|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#69241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
dziękuję
|
|
#69242 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#69243 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak wpadnę w desperackie szukanie to skoczę do GB po zapasy
|
||
|
|
|
#69244 | |
|
Zakorzenienie
|
no takie mam wrażenie, alterka, olejki, teraz isana? no nie!
Cytat:
![]() Agulaa wlazłam właśnie na codziennik, aleeeee cuda! robiłam płukankę z kalpi tone, jak pisała jedna z czytelniczek Anweny, ale jakoś gładziej nie jest, a puch trochę tak (ale może to keratyna?) raczej od kalpi włosy jakoś jaśniejsze chyba, ale może się wydaje, bo spuszone (kalpi ma niby przyciemniać, kilka razy używałam i raczej nie ma u mnie takiego efektu, raczej na odwrót)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-09-14 o 00:30 |
|
|
|
|
#69245 |
|
Raczkowanie
|
u mnie dzisiaj była tylko jedna, a wcześniej w innym rosmanie kupiłam ostatnią, a w jeszcze innym była pusta półka tak jakby ich po prostu zabrakło, więc może po prostu "społeczeństwo się uświadamia"
Co będzie lepsze dla włosów przy niższej temp.? lepiej im fundować coś cięższego czy może lżejszą odżywką? Bo zastanawiam się co zmienić jak się robi powoli zimniej i bardziej wilgotno, żeby moje włosy nie dostały szoku nagle, tylko stopniowo je przyzwyczajać do czegoś nowego. No i jeszcze jedno pytanie, co najlepsze jest na zimę?
|
#69246 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Choc stuningowalam ja delikatnie dodatkiem odrobiny ekstraktu ze skorki granatu - ze niby tez daje ochrone przed UV ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi sie, ze zmniejszyla mi sie troche porowatosc... Wlosy schna juz 3,5 godziny i wciaz jeszcze sa lekko wilgotne, bez zadnego zelu, to do nich niepodobne
|
|
|
#69247 |
|
Rozeznanie
|
byłam wczoraj w rossie i u nas babassu jest, siejecie postrach
![]() w tym tygodniu w lidlu jest -10% na wszystko, może warto sprezentować sobie jakiś olej
|
#69248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NA zdjęciu były dzień przed podcięciem, wczoraj byłam u fryzjerki i z 4 cm końcówek poszło, obcięte na delikatne U, już dalej o nie dbam i wzmożona akcja porost Twoich oczywiście nie trzeba komentować, bo każdy wie, że są piękne i jakie błyszczące! |
|
|
|
|
#69249 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mam nadzieję, że nie wycofują Isany babassu, bo ją pokochałam. Musze koniecznie iść i sprawdzić czy w moim rossmannie jest. Chyba zwiększyła mi się porowatość. W wakacje włosy potrzebował 4 godzin by wyschnąć, a teraz tylko dwóch. W sumie to fajnie, bo nie muszę ich tak szybko myć żeby wyschły przed snem. Nie wydaje mi się żebym je zaniedbała. Owszem teraz rzadziej i na krócej daję olej, ale z odżywkami robię jak robiłam. |
|
|
|
#69250 |
|
Raczkowanie
|
U mnie tydzień temu była pusta półka po isance bobasowej, a za 2 dni stały jej 2 rzędy. Więc może braki w dostawach po prostu.
Kupiłam sobie dwa opakowania, poznajemy się właśnie.
|
|
|
|
#69251 |
|
Rozeznanie
|
Alberto zamierzam stosować jako d/s, b/s, maskę... Moich włosów obciążyć się nie da, więc mogę kombinować
|
#69252 |
|
Zadomowienie
|
hahihey, skład sprawdzałam na jakiejś stronie w necie, bo na skład w Tesco nakelili naklejkę z polskim opisem i nic nie było widać.
W każdym razie umyłam dziś włosy Hegronem b/s, na to właśnie Alberto malinowy, Joaśka z zieloną herbatą, krem z biedry, jedwab Chi, pianka Isana i jest bardzo fajnie. Fajna ta odżywka - pięknie pachnie, zmiękcza i nawilża. hahihey, Ridiim, nie wiedziałam, że wy też z Bydgoszczy. Wiecie może, gdzie stacjonarnie mają maskę Gloria i płukankę malinową Marion? Paulownia, uroczy kot. Koooocham kociaste. |
|
|
|
#69253 |
|
Rozeznanie
|
Gloria w Auchanie, Mariona nigdzie nie widziałam
|
#69254 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie muszę wysłać mamę do Auchana
|
|
|
|
#69255 |
|
Raczkowanie
|
A Glorii używacie jako maski przed myciem, czy po? I dodajecie coś, czy samodzielnie?
Bo tez kupiłam (Auchan Warszawa), ale nie bardzo wiem, co z nią zrobić, jakoś taka uboga mi się wydaje.... |
|
|
|
#69256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#69258 |
|
Raczkowanie
|
Eloe, mam wysoka porowatosc kiedys sprawdzalam, wyjechalam z kraju, na poczatku myslalam ze to przez wode ale jestem juz tutaj prawie pol roku chyba powinny sie dostosowac
Kosmetykow nie zmienialam, ciagle jechalam na odzywce alterry z morela, garnierze aik, olejowalam oliwa z oliwek, bd fur mama i alterra pomaranczowa. Mylam mieszanka bd z isana babassu. Jesli chodzi o maski to raz na tydz wax albo alterra. Wlasciwie to zaczely tak wypadac jak mi fryzjerka wyszarpala wlosy na szczotce na ktorej suszyla wlosy :/
|
#69259 |
|
Zadomowienie
|
Cyferki, możesz używać Glorii tak i tak. Wszystko zależy od tego, co ddodasz (jak olej, miód czy żółtko to przed).
|
|
|
|
#69260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam o miodzie, oleju lnianym i glutku lnianym, tylko to mam na stanie Do żółtka jakoś nie mam przekonania... może jeszcze jakieś zmielone otręby owsiane... będę kombinować![]() Pozdrówki
|
|
|
|
|
#69261 | |||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Dziś puszczam zamówienie do ZSK Cytat:
Składy zawsze mnie motywowały. Jeden z pierwszych na podstawie składu niedostępnego kosmetyku to właśnie emulsja humektantowa. Jeju, kiedy to było? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fakt, jest świetny. Do czego dodajesz? Miałam go kupić na lato (filtr UV!), ale ciągle umykał. A dziś jestem nawet zadowolona z włosów, ale są takie lekko szorstkie. Za mało antystatyków, podejrzewam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A nie próbowałaś robić psikacza na hydrolacie aloesowym choćby z kapka oleju i choćby pantenolem? Cytat:
Smak też jest taki sam i warto go mieszać z przyprawami kuchni azjatyckiej. Mniam Zrobiłam się głodna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Więcej o nich podane w naprawdę przystępny sposób znajdziesz tutaj. Cytat:
Potem znów odstawisz i po kilku myciach weźmiesz drugi produkt. Sprawdzisz, co się stanie. Napisz. Wówczas będziemy wiedziec, na czym stoimy. Ale na teraz trzeba je wyrugować i skupić się na emolientach. Niech zostanie Garnier AiK, możesz dokupić Alterrę z granatem, choć może lepiej idź już w Garniery (ten bez silikonu). Jako b/s poszukaj Naturii. Może być każda, byle nie z makiem (czerwona nakrętka). Cytat:
Próbowałaś mycia odzywką? Wcierasz coś w skórę głowy? Cytat:
Cytat:
|
|
#69262 |
|
Przyczajenie
|
A co jest nie tak z Naturią z makiem? Przyznam, że ostatnio ją kupiłam zachęcona różnymi opiniami...
|
|
|
|
#69263 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#69264 |
|
Zadomowienie
|
Naturia z makiem ma więcej gliceryny niż pozostała -> będzie spuszać.
|
|
|
|
#69265 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Maliniarka, marzy mi się podobny odcień ale z farbowaniem pożegnałam się na dobre już po pierwszym razie, odrosty wykończałby mnie codziennie nerwowo ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Edytowane przez horgen Czas edycji: 2012-09-14 o 11:24 |
||
|
|
|
#69266 | ||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Nowa wersja Pottersa z aloesem i keratyną rzeczywiście ma proteinę, ale pozostałe aloesy Pottersowe już nie. Cytat:
Migdała kupowałam na doz . pl. Ponieważ jednak raczej się nie lubimy, nie szukałam go więcej. Cytat:
Po pierwsze: bo szkoda (szczególnie pantenolu). Po drugie: bo idzie zima, więc będzie szaleć punkt rosy, a zarówno gliceryna, jak i pantenol to humektanty, więc puszenie gwarantowane. Po trzecie: rozwodnienie da tak naprawdę reanimację wodą, bo żel rozrabiasz 1:1, podobnie odzywkę, zaś pantenolu chyba nie rozrobisz aż w takiej proporcji (wyjdą potworne koszta). Gliceryna może natomiast bardzo obciążyć w większym stężeniu. Byśmy zaraz nie przekręciły akcji, na "loki tępią Rossmann" ![]() Przyłączam się do zachwytów. Ta długość!!! Cytat:
|
|
#69267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...moje pokraczne CG wciąż trwa - pokraczne bo nie zrezygnowałam z farbowania włosów u fryzjera (i to na blond )zasadniczo jakieś efekty są choć miałam małą nadzieję na bardziej spektakularne. wiem ze i tak moje włosy są dzielne bo mają skręt pomimo wcześniejszych kilku lat prostowania, suszenia na szczotkę ciepłym powietrzem i rozjaśniania... Eloe wstawiałam tu jakiś czas temu pytanie odnośnie pielęgnacji włosów Malucha (3 latka) - odesłano mnie na Twój wątek bezpośrednio o tym ale powiem że dalej mam problem z Młodą. Jest Księżniczką z AZS więc tym bardziej nie mogę jej żadnych chemii kłaść na głowę. Kilka kropel oleju daje u niej efekt mega tłuszczu i przyklap. Myjemy BD masz może jakiś pomysł czym te jej kudłaczki odżywiać. Szkoda żeby były tak na samym szamponie.... nieśmiało załączam zdjęcia (niestety robione tel.więc jakość jakotaka) moich włosów z dziś... myte wczoraj...rano reanimowane woda i joaśką len i rumianek |
|
|
|
|
#69268 |
|
Strażnik Wizażu
|
Jak dla mnie odpowiedź jest prosta: żel lniany..
|
|
|
|
#69269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje włosy pozdrawiają z oliwą z oliwek na sobie!
|
|
#69270 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

dziękuję 

Jak wpadnę w desperackie szukanie to skoczę do GB po zapasy

Kosmetykow nie zmienialam, ciagle jechalam na odzywce alterry z morela, garnierze aik, olejowalam oliwa z oliwek, bd fur mama i alterra pomaranczowa. Mylam mieszanka bd z isana babassu. Jesli chodzi o maski to raz na tydz wax albo alterra. Wlasciwie to zaczely tak wypadac jak mi fryzjerka wyszarpala wlosy na szczotce na ktorej suszyla wlosy :/

kupiłaś ją gdzieś stacjonarnie we Wrocławiu, czy przez neta?

.
Nowa wersja Pottersa z aloesem i keratyną rzeczywiście ma proteinę, ale pozostałe aloesy Pottersowe już nie.