pierwszy wynik to 36,80, kolejne to 36,38, 36,30, 3,32...co ja mam zaznaczyc????
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 07:58   #2088
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
heheheh ) a no rozbawila

Cytat:
ach przykro mi , ale optymizm na nowy cykl i do roboty bedzie dobrze

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
siemka Dziewczyny,, jeszcze nic nie nadrobilam,,,ale pomozcie mi na szybkiego zmierzylam dzis tempke z 4 razy pod rzad.... i pierwszy wynik to 36,80, kolejne to 36,38, 36,30, 3,32...co ja mam zaznaczyc????
taK zawsze jest przy kilku pomiarach w tym samym czasie wylicz srednia ) albo bierz pod uwage pierwszy pomiar)
Stary 2012-09-14, 08:13   #2089
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
No dziewczynki ja już się stanowczo lepiej czuję,dziś tylko szybciej pójdziemy spać żeby odespać tą kijową nockę...
Była właśnie u mnie kuzynka,trochę poplotkowałyśmy, wypiłyśmy po szklaneczce piwka i teraz czekam na mojego Tż
Jutro juz piątek weekend na szczęście wolny! Mieliśmy jechać jutro do mojej przyjaciółki która niebawem rodzi ale Tż siedzi teraz dłużej w pracy więc w innym terminie ich odwiedzimy...

Gdzie się Nam zapodziały Isia i Kejthx?? (no chyba że jeszcze nie wróciła z wyjazdu służbowego)

Widzę że na forum popołudniowa cisza

Aha no i dzisiaj doszły moje testy owulacyjne także niech @ jak najszybciej się kończy,kilka dni i działamy
super, ze czujesz sie lepiej, teraz porzadnie sobie odpocznij

Cytat:
Laseczki!!!

sto latek dla mamusi
spedzaj milo czas u rodzinki

Cytat:
nie martw sie za mocno, na pewno bedzie, tylko lez i odpoczywaj

dzien dobry w piateczek
jeszcze 7,5 godz () i do domu i weekendzior dzis czeka mnie samotna noc,,jutro tez,,, mamy kawalersko-panienski weekend TZ jedzie juz dzis na kawalerski i wraca w niedziele... jada do gluszy na domek i moze kajaki ...a my jutro imprezujemy na panienskim...wczoraj szukalam sobie czarnej kiecki.... bo mamy byc na czarno wszystkie a ja jakas skapo zaopatrzona w czarne kiecki...no ale znalazlam
ale juz mi sie chce do domu...

banka, dzieki za pomoc... mam nadzieje, ze nie bedziesz zla jesli poczekam na wiecej opinii
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:14   #2090
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Eee, no to inne lab wszystko tłumaczy Kurczę serio mamy podobnie, bo hirsu mam nie od dziś... a "dziś" czyt. w ciąży gorzej.. i nie moge depilować.. znaczy do łydek się przełamuję ale uda.. robię maszynką elektryczną, włosy w ciąży silniejsze + efekt usuwania też je wzmacnia i armagedon Przeraża mnie myśl o nagłym porodzie..i co jak będę zarośnięta?? Nie mogę nonstop pilnować, bo podrażnię skórę i mieszki włosowe.. a odstęp to ryzyko.. i bądź tu babo mądra..
a usuwać na szybko u mnie się nie da, to pracochłonne,bo muszę duuużo golić od dołu po majty dosłownie.. Dramat...Z pilnowaniem na wizyty u gin wyrobię, ale poród..naprawdę mam obawy co będzie i wolę nie myśleć jak by mnie traktowano jakbym była nieogarnięta na czas porodu
Mój TZ jest rok starszy ode mnie, w tym roku skończy 29 lat..! I jest chyba niereformowalny słowo daję.. Jego tata nosi przyległe gaty i portki, brat też, gaty na bank bo rozmawialiśmy o tym( nie widziałam go bo mieszkał w UK jak poznałam Szymona) a Szymon kij wie w kogo się wdał, chyba koledzy mu mózg ułożyli za gówniarza i ten lekki kompleks szczupłych nóg Ostatnio kupił 2 pary majtów jak byliśmy w pepco, i szok, są nawet przyległe sesese.. on zawiedziony ja wręcz przeciwnie

Siekierka
, "no stres" in english, bo on nie pomaga. Po prostu przyjmuj to za dobrą monetę, że będzie lepsza owulacja i silniejsze jajo! Nie teraz to następnym razem
========================= ========================= ==========
No nie, klon się wyczarował.. muszę zgłosić z prośbą o usunięcie, sama nie mogę chyba? ;/
Ojj rozumiem Cię zupełnie... Ja niestety depilować się nie mogę bo zaraz zapalenie mieszków włosowych jedyny wyjątek- twarz. A golić ciało to ja codziennie musiałam a że jestem brunetką to zaraz na drugi dzień już czarne przebijające się włoski było widać...
marze by mieć takie kłaki na głowie jak na nogach....
a właśnie jak jesteś w ciąży to przestały Ci tak wypadać włosy?
A mój Mąż zaczął nosić przyległe gaty jak w delegacje pojechał i spał w jednym pokoju z kolegami wstyd mu sie zrobiło ze wszyscy chodzą w innych niż on dzięki Bogu... A mój ma już 32 latka...

Skierka- pomyśl ile teraz przyjemnych starań przed Tobą a po nim ile radości w końcu z Dzidziolka

magbes- łoł jakie rozbieżności... a z termometrem wszystko ok? Ja bym chyba wyciągnęła średnią z tych wyników

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

Stary 2012-09-14, 08:14   #2091
iza243
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
bij i zabij ale nie chcę być złym prorokiem... w ciąży byłam 2 razy i śluzu płodnego nie miałam natomiast przed @ często mi się pojawia. Trzymam kciuki żeby u Ciebie to był dobry znak!

U mnie dziś 12 dc a ostatni trwał 26 dni - jedziemy na tym samym wózku i też wczoraj miałam małpowe bóle ale jajcory bolały wcześniej, więc zakładam, że owu też była wcześniej. Dziś już małpowo boli mniej - ale jednak cuś boli...- a to pewnie zasługa NIE brania wieśka.
Powiedzcie mi kobity, bo tak czytam Wasze posty i piszecie, że staranka były itp... czy to znaczy, że po owu to się już nie pukacie? Może ja się w tej kwestii za mało nastawiam na starania, bo pukamy się kiedy chcemy (przed owu, po, w trakcie) i nie liczę, że co dwa dni, bo jak chcemy codziennie to codziennie a jak co trzy dni to co trzy... No i teraz zaczełam się nad tym zastanawiać...
My sie pukamy sie kiedy mamy ochote
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Witam się i ja po mojej tragiczniej nie przespanej nocy....
Szybko Wam ją streszczę:
Położyliśmy się z Tż ok 22 spać wzięłam bromka na noc no i zasnęłam...(przed zaśnięciem jak zamykałam oczy to mi się kręciło w głowie ale jakoś się udało zasnąć),długo to nie trwało bo się w nocy przebudziłam z małpowym bólem brzucha... no i tak się męczyłam... zasypiałam na trochę i się budziłam... w końcu stwierdziłam że wezmę ketonal i poszłam siusiu..,miałam mega mroczki przed oczyma...w dodatku podpaska sucha więc nie wiedziałam co jest grane... wracam do pokoju ledwo żywa no i buuumm- zemdlałam na korytarzu,był taki huk że Tż się obudził i od razu wyszedł zobaczyć co się dzieje... pozbierał mnie z tego korytarza, już chciał dzwonić na pogotowie ale ja powiedziałam że nie ma tego robić bo pewnie mi przejdzie...,brzuch nadal mocno bolał (takie skurcze jak by) więc wzięłam 2 ketonal... zasnęłam dopiero po 5 nad ranem a o 10 się obudziłam więc jestem dziś ledwo żywa...A dodam jeszcze że podpaska rano już była cała od krwi.
Dobrze że mam dziś wolne bo nie dałabym rady w pracy... biedny Tż widziałam ledwo co wstał to sięgnął po energetyka...
Nie wiem od czego mi było słabo,Tż twierdzi że od Bromka... może i ma rację, tak sie zastanawiam czy na czas @ nie brać po pół tabletki, jak myślicie?
Pierwszy raz miałam takie coś dlatego w 100% nie jestem pewna czy to od Bromka...bo do tej pory mój organizm reagował na niego dobrze...

No nic rozpisałam się to teraz idę nadrabiać...
Współczuje ci strasznie tej koszmarnej nocy.Mam nadzieje że dziś już lepiej

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
Mój ginekolog opowiadał mi ostatnio, że ma pacjentkę, która miała dwie owulacje w dużym (14 dniowym) odstępie czasu - wiedziała, bo monitorowała cały cykl. I zarówno za pierwszym, jak i drugim razem w jednym cyklu zaszła w ciążę . Urodziła jednego zdrowego chłopczyka, drugi zarodek (ten późniejszy) się niestety nie utrzymał. Jednak organizm kobiety to mega-zagadka, może i Tobie się właśnie trafiła taka podwójna kumilacja.
Ale jaja
Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Dlugo mnie nie bylo tu, nie mam szans nadrobic, przeczytalam tylko, ze IZA w koncu udalo Ci sie wywolac @ - zapamietalam Cie, bo mialysmy ten sam problem u mnie @ na wyjezdzie, jakies 5 dni po terminie. Zwalam wszystko na wielki stres w pracy w sierpniu.

Co nowego dziewczyny??
Byłaś u gina?

Cytat:
Laseczki!!!

Hej super że u was wsztstko ok
Cytat:
Kochana leż i odpoczywaj dzidziuś jest najważniejszy.Będzie dobrze
Cytat:
Przykro mi.
Cytat:
Bierzesz po uwage 1 pomiar.Temperature mierzysz raz dziennie zaraz po obudzeniu po minimum 4 godzinach snu.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-09-14 o 08:16
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:15   #2092
monini2507
Zakorzenienie

Hej laleczko moje kochane z rana co za brzydka dziś pogoda eh
A my chcieliśmy iść jutro na grilla a tu du.pa pech

Hej testuje któraś dzisiaj czy jak bo jak nie to będzie klaps w pupala
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:16   #2093
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Witajcie porannie

Ja tylko na chwilkę zameldować, że @ dalej nie ma - 30 dc.
Biegnę na miasto
3 majcie się

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:17   #2094
kwitka13
Zadomowienie

Hej kobity,
Isia super, że wszystko Ok - nie zapominaj o nas! a podobno ruchy w drugiej ciąży czuje się wcześniej, więc może to TO

Miałam dziś piękny sen : śniło mi się, że wybieraliśmy w sklepie wózek dla malucha. Oczywiście mój połówek -gadżeciaż wybrał najdroższy i najbardziej bajerancko/udziwniony (dodam, że do tego niepraktyczny ofkors) i ja chciałam mu go wybić z głowy i pokazać inny/wybrany przeze mnie ale okazało się, że jest nie do kupienia NA CAŁYM ŚWIECIE
co do grzania jajec, moje chłopy oba noszą bokserki i te bardziej obcisłe i takie trochę luźniejsze i nigdy żaden się nie skarżył, że mu marzną (no ale dupki wożą autkiem, więc może gdyby przyszło im na przystanku w zimę postać...) Suma sumarum gdybym małża w slipach zobaczyła to padłabym trupem jakem żywa i do wyra bym go nie wpuściła na 100000% Dla mnie one jakieś takie aseksualne i z moim ojcem mi się kojarzą... Jedyna opcja, w której slipy są dla mnie do zniesienia to opcja, że leżą na dupce Davida Beckhama
No nic, idę ogarniać zarośla, bo ginka na mnie czeka.
sijulejter
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:18   #2095
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej laleczko moje kochane z rana co za brzydka dziś pogoda eh
A my chcieliśmy iść jutro na grilla a tu du.pa pech

Hej testuje któraś dzisiaj czy jak bo jak nie to będzie klaps w pupala
U mnie też pogoda typowo barowa

Stary 2012-09-14, 08:18   #2096
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Witajcie porannie

Ja tylko na chwilkę zameldować, że @ dalej nie ma - 30 dc.
Biegnę na miasto
3 majcie się

biegnij po test!
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:18   #2097
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry w piateczek
jeszcze 7,5 godz () i do domu i weekendzior dzis czeka mnie samotna noc,,jutro tez,,, mamy kawalersko-panienski weekend TZ jedzie juz dzis na kawalerski i wraca w niedziele... jada do gluszy na domek i moze kajaki ...a my jutro imprezujemy na panienskim...wczoraj szukalam sobie czarnej kiecki.... bo mamy byc na czarno wszystkie a ja jakas skapo zaopatrzona w czarne kiecki...no ale znalazlam
ale juz mi sie chce do domu...

banka, dzieki za pomoc... mam nadzieje, ze nie bedziesz zla jesli poczekam na wiecej opinii
Uuu zazdraszczam pańieńskiego też bym poszła ja mam dużo czarnych kiecek chcesz?
a co będzie jakiś motyw przewodni wieczorku?

(maj 2010-...)

Stary 2012-09-14, 08:23   #2098
lady_malgo
Rozeznanie

Witam się trochę jeszcze nieprzytomna jestem po mimo, że sklep już zaliczyłam- bo patrzę do lodówki a tam brak śniadania. Teraz z kawką (zbożową) i bułką czytam i piszę
Brzuszek boli. Leciutkie plamienie... testa nie mam po co robić (nawet szczerze się przyznam, że zapomniałam wczoraj kupić

26.06.2010-
Stary 2012-09-14, 08:23   #2099
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej kobity,
Isia super, że wszystko Ok - nie zapominaj o nas! a podobno ruchy w drugiej ciąży czuje się wcześniej, więc może to TO

Miałam dziś piękny sen : śniło mi się, że wybieraliśmy w sklepie wózek dla malucha. Oczywiście mój połówek -gadżeciaż wybrał najdroższy i najbardziej bajerancko/udziwniony (dodam, że do tego niepraktyczny ofkors) i ja chciałam mu go wybić z głowy i pokazać inny/wybrany przeze mnie ale okazało się, że jest nie do kupienia NA CAŁYM ŚWIECIE
co do grzania jajec, moje chłopy oba noszą bokserki i te bardziej obcisłe i takie trochę luźniejsze i nigdy żaden się nie skarżył, że mu marzną (no ale dupki wożą autkiem, więc może gdyby przyszło im na przystanku w zimę postać...) Suma sumarum gdybym małża w slipach zobaczyła to padłabym trupem jakem żywa i do wyra bym go nie wpuściła na 100000% Dla mnie one jakieś takie aseksualne i z moim ojcem mi się kojarzą... Jedyna opcja, w której slipy są dla mnie do zniesienia to opcja, że leżą na dupce Davida Beckhama
No nic, idę ogarniać zarośla, bo ginka na mnie czeka.
sijulejter
Kwitka ale masz sny
Daj znać po wizycie.

Stary 2012-09-14, 08:29   #2100
lady_malgo
Rozeznanie

Co do snów... mi się dziś śniło, że jestem żoną Giertycha ! I jakąś kampanię z nim przeprowadzałam hehhehe może dlatego taka zmęczona jestem

26.06.2010-
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości