|
|
#391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
![]() To wystarczy Wam na jakąś chwilkę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ubranko na chrzest kupiłam używane na allegro. Śliczne i nie drogie, ale wyszło tak, że chrzcić będziemy dopiero pod koniec października i może być już za małe ![]() My najprawdopodobniej zabierzemy małą na basen w listopadzie i zobaczymy jak się będzie po tym zachowywać. Zdecydujemy co dalej. |
|||
|
|
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
a no tak!!dzięki
aha depoison odebrałam pakiet z Rossmanna-nie było smoczka Nuk.... maskota, próbka balsamu Hipp, wkładki laktacyjne, próbka balsamu Dove i....maszynka Wilkinson (to chyba dla dumnego Tatunia no i kupa kuponów zniżkowych....czyli co Land, to inny pakiet...
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-09-14 o 11:40 |
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie gaduły
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
na słowo chirurg słabo mi się zrobiło.szwagierka mówi że jej 1 syn też to miał i była u lekarki z Katowic która napletek odciągnęła przy pomocy jakieś maść a nie chirurgicznie.... Chyba się tam wybierzemy.
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad. 2 Ja wolę biel. Nie lepiej kupić co używanego? http://allegro.pl/listing.php/search...kienka+chrzest Jeszcze w ciąży kupiłam na Allegro używany, czyli pewnie raz założony zestaw: sukienka/tunika, spodnie, czapeczka, buciki, więc mam typowy. Płaciłam 35 lub 39 zł + koszt listu poleconego, priorytetowego. Pod to założę białe body z długim rękawem i białe rajstopki. Niestety na razie wiadomo tylko, kto będzie chrzestnym! Za kilka dni przestanę czekać, aż tż porozmawia ze swoją siostrą i chrzestną będzie moja kuzynka! Gdybym wiedziała, że tak będzie, to chrzest byłby we wrześniu. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-14 o 13:53 |
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Dwie paki 3 i dwie 4
Jak jest promocja, to trzeba korzystać, bo inaczej z torbami pójdziemy na pampkach
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam.
![]() Na razie to zagęszczanie pomaga, a wolę podawać dodawać jej do mleka mączkę, niż kolejny lek. Wczoraj jedną porcję dostała na raty, początek chwilę przed położeniem do wózka i bez podania wcześniej Infacolu. Mam nadzieję, że to było przyczyną i takie ulewanie już się nie powórzy.
|
|
|
|
#400 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w to pochmurne południe
![]() U nas noc super (zresztą jak zwykle) - Kuba poszedł spać ok. 20.20 (sam zasnął w łóżeczku), pobudka na jedzonko o 2.30 o 3.30, później o 6.00 do 6.30 i wstał na dobre około 8.00. A teraz po zjedzeniu 120ml mm zasnął mi na ramieniu Ja siedzę w kuchni i udało mi się zjeść śniadanie Marian po stołem mnie zaczepia żeby mu dać jakiegoś smakołyka Mąż w pracy (wróci ok. 14.20) a ja na popołudnie wybywam z domu do przyjaciółki. Mały będzie miał wycieczkę.Wczoraj i przedwczoraj mi się to kompletnie nie udawało Sprzątałam dom i mąż był w domu do 13.30 to sobie siedzieliśmy razem Układając rzeczy w szafkach w łazience okazało się, że mam taką ilość kosmetyków pielęgnacyjnych (żele, maseczki, kremy, balsamy, odzywki...), że mogłabym pół miasta obdzielić Dałam sobie szlaban na zakupy bo nie mam tego gdzie upchnąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja będę chodzić z młodym na basen ale raczej nie zimą bo nie chcę go przeziębić. A basen mam jakieś 200m od domu W ciąży miałam zamiar tam moczyć tyłek, ale lekarz mi zabronił z powodu częstych infekcji (przez pessar). Ale Kuba będzie chodził na basen i nauka pływania razem z tatą bo mąż nie umie pływać Współczuję kolek. za półtorej roku ![]() Cytat:
za wagę ![]() Z tym skierowaniem to częsta sprawa u chłopców. Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Głuży ![]() Z innych spraw - stawiamy dziś Ostatnio zauważyłam, że zaczyna wodzić oczkami - jak strzelam palcami i je przesuwam w bok to odwraca głowę za nimi ![]() No i moja teściowa ma obsesję z pampersami - jak tylko bierze Kubę na ręce od razu mówi, że na pewno ma mokro A co do ciepłolubności. W kąpieli jak najbardziej ale poza nią to różnie bywa. Dziś np. w domu 21 stopni, Kuba w pajacyku i body z krótkim rękawem pod spodem. Jak go wkładam do łóżeczka i przykrywam lekko kocykiem to krzyk. Odkrywam - cisza No ale my z mężem to najlepiej się czujemy w 21 stopniach, a śpimy w około 19-20
|
|||||
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do slow cookera to wrzucam przewaznie co mam pod reka :P ostra papryke sol pieprz ziola zalezy co robie
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbieram się jak sójka za morze na te zakupy Słońce teraz wyszło-muszę to wykorzystać
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
phdwao mleczka wysłane
![]() z drugiego cyca odciagam az 10 ml Cytat:
|
|
#404 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie. W ogóle pierwsze szczepienie mieliśmy 6w1 - w książeczce zdrowia na ten sam termin wpisane są jeszcze pneumokoki, ale lekarka uznała, że najpierw zobaczymy, jak dziecko zareaguje na to 6w1. Zareagowała dobrze, więc następnym razem powtórka + pneumokoki. Z rotawirusów zrezygnowaliśmy w ogóle Cytat:
Cytat:
![]() albo po prostu co miesiąc zmieniają zawartość pakietu (bo ja swój odbierałam dość dawno, chyba w lipcu) |
|||
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
viki
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- mudsze zamowic kombinezon jesienny bo mala nie lubi kurtej bluz ani nic takiego inielubi czapek wiazanych
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właściwie mamusia nadal słabo pływa, a jako zmarźlak nie pali się do kąpieli w rodzimych zbiornikach wodnych. W hotelu na granicy Gdańska i Sopotu jest wydzielona część dla mamusiek z dziećmi, więc daleko nie mam. Zaczniemy od pełnego zanurzenia w wanience i w wannie, co oznacza, że na basen wybierzemy się później. Tam woda miała taką temperaturę, że weszłam do niej mimo zakazu onkologa. Uważałam tylko, żeby nie zamoczyć rany.
|
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/lindex-sweterek-w-...614044780.html zlicytowałam i wygrałam taki sweterek
|
#409 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Udało nam się załatwić chrzest . Wy też chodziłyście?? No i mamy być z dzieckiem . Stwierdziliśmy z mężem,że nie będziemy chodzili co sobote, bo to nie ma sensu. Zresztą 19 to taka godzina gdzie szykujemy się do kąpieli,później jedzenie. Patryś zaczął nam spać od 22 do 4:30 Otworzyli w mojej miejscowości sklep 5-10-15 i powiem Wam,że ceny mają w miare. W porównaniu z Wójcikiem na przykład. Dostałam krwawienie z odstawienia i czuje się fatalnie . W sumie to moje pierwsze krwawienie po porodzie,bo wcześniej niby krwawiłam ale 1,5 dnia . Jutro mamy gości, wiec dzisiaj muszę zrobić coś do jedzenia dla nich- a nawet nie mam siły stać Mąż chciał odwołać ich przyjście,ale wiecie jak to jest . Zakupy zrobione już wczoraj, więc co ja zrobie z tymi warzywami,owocami,mięsem itd .
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() dziewczyny to mleko na lepszą kupkę to Hipp bio combiotik? |
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
tak, i ja polecam mała sie dzienw dzien załatwia
|
#413 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
|
|
|
|
#415 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalka no na te nauki mamy chodzić do tej parafii gdzie będziemy chrzcili. Ale podejrzewam,że to jest warunek księdza z naszej parafii. Bo inni znajomi chrzcili w tym kościele co my będziemy też chrzcić i nie chodzili na nauki :/
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
a co to za nauki? wymysl zeby male dziecko targac ze soba o tej porze...
|
|
|
|
#417 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
Cytat:
Juto idziemy na wesele a dziś sie dowiedziałam , że mama pani młodej złamała biodro i nie będzie jej na ślubie a to jedyna córka. Co za pech ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wagę.
|
|
|
|
|
#419 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My mielismy nauki-ale to bylo 0,5 h i jednorazowe. |
|||
|
|
|
#420 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
i to jeszcze wieczorem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

Zagęszczacz do mleka pomaga i ulewa znacznie mniej, ale jak widać nie wyeliminował problemu zupełnie. Po odciągnięciu z noska chociaż części musiałam ją nakarmić (dałam Bebilon, bo mam wrażenie, że więcej ulewa po moim mleku), a potem zaczęła się akcja "kupa". Tym razem nie było żadnych krzyków, bo plusem zagęszczacza są kupki codziennie! Żółciutkie! 

no i kupa kuponów zniżkowych....czyli co Land, to inny pakiet...
A co ten chirurg ma przy siusiaku robić?
na słowo chirurg słabo mi się zrobiło.

w sprawie siusiaka....

Słońce teraz wyszło-muszę to wykorzystać