|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Teść jak zwykle popis dawał,szkoda gadać ![]() Jak Ci się chce,to możesz podać U mnie dzisiaj trochę pokropiło,ale nawet tego nie widać za to ochłodziło się,wczoraj 30 stopni,dzisiaj ledwo 14 ![]() Bartosz nie miał popołudniowego spania i jak nigdy,już o 18 prosił o kolację,bo mówił,że już idzie spać zjadł i poszedł ![]() Jak myślcie,co można kupić na urodziny dziewczynce z pierwszej klasy?Moja chrześnica po 20 września,będzie miała urodziny i kompletnie nie wiem,co Jej kupić ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Bartosz zje i tak,i tak i też chciał jadać niemyte z krzaka,szczególnie borówkę amerykańską
|
|
|
|
|
#1562 | ||
|
Zakorzenienie
|
W empiku
Cytat:
![]() Ja też ogólnie lubię te mydła Ziaji, ale ten Sopot Spa ma dla mnie tak okropny zapach, że nie daję rady się tym umyć Cytat:
![]() Ephetonini + Neomycyna Pojęcia nie mam ![]() *** Siedzę sobie dziś spokojnie z książka, a Kuba się bawił (samochodami). Nagle wstaje, podchodzi i ni z gruszki ni z pietruszki "A po co w nas jest krew?"
|
|
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tego pierwszego nie znam No właśnie,ja też ![]() Mądre pytania zadaje Bartosz też tak pyta,aż czasami człowiek musi się zastanowić,co odpowiedzieć ![]() Idę spać. Dobranoc |
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie w pierwszym momencie mnie troszkę zatkało ![]() I ja idę
|
|
|
#1565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie mnie ten niedopracowany kształt się podoba ![]() Na pewno będzie coś koronkowego, niekoniecznie serduszko Cytat:
*** Słuchajcie, kiepsko u nas Popołudnia są FA-TAL-NE Prawie cały czas płacz, jęczenie, marudzenie.... Złapałam się na tym, że czekam tylko na moment, kiedy Zosia pójdzie wieczorem spać (tak jak po porodzie)![]() Ja juz nawet nie jestem pewna, czy to ze zmęczenia, czy czasem Zosia tak nie odreagowuje emocjonalnie tej całej zmiany... Budzi się w nocy/nad ranem z byle powodu, chce do nas.... Eh. *** W empiku jest teraz super promocja na płyty muzyczne-20 zł/szt
|
|
#1566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a czekoladowe miałaś? ja zimą kupuję bo teraz jak gorąco to dla mnie za słodkie ![]() teraz taki czas, że dzieciaki mają 100 pytań na kazdy temat ja nawet spokojnie filmu nie oglądnę, bo Zuza jak coś usłyszu tozaraz pytanie: a dlaczego Pani tam idzie? a dlaczego tak mówi? a czemu tak? a czemu nie inaczej?.... ostatnio jej tłumaczyłam jak Maciuś wyjdzie z brzuszka ![]() Cytat:
przedszkole powoduje zmianę trybu dnia, dzieciaczki muszą sie przestawic wiem , że czasem ma się już dośc, Zuza wczoraj też przechodziła samą sibie, pewnie przeleżała godzinkę w przedszkolu ale pod spaniem to bym się nie podpisała, tak przez godzinkę po powrocie do domu była masakra, nie będę sie rozpisywac ale liczę na to, że wkrótce się to unormuje daj jej czas
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2012-09-14 o 08:12 |
||
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
angy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miałam i lubię ![]() I co powiedziałaś? ![]() Ja nie wiem, czy to nie taka faza, mój Kuba też czasem się budzi w nocy z płaczem, nie wie, co się dzieje, dziś np. płakał, że nie chce pokrojonego mięsa , nie wiem skąd to, bo jak nie chce w ciągu dnia takiej pierdoły, to nikt mu na siłę nie robi, musiałam go obudzić do końca, żeby dotarło do niego, że to sen
|
|
|
#1569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuję intuicyjnie, że potrzebny jest Jej czas, właśnie dlatego nie chcę tak od razu Jej przepisywać do tej drugiej grupy, bo może to wszystko nie wynika tak do końca i w prostej linii z braku drzemki... Dzięki dzięki ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Może i tak ![]() Od jakiegoś czasu np. Zosia boi się deszczu-jak w nocy pada to już wiem na bank, że zaraz się obudzi i zapyta: "co to za hałasy?" I nie ma mowy, żeby wtedy została w swoim pokoju. Dziś np. obudziła się i mówi, że nóżki ją bolą. Pytam się gdzie, to pokazała na łydki... Wzięłam to za zakwasy, bo podobno cały czas biega i skacze
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Może ma bóle wzrostowe?
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tak po cichu napisze ze od kilku dni Werka sama zasypia nareszcie moge sobie obejrzec jakis serial ![]() Wasze dzieci tez maja taką wybujała wyobraznie? dzisiaj lezymy sobie w lozku a Werka mowi ze ma w pokoju taką mała dziurkę i przechodzi przez nią do magicznego świata, wziela malza za reke i mowi ze mu pokaze , wchodza do jej pokoju i malz pyta gdzie ta dziurka a Werka mowi " no tu taki prostokącik" a malz mowi "to sa drzwi coreczko" a Werka "wlasnie wszedles do magicznego swiata" Angy moze Zosia potrzebuje wiecej czasu Miramej no tak jestesmy chodzaca encyklopedią dla naszych dzieci
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam o tym, ale to nie jest tak, że wtedy bolą stawy??
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba ma, ale widzę, że opiera ją na obejrzanych bajkach, czyli zwykle dotyczy to pociągów i tramwajów Ciekawe na jak długo starczy mi wiedzy ![]() *** Dzwoniłam do przedszkola naszego, pani mówi, że większość dzieci chora.
|
|
|
#1574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co mam powiedziec ![]() staram sie wyczerpująco odpowiadac ale każda moja odpowiedz z jakiegoś powodu powoduje następne pytanie ![]() u nas akurat odwrotnie, w nocy przestała się budzic, myśle że jest tak wymęczona że śpi jak zabita, za to rano ok 6:30 chce wstawac, czasem przeleży do 7 lub kapkę dłużej a jak się chichrała wczoraj w nocy, az nas obudziła ![]() Cytat:
dajmy czas tym naszym dzieciaczkom Zuza ostatnio tez się skarży na nóżki, raz na pare dni, np weź mnie na ręce, nóżki mnie bolą, nie dam rady iśc jak np po schodach idziemyślę, że to wzrostowe bo ostatnio sie jej urosło ![]() ide sprzątac, bo może znajomi dziś wpadną na noc
|
|
#1575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba taki wiek... Zośka ostatnio ciągle pyta, czy u nas w domu nie ma duchów ![]() Tak pewnie jest ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Dość często mówi o tych nóżkach ostatnio. (najlepiej wczoraj: byłyśmy bez wózka, na nogach, bo cały dzień lało i Zosia niosła swoją parasolkę. Rano jeszcze ok, ale po południu, wymęczona, po chwili niesienie parasolki Jej się odwidziało, więc ja dwie, po drodze zakupy i jeszcze jęczenie, że ją nóżki bolą i nie ma siły iść Oczywiście Jej nie wzięłam, bo nie miałam jak i ryk do samego domu ).
|
|
#1576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja mysle ze Werka tez duzo z bajek czerpie tej wyobrazni ![]() do konca swiata i o jeden dzien dluzej ![]() uuuuuu-ledwo sie zaczelo to juz pustki w przedszkolach ![]() Cytat:
![]() ide ogarnac dom......
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
przyszlam pomachac miedzy dyzurami ![]() Angy, poczytaj sobie o bolach wzrostowych w necie, moze to akurat to. Usmialam sie z waszych historii ![]() Super sa nasze Dzieciaczki. Dalsze
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi się za Wami tęskni ... próbuję nadrobić choć troszkę ale mi nie bardzo idzie :\ Bartosz od poniedziałku zostaje sam w przedszkolu ... pani zabiera Go siłą z korytarza ... chwilę pokrzyczy, że chce do mamy i zaraz spokój i juz się bawi ... panie z kuchni pokazują mi go przez okienko Teraz gorsze są poranki bo wymyśla co tylko może, żeby nie iść do przedszkola a ja sie produkuję i opowiadam o urodzinkach, mikołaju, choince i innych imprezach przedszkolnych - trochę działa ![]() W nocy śpi jak zabity, nie budzi się (jak Zosia Angy ![]() Miramej - są po 9,99 ![]() buziaaaaki moze uda mi się choć troszkę poczytać
|
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też to ma miejsce,bo już kilka x powiedziała że ją nogi bolą
u L też ledo 8 dzieci
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...czyli reasumując - nie tak źle
|
|
#1582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, myślałam, że ogólnie nóżki
![]() Cytat:
![]() My też wstajemy o 6.30, jak później to tylko nerwówka jest, bo Kuba ubiera się wooolno, marudzi, wymyśla Mój Kuba też tak mówi, ale ja to brałam za małe kłamstewko, żebym go poniosła ![]() Cytat:
![]() U nas proszą, żeby z katarem nie przyprowadzać. ![]() Cytat:
![]() To idzie ku dobremu ![]() ![]() Tyle samo u nas.
|
|
|
#1583 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A może jakiś kreatywny zestaw? Dużo tego w necieCytat:
Cytat:
Zu też narzeka...często sprawdzam czy po prostu nie chce jej się iść czy rzeczywiście ją boli...mówię wtedy że jak ją boli to nie możemy iść na plac zabaw/piaskownicy/sklepu etc Zazwyczaj wtedy uradowana mówi że już nic nie boli...rzadko dalej mówi że boli ![]() Cytat:
Zu też ma niezłą wyobraźnie ![]() Jola...wczoraj byłam w Ross i przy okazji szukałam różyczek ![]() Znalazłam: Fenjal - Kremowy olejek - żel pod prysznic Wellness & Beauty -Żel pod prysznic `Figa i róża` a co się tak w ogóle uparłaś na róże? ![]() no i... Dzień dobry
|
|
#1584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od razu skojarzyło mi się to z koleżanką z pracy...kiedyś o przedszkolu rozmawiałyśmy i własnie mówiła że jej przedszkole głównie kojarzy się ze smutnym patrzeniem przez okno jak Mama odchodzi... ![]() Cytat:
![]() My wcześniej, ale później niż do żłobka bo mamy bliżej...wyjście z domu, dojście, przebranie i dojście do miejsca zbiórki zajmuje mi 6-7 min
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, lepiej się czuję, jak się umyję takim żelem ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- My jedziemy autobusem, ale ja bardziej piszę o tym, co się dzieje, zanim wyjdziemy.
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem wiem.. z tym co się dzieje wcześniej to dojdziecie do wprawy u Nas jeszcze jest tak, że wiem że muszę najpóźniej o tej i o tej wyjść bo inaczej nie zdążę do pracy, więc jak Zu zaczyna wymyślać to jej tłumaczę że zaraz będą dzwonić z pracy etc....![]() ja do pierwszego żłobka jeździłam autobusem 5 przystanków ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Właśnie mówili o TYM w radio
|
|
#1587 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć .
Przeleciałam tylko po łepkach niestety. Angy Ale nie ma wyjścia, musi sie przyzwyczaić. Założyłam, że jesli przez październik sie nie dostosuje, to damy spokój z przedszkolem na rok. Może to jeszcze nie Jego czas ![]() Bąble Mu sie porobiły z tych krostek. Na szczęście tylko na stopach i dłoniach. Dziś już wyszliśmy trochę na dwór bo obsycha to paskudztwo już. Paza tym mam masę innych problemów i niestety łapię sie na tym że czasem "wyżywam" sie przez to na Alanie. Nie mam ochoty na nic. Angy fajoskie te tatuaże Ola co to za problemy u Ciebie? P4W cieszę sieże wybraliscie przedszkole. Bardzo fajnie brzmi opis. Te zwierzeta itp. To prywatne , tak? Pewnie sporo kosztuje ![]() Mariola dzieki za info. W necie czytałam, a Ciebie podpytałam bo myślałam , że może o jakichs faktach jeszcze wiesz. Czeko dla Werki. A Ty wreszcie masz wieczory dla siebie. A z tą dietą nie przesadzaj- piekna jestes i tak Karo Nie wiem co jeszcze. Idę do Alana bo kwęka znowu, nawet bajki nie dają mi 10 minut odpoczynku. a Wojtusiu jedziemy na tym samym wózku. Mam nadzieję że dzieci szybko sie przyzwyczają do nowej sytuacji. Angy przykro mi że Zosia tak sie męczy popołudniami. Ale przynajmniej masz ten komfort, że wiesz że w przedszkolu jest ok. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Miramej jesli tak lubisz różane żele to spróbuj tego. Jest mega pieknie pachnący, skóra po kąpieli właściwie nie wymaga już balsamu (ja mam suchą i zawsze odrazu miałam tak ściągniętą że oddychac nie mogłam, a teraz jest git.) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ry-suchej.html I jeszcze polecam wszystkie żele i balsamy z Alterry rosmanowskiej, też sa super i już innych nie kupuję. No i jeszcze mydła Aleppo, ale o tych już wiecie że są super.
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2012-09-14 o 12:26 |
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas to samo. Do tego też zaczęła płakać jak wychodzę, czego wcześniej nie było. No i często w tym płaczliwym amoku przychodzi i mówi, że chce się przytulić, co absolutnie nie miało wcześniej miejsca (nie lubiła się przytulać) Dobrze, że Alan ma się lepiej. ![]() No tak, jest to pewne pocieszenie... *** A nie mówiłam Wam, że w środę, po prawie 2 latach przyjeżdża z UK mój brat... Dziwne uczucie
|
|
#1589 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zostań z nami ![]() Cytat:
![]() ale nie zawsze działa czasem słyszę no jak? bo nie wiem ![]() u nas różnie Zuza wyjeżdza do przedszkola, teraz przeważnie na 8 ja mąż zawozi więc czasu mamy sporo, bo ok 7:40 wyjeżdzają ja tez myślałam że ściemnia, ale za często się to powtarzało teraz jest różnie Cytat:
jest to jakiś sposób ![]() Cytat:
miałam żele z Alterry ale: za mało sie pieniły a ja lubię piankę i szybko się kończyły, a z plusów to zapach, który jednak w pewnym momencie już zaczał mnie męczyc balsam fajniejszy, używam i pewnie jeszcze kupię Cytat:
![]() na długo przyjeżdża?
|
|
#1590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Teść jak zwykle popis dawał,szkoda gadać 

zjadł i poszedł 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, nie wiem skąd to, bo jak nie chce w ciągu dnia takiej pierdoły, to nikt mu na siłę nie robi, musiałam go obudzić do końca, żeby dotarło do niego, że to sen 

Oczywiście Jej nie wzięłam, bo nie miałam jak i ryk do samego domu