|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#69271 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
nałóż gluta jak maskę po myciu i spłucz albo w ogóle płukankę z gluta zrobić |
|
|
|
|
#69272 |
|
Zadomowienie
|
horgen, gliceryna jest humektanem, nawilżaczem. Nie jestem specjalistką, ale wiem, że dziewczyny pisały kiedyś, że ze wszystkich Joasiek ta może najbardziej spuszać.
|
|
|
|
#69273 |
|
Raczkowanie
|
Mogę was uspokoić wczoraj się przeszłam po drogeriach w krakowie i chyba mieli jakas nowa dostawe w rossmanie bo w kazdym pelne pólki issany z babasu
A tak poza tym wybrałam się w końcu do drogerii Jaśmin (daleko mam niestety:/) a tam wszystkie rodzaje masek bingo i Jantar!
|
|
#69274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za drogerie Jaśmin, nigdy nie słyszałam? ale może to i dobrze, bo to byłby kolejny powód do wydawania pieniędzy na włosy
|
|
#69275 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Poza tym oleje mają spore znaczenie w przeciwdziałaniu ucieczce wody z włosa, więc możliwe, że to własnie ta zmiana sprawia, że włosy schną szybciej. Cytat:
Może wstawisz do analizowego? Powolutku wychodzę na prostą, choć samej jest ciężko ![]() Skromnie tym razem, ale może wystarczy na jakiś czas ![]() Wysoka, powiadasz... Nie widzę u Ciebie w ogóle protein. Do tego brak jakichkolwiek wcierek, a to tez istotne. Nie próbowałaś innych olejów - lniany, słonecznikowy, masło shea? Czy włosy są gumowate? Cytat:
Cytat:
Koniecznie zadbaj o skórę i cebulki - wcierki na żelu aloesowym czy inne (cały wybór w analizowym). Przyda się też suplementacja. Włos wzmocnisz tylko od środka i to wyłącznie do 2 cm od skóry. Resztę trzeba "poprawiać" od zewnątrz, ale przede wszystkim dbać o to, by nie było niszczone. Cytat:
Najlepsza do mycia spośród wszystkich Naturii. Poza tym: Cytat:
Z tego tez powodu - a u Wiew, bo to w sumie odpowiedź dla niej - powinnaś na tę chwilę nie stosować jej jako b/s. Puszenie jest głównie oznaką wymiany wilgoci między włosem a otoczeniem, a Ty walczysz z suchymi włosami. Cytat:
W produktach d/s nie ma strachu.Cytat:
kontynuuj. Uważamy na glicerynę tylko w produktach b/s oraz gdy mamy włosy farbowane, głównie na czerwono. Cytat:
Próbowałaś dodawać nieco oleju do szamponu? A może nakładałaś nieco shea na włoski córki? Ale naprawdę kapkę, by nie obciążyć ich całkowicie. Shea nie powinna podrażniać. Tak sobie myślę, czy nie mogłabyś ewentualnie spróbować nieco zielonego kremu biedronkowego nakładać jej nieco przed myciem od ucha w dół. By nie dotykać skóry! Zawsze jeśli się nie sprawdzi, będziesz mieć od rąk Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Potwierdzam! Dobrze, że napisałaś. Zapomniałam o nim ![]() Cytat:
Możesz też robić niewielkie ilości. Przez 2 czy 3 dni nie powinien się psuć. Nadto te robione na Jantarze maja już konserwant. Koniecznie!
|
|
#69276 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w lidlu czasem bywa olej suchada, wydaje mi się dość podobny do alterrowego granatu (nawet zapach) Cytat:
pierwszą hennę robiłam w marcu, potem jeszcze tylko gloss raz...ale rudawo----może ja już mam takie włosy, że na rudawo wszystko bierze a w sumie swój kolor mam chłodniejszy. bardziej popielatymyślałam jeszcze, żeby zrobić ciemny brąz (hennę), ale nie wiem czy mnie odrosty do szały nie doprowadzą ![]() pokaz też po podcięciu! na pewno włosy na tym zyskały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() teraz nie farbuję, ostatnio robiłam farbę na 24 mycia (Marion, jasny brąz) na początku sierpnia już jej dawno nie ma prawie wcale myślisz, że lepiej potrzymać? ile? musiałam spłukać, bo to takie błotkowe ![]() nie bardzo miałam czas na zabawę ale i tak jest różnica w porównaniu do "bez płukanki"Cytat:
![]() Cytat:
![]() przez to gadanie o hennach i farbowaniu mam ochotę znowu szamponetkę kupić czuję się wyblakła
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-09-14 o 13:51 |
||||||
|
|
|
#69277 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Mnie również
![]() Cytat:
wzięłam tylko 2 sztuki, bo mam i tak za dużo zapasów Tylko 6? ![]() Cytat:
Jak fajnie, że wróciłaś do nas! |
||
|
|
|
#69278 |
|
Zakorzenienie
|
już nie bądź taka skromna!
a kto mnie tu zaciągnął na początku? ![]() a no i tak sobie myślę: może długie włosy nie są dla mnie? strasznie się zmieniają wraz z długością... chyba najładniej falowały jak były krótsze, a z drugiej strony nigdy nie miałam (za świadomego życia---chyba troszkę dłuższe tylko na komunię) długich, więc chciałabym... ale czy jest sens?
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-09-14 o 13:58 |
|
|
|
#69279 |
|
Strażnik Wizażu
|
Ty i Aga to moje córy |
|
|
|
#69280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w ogóle Eloe, jestem tak pod wrażeniem Twojej wiedzy i tego, że masz cierpliwość odpowiadać na wszystkie zakręcone wątpliwości!
|
|
#69281 |
|
Raczkowanie
|
O którym jantarze mówicie? O tej mgiełce? Jak ją stosujecie, jako wcierkę? Nie wysusza włosów? Jest zgodna z CG?
|
|
|
|
#69282 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Miałam krótkie to robiły się ruloniki, teraz coś nie chcą tak ładnie wyglądać :/ nie trafiam z odpowiednią pielęgnacją, może zimą się poprawi ![]() Nie hennuj ciemnym brązem! |
|
|
|
|
#69283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to była jakaś mała karteczka z logo rosmana, pewnie jakieś oznaczenie dla pracowników. Cytat:
|
||
|
|
|
#69284 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
http://www. doz. pl/apteka/p1300-Farmona_Jantar_odzywka_do _wlosow_z_bursztynem_100_ ml |
|
|
|
|
#69285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#69286 |
|
Raczkowanie
|
Eloe, Maliniarka dziękuję za miłe słowa na temat moich włosów
nie uwierzycie jak miło mi się je czytało ![]() DMkAnia co do płukanki lnianej spróbuję na moim dzieciu dziękuję za radę jak się nie sprawdzi w ruch pójdzie biedronkowy krem ![]() po weekendzie postaram się wrzucić foty jej włosków
|
|
|
|
#69287 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W zielarskim widziałam, ale był to jakiś super ekstra zdrowotny i coś tam więc miał kosmiczną cenę Dlatego szukam takiego kulinarnego w standardowej cenie Dziś zrobię napad na Lidla zobaczę co tam znajdę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Mi henny nie ruszała nic a nic, a malowałam khadi a&j. To chyba zależy jak szybko Ci się farby wypłukują. U mnie henna dosłownie wżarła się we włosy i nic jej nie ruszyło
|
|||||
|
|
|
#69288 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#69289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nawet sie pieni )))
|
|
|
|
|
#69290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czemu z gliceryna trzeba uwazac przy farbowanych wlosach? Najsmieszniejsze jest to, ze ta czerwona Joaśka jest wg producenta przeznaczona chyba wlasnie do wlosow farbowanych
|
|
|
#69291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Eloe i reszta dziewczyn z raczej południa Polski: ostatnio doz mnie nieco zdenerwował, więc szukałam alternatywy i znalazłam: apteka allecco pl. mają Jantara cały czas i jest nawet tańszy niż na dozie
|
|
|
#69292 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Do ryżu z algami nori, sezamem i syropem klonowym
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#69293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#69294 | |
|
Raczkowanie
|
Źródlaną wydaje się być mało prawdopodobne, ale destylowaną jak najbardziej.
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() dziękuję dziewczęta za odpowiedź o glicerynie, będę jej dalej spokojnie używać ![]() a wiecie może czy apteczna jest w większości roślinna ? Edytowane przez horgen Czas edycji: 2012-09-14 o 18:14 |
|
|
|
|
#69295 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Z ciekawości pytam, wody destylowanej nie piję ![]() Cytat:
Jesteś wegetarianką?
|
|
#69296 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też nigdy nie miałam włosów dłuższych niż za ramiona. I moim marzeniem jest zapuścić włosy, aż do tali nawet kosztem skrętu nawet jakby miały być proste jak drut.Na ścięcie zawsze jest czas, gdy przestaną Ci się podobać ![]() Cytat:
Cytat:
Ale to było już dawno temu.Zapolowałam w Lidlu! Kupiłam olej z orzechów arachidowych i z rozpędu wzięłam śmierdziela sezamowego, a co mi tam Muszę się opanować z tymi olejami bo mam już ich z 10 Byłam też w innym rossie i była jedna jedyna Isana z bobasem więc ją porwałam. Te trzy inne aż wypadały z półek ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Na zsk jest roślinna całkiem fajna
|
|||
|
|
|
#69297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do shea, to mnie bardzo pasuje do walki z puchem i na koncowki. Tluszczu nie ma. Ale, jak to kiedys napisalas, nasze wlosy bardzo sie roznia . Cytat:
Wlasnie tak myslalam, ze len bardziej dostepny, a nasion plesznika jeszcze nie widzialam w sprzedazy. Moze w sklepach internetowych z nasionami i ziolami, jest taki jeden, maja tez i nasiona rzadkie i trudno dostepne. Cytat:
. Mnie np. wystarcza cos z jedwabiem hydrolizowanym raz-dwa razy w miesiacu. Tu sie jeszcze pochwale, ze sprezentowalam probki olejow- troche lnianego i troszke Alterry pomaranczowej - kolezance z pracy. Namowilam do olejowania, zobaczymy co to da. Ma wlosy okropnie zniszczone po rozjasnianiu i prostowaniu a potencjal lokowy widac. W kazdym razie fale na pewno, trudno orzec przy tym stopniu zniszczenia. Nakladam orzech wloski na noc . Przekaze kotce zachwyty nad jej uroda .
|
|||
|
|
|
#69298 |
|
Raczkowanie
|
Moje Drogie tak mało mam ostatnio czasu żeby w Wami poforumować... chciałam jeszcze raz prosić o poradę czym zabezpieczać włosy ponieważ pracuję w parze i po pracy mam ogromny puszak na głowie. Jak je zabezpieczyć żeby móc po pracy wyjść do ludzi???
|
#69299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak spytałam farmaceutki to dialog wyglądał mniej więcej tak: - a czy ta gliceryna jest roślinna? - roślinna ...hmm wydaje mi się, że nie, ale w takim razie ciekawe jaka? - no chyba nie zwierzęca, może np. chemiczna - już wiem, ona jest chemiczna pomijając to, że tak mnie wcięło, że sama wypaliłam chemiczna zamiast syntetyczna , to zostałam praktycznie bez odpowiedzia wegetarianką nie jestem ,ale tam gdzie nie muszę i mam wybór, staram się nie używać tego co zwierzęce, ani tego co chemiczne
|
|
|
|
|
#69300 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie na dozie szampon dziegciowy Pix. Słyszałyście o
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

choć moje dziecię nienawidzi jak się jej ugniata włosy...ech...
albo w ogóle płukankę z gluta zrobić 

kontynuuj. 
wzięłam tylko 2 sztuki, bo mam i tak za dużo zapasów 

Ty i Aga to moje córy 
Nowa wersja Pottersa z aloesem i keratyną rzeczywiście ma proteinę, ale pozostałe aloesy Pottersowe już nie.

Ale to było już dawno temu.
mioałabym gwarancję tłuszczu