Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 11:33   #391
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Olcia co tak mało się udzielasz?
Soleika widzę, że będziesz pilnować porządku na forum

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kupiłam 4 giga paki Pampków i zapłaciłam 193,98
To wystarczy Wam na jakąś chwilkę

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No dobra spakowałam się, ogarnęłam nieco chatę, jutro z rańca wybywamy więc do poniedziałku!
Szczęśliwej drogi i udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Róża po południu i wieczorem trochę się śliniła. Uznałam, że po tym gęstym mleku chce jej się pić, więc dałam herbatkę, a wieczorem ucieszyłam się, że zasnęła przy piersi. Około trzeciej odłożyłam ją do łóżeczka, a po chwili wierzgała i ulała tak, że znów była zaklejona i nie mogła złapać oddechu. Niech te problemy się skończą! Zagęszczacz do mleka pomaga i ulewa znacznie mniej, ale jak widać nie wyeliminował problemu zupełnie. Po odciągnięciu z noska chociaż części musiałam ją nakarmić (dałam Bebilon, bo mam wrażenie, że więcej ulewa po moim mleku), a potem zaczęła się akcja "kupa". Tym razem nie było żadnych krzyków, bo plusem zagęszczacza są kupki codziennie! Żółciutkie! Ta powinna być przed północą, ale i tak jest nieźle.
Jeszcze trochę, Różyczka będzie starsza i będzie lepiej Musi być

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Moje dziecko jest niemożliwe
(...)
Ja na chrzest raczej jej nic nie kupię, ubiorę ja na różowe, szkoda mi wydawać 100zł na ciuchy których potem nie założy. A chrzcić będziemy w 1 nedziele października.
Rzeczywiście Agatka niemożliwa i do tego ma charakterek
Ubranko na chrzest kupiłam używane na allegro. Śliczne i nie drogie, ale wyszło tak, że chrzcić będziemy dopiero pod koniec października i może być już za małe

Cytat:
Ostatnio czytałam, że dziecko najlepiej zabrać jak ma pół roku, bo wtedy umie już wstrzymywać powietrze. No, ale pół roku mija w styczniu, a ja nie chcę przeziębić dziecka...
My najprawdopodobniej zabierzemy małą na basen w listopadzie i zobaczymy jak się będzie po tym zachowywać. Zdecydujemy co dalej.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 11:36   #392
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
głuży
a no tak!!dzięki

aha depoison odebrałam pakiet z Rossmanna-nie było smoczka Nuk....
maskota, próbka balsamu Hipp, wkładki laktacyjne, próbka balsamu Dove i....maszynka Wilkinson (to chyba dla dumnego Tatunia no i kupa kuponów zniżkowych....czyli co Land, to inny pakiet...

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-09-14 o 11:40
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 11:41   #393
pumas
Zakorzenienie

witajcie gaduły
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 11:42   #394
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Super A co ten chirurg ma przy siusiaku robić?

głuży
na słowo chirurg słabo mi się zrobiło.

szwagierka mówi że jej 1 syn też to miał i była u lekarki z Katowic która napletek odciągnęła przy pomocy jakieś maść a nie chirurgicznie....
Chyba się tam wybierzemy.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 11:47   #395
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
*
Ja na chrzest raczej jej nic nie kupię, ubiorę ja na różowe, szkoda mi wydawać 100zł na ciuchy których potem nie założy. A chrzcić będziemy w 1 nedziele października.
Ad. 1
Ad. 2 Ja wolę biel. Nie lepiej kupić co używanego?
http://allegro.pl/listing.php/search...kienka+chrzest
Jeszcze w ciąży kupiłam na Allegro używany, czyli pewnie raz założony zestaw: sukienka/tunika, spodnie, czapeczka, buciki, więc mam typowy. Płaciłam 35 lub 39 zł + koszt listu poleconego, priorytetowego.
Pod to założę białe body z długim rękawem i białe rajstopki.
Niestety na razie wiadomo tylko, kto będzie chrzestnym!
Za kilka dni przestanę czekać, aż tż porozmawia ze swoją siostrą i chrzestną będzie moja kuzynka! Gdybym wiedziała, że tak będzie, to chrzest byłby we wrześniu.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-09-14 o 13:53
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 11:57   #396
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

To wystarczy Wam na jakąś chwilkę
Dwie paki 3 i dwie 4 Jak jest promocja, to trzeba korzystać, bo inaczej z torbami pójdziemy na pampkach
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:11   #397
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Haniu wkladam jezcze raz foto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5000118033834_21000_IDShot_2.jpg (10,8 KB, 7 załadowań)

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:15   #398
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Haniu wkladam jezcze raz foto
Dzięki Przypraw z tej firmy nie używałam, zwykle kupuję SCHWARTZ-używasz może ich przypraw do slow cookera?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:27   #399
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Maciejko a rozważałaś podanie debridatu? Eliminuje ulewanie
Nie wiedziałam.
Na razie to zagęszczanie pomaga, a wolę podawać dodawać jej do mleka mączkę, niż kolejny lek. Wczoraj jedną porcję dostała na raty, początek chwilę przed położeniem do wózka i bez podania wcześniej Infacolu. Mam nadzieję, że to było przyczyną i takie ulewanie już się nie powórzy.
Stary 2012-09-14, 12:28   #400
wvictoria
Wtajemniczenie

Witam się w to pochmurne południe
U nas noc super (zresztą jak zwykle) - Kuba poszedł spać ok. 20.20 (sam zasnął w łóżeczku), pobudka na jedzonko o 2.30 o 3.30, później o 6.00 do 6.30 i wstał na dobre około 8.00. A teraz po zjedzeniu 120ml mm zasnął mi na ramieniu Ja siedzę w kuchni i udało mi się zjeść śniadanie Marian po stołem mnie zaczepia żeby mu dać jakiegoś smakołyka Mąż w pracy (wróci ok. 14.20) a ja na popołudnie wybywam z domu do przyjaciółki. Mały będzie miał wycieczkę.

Cytat:
To trzeba być na bieżąco a nie
Wczoraj i przedwczoraj mi się to kompletnie nie udawało Sprzątałam dom i mąż był w domu do 13.30 to sobie siedzieliśmy razem
Układając rzeczy w szafkach w łazience okazało się, że mam taką ilość kosmetyków pielęgnacyjnych (żele, maseczki, kremy, balsamy, odzywki...), że mogłabym pół miasta obdzielić Dałam sobie szlaban na zakupy bo nie mam tego gdzie upchnąć

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Pumcia wysłałam PW

No dobra spakowałam się, ogarnęłam nieco chatę, jutro z rańca wybywamy więc do poniedziałku!
Bawcie się dobrze

Cytat:
Dziecko mi się rozwaliło na pół łóżka. Jak go przesunę to się obudzi. Mam dylemat: iść spać i budzić dziecko, czy czekać przed kompem aż wstanie na żarcie
Wygonić TZ na kanapę albo sama zastosować się do tego

Cytat:
Hej
Spałam aż 3 godziny. Fabi przeraźliwie wył pół nocy, masakra... Teraz leży z TŻ i jest spokojny na szczęście. A ja pójdę po śniadanie bo umieram z głodu

Ostatnio czytałam, że dziecko najlepiej zabrać jak ma pół roku, bo wtedy umie już wstrzymywać powietrze. No, ale pół roku mija w styczniu, a ja nie chcę przeziębić dziecka...
Biedny Fabi
Ja będę chodzić z młodym na basen ale raczej nie zimą bo nie chcę go przeziębić. A basen mam jakieś 200m od domu W ciąży miałam zamiar tam moczyć tyłek, ale lekarz mi zabronił z powodu częstych infekcji (przez pessar). Ale Kuba będzie chodził na basen i nauka pływania razem z tatą bo mąż nie umie pływać

Cytat:
Kolka...

O stuknęło mi i TŻ 1,5 roku
Współczuję kolek.
za półtorej roku

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
My już po wizycie
Emil przybrał 700g jak wychodziliśmy ze szpitala ważył 3100 a dziś 3800 Panie chwaliły
Mam skierowanie do chirurga w sprawie siusiaka....
ma końcówkę lekko zaczerwienioną i pani doktor mówi że ma maleńką dziurkę i przez to też może źle się czuć i marudzić...
za wagę
Z tym skierowaniem to częsta sprawa u chłopców. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
dzięki-fajnie wyglądai cena przystępna

któraś z Was pisała o podtrzymywaniu butli-moja Dzidzia lubi sobie podtrzymywać smoka, choć teraz ssie go rzadziej....od jakiegoś tygodnia zauważa zabawki, ma swoją ulubioną-cieszy się do niej i nawet "gada"-wiem, że Agunia używała jakiegoś fachowego słowa, ale zapomniałam....
Mnie się też nawilżacz podoba

Głuży

Z innych spraw - stawiamy dziś i ciacho bo Kubuś kończy 4 tygodnie
Ostatnio zauważyłam, że zaczyna wodzić oczkami - jak strzelam palcami i je przesuwam w bok to odwraca głowę za nimi No i wczoraj jak wyciągałam go z łóżeczka to posłał taki uśmiech, że achhh... nie wiem czy świadomie ale i tak to było urocze

No i moja teściowa ma obsesję z pampersami - jak tylko bierze Kubę na ręce od razu mówi, że na pewno ma mokro i nie ważne, że był przebierany przed sekundą

A co do ciepłolubności. W kąpieli jak najbardziej ale poza nią to różnie bywa. Dziś np. w domu 21 stopni, Kuba w pajacyku i body z krótkim rękawem pod spodem. Jak go wkładam do łóżeczka i przykrywam lekko kocykiem to krzyk. Odkrywam - cisza No ale my z mężem to najlepiej się czujemy w 21 stopniach, a śpimy w około 19-20
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciasto.jpg (39,0 KB, 2 załadowań)

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:28   #401
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dzięki Przypraw z tej firmy nie używałam, zwykle kupuję SCHWARTZ-używasz może ich przypraw do slow cookera?
oj nigdy nie uzywalam
a do slow cookera to wrzucam przewaznie co mam pod reka :P
ostra papryke sol pieprz ziola zalezy co robie

Amelcia
Stary 2012-09-14, 12:33   #402
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
oj nigdy nie uzywalam
a do slow cookera to wrzucam przewaznie co mam pod reka :P
ostra papryke sol pieprz ziola zalezy co robie
W tym slow cookerze gotowałam tylko raz-jak moja mama była. Teraz na szczęście jakoś mi się udaje tak zorganizować z dziećmi, że gotuję "normalnie"

Zbieram się jak sójka za morze na te zakupy Słońce teraz wyszło-muszę to wykorzystać
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:35   #403
prince_polo
Zakorzenienie

phdwao mleczka wysłane

z drugiego cyca odciagam az 10 ml

Cytat:
Najpierw o 19 się strasznie głodna zrobiła, chociaż zjadła godzinę wcześniej, więc dałam jej tylko 60ml mojego, żeby jakoś do 20 do kąpieli dotrwała, no ale jej to nie zadowoliło, więc do 20 musiałam ją na rękach trzymać i trzymać smoka żeby nie wypadł. Po kąpieli dobra mamusia dła 120ml mm i moje dziecko się obraziło na mnie bo nie chciała wogóle jeść. Położyłam ją do łóżeczka na głodnego i co słyszę?Ogromne atomy, patrzę a moje dziecko się obsrało pod pachy, więc poszła drugi raz do kąpania. A kupa była wszędzie, na podłodze, na dywanie, na mnie i na umywalce, nie licząc jej białego pajaca który się żółty zrobił Zjadła dopiero jak TZ wrócił z pracy po 22 i ją nakarmił, na mnie się obraziła

Teraz niby śpi w wózku, ale wygląda to tak, że muszę cały czas wózek pchać, bo ledwie przestaje a już zaczyna się wiercić. Niezłe mięśnie sobie wyrobię

mamy 1 pazdziernika 1 rocznice slubu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:35   #404
depoison
Zadomowienie

Cytat:
depoison w poprzedniej części pytałam, czy szczepiłaś Zofcię na rotawirusy??
wiedziałam, że miałam na coś odpowiedzieć
nie.
W ogóle pierwsze szczepienie mieliśmy 6w1 - w książeczce zdrowia na ten sam termin wpisane są jeszcze pneumokoki, ale lekarka uznała, że najpierw zobaczymy, jak dziecko zareaguje na to 6w1. Zareagowała dobrze, więc następnym razem powtórka + pneumokoki.
Z rotawirusów zrezygnowaliśmy w ogóle

Cytat:
no to poszalalas :P po protu wyszlas z wprawy ale nie martw sie to ie da nadrobic

Cytat:
aha depoison odebrałam pakiet z Rossmanna-nie było smoczka Nuk....
maskota, próbka balsamu Hipp, wkładki laktacyjne, próbka balsamu Dove i....maszynka Wilkinson (to chyba dla dumnego Tatunia no i kupa kuponów zniżkowych....czyli co Land, to inny pakiet...
no, na to wygląda
albo po prostu co miesiąc zmieniają zawartość pakietu (bo ja swój odbierałam dość dawno, chyba w lipcu)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:37   #405
prince_polo
Zakorzenienie

viki

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

mudsze zamowic kombinezon jesienny bo mala nie lubi kurtej bluz ani nic takiego inielubi czapek wiazanych

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-14, 12:37   #406
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
W tym slow cookerze gotowałam tylko raz-jak moja mama była. Teraz na szczęście jakoś mi się udaje tak zorganizować z dziećmi, że gotuję "normalnie"

Zbieram się jak sójka za morze na te zakupy Słońce teraz wyszło-muszę to wykorzystać
a ja lubie bo raz ze jest zdrowsze a dwa ze szybciej. wczoraj np nastawilam wieczorem na gulasz - pokroilam lopatke w kostke papryke cebule czosnek i ogorek konserwowy wszystko wrzucilam bez tluszczu, przyprawilam i rano - gotowe

Amelcia
Stary 2012-09-14, 12:43   #407
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś zastanawiała się nad nauką pływania dla niemowlaków? Można od 3 miesiąca. My się właśnie nad tym zastanawiamy.
Tak, chcę z nią chodzić na basen. Jeszcze nie wiem, czy to powinna być nauka z instruktorem, czy tylko ze mną, ale zjęcia z opiekunem są chyba bardzo drogie, a taki maluszek powinien nauczyć się pływać szybciej, niż kiedyś mamusia. Właściwie mamusia nadal słabo pływa, a jako zmarźlak nie pali się do kąpieli w rodzimych zbiornikach wodnych.
W hotelu na granicy Gdańska i Sopotu jest wydzielona część dla mamusiek z dziećmi, więc daleko nie mam. Zaczniemy od pełnego zanurzenia w wanience i w wannie, co oznacza, że na basen wybierzemy się później.
Tam woda miała taką temperaturę, że weszłam do niej mimo zakazu onkologa. Uważałam tylko, żeby nie zamoczyć rany.
Stary 2012-09-14, 12:45   #408
prince_polo
Zakorzenienie

http://allegro.pl/lindex-sweterek-w-...614044780.html zlicytowałam i wygrałam taki sweterek

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-14, 12:51   #409
asia665
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny.

Udało nam się załatwić chrzest .Poszliśmy do proboszcza w parafii gdzie chcieliśmy chrzcić i ten zadzwonił do naszej parafii i się udało. No ale. . . mamy co sobotę po wieczornej mszy (czyli wychodzi 19 - 19:10) chodzić na jakieś nauki . Wy też chodziłyście?? No i mamy być z dzieckiem . Stwierdziliśmy z mężem,że nie będziemy chodzili co sobote, bo to nie ma sensu. Zresztą 19 to taka godzina gdzie szykujemy się do kąpieli,później jedzenie.

Patryś zaczął nam spać od 22 do 4:30 . A to wszystko za sprawą zagęszczacza
Otworzyli w mojej miejscowości sklep 5-10-15 i powiem Wam,że ceny mają w miare. W porównaniu z Wójcikiem na przykład.

Dostałam krwawienie z odstawienia i czuje się fatalnie . W sumie to moje pierwsze krwawienie po porodzie,bo wcześniej niby krwawiłam ale 1,5 dnia .
Jutro mamy gości, wiec dzisiaj muszę zrobić coś do jedzenia dla nich- a nawet nie mam siły stać
Mąż chciał odwołać ich przyjście,ale wiecie jak to jest . Zakupy zrobione już wczoraj, więc co ja zrobie z tymi warzywami,owocami,mięsem itd.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:00   #410
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
viki
Dziękuję

dziewczyny to mleko na lepszą kupkę to Hipp bio combiotik?

Stary 2012-09-14, 13:05   #411
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Dziękuję

dziewczyny to mleko na lepszą kupkę to Hipp bio combiotik?
tak, i ja polecam mała sie dzienw dzien załatwia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-14, 13:11   #412
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Branzoletka co tam u Was?

Amelcia
Stary 2012-09-14, 13:12   #413
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
tak, i ja polecam mała sie dzienw dzien załatwia
Dziękuję Muszę zakupić bo aż mi się serce kroi jak widzę jak Kubuś się męczy z tymi kupkami

Stary 2012-09-14, 13:15   #414
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Asia ten Wasz ksiadz jest nienormalny

Amelcia
Stary 2012-09-14, 13:21   #415
asia665
Wtajemniczenie

Natalka no na te nauki mamy chodzić do tej parafii gdzie będziemy chrzcili. Ale podejrzewam,że to jest warunek księdza z naszej parafii. Bo inni znajomi chrzcili w tym kościele co my będziemy też chrzcić i nie chodzili na nauki :/

Jestem mamą

Stary 2012-09-14, 13:25   #416
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Natalka no na te nauki mamy chodzić do tej parafii gdzie będziemy chrzcili. Ale podejrzewam,że to jest warunek księdza z naszej parafii. Bo inni znajomi chrzcili w tym kościele co my będziemy też chrzcić i nie chodzili na nauki :/
a co to za nauki? wymysl zeby male dziecko targac ze soba o tej porze...

Amelcia
Stary 2012-09-14, 13:29   #417
houserka
Rozeznanie

Hej
Cytat:
Uwaga chwalę się Otworzyłam pieluchy Dada 3 ! Są prześliczne I tak samo przyjemne w dotyku jak Pampers Active Baby. Ciekawe jak będzie z chłonnością
ja używam trójek od tygodnia,(bo są od 4 kg) no mają takiego widocznego lwa z lwiatkami z przodu i z tyłu. Na razie nie narzekam.
Juto idziemy na wesele a dziś sie dowiedziałam , że mama pani młodej złamała biodro i nie będzie jej na ślubie a to jedyna córka. Co za pech

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
dobra dziecko spi ide wstawic na gulasz.

czy tylko ja jestem taka glupia i gotuje codzennie obiady?
ja tez gotuje, ale dzieckiem zajmuje się teściowa
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:37   #418
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
My już po wizycie
Emil przybrał 700g jak wychodziliśmy ze szpitala ważył 3100 a dziś 3800 Panie chwaliły
Mam skierowanie do chirurga w sprawie siusiaka....
ma końcówkę lekko zaczerwienioną i pani doktor mówi że ma maleńką dziurkę i przez to też może źle się czuć i marudzić...

za wagę.
Stary 2012-09-14, 13:40   #419
linzey
Rozeznanie

Cytat:
dobra dziecko spi ide wstawic na gulasz.

czy tylko ja jestem taka glupia i gotuje codzennie obiady?
Ja tez gotuje

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Cześć

Zdarzyło nam się tak i nie ruszaliśmy Małej - zasnęliśmy w kosmicznych pozycjach i jakoś poszło

Ja mam taki. Można regulować intensywność, ustawić czas po jakim ma się wyłączyć albo do ilu procent ma nawilżać i potem utrzymuje ten poziom. U nas się sprawdza. Zapewniam, że małż przetrząsnął połowę internetu, żeby dokonać właściwego wyboru
Mamy ten sam

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Udało nam się załatwić chrzest .Poszliśmy do proboszcza w parafii gdzie chcieliśmy chrzcić i ten zadzwonił do naszej parafii i się udało. No ale. . . mamy co sobotę po wieczornej mszy (czyli wychodzi 19 - 19:10) chodzić na jakieś nauki . Wy też chodziłyście?? No i mamy być z dzieckiem . Stwierdziliśmy z mężem,że nie będziemy chodzili co sobote, bo to nie ma sensu. Zresztą 19 to taka godzina gdzie szykujemy się do kąpieli,później jedzenie.

Patryś zaczął nam spać od 22 do 4:30 . A to wszystko za sprawą zagęszczacza
Otworzyli w mojej miejscowości sklep 5-10-15 i powiem Wam,że ceny mają w miare. W porównaniu z Wójcikiem na przykład.

Dostałam krwawienie z odstawienia i czuje się fatalnie . W sumie to moje pierwsze krwawienie po porodzie,bo wcześniej niby krwawiłam ale 1,5 dnia .
Jutro mamy gości, wiec dzisiaj muszę zrobić coś do jedzenia dla nich- a nawet nie mam siły stać
Mąż chciał odwołać ich przyjście,ale wiecie jak to jest . Zakupy zrobione już wczoraj, więc co ja zrobie z tymi warzywami,owocami,mięsem itd.
Macie jazde z tymi chrzcinami
My mielismy nauki-ale to bylo 0,5 h i jednorazowe.
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:44   #420
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
a co to za nauki? wymysl zeby male dziecko targac ze soba o tej porze...
To mają być spotkania , które mają zbliżać do siebie rodziców i dziecko i umocnić ich więź z kościołem

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Hej

ja używam trójek od tygodnia,(bo są od 4 kg) no mają takiego widocznego lwa z lwiatkami z przodu i z tyłu. Na razie nie narzekam.
Juto idziemy na wesele a dziś sie dowiedziałam , że mama pani młodej złamała biodro i nie będzie jej na ślubie a to jedyna córka. Co za pech
Ale przykra sytuacja

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość

Macie jazde z tymi chrzcinami
My mielismy nauki-ale to bylo 0,5 h i jednorazowe.
No a my kurde mamy być co sobotę i to jeszcze wieczorem

Jestem mamą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości