Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 14:01   #2911
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mówili niedawno w RMFie coś na temat dzisiejszego głosowania w sejmie odnośnie zmian w becikowym. Było m.in. o wprowadzeniu tego progu dochodowego do którego becikowe będzie przysługiwało ale tez że jednym głosem przeszła zmiana że becikowe ma być wyższe o 200 zł czyli ma wynosić 1200 zł. Nie wiem czy się nie przesłyszałam bo pisałam pismo w pracy i słuchałam jednym uchem a teraz nie mogę znaleźć żadnych informacji w internecie o tym. Słyszała coś któraś albo widziala w necie? Zawsze to lepiej 200 zł więcej mieć niż nie mieć
łał, tego sie nie spodziewałam
http://biznes.onet.pl/sejm-przegloso...7,1,news-detal

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:04   #2912
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mówili niedawno w RMFie coś na temat dzisiejszego głosowania w sejmie odnośnie zmian w becikowym. Było m.in. o wprowadzeniu tego progu dochodowego do którego becikowe będzie przysługiwało ale tez że jednym głosem przeszła zmiana że becikowe ma być wyższe o 200 zł czyli ma wynosić 1200 zł. Nie wiem czy się nie przesłyszałam bo pisałam pismo w pracy i słuchałam jednym uchem a teraz nie mogę znaleźć żadnych informacji w internecie o tym. Słyszała coś któraś albo widziala w necie? Zawsze to lepiej 200 zł więcej mieć niż nie mieć
Ja po otrzymanej nagrodzie (oskładkowana) nie mam szans na becikowe No ale nie żałuję, bo tak to dostałam 3 takie becikowe

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:10   #2913
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ciekawe co teraz senat na to. Jak przegłosują żeby jednak nie było tej podwyżki to już będzie chamstwo.
Stary 2012-09-14, 14:12   #2914
pstryczek84
Zakorzenienie

" Premier Donald Tusk zapowiedział, że będzie się starał przekonać senatorów Platformy do tego, aby naprawili "ten błąd". "

Eh, nie ma to ja polska polityka prorodzinna. Ręce opadają...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:16   #2915
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja po otrzymanej nagrodzie (oskładkowana) nie mam szans na becikowe No ale nie żałuję, bo tak to dostałam 3 takie becikowe
Hosenko, też bym wolała nagrodę 3000 niż to becikowe więc głowa do góry.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
" Premier Donald Tusk zapowiedział, że będzie się starał przekonać senatorów Platformy do tego, aby naprawili "ten błąd". "

Dokładnie...ręce opadają a nawet cycki....masakra...no ale jest jakaś nadzieją że jednak ta podwyżka będzie.
Stary 2012-09-14, 14:19   #2916
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, a do becikowego sklada sie pit z zeszlego roku czy dane o dochodach z miejsca zatrudnienia? Bo u nas to wychodzi inaczej.

Zaraz wam poodpisuje

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:21   #2917
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mam taką świadomośc ze to babcia mi dała znak że wujek zmarł...
bardzo Ci współczuje

moja ukochana babunia zanim umarła przyszła do mnie we śnie i powiedziała,że ona już musi iść bo się bardzo spieszy i całuje mnie mocno
obudził mnie telefon ze szpitala że babcia zmarła
nigdy w takie rzeczy nie wierzyłam aż mnie samą to spotkało

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
przykra sprawa. trzymaj się tam! a z tymi snami to coś w tym jest. mojej mamie się śni jej nieżyjący tata jak coś ma się złego wydarzyć i o dziwo faktycznie zawsze tak jest. Ja sama nie doświadczyłam jeszcze czegoś takiego.

Marsi na pocieszenie
http://allegro.pl/cudny-pajacyk-tygr...620697609.html
http://allegro.pl/kombinezon-tygryse...609673438.html
http://allegro.pl/pajacyk-disney-tyg...619386473.html
http://allegro.pl/firmowe-body-dl-re...614205791.html
http://allegro.pl/disney-super-welur...626038139.html
http://allegro.pl/body-pajacyk-tygry...621177267.html
http://allegro.pl/disney-polar-ciepl...621994110.html
http://allegro.pl/56-uroczy-welurowy...626350872.html
Musisz mieć swojego wymarzonego tygryska

dziewczyno ,wzruszyłaś mnie do łez
Boże, jaka Ty słodka jesteś, dziękuję Ci ślicznie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:30   #2918
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
My pierwszą rocznicę mamy za 3 dni i ja mężowi nic nie kupuję. Zrobię mu kolację niespodziankę. Tyle mamy okazji do kupowania prezentów sobie, innym, że kasy nam w końcu nie starczy A Wy się umawialiście na prezenty?
W sumie to na prezenty się nie umaiwaliśmy tylko mówiliśmy że w rocznicę ślubu pojedziemy na wyjazd senymentalny do Zakopanego - no ale teraz to nie wyjdzie ;/ A co do kolacji to ja zawsze mu robie kolacje na iminieniny, urodziny, walentynki itp więc może teraz cos innego . Eh ciężki orzech do zgryzienia :P

Cytat:
My mamy rocznicę 8.10 - nic nie planujemy.
My również 8.10
Cytat:

Co za kraj... ;/

Ale miła wiadomość mnie spotkała, koleżanka z roku sprzedaje właśnie ubranka po swojej córeczce urodzonej dokładnie wtedy kiedy ja mam termin Jutro jadę oglądać
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:35   #2919
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi

LadyWhisper byłam wczoraj w ikei- kupiłam dla malucha pościel i wkład- oglądałam mebelki- łóżeczko jest przecudne, od razu mi się w oczy rzuciło ale kurde teraz już sama nie wiem bo cały komplet jest trochę mało funkcjonalny
już mówię w czym rzecz- w tym zestawie jest łóżeczko, regał z przewijakiem i szafa- niestety dla mnie może się to okazać za małe bo pokój dla maleństwa ma ok 14 m a te mebelki są dość małe
szafa maciupinka i niska, nie wiem czy dużo się do niej zmieści, fajnie by było gdyby była komoda ale z tej serii niestety nic nie ma
regał z przewijakiem też jest śliczny- ale nie ma szuflad- możesz postawić albo pudełka albo koszyczki na rzeczy
myślę,że ten zestaw się sprawdzi na małej powierzchni, dla Ciebie mógły być idealny- bo pisałaś,że maleństwo będzie miało kącik, dobrze pamiętam?
tam te mebelki na pewno zmieścisz
no a ja mam zagryche teraz- bo podobają mi się strasznieeeeeeee no ale musiałabym szukać łudząco podobnych komód, regałów i większej szafy......
hm.....sama już nie wiem
no ale z drugiej strony 4 tysiące a 1 tysiąc to wielka różnica, szkoda mi troszkę kasy
Dzieki kochana wlasnie nam zalezalo na malutkich mebelkach, jeszcze sie zastanawiam nad ta amelia ale nie bede do porodu czekac czy laskawie beda w sprzedazy czy nie
Poki co bedziemy tu mieszkac, ale nie wiem, czy na 3pokojowe w maju czerwcu nie bedziemy sie przeprowadzac.....
A ogladalas ta komode hemnes? Wygladaja ladnie i faktycznie przy wymianie uchwytow chyba by pasowaly

Ale z tej baby krowa....no przeciez bym chyba zabila......

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
lol....butelka od gazu?

mnie mąż jeszcze nie widział jak przytyłam te 5kg..no ale widział w poprzedniej ciąży od początku do końca prawie samego..
napisał mi tylko , że nie ważne ile kg mam więcej i tak zawsze będę jego sexy lady hehehe

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

no to gratulacjones
Moj tez mi to powtarza a ja sie czuje jak wieloryb
Jak dzisiaj sie czujecie?

Cytat:
Pisałaś o zmianie uchwytow. ale uchwyty masz raptem 2 w szafie wiec to nie taka tragedia, moze daloby rade dokupic...

a widzialas te komody? nie daloby rady nic z tego skompletowac?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...bedroom/10451/

ewentualnie cos z tego
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18835/
Ja mysle nad komoda hemnes biala

Cytat:
W niedziele mój wujek, starszy juz czlowiek, miał zawał. Zabrali go do szpitala, przywrocili funckje zyciowe ale byl w spiaczce. Niedługo potem wybudił się z tej spiaczki, reagował nawet na polecenia lekarza, powoli mieli go zacząć dłączac od tych wszystkich rurek itp.
Dziś w nocy sniła mi sie moja babcia ale nie bezposrednio bo jej nie widziałam. Babcia zmarła u nas w domu 4 lata temu. Śniło mi sie jak jej syn (mój wujek) mówił że babcia dzis zmarła w szpitalu tak ok 17tej. Po przebudzeniu sie zdziwiłam sie ze babcia zmarła w szpiatalu... Za chwile tel od cioci ze wujek zmarł dzis nad ranem. Niech sie jeszcze dowiem że zmarł ok 5 nad ranem to juz w ogóle
Najgorszy jest ten sen... Każdy gdzieś tam w duszy przeczuwał ze to tak może sie skonczyc, wujek mial 4 zawały to i tak cud ze tyle lat dozył.
Strasznie, straaaaaasznie mi przykro

Stary 2012-09-14, 14:42   #2920
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Witam się w 25 tygodniu Jadę dziś na podglądanie Myszeczki małej Pewnie znowu ze 3 godziny w kolejce spędzę, chociaż jest tak paskudnie, że mam nadzieję, że większość kobietek nie będzie miało ochoty wyjść z domu Dziś z samego rana dostałam powiadomienie sms-em, że kasa z ZUS-u wreszcie wpłynęła

Jutro wybieramy się na ten wieczór panieńsko-kawalerski, ma być grill.... brrrr.... a tak zimno... Mam pytanie, czy pasuje jakiś prezent, gadżet kupić narzeczonym? Ja dostałam od koleżanek seksowną bieliznę, ale teraz to jest razem wieczór i dla niego i dla niej. Może jakaś gra erotyczna? jak myślicie? Albo poduszka z napisami z obu stron: Dzisiaj NIE Kochanie i Dzisiaj TAK Kochanie? Doradźcie mi proszę, bo nie chcę zrobić siary... :conf used:
Widziałam taką poduszkę i to jest niezły pomysł na prezent dla dwojga.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No ja z tego wszystkiego to racuchy zrobiłam z jabłkami i smazyłam cały wieczór tyle ciasta miałam

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

To tak jak u mnie: Tż ze słodyczy to schabowy najbardziej
Mój Tż też tylko schabowego by wcinał.

Cytat:
W niedziele mój wujek, starszy juz czlowiek, miał zawał. Zabrali go do szpitala, przywrocili funckje zyciowe ale byl w spiaczce. Niedługo potem wybudił się z tej spiaczki, reagował nawet na polecenia lekarza, powoli mieli go zacząć dłączac od tych wszystkich rurek itp.
Dziś w nocy sniła mi sie moja babcia ale nie bezposrednio bo jej nie widziałam. Babcia zmarła u nas w domu 4 lata temu. Śniło mi sie jak jej syn (mój wujek) mówił że babcia dzis zmarła w szpitalu tak ok 17tej. Po przebudzeniu sie zdziwiłam sie ze babcia zmarła w szpiatalu... Za chwile tel od cioci ze wujek zmarł dzis nad ranem. Niech sie jeszcze dowiem że zmarł ok 5 nad ranem to juz w ogóle
Najgorszy jest ten sen... Każdy gdzieś tam w duszy przeczuwał ze to tak może sie skonczyc, wujek mial 4 zawały to i tak cud ze tyle lat dozył.
Kochana współczuję, tym bardziej, że sama wczoraj w pogrzebie chrzestnej uczestniczyłam. Zawsze jest tak, że jak mojej mamie śni się nasze stare mieszkanie, to coś się złego dzieje i ona biedna po takich snach siedzi jak na szpilkach i boi się telefon odebrać.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, a do becikowego sklada sie pit z zeszlego roku czy dane o dochodach z miejsca zatrudnienia? Bo u nas to wychodzi inaczej.

Zaraz wam poodpisuje
Z tego co wiem, to pit z ostatniego roku.

Witam się z Wami ja i moja Ola w 20 tygodniu. Wiecie co, wczoraj miałam jakiś skręt w brzuchu w okolicy żołądka. Normalnie myślałam, że ducha wyzionę. Już miałam brać nospę, ale zachciało mi się do kibelka i ludzie jaka ulga po tym wszystkim. Chyba z 5 kg wywaliłam z siebie. Po winogronie i płatkach zjedzonych na sucho tak mnie wzięło. W ogóle zauważyłam, że po winogronie mam takie wzdęcia, że trzeba uciekać gdzie pieprz rośnie. A ja tak lubię winogron.

Taki sweterek ostatnio na lumpach kupiłam, a buciki od szwagierki. Długopis dla zobrazowania jakie są maciupkie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciąża 20t 001.jpg (100,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciąża 20t 002.jpg (92,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2012-09-14, 14:47   #2921
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Już znalazłam: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Nie nieprzesłyszałaś się, ale kryterium dochodowe zabierze mi becikowe
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:50   #2922
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Zaraz wam poodpisuje
Becikowe jest uregulowane w ustawie o świadczeniach rodzinnych. Myślę więc że dochód będzie ustalany identycznie jak w przypadku innych swiadczeń z tej ustawy czyli na podstawie PITa za rok ubiegły.
Stary 2012-09-14, 14:52   #2923
maluchna30
Zadomowienie

Jestem zbulwersowana nowymi przepisami dotyczącymi becikowego. To co, jak wychodzi mi 2 zł więcej ponad ustaloną granicę , to już nie dostanie moje dziecko becikowego tak??? Bo rodzice niby bogaci tak??? A nikt się ku.wa nie liczy z tym, że prawie cała moja pensja na kredyt za chałupę idzie. A dlaczego moje dziecko ma nie dostać zasranego becikowego, w czym jest gorsze od innych dzieci pytam się do ku..wy nędzy jasnej.
Stary 2012-09-14, 14:56   #2924
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Jestem zbulwersowana nowymi przepisami dotyczącymi becikowego. To co, jak wychodzi mi 2 zł więcej ponad ustaloną granicę , to już nie dostanie moje dziecko becikowego tak??? Bo rodzice niby bogaci tak??? A nikt się ku.wa nie liczy z tym, że prawie cała moja pensja na kredyt za chałupę idzie. A dlaczego moje dziecko ma nie dostać zasranego becikowego, w czym jest gorsze od innych dzieci pytam się do ku..wy nędzy jasnej.
Niestety taki kraj, taka polityka prorodzinna...
Tez jestem zdania że od dochodu powinni odliczać kredyty hipoteczne!!!
Stary 2012-09-14, 14:58   #2925
LadyWhisper
Zakorzenienie

No to sie nie zalapiemy
Jaka glupota!!! Niech se wsadza te 1200zl w d.upe

Dzisiaj 23 tydzien wrzucam brzusio i ciuszki ktore wczoraj dostalismy
Sorry za fryzure
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC10098.jpg (50,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10099.jpg (59,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10100.jpg (75,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10095.jpg (74,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10096.jpg (72,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10097.jpg (53,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10091.jpg (74,0 KB, 84 załadowań)

Stary 2012-09-14, 15:05   #2926
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
nooo ja też się tak wkurzałam jak Ty ale teraz stwierdziłam,że nie robię dzieci dla becikowego i mam w pompce państwo, niech mnie cmoknie
na starość będę siedzieć na jakieś greckiej wyspie przyczyniając się do kryzysu gospodarczego i bede się smiać,że od panstwa dostalam taka starość

Lady- miło Cię widzieć, jaki masz maleńki zgrabny brzusio

wiecie co robią w Austii nauczuciele na lekcjach? palą papierosy
jak się dziś o tym dowiedziałam od moich chrzesniaków to mało,że z krzeseł z TZ nie spadliśmy
jestem w totalnym szoku
Stary 2012-09-14, 15:10   #2927
maluchna30
Zadomowienie

Lady super brzusio i super ciuszki

Głowa mnie z tych nerwów rozbolała no...
Stary 2012-09-14, 15:14   #2928
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Lady super brzusio i super ciuszki

Głowa mnie z tych nerwów rozbolała no...
przestań nie warto się denerwować o wystękane 1000 zł od Państwa za które i tak dużo maluchowi nie kupisz
dupki są i tyle- zamiast pompować kasę w młodych, tych co będą kiedyś podatki płacić to nie, tylko patrzą jak Cię wydymać na każdym kroku

normalnie mam ochotę pozwać panstwo że to tacy ignoranci
Stary 2012-09-14, 15:22   #2929
gochaa_p
Zakorzenienie

ale mi dzis brzuch twardnieje

tez tak czasami macie?

a to bencołek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22 tydz.jpg (52,0 KB, 64 załadowań)
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 15:25   #2930
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

tez tak czasami macie?

a to bencołek
A ja myślałam, że to wypiety pośladek z boku

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 15:28   #2931
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:

tez tak czasami macie?

a to bencołek

ale kuleczka ja pierdziule
Stary 2012-09-14, 15:50   #2932
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
wrzucam brzusio
Ale szczuplutka jesteś

Cytat:
a to bencołek
Piękny

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 16:08   #2933
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moje Male ma czkawke

Stary 2012-09-14, 16:17   #2934
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny! Ponawiam pytanie, czy w ciąży można pić melisę???
Ja w poprzedniej ciąży czasami popijałam.
Stary 2012-09-14, 16:28   #2935
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
A ja myślałam, że to wypiety pośladek z boku

oplulam monitor

sliczne brzuszki dziewczyny

A co do polityki polskiego rzadu to szkoda sie wypowiadac. Napisze tylko, ze ciesze sie, ze wyjechalam. Przez ponad 2 lata placilam tutaj podatki, Tz placi nadal i to calkiem wysokie ale za to stac mnie teraz, zeby siedziec z jednym dzieckiem w domu, czekac na drugie i nie martwic sie o przyszlosc Niech sie pozniej nie dziwia, ze tyle mlodych ludzi wyjezdza za granice...

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 16:29   #2936
djerba
Wtajemniczenie

Dziewczyny doradźcie mi...czy jak pomaluję kawałek ściany tą samą farbą...gdzie od czasu malowania minął tydzień to będą jakieś konkretne ślady?
Facet wczoraj czyścił mi kanapę karcherem i ch*j jeden prysnął mi niechcąco na ścianę...załamka!!! zostało mi niewiele farby, na drobne poprawki i muszę to sama zamalować...myślicie, że to będzie widać?
Stary 2012-09-14, 16:34   #2937
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny doradźcie mi...czy jak pomaluję kawałek ściany tą samą farbą...gdzie od czasu malowania minął tydzień to będą jakieś konkretne ślady?
Facet wczoraj czyścił mi kanapę karcherem i ch*j jeden prysnął mi niechcąco na ścianę...załamka!!! zostało mi niewiele farby, na drobne poprawki i muszę to sama zamalować...myślicie, że to będzie widać?
jeśli minął tydz od malowania to chyba nie bedzie widać różnicy
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 16:34   #2938
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio zamalowywalam kredki na scianie i nic sie nie odznacza.

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 16:42   #2939
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zamalowywalam kredki na scianie i nic sie nie odznacza.
ooo no to fajnie...to jutro śmigam po wałek
Stary 2012-09-14, 16:48   #2940
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Coś na często te biegunki nachodzą w ciązy, ciekawe od czego to hmm?
I 100 lat z okazji rocznicy ślubu! Dużooo szczęścia Wam zycze

A co się stało? Znowu wymioty?
Biedna Agu

Gratulacje!

No to fantastycznie !

Ja gdzieś czytałam że w ciąży nie można się nacierać żadnymi maściami, ale pewności nie mam, może to chodzi tylko o te przeciwbólowe na ulotce zobacz może cos bedzie wspomniane.

Ogłaszam wszem i wobec że zaliczyłam wszystkie poprawki Jestem oficjalnie na III roku
Gratulacje!! Ja niestety oblałam jedną poprawkę-bardzo ważną zresztą ale inną zaliczyłam i też jestem na II roku Masakra pytałam dziś w dziekanacie i na naszej uczelni nie ma czegoś takiego jak Indywidualny Tok... W ogóle babeczki jak zawsze miłe i ogarnięte
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Podczytuję Was, ale wszystkiego nie daję rady na bierząco Pokłóciłam się właśnie z TŻtem Wyszło na to, że ja myślę, że on ma w dupie ten ślub, on myśli to samo w odwrotną stronę, ja się popłakałam, on też miał szklane oczy i wyszłam z samochodu mówiąc "jutro o 16 możesz przyjechać po jedzenie jak zrobię, posprzątam u Ciebie w domu potem, a w sobotę spotkamy się na ślubie" Głupio to powiedziałam. Fakt, obydwoje denerwujemy się przed tym ślubem, w dodatku jak pomyślę o jego ojcu to szlag mnie trafia, to po prostu nie jest dobry człowiek ten jego ojciec i straszny cham i egocentryk. Jeszcze mam 38,5 stopnia gorączki, łeb jak sklep, katar i gardło chore, a TŻ cały czas stękał, że taka jakaś zdupniała jestem Wiem, że nerwy nerwami, ale i tak głupio się zachowujemy.
Przepraszam, że tak wchodzę, nie odniosę się do Waszych problemów, tylko się żalę, ale gdzieś muszę to zrobić, żeby rozładować ciśnienie. Bo inaczej kłębią mi się w głowie durne myśli, że on i tak mnie wy.ch.uja, ja się pewnie zaraz rozwiodę, że tak pokłócę się z jego ojcem i przez nerwy stracę dziecko a poza tym, to miałam ochotę głupia mu powiedzieć, że tak naprawdę to obrączki które dziś odebraliśmy to wcale mi się nie podobają Boże co za dziecinne zachowania z człowieka wychodzą w stresie
To wszystko ze stresu!!! Życzę Ci jak najlepiej, żeby to były dla Ciebie jednak piękne chwile
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Witajcie!
Podczytuję Was od samego początku, w koncu tak jak Wy spodziewam się dzidziusia Do tej pory się nie udzielałam, zdarzyło mi się jedynie przedstawić, gdzieś w gąszczu postów, potem ślad po mnie zaginął, chyba z braku czasu. Postanowiłam to zmienić, jak trwoga, to wiecie... potrzebuję.. chyba potrzebuję się wygadać, osobom doświadczonym, które czują to samo co ja, którym aktualnie biją dwa serduszka. Potrzebuję opinii, trzeźwego spojrzenia na moją sytuację, może rady.

TP na 25 stycznia. Wieść o ciąży zwaliła mnie i tża z nóg. Co tu ukrywać- nie planowaliśmy tego, nie teraz, mamy studia, przed nami ostatni rok licencjatu, marna praca, którą trzeba zmienić. Ale co zrobić. Trzeba malenstwo pokochac i stworzyc mu dom. Postnowilismy wziac sie w garsc. Trzeba było tylko powiadomic rodzicow. Na pierwszy ogien rodzice tza. W koncu studiowalam i mieszkałam w jego rodzinnym miescie, bylo blizej. Milo nas zaskoczyli, okazali wsparcie. Oczywiscie, szok. Ale stanowisko ich wygladalo następująco "Jesteście dorośli, musicie teraz sobie ułozyć życie po swojemu, my każdą decyzję uszanujemy i w miarę możliwośći pomożemy" Ślub? Najwcześniej po porodzie, mama tża chora (rak ) , akurat wróci do siebie, my skonczymy szkołę, dziecko będzie na świecie. Będziemy mogli działać.
Od razu wiedziałam, że z moimi rodzicami nie będzie tak łatwo. Spotkaliśmy sie z reakcją typu "Ciąża? Wyjechala na studia i zrobił jej dziecko. Zawiedli się, och jaki wstyd, trzeba robić wesele. Może uda się wszystko załatwić na październik. Listopad też może być, trudno. Byleby zdążyć przed porodem."
Nie było łatwo przekonać moich roziców, że ślub na dwa miesiące przed porodem to nienajlepszy pomysł, ale jakoś się udało.
Pod presją rodziców, zarezerwowaliśmy salę na wesele na sierpień przyszłego roku. Bo przecież slub priorytetem i trzeba załatwiać.
Następnie poruszono kwestię mieszkania: "wrócisz do domu, u nas jest miesjce, a tż może do pracy dojeżdżać stąd" hola, hola.. Ja chcę skończyć studia, dojazd na uczelnię z domu rodzinnego zajmuje mi 2 godziny. Jak mam w 8 miesiącu ciąży, w środku zimy spędzać tyle czasu na podrózy w jedną stronę. Mamy tu pracę, studia, znajomych. Tża mama nie pracuje, zdeklarowała pomoc przy dziecku, gdy na ostatnim semestrze będę potrzebowała wyskoczyć na uczelnię, będzie w pobliżu. Moja mama też chętnie się zajmie. Ale to są +4 godziny nieobecności, które muszę spędzić na dojazdach. Czy nie racjonalnym wydaje się wynająć mieszkanie tak jak do tej pory, a po roku akademickim, gdy skończymy studia, po ślubie, podjąć decyzję co dalej, gdzie zamieszkać?
Tego rodzice już nie przyjęli jak się okazło. W wakacje mieszkałam w domu rodzinnym (wróciłam po sesji z zamiarem ponownej wyprowadzki na jesieni). Przez ten czas mama zaplanowała jak przerobi mój pokój, gdy dziecko się pojawi i tz z nami zamieszka, zaczęli nawet robić mały remont w postaci ocieplania strychu, by na piętrze było cieplej. Czy ktoś nas pytał o zdanie? Mało tego.. czy ktoś przez ten czas zapytał mnie jak się czuję, co mi lekarz powiedzial na wizycie, jak było na usg, czy biorę witaminy, etc? Pewnie Was zaskoczę, ale nie.. Nie miałam w domu z kim porozmawiać o ciąży, o obawach. Czułam, że tego tematu się unika, że to temat tabu. Pewnie dlatego, że wstyd, że nieślubne dziecko. Zamiast tego były ciągle pytanie o wesele "załatw wreszcie zespół!" "czy rodzice tża mówili coś o weselu?" "a co z kamerzysztą" czułam niezdrowe podniecenie w związku z planowaną imprezą, zamiast szczerego zainteresowania dzieckiem, które niebawem ma przyjśc na świat. Przykre.
Przychodzi sierpień, przypominam rodzicom o wyprowadzce planowanej na początek września, opowiadam o mieszkaniu z ogłoszeia, jakie mamy po południu oglądać. Wybucha dzika awantura. "Ciekawe jak wy się utrzymacie, ja wam na pewno nie pomogę, do żadnego wynajmu nie dołożę, masz dom i masz gdzie mieszkać, a jak ci nie pasuje to bedziesz biede klepać, bo on na pewno cię nie utrzyma z tej swojej marnej pensji" Skąd mama może wiedzieć ile tż zarabia? Skoro chce ze mną mieszkać, to znaczy, że jest w stanie utrzymać rodzinę i ja o tym wiem. Na deser kilka gorzkich słów typu "dwałaś d...y to teraz sobie radź, wstydu narobiłaś, wszyscy się z ciebie śmieją" ech.
Znaleźlismy mieszkanie, kaucja wpłacona, umowa podpisana, na wieść o tym kolejna dzika awantura. "Jak ty matke traktujesz, na pewno nie przepiszę ci domu" kilka, a nawet wiele gorzkich słów, wzbudzanie poczucia winy. Spakowałam manatki, pożegnałam się , przpypomniałam, że nie chcę się kłócić i ich kocham i wyszłam. W 5 miesiącu ciązy, z walizkami kroczyłam na autobus, pociąg ect. Nie pomogli, nie podwieźli, o nic nie pytali. Bez rodziców tża przeprowadzka by się chyba nie udała. Odebrali mnie z dworca, załatwili takie głupoty typu odkurzacz, żelazko. Na początek, by było nam łatwiej urządzać się po swojemu. Cały ten czas było mi przykro, że nie mam wsparcia ze strony rodziców. Nawet trochę wstyd, że druga strona tak pomaga, podczas gdy druga nawet się nie zainteresuje.
Mija półtora tygodnia od wyprowadzki. Odwiedzam rodziców, na progu wyrzuty od taty, że już myslał, że przyjadę dopiero na wesle własne do nich. Usiadłam, wiecie jakie było pierwsze pytanie mojej mamy? Nie, bynajmniej nie jak nam się mieszka, czy jak ciąża przebiega... Otóż "załatwiliście wreszcie zespół?!" na odpowiedź NIE wielkie pretensje. Zwróciłam delikatnie uwagę, że chyba powinno na początek paśc inne pytanie. I tak moje drogie udało mi się przebrnąć przez całe moje żale. Czy ja naprawdę mam czuć się winna? Jestem w ciąży, nieplanowanej, ale kocham to dziecko, dlaczego nie mogę sobie poukładać życia po swojemu, tylko mam się podporządkować rodzicom? Dlaczego stawiają mnie w takiej sytuacji "mieszkaj tu, a jak nie to nie oczekuj żadnej pomocy" Czy naprawdę najważniejsze to jak najszybciej wydać mnie za mąż? DLaczego nie mogą się cieszyć razem ze mną? TŻ się mną opiekuje, dba by niczego nam nie zabrakło, jestem szczęśliwa.. dlaczego nie mogą zaakceptować tego, że chcemy mieszkać sami? Czemu nie potrafią uszanować mojej decyzji..
Dziewczyny dobrze napisały. Rodzice zawsze mają pomysł na nasze życie... Ja myślę, że dacie radę w taki sposób jak wy chcecie Powodzenia i witam serdecznie
Cytat:
Byłam wczoraj zapisać się do szkoły rodzenia. Zaznaczam że u mnie jest bezpłatnie, inaczej bym się nie zdecydowała. Od 25 września 2 razy w tygodniu są zajęcia gimnastyczne (obejmujące ćwiczenia ogólnousprawniające, naukę parcia i naukę oddychania torem przeponwym). I na te zajęcia można chodzić do końca ciąży. Od 01 pażdziernika zaczynam zajęcia teoretyczne (można chodzić z TŻ) i to jest 7 tematów:
1. Ciąża, poród, połóg
2. Przygotowanie psychiczne i fizyczne do porodu
3. Kąpiel i problemy pielęgnacyjne noworodka
4. Stany przejściowe i fizjologia noworodka, szczepienia ochronne
5. Karmienie piersia i problemy laktacyjne
6. Problemy okresu noworodkowego
7. Kształtowanie osobowości i rozwój emocjonalny dziecka w pierwszych 3 latach życia (zajęcia z psychologem)
Następnie po odbyciu zajęć teoretycznych jest spotkanie w parach - przygotowanie do porodu rodzinnego a póżniej też w parach praktyczna kąpiel i pielęgnacja noworodka.
Bardzo sympatyczne Panie były wczoraj: położna i fizjoterapeutka. No i dostałam całą reklamówkę jakichś gazet, książeczek i próbek kosmetyków dla dziecka.
Ojej zazdroszczę bezpłatnej szkoły. Każda pierworódka powinna mieć możliwość nauczenia się co i jak....
Cytat:
A to na dobry początek weekendu
Smacznego!
Osz Ty! Za to ciasto. Trzymaj się tam

Dziś połówkowe Na 19.30 mamy trzymajcie kciukasy, dowiem się czy pisior się nie wchłonął

O kurcze Marsi teraz będę się bała kupować taką pakę w necie.....

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2012-09-14 o 16:49
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości