|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Melcia jaka panieneczka w sukience, no śliczna
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nadrobiłam Was, ale jestem jakaś taka nie do życia, więc nie będę cytować. Co dziwne... spałam ponad 12 h! Zasnęłam przed 23, a obudziłam się o 12:30 i tylko 2-3 razy wstawałam na siku. Czuję się taka zmęczona jak w pierwszych tygodniach ciąży. Mam tyle rzeczy do zrobienia, a nie wiem skąd znajdę na to siły.A jakie głupoty mi się śniły. Oczywiście sny o porodzie mam ostatnio na tapecie, więc i dzisiaj śniło mi się, że zaczęłam rodzić. Miałam takie rozwarcie, że jak przykładałam lusterko to widziałam główkę z włoskami Małego. ![]() Cytat:
![]() Colds wózek śliczny, ale Melcia jeszcze piękniejsza!
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-09-14 o 13:13 |
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja też często ją nosze, a pomysłu na uspokojenie jej w łóżeczku nie mam. Smoczka próbuje dawać to wypluwa. |
|
|
|
|
#1294 |
|
Konto usunięte
|
no własnie napisała że wyjda za tydzień bo mały bedzie miał kuracje antybiotykową przez 6 dni
agnus super opis tamlin dlatego ja już na miesiac przed rozwiazaniem odstawiałam na bok prowadzenie auta.ale bardzo mi przykro bo ja tez tak traktuje swoje i jak mu sie cos stanie to mi sie ryczec chce |
|
|
|
#1295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba bardziej podobało mi się jednak teraz jak mogłam zobaczyć małego Jaśka wyjętego prosto z brzuchaCytat:
mój mąż jak trzasnął w słupek naszym nowiuśkim autem myślałam że padnę no ale się zrobiło i dalej wygląda cacy ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36522704]no własnie napisała że wyjda za tydzień bo mały bedzie miał kuracje antybiotykową przez 6 dni agnus super opis tamlin dlatego ja już na miesiac przed rozwiazaniem odstawiałam na bok prowadzenie auta.ale bardzo mi przykro bo ja tez tak traktuje swoje i jak mu sie cos stanie to mi sie ryczec chce[/QUOTE] niech się nie martwi będzie wszystko ok. Mój łobuz też dostawał i jest zdrowy |
||
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak na razie miałam farta i nic się na szczęście nie wydarzyło. A mocno przywaliłaś...? W kogoś czy coś? |
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36522704]
tamlin dlatego ja już na miesiac przed rozwiazaniem odstawiałam na bok prowadzenie auta.ale bardzo mi przykro bo ja tez tak traktuje swoje i jak mu sie cos stanie to mi sie ryczec chce[/QUOTE] Ja bez samochodu nie dam rady bo Paulę muszę wozić na drugi koniec miasta do przedszkola. Najgorsze że widziałam że się nie zmieszczę a mi myślenie się wyłączyło i rąbnęłam. Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- No właśnie gda ja też jakaś taka rozkojarzona jestem strasznie. Już wczoraj to zauważyłam. Jadę ale nie widzę drogi w niektórych momentach. Chyba jednak muszę zrezygnować z jeżdżenia. |
|
|
|
|
#1298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sie nie zgadzam kompletnie z tym. Moje dziweczyny były noszone, (nie mówie ze bujane) bardzo duzo noszone mozna powiedziec, przytulane, były bardoz blisko i nigdy nie miałam problemów zeby płakaly przy odkaldaniu do łozeczka, czy zeby nie chciały byc u kogoś innego na rękach itp uwazam ze dziecko potrzebuje bliskosci i milosci a jak inaczej okazac mu ją jesli nie poprzez bliski kontankt? i plecy mam zdrowe wiadomo ze z wiekiem sie realcje miedzy rodzicami a dziecmi zmieniaja i tego noszenia jest mniej ale to wychodzi naturalnie i nie funkcjonuje na zasadzie " masz juz pol roku wiec nosze cie o polowe mniej" mam nadzieje ze wiecie co cche przekazac ![]() Tamlin wspołczuje ! ale to powazne uszkodzenie jakies?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-09-14 o 13:37 |
|
|
|
|
#1299 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) a od tego dzieci szybciorem się uzależniają i nie ma mowy w niektórych przypadkach o spokojnym śnie w swoim łóżku.
|
|
#1300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tulę mocno bo wiem jak to wkurza i że jest Ci z tym teraz bardzo źle... ;( (ja przejechałam 520km z Pomorza sama samochodem i auto mi w poślizg wpadło przy wjeździe do mojej bramy już przy moim domu i odarłam drzwi i błotnik dosyć konkretnie - i jak tutaj się nie wścieknąć, przejechać tyle km a na własnym podwórku auto tak potraktować, a wtedy rano robłam test ciążowy i chyba myślałam już o tym jak powiem rodzicom że zostaną dziadkami :P a prawko też już mam dosyć troche). Teraz już nie jeżdże samochodem tylko mnie wozi siostra lub mama jak nie ma R
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-09-14 o 14:12 |
|
|
|
|
#1301 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki!
Wchodzę z nadzieją na nowe bobaski a tu nadal nic! ![]() Jak mi małą obrócą w poniedziałek, o ile się uda, to też tak będę czekać jak i wy jak na szpilkach, aż coś się zacznie dziać, tyle, że ja mam do terminu jeszcze trochę czasu. Cytat:
Cytat:
a jak mam gorszą to do ośmiu razy kursuję do kibelka! No ale ty masz dużo intensywniejsze dni, bo ja nie mam dzieci jeszcze i męża na miejscu, który bardzo mi we wszystkim pomaga, więc trzymam kciuki za ustabilizowanie się sytuacji nocnej wedle twoich potrzeb i życzeńCytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1302 |
|
Przyczajenie
|
hej wszystkim!
jestem tu nowa i chciałabym się przyłączyć, jeśli można ![]() Mam termin z OM na 10 października,a z USG na 4.10. To moja pierwsza ciąża i pierwszy tydzień zwolnienia Bardzo już nie mogę się doczekać ![]() Co do laktatora z Aventu, moja siostra ma taki, co prawda dodatkowo elektroniczny, ale oczywiście z funkcją ręcznego, i jest bardzo zadowolona. |
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() W morde no nie potrafie Was nadrobić baby Lecicie z postami a ja z moim sunkiem to cień człowieka jestem. Chce mi sie spać bo w nocy maly jak sie obudzi tak z nim siedze conajmniej 3 godziny. Jak nie na jednym cycku wisi to na drugim. Wiecznie głodny a jak mu dam smoka to ryk bo nic nie leci Własnie teraz tez wisi i sie śmieje półgębkiem i usypia. Matko jedyna ![]() Chłop już chyba nie wyrabia w domu i poszedł z autem robić. Ah, facet sie nie nadaje na to żeby małego popilnowac czy coś. On spi w nocy a w dzień swoje robi a ja sie zdrzemnąc nie moge ![]() Położna miała przujsc i jej nie ma a miała szwy sciągnąc, zaraz sama za to pociągne i bedzie z głowy
|
|
|
|
#1304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36519941]a tak trudno zrozumiec ze to jest mój wybór i tak chce.juz kiedys była na ten temat dyskusja na forum.bede nosic kilkukilagromowego klocka no i fajnie.przeciez Was sie nie pytam co mam robić bo placze i musze go nosic na rekach[/QUOTE] Kochanie, ale tak napisałaś ten pierwszy post, jakbyś właśnie potrzebowała porady, co z tym fantem zrobić, że pół nocy spacerować musiałaś z dzieckiem na ręku, więc dziewczyny pospieszyły z radami. Skoro to twój wybór, to nam nic do tego i wypada tylko życzyć przyjemnego noszenia i kontaktu z dzieckiem Cytat:
oby udało się wszystko ładnie naprawić!
|
||
|
|
|
#1305 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W szpitalu ich uzywali. Nie zdarzylo sie zeby przeciekly czy cos takiego. spokojnie. Cytat:
A sama jak wyglada - cukiereczek.Cytat:
nie denerwuj sie. No zdarza sie kazdemu....Cytat:
A sie zdrzemnelam z Kubusiem. Zaraz musze isc po Pawla. A wieje u nas strasznie.... |
||||
|
|
|
#1306 | |||
|
Zakorzenienie
|
w imieniu Zuzanki dziękuję wszystkim ciociom wizażowym
W ogóle to moje dziecię już wysoko podnosi główkę i jest w stanie wytrzymać w takiej pozycji nawet 2-3 minuty Silna z niej dziewczynka!Cytat:
niech pan listonosz z moimi stanikami też się dziś zjawi. choć o tej porze to szans już nie ma. chyba, że dziad jeden zostawił awizo, co bardzo często robi, bo chyba mu się na 4 piętro maszerować nie chce Cytat:
kocham kawę po prostu... W sobotę pozwoliłam sobie na pierwszą kawkę po porodzie - nieziemski smak miała.. A wczoraj była druga całe szczęście Mała źle na nią nie reagujeAsiuulka89 trzymam mocno kciuki za powodzenie interesu Cytat:
A mniejsza koncentracja pod koniec ciąży i totalne rozkojarzenie potwierdzam i ja. też pod koniec ciąży przywaliłam w słupek podczas parkowania. całe szczęście hakiem więc szkód żadnych nie było.
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
hey kochane wpadam tylko dokończyc pisac co tam u nas tak po za tym slychac. Niunia ma zalecone podwójne pieluszkowanie, bo ma niestabilny staw biodrowy, za mc mamy zrobic usg i zobaczyc czy już jest ok. Gorsze drugie info
też ze względu na to nie wchodziłam na wątek, bo byłam trochę przejęta. W niedzielę, gdy wypisywano nas do domku pediatra poinformowala, że musimy także usg główki Jagódki powtórzyc za mc, bo miała wylew podczas porodu i ma torbiel 2,5mm zmartwiła nas ta informacja strasznie ale wczoraj była położna i wytłumaczyła nam, co i jak, że u większości dzieciaczków z niską masą urodzeniową dochodzi do takich wylewów i, że zazwyczaj te torbiele się wchłaniają. Trzymajcie kciuki ciotki by za mc nie było ani śladu tego torbiela w główce malutkiej![]() tak po za tym to wszystko ok, małą karmię piersią na żądanie ale w nocy bez butli się nie obejdzie także 60 ml beblilonu + cyc = 5h spania w nocy przez pierwsze dwa dni w domku męczyły małą tez straszne zaparcia i wzdęcia ale na szczęście pomógł koper włoski z hippa od 1tyg i wreszcie malutka pięknie robi kupkę i się nei męczy. Normalnie serce nam się krajało jak się prężyła, prężyła i płakała.ja po porodzie czułam się super o dziwo z porodówki na sale opieki matka dziecko wróciłam o własnych siłach hehe. To pewnie dlatego, że obyło się bez nacięcia i pęknięciaDobra zmykam jeszcze na biegu rozwiesic pranie, bo nie długo znów trza cyca dać i obiad męzulowi podać ![]() buziaki i wszystkiego dobrego kochane, postaram się częściej odzywac pozdrowienia od niuńki, która dzisiaj jak baletnica śpi
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
Chodzi o to, że non stop ma smoczek w buzi tylko wypadnie i jest krzyk. Sama też wypluwa. Daje jej pierś ona ssie i wypluwa i jest spokój na 5 minut. Nie zawsze zasypia przy cycku. Jak jest noszona to nie płacze. Już sama nie wiem co ona chce i kiedy. Ulewa się jej nawet jak zje tylko troszkę. Staram się sprawdzać kiedy ma pełny brzuszek i karmić ja co jakiś czas. Ona nawet jak jest głodna po 4 godzinach snu jak się ją buja na rekach lub na kolanach to nie płacze. Na prawdę nie potrafię jej rozszyfrować. Boje się po prostu, że ona się nie najada czy coś choć mleka mam pod dostatkiem. Wiadomo jak każda mama martwię się o córcię. Już sama nie wiem.
|
#1309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niby tak źle nie jest, ale wygląda źle. Wgnieciony błotnik przy lampie i porysowany zderzak pod lampą i trochę wyłamany. Lampa cała. Zaraz Kropek jako tako naprostuje bo jutro na pogrzeb jedziemy a ja takim nie pojadę.
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Wam za słowa wsparcia |
||
|
|
|
#1310 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ach te nasze hormony. Ja sobie pieknie rozwaliłam nadkole w pikusiu jak byłam w ciązy a jeszcze nie wiedziałam. Wpadłam w poslizg bo mój małż nie zdążył mi opon na zimowe w styczniu zmienić. Cytat:
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrobię bo nie mam jak .. czasu brak .. byłam dzisiaj w firmie z Niunią i tylko chodziłam i mówiłam by mi jej nie zauroczyli Dusia zebrała prezenty, tylko się uśmiechała i podglądała co chwilkę ale sienie obudziła i nie dała koncertu .. więc usłyszałam - co Ty chcesz od tego dzieciątka jak ono ciągle śpi ... no tak pierwsze wrażenie potrafi zrobić dobre nie ?Colds śliczna Niunia Angel boska baletnica Cytat:
o kurteńka nooo .. cholera się narobiło ehhh ... zdarza się najlepszym nie płakusiaj boli mnie głowa aaaaa i chce mi się spać ale muszę ogarnąć "chałupę" wczoraj piekłam ciacha dobrze że siostra ma z odsieczą przybyła i u siebie dopiekła resztę - dobrze że wszystkim smakowało
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, a u mnie w tym przewijaku nic nie ma.... Ciekawe czy można to dokupić???
Wiecie co, już 2 razy zadano mi pytanie, czy to planowana ciąża, czy "wpadka". No normalnie szczena mi opadła i nie wiedziałam co odpowiedzieć.... Po prostu ludzie są bezczelni!!! Ostatnio zaskoczyła mnie tym pytaniem znajoma i z tego szoku nic nie odpowiedziałam, więc uznała, że nie planowaliśmy, ale nie miałam ochoty się jej tłumaczyć.... Macie jakiś pomysł co w takim przypadku odpowiedzieć, ale nie udzielając odpowiedzi? No bo sorry, ale to jest jednak sprawa prywatna i mimo, że dziecko planowane, to nie zamierzam się ludziom z tego spowiadać.... |
|
|
|
#1313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
elena, troszkę Cię nie było i już myślałam, że na porodówce jesteś
|
|
|
#1314 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
. Póki są pieniądze na podstawowe rzeczy to nie ma się co nimi zbytnio przejmować, są ważniejsze sprawy . Cytat:
Cytat:
Zamówiłam ten fotelik nieszczęsny i teraz sobie myślę, czy nie za jasny, no ale już trudno . Jem teraz lody koral koktajlowe, mniam
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-09-14 o 16:07 |
|||||
|
|
|
#1315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin nie martw się słoneczko kazdem się zdarza.Ja kiedyś wjechałam swoim nowym autem do rowu bo mi się zachciało wyprzedzać na oblodzonej jezdni...
Dearlie co za sen!się uśmiałam ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do przewijaka to myślę, że da się dokupić samemu. Potrzebujesz 4 wkręty i 4 kapturki. Taki kapturek http://sklep.akces-plexi.pl/pl/kaptu...jacy__427.html ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- tak dobrze to nie ma
Edytowane przez elena_100 Czas edycji: 2012-09-14 o 16:25 |
|
|
|
|
#1317 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuski!
Z gory Was przepraszam,ze tak dlugo sie nie odzywalam,ale macierzynstwo pochlonelo mnie pelna para. Probowalam Was nadrobic kilka razy,ale niestety nie dalam rady. U nas w porzadku, pomalu sie wszystko normuje...Maly spi mniej wiecej 2-3 godziny w dzien i w nocy i non stop je. Pepuszek odpadl po 4 dniach. Do niedawna ropialy mu oczka,ale jest juz coraz lepiej. Ja troszke w tamtym tygodniu przychorowalam, mialam 39st goraczki, dreszcze i bol calego ciala, po prostu nie bylam sie w stanie ruszyc. Juz myslalam,ze to zapalenie piersi, bo objawy podobne,wiec popedzilam do przychodni i sie okazalo,ze to infekcja w moczu (najprawdopodobnie po cewnikowaniu), dostalam antybiotyk,ale bezpieczny przy karmieniu piersia i juz jest wszystko ok. Poza tym czuje sie dobrze, juz prawie nie krwawie, po tygodniu juz wrocilam do wagi sprzed ciazy, teraz tylko lekki brzuszek do rozpracowania jest... Poza tym od 1.5 tygodnia mam tu moja mame,wiec jest mi troszke lzej,ale w niedziele juz odjezdza....:-( i juz nie bedzie tak kolorowo, bo moj Tz od 8 do 18 w robocie.. Nie musze chyba mowic,ale Julek jest cudowny, grzeczny, malo placze i wogole sama slodycz. Serdecznie gratuluje nowym mamom i trzymam kciuki za nastepne! Niestety podejrzewam,ze nie bede sie tak czesto udzielac, ale sprobuje od czasu do czasu do Was zajrzec. Wstawiam fotke mojego 3-tygodniowego szkraba |
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też pytanie o wpadkę nie drażni. Mówię, że wpadka, chociaż podejrzewam, że mąż sobie to sam zaplanował.
![]() Ja się cieszę, że tak to się potoczyło, bo u nas chyba nigdy nie byłoby odpowiedniego czasu, a i pewnie zaplanowane starania, mogłyby być frustrujące, gdyby się nam nie udawało... Śpioszka - pięknego masz synka! Cudownie, że jest aniołkiem
|
|
|
|
#1319 |
|
Raczkowanie
|
ja zjawiam się tylko na chwilkę, od 11-tej sobie sprzątam powolutku, gin kazała mi się dużo ruszać żeby ta szyjka zmiękła no i już zdążyłam pozmywać podłogi, odkurzyć, wyczyścić łazienkę, teraz jeszcze czeka mnie zmywanie a jutro prasowanie i ułożenie wszystkiego w szafie
będę Was nadrabiała wieczorkiema tak sobie myślę, że nie mam kontaktu do nikogo żeby w razie czego podać czy rodzę czy nie :p czy któraś mając nr w Orange zgodziłaby mi się podać na prv kontakt do siebie ?
|
#1320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jejku jaki Julek piekny Angel, masz sliczna baletnice Justyna ja mam akurat w Plusie. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

. Dodatkowo dołączam zdjęcie Mel 

Zasnęłam przed 23, a obudziłam się o 12:30 i tylko 2-3 razy wstawałam na siku. Czuję się taka zmęczona jak w pierwszych tygodniach ciąży. Mam tyle rzeczy do zrobienia, a nie wiem skąd znajdę na to siły.

mój mąż jak trzasnął w słupek naszym nowiuśkim autem myślałam że padnę no ale się zrobiło i dalej wygląda cacy 

kiedy moje dziecko zrezygnuije z jednego chociaż karmienia
mamy dzisiaj ładną pogodę więc biorę Jaśka i jedziemy zakładać firmę 

.
także 60 ml beblilonu + cyc = 5h spania w nocy