Tatuaż część II- wątek zbiorczy - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 22:45   #2101
iv3
Zakorzenienie

Dot.: Tatuaż część II- wątek zbiorczy

Alleee świeettnnneee

Ślub

Instagram
iv3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 07:33   #2102
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Czy ktoś w Polsce dziara coś w stylu Ondrasha - http://facebook.com/ondrashtattoo ??
Ja ide do enzo w rybniku powiedzial ze nie ma problemu zeby taki zrobic w jego stylu
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 07:47   #2103
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gazelaa Pokaż wiadomość
Ja ide do enzo w rybniku powiedzial ze nie ma problemu zeby taki zrobic w jego stylu
Maciek da radę
Poza tym na pewno przemyci coś ze swojego stylu - widziałam kilka jego najnowszych prac i wymiatają...

a do samego Ondrasha - czechy to nie koniec świata - szczególnie jeśli to wymarzony artysta.
Mnie się marzy coś od jeffa albo kostasa z la boucherie moderne, ale brakuje mi już ciała - chociaz coraz bardziej skłaniam się, żeby kawałek nogi sobie dla nich zostawić. Dla mnie to tak dziwny styl, że aż piękny, aczkolwiek chyba większość ludzi uważa ich tatuaże za bohomazy
http://www.facebook.com/media/set/?s...7210465&type=3

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2012-09-13 o 07:52
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 07:54   #2104
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
Maciek da radę
Poza tym na pewno przemyci coś ze swojego stylu - widziałam kilka jego najnowszych prac i wymiatają...
pierwotnie miał być tofi ale czas oczekiwania to conajmnie 1,5 roku. Enzo powiedział ze nie ma problemu zeby on sie zajal moi projektem, wiec teraz czekam do 26
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 08:08   #2105
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Maciek da radę

a do samego Ondrasha - czechy to nie koniec świata - szczególnie jeśli to wymarzony artysta.
Mnie się marzy coś od jeffa albo kostasa z la boucherie moderne, ale brakuje mi już ciała - chociaz coraz bardziej skłaniam się, żeby kawałek nogi sobie dla nich zostawić. Dla mnie to tak dziwny styl, że aż piękny, aczkolwiek chyba większość ludzi uważa ich tatuaże za bohomazy
fajne!!! nie wiem, czy dobrze oceniam, ale wg mnie pewne podobieństwa do stylu niektórych z tych prac są w stylu Aldony z Szery, bardzo podoba mi się taki typ grafiki

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 08:32   #2106
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gazelaa Pokaż wiadomość
pierwotnie miał być tofi ale czas oczekiwania to conajmnie 1,5 roku. Enzo powiedział ze nie ma problemu zeby on sie zajal moi projektem, wiec teraz czekam do 26
szczerze - wydaje mi się, że do takiego stylu Enzo może być nawet lepszy

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
fajne!!! nie wiem, czy dobrze oceniam, ale wg mnie pewne podobieństwa do stylu niektórych z tych prac są w stylu Aldony z Szery, bardzo podoba mi się taki typ grafiki
coś w tym jest - szczególnie w jej pracach gdzie łączy czerń z czerwienią + napisy
Stary 2012-09-13, 10:38   #2107
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
coś w tym jest - szczególnie w jej pracach gdzie łączy czerń z czerwienią + napisy
a mi zawsze ten jej styl kojarzył się z BuenaVista Tattoo Club
http://www.buenavistatattooclub.de/t...trash_polka/0/

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 11:01   #2108
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Variance Pokaż wiadomość
a mi zawsze ten jej styl kojarzył się z BuenaVista Tattoo Club
http://www.buenavistatattooclub.de/t...trash_polka/0/

http://www.facebook.com/media/set/?s...5526552&type=3

większość tych graficznych tatuaży jest opisane jako projekt Mixera albo inspiracja Bansky'm - zresztą patrząc na arę wizażanki i inne tatuaże w galerii ciężko stwierdzić, że ma jakiś swój bardzo odrębny styl: bo robi i traditionale i realistyczne portrety i orient...
Stary 2012-09-13, 11:09   #2109
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

fajne one są, takie połaczenie streetartu z grafiką, rysunkiem, jakimś odwołaniem do sitodruku....? bardzo mi się podobają, ale nie wiem, czy bardziej jako grafiki po prostu czy jako tatuaże

Stary 2012-09-13, 11:28   #2110
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
http://www.facebook.com/media/set/?s...5526552&type=3

większość tych graficznych tatuaży jest opisane jako projekt Mixera albo inspiracja Bansky'm - zresztą patrząc na arę wizażanki i inne tatuaże w galerii ciężko stwierdzić, że ma jakiś swój bardzo odrębny styl: bo robi i traditionale i realistyczne portrety i orient...
"ten styl" to odnośnie było tych tatuaży czarno-czerwonych.

ale wiadomo, że zawsze coś będzie inne, podobne itd. po prostu takie były moje pierwsze skojarzenia

a, że robi inaczej to wiem

.

Edytowane przez Variance
Czas edycji: 2012-09-13 o 11:29
Stary 2012-09-13, 11:55   #2111
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
"ten styl" to odnośnie było tych tatuaży czarno-czerwonych.

ale wiadomo, że zawsze coś będzie inne, podobne itd. po prostu takie były moje pierwsze skojarzenia

a, że robi inaczej to wiem
Masz racje - gdyby ktoś szukał w Polsce tatuażu w takim stylu to tylko do Aldony
A tatuaż z Boucherie Moderne to taka moja fanaberia i pewnie kiedyś zrobię sobie wycieczkę do Brukseli

dziś znalazłam na fejsie taki tatuaż Bartka Panasa od tej strony go nie znałam - może taki styl robi się u nas coraz popularniejszy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 377953_433397403373505_1963884099_n.jpg (86,0 KB, 131 załadowań)

Czas edycji: 2012-09-13 o 15:19

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 16:45   #2112
fiasco
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardziej zgubne jest chyba picie przed i bycie tatuowanym na kacu.
Widziałam jak chłopak "zszedł" w trakcie tatuowania klaty (w zasadzie miał dość po pierwszym wbiciu maszynki).
Gdybym nie widziała to bym nie uwierzyła - miał gigantyczne drgawki, mdlał - skończyło sie w karetce. Doszedł do siebie następnego dnia wieczorem. (a tatuaż jakiś masakrycznie rozległy nie był). Okazało się, że pił i nie spał cała noc przed. a potem jeszcze zgrywał chojraka.
ja na pierwszej sesji mojego tatuażu byłam niewyspana, bo miałam urodziny i do późna siedziałam z przyjaciółmi, i trochę też wypiłam (w sumie niedużo, symbolicznie). A samo tatuowanie zniosłam wtedy dużo lepiej niż na kolejnych 3 sesjach (mimo iż dwie z nich były krótkie, po 1,5 czy 2 godziny). I nie goiło mi się gorzej niż po tych kolejnych sesjach.
Cytat:
może to też dlatego, ze uparła się na napis w brązie. za 3razem już musiał poprawić czarnym, bo by wgl było beznadziejnie. ja się jej wgl dziwie, że jeszcze tak beztrosko gada o swojej głupocie. no, ale cóż ludzie są dziwni. a to mnie się czepiają, że jestem jakimś tatuażowym gestapo, że jak ktoś smaruje sobie raz dziennie to mówię, że chyba z choinki się urwał, albo jak odradzam pójście do salonu gdzie za 200 stówy całą łydkę robią...
szczególnie teraz jest jakoś tak, że większość znajomych się napala na dziary - taka chyba teraz moda, pełno teraz zdjęć i wgl - i się pytają. tylko nie wiem po co, jak potem wychodzi w większości, że ja taka "głupia" jestem
Najlepsze jest to, że jak tatuaż jest burakiem to niewiele osób to zauważy - i tak jest fajnie, że tatuaż. Widzę to po sobie Mój tatuaż nie jest jakoś genialnie wykonany, mam nadzieję go kiedys poprawić (żeby nie było - motyw i kolorystyka strasznie mi się nadal podoba, tylko są niedociągnięcia w wykonaniu), i mimo to ciągle zbieram na jego temat komplementy, wszyscy są zachwyceni. Dosłownie od 3 osób usłyszałam bardziej obiektywną, sensowną opinię. Dla przecietnych ludzi, którzy nie siedzą tak w tym temacie, niewiele tatuaży będzie burakiem więc "po co będą wydawać tysiaka na tatuaż, skoro w studiu nieopodal będą taki mieć za 200zł"

Edytowane przez fiasco
Czas edycji: 2012-09-13 o 16:46
fiasco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 17:20   #2113
iv3
Zakorzenienie

A mnie swędziawka wzięła, jak bym sobie tę rękę podrapała czymś szorstkim aajjjaaajjj

Ślub

Instagram
Stary 2012-09-13, 17:58   #2114
lilly78
Zadomowienie

GG do lilly78

oj iv3 ja mam tak samo, w sumie nie swędziało mnie na początku nic, a odkąd już się złuszczyło wszystko czuję takie swędzenio-mrowienie

* * * * *
moja pasja
* * * * *
ja na facebooku

[B]* * * * *
azjatyckie kosmetyki oddam - wymianka
lilly78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 18:04   #2115
iv3
Zakorzenienie

Musimy to przezwyciężyć

Ślub

Instagram

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 18:53   #2116
lilly78
Zadomowienie

GG do lilly78

Cytat:
Napisane przez iv3 Pokaż wiadomość
Musimy to przezwyciężyć
staram się skupiać na czymkolwiek innym, ale bywa ciężko

* * * * *
moja pasja
* * * * *
ja na facebooku

[B]* * * * *
Stary 2012-09-13, 23:27   #2117
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
dziś znalazłam na fejsie taki tatuaż Bartka Panasa od tej strony go nie znałam - może taki styl robi się u nas coraz popularniejszy?
wlasnie sobie dzis tak myslalam, i poprzegladalam facebooka, bo mam pelno polubionych salonow. w Jazz-Tattoo tez sporo prac takich, jeszcze pare innych. chyba cos nowego

Cytat:
Napisane przez fiasco Pokaż wiadomość
Najlepsze jest to, że jak tatuaż jest burakiem to niewiele osób to zauważy - i tak jest fajnie, że tatuaż. Widzę to po sobie Mój tatuaż nie jest jakoś genialnie wykonany, mam nadzieję go kiedys poprawić (żeby nie było - motyw i kolorystyka strasznie mi się nadal podoba, tylko są niedociągnięcia w wykonaniu), i mimo to ciągle zbieram na jego temat komplementy, wszyscy są zachwyceni. Dosłownie od 3 osób usłyszałam bardziej obiektywną, sensowną opinię. Dla przecietnych ludzi, którzy nie siedzą tak w tym temacie, niewiele tatuaży będzie burakiem więc "po co będą wydawać tysiaka na tatuaż, skoro w studiu nieopodal będą taki mieć za 200zł"
oj ja wiem, naprawde. ale kurde poslugujac sie przykladem tego znajomego co cala lyde za 200zl zrobil - nikt mi nie wmowi, ze uwaza ze to dobry tatuaz, bo ma tam jakis samurajow czy cos i wglada to tak paskudnie, ze ktos by musial byc slepy
a, ze bywaja krzywe napisy, roze wygadajace jak apusty, czy tatuaz juz na wstepie zblakly kolor no to coz...
mnie najbardziej denerwuje, ze kazda tak ta kase liczy (nie mowie, ze jakos niezwracam na to uwagi, ale pytam ile by wynioslo, bo wiem ile czasu potrzebuje na zbiorke), w sumie zdaje sobie sprawe, ze wykon jest slaby, ale bedzie sie zapieral pietami ze jest super i do tego tanio!

.
Stary 2012-09-14, 08:13   #2118
201712071518
Konto usunięte

Cytat:

mnie najbardziej denerwuje, ze kazda tak ta kase liczy (nie mowie, ze jakos niezwracam na to uwagi, ale pytam ile by wynioslo, bo wiem ile czasu potrzebuje na zbiorke), w sumie zdaje sobie sprawe, ze wykon jest slaby, ale bedzie sie zapieral pietami ze jest super i do tego tanio!
no i do tego ja nie rozumiem, ze ludzie są w stanie dać 600-700 PLN za buty z gumy ale oszczędzają na coś co ma być na całe życie.
i jak słysza 300 PLN za tatuaz to wielkie oburzenie, że tak drogo...
Stary 2012-09-14, 08:13   #2119
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

no właśnie kasa... ja bym zrobiła sobie teraz drugi tatuaż gdyby nie kasa właśnie, a przecież nie pójdę po tatuaż za 100 złotych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 08:39   #2120
lilly78
Zadomowienie

GG do lilly78

dziewczyny, to jeszcze podpytam Was, naskórek już mi się złuszczył, od zrobienia minęło półtora tygodnia, nadal smaruję bepanthenem (przeszłam z tego plus na zwykły) ale wydaje mi się że tak strasznie mój tatu pije krem, że mogłabym go smarować co pół godziny. czy przejść mam na jakieś mocno treściwe kremy natłuszczająco-nawilżające, czy nadal smarować bepanthenem, czy smarować tak często, czy jednak te 3-4 razy na dzień. sama już nie wiem...

* * * * *
moja pasja
* * * * *
ja na facebooku

[B]* * * * *
Stary 2012-09-14, 08:56   #2121
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lilly78 Pokaż wiadomość
dziewczyny, to jeszcze podpytam Was, naskórek już mi się złuszczył, od zrobienia minęło półtora tygodnia, nadal smaruję bepanthenem (przeszłam z tego plus na zwykły) ale wydaje mi się że tak strasznie mój tatu pije krem, że mogłabym go smarować co pół godziny. czy przejść mam na jakieś mocno treściwe kremy natłuszczająco-nawilżające, czy nadal smarować bepanthenem, czy smarować tak często, czy jednak te 3-4 razy na dzień. sama już nie wiem...
ja mam to samo ze wszystkimi moimi tatuażami - po złuszczeniu skóra jest wysuszona jak pergamin i tak jak napisałaś w oczach chłonie wszystkoJa smaruję alantanem/bepanthenem dopóki skóra jest drażliwa i boli w dotyku (zwykle wlasnie jakies 2 tygodnie)
potem przechodzę na kremy tłuste, półtłuste (dobre są dla skóry alergicznej i atopowej z AA), olejki, oliwki, masła do ciała
Ale ja generalnie mam suchą skórę i fioła na punkcie jej nawilżania i natłuszczania.
Ja smaruję tak często jak się da - nawet jak idę do ubikacji biorę tubke kremu i poprawiam

Czas edycji: 2012-09-14 o 08:58
Stary 2012-09-14, 10:16   #2122
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
no i do tego ja nie rozumiem, ze ludzie są w stanie dać 600-700 PLN za buty z gumy ale oszczędzają na coś co ma być na całe życie.
i jak słysza 300 PLN za tatuaz to wielkie oburzenie, że tak drogo...
właśnie mam taką koleżankę, dupę zwracała, żeby pomóc wzór, salon. miesięcznie pełno kasy na ciuchy. zrobiła w przerwie zimowej, pokazuje chwali się - "no, nie byłam tam gdzie mówiłaś za drogo. a tu za pół tamtej cen mi zrobił, patrz!" - cieniowanie żałosne, litery złe światło, wyblakły, w jednym miejscu strasznie ją zorał. odniosłam wrażenie, że mówi o tym jakby wyhaczyła promocje w sklepie

a ja tak strasznie bym chciała mała dziub dziub ale ciągle inne wydatki. ortopedzie już pół samochodu zasponsorowołam, a mogłam sobie kurde z całe plecy :P
jeszcze TŻ już ma prawie odłożone wstręciuch będzie się niedługo dziarał

.
Stary 2012-09-14, 10:44   #2123
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
a ja tak strasznie bym chciała mała dziub dziub ale ciągle inne wydatki. ortopedzie już pół samochodu zasponsorowołam, a mogłam sobie kurde z całe plecy :P
jeszcze TŻ już ma prawie odłożone wstręciuch będzie się niedługo dziarał
no ja mam to samo
tez bym chciała, a muszę oszczędzać na wykańczanie mieszkania.... buuuuu
i małż tez krzywo na mnie patrzy, jak o kolejnym tattoo wspominam

Stary 2012-09-14, 11:51   #2124
Unex
bez kija nie podchodz

Tak was podczytuje, podczytuje chwilę
Zasubskrybuje sobie i sprobuje się wkupić w laski

Sama jestem ogromną fanką tatuaży, mam na koncie kobitkę na przedramieniu i planuje kolejny w okolicach zimy
Sama szkolę się w rysunku, by kiedyś móc spróbować swoich sił w robieniu tego co mnie niesamowicie jara

w załaczniku ładuje moje cudo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 49.jpg (37,2 KB, 203 załadowań)

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:49   #2125
quamar
Raczkowanie

Unex świetna babeczka kolor czy czarno-szary?
Stary 2012-09-14, 12:55   #2126
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Unex Pokaż wiadomość
Tak was podczytuje, podczytuje chwilę
Zasubskrybuje sobie i sprobuje się wkupić w laski

Sama jestem ogromną fanką tatuaży, mam na koncie kobitkę na przedramieniu i planuje kolejny w okolicach zimy
Sama szkolę się w rysunku, by kiedyś móc spróbować swoich sił w robieniu tego co mnie niesamowicie jara

w załaczniku ładuje moje cudo
Witaj Świetna kobitka Czarna czy w kolorze? Może pokażesz jakieś swoje prace? Ja chętnie zobaczę
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:55   #2127
Unex
bez kija nie podchodz

czarno biały
nast. chcialam najpierw czaro bialy pozniej mocno zaintrygowal mnie kolor a teraz mam metlik i nie wiem

Cytat:

10/06/14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 12:57   #2128
invisible_01
Zakorzeniona

Ja do tej pory mam tylko czarne, ale teraz marzy mi się kolor i właśnie... Czy Waszym zdaniem czarne tatuaże źle komponują się z kolorowymi?
Stary 2012-09-14, 13:02   #2129
Unex
bez kija nie podchodz

prace:

invisible : myślę, ze nie o ile tematyka i styl się za bardzo nie gryzie ze soba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN6897.jpg (122,9 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN7512.jpg (168,2 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanowanie0001.jpg (179,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8358.jpg (113,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 427704_322645951118755_1178707043_n.jpg (102,6 KB, 90 załadowań)

Cytat:

10/06/14

Edytowane przez Unex
Czas edycji: 2012-09-14 o 13:03
Stary 2012-09-14, 13:04   #2130
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Unex Pokaż wiadomość
prace
Ostatni rysunek Jestem zachwycona!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości