Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2310 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 12:07   #69271
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez mimika13 Pokaż wiadomość
DMkAnia może spróbuję - nie pomyślałam o nim choć moje dziecię nienawidzi jak się jej ugniata włosy...ech...
Musze zrobić jej fotę żeby pokazać Wam jej włosy
Nie ugniataj nałóż gluta jak maskę po myciu i spłucz albo w ogóle płukankę z gluta zrobić

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:08   #69272
martysek
Zadomowienie

horgen, gliceryna jest humektanem, nawilżaczem. Nie jestem specjalistką, ale wiem, że dziewczyny pisały kiedyś, że ze wszystkich Joasiek ta może najbardziej spuszać.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:57   #69273
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Mogę was uspokoić wczoraj się przeszłam po drogeriach w krakowie i chyba mieli jakas nowa dostawe w rossmanie bo w kazdym pelne pólki issany z babasu A tak poza tym wybrałam się w końcu do drogerii Jaśmin (daleko mam niestety:/) a tam wszystkie rodzaje masek bingo i Jantar!

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:09   #69274
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Mogę was uspokoić wczoraj się przeszłam po drogeriach w krakowie i chyba mieli jakas nowa dostawe w rossmanie bo w kazdym pelne pólki issany z babasu A tak poza tym wybrałam się w końcu do drogerii Jaśmin (daleko mam niestety:/) a tam wszystkie rodzaje masek bingo i Jantar!
o, to możemy spać spokojnie co to za drogerie Jaśmin, nigdy nie słyszałam? ale może to i dobrze, bo to byłby kolejny powód do wydawania pieniędzy na włosy

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:41   #69275
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Chyba zwiększyła mi się porowatość. W wakacje włosy potrzebował 4 godzin by wyschnąć, a teraz tylko dwóch. W sumie to fajnie, bo nie muszę ich tak szybko myć żeby wyschły przed snem.
Nie wydaje mi się żebym je zaniedbała. Owszem teraz rzadziej i na krócej daję olej, ale z odżywkami robię jak robiłam.
Czas suszenia włosów to nie jest jedyny wyznacznik porowatości.
Poza tym oleje mają spore znaczenie w przeciwdziałaniu ucieczce wody z włosa, więc możliwe, że to własnie ta zmiana sprawia, że włosy schną szybciej.

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Alberto zamierzam stosować jako d/s, b/s, maskę... Moich włosów obciążyć się nie da, więc mogę kombinować
Z tego, co pamiętam składy, nie są specjalnie ciężkie.
Może wstawisz do analizowego? Powolutku wychodzę na prostą, choć samej jest ciężko

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jantar dostępny w doz, gdyby ktoś polował ;P
jesteś kochana! Zamówiłam 6 buteleczek Skromnie tym razem, ale może wystarczy na jakiś czas

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Eloe, mam wysoka porowatosc kiedys sprawdzalam
Wysoka, powiadasz...
Nie widzę u Ciebie w ogóle protein. Do tego brak jakichkolwiek wcierek, a to tez istotne. Nie próbowałaś innych olejów - lniany, słonecznikowy, masło shea?
Czy włosy są gumowate?
Cytat:
wyjechalam z kraju, na poczatku myslalam ze to przez wode ale jestem juz tutaj prawie pol roku chyba powinny sie dostosowac
Niestety niekoniecznie... Ale nie musi iść tylko o wodę. Powodów może być mnóstwo, łącznie ze składem powietrza, inna wilgotnością, osłabieniem organizmu po zmianie nawyków, jedzenia, składu pitej wody (była nawet kiedyś dziewczyna, która wypłukała mikroelementy wodą źródlaną).
Cytat:
Wlasciwie to zaczely tak wypadac jak mi fryzjerka wyszarpala wlosy na szczotce na ktorej suszyla wlosy :/
Musi coś być na rzeczy. Może idzie o osłabienie cebulek. Może o braki mikroelementów.
Koniecznie zadbaj o skórę i cebulki - wcierki na żelu aloesowym czy inne (cały wybór w analizowym). Przyda się też suplementacja. Włos wzmocnisz tylko od środka i to wyłącznie do 2 cm od skóry. Resztę trzeba "poprawiać" od zewnątrz, ale przede wszystkim dbać o to, by nie było niszczone.

Cytat:
Napisane przez wiew Pokaż wiadomość
A co jest nie tak z Naturią z makiem? Przyznam, że ostatnio ją kupiłam zachęcona różnymi opiniami...
Jest świetna. To na początek.
Najlepsza do mycia spośród wszystkich Naturii.
Poza tym:
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Naturia z makiem ma więcej gliceryny niż pozostała -> będzie spuszać.
W zasadzie jako jedyna ma glicerynę. Puszyć będzie w określonych warunkach i nie wszystkich, ale niestety to się raczej zdarza regularnie.
Z tego tez powodu - a u Wiew, bo to w sumie odpowiedź dla niej - powinnaś na tę chwilę nie stosować jej jako b/s. Puszenie jest głównie oznaką wymiany wilgoci między włosem a otoczeniem, a Ty walczysz z suchymi włosami.
Cytat:
Napisane przez horgen Pokaż wiadomość
a ja sobie ubzdurałam, że gliceryna na pewno nawilży i dodaję kilka kropel do odżywki
Bardzo dobrze sobie ubzdurałaś W produktach d/s nie ma strachu.
Cytat:
oj nie Ty jedna - ja tez z uporem maniaka dodaję w pierwszym O kilka kropel gliceryny z nadzieją na super nawilżenie ...
kontynuuj.
Uważamy na glicerynę tylko w produktach b/s oraz gdy mamy włosy farbowane, głównie na czerwono.
Cytat:
Eloe wstawiałam tu jakiś czas temu pytanie odnośnie pielęgnacji włosów Malucha (3 latka) - odesłano mnie na Twój wątek bezpośrednio o tym ale powiem że dalej mam problem z Młodą. Jest Księżniczką z AZS więc tym bardziej nie mogę jej żadnych chemii kłaść na głowę. Kilka kropel oleju daje u niej efekt mega tłuszczu i przyklap. Myjemy BD masz może jakiś pomysł czym te jej kudłaczki odżywiać. Szkoda żeby były tak na samym szamponie....
To trzylatka, więc odżywki to nieco za szybko. Lepiej by było ograniczać siłę szamponu.
Próbowałaś dodawać nieco oleju do szamponu?
A może nakładałaś nieco shea na włoski córki? Ale naprawdę kapkę, by nie obciążyć ich całkowicie. Shea nie powinna podrażniać.
Tak sobie myślę, czy nie mogłabyś ewentualnie spróbować nieco zielonego kremu biedronkowego nakładać jej nieco przed myciem od ucha w dół. By nie dotykać skóry! Zawsze jeśli się nie sprawdzi, będziesz mieć od rąk
Cytat:
nieśmiało załączam zdjęcia (niestety robione tel.więc jakość jakotaka) moich włosów z dziś... myte wczoraj...rano reanimowane woda i joaśką len i rumianek
No proszę! swietnie się prezentują, szczególnie, ze to drugi dzień

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Jak dla mnie odpowiedź jest prosta: żel lniany..
Potwierdzam! Dobrze, że napisałaś. Zapomniałam o nim

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
no właśnie ostatnio mniej więcej taki miałam, ale wkurza mnie, że ma krótki termin ważności. chociaż podobno jakiś konserwant można dodać czy coś...
A owszem. Ja lubię FEOG z ZSK.
Możesz też robić niewielkie ilości. Przez 2 czy 3 dni nie powinien się psuć.
Nadto te robione na Jantarze maja już konserwant.

Cytat:
DMkAnia może spróbuję - nie pomyślałam o nim choć moje dziecię nienawidzi jak się jej ugniata włosy...ech...
Musze zrobić jej fotę żeby pokazać Wam jej włosy
Koniecznie!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:49   #69276
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
byłam wczoraj w rossie i u nas babassu jest, siejecie postrach może rossman zmienia opakowania niektórych produktów

w tym tygodniu w lidlu jest -10% na wszystko, może warto sprezentować sobie jakiś olej
hehe to dobrze

a w lidlu czasem bywa olej suchada, wydaje mi się dość podobny do alterrowego granatu (nawet zapach)
Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Usłyszeć taki tekst od rasowe włosomaniaczki - bezcenne NA zdjęciu były dzień przed podcięciem, wczoraj byłam u fryzjerki i z 4 cm końcówek poszło, obcięte na delikatne U, już dalej o nie dbam i wzmożona akcja porost
Twoich oczywiście nie trzeba komentować, bo każdy wie, że są piękne i jakie błyszczące! dalej hennujesz?
nie hennuję, oj już dawno dawno to było, ale nie byłam zachwycona pierwszą hennę robiłam w marcu, potem jeszcze tylko gloss raz...ale rudawo----może ja już mam takie włosy, że na rudawo wszystko bierze a w sumie swój kolor mam chłodniejszy. bardziej popielaty

myślałam jeszcze, żeby zrobić ciemny brąz (hennę), ale nie wiem czy mnie odrosty do szały nie doprowadzą

pokaz też po podcięciu! na pewno włosy na tym zyskały
Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
A Glorii używacie jako maski przed myciem, czy po? I dodajecie coś, czy samodzielnie?
Bo tez kupiłam (Auchan Warszawa), ale nie bardzo wiem, co z nią zrobić, jakoś taka uboga mi się wydaje....
ja używam raczej jako d/s ale nie bardzo ją lubię, bo mi śmierdzi
Cytat:
Maliniarka,
marzy mi się podobny odcień
ale z farbowaniem pożegnałam się na dobre już po pierwszym razie, odrosty wykończałby mnie codziennie nerwowo
odcień oszukany, przez lampę

teraz nie farbuję, ostatnio robiłam farbę na 24 mycia (Marion, jasny brąz) na początku sierpnia już jej dawno nie ma
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Pisałaś, że spłukałaś wodą. Nie trzymałaś jej za krótko?
prawie wcale myślisz, że lepiej potrzymać? ile? musiałam spłukać, bo to takie błotkowe

nie bardzo miałam czas na zabawę ale i tak jest różnica w porównaniu do "bez płukanki"
Cytat:
nieśmiało załączam zdjęcia (niestety robione tel.więc jakość jakotaka) moich włosów z dziś... myte wczoraj...rano reanimowane woda i joaśką len i rumianek
wg mnie bardzo ładnie wyglądają
Cytat:
Jak dla mnie odpowiedź jest prosta: żel lniany..

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Mogę was uspokoić wczoraj się przeszłam po drogeriach w krakowie i chyba mieli jakas nowa dostawe w rossmanie bo w kazdym pelne pólki issany z babasu
to dobrze

przez to gadanie o hennach i farbowaniu mam ochotę znowu szamponetkę kupić czuję się wyblakła
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-09-14 o 13:51
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:51   #69277
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
dziękuję,
bardzo mnie cieszy ta informacja
Mnie również

Cytat:
jesteś kochana! Zamówiłam 6 buteleczek Skromnie tym razem, ale może wystarczy na jakiś czas
Sama się na niego czaiłam, wczoraj nie było wzięłam tylko 2 sztuki, bo mam i tak za dużo zapasów
Tylko 6?

Cytat:
Potwierdzam! Dobrze, że napisałaś. Zapomniałam o nim
czasem jeszcze się do czegoś tu przydam

Jak fajnie, że wróciłaś do nas!

Stary 2012-09-14, 13:55   #69278
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
czasem jeszcze się do czegoś tu przydam
już nie bądź taka skromna! a kto mnie tu zaciągnął na początku?

a no i tak sobie myślę: może długie włosy nie są dla mnie? strasznie się zmieniają wraz z długością...
chyba najładniej falowały jak były krótsze, a z drugiej strony nigdy nie miałam (za świadomego życia---chyba troszkę dłuższe tylko na komunię) długich, więc chciałabym... ale czy jest sens?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-09-14 o 13:58
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:00   #69279
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
już nie bądź taka skromna! a kto mnie tu zaciągnął na początku?
Ty i Aga to moje córy

Stary 2012-09-14, 14:02   #69280
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego, co pamiętam składy, nie są specjalnie ciężkie.
Może wstawisz do analizowego? Powolutku wychodzę na prostą, choć samej jest ciężko
ja też się chętnie dowiem, co to za cuda, bo przyznam, że wyglądają świetnie, no i te wersje do wyboru...

Cytat:
Uważamy na glicerynę tylko w produktach b/s oraz gdy mamy włosy farbowane, głównie na czerwono.
o, to gliceryna zmyje mi rudą hennę? to się wstrzymam z nią

Cytat:
A owszem. Ja lubię FEOG z ZSK.
Możesz też robić niewielkie ilości. Przez 2 czy 3 dni nie powinien się psuć.
Nadto te robione na Jantarze maja już konserwant.
czuję, że chyba pora na porządne zakupy na ZSK...

w ogóle Eloe, jestem tak pod wrażeniem Twojej wiedzy i tego, że masz cierpliwość odpowiadać na wszystkie zakręcone wątpliwości!

Stary 2012-09-14, 14:03   #69281
cyferki
Raczkowanie

O którym jantarze mówicie? O tej mgiełce? Jak ją stosujecie, jako wcierkę? Nie wysusza włosów? Jest zgodna z CG?
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:03   #69282
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
a no i tak sobie myślę: może długie włosy nie są dla mnie? strasznie się zmieniają wraz z długością...
chyba najładniej falowały jak były krótsze, a z drugiej strony nigdy nie miałam (za świadomego życia---chyba troszkę dłuższe tylko na komunię) długich, więc chciałabym... ale czy jest sens?
Mam podobny dylemat...i wiesz co? Chyba szkoda byłoby je teraz ściąć. Zapuść jeszcze trochę, zobaczysz jak będziesz się w nich czuć. Zdążysz skrócić
Miałam krótkie to robiły się ruloniki, teraz coś nie chcą tak ładnie wyglądać :/ nie trafiam z odpowiednią pielęgnacją, może zimą się poprawi

Nie hennuj ciemnym brązem! mi się strasznie wypłukuje z odrostów, wygląda to brzydko.

Stary 2012-09-14, 14:04   #69283
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
o, to możemy spać spokojnie co to za drogerie Jaśmin, nigdy nie słyszałam? ale może to i dobrze, bo to byłby kolejny powód do wydawania pieniędzy na włosy
A u mnie nie było jej dziś Za to była jakaś mała karteczka z logo rosmana, pewnie jakieś oznaczenie dla pracowników.
Cytat:
Niestety niekoniecznie... Ale nie musi iść tylko o wodę. Powodów może być mnóstwo, łącznie ze składem powietrza, inna wilgotnością, osłabieniem organizmu po zmianie nawyków, jedzenia, składu pitej wody (była nawet kiedyś dziewczyna, która wypłukała mikroelementy wodą źródlaną).
Mi na laborkach z analityczniej mówiła doktorantka (akurat analizę wody mieliśmy) że wypłukanie minerałów jest możliwe z chemicznego punktu widzenia, ale konstrukcja nerek uniemożliwia ten proces. I co ona za wodę piła, destylowaną, dejonizowaną ?
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:05   #69284
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
O którym jantarze mówicie? O tej mgiełce? Jak ją stosujecie, jako wcierkę? Nie wysusza włosów? Jest zgodna z CG?
O odżywce mówimy (o, jeszcze dostępna!), mgiełka jest be :P
http://www. doz. pl/apteka/p1300-Farmona_Jantar_odzywka_do _wlosow_z_bursztynem_100_ ml

Stary 2012-09-14, 14:20   #69285
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
O odżywce mówimy (o, jeszcze dostępna!), mgiełka jest be :P
http://www. doz. pl/apteka/p1300-Farmona_Jantar_odzywka_do _wlosow_z_bursztynem_100_ ml
Ale ona ma polyquaternium
Stary 2012-09-14, 14:20   #69286
mimika13
Raczkowanie

Eloe, Maliniarka dziękuję za miłe słowa na temat moich włosów nie uwierzycie jak miło mi się je czytało

DMkAnia co do płukanki lnianej spróbuję na moim dzieciu dziękuję za radę

jak się nie sprawdzi w ruch pójdzie biedronkowy krem
po weekendzie postaram się wrzucić foty jej włosków
mimika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:38   #69287
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Hmm Nowa wersja Pottersa z aloesem i keratyną rzeczywiście ma proteinę, ale pozostałe aloesy Pottersowe już nie.
Aaaa bo ja miałam na myśli właśnie te Pottersy z aloesem i jedwabiem oraz z aloesem i keratyną

Cytat:
nie widziałam nic ciekawego według moich standardów. To znaczy... olejek do masażu Cien jest fajny, ale końcówka to zapachy, więc mam wątpliwości. Zdarza mi się nałożyć olej na skórę, a ta jest wrażliwa, więc boję się ryzykować 5 zapachów. Poza nimi skład jest jednak sympatyczny.
Migdała kupowałam na doz . pl. Ponieważ jednak raczej się nie lubimy, nie szukałam go więcej.
Cytat:
ja kupuję z migdałów w zielarskim i jeszcze się nie spotkałam, żeby w którymś go nie było, zazwyczaj jest jeszcze awokado, a w niektórych nawet większy wybór
O doz nie pomyślałam
W zielarskim widziałam, ale był to jakiś super ekstra zdrowotny i coś tam więc miał kosmiczną cenę Dlatego szukam takiego kulinarnego w standardowej cenie
Dziś zrobię napad na Lidla zobaczę co tam znajdę

Cytat:
Ja bym się zastanowiła nad tym pomysłem.
Po pierwsze: bo szkoda (szczególnie pantenolu). Po drugie: bo idzie zima, więc będzie szaleć punkt rosy, a zarówno gliceryna, jak i pantenol to humektanty, więc puszenie gwarantowane. Po trzecie: rozwodnienie da tak naprawdę reanimację wodą, bo żel rozrabiasz 1:1, podobnie odzywkę, zaś pantenolu chyba nie rozrobisz aż w takiej proporcji (wyjdą potworne koszta). Gliceryna może natomiast bardzo obciążyć w większym stężeniu.
To już wiem czemu moim włosom nie pasowały te co sama nieudolnie próbowałam ukręcić

Cytat:
a ja sobie ubzdurałam, że gliceryna na pewno nawilży i dodaję kilka kropel do odżywki
Gliceryna nawilży, ale musi być w towarzystwie oleju i w małym stężeniu, dlatego pisze się o tych standardowych max 5 kroplach/porcja maski. Jak będzie sama i będzie jej dużo zrobi puchacza szczególnie gdy powietrze suche, będzie wyciągać wodę z włosa. Dobrze myślę?

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
o, to gliceryna zmyje mi rudą hennę? to się wstrzymam z nią
Mi henny nie ruszała nic a nic, a malowałam khadi a&j. To chyba zależy jak szybko Ci się farby wypłukują. U mnie henna dosłownie wżarła się we włosy i nic jej nie ruszyło
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:46   #69288
wiew
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Aaaa bo ja miałam na myśli właśnie te Pottersy z aloesem i jedwabiem oraz z aloesem i keratyną
To w końcu który Potters nadaje się do mycia? Bo mam ten z aloesem i jedwabiem i nie wiem czy jest ok...
wiew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:47   #69289
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
To w końcu który Potters nadaje się do mycia? Bo mam ten z aloesem i jedwabiem i nie wiem czy jest ok...
Ja tez go mam, umyłam już 4 razy i jest ok I nawet sie pieni)))
Stary 2012-09-14, 14:53   #69290
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Naturia z makiem ma więcej gliceryny niż pozostała -> będzie spuszać.
Mnie ona nie puszy, przynajmniej nie bardziej niz inne bs

Czemu z gliceryna trzeba uwazac przy farbowanych wlosach? Najsmieszniejsze jest to, ze ta czerwona Joaśka jest wg producenta przeznaczona chyba wlasnie do wlosow farbowanych

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:57   #69291
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Jest Księżniczką z AZS więc tym bardziej nie mogę jej żadnych chemii kłaść na głowę. Kilka kropel oleju daje u niej efekt mega tłuszczu i przyklap. Myjemy BD masz może jakiś pomysł czym te jej kudłaczki odżywiać. Szkoda żeby były tak na samym szamponie....
a tutaj: http://czarownicujaco.blogspot.com/2...-alergika.html byłaś?

Eloe i reszta dziewczyn z raczej południa Polski: ostatnio doz mnie nieco zdenerwował, więc szukałam alternatywy i znalazłam: apteka allecco pl. mają Jantara cały czas i jest nawet tańszy niż na dozie
Stary 2012-09-14, 15:36   #69292
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Fakt, jest świetny. Do czego dodajesz?
Do ryżu z algami nori, sezamem i syropem klonowym

Cytat:
(była nawet kiedyś dziewczyna, która wypłukała mikroelementy wodą źródlaną).
To w ogóle możliwe?

Cytat:
Ja bym zapuszczała Zwłaszcza, że nigdy nie miałaś długich.
Stary 2012-09-14, 15:41   #69293
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Mi henny nie ruszała nic a nic, a malowałam khadi a&j. To chyba zależy jak szybko Ci się farby wypłukują. U mnie henna dosłownie wżarła się we włosy i nic jej nie ruszyło
o, to zazdroszczę Ci bardzo, mi się henna nie chce weżreć niestety

Stary 2012-09-14, 17:49   #69294
horgen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

To w ogóle możliwe?
Źródlaną wydaje się być mało prawdopodobne, ale destylowaną jak najbardziej.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:

O doz nie pomyślałam
W zielarskim widziałam, ale był to jakiś super ekstra zdrowotny i coś tam więc miał kosmiczną cenę Dlatego szukam takiego kulinarnego w standardowej cenie
Dziś zrobię napad na Lidla zobaczę co tam znajdę
Ja kupuję 100 ml za ok 12-13 zł więc znajdziesz coś ciekawego to proszę o info

dziękuję dziewczęta za odpowiedź o glicerynie, będę jej dalej spokojnie używać
a wiecie może czy apteczna jest w większości roślinna ?

Edytowane przez horgen
Czas edycji: 2012-09-14 o 18:14
horgen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 18:16   #69295
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Źródlaną wydaje się być mało prawdopodobne, ale destylowaną jak najbardziej.
Jak to możliwe?
Z ciekawości pytam, wody destylowanej nie piję

Cytat:
Podejrzewam, że jest syntetyczna, bo jest najtańsza.
Jesteś wegetarianką?
Stary 2012-09-14, 18:28   #69296
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Musisz zastanowić się czy wolisz postawić na skręt czy na długość Ja też nigdy nie miałam włosów dłuższych niż za ramiona. I moim marzeniem jest zapuścić włosy, aż do tali nawet kosztem skrętu nawet jakby miały być proste jak drut.
Na ścięcie zawsze jest czas, gdy przestaną Ci się podobać

Cytat:
o, to zazdroszczę Ci bardzo, mi się henna nie chce weżreć niestety
Próbowałaś malować rudymi khadi? Bo coś mi się wydaje z wątku hennowego, że eldem malowałaś? Mi za każdą aplikacją kolor trzymał lepiej i tak po 4 malowaniu na całość był dosłownie nie do zdarcia.

Cytat:
Ja kupuję 100 ml za ok 12-13 zł więc znajdziesz coś ciekawego to proszę o info
Tamten miał 200ml i kosztował prawie 40zł Ale to było już dawno temu.

Zapolowałam w Lidlu! Kupiłam olej z orzechów arachidowych i z rozpędu wzięłam śmierdziela sezamowego, a co mi tam Muszę się opanować z tymi olejami bo mam już ich z 10
Byłam też w innym rossie i była jedna jedyna Isana z bobasem więc ją porwałam. Te trzy inne aż wypadały z półek

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Na zsk jest roślinna całkiem fajna
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 18:30   #69297
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas zapach powędrował wysoko, więc wszystkie ekstrakty i boskie błoto morskie z mikroelementami wylądowały w niebycie
Zobacz też, czy konserwanty nieprzesunięte wcześniej.
Moim zdaniem i betaina kok. nie pomoże na oblepiacza
mioałabym gwarancję tłuszczu Nawet z zielonym biedronkowym nie mogę przesadać - kapeczka po smarowaniu rąk i basta!
Obejrze.
Co do shea, to mnie bardzo pasuje do walki z puchem i na koncowki. Tluszczu nie ma. Ale, jak to kiedys napisalas, nasze wlosy bardzo sie roznia.

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
własnie,tylko gdzie by to kupić
dzięki za odpowiedź nt. kozieradki szukam sposobów na zatrzymanie wypadania włosów, ja też.. :/
(...)
U mnie też powoduje wyprost,ale nie zawsze zależy mi na lokach, a do ujarzmienia puchu się nadała
[/QUOTE]
Wlasnie tak myslalam, ze len bardziej dostepny, a nasion plesznika jeszcze nie widzialam w sprzedazy. Moze w sklepach internetowych z nasionami i ziolami, jest taki jeden, maja tez i nasiona rzadkie i trudno dostepne.

Cytat:
Ech, więc jak to jest z tymi proteinami? Lepiej zrezygnować i zobaczyć czy będzie lepiej? Już sama nie wiem jak eksperymentowac
Aby nie przesadzic. Mnie np. wystarcza cos z jedwabiem hydrolizowanym raz-dwa razy w miesiacu.
Tu sie jeszcze pochwale, ze sprezentowalam probki olejow- troche lnianego i troszke Alterry pomaranczowej - kolezance z pracy. Namowilam do olejowania, zobaczymy co to da. Ma wlosy okropnie zniszczone po rozjasnianiu i prostowaniu a potencjal lokowy widac. W kazdym razie fale na pewno, trudno orzec przy tym stopniu zniszczenia.
Nakladam orzech wloski na noc.
Przekaze kotce zachwyty nad jej uroda.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 18:36   #69298
kasiaa87
Raczkowanie

Moje Drogie tak mało mam ostatnio czasu żeby w Wami poforumować... chciałam jeszcze raz prosić o poradę czym zabezpieczać włosy ponieważ pracuję w parze i po pracy mam ogromny puszak na głowie. Jak je zabezpieczyć żeby móc po pracy wyjść do ludzi???
Stary 2012-09-14, 18:36   #69299
horgen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jak to możliwe?
Z ciekawości pytam, wody destylowanej nie piję

Podejrzewam, że jest syntetyczna, bo jest najtańsza.
Jesteś wegetarianką?
destylowana nie ma żadnych minerałów i "zabiera je ze sobą", w którymś z programów chyba "wiem co jem", przyrównywali to do tego, że jakby destylowana woda płynęła rurami zdecydowanie szybciej ulegałyby korozjii i pokrywały się rdzą

jak spytałam farmaceutki to dialog wyglądał mniej więcej tak:
- a czy ta gliceryna jest roślinna?
- roślinna ...hmm wydaje mi się, że nie, ale w takim razie ciekawe jaka?
- no chyba nie zwierzęca, może np. chemiczna
- już wiem, ona jest chemiczna

pomijając to, że tak mnie wcięło, że sama wypaliłam chemiczna zamiast syntetyczna, to zostałam praktycznie bez odpowiedzi
a wegetarianką nie jestem ,ale tam gdzie nie muszę i mam wybór, staram się nie używać tego co zwierzęce, ani tego co chemiczne
horgen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 19:12   #69300
Karen15
Zakorzenienie

Kupiłam sobie na dozie szampon dziegciowy Pix. Słyszałyście o nim?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości