|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
dzień dobry dziewczęta!
ja miło rozpoczęłam dzień z TŻem a nie mogę jeść przynajmniej pół godziny po wzięciu tabletki.Dziś przyjeżdża do mnie koleżanka ze studiów ![]() dzisiaj mi się śniło, że czułam Anię
|
|
#2822 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Jestem tak zarobiona w pracy, że nie wiem dziewczyny kiedy się odezwę ponownie. Dzisiaj wyjeżdżam do mamy, wracam wieczorem w niedziele, bo w poniedziałek jade do klienta. Kierunek - Białystok czytajcie 10h w pociągu w jedną stronę Jak wrócę od razu przyjeżdża do mnie klient z Rzeszowa na szkolenie i tak tydzień minie. Nafiyqa - Ty dałaś radę w pociągu? ![]() Szaja - nie było mnie wczoraj na wizażu - więc spóźnione ale szczera STO LAT charlizz - Witaj w naszym gronie Najważniejsze, że macie siebie z TŻ moja mama też nie jest zadowolona z sytuacji (a TŻ wręcz przeciwnie) Mama cały czas mi truje, że młodość straciłam, że już się nie wybawie, nie będę podróżować, że doktorat miałam robić, że kariera i ble ble więc jak widzisz idealnie być nigdy nie może Najważniejsze to pamiętać, że oni mieli już swoje życie i niech nim nadal się zajmują a Ty ze swoim robisz co Ty uważasz za słuszne ![]() A i pochwalę się - wczoraj byłam na badaniu krwi anty TPO, TSH itd i wygląda na to, że nie mam Hashi
|
#2823 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 25 tygodniu
Pewnie znowu ze 3 godziny w kolejce spędzę, chociaż jest tak paskudnie, że mam nadzieję, że większość kobietek nie będzie miało ochoty wyjść z domu Dziś z samego rana dostałam powiadomienie sms-em, że kasa z ZUS-u wreszcie wpłynęła Jutro wybieramy się na ten wieczór panieńsko-kawalerski, ma być grill.... brrrr.... a tak zimno... Mam pytanie, czy pasuje jakiś prezent, gadżet kupić narzeczonym? Ja dostałam od koleżanek seksowną bieliznę, ale teraz to jest razem wieczór i dla niego i dla niej. Może jakaś gra erotyczna? jak myślicie? Albo poduszka z napisami z obu stron: Dzisiaj NIE Kochanie i Dzisiaj TAK Kochanie? Doradźcie mi proszę, bo nie chcę zrobić siary... ![]() :conf used:
|
|
|
|
#2824 |
|
Rozeznanie
|
Ale dziś spokojnie. Ja miałam dziś długą noc, budziłam się co chwila już wyspana i czekałam aż tylko budzik TŻ zadzwoni, wstałam razem z nim i zdążyłam nadrobić zaległości w wątku.
Witamy się z malutką w 22 tc Dziewczyny nie wiecie co się dzieje z Sarah? po tym jak miała plamienia chyba się nie odzywała a to już kilka dni. miejmy nadzieję że wszystko ok, ciągle o niej myślę.
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czekam, aż się wchłonie tableteczka, ja głodna już się obudziłam. Wzięłam tabletkę i zajęłam się żeby szybko te 30 min minęło. Jeszcze 5 min i mogę iść jeść.
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam napisać, że dziś zaczynamy 27 tydzień jeszcze jeden tydzień i 3trymestr
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, spóźnione ale szczere z całego serca! Sto lat kochana!
opowiem Wam dwie historie co mi się wczoraj przytrafiły, jedna wesoła druga w☠☠☠☠...... ca jadę wczoraj z TZ w delegacje, za miastem taka piękna prosta dwupasmówka i wylot na autostradę- zatrzymuje nas policja,że będzie mandacik bo prędkość przekroczona TZ biedny idzie do radiowozu a ja wyłaże z auta z tym wielgachnym brzuchem i mówię- panie policjancie tylko szybko bo ja się zaraz zesikam i wiecie co? policjant puścił TZ no a teraz druga mniej przyjemna- znalazłam laskę w necie co się ogłaszała,że sprzeda mi tygryska, przy okazji wyszło,ze ma masę innych pięknych "firmowych" ciuszków, dużo zbędnych bo kupowała w galeriach w zakupowym szale no po zdjęciach wygladało to wszystko bardzo dobrze, wyszlo tego dwa wielkie worki ,w tym dwa kombinezony zimowe, chciala za to 300 zl po negocjacji- w koncu sie zgodzilam bo ubranka naprawde piekne umowila sie z moim bratem na miescie ze mu przywiezie- bo to z innego miasta ciuszki dostalam ale sluchajcie w tak oplakanym stanie ze wyc mi sie chce wszystko jest z lumpeksow bo widze po metkach,ze u nas po prostu nie ma takich firm do tego jest wiele poplamionych oczywiście tygryska nie było no i pisze do tej pani ze jest cos nie halo- tel wylaczony, pewnie byl pre-paid adresu nie znam bo nie chciala żeby do niej do domu jechac nie wiem co mam robic plakac mi się chce ze się nabralam jak mala dziewczynka no fakt,ze zostalam z worami niezlych ciuszkow ale nie tak to mialo wygladac i nadal nie mam swojego tygryska!!!!! |
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Szaja nie było mnie wczoraj więc składam spóźnione życzenia urodzinowe. Spełnienia marzeń, satysfakcji z pracy, realizacji wszystkich planów życiowych, spokojnej końcówki ciązy i przyjemnego porodu, no i oczywiście dużo zdrówka dla Ciebie, Agatki i Dorotki
charlizz bądź silna i nie daj grać sobie na emocjach, jesteś dorosła i sama powinnaś podejmowac najważniejsze życiowe decyzje. Rodzicom przejdzie zobaczysz, teraz są rozemocjonowani tą nagłą zmianą sytuacji ale z czasem będzie lepiej. Życze Ci żebyś przy wsparciu i pomocy TŻ sprostała wszystkim przeciwnościom, a na pewno będziecie szczęśliwą rodzinką. Cytat:
Byłam wczoraj zapisać się do szkoły rodzenia. Zaznaczam że u mnie jest bezpłatnie, inaczej bym się nie zdecydowała. Od 25 września 2 razy w tygodniu są zajęcia gimnastyczne (obejmujące ćwiczenia ogólnousprawniające, naukę parcia i naukę oddychania torem przeponwym). I na te zajęcia można chodzić do końca ciąży. Od 01 pażdziernika zaczynam zajęcia teoretyczne (można chodzić z TŻ) i to jest 7 tematów: 1. Ciąża, poród, połóg 2. Przygotowanie psychiczne i fizyczne do porodu 3. Kąpiel i problemy pielęgnacyjne noworodka 4. Stany przejściowe i fizjologia noworodka, szczepienia ochronne 5. Karmienie piersia i problemy laktacyjne 6. Problemy okresu noworodkowego 7. Kształtowanie osobowości i rozwój emocjonalny dziecka w pierwszych 3 latach życia (zajęcia z psychologem) Następnie po odbyciu zajęć teoretycznych jest spotkanie w parach - przygotowanie do porodu rodzinnego a póżniej też w parach praktyczna kąpiel i pielęgnacja noworodka. Bardzo sympatyczne Panie były wczoraj: położna i fizjoterapeutka. No i dostałam całą reklamówkę jakichś gazet, książeczek i próbek kosmetyków dla dziecka.
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga mniej ciekawa, dużo jest takich ofert na allegro i tablicy, ze ludzie sprzedają ciuszki z lumpkow. Tyle, ze tą dziewczyna chciała zarobić na ludzkiej naiwności, zrobiła piękne zdjęcia i wszystko wyglądało idealnie. Ja kupiłam też kombinezon w taki sposób z plamkami, których doprac nie mogłam i też byłam trochę niepocieszona. Ostatnio dowiedziałam o dwóch dużych lumpkach u nas w mieście powierzchnie 1500 m kwadratowych. Są super ciuszki i w niezłych cenach tylko tam się wybrać nie mogę, bo to trzeba z rana a ja jeszcze pracuje.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2012-09-14 o 09:08 |
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana! Ale mgłaaaaaa, nic nie widac ale ja lubie jak jest mglisto
cos nam od rana mrygaja prądem juz drugi raz kompa wlączam zaraz sie chyba komus ![]() Cytat:
śmieję się że poszedł w mamusie bo lubi ciepełko
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Dziękuję Wam za wsparcie, bardzo mnie to podbudowało! Wstałam dziś razem z TŻ, wczoraj wrócił z kwiatami Czekam na kuriera a potem zasuwam na zakupy, przychodzą dziś znajomi i muszę coś przygotować. Na sniadanie zjadłam wczorajszy obiad - tuńczyka z pomidorami i makaronem, no nie mogłam się oprzeć Życzę wszystkim udanego dnia, słońce próbuje się przebić przez chmury, więc może nie będzie źle
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie dzwonił kurier, ze będzie z wózkiem miedzy 14.30-15.30
Brrr jaka paskudna pogoda.
|
#2834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od początku ciąży byłam wręcz pewna, że będzie chłopiec, a na połówkowym wyszło, że babka, także przeczuciami się lepiej nie sugerować. Cytat:
Że też zdarzają się takie sucze... ![]() Charlizz, mam nadzieję, że tego wina nie piłaś? W necie można się naczytać różnych głupot typu "lampka nie zaszkodzi", ale to nie jest prawda.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-14 o 09:17 |
||
|
|
|
#2836 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję Ci, ale ja bym nie potrzebowała takich relacji- jeśli to wogóle można nazwać relacjami ja niestety też mam bardzo toksycznych starych to swego czasu trochę ucięłam kontakty i teraz trzymam dystans i jest mi z tym dobrze oczywiście, zazdrościłam TZ że on ma takie świetne relacje z rodzicami (hehe znaczy się z moją teściową- bo matką to ona jest naprawdę super)- mógł zawsze liczyć na ich wsparcie,nie finansowe ale takie psychiczne, i zawsze byli przy nim- piękne relacje ja wiem że takich mieć ze swoimi nie będę dlatego wole nie mieć wcale niż toksyczne, które będą się obijać na moim życiu, a po co? ja wychodzę z założenia że mam swoją rodzinę czyli TZ i dzieci i to oni są dla mnie najważniejsi- reszta? niech się dzieje co chce, ja o swoje stado będę zawsze walczyć jak lwica- i Tobie też tego życzę Cytat:
![]() o jaaaaaa, jesteś sadystka ![]() LadyWhisper byłam wczoraj w ikei- kupiłam dla malucha pościel i wkład- oglądałam mebelki- łóżeczko jest przecudne, od razu mi się w oczy rzuciło ale kurde teraz już sama nie wiem bo cały komplet jest trochę mało funkcjonalny już mówię w czym rzecz- w tym zestawie jest łóżeczko, regał z przewijakiem i szafa- niestety dla mnie może się to okazać za małe bo pokój dla maleństwa ma ok 14 m a te mebelki są dość małe szafa maciupinka i niska, nie wiem czy dużo się do niej zmieści, fajnie by było gdyby była komoda ale z tej serii niestety nic nie ma regał z przewijakiem też jest śliczny- ale nie ma szuflad- możesz postawić albo pudełka albo koszyczki na rzeczy myślę,że ten zestaw się sprawdzi na małej powierzchni, dla Ciebie mógły być idealny- bo pisałaś,że maleństwo będzie miało kącik, dobrze pamiętam? tam te mebelki na pewno zmieścisz no a ja mam zagryche teraz- bo podobają mi się strasznieeeeeeee no ale musiałabym szukać łudząco podobnych komód, regałów i większej szafy...... hm.....sama już nie wiem ![]() no ale z drugiej strony 4 tysiące a 1 tysiąc to wielka różnica, szkoda mi troszkę kasy |
||
|
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
PSTRYCZKU!
Przez Ciebie zrobię dzisiaj jakieś ohydnie słodkie ciasto z bitą śmietaną albo czymś, no słowo daję - zrobię! Może chociaż Twoje będą słuszne, bo większość z nas czuła odwrotnie. Ale jeśli lekarz powiedział już wcześniej, że nie widzi męskich narządów, to pewnie będzie dziewczynka. ![]() Idę zaraz przygotować mięso na obiad - dzisiaj indyk na słodko ze śliwkami, zapiekany w sosie miodowo - musztardowym, to tego maślany ryż i sałatka z sałaty lodowej. ![]() Ps. Wiem, że dzisiaj piątek, ale ja nie praktykuję żadnej religii.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-14 o 09:41 |
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Do wypieków zawsze używam margaryny Palma (z murzynkiem), wcześniej próbowałam z masłami, ale jednak z Palmą lepiej wychodzi i lepiej smakuje.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-09-14 o 09:39 |
|
|
|
#2841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem po kim taki uparciuch.Cytat:
|
||
|
|
|
#2842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie powiedziala to samo wiec tez licze na babeCytat:
|
|
#2843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój organizm po prostu jej nie trawi podobnie jak rosołków, veget itp Black- ja chyba też dziś zrobię roladę z bitą śmietaną ![]() Hosenko- to Ty szybko z tym wózkiem widzę, też bym chciała ale pewnie na zakup zdecyduję się dopiero w grudniu ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
na stronie słabo widać http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/11937/ |
||
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi: do kanapek tylko masło, a też nie każde jest dobre w smaku.
Do wypieków - Palma. Tez planowaliśmy zakup wózka bliżej zimy, ale trafiła się ładna Bexa za 500 zł na Allegro No i była opcja wysyłki (a wcześniej przeważały aukcje z odbiorem osobistym).
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
marsi11 - przykro strasznie, że tak Cie oszukała. Trzeba ją znaleźć i
![]() A co do Ikei ty chyba piszesz o tym zestawie co ja jestem napalona i się zastanawiam czy ten komplet nie jest za dziewczęcy
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Szaja spoznione ale bardzo szczere STO LAT!
gocha i nazeczona super wiesci ![]() charlizz witaj pstryczku jakie piekne ciasto! ![]() Ty niedobra
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się strasznie spodobał, szukałam jakiś podobnych komód ale mają gałki inne niż w szafie więc trzeba by było wszystkie wymienić na jednakowe kurde no cena jest naprawdę dobra w porównaniu z innymi producentami ale teraz latać i dopasowywać inne rzeczy ,hmmmm sama nie wiem Szaja mąż też zapomniał o urodzinach? nie, no to nie ładnie ja bym zrobiła awanture- bo ponoć najlepszy sposób żeby nie zapomnieć nigdy o urodzinach żony- to raz o nich zapomnieć ;-) Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-09-14 o 10:04 |
|
|
|
|
#2848 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie mąż jeszcze nie widział jak przytyłam te 5kg..no ale widział w poprzedniej ciąży od początku do końca prawie samego.. napisał mi tylko , że nie ważne ile kg mam więcej i tak zawsze będę jego sexy lady hehehe ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2849 | ||
|
Zakorzenienie
|
to jest to Ciasto z Marsa. Było wrzucane na forum
Cytat:
![]() Cytat:
No i co? - mam synka. podobno juz na 100% ![]() Mam nadzieje że już nic mu nie odpadnie ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Fajne te mebelki z Ikei, no i ta cena!!!! a skoro masz duzy pokoik to nie myślałas żeby kupic np. dwie szafki z połkami? to i tak wyjdzie korzystniej cenowo... Ale co fakt to fakt - brakuje tam komody, oj brakuje Kurka , my tez mamy dla dzidzi bardzo duzy pokój i juz sie zaczynam stresowac ze bedzie w nim "pusto"
|
||
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda smakowicie ![]() Ja od początku czułam, że będzie chłopiec, gin potwierdził, więc mam nadzieję, że moje przeczucie się spełni
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

a nie mogę jeść przynajmniej pół godziny po wzięciu tabletki.

Najważniejsze, że macie siebie z TŻ 

juz drugi raz kompa wlączam 

W necie można się naczytać różnych głupot typu "lampka nie zaszkodzi", ale to nie jest prawda.