Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 13:48   #421
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

alee mam malo mleka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:50   #422
asia665
Wtajemniczenie

Kamilka, może jeszcze uda Ci się rozbujać laktację

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:50   #423
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
dzięki-fajnie wyglądai cena przystępna

któraś z Was pisała o podtrzymywaniu butli-moja Dzidzia lubi sobie podtrzymywać smoka, choć teraz ssie go rzadziej....od jakiegoś tygodnia zauważa zabawki, ma swoją ulubioną-cieszy się do niej i nawet "gada"-wiem, że Agunia używała jakiegoś fachowego słowa, ale zapomniałam....
Agunia pisała o głużeniu.

O butli pisałam ja - Maciejka. Smoka podtrzymuje tylko czasami, głównie leżąc na boczku. Na ogół woli go wypluwać, ale wczoraj znów udało mi się smokiem przerwać płacz w wózku. Chyba chciała jeść, ale na kilkanaście minut o tym zapomniała i nawt po wypluciu była spokojna.
Teraz leży i już nie podtrzymuje... wypluła, ale zasypia. Niech śpi, bo na śniadanie zjadłam tylko banana, a już pora obiadu.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja mam taki. Można regulować intensywność, ustawić czas po jakim ma się wyłączyć albo do ilu procent ma nawilżać i potem utrzymuje ten poziom. U nas się sprawdza. Zapewniam, że małż przetrząsnął połowę internetu, żeby dokonać właściwego wyboru
Sprawdziłaś jakiegoś sprzedawcę?

Phdwao - możesz jeszcze raz podać nazwę swojej fantstycznej frytownicy? Nie jestem pewna, czy znalazłam tą samą. Widzę taką za 555 zł i rozważam zakup.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:55   #424
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś zastanawiała się nad nauką pływania dla niemowlaków? Można od 3 miesiąca. My się właśnie nad tym zastanawiamy.
O widzę, że Mamusia "basenowa" to dzidzi tez musi być
My chyba poczekamy tak do 4 roku życia chyba, chociaż tez szłyszałam, że mozna po skonczonym 3 miesiącu i nawet jest taki basen w Krakowie dla takich dzieciaczków.
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:58   #425
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Kamilka, może jeszcze uda Ci się rozbujać laktację
oby

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:59   #426
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
alee mam malo mleka
odciagaj po kazdym karmieniu tak ze organizm bedzie myslal ze to dzidzia jezcze ssie i ze trzeba wiecej mleczka.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:10   #427
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Z innych spraw - stawiamy dziś i ciacho bo Kubuś kończy 4 tygodnie (...)
A co do ciepłolubności. W kąpieli jak najbardziej ale poza nią to różnie bywa. Dziś np. w domu 21 stopni, Kuba w pajacyku i body z krótkim rękawem pod spodem. Jak go wkładam do łóżeczka i przykrywam lekko kocykiem to krzyk. Odkrywam - cisza No ale my z mężem to najlepiej się czujemy w 21 stopniach, a śpimy w około 19-20
Brrr!
*
4 tygodnie to poważny wiek!
Cytat:
mudsze zamowic kombinezon jesienny bo mala nie lubi kurtej bluz ani nic takiego inielubi czapek wiazanych
Po Twoich postach przymierzyłam Róży jeden z tych lżejszych kombinezonów i on jest dobry teraz! Właściwie pogoda jest taka, że się nadaje, ale przecież mamy kalendarzowe lato i w poniedziałek wychodziłam z nią w krótkim rękawku!
Cytat:
Udało nam się załatwić chrzest .Poszliśmy do proboszcza w parafii gdzie chcieliśmy chrzcić i ten zadzwonił do naszej parafii i się udało. No ale. . . mamy co sobotę po wieczornej mszy (czyli wychodzi 19 - 19:10) chodzić na jakieś nauki . Wy też chodziłyście?? No i mamy być z dzieckiem . Stwierdziliśmy z mężem,że nie będziemy chodzili co sobote, bo to nie ma sensu. Zresztą 19 to taka godzina gdzie szykujemy się do kąpieli,później jedzenie.
*
Patryś zaczął nam spać od 22 do 4:30 . A to wszystko za sprawą zagęszczacza
Super!
Stary 2012-09-14, 14:11   #428
eninka84
Zadomowienie

witajcie mnie tu prawie nie ma, Mały ma katar i walcze...próbuje...
Stary 2012-09-14, 14:16   #429
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny.

Udało nam się załatwić chrzest .Poszliśmy do proboszcza w parafii gdzie chcieliśmy chrzcić i ten zadzwonił do naszej parafii i się udało. No ale. . . mamy co sobotę po wieczornej mszy (czyli wychodzi 19 - 19:10) chodzić na jakieś nauki . Wy też chodziłyście?? No i mamy być z dzieckiem . Stwierdziliśmy z mężem,że nie będziemy chodzili co sobote, bo to nie ma sensu. Zresztą 19 to taka godzina gdzie szykujemy się do kąpieli,później jedzenie.

Otworzyli w mojej miejscowości sklep 5-10-15 i powiem Wam,że ceny mają w miare. W porównaniu z Wójcikiem na przykład.

Dostałam krwawienie z odstawienia i czuje się fatalnie . W sumie to moje pierwsze krwawienie po porodzie,bo wcześniej niby krwawiłam ale 1,5 dnia .
Jutro mamy gości, wiec dzisiaj muszę zrobić coś do jedzenia dla nich- a nawet nie mam siły stać
Mąż chciał odwołać ich przyjście,ale wiecie jak to jest . Zakupy zrobione już wczoraj, więc co ja zrobie z tymi warzywami,owocami,mięsem itd.
Super, że się udało! My mieliśmy tylko wczoraj krótkie spotkanko - probi powiedział krótko po co chrzest itd. no i sprawa organizacyjna co kto kiedy mówi i gdzie idzie
Zazdroszczę tych nocy Widzę, że większość tak ma... Też chcę

No i przytulam z powodu samopoczucia

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
ja tez gotuje, ale dzieckiem zajmuje się teściowa
To się nie liczy

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Sprawdziłaś jakiegoś sprzedawcę?
Kupowaliśmy w jakimś sklepie internetowym Spytam małża, jak wróci

Odciągnęłam z jednej piersi 220ml Myślicie, że moja Dziecię tyle pochłania? Przecież Ona je nie rzadziej niż za trzy godziny
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:19   #430
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Odciągnęłam z jednej piersi 220ml Myślicie, że moja Dziecię tyle pochłania? Przecież Ona je nie rzadziej niż za trzy godziny
ile???????????!!!!!!!!!! o matko ja max 120

Amelcia
Stary 2012-09-14, 14:31   #431
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Brrr!
*
4 tygodnie to poważny wiek! Po Twoich postach przymierzyłam Róży jeden z tych lżejszych kombinezonów i on jest dobry teraz! Właściwie pogoda jest taka, że się nadaje, ale przecież mamy kalendarzowe lato i w poniedziałek wychodziłam z nią w krótkim rękawku!
Super!
Może brrr, ale przy 23 stopniach nie mam czym oddychać bo tak mi duszno.
Dziękuję Ciekawa jestem ile waży - muszę sprawdzić wieczorem na wadze łazienkowej
No właśnie ja też popatrzyłam na moje 3 kombinezony i 2 są akuratne a jeden taki większy trochę. Jeszcze muszę kupić na zimę tylko nie wiem jaki rozmiar, ale chyba 74 W końcu być może będzie potrzebny jeszcze w marcu (oby nie )

Cytat:
Super, że się udało! My mieliśmy tylko wczoraj krótkie spotkanko - probi powiedział krótko po co chrzest itd. no i sprawa organizacyjna co kto kiedy mówi i gdzie idzie

To się nie liczy

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Kupowaliśmy w jakimś sklepie internetowym Spytam małża, jak wróci

Ja na razie nawet nie zgłębiałam tematu chrztu Wiem tylko kto będzie chrzestnymi i wiem, że oboje się zgodzili Ja liczę, że uda mi się zrobić chrzciny w sobotę około 15. Dla nas tak byłoby idealnie

Ile odciągnęłaś? Mój rekord to 120ml z obu piersi. Zazdraszczam takiej produkcji
A tak w ogóle to wiecie, że w sklepach zoologicznych można kupić kocie mleko? Moja przyjaciółka przygarnęła kociątko i mu kupowała Teraz się zastanawiam dlaczego nikt nie wpadł na biznes pod tytułem - sprzedaż mleka kobiecego Blue mogłaby produkować Tylko nie wiem jaki byłby rynek na taki towar

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

http://niewiarygodne.pl/kat,1031991,...wiadomosc.html

Ostatni akapit mnie powalił
"...Nie były to pierwsze w ostatnim czasie badania, które w nie najlepszym świetle przedstawiają poziom wiedzy Brytyjczyków. Podczas sondy przeprowadzonej w połowie bieżącego roku wyszło na jaw, że nie wiedzą oni nawet tak podstawowych rzeczy, jak to, skąd się bierze mleko. Wielu z nich uważa też, że jajka rosną na polu! Z upraw zbożowych - w opinii części ankietowanych - pochodzi także dżem i marmolada. Co gorsza, nie brakuje młodych ludzi, którzy sądzą, że także bekon jest produktem pochodzenia roślinnego. Aż osiem procent badanych było przekonanych, że robi się go z pszenicy, a kolejne dwa procent myślało, że boczek produkuje się z kukurydzy."

Chociaż uważam, że to zależy od tego jaka była grupa badana i jak przeprowadzano badanie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:32   #432
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
alee mam malo mleka
ja w zeszłym tyg. miałam tyle co kot napłakał.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ile???????????!!!!!!!!!! o matko ja max 120
o matko
ja z jednej odciągam max 30ml

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:52   #433
asia665
Wtajemniczenie

Widziałam,że rozmawiałyście o ubrankach do chrztu

My planujemy kupić taki komplet : http://szatka.pl/pl/p/Komplet-do-Chr...sna-jesien/393 ,ale zamiast tej koszuli,kupie koszulobody . Zastanawiam się tylko czy 28.10 nie będzie za zimno na taki komplet

Jestem mamą

Stary 2012-09-14, 14:53   #434
nel_a
Zakorzenienie

Rozmawiałam z lekarką z rodziny męża.
Też młoda mama.
Mówiła że siusiaka mamy zostawić w spokoju, do chirurga to chyba tylko na pogawędkę można jechać. Jej synek też tak miał, samo przeszło.
Co do marudzenia to najprawdopodobniej w mojej diecie jest coś czego on nie trawi i zaleciła przejście na dietę lekkostrawną.

Stary 2012-09-14, 14:55   #435
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Super!

Cytat:

Kurde, my to zawsze mamy pod górke .Jakbyśmy nie mogli tak jak Wy pójść tylko raz,pogadać o sprawach organizacyjnych i tyle. A tu trzeba się bujać co sobota

Jestem mamą

Stary 2012-09-14, 14:57   #436
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam,że rozmawiałyście o ubrankach do chrztu

My planujemy kupić taki komplet : http://szatka.pl/pl/p/Komplet-do-Chr...sna-jesien/393 ,ale zamiast tej koszuli,kupie koszulobody . Zastanawiam się tylko czy 28.10 nie będzie za zimno na taki komplet
Ładne
wszystko zależy jaka pogoda, bo może tak ładnie słońce świecić że wystarczy tylko to.

mnie teściowa obiecała zasponsorowanie ubranka

Stary 2012-09-14, 15:00   #437
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny.

.
Asiu czym zagęszczasz mleczko?
Stary 2012-09-14, 15:02   #438
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Pewnie tabletkami nasennymi

A moje śpi od 12 i ani myśli obudzić się. A mamy jechać do mojej przyjaciółki... Zawsze wie kiedy pospać

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 15:04   #439
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Pewnie tabletkami nasennymi

A moje śpi od 12 i ani myśli obudzić się. A mamy jechać do mojej przyjaciółki... Zawsze wie kiedy pospać
relanium

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

a ja czekam az moja zasnie bo musze ogarnac bo mam gosci po poludniu a ona walczy sama ze soba

Amelcia
Stary 2012-09-14, 15:15   #440
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Soleilka pilnujesz porządku widzę Już jestem szeryfie

a serio to mieliśmy wczoraj i dziś dużo spraw do załatwienia w gminie i dlatego tylko Was podczytywałam plociuchy wstrętne a teraz już jestem w domku i czekam na zdjęcia z chrzcin, fotografka ma zaraz podwieźć

jakie śliczne te dady trójki miałam jedną paczkę jedynek i nie były takie ładne. A w nagrodę że są takie śliczne to dam im jeszcze jedną szansę
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 15:26   #441
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny odciagnełam wczofraj na wieczor z cycka 70 ml mleczka z jednego, tego co mała je. Z drugiego prawie nie leciało. ale to bylo tak na spróbowanie nie podałam małej bo laktator byl nie wyparzony.

Powiedzcie czy to malo czy duzo? musze rozbujac w tej drugiej piersi! no i jak sciagne mleczko to do lodowki? a potem jak podgrzac? chyba bede sciagała i dawala małej z butli bo Ona cyca nie dojada bo sie po jakims czasie zlosci.... a z butli bedzie piła. Tylko mogendo sciagnietego mleka dolac swierzo sciagniete????
Ja z cycka odciągam od 60ml w porywach do 80ml. Jak zaczełam odciągać to z jednego odciągałam duzo mniej, teraz po tygodniu mi się unormowało i z obu odciagam mniej więcej po tyle samo.
Moja już nie jada z cycka, strasznie sie zlosci i wierci, dużo jej bokiem wyciaka, wolę odciagnac i jej w butelce podać, mniej się męczy ona i ja.
Zwykle mleczko trafia do lodówki, potem je podgrzewam w podgrzewaczu, kupiłam na all za 50zł. Czasem jak wiem, że za chwile bedzie jesc to zostaje na blacie w kuchni i potem trafia do podgrzewacza.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 15:32   #442
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:

Może zmień pediatrę, bo tylko niepotrzebnie wpędza się w troskę
ogólnie to jestem z niej zadowolona, bo to naprawdę fajna kobieta, tylko z tym najadaniem się wczoraj tak mnie wystraszyła trochę

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja z cycka odciągam od 60ml w porywach do 80ml. Jak zaczełam odciągać to z jednego odciągałam duzo mniej, teraz po tygodniu mi się unormowało i z obu odciagam mniej więcej po tyle samo.
Moja już nie jada z cycka, strasznie sie zlosci i wierci, dużo jej bokiem wyciaka, wolę odciagnac i jej w butelce podać, mniej się męczy ona i ja.
Zwykle mleczko trafia do lodówki, potem je podgrzewam w podgrzewaczu, kupiłam na all za 50zł. Czasem jak wiem, że za chwile bedzie jesc to zostaje na blacie w kuchni i potem trafia do podgrzewacza.
aha, czyli moje 90ml z 1 piersi jest jak najbardziej ok
a jak podajesz jej swoje mleko z butelki to ile zjada na raz, tak, żeby się najeść?
Stary 2012-09-14, 15:38   #443
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość

aha, czyli moje 90ml z 1 piersi jest jak najbardziej ok
a jak podajesz jej swoje mleko z butelki to ile zjada na raz, tak, żeby się najeść?
Ma miesiąc, 4900kg i zjada mniej wiecej ostatnio po 120ml co 3-2,5 godz, czasem zje 80ml, ale wtedy przerwę ma krótsza.
Stary 2012-09-14, 15:41   #444
koglus
Rozeznanie

osia86, gratuluje dzieciaczka !! wracaj szybko do formy

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 15:45   #445
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Ma miesiąc, 4900kg i zjada mniej wiecej ostatnio po 120ml co 3-2,5 godz, czasem zje 80ml, ale wtedy przerwę ma krótsza.
no to wagę ma ładną, ale też spora się urodziła

moja to mikrus jest, na wczorajszym ważeniu miała raptem 3540g, a ma już 1,5 miesiąca
Stary 2012-09-14, 15:47   #446
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Kleikiem ryżowym. Podaje się go po 4 miesiącu,ale pediatra nam powiedziała,że jak Patryś dużo ulewa,to mogę mu dać łyżkę stołową kleiku na 130 ml mleka . Właśnie teraz mu nie dałam-bo zapomniałam i już mu się ulało

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Ładne
wszystko zależy jaka pogoda, bo może tak ładnie słońce świecić że wystarczy tylko to.
Teraz z tą pogodą to oszaleć można

Jestem mamą

Stary 2012-09-14, 15:48   #447
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
a ja sobie nie wyobrazam dnia bez nosidła
Mała w nim zawsze sie uspokaja i to natychmiast.
Na spacery idealne, wózka nie uzywam.
a nie obciaza ono twoich plecow? ja nigdy nie nosze malca bo boje sie ze sie przyzwyczaji i jak podrosnie to bedzie chcial na rece.

Stary 2012-09-14, 15:51   #448
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
no to wagę ma ładną, ale też spora się urodziła

moja to mikrus jest, na wczorajszym ważeniu miała raptem 3540g, a ma już 1,5 miesiąca
W sumie nie wyglada na pulpeta, raczej powiedziałabym, że jest dość szczupła ale baaardzo długa
Ty przynajmniej masz mniej do noszeniaA ile je twoja?
Stary 2012-09-14, 15:56   #449
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
My byliśmy z nich bardzo zadowoleni

Dziewczyny z UK-a jakich pieluch Wy używacie?

.
ja uzywam huggies z asdy (sa czesto na promocjach) , wedlug mnie najlepsze, ale tez huggiesy angielskie sa inne lepsze niz polskie, w polsce uzywam przewaznie pampersow bo lepsze niz te angielskie )

Edytowane przez koglus
Czas edycji: 2012-09-14 o 15:58
Stary 2012-09-14, 15:58   #450
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Moja tyle samo i też zjada takie ilości. Przerwy bywają różne, bo od 2 do 4 godzin. Tylko ona ma dwa miesiące i tydzień!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości