Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 07:55   #2821
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

dzień dobry dziewczęta!
ja miło rozpoczęłam dzień z TŻem już zjadł śniadanko i pojechał do pracy a ja czekam kiedy mi się te hormony tarczycy wchłoną i też idę jeść, bo już mi burczy w brzuchu a nie mogę jeść przynajmniej pół godziny po wzięciu tabletki.
Dziś przyjeżdża do mnie koleżanka ze studiów nie widziałyśmy się ponad pół roku, bo ona na erasmusie była, a teraz ją przywitam z brzucholem
dzisiaj mi się śniło, że czułam Anię i że tak wystawiła nóżkę z brzuszka

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:15   #2822
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Dzień dobry
Jestem tak zarobiona w pracy, że nie wiem dziewczyny kiedy się odezwę ponownie. Dzisiaj wyjeżdżam do mamy, wracam wieczorem w niedziele, bo w poniedziałek jade do klienta. Kierunek - Białystok czytajcie 10h w pociągu w jedną stronę
Jak wrócę od razu przyjeżdża do mnie klient z Rzeszowa na szkolenie i tak tydzień minie. Nafiyqa - Ty dałaś radę w pociągu?

Szaja - nie było mnie wczoraj na wizażu - więc spóźnione ale szczera STO LAT

charlizz - Witaj w naszym gronie Rzeczywiście sytuacja nie jest wymarzona, ale dobrze, że już się pojawiłaś, bo dziewczyny tu dają dużo wsparcia Najważniejsze, że macie siebie z TŻ moja mama też nie jest zadowolona z sytuacji (a TŻ wręcz przeciwnie) Mama cały czas mi truje, że młodość straciłam, że już się nie wybawie, nie będę podróżować, że doktorat miałam robić, że kariera i ble ble więc jak widzisz idealnie być nigdy nie może Najważniejsze to pamiętać, że oni mieli już swoje życie i niech nim nadal się zajmują a Ty ze swoim robisz co Ty uważasz za słuszne

A i pochwalę się - wczoraj byłam na badaniu krwi anty TPO, TSH itd i wygląda na to, że nie mam Hashi znaczy tak dumam wg tego co wyczytałam o poziomie wyników w necie ale wszystkie wskaźniki mam w normie, usg też więc trochę już się uspokoiłam
Stary 2012-09-14, 08:29   #2823
e_vel
Wtajemniczenie

Witam się w 25 tygodniu Jadę dziś na podglądanie Myszeczki małej Pewnie znowu ze 3 godziny w kolejce spędzę, chociaż jest tak paskudnie, że mam nadzieję, że większość kobietek nie będzie miało ochoty wyjść z domu Dziś z samego rana dostałam powiadomienie sms-em, że kasa z ZUS-u wreszcie wpłynęła

Jutro wybieramy się na ten wieczór panieńsko-kawalerski, ma być grill.... brrrr.... a tak zimno... Mam pytanie, czy pasuje jakiś prezent, gadżet kupić narzeczonym? Ja dostałam od koleżanek seksowną bieliznę, ale teraz to jest razem wieczór i dla niego i dla niej. Może jakaś gra erotyczna? jak myślicie? Albo poduszka z napisami z obu stron: Dzisiaj NIE Kochanie i Dzisiaj TAK Kochanie? Doradźcie mi proszę, bo nie chcę zrobić siary... :conf used:
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:35   #2824
misia1505
Rozeznanie

Ale dziś spokojnie. Ja miałam dziś długą noc, budziłam się co chwila już wyspana i czekałam aż tylko budzik TŻ zadzwoni, wstałam razem z nim i zdążyłam nadrobić zaległości w wątku.
Witamy się z malutką w 22 tc

Dziewczyny nie wiecie co się dzieje z Sarah? po tym jak miała plamienia chyba się nie odzywała a to już kilka dni. miejmy nadzieję że wszystko ok, ciągle o niej myślę.
Stary 2012-09-14, 08:35   #2825
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Ja też czekam, aż się wchłonie tableteczka, ja głodna już się obudziłam. Wzięłam tabletkę i zajęłam się żeby szybko te 30 min minęło. Jeszcze 5 min i mogę iść jeść.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:36   #2826
Hosenka*
Zakorzenienie

Zaczynam 21 tydzień

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:46   #2827
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

A i zapomniałam napisać, że dziś zaczynamy 27 tydzień jeszcze jeden tydzień i 3trymestr

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-09-14, 08:47   #2828
marsi11
Zakorzenienie

Szaja, spóźnione ale szczere z całego serca! Sto lat kochana!

opowiem Wam dwie historie co mi się wczoraj przytrafiły, jedna wesoła druga w☠☠☠☠...... ca

jadę wczoraj z TZ w delegacje, za miastem taka piękna prosta dwupasmówka i wylot na autostradę- zatrzymuje nas policja,że będzie mandacik bo prędkość przekroczona
TZ biedny idzie do radiowozu a ja wyłaże z auta z tym wielgachnym brzuchem i mówię- panie policjancie tylko szybko bo ja się zaraz zesikam
i wiecie co? policjant puścił TZ

no a teraz druga mniej przyjemna- znalazłam laskę w necie co się ogłaszała,że sprzeda mi tygryska, przy okazji wyszło,ze ma masę innych pięknych "firmowych" ciuszków, dużo zbędnych bo kupowała w galeriach w zakupowym szale
no po zdjęciach wygladało to wszystko bardzo dobrze, wyszlo tego dwa wielkie worki ,w tym dwa kombinezony zimowe, chciala za to 300 zl po negocjacji- w koncu sie zgodzilam bo ubranka naprawde piekne
umowila sie z moim bratem na miescie ze mu przywiezie- bo to z innego miasta
ciuszki dostalam ale sluchajcie w tak oplakanym stanie ze wyc mi sie chce
wszystko jest z lumpeksow bo widze po metkach,ze u nas po prostu nie ma takich firm
do tego jest wiele poplamionych
oczywiście tygryska nie było
no i pisze do tej pani ze jest cos nie halo- tel wylaczony, pewnie byl pre-paid
adresu nie znam bo nie chciala żeby do niej do domu jechac
nie wiem co mam robic plakac mi się chce ze się nabralam jak mala dziewczynka
no fakt,ze zostalam z worami niezlych ciuszkow ale nie tak to mialo wygladac
i nadal nie mam swojego tygryska!!!!!
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 08:50   #2829
ILLUSION
Wtajemniczenie

Szaja nie było mnie wczoraj więc składam spóźnione życzenia urodzinowe. Spełnienia marzeń, satysfakcji z pracy, realizacji wszystkich planów życiowych, spokojnej końcówki ciązy i przyjemnego porodu, no i oczywiście dużo zdrówka dla Ciebie, Agatki i Dorotki

charlizz bądź silna i nie daj grać sobie na emocjach, jesteś dorosła i sama powinnaś podejmowac najważniejsze życiowe decyzje. Rodzicom przejdzie zobaczysz, teraz są rozemocjonowani tą nagłą zmianą sytuacji ale z czasem będzie lepiej. Życze Ci żebyś przy wsparciu i pomocy TŻ sprostała wszystkim przeciwnościom, a na pewno będziecie szczęśliwą rodzinką.

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
w poniedziałek jade do klienta. Kierunek - Białystok czytajcie 10h w pociągu w jedną stronę
Szkoda że pracuję jeszcze bo bym Cie zaprosiła na kawkę jakbyś miała chwilkę

Byłam wczoraj zapisać się do szkoły rodzenia. Zaznaczam że u mnie jest bezpłatnie, inaczej bym się nie zdecydowała. Od 25 września 2 razy w tygodniu są zajęcia gimnastyczne (obejmujące ćwiczenia ogólnousprawniające, naukę parcia i naukę oddychania torem przeponwym). I na te zajęcia można chodzić do końca ciąży. Od 01 pażdziernika zaczynam zajęcia teoretyczne (można chodzić z TŻ) i to jest 7 tematów:
1. Ciąża, poród, połóg
2. Przygotowanie psychiczne i fizyczne do porodu
3. Kąpiel i problemy pielęgnacyjne noworodka
4. Stany przejściowe i fizjologia noworodka, szczepienia ochronne
5. Karmienie piersia i problemy laktacyjne
6. Problemy okresu noworodkowego
7. Kształtowanie osobowości i rozwój emocjonalny dziecka w pierwszych 3 latach życia (zajęcia z psychologem)
Następnie po odbyciu zajęć teoretycznych jest spotkanie w parach - przygotowanie do porodu rodzinnego a póżniej też w parach praktyczna kąpiel i pielęgnacja noworodka.
Bardzo sympatyczne Panie były wczoraj: położna i fizjoterapeutka. No i dostałam całą reklamówkę jakichś gazet, książeczek i próbek kosmetyków dla dziecka.
Stary 2012-09-14, 09:01   #2830
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Szaja, spóźnione ale szczere z całego serca! Sto lat kochana!

opowiem Wam dwie historie co mi się wczoraj przytrafiły, jedna wesoła druga w☠☠☠☠...... ca

jadę wczoraj z TZ w delegacje, za miastem taka piękna prosta dwupasmówka i wylot na autostradę- zatrzymuje nas policja,że będzie mandacik bo prędkość przekroczona
TZ biedny idzie do radiowozu a ja wyłaże z auta z tym wielgachnym brzuchem i mówię- panie policjancie tylko szybko bo ja się zaraz zesikam
i wiecie co? policjant puścił TZ

no a teraz druga mniej przyjemna- znalazłam laskę w necie co się ogłaszała,że sprzeda mi tygryska, przy okazji wyszło,ze ma masę innych pięknych "firmowych" ciuszków, dużo zbędnych bo kupowała w galeriach w zakupowym szale
no po zdjęciach wygladało to wszystko bardzo dobrze, wyszlo tego dwa wielkie worki ,w tym dwa kombinezony zimowe, chciala za to 300 zl po negocjacji- w koncu sie zgodzilam bo ubranka naprawde piekne
wszystko jest z lumpeksow bo widze po metkach,ze u nas po prostu nie ma takich firm
Pierwsza historyjka nawet super, upiekl wam się mandacik, super policjant się trafił.
Druga mniej ciekawa, dużo jest takich ofert na allegro i tablicy, ze ludzie sprzedają ciuszki z lumpkow. Tyle, ze tą dziewczyna chciała zarobić na ludzkiej naiwności, zrobiła piękne zdjęcia i wszystko wyglądało idealnie.
Ja kupiłam też kombinezon w taki sposób z plamkami, których doprac nie mogłam i też byłam trochę niepocieszona.
Ostatnio dowiedziałam o dwóch dużych lumpkach u nas w mieście powierzchnie 1500 m kwadratowych. Są super ciuszki i w niezłych cenach tylko tam się wybrać nie mogę, bo to trzeba z rana a ja jeszcze pracuje.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2012-09-14 o 09:08
Stary 2012-09-14, 09:11   #2831
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam sie z rana! Ale mgłaaaaaa, nic nie widac ale ja lubie jak jest mglisto

cos nam od rana mrygaja prądem juz drugi raz kompa wlączam zaraz sie chyba komus
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

mój potomek tez dzis szaleje bardzo, ale jak tylko odsładniam kołdre i koszulke żeby nagrać filmik cisza! ani drgnie, jak zasłaniam kołdrą nie mija minuta i zaś wierzga w brzuchu... normalnie wstydniś jakiś czy uparciuch....
U mnie jest identycznie!!!! śmieję się że poszedł w mamusie bo lubi ciepełko

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 09:13   #2832
charlizz
Zadomowienie

Witajcie
Dziękuję Wam za wsparcie, bardzo mnie to podbudowało!

Wstałam dziś razem z TŻ, wczoraj wrócił z kwiatami mimo,że głupotę palnęłam. No i zgraliśmy się wczorajszego wieczoru, bo ja kupiłam wino, więc było tak miło
Czekam na kuriera a potem zasuwam na zakupy, przychodzą dziś znajomi i muszę coś przygotować.
Na sniadanie zjadłam wczorajszy obiad - tuńczyka z pomidorami i makaronem, no nie mogłam się oprzeć

Życzę wszystkim udanego dnia, słońce próbuje się przebić przez chmury, więc może nie będzie źle
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 09:16   #2833
Hosenka*
Zakorzenienie

Własnie dzwonił kurier, ze będzie z wózkiem miedzy 14.30-15.30

Brrr jaka paskudna pogoda.

Instagram

Stary 2012-09-14, 09:16   #2834
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
No są pewne podejrzenia :p na ostatnim usg pani doktor powiedziała, że nie widać żeby był to chłopiec, ale nie ryzykowałaby stwierdzenia, że dziewczynka. Chociaż ja od samego początku mam przeczucie, że to jednak będzie dama
Może chociaż wizytę mamy o innej porze, ja o 11:45, więc nie będę musiała chodzić cały dzień jak na szpilkach w oczekiwaniu na badanie
Ja jestem najlepszym przykładem na to, że nie ma co patrzeć na przeczucia... Od początku ciąży byłam wręcz pewna, że będzie chłopiec, a na połówkowym wyszło, że babka, także przeczuciami się lepiej nie sugerować.

Cytat:
Masakra. Spróbuj ją jakoś namierzyć, ja bym do niej pojechała i wsadziła jej w gębę te ciuchy. Że też zdarzają się takie sucze...

Charlizz, mam nadzieję, że tego wina nie piłaś? W necie można się naczytać różnych głupot typu "lampka nie zaszkodzi", ale to nie jest prawda.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-14 o 09:17
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 09:17   #2835
pstryczek84
Zakorzenienie

A to na dobry początek weekendu
Smacznego!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050439.jpg (28,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (31,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (35,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (31,6 KB, 27 załadowań)

Stary 2012-09-14, 09:34   #2836
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja jestem najlepszym przykładem na to, że nie ma co patrzeć na przeczucia... Od początku ciąży byłam wręcz pewna, że będzie chłopiec, a na połówkowym wyszło, że babka, także przeczuciami się lepiej nie sugerować.
Ciekawe czy w środę moje przeczucia się sprawdzą

Cytat:
Masakra. Spróbuj ją jakoś namierzyć, ja bym do niej pojechała i wsadziła jej w gębę te ciuchy. Że też zdarzają się takie sucze...
no no, niech się wypcha, jak tak można żerować
Cytat:
Charlizz, mam nadzieję, że tego wina nie piłaś? W necie można się naczytać różnych głupot typu "lampka nie zaszkodzi", ale to nie jest prawda.
No ja niestety musiałam zadowolić się sokiem jabłkowym, ale i tak było fajnie
Stary 2012-09-14, 09:35   #2837
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem w ciąży, nieplanowanej, ale kocham to dziecko, dlaczego nie mogę sobie poukładać życia po swojemu, tylko mam się podporządkować rodzicom? Dlaczego stawiają mnie w takiej sytuacji "mieszkaj tu, a jak nie to nie oczekuj żadnej pomocy"
hej kochana,

współczuję Ci, ale ja bym nie potrzebowała takich relacji- jeśli to wogóle można nazwać relacjami
ja niestety też mam bardzo toksycznych starych to swego czasu trochę ucięłam kontakty i teraz trzymam dystans i jest mi z tym dobrze
oczywiście, zazdrościłam TZ że on ma takie świetne relacje z rodzicami (hehe znaczy się z moją teściową- bo matką to ona jest naprawdę super)- mógł zawsze liczyć na ich wsparcie,nie finansowe ale takie psychiczne, i zawsze byli przy nim- piękne relacje
ja wiem że takich mieć ze swoimi nie będę dlatego wole nie mieć wcale niż toksyczne, które będą się obijać na moim życiu, a po co?
ja wychodzę z założenia że mam swoją rodzinę czyli TZ i dzieci i to oni są dla mnie najważniejsi- reszta? niech się dzieje co chce, ja o swoje stado będę zawsze walczyć jak lwica- i Tobie też tego życzę

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Margarynę roztopić, dodać cukier, wodę - zagotować. Dodać kakao i porcjami mleko w proszku. Do takiej masy dodać połamane herbatniki (ja daję duże opakowanie Petit Bure) i bakalie - rodzynki, orzechy, migdały, suszone morele - co kto lubi. Tych dodatków to tak w zasadzie "na oko".
Masę przełożyć do keksówki wyłożonej folią spożywczą i siup do lodówki
Hosenko, a nie lepiej zamiast margaryny prawdziwe masełko? raz,że piękniej pachnie a dwa,że to zdrowsze tłuszcze niż syntetyczne

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Smacznego!
o jaaaaaa, jesteś sadystka

LadyWhisper byłam wczoraj w ikei- kupiłam dla malucha pościel i wkład- oglądałam mebelki- łóżeczko jest przecudne, od razu mi się w oczy rzuciło ale kurde teraz już sama nie wiem bo cały komplet jest trochę mało funkcjonalny
już mówię w czym rzecz- w tym zestawie jest łóżeczko, regał z przewijakiem i szafa- niestety dla mnie może się to okazać za małe bo pokój dla maleństwa ma ok 14 m a te mebelki są dość małe
szafa maciupinka i niska, nie wiem czy dużo się do niej zmieści, fajnie by było gdyby była komoda ale z tej serii niestety nic nie ma
regał z przewijakiem też jest śliczny- ale nie ma szuflad- możesz postawić albo pudełka albo koszyczki na rzeczy
myślę,że ten zestaw się sprawdzi na małej powierzchni, dla Ciebie mógły być idealny- bo pisałaś,że maleństwo będzie miało kącik, dobrze pamiętam?
tam te mebelki na pewno zmieścisz
no a ja mam zagryche teraz- bo podobają mi się strasznieeeeeeee no ale musiałabym szukać łudząco podobnych komód, regałów i większej szafy......
hm.....sama już nie wiem
no ale z drugiej strony 4 tysiące a 1 tysiąc to wielka różnica, szkoda mi troszkę kasy
Stary 2012-09-14, 09:35   #2838
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Smacznego!
Co to za cudo?
Stary 2012-09-14, 09:36   #2839
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Smacznego!
PSTRYCZKU! Przez Ciebie zrobię dzisiaj jakieś ohydnie słodkie ciasto z bitą śmietaną albo czymś, no słowo daję - zrobię!

Cytat:
Ciekawe czy w środę moje przeczucia się sprawdzą
Może chociaż Twoje będą słuszne, bo większość z nas czuła odwrotnie. Ale jeśli lekarz powiedział już wcześniej, że nie widzi męskich narządów, to pewnie będzie dziewczynka.

Idę zaraz przygotować mięso na obiad - dzisiaj indyk na słodko ze śliwkami, zapiekany w sosie miodowo - musztardowym, to tego maślany ryż i sałatka z sałaty lodowej.

Ps. Wiem, że dzisiaj piątek, ale ja nie praktykuję żadnej religii.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-14 o 09:41
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 09:38   #2840
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko, a nie lepiej zamiast margaryny prawdziwe masełko? raz,że piękniej pachnie a dwa,że to zdrowsze tłuszcze niż syntetyczne
Do wypieków zawsze używam margaryny Palma (z murzynkiem), wcześniej próbowałam z masłami, ale jednak z Palmą lepiej wychodzi i lepiej smakuje.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-09-14 o 09:39
Stary 2012-09-14, 09:48   #2841
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Badzia a to bylo polowkowe? I na polowkowym nie pokazalo? A to uparte stworzonko
.
połówkowe nie wiem po kim taki uparciuch.
Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Albo się wstydzi, albo Wam na złość robi Zosia też taka była, ujawniła się dopiero w 24 tygodniu
u nas też Zosia będzie (jeśli dziewczynka) więc pewnie taki złośliwiec
Stary 2012-09-14, 09:51   #2842
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
No są pewne podejrzenia :p na ostatnim usg pani doktor powiedziała, że nie widać żeby był to chłopiec, ale nie ryzykowałaby stwierdzenia, że dziewczynka. Chociaż ja od samego początku mam przeczucie, że to jednak będzie dama
Może chociaż wizytę mamy o innej porze, ja o 11:45, więc nie będę musiała chodzić cały dzień jak na szpilkach w oczekiwaniu na badanie

U mnie powiedziala to samo wiec tez licze na babe
Cytat:
hej kochana,

współczuję Ci, ale ja bym nie potrzebowała takich relacji- jeśli to wogóle można nazwać relacjami
ja niestety też mam bardzo toksycznych starych to swego czasu trochę ucięłam kontakty i teraz trzymam dystans i jest mi z tym dobrze
oczywiście, zazdrościłam TZ że on ma takie świetne relacje z rodzicami (hehe znaczy się z moją teściową- bo matką to ona jest naprawdę super)- mógł zawsze liczyć na ich wsparcie,nie finansowe ale takie psychiczne, i zawsze byli przy nim- piękne relacje
ja wiem że takich mieć ze swoimi nie będę dlatego wole nie mieć wcale niż toksyczne, które będą się obijać na moim życiu, a po co?
ja wychodzę z założenia że mam swoją rodzinę czyli TZ i dzieci i to oni są dla mnie najważniejsi- reszta? niech się dzieje co chce, ja o swoje stado będę zawsze walczyć jak lwica- i Tobie też tego życzę

o jaaaaaa, jesteś sadystka

LadyWhisper byłam wczoraj w ikei- kupiłam dla malucha pościel i wkład- oglądałam mebelki- łóżeczko jest przecudne, od razu mi się w oczy rzuciło ale kurde teraz już sama nie wiem bo cały komplet jest trochę mało funkcjonalny
już mówię w czym rzecz- w tym zestawie jest łóżeczko, regał z przewijakiem i szafa- niestety dla mnie może się to okazać za małe bo pokój dla maleństwa ma ok 14 m a te mebelki są dość małe
szafa maciupinka i niska, nie wiem czy dużo się do niej zmieści, fajnie by było gdyby była komoda ale z tej serii niestety nic nie ma
regał z przewijakiem też jest śliczny- ale nie ma szuflad- możesz postawić albo pudełka albo koszyczki na rzeczy
myślę,że ten zestaw się sprawdzi na małej powierzchni, dla Ciebie mógły być idealny- bo pisałaś,że maleństwo będzie miało kącik, dobrze pamiętam?
tam te mebelki na pewno zmieścisz
no a ja mam zagryche teraz- bo podobają mi się strasznieeeeeeee no ale musiałabym szukać łudząco podobnych komód, regałów i większej szafy......
hm.....sama już nie wiem
no ale z drugiej strony 4 tysiące a 1 tysiąc to wielka różnica, szkoda mi troszkę kasy
A wklej linka do tegoo zestawu jak jest na stronie bo mnie zainteresowalas
Stary 2012-09-14, 09:55   #2843
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Do wypieków zawsze używam margaryny Palma (z murzynkiem), wcześniej próbowałam z masłami, ale jednak z Palmą lepiej wychodzi i lepiej smakuje.
nie znoszę margaryny, fuj, chemia dla mnie straszna
mój organizm po prostu jej nie trawi
podobnie jak rosołków, veget itp

Black- ja chyba też dziś zrobię roladę z bitą śmietaną

Hosenko- to Ty szybko z tym wózkiem widzę, też bym chciała ale pewnie na zakup zdecyduję się dopiero w grudniu

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
U mnie powiedziala to samo wiec tez licze na babe

A wklej linka do tegoo zestawu jak jest na stronie bo mnie zainteresowalas

na stronie słabo widać
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/11937/
Stary 2012-09-14, 09:58   #2844
Hosenka*
Zakorzenienie

Marsi: do kanapek tylko masło, a też nie każde jest dobre w smaku.

Do wypieków - Palma.

Tez planowaliśmy zakup wózka bliżej zimy, ale trafiła się ładna Bexa za 500 zł na Allegro No i była opcja wysyłki (a wcześniej przeważały aukcje z odbiorem osobistym).

Instagram

Stary 2012-09-14, 09:59   #2845
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

marsi11 - przykro strasznie, że tak Cie oszukała. Trzeba ją znaleźć i
A co do Ikei ty chyba piszesz o tym zestawie co ja jestem napalona taki biały? Białe łóżeczko, szafa i komoda z przewijakiem? jeżeli tak, to mi to z przewijakiem się nie podobało i wole dokupić komode z szufladami białą i się zastanawiam czy ten komplet nie jest za dziewczęcy
Stary 2012-09-14, 10:01   #2846
ania13.03
Zadomowienie

Szaja spoznione ale bardzo szczere STO LAT! Duzo milosci, zadowolenia z zycia i dwoch wspanialych coreczek A dla mamy i meza

gocha i nazeczona super wiesci

charlizz witaj mnie tez tym razem przeczucia kompletnie zawiodly ale w pierwszej ciazy sprawdzily sie w 100 procentach

pstryczku jakie piekne ciasto! Ty niedobra

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 10:01   #2847
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
marsi11 - przykro strasznie, że tak Cie oszukała. Trzeba ją znaleźć i
A co do Ikei ty chyba piszesz o tym zestawie co ja jestem napalona taki biały? Białe łóżeczko, szafa i komoda z przewijakiem? jeżeli tak, to mi to z przewijakiem się nie podobało i wole dokupić komode z szufladami białą i się zastanawiam czy ten komplet nie jest za dziewczęcy
jest romantyczny tam zaraz dziewczęcy

mi się strasznie spodobał, szukałam jakiś podobnych komód ale mają gałki inne niż w szafie więc trzeba by było wszystkie wymienić na jednakowe
kurde no cena jest naprawdę dobra w porównaniu z innymi producentami ale teraz latać i dopasowywać inne rzeczy ,hmmmm sama nie wiem

Szaja mąż też zapomniał o urodzinach? nie, no to nie ładnie
ja bym zrobiła awanture- bo ponoć najlepszy sposób żeby nie zapomnieć nigdy o urodzinach żony- to raz o nich zapomnieć ;-)

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-09-14 o 10:04
Stary 2012-09-14, 10:09   #2848
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
No to zdecyduje się na spodnie w moim starym rozmiarze.
To początek 5 miesiąca a przytyło mi się 3,5 kg więc nie ma jeszcze tragedii.
Z resztą mama mnie pociesza że dopiero to mnie rozwali
Po mnie widać (nie wliczając brzuszka) że uda mi przybrały i po buzi,mam bardziej okrągłą a teraz to już pyza się robię.
Ostatnio swojego zagadałam o tym że pyza się robię a jego komentarz nie zapomniany ...Eh przesadzasz,taka mała butelka od gazu
lol....butelka od gazu?

mnie mąż jeszcze nie widział jak przytyłam te 5kg..no ale widział w poprzedniej ciąży od początku do końca prawie samego..
napisał mi tylko , że nie ważne ile kg mam więcej i tak zawsze będę jego sexy lady hehehe

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Otóż wygląda na to że będzie SYNEK Ale wiadomo wszystko może się zdarzyć więc mówię najprawdopodobniej Wszystko jest ok,rozwinięte prawidłowo,wazy 360g
no to gratulacjones
Stary 2012-09-14, 10:20   #2849
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Co to za cudo?
to jest to Ciasto z Marsa. Było wrzucane na forum

Cytat:
PSTRYCZKU! Przez Ciebie zrobię dzisiaj jakieś ohydnie słodkie ciasto z bitą śmietaną albo czymś, no słowo daję - zrobię!
Rób, rób! Na weekend jak znalazł

Cytat:

Może chociaż Twoje będą słuszne, bo większość z nas czuła odwrotnie. Ale jeśli lekarz powiedział już wcześniej, że nie widzi męskich narządów, to pewnie będzie dziewczynka.
Hmm. ja i wszyscy wokoło mieli przeczucia na chopaczka. na przedostatniej wizycie, gdzie usg co prawda trwało moze z 1 min, ginka powiedziala ze nie widzi zeby był to chlopiec ale nie chce sie jeszcze w 100% wypowiadac. Zbiła mnie z tropu ale co tam.... Pomyslalam ok, poczekalam do połówkowego.
No i co? - mam synka. podobno juz na 100%
Mam nadzieje że już nic mu nie odpadnie

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Fajne te mebelki z Ikei, no i ta cena!!!!
a skoro masz duzy pokoik to nie myślałas żeby kupic np. dwie szafki z połkami? to i tak wyjdzie korzystniej cenowo...
Ale co fakt to fakt - brakuje tam komody, oj brakuje

Kurka , my tez mamy dla dzidzi bardzo duzy pokój i juz sie zaczynam stresowac ze bedzie w nim "pusto"

Stary 2012-09-14, 10:21   #2850
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Może jakaś gra erotyczna? jak myślicie? Albo poduszka z napisami z obu stron: Dzisiaj NIE Kochanie i Dzisiaj TAK Kochanie? Doradźcie mi proszę, bo nie chcę zrobić siary... :conf used:
Może jakieś śmieszne kieliszki do wódki albo kostka z pozycjami. Twoje pomysły są dobre. Ja bym właśnie myślała o czymś śmiesznym

Cytat:
Wygląda smakowicie

Cytat:
Może chociaż Twoje będą słuszne, bo większość z nas czuła odwrotnie.
Ja od początku czułam, że będzie chłopiec, gin potwierdził, więc mam nadzieję, że moje przeczucie się spełni

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości